|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Coraz mocniejsze kopniaki czujemy, wiosną się rozpakujemy |
|
12 | 21,43% |
| Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną ze aż miło |
|
37 | 66,07% |
| II trymestr dopiero sie kończy.... a tak wiele nas już łączy... |
|
7 | 12,50% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Cześć kobietki!!!
Cytat:
. A miałam nadzieję że mnie to ominie ![]() Eweśka gratuluję zdrowych i pokaźnych dzieciaczków ![]() Wczoraj byłam u dentysty i babka na krwawiące dziąsła dała mi pastę meridol ( chyba moria juz pisała o tej paście), a dodatkowo kazała smarować żelem baikadent lub aperisan. Wypróbuje i dam znać czy pomaga, wczoraj to lała mi się krew że szok , aaa i mówiła coś o wit c, tylko to kazała skonsultować z lekarzem prowadzącym. Pędzę na śniadanko i póżniej wpadnę
|
|
#4832 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz jest synek, raz córeczka - wiosną wskoczą do wózeczka! Mamusie maj-czerwiec
Hej kochane!
melduje sie z rana niewyspana jestem strasznie bo dzidzius mnie kopal po bokach i nei moglam sie ulozyc totalnie, wiec wstalam wczesniej i juz od godizny siedze w pracy ladnie wczoraj naskrobalyscie, ale i tak ejstem zaskoczona ze nie dobilyscie do 5000postu?!?!!?Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja w ogole teraz nie mam netu w telefonie, zepsiulo sie i nie wiem jak bede do was pisac, na szczescie u nas chyba mozna miec kompa w spiztalu to moze sie uda ![]() ja tez niedlugo 3 trymestr!! jupii Cytat:
![]() ja tez probowalam liczyc, ale tez bylo 10 na 10 minut wiec stwierdzilam e poczekam do 28 tygodnia Cytat:
![]() pozdrawiam
|
||||
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli wczoraj był wieczór mega zgagi
Skoro mówicie że Rennie można brać to muszę sobie kupić, aby w razie czego mieć pod ręką. Jak na razie wcinam dużo migdałów i zgaga tylko sporadycznie mnie nawiedza.
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzien dobrykochane myslalam, ze mi przejdzie moja rwa kulszowa boli jak cho.lera pozostaje mi naproxen i odpoczywac moze szkola rodzenia dzisiaj mnie odpowidnio ponaciaga
|
|
|
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A z tym porodem przed wakacjami - może tak po amerykańsku - wywołanie w 7 m-cu, co by za dużo brzuch nie urósł ![]() ......................... ......................... ......................... ......................... ....................... Violisia - z tymi kasami dla ciężarnych to chyba jest tak, że każdy może z nich skorzystać, ale ciężarne mają pierwszeństwo... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... ............. Dzisiaj o 17.30 idę do lekarza ogólnego ,z tym moim gardłem - zamiast być lepiej - jest gorzej Znowu zasnęłam przed 4
Edytowane przez listopadowa80 Czas edycji: 2011-01-26 o 09:02 |
||
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Eweska wow jakie duze dzieciaczki,pięknie rosną,gratuluje.Oj kochana to masz co dzwigać. Moje dziecię chyba odwróciło się główką w dół ,czuje w prawej pachwinie jak mi gmera rączką(chyba). Mykam zjeść śniadanko i później Was doczytam
|
#4837 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Jak ja spałam! O matko! Ledwo sie obudziłam, ale za to nieźle przywaliłam głową w otwarte drzwi od łazienki TŻ leciał jak oszalały, żeby mnie ratować a ja mu coś tylko wymamrotałam, że margaryna sie skończyła ![]() Nawet nie pamiętam z czym mu kanapki zrobiłam haha ![]() Ewesko! Ale dzieciaczki już duze!! Super Andziot za wizyte!I śniło mi sie jeszcze, że strasznie plamiłam... ![]() Ale drugi sen był już lepszy! Był maj, słoneczko przypiekało, wiatr lekko powiewał, kwiaty zaczeły kwitnąć a ja robiłam pranie ciuszków dzidziusiowych. I tak je ściągałam i wąchałam - pachniały taką świeżością.... Eh
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zlozyc wniosek o dowod... wszystko chce zalatwic 7ego, Tż wzial wolne...jedziemy jeszcze na usg![]() dziewczynki szykuje sie do poradni diabetologicznej pada snieg a ja musze komunikacja miejska jechac jeszcze nie wiem co mnie czeka. Oby nie bylo tej cukrzycy! prosze trzymajcie kciuki!dzisiaj mialam ciezka noc przewracalam sie z boku na bok, ciagnal mnie caly brzuch, teraz bola mnie plecy... moze sie przeziebilam, a moze dzidzia rosnie ciezko bylo.
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktore lezaczki kupujecie, jesli o ile w ogole ??
|
|
|
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje wszystkim za komentarze odnosnie mojego brzucholka
oraz za komentarze do albumu kochane jestescie... vanes to ty pisalas o przedluzce do stanika? mnie chyba tez to czeka miski ok, ale ledwo sie zapinam...mam wrazenie ze rosne wszerz i ty nie czuj sie ze soba zle, jestes w ciazy... tez czuje sie taka opuchnieta, brzydka itp. ale jestem nie pierwsza i nie ostatnia... a wiekszosc kobiet szybko dochodzi do siebie ba! nawet wygladaja o wiele lepiej niz przed ciaza i tego tobie i kazdej z nas zycze!!!
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Wciąż jestem połamana, jednak nie biorę nic na to, trochę się owijam polarowym kocem, lekko jest lepiej. Ewesko, gratuluję zdrowych, dużych chłopaków! Dobrze się odżywiasz, dbasz o siebie i widać efekty ))Anulinko, jak pisały dziewczyny, Rennie sobie bierz. Albo coś innego, byle nie zawierało takiego cuda, jak aluminii hydroxidum ![]() Aliczko, wąchanie ciuszków A mnie się śniło, że dostałam jakąś gigantyczną ilość zabawek dla Nutki-Hanutki - ZALANYCH, MOKRYCH, ZAPLEŚNIAŁYCH i zastanawiałam się, jak powiedzieć ofiarodawcy, że ich nie chcę ![]() Kasiu, powodzenia u lekarza. Miejmy nadzieje, że jest dobrze i cukrzycy brak
|
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamy w środę rano. Wczoraj uciekłam wcześnie, bo przeziębienie ze mną wygrało, ale dziś już czuję się lepiej. Nadgoniłam czytanie postów
![]() Eweska, twoje maluchy faktycznie są duże jak na bliźniaki Uważaj teraz na siebie i maleństwa |
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Ja dopiero wstałam, chyba zmęczyła mnie ta wczorajsza eskapada. No i mam trochę opóźnienia, a muszę jechać na uczelnię, potem zakupy, a potem na pocztę (przyszedł śpiworek dla dzidzi Na zgagę mogę Wam jeszcze polecić Len w tabletkach do ssania, bardziej naturalny od Rennie i mniej chemiczny, chyba też tańszy, a na mnie działa super (jak nie mam pod ręką migdałów, to len jest nie do zastąpienia) P.S. Pamiętacie ten egzamin, przed którym panikowałam, że nic nie umiem i płakałam, że uczę się 4 dni i nie zdam? Dostałam 4,5 Normalnie niemożliwe, coś musi nade mną czuwać :P
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-26 o 09:46 |
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Matall gratuluje super wyniku z egzaminu.
Kasia trzymam kciuki za wizytę w poradni,bedzie gut zobaczysz. Oj dziewczynki kurujcie się,chorowitki przesyłam dużó zdrówka Ja dziś do dentysty idę,mam do usunięcia ząbek a boję się jak cholera. Wolę 5 razy na koźle być badana niż raz iść do dentysty.
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar gratuluję 4,5
Ja dopiero co wstałam i zjadłam śniadanie...za niedługo wezmę się za robienie zdjęć tych rzeczy i może jeszcze w tym wątku wkleję
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu - zaciśnięte
za wizytę w poradni diabetologicznej . Matallewar - no jaka zdolniacha! Gratuluję ![]() Aguś - jeszcze dreszcze mam do tego wszystkiego, ale przed chwilą zmierzyłam temp. i mam tylko 37,2 st. Pewnie ze zmęczenia W ogóle czuję się rozbita, osłabiona
|
|
|
|
#4848 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe czyzby drugie bylo dziewczynka??gratuluje wynikow na glukoze- przynajmniej to masz z glowy ![]() mazianka81 wspolczuje z dietka- ale sie przyzwyczaisz!! waga sie nie przejmuj, ja tez mam 10 na plus i gin mnie ostrzegala damy rade!Cytat:
![]() Cytat:
Eve1603 fajnie ze masz prawie wszystko... a mozesz mi napisac na priv co bierzesz do porodu, i co masz lub zamierzasz kupic dzidzi? nie chce kupowac za duzo niepotrzebnych rzeczy... Cytat:
paulizia ciesze sie ze jedziesz dobra ja uciekam dziewczynki... bede okolo 14-15 w domu to napisze co i jak.
|
|
|
#4849 | ||||
|
Moderatoreska
|
Dzien dobry kochane
I dziękuję Nie wiem czemu chłopcy tak rosną, chyba dużo od mamy zabierają witaminek bo ciągle anemia jest, no i chyba po tych witaminach rosną Ale dobrze niech sobie rosną zdrowo wtedy w razie wczesniejszego porodu nie będę zbyt małe ![]() A jak ja mam z nim dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj lekarz mi powiedział, że mam z nim jeszcze 3 miesiące wytrzymać 3 trymestr to już brzmi poważnie ![]() Łoj mnie tak chłopaki czasem kopią, jak dzis jeden rano, że na minutę chyba z 10 razy dostałam po pęcherzu, raz aż podskoczyłam Wogóle jeden chłopak ten niżej kopie własnie bardziej w głębi brzucha, jest tak bardziej schowany i jego właśnie ciężko było wyłapać na usg. Bo ten u góry to sie pokazuje, jego to można z każdej strony pooglądać i kopniaki sadzi że aż cały brzuch lata ![]() Cytat:
![]() No w końcu przypomniałam sobie pin do telefonu |
||||
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja ogladam gazetke makro i chyba sie przejedziemy do kalisza bo wanienka disneya z odplywem i termometrem ( chociaz jak sie wleje oilatum to temp nie widac ) to i tak sliczniasta, bo 36 zl ![]() gdzie na allegro 46 z przesylka a do tego sa fajne kosze na zabawki ala pudla takie z misiami ![]() no i pare innych rzeczy by sie wynalazlo przy okazji :P kusi mnie kupic sobie parowar
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() To był dla mnie mega szok, bo naprawdę wymyślałam na tym egzaminie Ale tak się cieszę, że nie muszę tego poprawiać, bo to by było w drugiej połowie marca, to już byłoby ciężej... Kasia za wizytę ![]() Uciekam na uczelnię powalczyć z promotorką. Może nie będzie stresować ciężarnej... A już jutro usg! ![]() A i się żegnam na wszelki wypadek w tym wątku, bo jak wrócę, to pewnie będzie już nowy
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-01-26 o 10:09 |
|
|
|
#4852 | |
|
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() Ogólnie mam 13kg na plusie. |
|
|
|
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Dziewczyny szok! Jeszcze jesteśmy w 4 częsci wątku ale widziałam,że następna częśc już na nas czeka |
|
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Catia, ale zobaaaa, jaka dyscyplina, żadna tam nie poleci wcześniej
|
|
|
|
#4855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki kochane w ten snieżny poranek
![]() Ja już po badanich i powiem tylko tyle, te co tak straszyły glukozą to . Za godzinę pobrali znowu krewkę - niestety 4 razy mnie kłuła bo żyła uciekała, a na jednej zrobił się krwiak - ale ok . W ogóle to panie w labku były trochę zdziwione, że mi nic nie było, ale stwierdziły, że tylko sie cieszyc ![]() I kolejna dobra wiadomośc - spałam dzisiaj normalnie ![]() Proszę o kciuki, żeby wyniki badan były dobre ![]() Cytat:
![]() Cytat:
, jaką mamy tu zdolną uczennicę ![]() Cytat:
Jak ja Ci współczuje - w czerwcu usuwałam zęba i zrobiło mi się coś takiego jak "suchy zębodół" (czy jakoś tak) - bolało 10xbardziej niż ząb, żadne tablety nie pomagały, codziennie byłam u dentysty na zmianę opatrunku - i powiedziałam, ze nigdy więcej nie dam sobie usunąc zęba
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
no to wklejam te ubranka i śpiworek
Śpiworek, te trzy pajace, czapeczki, sukienka z kapelusikiem, ten różowy "opalacz" to wszystko kosztowało 1 zł za sztukę.
|
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam Was![]() Ja cala noc mialam nie przespana nos zatkany i bol gardla wzielam Bioparox,z rana cala chusteczka do nosa we krwi,czy to normalne od kilku dni tak mam mam nadzieje ,ze to nie anemia
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Bzyczko, śliczne rzeczy, śpiworek chyba najładniejszy ze wszystkich wklejanych na wątku i tylko za 1 zł! Szok
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
bzyczka ale boskie rzeczy. też własnie wróciłam z wyprawy do ciucholandu
![]() kupiąłm tylko ochraniasz do łóżeczka na szczebelki za całe 2zł i pluszaczka hipcia i fioletową tunikę na moje wielkie cialO
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Moja mama ostatnio była w lumpku, ale powiem szczerze, że bez rewelacji, pajacyk, który juz pierwszej nowości nie był (ale z nexta) - 10zł - wydaje mi się, że trochę dużo. Kupiła parę rzeczy (ten pajacyk też), ale naprawdę przesadzają niektórzy z cenami w tych lumpkach
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:22.

Nie pomagały żadne domowe sposoby: migdały, skórka z chleba, mleko. To ostatnie przyniosło małą ulgę, ale na krótko. Muszę sobie kupić w końcu rennie, bo dłużej tak nie pociągnę
nastawić na to badanie.
. A miałam nadzieję że mnie to ominie 

ladnie wczoraj naskrobalyscie, ale i tak ejstem zaskoczona ze nie dobilyscie do 5000postu?!?!!?

za wizyte!

i tego tobie i kazdej z nas zycze!!!

hehe czyzby drugie bylo dziewczynka??