Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 11:26   #4831
patrycja_22
Rozeznanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość

też miałam taki kryzys dwa tygodnie temu, jak zobaczyłam co się z moim brzuchem dzieje ( np rozstępy itp) ale jakoś powoli doszło do mnie, że a co jak urodzi się wcześniej i będzie musiało leżec w szpitalu - samo... przetrwac trzeba to i czekac aż Dziecko będzie chciało wyjśc.
Dokładnie też tak myślę jak dziecko siedzi do 40 tygodnia to znaczy, że tego potrzebuje i mu dobrze w brzuszku. Ono jest najważniejsze i trzeba to przetrzymać

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:27   #4832
n.ik.a
Zadomowienie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

normalnietaka jestem na siebie zła, że szok. Wkurza mnie ten ból gardła i ta niemoc na dodatek po mlecznych produktach mi strasznie niedobrze i musiałam iść całować się z kibelkiem

co do ruchów, to moja Niunia jest ułożona miednicowo i dupkę wpycha mi właśnie pod pępkiem. kopie częściej z prawej strony, też niziutko - myslę, że to jednak uderzenia rączkami bo coś mi się wydaje, że własnie z prawej strony ma główkę - jakoś nigdy nie pytałam o to lekarza- po lewej stronie czuję rzadziej ale za to mocniej. Zreszta moja mała gwiazda to niezła artycha, na ostatnim USG zastawiała buzie nie tylko rączkami ale i stópkami, aż lekarka nie mogła uwierzyć. dużo się kokosi i ostatnio tez udało nam sie podejrzeć jak dłon wkłada sobie pod pupkę - mąż mówi, że będzie cała mamusia, bo bardzo gibka

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:30   #4833
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
A ja mam od wczoraj furę małego
Początkowo miał być zielony, później grafitowo pomarańczowy a wyszedł taki
fajniutki
ja tez mam na bialym stelazu
nowa moda weszla
Stary 2011-02-17, 11:31   #4834
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
fajniutki
ja tez mam na bialym stelazu
nowa moda weszla
i do tego białe fele hihi

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:34   #4835
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Anika, dzieki za sprostowanie teraz rozumiem czemu lepiej dluzej miec maluszka w brzuszku;*
Mirabilka, moze faktycznie to moj maly kryzys, pierwsze dziecko, strach o tym co bedzie jak sie zacznie maly rodzic, do szpitala tez jest kawlaek.
Na szczescie, odpukac rozstepy mam maluskie i tylko na piersach, za to uda.. celuit nie z tej ziemi na ostatniej wizycie 2 tyg temu bylo +8 czyli waga 62.
Stary 2011-02-17, 11:39   #4836
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
i wcale nie masz małego synka, co Ty gadasz, mój w 31tc1dz miał 2000g i jest powyżej 50centyli
no, a moja w 31 tc 1435 g

TŻ wraca wieczorem z delegacji, normalnie jak go dorwę wióry będą lecieć
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:45   #4837
diatoma
Zadomowienie

anika222 dzięki, ja już 2 razy odciagnelam Tż od zakupu. cos mi w nim nie lezy. a wczoraj to poszedl z nastawieniem zakuppu, no i go przekonalam ze trzeba opinie poczytac itd czy warto, no i jakos wyszedl ze sklepu, no paranoja. my 1 mala kawr rozpuszczalna mamy tylko dla gosci, raz na pol roku kupuje nowa bo sie boje zeby ktos sie nie otrul. tż w domu kawy w ogole nie pije, a ja jak nie bylam w ciazy to pilam raz w miesiacu.
a co do prezentu od swiadkow to paranjoa my dostalismy zestaw-shaer, i kosz na lod i rozne miarki. no i po co???
black prosze podeslij mi link z waszym ekspresem to sobie cos poczytam, moze tż odciagne od decyzji...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:50   #4838
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

kurczę, a mi się coś ubzdurało, że Ty pisałaś ze ponad 2kg ma, coś mi się pokićkało, za szybko czytałam
ale nie przejmuj się, mojej koleżanki córcia w tym samym czasie prawie co ja i ona ważyła 2500g i lekarz powiedział, że jak tak dalej pójdzie, to nie pozwoli jej rodzić naturalnie, bo jest bardzo duża
to już chyba wolę mniejsze dziecko niż jakiegoś mega koloska
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:52   #4839
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
mam nadzieję ze dotrzymam choć 2 tygodnie.... i że Mała do końca będzie się dobrze miała...

oby trzymam kciuki żeby siedziała

Cytat:
Napisane przez becherovka 3 Pokaż wiadomość
my imię dla dziewczynki wybralismy szybko i zgodnie - i sami
a potem sie okazalo ze jednak bedzie syneczek - tu mielismy problem
ja siedzialam w necie na listach imion i czytalam wszystkie po kolei a mężulek zapisywal na kartce ktore sie nam obojgu podobaly - potem liste puscilismy po calej rodzinie zeby sie zorientowac jakie im sie podbaja a na koncu i tak wybralismy po swojemu - czyli Remik
o oryginalne nie słyszałam nigdy o takim imieniu

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
i tylko getry.u mnie mały też jest głową w dół , grzbiet ma po prawej stronie pod zebrami, a nóżki po lewej, czasem czuje ze puknie w lewe biodro albo zebra. natmiast mały ma taka zabawe-nie wiem jak to nazwac, ze jak leze na ktoryms boku (najczesciej po jedzeniu) to zapiera sie nóżkami i rozpycha i mam wtedy 2 guzy na przestrzał z lewej i prawej strony. wtedy tż lubi kłaś rękę i mówi ze sie z synem siłuje
no mój też nie lubi jak na boku leżę bo wtedy próbuje własnie tak się zapierać i muszę się na plecy kłaść

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
i nas uszczesliwili na siłę ekspresem ktory parzy tylko i wyłącznie kawe z kapsulek ktore są cholernie drogie, 10 kapsułek kaw latte kosztuje coś30 zł , nie ma zadnego podajnika na sypanie normalnej kawy ani zdanego pojemnika na mleko
a to fakt jest. koleżanka ta co ma to też niby zadowolona kawa dobra ale koszt tych kapsułek to masakra, i to po dwie trzeba wkładać i kombinować...
ja już bym wolała chyba taki zwykły żeby zwykłą kawę można było robić

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:54   #4840
mora103
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
Czesciej jestem na forum mam majowo-czerwcowych ale i tu chetnie czytam jak mam wiecej czasu. No wiec ciekawe, ktora z Nas pierwsza malenstwo wydusi A Ty jak sie czujesz?
Witajcie mamuśkiJa jestem z wami termin zostatniego usg mam na 30 kwiecień a jestem juz 13 kg na plusie .Czuje sie taka ociążała,
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:54   #4841
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość

moj maly wazyl 1437 w 29 tyg a lekarzal mi dowalil, ze za duzy to on nie jest ale jak rownam z innmi to jednak ta waga nie byla zbyt mala.
Agus, i ty tu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 11:55   #4842
mora103
Raczkowanie

Cytat:
moj maly wazyl 1437 w 29 tyg a lekarzal mi dowalil, ze za duzy to on nie jest ale jak rownam z innmi to jednak ta waga nie byla zbyt mala.
Agus, i ty tu
Mój Eryk w 29 tyg ważył 12oo i lekarz mówił że w normie
mora103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 11:56   #4843
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

czesc mamuski

HAWEA -gratulacje!!!!!!! tak sie martiwlas a synus w terminie zawital

Iweczka - gratulacje mgr :roz a::roza :

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
tak jak mojej znajomej na wizycie przed porodem w trakcie badania na fotelu wody odeszły, lekarz się troszke zmoczył
dobre

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
wydaje mi się że do tego oddziału gdzie firma oddaje papiery
kasia mam do ciebie wielką prośbę, poprawiaj to co piszesz bo czasami muszę rozszyfrowywać twoje posty i nie martw się będzie dobrze stres w ciąży nie wskazany, mam cie przywołać do porządku
no wlasnie dizeki tam zadzwonie , oj przywoluj przywoluj bo u mnie syndrom III trymestru sie roziwja - nie dosc ze jestem jakas sierotowata to jeszcze wpadam w panike

Cytat:
no z wc to jakas masakra jest, ja sie zastanowilam ostatnio czemu nam tak znika papier toilet, i wyszlo ze dziennie idzie 1,5 rolki...
kurcze wlasnie u mnie tez wiecej idize papiru

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
No to rozmawialam z gine i mam sie stawic o 8 rano w pn i prawdopodobnie o 8 rano w srode ide pod noz. Prawdopodobnie, bo zalezy ile bedzie kandydatek do cc. Skurcze go raczej nie zdziwily, bo to sa przepowiadajace. Powiedzial, ze jedne ich nie czuja, inne maja lajtowe, a inne jak ja maja mega bolesci i nic sie na to nie poradzi. Tylko jesli powiedzmy do piatku beda sie powtarzac takie silne to ide do szpitala jeszcze w tym tyg i jakby sie cos dzialo to cc bedzie jeszcze przed weekendem.
Jok3r no t nie pozosatlo nam nic tylko trzymac mocno kciuki nawet moj Rafcio trzyma

Cytat:
Napisane przez Szara Myszka Pokaż wiadomość
Z Oleńką wszystko ok! Leży sobie główką w dół. Waży 3300g (granica błędu +/-400g). Mam mało wód płodowych, ale podobno nie ma tragedii, bo dolnej granicy jeszcze nie przekroczyło. Uśmiałam się jak nie wiem, bo jak lekarka wzięła tą głowicę usg w okolice buziuńki Małej, to Ola wystawiła język. W sumie mam już przyzwolenie na poród. Oj, chciałabym mieć już to wszystko za sobą i tulić Niunię w ramionach!!!
Trochę gorzej z wynikami moczu, bo pojawiły mi się jakieś wstrętne leukocyty i śladowe ilości erytrocytów. Mam nadzieję, że to nic groźnego, bo wizytę u gin mam dopiero w przyszłym tygodniu.
o mocz sie nie martw mozna wyleczyc, dobrze ze z mala wszytsko ok a ktory to juz u ciebie tc?
Cytat:
Napisane przez gosikk_s Pokaż wiadomość
Kasiapruszkow, spokojnie, dojrzałe łożysko nie przestaje działać. Tak jak Niutka pisze, ważne są przepływy, jeśli są ok to wszystko w porządku
dzieki dizewczynki bo ja juz schizy zaczelam lapac mam nadzieje ze beidze dobrze, o przeplywach konowal nic nie mowil tylko o tym stopniu dojalosci zreszta nie wiem czy on to dobrze sprawdizl bo ja do poczatku ciazy mialam lozysko z przodu a on wypatrzyl ze lozysko jest na dnie macicy....

Cytat:
miałam już o to wcześniej spytać: w którym miejscu brzucha czujecie najczęściej ruchy dziecka??

Bo u nas mały odwrócony już głową w dół, łożysko na przedniej str brzucha i ruchy czuję w 90% na dole brzucha pod pępkiem ewentualnie po lewej stronie ale też nisko - i nie umiem sobie wyobrazić czym on tak uderza - chyba, że taki sportowiec i umie aż tak nóżki podwinąć.
moj maly glowa w dol tylek ma po mojej prawej sronie i kopie mnei po prawym zebrze pietami

Cytat:
Napisane przez monikal Pokaż wiadomość
poszłam na wizytę i w zasadzie mąz mi przypomniała że mnie trochę skóra swędziała na rękach nogach i brzuszku.. na co on że jutro na badania aminotansferazyy, bilirubina, i coś tam jeszcze a potem przedyktowałam mu wyniki a ten że od razu d na IP.. poszłam i już zostałam 5 krotnie przewyższały normy dostałam leki, i co 3 dni badania krwi 2x dziennie nst, mierzenie pulsu dzieciaczka koło 4 razy dziennie i ścisła dieta bardzo ścisła z owoców tylko gotowane jabłka, czerstwy biały chleb, gotowane mięso tylko chude zero słodyczy przetworzonych pokarmów....więc pappa pączusie i inne takie... teraz mam co 3 dni chodzić na badanie krwi, i na nst, i mam wsłuchać się w ciało - liczyć ruchy jak jest mało to nie czekać nawet 30 min tylko na ip od razu ....
mam nadzieję ze dotrzymam choć 2 tygodnie.... i że Mała do końca będzie się dobrze miała...
jak wyniki się podniosą to od razu do szpitala.
w sumie mało osób zna tą chorobę 1-2 na 1000 ją doświadcza. także ja dostałam w promocji
w sumie czuję się jak na tykającej bombie szczególnie jak czytam o tej cholestazie ale ni dopuszczam do siebie najgorszych myśli...
kurcze nie strasz, mnie nie raz swediz skora na brzuchu stopach dloniach????

a wogole moamuski to bylam wcozrja na pierwsyzch zajeciach z SR
ta Stefaniakowa wydaje sie calkeim sympatyczna babka, i sklaniam sie mimo niepochelbynch opini do porodu w Pruszkowie,
bylo nas z 19 par, polozna pokazywala jak wyciaga dizecko z brzucha na lalce, mowila keidy jechac do szpitala bo porod juz tuz tuz - oczywiscie wkrecilam sobie ze mi cieknie plyn owodniowy juz, na nastepnyhc zajciach ma byc pediatra albo ona bedize mowic o tym co zabrac do szpitala, golic sie nie trzeba w 100% ani czopkow na przeczysznie sobie wkladac, jeydne co to mozna poprosic u nich o lewatywe jak orgnaizm sam nie wyprozni, a gola sami tylko taki kawalaek jaki im potrzeba do Sn albo do Cc

mielgo dzionka mamuski
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:00   #4844
n.ik.a
Zadomowienie

kochane na poprawę nastroju - to lepsze niż muza w radio
http://www.youtube.com/watch?v=0yCTbVJIklA

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-17, 12:09   #4845
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
ja też tak pomyślałam bo moja też jakaś taka leniwa panna sie zrobiła.
leżakuje sobie po prawej stronie, wypnie dupke i ma wszystko w nosie, nawet jej sie nie chce ruszyc za bardzo na lewo

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Moze to cisza przed burza <porodem>

moja od początku 9 msca jest duuuuzo spokojniejsza, raczej nie kopie tylko sie wierci, chociaż nad ranem lub przed snem lubi troszke pokopac jeszcze, ale ma mało miejsca, w ciagu dnia głównie spi, czasem wręcz po 3 godziny sie niemal nie rusza, wtedy ją tak naciskam ręka i zazwyczaj np sie poruszy- schowa nózke, albo przesunie pupcię
tak teraz może byc az do porodu

Cytat:

kwiatecek - dokładnie 37 tc i 1 dzien to już ciąża donoszona
no, moja lekarz twierdzi, że skończone 38 TC to donoszona, a od 36/37 TC skończonych jest juz bezpiecznie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość

dzieki dizewczynki bo ja juz schizy zaczelam lapac mam nadzieje ze beidze dobrze, o przeplywach konowal nic nie mowil tylko o tym stopniu dojalosci zreszta nie wiem czy on to dobrze sprawdizl bo ja do poczatku ciazy mialam lozysko z przodu a on wypatrzyl ze lozysko jest na dnie macicy....

łozysko- to, że jest w dnie macicy, oznacza, ze jest juz maksymalnie w górze, bo dno macicy jest na górze brzucha, a na dole jest szyjka, a łozysko wraz z rośnięciem macicy przesuwa sie cały czas ku górze, więc u ciebie jak najbardziej jest w porządku i to na której ścianie macicy miałas łozysko wczesniej nie ma znaczenia, jedne maja z przodu inne z tyłu
więc zanim zaczniesz pisac o swoim lekarzu konował, to troszke może poducz sie anatomii i fizjologii ciąży
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-17, 12:11   #4846
diatoma
Zadomowienie

znalazłam coś ciekawego, dla osób które maja rozterke czy leżaczek cz y huśtawke http://allegro.pl/fisher-price-husta...449889043.html

niezle rozwiazanie i biore je pod uwage

ide cos zjesc bo głód mnie dopadł

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:19   #4847
87czarna
Zakorzenienie

A no właśnie. Jak to jest z tym łożyskiem? Mam na tylnej ścianie. Chyba dobrze,prawda?

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:32   #4848
blackrose4u
Wtajemniczenie

dziewczyny dziękuje za słowa otuchy i wsparcia jesteście kochane humor już się normuje ale i tak pogadam z mężem co wczoraj czułam itp.

diatoma my mamy eksres ciśnieniowy z Lidla jak była oferta przed świętami. Taki: http://mokazja.pl/okazja/ekspres-ci%...%C5%82szt-lidl

jak oglądałam w Media Markt to sam drogie były, na allegro idzie znaleść coś taniej. Zależy jaką kwote chcesz na niego przeznaczyć. My mieliśmy wybrać sobie prezent świąteczny więc też nie chcieliśmy szaleć z ekspresem za 300-400zł a ten jak na nasze użytkowanie to sprawdza się naprawdę super

ale miałam obiadek dzisiaj, makaron z sosem do spagheti i kiełbaską podsmażoną na cebulce

ide robić te ciasto - nie rozpisujecie się za bardzo

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:36   #4849
n.ik.a
Zadomowienie

dziewczynki co myślicie o tej niani
http://allegro.pl/fisher-price-niani...444672576.html

Kalinka 11.04.2011

"Celem życia jest:
(H. Elzenberg)

Stary 2011-02-17, 12:36   #4850
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
iiza kupiłam taki leżaczek na all
http://www.fisher-price.com/fp.aspx?...bnail&pcat=bgb

bardzo mi się spodobała ta wersja kolorystyczna, niestety w Europie niedostępna, ktoś sprzedawał z USA, więc kosztował trochę więcej, niż wersje europejskie, ale stwierdziliśmy, że warto i nie żałujemy, bo jest naprawdę śliczny

bosti jeśli możesz to daj mi proszę linka do tej aukcji,
poobserwuje sobie czy sprzedawca będzie je jeszcze miał

Cytat:
jestes chyba 2 tyg. przede mna, ja jutro zaczynam 31 tydzien, brzuch mam maly jak widac na zdj ale juz mnie ta ciaza meczy... do 40 tyg niewyobrazam sobie dotrwac.
ja tez sobie nie wyobrażam,
mam nadzieję, że najpóżniej w 38tc będzie już wszystko za mną

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:50
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:38   #4851
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
A no właśnie. Jak to jest z tym łożyskiem? Mam na tylnej ścianie. Chyba dobrze,prawda?

tak

łozysko na ścianie przedniej czy tylnej jest ok

źle jest jak jest łozysko przodujące- wbrew nazwie ono nie jest wtedy z przodu, tylko chodzi o to że ono jest na dole, nachodzi na szyjke macicy ( przoduje) ,
ja miałam dokładnie: przodujące brzeznie na tylnej ścianie , ale sie przesunęło na szczęście do góry. Gdyby było przodujące częściowo lub całkowicie - czyli siedziało dokładnie nad szyjką macicy, to wtedy tylko cc

Edytowane przez niutka1
Czas edycji: 2011-02-17 o 12:40
Stary 2011-02-17, 12:40   #4852
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuje za słowa otuchy i wsparcia jesteście kochane humor już się normuje ale i tak pogadam z mężem co wczoraj czułam itp.

diatoma my mamy eksres ciśnieniowy z Lidla jak była oferta przed świętami. Taki: http://mokazja.pl/okazja/ekspres-ci%...%C5%82szt-lidl

jak oglądałam w Media Markt to sam drogie były, na allegro idzie znaleść coś taniej. Zależy jaką kwote chcesz na niego przeznaczyć. My mieliśmy wybrać sobie prezent świąteczny więc też nie chcieliśmy szaleć z ekspresem za 300-400zł a ten jak na nasze użytkowanie to sprawdza się naprawdę super

ale miałam obiadek dzisiaj, makaron z sosem do spagheti i kiełbaską podsmażoną na cebulce

ide robić te ciasto - nie rozpisujecie się za bardzo
no widzisz a ten DG 1,5 roku temu kosztował prawie 600zł,

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2011-02-18 o 08:15
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:45   #4853
87czarna
Zakorzenienie

niutka cieszę się

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:49   #4854
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
miałam już o to wcześniej spytać: w którym miejscu brzucha czujecie najczęściej ruchy dziecka??

Bo u nas mały odwrócony już głową w dół, łożysko na przedniej str brzucha i ruchy czuję w 90% na dole brzucha pod pępkiem ewentualnie po lewej stronie ale też nisko - i nie umiem sobie wyobrazić czym on tak uderza - chyba, że taki sportowiec i umie aż tak nóżki podwinąć.

ja czuje ruchy bardzo nisko na linii włosów :P i u samej góry brzucha z lewej strony, czasami widzę jak mi jeździ trójkącik tam i z powrotem i zastanawiam się czy to aby nie pięta małej

blackrose
u mnie też przeważa zieleń

patrycja super bryka dla małego

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
kochane na poprawę nastroju - to lepsze niż muza w radio
http://www.youtube.com/watch?v=0yCTbVJIklA

fajne

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:50   #4855
niutka1
Wtajemniczenie

87 czarna, mamy ten sam TP

jakie masz przeczucia, że doczekasz, czy nie?
Stary 2011-02-17, 12:51   #4856
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
A ja mam od wczoraj furę małego Początkowo miał być zielony, później grafitowo pomarańczowy a wyszedł taki
Patrycja sliczny wózek..piekny kolor.Ja mam podobny tylko czerwono-czarny

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Ja też na początku byłam strasznie napalona na ten ekspres bo fajnie wygląda, ale dowiedziałam się właśnie, że takiej zwykłej kawy tam nie zaparzysz tylko musisz kupować te kapsułki ,http://allegro.pl/kapsulki-dolce-gus...456335364.html więc nie wiem czy się opłaca. Ja odpuściłam.
Ja mam De Lunghi ,ekspress na kapsulki i robi super kawke, latte, capucino, machiato, espresso. Jest tak pyszna jak w kawiarni. I z kapsulkami nie ma tyle sprzatnia.Ja jestem zadowolona

Ja dzisiaj znowu nie spalam a teraz w pracy oczy na zapalki. Maly mnie skopal po zebrach...ehhhh....maly lobuz.
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:52   #4857
deneb3
Zadomowienie

hej dziewczyny
mi się nie za bardzo chce dziś pisać cokolwiek, coś niemrawo się wczoraj czułam wieczorem, w nocy miałam biegunkę, już myślałam,ze jakiś porodzik się szykuje ale nic cisza...
mały mi się wierci w brzuchu boleśnie, tzn jak się rozciąga to tak mi po lewych żebrach daje , że na bank mam tam siniaka, ciągle od wczoraj w to samo miejsce mnie kopie
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:52   #4858
bosti
Zadomowienie

iiza leżaczek kupiłam na początku grudnia, ale popatrzę w archiwum allegro, może tam jeszcze będzie link?? patrzyłam na komentarze, ale już jest info, że w archiwum. jak znajdę, to Ci poślę

wczoraj wreszcie dotarł wózek no i postanowiliśmy przygotować kącik Aniki. tak więc po bardzo pracowitym popołudniu i wieczorze takie oto efekty (brakuje tylko prześcieradełek, muszę skoczyć na pocztę i odebrać paczkę). pościel pojawi się dopiero jak córeczka skończy roczek. do tego czasu będą śpiworki i kocyki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 17022011413.jpg (122,0 KB, 94 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011414.jpg (137,6 KB, 88 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011415.jpg (110,0 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011416.jpg (201,5 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011421.jpg (145,2 KB, 77 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011420.jpg (170,7 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011419.jpg (144,6 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011418.jpg (144,1 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17022011417.jpg (154,2 KB, 34 załadowań)

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 12:57   #4859
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Patrycja sliczny wózek..piekny kolor.Ja mam podobny tylko czerwono-czarny

Ja mam De Lunghi ,ekspress na kapsulki i robi super kawke, latte, capucino, machiato, espresso. Jest tak pyszna jak w kawiarni. I z kapsulkami nie ma tyle sprzatnia.Ja jestem zadowolona

Ja dzisiaj znowu nie spalam a teraz w pracy oczy na zapalki. Maly mnie skopal po zebrach...ehhhh....maly lobuz.

a pasują do niej inne kapsułki też czy tylko jednej wybrane?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
iiza leżaczek kupiłam na początku grudnia, ale popatrzę w archiwum allegro, może tam jeszcze będzie link?? patrzyłam na komentarze, ale już jest info, że w archiwum. jak znajdę, to Ci poślę

wczoraj wreszcie dotarł wózek no i postanowiliśmy przygotować kącik Aniki. tak więc po bardzo pracowitym popołudniu i wieczorze takie oto efekty (brakuje tylko prześcieradełek, muszę skoczyć na pocztę i odebrać paczkę). pościel pojawi się dopiero jak córeczka skończy roczek. do tego czasu będą śpiworki i kocyki
bosko kolorowo masz moje ulubione zabawki owieczkowo z baby ono choruję na nie i jak pojedziemy po wózek to sie zaopatrzę

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 13:02   #4860
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:

Bosti cudny kącik, te kolorki
chyba nie muszę pisać że wózek mi się bardzooo podoba
A ty zadowolona jesteś z wózka?

będę wdzięczna za linka,
a jak nie to wystarczy mi nazwa sprzedającego

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości