|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Nie chcę mieć dzieci. Jak dać sobie radę z presją społeczną?
To już jest chamstwo z jej strony! Może zacznij się zabezpieczać dodatkowo gumką? Albo po prostu się rozstań. Jeśli jej parcie nie przejdzie, to prędzej czy później albo zajdzie, albo cię zostawi dla takiego "co to chce dzidziusia".
Poza tym, załóżmy, że zarabiasz 3 tys, ona niech zarabia 1000. Mieszkanie (przynajmniej 2 pokoje) + opłaty to min 1500- 2000. Jedzenie, kosmetyki, ubrania - 1000 zł. Samochód, benzyna lub bilet miesięczny, i zostaje wam ok. 1000 wolnej kasy. Utrzymacie za to dziecko? cały miesiąc? Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2014-04-19 o 13:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Przyczajenie
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4609854 2]a macie jakis znajomych z dziecmi? moze umowcie sie z nimi i podpytaj ile kosztuje ich dziecko? albo wez kartke i dlugopis i pokaz jej ze tylko z Twojej pensji nie oplacicie mieszkania, oplat, jedzenia i dziecka. bo nie wiem czy dobrze pamietam, ale gdyby chciala isc na maciezynski i wychowawczy nie byloby jej w pracy2?3? lata, z czego zaplaca jej za 1?[/QUOTE]
Jej brat i siostra mają już po dziecku i nie wiem może jej żal, że ona nie? Znajomi też mają i przy niej mówią, że się cieszą, że dziecko to wielki skarb i ją to chyba nakręca. @_Tinkerbell Gdybym wyskoczył z gumką to chyba by mnie zabiła i na pokaz bym jej pokazał, że jej nie ufam. A rozstanie nie wchodzi w grę bo ją kocham. Jeśli chodzi o finanse to: mój zarobek ok. 3 tys. jej - 1,5 tys. Razem = 4,5 tys. Wydatki to: mieszkanie z opłatami - koszt 1250 zł (wynajmujemy nieduże), paliwo - 400 zł, ubrania + kosmetyki od 250 wzwyż, żywność - około 600. Biletu mies. nie trzeba bo ma blisko pracę. Może i zostaje nam ok. 2 tys. tak jakby oszczędności, ale to jest kasa potrzebna na: nowe auto bo się rozpada stare, kurs na prawko dla niej, MIESZKANIE!!! (zbieramy przynajmniej na wkład własny by mieć łatwiej o kredyt), wakacje, prezenty na święta dla siebie i rodziny. Naprawdę ona tego nie rozumie i nawet biorąc kartkę i długopis i wyliczam jej to ona jakoś tego nie czai. Mówię, że urlop macierzyński trwa rok i jest płatny. Wychowawczy który może trwać do dwóch lat już jest bezpłatny. I z czego będziemy żyć jak nie będzie jej kasy? Mówi, że jakoś to będzie (!) Może liczy na swoich i moich rodziców? Ale ja na to się nie zgodzę. Jestem zbyt ambitny by brać np. od moich kasę bo wiem, że zbyt dużo jej nie mają. Naprawdę to już nie chodzi o kasę, ale także o wcześniejsze punkty które wypisałem w pierwszym poście. One też są dla mnie ważne. Może nazwiecie mnie debilem, ale ja naprawdę zaczynam poważnie myśleć o wazektomii w tajemnicy przed nią... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Raczkowanie
|
Wybacz MichalPachol ze jestem brutalny ale moim zdaniem Twój związek nie ma przyszłości.Jeśli kobietę weźmie na dziecko to i tak to osiągnie.Jak długo nie będziesz sie dawał przekonać to tak jak koleżanka powiedziała Twoja pani ,,przypadkiem'' zapomni tabletki.
Edytowane przez Rafik 84 Czas edycji: 2014-04-19 o 15:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() nie rozumiem aż takiej "chcicy", a jeszcze bardziej np. umawiania się na coś na początku, a potem i tak działanie tak, jakby tej rozmowy nie było ![]() ![]() ![]() jeszcze bym zrozumiała, gdyby się na początku umawiali, że dziecko w tym wieku (załóżmy 28 lat) i nagle facet by powiedział, że on w to nie wchodzi.. i ona miałaby prawo mieć żal.. a tutaj.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() Ogólnie to nie trawię takich ludzi ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Moderator
|
[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4609854 2]a macie jakis znajomych z dziecmi? moze umowcie sie z nimi i podpytaj ile kosztuje ich dziecko? [/QUOTE]
Jesli chciabys ja zniechecic to proponuje zostawic jej pod opieka dziecko z kolka ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Konto usunięte
|
Moja bratowa strasznie napalała się na dziecko bo wszystkie jej koleżanki miały takie słodkie bobasy że ojojoj, ale jak te bobasy podrosły i zaczęły być marudnymi krzyczącymi potworami, to już się jej dzieci odechciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Tak ale wiesz w dzisiejszych czasach to dziś się prace ma a jutro jej nie ma i co wtedy zrobić z potworkiem ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Konto usunięte
|
no 1000 zl moze by i starczylo, ale dziecko potrzebuje wyprawki, lozeczka, wozka a to nie miesci sie raczej w 1000 zl. tez mozna sie pozegnac z wkladem wlasnym do kredytu czy odlozeniem czegokolwiek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
Małe dziecko to jeszcze nic jeśli chodzi o wydatki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To fakt. Moja chrześnica ma 6 lat, ostatnio zażyczyła sobie fioletowego quada w różowe kwiatki. Ma wszystko, a narzeka, że nie ma się czym bawić i marudzi przy wybieraniu ubrań, bo np bluzka nie pasuje jej do spodni, itd. Dzieci to spory wydatek, a jak dziecko dorasta to wydatki niestety nie maleją. Dziś sporo młodych osób bierze od rodziców kasę na mieszkanie, samochód, bo taka rola rodziców by wspierać finansowo. Żyjemy w świecie, gdzie liczy sie to, co posiadamy. Dzieciak nie ma konkretnej komórki, sprzętu i czuje się gorszy, jest płacz i pretensje, a zarobki nie rosną. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
jestę wieszczę
|
Michał, i co ona myśli, że całe życie będziecie się tułać w wynajmowanym? Niech ze 3 lata zaczeka, macica jej nie uschnie. Borze, przerażają mnie tacy ludzie, którym włącza się instynkt, a wyłącza racjonalne myślenie. Kotki tak robią, niby bezdomne są, ale zew natury i nic panie nie poradzisz.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Przyczajenie
|
Ludzie, jest porozumienie! Przynajmniej tak mi się wydaje
![]() Może podziałało to, bo powiedziałem mniej więcej tak: "Dziecko się jeszcze nie urodziło, a ja to odbieram, że już jest ważniejsze niż ja. A ja Cię tak bardzo kocham, że gdyby w czasie porodu i ewentualnych komplikacji lekarz by mi powiedział - albo ratujemy dziecko - albo żonę to na 1000% wybrałbym Ciebie bo jesteś dla mnie najważniejsza" Gdy to powiedziałem, to się popłakała i mnie przytuliła i przeprosiła za to, że mnie tak cisła z tym dzieckiem. Myślę, że temat jest z nią zamknięty i wrócimy za parę lat do niego. Może mi się wtedy odmieni i też będę je chciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
![]() Ty masz dzieci to fajnie, oby rosły zdrowe, ale jak widzisz tu jest wątek dla osób, które ich nie chcą mieć, więc nie rozumiem czemu wyśmiewasz czyjeś poglądy?
#4849 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Moderator
|
Golgie pewnie wyczula nutke wazeliniarstwa i dlatego tak zareagowala - ja tez mialam to skomentowac, ale sie rozmyslilam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
Wiesz co golgie ? Przeczytałem ten wątek od początku i w moich oczach to stracić już nie możesz...W kilku pierwszych postach zachowywałaś sie jak należy ale gdy zleciało sie wiecej mamusiek typu Oye to poczułas sie odważniejsza i szybko wchodzac w tyłeczek bez wazelinki dzieciatym zaczełas krytykowac bezdzietne...nie chce mi sie szukac i cytowac ale jak ktos bedzie ciekawy o czym mówie to sobie sprawdzi...To tyle na Twój temat i tyle ci moge pokazac na dowidzenia
![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Jakiego wazeliniarstwa ???? Napisałem to co myślę i taka jest prawda |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Pięknie nas określają na innych wątkach: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=33
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Naczelna Nastolatka
|
nie wiedziałam, że jestem zgorzkniała... Czego to się człowiek nie dowie w tych internetach
![]()
#4855 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
koci świat
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
-nadaję się na rodzica, -stać mnie i mam gdzie mieszkać. I co innego wpaść, a co innego z premedytacją zachodzić bez własnego kąta. ---------- Dopisano o 01:29 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- Cytat:
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozbawiasz mnie coraz bardziej.Ja jednak poproszę, żebyś przytoczył jakieś moje wypowiedzi gdzie krytykuję bezdzietne ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Ooo,a dlaczego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Moderator
|
Wynajem to tez jest dach nad glowa - nie kazdy ma ochote czy mozliwosci wziac kredyt na kilkadziesiat lat. Nie demonizujmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
jestę wieszczę
|
Czy wypowiadając swoje zdanie, kazałam wszystkim myśleć tak samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.