![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV
Sunday_Rose - ja również zapewnię Cię, że waga to nie wszystko
![]() Tak czy inaczej - gdybym się nią sugerowała, teraz siedziałabym, płakała i wcinała samo białko, obcinała węgle i czułabym się okropnie. Wszystko będzie dobrze, mierz się, a nie waż! Powodzenia ![]() I moje U/R, żeby nie było offtopu do końca ![]() I mieszanka płatków [owsiane, gryczane, jęczmienne, pszenne i żytnie - na oko, myślę, że były jakieś 3-4 łyżki] z serkiem wiejskim i dwiema łyżeczkami niskosłodzonego dżemu truskawkowego; kawa z mlekiem, cukrem i kakao pół garści suszonej żurawiny II kanapka z ciemnego chleba słonecznikowego z szynką, serem żółtym i keczupem na ciepło III pierś z kurczaka w przyprawach smażona bez tłuszczu, pomidor jabłko, kawa z mlekiem, cukrem i kakao planuję: IV dwie kromki ciemnego chleba słonecznikowego z szynką i ogórkiem oraz serem żółtym i pomidorem + 15 minut twistera i moooże Tamilee Webb na brzuch jak zdążę niestety zabrakło mi w domu czegoś białkowego na wieczór, tak więc dzisiaj będą węgle na kolację. w ogóle jakoś tak biednie u mnie w lodówce teraz, dlatego taki monotonny i mdły odrobinę ten jadłospis. mam nadzieję, że jutro będzie lepiej... bardzo źle jest? :< Edytowane przez ironique Czas edycji: 2011-12-13 o 16:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Dzięki za opinie dziewczyny. Do podwieczorku jeszcze coś dołożyłam, do kolacji też jeszcze pomyślę.
Obiadów dwudaniowych nigdy nie jem, bo po prostu nie dałabym rady wcisnąć. Gustuję w małych porcjach, jestem jedną z tych osób, które wolą 100g orzeszków niż kilogram jabłek. Na obiad jem jedno danie, najwyżej solidnie "dopakowane" jakimiś kalorycznymi dodatkami. ![]() Poczekam sobie na mój jadłospis od dietetyka, bo samemu trudniej... Wydaje się, że je się sporo, a okazuje się, że na P nie wystarczy, huh. A tak z innej beczki: czy ruch, ćwiczenia na P są wskazane? Dużo chodzę, nawet bardzo dużo, w dość szybkim tempie. Powiedzmy, że mieszkam w terenie, gdzie normą są góry i pagórki, więc to dodatkowy ruch. Korzystny? Edytowane przez shaday Czas edycji: 2011-12-13 o 16:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4834 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4836 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moje R dzisiejsze(pozno wstalam): I. miały być placki z sera bialego, jajka, jogurtu, lyzeczki budyniu, polane miodem, ale byly tak paskudne ze zjadlam ich tylko troche, a jakies pol h po zjadlam tunczyka z puszki ![]() II. Piers z kurczaczka z lyzeczka takiej "sztucznej" panierki (rzadko ją jem, a bardzo lubie, od lyzeczki moze nie umre ;d), na lyzeczce oliwy, sos czosnkowy homemade, warzywa, potem ryz brazowy z jablkiem, jogurtem naturalnym i lyzeczka cukru potreningowo: III. ta sama piers, ryz tym razem z truskawkami mrozonymi i jogurtem zaraz bedzie: IV. jajecznica z 2 jajek z pomidorem, mieszanka warzyw, moze grahamka? V. serek bialy poltlusty/serek wiejski(zaleznie od stanu lodowki) z jakimis warzywami VI. zaraz przed snem troche sera bialego ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4838 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kojarzę że masz mocno skurczony żołądek - próbuj go sobie trochę rozciągnąć, do normalnych rozmiarów, bo inaczej ciężko będzie Ci utyć. Wiesz, stopniowo kromka więcej do kolacji, normalne obiady mięcho+ np pół woreczka kaszy, bo pamietam że lubisz. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Rrrr
1śn: placki z serka wiejskiego (2łychy otrębów pszenno-owsianych, pół wieśniaka, kapka margaryny co by się do patelachy nie kleiło) do tego sosiki: 1. łyżka miodu+ łyżka jogurtu naturalnego 2. łyżka syropu wiśniowego + 3 wisienki z niego:P 2śn: dwie kromki graham z pastą chrzanową (jajko+chrzan+szczypior+j ogurt naturalny) ogórem kiszonym, papryką + plaster polędwicy o: filet z mintaja zapiekany w piekarniku w przyprawach + kasza jaglana pod: ser na piernikowo (100g twarogu chudego+ dwie łychy wieśniaka + przyprawa do piernika + cynamom+ imbir + kandyzowana skórka pomarańczy + migdały + pistacje+ rodzynki + żurawina + suszona śliwka...tych bakalii łącznie zamknięta garść była ![]() kolcja.... hmmmm omlecik chyba zaraz wpadnie:P |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
uuuuu
ś: 2 te malutkie kromki razowca z masłem , polędwicą, serem i pomidorem maźnięte majonezem godzina treningu 2ś: 3 małe sadzone na dużej ilości krakowskiej zapieczone z plastrem sera, pomidor o: kubek pomidorowej z mięskiem z indyka 2 mielone, buraczki, sałatka (mix sałat, fasola czerwona, groszek, cebulka, ogórek kiszony, troche sera brie do tego sos z lyżeczki majonezu z keczupem) p: 2 małe kromki razowca z masłem, polędwicą, majonezem i pomidorem, kubek pomidorowej z łyżką makaronu k: sałatka (mix sałat, fasolka, groszek, polędwica, troche twarogu, pomidor, słonecznik, szczypiorek sos jak poprzednio) i jak? strasznie mi sie wkręcił ten majonez...
#4841 |
Zadomowienie
|
przepraszam za OT..............
ciekawe, czy za 15 lat nadal będziemy się przejmować każdego dnia każdym kęsem lub go pamiętać? ![]() dzisiaj do mnie dotarło, jakie to w sumie (przepraszam..) głupie... masakra. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Dobre wytłumaczenie dla kabanosa naszego powszedniego, pizzy, piwa...
Faktycznie! Ktooo by się tam przejmoooował ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
raczej Twój
![]() skoro to takie nieistotne, to jedz jak dotąd, nie pytaj o rady i nie dziw się, że tyjesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Ervisha;31033900]Dziękuję
![]() ![]() ![]() szklanka wody z miodem i cytryną I. 1/2 bułki z masłem (dość grubo) i serem żółtym, 2 jajka na miękko, kubek kakao II. pół bułki z masłem, kotletem mielonym na ciepło i ogórkiem kiszonym, kromka pełnoziarnistego z serkiem topionym, jogurt owocowy 200g kawa jabłko IV. 6 pierogów z mięsem, polane tłuszczykiem z cebulką, kubek barszczu V. serek wiejski 200g, kubek kakao, jabłko w międzyczasie: mięta x2, kawa x 2, 4 kapsułki tranu, kefir 400g
"Du musst nur die Laufrichtung ändern, sagte die Katze zur Maus und fraß sie." (Franz Kafka) Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-14 o 12:41 Powód: treści chorobowe |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Rozeznanie
|
Dzisiejsze U kontrolnie
I omlet biszkoptowy z 2 jajek z zielonym groszkiem, pomidorem, ziołami, gorgonzolą i oliwkami II duży jog naturalny z kilkoma pełnymi łyżkami musli i nerkowcami, pomarańcza III pikantne arabskie smazone kotleciki mielone z wieprzowiny z porcją kuskusu, pomidorem i szpinakiem duszonym z czosnkiem IV 2 kromki pumpernikla z pastą z zielonego groszku, papryczką i oliwką/ pieczonym kurczakiem i pomidorem po: duże jabłko do picia: ricore, woda, herbata czarna, malinowa, jaśminowa i mięta |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 ![]() wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-14 o 12:42 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
Dla mnie Twój też
![]() ![]() Ale fajnie, że większość przestała karmić trolla, buuź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Zamieszczam moim zdaniem całkiem niezły jak na mnie jadłospis i chciałabym zapytać, czy się nadaje Waszym zdaniem.
R. I: Owsianka (3 łyżki płatków, pomarańcza, jogurt nat. - wiem, że lepszy homo lub wieśniak i praktycznie nie używam do owsianek jogurtów, ale tym razem nie miałam nic innego w lodówce) II. 2 kromki żytniego chleba z wędzonym twarogiem i pomidorem. III. Porcja domowych pierogów z kapustą i grzybami, bez skwarek, z wody (wiem, że brak białka, zawsze dodaję białko do obiadu, ale byłam u koleżanki). Nie pamiętam, ile ich było, pewnie ok. 7 małych IV. Jajecznica z 2 jajek na odrobinie masła + pomidor 3 lvl 30day shreda V. 100 g łososia na parze + kromka chleba razowego + pomidor VI. wieśniak z łyżeczką miodu Wiem, że obiad nie bardzo, ale to dlatego, że poza domem. Ujdzie?
Edytowane przez Ziggy_Stardust Czas edycji: 2011-12-13 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() z tymi okołotreningowymi to mam problem bo nie zawsze mam ochote zjeść to co teoretycznie powinnam ![]() tego chleba to dużo nie było bo to był ten razowiec pakowany na kromki w folii i to te najmniejsze kromeczki takie tycie ![]() ![]()
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
dzisiejsze utrzymanie /nauki mnóstwo/
1. śniadanie: miseczka kakao a tam: płatki owsiane, płatki cornflakes, płatki czekoladowe i cynamonowe. do tego banan duży i pół szklanki orzechów włoskich. kawa tradycyjna ![]() 2. II śniadanie: pół szklanki migdałów, pół nerkowców ![]() ![]() 3. obiad: talerz żurku zabielonego śmietaną, z ziemniakami, 3 kiełbaski białe na drugie: 2 udka od kurczaka w miodzie i sezamie, surówka, ziemniaki utarte z masłem. szklanka wysoka soku z pomidorów i czymś (nie wiem, brat robił ale pyszne ![]() 4. podwieczorek: 2 paski czekolady krówkowej ![]() 5. kolacja: makaron z tuńczykiem, pomidorami, serem żółtym, pieczarkami i groszkiem. herbata. taki dzień bez ładu i składu w bo sumie siedzę w domu i zakuwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Oto mój jadłospis na "Przytycie" czy jst prawidłowy? Proszę o ocenę i porawę.
śniadanie - 2 bułki kajzerki z masłem, 2 jajka, majonez, szynka, omidor i ogórek, szklanka herbaty z miodem, orzechy po sniadaniu - serek homo danio wanilia, banan II śniadanie - 3 naleśniki z białym serem i dzemem, kubek kakao 3,2 jabłko Obiad - zupa szczawiowa zabielana z ziemniakami, placki ziemniaczne z cukrem i smietanka, szklanka soku jabllkowego Deser - murzynek, danonek Podw - kasza manna z zoltkiem i mlekiem, drozdzowka z budyniem Kolacja - 2 bulki grahamki z masłe, serkiem kozim, pomidor po kolacji - czekolada |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Margolcia0703181;31 041948]
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez macerata Czas edycji: 2011-12-14 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Raczkowanie
|
Utrzymanie:
Śn: Dwa kawałki pełnoziarnistego ciasta z gruszkami i migdałami (mojego wypieku ![]() IIśn: Grahamka, obydwie połówki z masłem, szynką drobiową, jajem na twardo i kapką majonezu; duży pomidor ze szczypiorkiem i cebulką; kawa z mlekiem sojowym (paskudna, nie wypiłam całej. samo mleko sojowe jest pyszne ale w połączeniu z kawą... bleh) Ob: Roladki drobiowe ze szpinakiem, brązowy ryż, surówka z białej kapusty, szklanka soku pomidorowego. Pod: Serek wiejski z migdałami, orzechami laskowymi, suszonymi morelami, śliwkami i przyprawą do piernika; zielona herbata, banan, rządek czekolady gorzkiej 90% Kol: Makrela wędzona, sałatka z pomidora, papryki, sałaty, oliwek i ogórka + oliwa z oliwek, zioła; kawa zbożowa na szklance mleka, kilka mandarynek.
#4856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() o cholercia, jak ja ważyłam 53 kg przy wzroście 173 cm to byłam wychudzona, a tutaj 49 i nie jest źle. Teraz dąże niby do 55, ale bardziej stawiam na zdrowe odzywianie i ujędrnienie ciała. R na dziś: Zaczynam zaznaczać, które to są posiłki okołotreningowe ![]() 1śn: owsianka pół szklanki mleka+ białko z jajka + 4 łyżki płatków + małe starte jabłuszko+ garść bakalii (suszone śliwki, figi,rodzynki) mała biała kawa kostka gorzkiej czekolady 2śn:- przedtreningowy 3 kanapki z ciemnego chleba ze słonecznikiem zapieczone w piekarniku: 1. wiejski+ cebulka+ plaster suszonej krakowskiej kiełbasy (nie mogłam się oprzeć ![]() 2. wiejski + cebulka + przecier pomidorowy 3. makrela w kremie pomidorowym + cebulka szklanka maślanki podgrzanej z łyżką kawy zbożowej godzina treningu- siłowy obiad:- potreningowy wieeeem, że nie sery itp., ale nie ma nic w lodówce, więc będzie: makaron ciemny+ ser (wygnieciony i podgrzany z jajem+ cynamonem) +jagódki <- może być to jajo jako białko potreningowe? podwieczorek: to już chyba moja tradycja podwieczorkowa:P 100g twarogu półtłustego na słodko z bakaliami (dzisiaj mam chrapkę na żurawinę i migdały, ale zobaczy się jeszcze) mała biała kawa kolacja: łosoś wędzony czeka w lodówce ![]() oprócz tego herbatki, woda bla bla bla;p Edytowane przez siostraelwa Czas edycji: 2011-12-14 o 11:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
To ile zjadłaś tych placków??? Moim zdaniem to wina tego, że były one smażone a tym samym ciężkostrawne. Moim zdaniem powinnaś się położyć bo gu nie uciskać. Jak nie pomoże to wypij jakieś krople żołądkowe albo mięte
Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2011-12-14 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.