|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Dzień dobry dziewczynki! Potrzebuję porządnego lania, bo już mi się ta Turcja odwidziała i nie mam ochoty jechać.
![]() ![]() Nita ja też słyszałam, że dzień zabiegu liczy się jako pierwszy dzień cyklu. Flower pierwszy głód. ![]() Inutil Twój Tż się rozkręca. ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie ma chyba czasu żeby być spokojną, zawsze się pisze, że II trymestr taki powinien być - kiedy kobieta ma więcej energii itp. ja może i energii więcej mam, ale chwiejności takie że I był genialny, nie miałam żadnych załamań. Teraz co chwilę inny humor. No i myśli się jednak o tym, że ryzyko jest mniejsze - ale zawsze jakieś jest. A jak byliśmy na samym początku u gina i tż się zapytał czy po tym 13-14tc jest już mniejsze zagrożenie, to ten powiedział że tak naprawdę większe niż w I trymestrze jest po 40tc. Bo strasznie dużo przykrych rzeczy dzieje się po terminie- ot takie uspokojenie ![]() Cytat:
![]() nie wiem skąd mu się ten Witold wziął ![]() ![]() Moje typy to Wojtek albo Mateusz ale zawetował ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czytam Was na bieżąco i jeśli mogę w czymś pomóc, pomądrzyć sie troszkę to piszę. A dlaczego tak rzadko? Bo jakoś taki mam dziwny czas. Minęło pół roku od porodu, synek miał by już ponad miesiąć i tak to wszystko na mnie nie bardzo wpływa. Do tego to czekanie na wyniki badania kariotypów. W sumie to żadnego dołka nie złapałam ale taka ospała jakaś jestem. Chyba włączyłam tryb letargu do momentu odebrania wyników. A tak wogóle to Tż mnie rozbroił tesktem: "poćwiczmy przedłużanie gatunku. Jak będziemy dobrze ćwiczyć, to może i kiedyś uda nam się przedłużyć?" ![]() Inutil - wczoraj w gazecie przecytałam, że od 1 stycznia honorowane będą tylko te wnioski o wypłatę becikowego, do których dołączone będą zaświadczenia od lekarza z NFZ. Może jakieś przekłamanie było ale tak tam było napisane. Upewnij się w urzędzie. Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-08-18 o 08:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
sheh kurna ja się nie łapię
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jak wstałam ładnie słonko świeciło a teraz chmury wyszły i się schowało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zaś od mojej siostry mała była odwrócona przodem do jej kręgosłupa i kopała w niego, siostra mówiła, że też straszny ból.
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kasiorek, jak to do państwowego lekarza?! ja też chodzę tylko do prywatnego (nie mówię o wizycie w szpitalu). Nic nie wiedziałam o panstwowym.... co teraz?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Może wprowadziłam niepotrzebnie panikę - wyczytałam to w gazecie dlatego od razu Wam piszę. Zadzwońcie do urzędu i pytajcie u źródła.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Shehzadi, jedź do tej Turcji, co Ty znowu wymyśliłaś?! tak chciałaś gdzieś wyjechać.
Kasiorek, no to ćwiczcie przedłużanie gatunku... Praktyka czyni mistrza ![]() A z tym becikowym to masakra.. co chwile wymyślają inne zasady. Co to ma być?! ![]() Nie idę na żadne wybory!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Dzisiaj troszkę sobie pospałam dłużej ;p Tak mi się wstać nie chciało,że szok.. Zaraz się ubieram i muszę się pomalować,wstawić pościele do prania i ogarnąć pokój. Dzisiaj mamy piękne słoneczko ![]() ![]()
#4840 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najchętniej bym którąś z Was zabrała do tej Turcji. ![]() Lucy trochę mnie chęci odeszły, bo to wyjazd totalnie nie w moim stylu - leżenie na plaży, niezbyt dużo do zwiedzania. No trudno, może chociaż odpocznę. :P
[*]29.11.2011 Dominika Edytowane przez shehzadi Czas edycji: 2011-08-18 o 08:51 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki mój romantyk. A wyobraźcie sobie, że powiedział to mój zatwardziały przeciwnik rozmowy o dziecku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Inutil, moja gin z kolei mówiła mi, że na tym etapie na którym jestem, ryzyko poronienia jest bardzo małe. Musiałabym na koniu jeździć albo ulec jakiemuś (odpukać) wypadkowi...
Poronienie jako takie - wiadomo. Ale mnie to nie uspokoiło, bo cały czas myślę o tych wszystkich komplikacjach jakie się zdarzają. Także odetchnę z ulgą po porodzie. Chociaż potem też będę schizować, czy dziecko oddycha, czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||
Zakorzenienie
|
Normalnie mój pies jest jakiś ułomny, od rana do 16 śpi na kanapie, chrapie i tylko zmienia pozycje, drzwi na dwór otwarte cały czas, nawet na 5 minut nie wyjdzie. Łepek na kocu albo poduszce. i jak jej robię zdjęcie patrzy spode łba dlaczego przeszkadzam
![]() widać jaką okłaczoną kanapę mamy, ale kiedy mam odkurzyć jak jej nawet na siłę nie można ściągnąć z kanapy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez inutil Czas edycji: 2011-08-18 o 08:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
sheh - nie marudz tyllko leć , co ci zalezy , odpoczniesz , zmienisz klimat, rewelka , ja bym sie nawet nie zastanawiała
lucy -jak sie dowiesz wiecej o tym becikowym to daj znac bo ja tez chodzę tylko do prywatnego . Natalia - popukaj po brzusiu od e-ciotek |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcie ciężko mu zrobić, bo skubaniec wstaje jat tylko aparat włączam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Nie odzywam się ostatnio, bo nie najlepiej się czuję psychicznie, ale nie chce mi się o tym rozmawiać/pisać. Co do wizyty u lekarza do państwowego do 10tc - nie ma czegoś takiego ![]() "Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w porozumieniu z Ministerstwem Zdrowia postanowiły zmienić przepisy dotyczące wypłacania tzw. becikowego: kobiety które po 1 listopada 2009 roku wystąpiły lub wystąpią o wypłatę becikowego nie będą musiały udowadniać, że najpóźniej od 10 tygodnia ciąży były pod opieką lekarza ginekologa lub położnej. Jedynym warunkiem otrzymania pieniędzy będzie okazanie przez rodzica zaświadczenia lekarskiego, które potwierdzi co najmniej jedną wizytę ciężarnej u lekarza ginekologa lub położnej." tylko nie kumam jednego, bo jest zapis również: "Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane było przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu. Wymóg został zawieszony do 31 grudnia 2011 r." A załatwiać to będziemy w 2012 hmmmm, ale w każdym bądź razie nie ma znaczenia jaki lekarz, bo becikowe jest przyznawane dla wszystkich ![]()
#4848 |
Zakorzenienie
|
moja coś mało się rusza i już zaczynam schizować
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Przeczytałam własnie: w dzienniku ustaw napisali, że jeśli dziecko urodzi się po 1 stycznia 2012 to zaświadczenie będzie obejmowało wizytę przed 10tc oraz w każdym kolejnym trymestrze. Musi być wystawione przez lekarza lub położną - nic nie piszą o NFZ więc pewnie może byc prywatny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polityka prorodzinna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja siostra w maju rodziła i miała zaświadczenie od lekarza prywatnego i dostali becikowe więc nie wiem. Jest mi niedobrze, chyba będę ![]() Umyłam włosy, zrobiłam peeling twarzy i nałożyłam maskę i dodatkowo mdli mnie od jej zapachu. Czuję się jak w 1 trymestrze a nie w 3.
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
musze sie zbierać
jadę do firmy oddać w koncu to poprawione L4 . potem zmykam do rodziców będę kisić ogórki . bądzcie grzeczne |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Imie Mateusz cudowne! też o tym myślałam Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jednak jakbyś chciała pogadać to w klubie jest wątek na którym piszemy o tym o czym nie chcemy piasać na ogólnodostępnym forum
![]() |
#4855 |
Zadomowienie
|
Cześć Totku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zadomowienie
|
Czy ja nie ostrzegałam, że jestem pesymistą nr 1?
![]() Lucy fundujesz sobie dziecko i masz schizy do końca życia. ![]() ![]() inutil wróciłam właśnie ze spaceru z psem rodziców. Braciak wysłał mi smsa, że pies siedzi w garderobie i odmawia wyjścia a on musi iść do pracy. Dopiero jak przyszłam łaskawie wylazł i dał się wyprowadzić. ![]() Sofcia ![]() Kasiorek podeślij mi namiary na tę ustawę. ![]()
![]() |
#4857 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak już Cię mam i otworzysz ten sój magiczny program to może odpowiesz mi na pytanie: dziecko nie mieszka z rodzicami od 17 roku życia (udokumentowane), rodzice są średnio zainteresowani dzieckiem, kontakt powiedzmy dwa razy do roku. Rodzice z powodu alkocholizmu nie pracują normalnie tylko na czrno, nie nabywają praw do emerytury. Co w momencie, kiedy już nie mogą albo nie chcą pracować. Czy dziecko ma obowiązek np alimentów? Czy dziecko (dorosłe) może się jakoś zabezpieczyć przed koniecznośią finansowania takich rodziców? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
witam i ja
![]() dziewczyny po tym pregnylu to samopoczucie jest tragiczne.... dzisiaj czuję się jak świnia po pierwszym uderzeniu.... że już nie wspomnę, że nie mam ochoty na starania..... ![]() ![]() ![]() A propos becikowego i zaświadczenia od lekarza na NFZ - ktoś napisał jakąś bzdurę w gazecie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.