mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 10:39   #4831
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

dzieciak to najlepszy laktator z mozliwych
i najbardziej "gryzący"

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

witaminka to i tak niezle jak dopiero teraz, jak ja z oliwia od 10 tygodnia mialam do dnia porodu?
myslalam ze oszaleje!
nic mi nie pomagalo, meczylam sie 30 tygodni.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:42   #4832
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny tak stawiałam na elektryczny laktator a jak kupiłam ręczny to dziękuję Bogu że nie kupiłam elektrycznego chciałam zobaczyć jak to jest jak zaciągnie i było wielkie AŁŁAAA!! no to jakby tak równomiernie mi ciągnęło elektrycznie to chyba bym ściągała i ryczała a takto to sama wiem kiedy przestać a kiedy nie
haha ja sie boje laktatora...
w ogole boje sie karmienia piersia. Z jednej strony bardzo bym chciala, a z drugiej mam odrobine nadziei w sobie, ze nie bede miala pokarmu i problem sam sie rozwiaze

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Mnie zgaga moze ze 2razy zlapala w ciagu ciazy. W ogole ostatnio doszlam do wniosku, ze nie dokuczaja mi prawie zadne ciazowe dolegliwosci. Czasami niewygodnie mi sie spi i to na tyle
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:50   #4833
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
haha ja sie boje laktatora...
w ogole boje sie karmienia piersia. Z jednej strony bardzo bym chciala, a z drugiej mam odrobine nadziei w sobie, ze nie bede miala pokarmu i problem sam sie rozwiaze

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Mnie zgaga moze ze 2razy zlapala w ciagu ciazy. W ogole ostatnio doszlam do wniosku, ze nie dokuczaja mi prawie zadne ciazowe dolegliwosci. Czasami niewygodnie mi sie spi i to na tyle
Ja bym znowu chciała karmić ale jak zobaczyłam jak to boli to zaczyna mnie to przerażać
A właśnie tżt się mnie pytał czy kupimy sztuczne mleko tak na wszelki wypadek jakbym nie miała pokarmu. Moja koleżanka tak miała jeszcze wtedy nie mieli samochodu tż do nich jechał w środku nocy bo mały dosłownie się darł bo był głodny i szukali po sklepach jakiegoś mleka
A zgagę ostatnio miałam ogromną że musiałam wziąć rennie trochę mi pomogło bo chociaż mnie na mdłości nie brało

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-08-16 o 10:52
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:52   #4834
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
glam ale u ciebie inny sajgon bedzie hehehe
bo ty bedziesz miala dzieciulki w tym samym wieku, wiec np polroczniaki i roczniaki beda sie ze soba juz w jakis sposob bawily.

A tu bedzie tak, Amelka chce papu, a Oliwka chce ukladac klocki;D
Amelka zrobi kupe a Oliwka bedzie glodna hahahha
ale sie ciesze juz sie doczekac nie moge
juz bym taaaaak chciala byc po najwiekszym sajgonie zwanym porodem ze sobie nie wyobrazacie
U mnie będzie podobny sajgon, tylko że ja mam jeszcze jeden ogromny problem Mateusz panicznie boi się dzieci, jak był malutki to wystraszył sie płaczącego dziecka i teraz jak widzi dziecko to omija z daleka a jak jakieś płacze to wpada w histerie, pierwsze dni w domu to będzie koszmar.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:54   #4835
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:

ja dotychczas tez tak mialam... od 3ch dni przed spaniem zgaga i od czasu do czasu plecki bolą miedzy łopatkami ( o dziwo) ... a tak... piękna ciąża :P

zmykam z małym do planetarium...ciesze se ze w czwartek go juz zabieraja, bo jednak za glosno dla mnie.... a powinnam sie przyzwyczajac :P ale tyle halasu robi 12latek ze szoooook i wszedzie go pelno... chco nie to jest w nim najgorsze...
to dziecko ktorego nikt nie wychowuje wiec nie ma podstawowych nawykow.... a to juz 12 lat za nim ... szkoda mi dzieciaka jak cholera ... co zrobic... niektórzy na rodzicow sie nie nadaja...

co do karmienia, ze wzgędów $$$ chcialabym piersią ale mam mega obawy czy podołam.... wszyscy w kolo mowia ze to taaaakie trudne, ze gdzies boje sie ze sie zabokuje i dupa wyjdzie... :/

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-08-16 o 10:55
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:00   #4836
nie _wiem
Raczkowanie

Zmontowaliśmy z tż łóżeczko juz nie mogę się doczekać aż zobaczę w nim swoją dzidzię :P
A co do wóżków, to pokazywałam ten co wczoraj znalazłam tż i jemu też się bardzo podoba więc na 90% taki będziemy mieć nie wiem tylko czy wersja saturn czy saturn 2 ale chyba 2
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:05   #4837
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Już łóżeczko? Na kiedy masz termin? A ja właśnie robię pierwsze pranie - pościel

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 11:11   #4838
goldika
Zakorzenienie

nie-wiem szybko rozlozyliscie lozezko
nasze bedzie w produkcji dopiero w polowie wrzesnia i wtedy zamwimy.
Stary 2011-08-16, 11:11   #4839
Paula__22
Raczkowanie

Od czwartku w lidlu jest moda dla maluchów: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=20786
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:16   #4840
basiula19
Zadomowienie

wczoraj miałam konsultacje ginekologiczną a wizyte mam u gina w czwartek także odpuszcze sobie już teraz wizyte tym bardziej, że dzięki Bogu jak narazie mam spokój i nie boli bardzo...........
......mam pytanie czy możeliwe, że ten ból to zapalenie pęcherza????

..dostałam dzisiaj paczke z Johnsona z próbkami........czekam teraz na Bebilon jeszcze hehehehhe.......

.....to ja dalej spadam leżeć......papatki

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:17   #4841
nie _wiem
Raczkowanie

termin mi się zmienia co usg :P najpierw miałam na 5 listopada, potem na 31 października, a ostatnio (w 21 tyg) na 1 listopada:P Może i szybko zmontowaliśmy, ale mieszkanko nie jest duże, a na środku zalegało od tygodnia wielgachne pudło z łóżeczkiem, więc zmobilizowałam tż i teraz juz nie leży:P a łóżeczko słodkie.... takie proste, kiedyś dawałam link do aukcji na allegro wiadomo że to kwestia gustu mnie sie podoba
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 11:25   #4842
sozaa
Rozeznanie

kurcze, ja też sie boję karmienia piersią, z drugiej strony, kiedys kobiety nie miały innej opcji, tylko to, ewentualnie krowa, a dzieci jak zdrowo rosły

Co najsmieszniejsze, u mnie sprawę laktatora przejął....TŻ!

Ostatnio jak sobie jakieś przeglądalam to z ciekawości on na swoim laptopie tez zaczął szukać, najpierw firmy, potem jak to działa, na końcu zaczął czytać fora! teraz mam specjaliste od laktacji w domu powiedział, że narazie nie kupimy, najwyżej jak będzie potrzebny to on dojedzie i kupi, juz ma nawet upatrzone! Oboje stwierdzilismy, że chyba zdecydujemy sie na ręczny, elektryczny trochę mnie przeraża.

Ja na poczatek chce kupić szafe do pokoiku dzieciecego, żeby móc wszystko tam pukladać, może jeszcze komodę, łóżeczko i wozek zostawiam na październik, może nawet listopad.

Nie pamietam która kupowała w pati i maks, oni maja sklep w Poznaniu, bedę musiała się do nich wybrać.
Sprawdziłam, wiaderko kosztuje u nich 89 PLn o ile dobrze pamiętam.
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:28   #4843
goldika
Zakorzenienie

basiula tez dostalam probki z Jonhsona. Ale Tz uwaza, ze te kosmetyki uczulaja i sam sie nimi zaczal nacierac
on mnie rozwala czasami. Gada o kosmetykach dzieciecych z kolezankami z pracy

Co sadzicie o tych ksiazkach: http://allegro.pl/pierwszy-drugi-i-t...750710839.html

Mam z tej serii w oczekiwaniu na dziecko i bardzo mi sie podoba, czesto po nia siegam. Dlatego zastanawiam sie nad tymi pozycjami.
Stary 2011-08-16, 11:29   #4844
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
basiula tez dostalam probki z Jonhsona. Ale Tz uwaza, ze te kosmetyki uczulaja i sam sie nimi zaczal nacierac
on mnie rozwala czasami. Gada o kosmetykach dzieciecych z kolezankami z pracy

Co sadzicie o tych ksiazkach: http://allegro.pl/pierwszy-drugi-i-t...750710839.html

Mam z tej serii w oczekiwaniu na dziecko i bardzo mi sie podoba, czesto po nia siegam. Dlatego zastanawiam sie nad tymi pozycjami.
Ja mam zamiar pożyczyć od siostry też mam w oczekiwaniu na dziecko i bardzo mi się podoba

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-16, 11:29   #4845
goldika
Zakorzenienie

Ale sliczny jest ten spiworek z lidla
ja oczywiscie nie mam lidla u siebie
Stary 2011-08-16, 12:05   #4846
truscafka
Zadomowienie

Przed chwilką przyszły mi próbki z Johnsons baby. Jejku jak to wszystko pięknie pachnie

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:09   #4847
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Ale sliczny jest ten spiworek z lidla
ja oczywiscie nie mam lidla u siebie
ja się czaje na lidla właśnie na czwartek - chce kupić z 2 pary rajtuzek, spodenki w kratke , jedna piżamkę i body z długim rękawkiem
zastanwiam się nad śpiworkiem ,ale chyba na razie daruje sobie -bo i tak jak urodze to w rożku bede zawijać maluszka
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:15   #4848
goldika
Zakorzenienie

a to jest jakas roznica miedzy rozkiem a spiworkiem?
w sensie dla maluszka ktory ma w nim spac bo sie nie znam.

Truscafko zgadzam sie, pieknie to wszystko pachnie
Stary 2011-08-16, 12:18   #4849
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Glam zgadzam sie z Toba czyli rajstopki zagoszcza u nas na pewno.
Ja tylko boje sie jak maly zacznie raczkowac, ze moja sunia na niego usiadzie. Bo ona lubi siadac na mniejsze istoty od siebie albo lapa przydepnac do ziemi

Glam a jak z plcia Twoich maluchow? Bedzie dziewuszka czy jednak dwoch urwisow bedziesz miala?
no niby na usg w 20 tyg- a bylo robione 2 razy przez 2 lekarzy na roznych sprzetach widac bylo 2 chlopcow...w 12 tc tez. a ostatniopan sie nie mogl jednego siurka dopatrzyc i powiedzial ze teoretycznie to moglabym miec jeszcze jedno lozysko od strony plecow ktorego usg by nie wykrylo

oczywiscie w pracy od razu polecialy zarty ze to pewnie trojaczki- 2 chlopcow i jedna dziewuszka tylko wczesniej sie ukrywala...ale mi z tym za wesolo nie jest

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
no fakt
Glam a Sonia z tych co sie ladnie czyms zabawia?
bo wiesz...moja to tylko patrzy ostatnio kopnac, zrzucic, podrzec, uderzyc, pogryzc, tylko nowymi klockami od tatusia sie chwile zabawi, ale to CHWILE.

Ja owocow nie jadam, warzyw tez nie , ani jogurtow oprucz danio intenso nie lubie.
No owoce jablka, arbuz, gruszki.
Warzywa ziemniaki, marchewka( sporadycznie tylko surowa) kalafior.
nabial-zolty ser gouda, mleka nie lubie itp.... takze moje menu do najzdrowszych absolutnie nie nalezy.
SOnia sie zajmie troche sama soba...BAJECZKAMI to i na 2 godziny moge ja miec z glowy...ale tak to albo jest mamo pobaw sie ze mna,
albo owszeem bawi sie sama ale czesto np w malowanie po scianach, mycie raczek (ma ten taki podnozek dzieki ktoremu siega do kibelka i kranu...)wiadomo- cala lazienka zalana i takie inne po ktorych jest masa sprzatania...
chociaz nie powiem, sa chwile ze siadzie z ksiazeczkami czy po prostu sie kokosi na lozko- ale ja nawykowo jej z oka nie spuszczam bo wiem czym grozi zostawienie jej samopas

mi z owocow ostatnio nektarynki podchodza sliwki zawsze uwielbialam

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny tak stawiałam na elektryczny laktator a jak kupiłam ręczny to dziękuję Bogu że nie kupiłam elektrycznego chciałam zobaczyć jak to jest jak zaciągnie i było wielkie AŁŁAAA!! no to jakby tak równomiernie mi ciągnęło elektrycznie to chyba bym ściągała i ryczała a takto to sama wiem kiedy przestać a kiedy nie
kobito jak tam jeszcze mleka nie ma to w ogole boli masakrycznie, tez na sucho jak probowalam to stwierdzilam ze tortura....jak juz bedzie mleko (NIE siara) to bedzie troszke mniej bolesnie- ale i tak rozkosz to to nie jest. ale na pewno bedzie lepiej

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Od czwartku w lidlu jest moda dla maluchów: http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=20786
wiemy juz sie na ta oferte pol forum zasadza od paru dni

Cytat:

ja mam w oczekiwaniu i ten 3ci tom- 2 i 3 rok z zycia, bardzo przydatne ale ja w ogole uwielbiam czytac takie rzeczy i byc doinformowana, to o ciazy to byla moja biblia w 1 ciazy, w drugiej tez zagladam...o wychowaniu- co sie pojawia jakis problem, zagladam i jest agresja, leki nocne, nocnikowanie, na wszystkie problemy znajdowalam odp i to zawsze taka o jaka mi chodzilo czesci 2 nie mialam ale przegladalam i tez jest fajna .

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Przed chwilką przyszły mi próbki z Johnsons baby. Jejku jak to wszystko pięknie pachnie
ale tak jak pisza dziewczyny- Johnson bardzo czesto uczula...nam polozna bardzo odradzala, a ze mialam kupione wczesniej to posmarowalam taka gdzies 7- miesieczna SOnie, dostala wysypki masakrycznej... a myslalam ze taki wiekszy dzieciaczek juz taki wrazliwy nie jest- ale nie chce mys;lec co by bylo jakym noworodka posmarowala...
dopiero gdzies po roku zaczelam uzywac plynu do kapieli. ale i tak moje faworyty z tych drogeryjnych to kosmetyki Hipp...a na poczatek- oilany, oilatum, balneum- te sprawy

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-08-16 o 12:20
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:22   #4850
goldika
Zakorzenienie

Glam to chyba zamowie sobie od razu 2 i 3 czesc tej ksiazki tylko wlasnie przed chwila sie zorientowalam ze srednio z kasa stoje a do 5 usze czekac na wplyw nowej gotowki

i we wrzesniu jeszcze czesne musze zaplacic.. wrr...
Stary 2011-08-16, 12:26   #4851
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Stwierdzam że niunia moja ma bardzo dużo ubranek Uprałam już pościel do łóżeczka i do wózka a teraz piorę bieliznę dobrze że mam duży wsad aż 7 kilo

A to dopiero początek prania

Stary 2011-08-16, 12:28   #4852
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Glam to chyba zamowie sobie od razu 2 i 3 czesc tej ksiazki tylko wlasnie przed chwila sie zorientowalam ze srednio z kasa stoje a do 5 usze czekac na wplyw nowej gotowki

i we wrzesniu jeszcze czesne musze zaplacic.. wrr...
powiem ci ze cenowo oferta zla nie jest... normalnie one kosztuja chyba kolo 60 zl- nowe...ja placilam za uzywane w antykwariacie chyba kolo 40 za sztuke...ale mysle ze mozesz z zakupem poczekac, na pewno jeszcze beda w ofercie a na gwalt ich poki co nie potrzebujesz
Stary 2011-08-16, 12:30   #4853
goldika
Zakorzenienie

Joamic zazdroszcze takich przygotowan na powitanie malej tez nie moge sie doczekac.

Dziewczyny a co bedziecie wkladac do wozeczka? Przescieradelka? widzialam ze sa do kupienia za grosze. Czy po prostu bach malucha na materacyk wozeczkowy i tyle? (nie liczac ubranek, kombinezonikow etc.)

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
powiem ci ze cenowo oferta zla nie jest... normalnie one kosztuja chyba kolo 60 zl- nowe...ja placilam za uzywane w antykwariacie chyba kolo 40 za sztuke...ale mysle ze mozesz z zakupem poczekac, na pewno jeszcze beda w ofercie a na gwalt ich poki co nie potrzebujesz
tak mysle, ze jak w pazdzierniku kupie to tez bedize ok, miesiac na wstepne czytanie bede miala przed powitaniem synka
Stary 2011-08-16, 12:33   #4854
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
wczoraj miałam konsultacje ginekologiczną a wizyte mam u gina w czwartek także odpuszcze sobie już teraz wizyte tym bardziej, że dzięki Bogu jak narazie mam spokój i nie boli bardzo...........
......mam pytanie czy możeliwe, że ten ból to zapalenie pęcherza????

..dostałam dzisiaj paczke z Johnsona z próbkami........czekam teraz na Bebilon jeszcze hehehehhe.......

.....to ja dalej spadam leżeć......papatki

Co miałaś w tej paczce ????

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:34   #4855
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja pitole jakie u was przygotowania, ja siedze na dupie i nic nie robie.
Lozeczka ogladalam poki co, jedno mi sie podobalo i tz tez.

Pranie teraz jak rodze w grudniu mija mi sie z celem wiec bede prala gdzies w listopadzie dopiero, no bo na zdrowy rozum po co teraz?
A.Camus
Stary 2011-08-16, 12:35   #4856
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Joamic zazdroszcze takich przygotowan na powitanie malej tez nie moge sie doczekac.

Dziewczyny a co bedziecie wkladac do wozeczka? Przescieradelka? widzialam ze sa do kupienia za grosze. Czy po prostu bach malucha na materacyk wozeczkowy i tyle? (nie liczac ubranek, kombinezonikow etc.)
Stwierdziłam że już teraz zacznę puki jeszcze mam siłę. Bo nie wiadomo jak później się będę czuła itd.
Mam prześcieradełko do wózka także je włożę

Stary 2011-08-16, 12:35   #4857
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

tak mysle, ze jak w pazdzierniku kupie to tez bedize ok, miesiac na wstepne czytanie bede miala przed powitaniem synka
Ja dowózka pod maluszka kocyk będe wkładać noi na początku w gondoli także nic więcej juz nie bede wciskac

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:38   #4858
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ja na materacyk do wozka bede kladla cienki kocyk.
A.Camus
Stary 2011-08-16, 12:39   #4859
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

ja tak jak Myszeczka- kocyk i na to maluchy w kombinezonie plus jakies okrycie stosowne do pogody. mysle ze na zime posciel jest zbedna bo i tak maluchy poopatulane sa jak mumie a kocyk latwiej "docisnac" w zakamarki niz kolderke w poszewce

wlasnie a propos poczytania czy ktoras chce troche gazetek typu "mamo to ja"?
ja nalogowo kupuje a potem leza
Stary 2011-08-16, 12:39   #4860
Darusiaaaa
Zakorzenienie

glam pieniazki wyslane, na koncie powinnas mysle juz miec.
A.Camus
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości