|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cytat:
właśnie czytasz mi w myslach... tez o Ani myślałam ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
jak byłam w szpitalu gadałam z ordynatorem to pow. mi ze najbardziej realny tp to ten z usg z 12 tyg. ( znaczy tego Iwszego USG)... czyli u mnie identiko wg OM... ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper że macie mieszkanko
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|||
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
witaminka jaki masz temat pracy
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- ja 1 usg mialam duzo wczesniej, co wizyte mam i nieraz nawet jak ide tylko na chwile cos zapytac ....no w kazdym badz razie 1 polowa grudnia by wychodzila
|
|
#4833 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam!!! I nogi z tylka mi odpadaja....
Dzieki dziewczynki za komplementy ![]() Udalo mi sie kupic kurtke za 12 zl- dla siebie taka jesionke w moim stylu- czyli pasujaca do bojowek, no i kupilam kombinezon misiowy dla noworodka za cale 10 zl!!! zaszalalam hehehe. Ale nie mialam dzis nastroju by biegac p sklepach, wiec glownie spacerowalam z moim ksieciuniem w wozku. Teraz probuje usnac,ale marnie to widze, bo slysze smiechy i wyglupy. Pozniej jedziemy do tesciowej i na dzialke. Co do przyczepianych rzes- ja swoje jak umaluje to mam geste i dlugie- najwiekszy problem, ze sa wywiniete ku gorze jak u zaby, wiec musze je obciazac tuszem od gory. Ale dziewczyna mojego szwagra w te wakacje sobie doczepila rzesy- za 250 zl- no i bylam pod wrazeniem efektu! Mi to sie zawsze marzylo zrobic pernamentnie kreski na oczy, ale koszty i do tego moja choroba ( blizniawiec), wiec niestety odpada.
|
#4834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie co z Anią ![]() Tak tak faceci eleganci tacy mali są ![]() Ja za pranie i prasowanie zabiorę się na początku października tak żeby nie robić tego dwa razy, jesteśmy na etapie malowania pokoiku, później trzeba zamówić meble i jak je skręcimy i będą gotowe ustawione to ja zabiorę sie za pranie tak, żeby poprasowane rzeczy układać od razu do szafy, wcześniej nie widzę sensu
|
|
#4836 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
temat mi sie zmieniał juz pare razy... najpierw myślałam o : "rola pracownika, a rozwój firmy"... ale pozniej znalazlam sporo ksiazek o pracowniku ogolnie, wiec zmieniłam na " Pracownik jako podstawowa jednostka w firmie"... okazalo sie ze zbyt ogolnie... wiec teraz zmieniłam na cos o motywacji ... wersja robocza to: " Zmotywowany pracownikdobry pracownik"ogolnie o motywacji chce pisac ale jest tego tyyyyle, ze nie wiem jak sie ograniczyc :P zapomniałam pow. ze znalazłam dzis suuuper ciuszki dla małej... ale drogo (dzis 61zł/kg) wiec czekam do pt/so kiedy ceny są po 29zł/kg ... wiadomo co zimowe to ciężkie... sliczna nowka kurteczka rózowa z misiami , ale rozmiar 56 wiec szkoda kupowac, ogrodniczki zimowe z polaru rozpinane w kroku, sweterek niebieski i pare body i rampersów... ale wszystko małe...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-13 o 15:41 |
|
|
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki jak Wam się takie rożki podobają?
http://allegro.pl/rozek-zawijak-koko...783390446.html http://allegro.pl/blanca-rozek-zawij...817567726.html http://allegro.pl/blanca-rozek-zawij...817567725.html No właśnie się zastanawiałam już wcześniej, że nie ma naszej "czołówki" Anny
|
|
#4838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
napisałam jej smsa czekamy ![]() drogie te rożki... mnie sie 3ci podoba najbardziej
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ktoras bedzie zainteresowana. Zestaw 25 pieluszek 5 roznych producentow do sprawdzenia ktore sie najlepiej sprawdza
http://allegro.pl/pieluszki-pampers-...800735536.html ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Rojku mi sie z wygladu nie podobaja te beciki a jak wiadomo to rzecz gustu chociaz i tak lepsze niz te w okropne zyrafki i misie na drabinkach
|
|
|
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
trochę drogie, mają też tańsze - nie usztywniane, bez wkladki z takimi samymi wzorami
ja ostatnio zakrecona na punkcie sówek jestem i dlatego mi się tak podobają
|
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, będę się chwalić Mieszkanko to kawalerka, 30m, ładnie urządzona łazienka, brak mebli w pokoju - dzięki czemu jutro tż jedzie do Ikei po kilka rzeczy. Zawsze to będziemy mieć już swoje mebelki jakieś (komodę,szafę,stolik,stól z krzesłami do kuchni,kartonowe pudełka) Ogrzewania nie ma gazowego, więc jesteśmy naprawdę zadowoleni Cena max 1150zł z opłatami (i oby się sprawdziło) Blok dwuletni, więc ciepełko będzie dla niuni, a przy okazji i dla nas Widzę, że temat rzęs jest aktualny. Wiem, że to wydatek nie mały, ale naprawde warty tej wygody. Żeby zaoszczędzić trzeba poszukać kogoś, kto taką usługę wykonuje w domu. Ja też miałam ostatnio dylemat, czy z nich rezygnować (noszę rzęski od lipca), bo dużo wydatków przed nami, ale po pierwsze: czuję się zadbana, po drugie: nie muszę tuszować rzęs, co zaoszczędza czas, a nawet bez makijażu oko ładnie się prezentuje, po trzecie: stwierdziłam, że jak urodzę to nie będę miała czasu rano się malować, a chcę dobrze wyglądać-żeby dobrze się czuć ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Rojku akurat te wzorki nie podobają mi się. Wolę rożki jednolite z jedną aplikacją np http://allegro.pl/sliczny-rozek-beci...795422367.html http://allegro.pl/rozek-becik-podusi...802938499.html Ale oczywiście to rzecz gustu
|
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
Co do rozkow to ja mam usztywniany- z gabka pod spodem, zapinany na rzep i z zawiazywaniem- rewelacyjna sprawa. Filipek spal w nim pare miesiecy- dzieki takiemu otuleniu czul sie cieplo i bezpiecznie.
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
jestem jestem witajcie
nie odzywam się dziś bo nie za dobrze się czuje chyba przepowiadawcze mnie biorą nie wiem czy mam się cieszyć już wolę żeby był poród jak siedzę jest ok ale jak się ruszę od razu mnie całe podbrzusze boli witaminko po twoim sms mi się zawiesiła komórka a miałam zadzwonić do tż bo coś długo z pracy nie wraca. gdybym nie chciała do niego zadzwonić to nawet bym nie zauważyła wiadomości bo byłam w kuchni i zmywałam zapas jaki nam się zrobił z 2 dniNie wiem czy już nie otworzyć nowego wątku tak na wszelki wypadek jakby coś się ruszyło
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ten 1wszy link suuuper
|
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli któraś była by ciekawa jak duże jest wycięcie w pieluszkach Huggis
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uff ufff bo ja juz tu przy swojej czatuje na szpilkach
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu bo my juz myslalysmy, ze rodzic pojechalas bez pozegnania
z watkie to mozemy poczekac smialo do wieczora. Fajnie, ze chcesz nadal go prowadzic! W sumie juz bedziesz oswojona ze swoja coreczka i wrocisz ze szpitala, a dopiero sporo po tym my zaczniemy sie rozpakowywac wiec masz idealna sytuacje do prowadzenia watku ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- sliczny jest ten rozek z 1linka
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ANIU- teraz to ty masz OBOWIAZEK minimum raz dziennie meldowac sie nam co sie z toba dzieje:P Czy chcesz czy nie, bo z tych nerwow o ciebie to same pojdziemy rodzic
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() leniuszek mnie dziś złapał.... tż w pracy ja czekam na gościa co to ma mi antenę satelitarną zamontować ale ani widu ani słychu a tak bardzo mam ochotę obejrzeć wreszcie coś w telewizji, filmami na dvd już żygam w celu zapewnienia sobie rozrywki wyszłam z moją sunią na spacer nie było nas godzinę a teraz biedna padła chyba ją wymęczyłam (ostatnio ma tylko takie godzinne spacerki, a jest malutka to shi-tzu, poza tym przez 2 miesiące była u mojej mamy która ma starowinkę jamniczkę no i spacerki miała krótkie ) zdjęłam pranie a teraz myślę o czymś do jedzenia...... tylko wstać mi się nie chce :P tak się zastanawiam czy prać już ubranka dla córci.... mam termin koniec października początek listopada..... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Aniu myślę podobnie jak dziewczyny że możemy poczekać do wieczora hi hi chyba że zaczniesz rodzić to napisz proszę do którejś z nas żebyśmy wiedziały co sie dzieję bo my tu się martwimy
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
PYTANIE NA SZYBKO
Dziewczyny z ciekawosci spojrzalam na moje 2 paki pampersow i jest na nich data lipiec 2011. I teraz nie wiem czy to termin produkcji czy przydatnosci?
|
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
bym nie pojechała do szpitala bez powiadomienia was obiecuję
![]() i będę się odzywać chociaż z rana żeby was nie straszyć
|
|
|
|
#4853 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() wzrostu chyba też mi nie przybyło, ale może się zmierzę (pewnie co najwyżej brzuch mnie w ziemię bardziej wbił )Cytat:
A powiedzcie mi laski do czego służy taki rożek, bo ja ciemna jestem .
|
||
|
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaminka to u was drożyzna nie z tej ziemi ![]() ![]() ![]() U nas na nowym towarze jest 25 zł za kilo a u was 61 ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
Rojku ja szukam rożków max za 20 zł nie ma sensu przepłacać
|
|
|
#4855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja rodzicom od razu powiedziałam że z miesięcznym dzieckiem nie pojadę 80km zimą... i oni to zrozumieli i święta spędzą w Częstochowie.
|
|
|
#4856 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Cytat:
Ja to tyyyyyyle razy zmieniałam temat pracy mgr i to w różne skrajne, że na początku 5 roku to już sama nie wiedziałam, co mam robić, co mam pisać, a moja promotorka też mi jakoś nie pomagała... W końcu jak się zdecydowałam to poszło i gdyby tak zliczyć czas, ile mi zajęło pisanie całej pracy, to niecały miesiąc pewnie ![]() aaa zdradź, gdzie te fajne ciuszki też bym się chętnie na łowy lumpkowe wybrała, a jakoś nie jestem rozeznana, gdzie w Łodzi są fajne...Ostatnio się z mamą wypuściłam na zakupy i wpadłyśmy do lumpka (ale nie w Łodzi) i zaszalałam z bodziakami z nexta za 1 zł i sweterkiem za 6 zł, co tam, że na roczek Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
), małe może w nim spać w nocy, jak nie chcesz pod kołderką kłaść. Ja tak sobie wymyśliłam, że będę w nim maluszka trzymać na samym początku, a poza tym będę używać jako kołderkę do wózka. Nie wiem, na ile to będzie użyteczne, okaże się ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Ja mam ten sam problem... Teściowie 60 km od nas, moi rodzice 120 i jakoś boję się dziecka 3-4 tyg brać na taką wyprawę w święta, a z drugiej strony nie wyobrażam sobie świąt bez rodziny... Coś moja mama przebąkuje, że przyjadą do nas, ale jak to będzie, nie wiem... |
|||||
|
|
|
#4857 |
|
Zadomowienie
|
Kochane mamuski jak ja Wam zazdroszcze, ze mozecie normalnie funkcjonowac
mam taka nieodparta chec kupienia czegos dla juniora i nawet wyjsc do sklepu nie moge ![]() Za to moja tesciowa zrobila nam prezent niespodzianke, kupila kilka bodziaków, jakies spodenki, sweterek i mega fajny kombinezon zimowy. Jutro dodam zdjecia nowych zdobyczy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/pielucho-ceratka-f...808270051.html to sie chyba przyda?dobra cena?
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
A Ty nadal lezysz?Jaka jest ta Twoja szyjka?Co bierzesz? |
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co jest, jade w piatek do domu, w srode mam lekarza, sie dowiem mam nadzieje. Mamuska kazala mi mniej robic, bo mnie jeszcze na koniec do szpitala poloza...TINCIA fajne kiecki ![]() PRINCESSKO
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zadomowienie
|
Chciałam sie pochwalić. Kupiłam dziś proszek dzidziuś do kolorów i do białego, były do nich dołączone gratisy: żel pod prysznic z kozim mlekiem białego jelenia oraz płyn do kąpieli i szampon 2w1 dzidziuś. Któraś z Was starała mi to przekazać, ze pollena rozszerzyła wyroby białego jelenia, ale do mnie nie trafiało. Faktycznie ten żel białego jelenia ma dość przyjemny zapach - wypróbuję i zobaczę jak sie sprawdza.
mol_aa co do zimnego wychowu zgadzam sie w 100% Darusiaaaa też na włosach miałam wszystkie kolory, ale od jakiegoś czau tylko rozjaśniam swój o 3 tony. truscafka niestety w tym kraju nie da się normalnie żyć - okradają człowieka jak mogą. Dlatego zeźlona jestem na politykę tego kraju...eh dużo by gadać, a nie ma sensu sie denerwować Cytat:
lalka27 ale po co domagać się o cc jak można urodzić sn? Coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam co. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.

) 
mam taka nieodparta chec kupienia czegos dla juniora i nawet wyjsc do sklepu nie moge