|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Cytat:
Ja mam białą w środku kabinę i kamienia nie widać, na szybach trochę. A winko bombluje ładnie
|
|
#4832 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
co do polskiego może to ja jeżdże tam tylko ze względów zdrowotnych(żeby młody powdychał jodu) i szlag mnie trafia że jak pojade z dzieckiem nad może w czerwcu to do wody nawet nie wejdzie
|
|
#4833 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Postaraj się mu rozwadniać to mleko co pije w nocy aż dojdziesz do samej wody . może żołądek odwyknie od tych kalori nocnych i przesatnie się budzić . Cytat:
jak czytam że woda w egipcie w maju ma 26 stopni to i na tej plaży jest daleko płytko więc fajnie dla dzieciaków i tym bardziej woda będzie cieplutka
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Aneczka to Wicie jest przy Darlowie.przy damej plazy fajne bary zjesc dobrze mozna i o kieszen sie nie martwie.malo ludzi to i dzieci latwiej przypilnowac.
Ech dziewczyny zimna woda zbawienna na celulity
|
|
#4835 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
![]() ogólnie lubie turcje pasuje mi ten kraj ludzie i klimat ...
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Lind- przesikuje bo dużo pije na wieczor i w nocy. Moja w nocy nigdy nie piła. Ostatnio obudziła sie i wolała "piciu". Dałam jej 50 ml wody i rano przesikana...
Cytat:
ja jak byłam w Egipcie to wylegiwanie na plaży i w wodzie było dla nie najlepsze- ot taki nygusek jestem wycieczki mnie męczyły, szczególnie w piramidach. jeep safari tylko mi się podobało Laski, już kiedys pytałam ale może teraz wiecej osób zauważy polecicie jakieś kwatery w Karpaczu?? Chcemy jechać w luty. Najlepiej do pensjonatu nastawionego na dzieci...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-01-04 o 21:00 |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kuzynkę która będąc w 8 klasie piła kaszę z butelki , sama ją sobie gotowała ,wlewała do butelki ,zakładała smoczek (z dziurą wyrąbaną jak dziura od butelki prawie) ,kładła się na łóżko i piła. Ciotka jej nie oduczyła i tak jej zostało nie wiem do kiedy to robiła później ,ale założę się że podpijała swoim dzieciom jak były małe Asiulek u nas to samo jak w nocy się nie obudzi i nic nie pije to rano jest suchutki a jak wypije nawet 50 ml to zlany więc to może dla nas nie dużo a dla dziecka już coś Mam takie pytanie ,wiem że kiedyś się przewijał ten temat,ale wtedy nas nie dotyczył więc nie zgłębiałam się zbytnio. Zauważyłam u Mika na rękach ,brzuchu i nogach takie suche placki ,nie wiem jak to określić właściwie raczej plamki ,nie widoczne ale wyczuwalne pod dotykiem ,coś jakby liszaje. Wiecie może co to i od czego może być i co radzicie domyślam się że to może być na tle alergicznym. Czy miała któraś u swojego dziecka coś podobnego? |
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?? i co tam chceicie robic:P??
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj nic wielkiego nie robilam a normalnie padam Pofarbowałam włosy miały mieć inny kolor, a tu tylko delikatnie odcień bardziej słoneczny
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia dzięki , zapiszę i kupię mu to.
|
|
|
|
#4841 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem czy dociągnę do dorosłości Zosi. Co chwila znjaduję jakieś nowe niebezpieczne rzeczy w jej zasięgu Cytat:
![]() Cytat:
. Jak są kałuże to muszę kalosze zakładać a mokra jest po tyłek i szczęśliwa ze hejCytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w karpaczu byłam raz i nawet nie bardzo pamiętam nazwę tego przybytku więc nie pomogę ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- ja wszelakie suche placki smaruję Oli maścią cholesterolową tanio i skutecznie . do kąpieli dolewam ten olejek z rosmana za 9.90 Nie4 widze różnicy między tym połączeniem a rmolium czy innymi cudami . ale kazde dziecko inaczej
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
To może wypróbuję tą maść cholesterolową bo widzę że jest tańsza od balneum
![]() Izazula mój też podjadał czekoladę gorzką i orzechy też alergizujące |
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że dostanę w naszej aptece
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
ona bez recepty jest droższa ale chyba też ją robią . na receptę pudło małe kosztuje 5 zł 100ml duże 200 10 . nie wiem ile bez recepty . ta maść jest robiona . tam jest wazelina , wit a i cholesterol i chyba nic więcej . ale na takie suche placki czy inne dziadostwo jest super . mój TZ sobie tym łokcie smaruje jak ma suche . pod pieluchę tez dobra bo tłusta i nie dopuszcza kontaktu z wogocią
|
#4847 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I jak najbardziej namawiam - żeby było taniej, to mają bardzo dobrą sieć kempingów, dobrze wyposażonych - moi rodzice byli ze dwa lata temu pod namiotami, własnym samochodem - jedzie się gdzie się tylko zamarzy, a nocleg to wszędzie się znajdzie Fiordy - byłam, widziałam, widoki nie do opowiedzenia - Norwegię przejechaliśmy praktycznie całą, bo jechaliśmy kamperem na Nordkapp więc i zjawisko dnia polarnego widziałam (mimo pozytywów, jednak wole jak jest nocą ciemno). No ale po urodzeniu Olci proszę - w zeszłym roku po raz pierwszy od 11 lat byłam nad morzem (poprzednio to był taki wypad z dziewczynami - więc morze to taki dodatek był, mało istotny) a w tym roku się zastanawiamy nad Włochami - konkretnie Bibione - szwagierka jeździ, więc szlaki przetarła (apartamenty będziemy wynajmować prywatnie). Tylko tak piszecie o tych cenach, że się obawiam, że znowu Bałtyk nam zostanie A w ogóle to Ola sprzedała mi wirusa - tego posta pisałam na dwa razy, z przerwą na kibelek. Rany boskie - w moim brzuchu wojna
|
||
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Catro to musi być piękne na żywo ,zafascynowana jestem Norwegią ,bo z lubością czytuję sagi norweskie
tam są tak piękne opisy przyrody że aż się chce to na żywo zobaczyć , dotknąćI zdrówka życzę , nie do pozazdroszczenia Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
tez musze zainwestowac w te masc
![]() Asiulek moja jest GENERALNIE NIEREFORMOWALNA wiec ciesz sie ze twoja tylko pod wzgledem spania ![]() Megi normalnie zimny pot mnie oblal! Ja mlodej kupilam dzisiaj bujaka,niech sie buja sama a nie chcialoby sie tylko na raczkach. Widze temat wakacji-my nic nie planujemy poki co,z zagranicznymi wycieczkami jestesmy kiepscy w porownaniu do niektorych z was takze tez sie nie wypowiadam-mamy czas ![]() a tu troche oliwki plus amelka:P
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A za życzenia dziękuję - byłam u lekarza i dostałam antybiotyk na gardło dobrze, że jeszcze mi zapalenia płuc nie wymyśliła
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
aniap- przeglądałam ten wasz hotel już prędzej.. podobały mi się te baseny... atrakcja dla małych i dużych...
a powiedz mi ile ci za ole opłat wyszło?? bo na str tui raz mi pokazuje o zl a raz 1700zl?? na razie odpuściłam sobie poszukiwanie wakacji.. głowa mi od tego pęka... zaczęłyśmy z koleżanką obgadywać temat wyjazdu nad morze... i też stoi pod znakiem zapytania.. bo ja nie bardzo moge sobie zjazdów odpuszczać a koleżance nie pasuje luty... najwyżej pojedziemy z marcinem i z kala do wisły kali jakiś czas temu na pupie wyskoczyła taka sucha wysypka.. smarujemy sudokremem i nie jest juz taka czerwona... zastanawiam się czy to nie od pieluch bo przeszlismy na 5 (w koncu )... libra ja też nie jestem jakoś wybitnie ciepłolubna!! my w zeszłym roku byliśmy w Norwegi... trafiliśmy na wyjątkowo ładną pogodę... widoki ładne ale mnie jakoś nie powaliły na kolana... może przez towarzystwo tak odebrałam naszą wycieczkę... tyle że my objechaliśmy tylko południe Norwegii.. mi się marzy zobaczyć zorze polarna specjalnie dla ciebie kilka zdj ![]() no i jak ja mam ochotę coś pozwiedzać (i mam czas) to podróżuje z google earht chorym-małym i dużym- zdrowia życze!! |
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
no 15 tys na łazienke nie uzbieram Niewiem ile cała ma.W remoncie wanne musimy wymienić bo ta co mamy to jakaś blaszana, i prawie cały czas trzeba ciepłej dolewać żeby nie stygła. Do wanny chcę parawan żeby było w formie prysznica dla wygody, umywalke jakąs malutką tylko do umycia rąk, bo teraz mam taką większą, i niepotrzebnie miejsce zabiera, no i kibelek nowy standardowy. Więc wszystko mogę gdzieś w promocjach porządnych kupić, pewnie prucz tego parawanu. Tak szczerze się łudze że w 5 tyś się zmieszczę Mam faceta co mi cała łazienke zrobi za 100zł , mój ojciec jest kierownikiem budowy specjalizującym się w łączach sanitarnych, więc już w jego zakresie będzie przesunięcie kibelka, i ewentualnie jakiś zoonk rur pod płytkami. Więc może się zmieszczę.Tak liczę płytki 800zł, wanna 400+kibelek 200zł+zlew z szawką 200zł, parawan 300zł+ piecyk 1000. Reszta to kleje do płytek, i ewentualnie jakaś rura. Więc jakiś zapas funduszu mi zostanie ![]() Była wczoraj u mnie koleżanka z córcią o 5 min starszą od Erwinka. Ale synka mam zazdrosnego. Chodził i jęczał, a jak ją na chwilę na rece wziełam, to musiałam potem go długo nosić bo się odkleić nie chciał. Jaki szczęśliwy był jak wychodzili, to aż promieniał machając im jak wsiadali do windy zazdrośnik mały.Ta koleżanki córcia zafascynowana Erykiem, bo starszy, normalnie maślane oczka do niego robiła, i cały czas było Ejik to Ejik tamto, och Ejik Oczywiście on tez zadowolony że tak ubóstwiany.Od dzisiaj w Biedronie są te lampy kontaktowe co same się włanczają jak się ciemno robi, idę zaraz kupić kilka szt. No i zapomniałam ale od poniedziałku są w promocji akumulatorki z Kodaka, warto kupić do zabawek, i aparatów foto
|
|
#4853 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz tradycyjnie Viva leci i mała lody robi ![]() Cytat:
ahhhhh tęskno mi ![]() Cytat:
Cytat:
a czekoladki małej z paczek od mikołaja jemy my ![]() Cytat:
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda - pięknie zrobiłaś fotkę naszej Agi
Aż mam ochotę Cię wykorzystać Nie ma to jak wstrzelić się w temat
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
zgadzam sie z megi-pięknie!
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie lubię jezdzić nigdzie Mi tam Szwecja,Dania styka.Jezdzimy tam co roku od kilku lat i mi tam dobrze.
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia- śliczne dziewczynki
![]() ja jadę z Zosią na kontrole popołudniu, bo ten kaszel nie bardzo jej przechodzi. a ja wczoraj byłam u gina, zrobił mi się jakiś torbiel, za 2 miesiące muszę iść na zabieg żeby to usunąć. Jak nie jakieś hemoroidy to torbiel, mówię Wam- sypie się. Wczoraj tż tak powiedziałam, że się sypie i trzydziestki nie dożyje macie jakieś pomysły na dzień babci i dziadka?
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
libra, moja miała niby stwierdzone AZS na tle pokarmowym, ale jak to tam było to nie wiadomo do dziś. No miała takie suche duże packi najpierw na kolankach potem na łokciach. U niej pomagało kąpanie w emolientach, i natłuszczanie, najalepiej sprawdziła się emulsja specjalna emolium
moja ze spacerów wraca czysta, szczególnie z tych wózkowych ![]() darusia, twoje girlsy świetne, szczególnie oliwka w wersji bobas ![]() machaj, widoczki piękne madzia, lenka też się "podkochuje" w koleżanki synku starszym-6-7 lat ma, i tylko "cimon" i "cimon", ale on nieszczególnie zadowolony ![]() my też, a dokładniej ja , zresztą najczęściej od razu mówię, że jej czekolady nie daję i co najwyżej ze zjem samau nas też ciastolina rządzi teraz zamiast klocków od rana jest "chodź bawić ciaśtoliną" Cytat:
![]() asiulek, takie bycie nianią to niełatwa rzecz. Bo z jednej strony trza robić co rodzice mówią-np. ją ubrać tak jak wy chcecie, a z drugiej jak sama ma inne przekonania, to jak coś to będzie, że robi po swojemu....wiadomo zawsze trzeba złoty środek znaleźć, ale łatwe to nie jest. Bo np ja ciepołolubna jestem i nie wyobrażam sobie ani siebie ani dziecka ubrać tylko w t-shirt z długim rękawem tylko ubrać, nawet jak te 8 stopni, bo ja to jednak jako takie zimowe osiem odczuwam, więc chyba taką nianią nie mogłabym być, bo chciałabym dobrze dla dziecka, a potem by rodzice byli niezadowoleni. To tak asiu nie do ciebie, tylko jak opisałaś tą sytuację, to tak mi się na refleksje ogólną zebrało. I tak sobie pomyślałam, że tak źle i tak niedobrze, jak np właśnie kataru dostanie, bo co-jak nie ubierze cieplej, to będzie że "głupia, powinna mieć rozum i dostosować ciuchy do aury"i bach katar, a jak doubierze, to wyjdzie, że "głupia, nie słucha zaleceń rodziców", przegrzała i jest. Tak może trochę wyolbrzymiłam, ale to tak sobie po prostu pomyślałam, że trudne to, znaczy jak się na jakichś mniej współpracujących rodziców trafi. I jeszcze raz podkreślam, że nie chodzi mi o ciebie, tylko tak ogólnie mnie na rozmyślanie wzięło. reszta potem bo młoda o 13.15 wstała i zmykać muszę
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech se już nowej szuka w zastępstwo
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

wycieczki mnie męczyły, szczególnie w piramidach. jeep safari tylko mi się podobało

Mam faceta co mi cała łazienke zrobi za 100zł