Offtopowe zapuszczanie XXXVI - Liście we włosach potargał wiatr. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-30, 20:03   #4831
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie XXXVI - Liście we włosach potargał wiatr.

Krasko świetny jest ten płyn

Fajne zestawy będą w Rossmannie od 2 grudnia. Koleżanka bardzo zadowolona z Dove Sama przytuliłabym go, znowu jest w promocji i to jeszcze taniej.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 20:26   #4832
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość

Fajne zestawy będą w Rossmannie od 2 grudnia. Koleżanka bardzo zadowolona z Dove Sama przytuliłabym go, znowu jest w promocji i to jeszcze taniej.
Widziałam, mama kupiła gazetę z programem i w niej był dodatek; gazetka z rossa
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:10   #4833
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Co do cytowanego wątku - trochę rozumiem autorkę. Jest w rozterce. Ja nie widzę to jedynie słusznej decyzji. Dlatego nie jest jej łatwo.
Ma małe dziecko, z małym dzieckiem nie taka prosta sprawa. Co jeśli nikt nie będzie mógł przyjść na chwilę przypilnować dziecka a ona będzie musiała napalić w piecu bo będzie mróz i zimno w domu? Ma zostawić dziecko w domu same, czy wziąć je ze sobą żeby sobie wdychało dym
Z drugiej strony - mają swoje gniazdko - lepiej by im było razem. Z decyzją jednak poczekałabym do wiosny. Wtedy robi się cieplej, będzie częściej chodzić na dłuższe spacery, może się zaprzyjaźni z jakąś młodą mamą.
A co do powrotu do pracy - na razie bym sie tym nie martwiła za wczasu, bo idzie się wrzodów nabawić z tych zmartwień. Trudne decyzje.

Moim zdaniem to błędem była decyzja o dziecku i ślubie, chociaż może to była wpadka. Dziewczyna niestety nie dojrzała jeszcze do tej roli, cała ta sytuacja jest jakaś nieprzemyślana. Ja ją rozumiem że u mamy jest jej wygodniej, i że woli to niż siedzieć w zimie sama w domu z maleńkim dzieckiem. Jak może mieć ciężko a może mieć łatwiej to wiadomo że wybierze łatwiej i ja to rozumiem.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:13   #4834
Celestyn3k
Zakorzenienie

Kurde, szukam tuszu który wydłuża i się nie osypuje i nie rozmazuje... Ten zielony niestety mi się marze pod oczami, a ja jestem średnio 18 godzin na nogach, w tym 10-12 poza domem i nie mam kiedy się poprawiać i upiększać może zaryzykować z tym w promocji?

"Dążcie więc do tego co w górze
- nie do tego co na ziemi."
[Kol 3,2]
zupa
Celestyn3k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 21:23   #4835
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Kurde, szukam tuszu który wydłuża i się nie osypuje i nie rozmazuje... Ten zielony niestety mi się marze pod oczami, a ja jestem średnio 18 godzin na nogach, w tym 10-12 poza domem i nie mam kiedy się poprawiać i upiększać może zaryzykować z tym w promocji?
Ryzykuj! Niedrogo a może akurat tobie będzie pasował

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Dziewczyny chcę kupić olej jakiś. Co na dobry początek polecacie? Tyle tego jest, że nie mogę się zdecydować
Stary 2011-11-30, 21:26   #4836
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Ryzykuj! Niedrogo a może akurat tobie będzie pasował

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Dziewczyny chcę kupić olej jakiś. Co na dobry początek polecacie? Tyle tego jest, że nie mogę się zdecydować
Będę miała już 5 maskar

Ja polecam winogronowy, albo kokos

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-11-30, 22:00   #4837
Elewyn
Zakorzenienie

Cytat:

Co to właściwie jest?
Lorys to kosmetyki do włosów
konkretnie mówimy o maskach w litrowych opakowaniach, stacjonarnie dostępne CHYBA tylko w Auchan
Cytat:

Dzisiaj kupiłam mamie właśnie ten z Dove duże to opakowanie
Cytat:

może tradycyjnie Vatika? albo Amla, ale jej JESZCZE nie miałam

Edytowane przez Elewyn
Czas edycji: 2011-11-30 o 22:02
Elewyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:04   #4838
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość

Moim zdaniem to błędem była decyzja o dziecku i ślubie, chociaż może to była wpadka. Dziewczyna niestety nie dojrzała jeszcze do tej roli, cała ta sytuacja jest jakaś nieprzemyślana. Ja ją rozumiem że u mamy jest jej wygodniej, i że woli to niż siedzieć w zimie sama w domu z maleńkim dzieckiem. Jak może mieć ciężko a może mieć łatwiej to wiadomo że wybierze łatwiej i ja to rozumiem.
Z jednej strony tak - ale z drugiej, postaw się w roli męża, chce chłop przyjechać do domu, żony, dziecka... a jak chce ich zobaczyć to musi jechać w odwiedziny do teściowej, z którą się nie lubi.
Ja rozumiem, że dziewczynie ciężko jest i że dobrze, że mama jej pomaga (chociaż mam dziwne wrażenie, że ją wyręcza a nie pomaga), ale jednak... taki argument, że pediatra, czy pomysł, że zostanie u mamy dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły. To przecież... 3-4 lata?
Strasznie to wszystko nieprzemyślane. Chyba po prostu nie zdawała sobie sprawy z tego jak będzie to wszystko wyglądać.

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:19   #4839
Elewyn
Zakorzenienie

Gdy jej mąż wraca do domu na parę dni wtedy mogłaby wracać z dzieckiem do domu by chociaż pobyli ze sobą jak rodzina. Do tego facet wraca z pracy po tygodniu by odpocząć, a jeszcze musi się z teściową użerać. W tej sytuacji najwidoczniej nie chodzi o dobro dziecka, ale o nią, że nie chce się wyprowadzać od mamy bo tu ma swoje życie, pracę, a tam by musiała tej pracy poszukać (no chyba, że nawet to zrobiłaby za nią mama), musiała by gotować, sprzątać, iść na zakupy. Kobieta jest po prostu leniwa i jednoczesne prowadzenie domu i zajmowanie się dzieckiem ją przerasta. Palenie w piecu to też wyjaskrawiony problem bo istnieją piece z podajnikiem i innymi bajerami. Wiem, że jeżeli takiego pieca nie mają to jest to koszt, ale skoro stać ich na utrzymanie domu, który stoi pusty (nagrzać taki po tygodniu nie jest tanie) i jednoczesne utrzymywanie jej i dziecka u "mamusi" gdzie też się muszą dokładać do wszelkich opłat
Stary 2011-11-30, 22:42   #4840
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Postawiłabym na kokos np. z Efavitu http://pu.i.wp.pl/k,MzY4MDkxMTQsNDcy...=,f,Efavit.jpg lub Vatikę

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość

Dzisiaj kupiłam mamie właśnie ten z Dove duże to opakowanie
Na pewno się ucieszy

Oglądałyście Top Model? Trochę szkoda że Asia odpadła.

Stary 2011-11-30, 22:53   #4841
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
Głupia dziewucha jakich wiele i biedny chłop. Tyle mam na ten temat do powiedzenia.
Cytat:
Ja niby też się zgadam. Ma męża i córkę więc powinni mieszkać razem Ale ogólnie sytuacja nieciekawa. W końcu faktycznie byłaby całkiem sama i czekała na męża. Będąc z mamą przynajmniej ma się do kogo odezwać. Ale cóż, wiedziała wcześniej, że tak to będzie wyglądało Ja chyba bym tak nie umiała...
No właśnie. Mogła o tym myśleć przed ślubem i przed dzieckiem.
A on to co? Dla przyjemności pracuje i spędza pół życia poza domem? Jemu jest łatwiej jak ma rodzinę tylko na papierze?
Ja na jego miejscu to chyba już bym powiedziała albo wracasz teraz albo nie wracaj wcale.

Całą sytuację opisała tak jakby to nie był jej mąż tylko jakiś obcy człowiek. Widać wyraźny wpływ mamusi, która za wszelką cenę chce ją zatrzymać... Porażka.
Współczuję facetowi.
W żadnym stopniu z nią nie sympatyzuję. Pomoc rodziny owszem, przydatna na początku, ale kiedyś trzeba dorosnąć do prowadzenia własnej rodziny.

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja tap madl nie oglądam ale już wam mówię, ze wygra Ania Bałon.
Innych kandydatek nie znam.

Tak jak w zeszłym roku przewidziałam, że ta mała, sepleniąca wygra.

Ciekawe czy moje zdolności jasnowidzące w tym roku się sprawdzą

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 22:53   #4842
Celestyn3k
Zakorzenienie

Cytat:
Postawiłabym na kokos np. z Efavitu http://pu.i.wp.pl/k,MzY4MDkxMTQsNDcy...=,f,Efavit.jpg lub Vatikę

Na pewno się ucieszy

Nie zdziwiłabym się, gdyby Ania wygrala

[Kol 3,2]
zupa
Stary 2011-11-30, 23:01   #4843
pamfilia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Z jednej strony tak - ale z drugiej, postaw się w roli męża, chce chłop przyjechać do domu, żony, dziecka... a jak chce ich zobaczyć to musi jechać w odwiedziny do teściowej, z którą się nie lubi.
Ja rozumiem, że dziewczynie ciężko jest i że dobrze, że mama jej pomaga (chociaż mam dziwne wrażenie, że ją wyręcza a nie pomaga), ale jednak... taki argument, że pediatra, czy pomysł, że zostanie u mamy dopóki dziecko nie pójdzie do szkoły. To przecież... 3-4 lata?
Strasznie to wszystko nieprzemyślane. Chyba po prostu nie zdawała sobie sprawy z tego jak będzie to wszystko wyglądać.
No właśnie, wydaje mi się że to wpadka była bo małżeństwo już w ciąży zawarte.
Mąż oczywiście ma prawo przyjechać do domu i zastać tam swoją rodzinę, ale jednak to ona sama ponosi cały ciężar prowadzenia domu i wychowywania maleńkiego dziecka.

Cytat:
Napisane przez Elewyn Pokaż wiadomość
Kobieta jest po prostu leniwa i jednoczesne prowadzenie domu i zajmowanie się dzieckiem ją przerasta
nie wierzę.
pamfilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-30, 23:25   #4844
kocurzyca
Zakorzenienie

Tysiące jeśli nie miliony matek radzi sobie bez pomocy rodziny. Tylko jakoś w Polsce utarło się, że "mamusia" musi pomóc. A zwykle robi wiecej szkody niż dobrego.
Z moja siostrą moja mama spędziła jeden dzień, żeby pokazać jej co i jak. A potem radziła sobie sama. Mąż moze nie jeździł na tirach ale wtedy miał taką prace, ze z domu wychodził o 5 rano a wracał o 22.
I Jest wiele innych takich matek, które doskonale sobie radzą.

Też uważam, że jest leniwa, wygodnicka, egoistyczna i nieodpowiedzialna.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-11-30, 23:32   #4845
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocurzyca Pokaż wiadomość
Głupia dziewucha jakich wiele i biedny chłop. Tyle mam na ten temat do powiedzenia.

No właśnie. Mogła o tym myśleć przed ślubem i przed dzieckiem.
A on to co? Dla przyjemności pracuje i spędza pół życia poza domem? Jemu jest łatwiej jak ma rodzinę tylko na papierze?
Ja na jego miejscu to chyba już bym powiedziała albo wracasz teraz albo nie wracaj wcale.

Całą sytuację opisała tak jakby to nie był jej mąż tylko jakiś obcy człowiek. Widać wyraźny wpływ mamusi, która za wszelką cenę chce ją zatrzymać... Porażka.
Współczuję facetowi.
W żadnym stopniu z nią nie sympatyzuję. Pomoc rodziny owszem, przydatna na początku, ale kiedyś trzeba dorosnąć do prowadzenia własnej rodziny.
To zależy od osoby. Ja rozumiem, że on pracuje. I dlatego Ona ma siedzieć w domu 24h/dobę sama? Lepiej z mamą. Pomoże, a i jest się do kogo odezwać. Nie uważam, że jest głupią dziewuchą Co najwyżej zagubioną i po prostu podjęła złą decyzję. Nie przewidziała, że będzie żyła samotnie z dzieckiem

Cytat:
Oglądałam. Ja tam kibicuję Ani Inteligencją nie grzeszy ale potrafi się odnaleźć, a poza tym na swoj sposób jest miła
Stary 2011-11-30, 23:42   #4846
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celestyn3k Pokaż wiadomość
Nie zdziwiłabym się, gdyby Ania wygrala
Ja też ale fakt że zrobiła ogromne postępy od początku programu

Taki jestem kochany
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (85,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (81,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (89,2 KB, 8 załadowań)

Stary 2011-11-30, 23:46   #4847
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Oglądałam. Ja tam kibicuję Ani Inteligencją nie grzeszy ale potrafi się odnaleźć, a poza tym na swoj sposób jest miła
Na początku chciałam żeby odpadła ale coraz bardziej zaczyna mi się podobać Wśród tych dziewczyn które zostały to chciałabym żeby ona wygrała

Stary 2011-11-30, 23:49   #4848
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Taki jestem kochany
Kochany i słodki Moja ciocia kupiła szczurka, niedawno się dowiedziałam. A mają już 2 koty;D
Stary 2011-11-30, 23:53   #4849
Elewyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pamfilia Pokaż wiadomość
No właśnie, wydaje mi się że to wpadka była bo małżeństwo już w ciąży zawarte.
Mąż oczywiście ma prawo przyjechać do domu i zastać tam swoją rodzinę, ale jednak to ona sama ponosi cały ciężar prowadzenia domu i wychowywania maleńkiego dziecka.

nie wierzę.
Nie ona jedna ma męża, którego nie ma przez cały tydzień. Mojego taty nie ma od 2 do 3 tygodni i jakoś żyjemy. Moja mama pracuje, w piecu też trzeba napalić, zrobić obiad, prasować, sprzątać. Dzielimy się z mamą obowiązkami, z tymi bardziej męskimi też trzeba się uporać.
Ta kobieta nie robi nic innego poza opiekowaniem się dzieckiem, bo mama za nią sprząta, gotuje, prasuje, robi zakupy.
Nasze mamy jakoś też musiały nas wychować, a przynajmniej w moim przypadku nie było gosposi na etat
Cytat:
Tysiące jeśli nie miliony matek radzi sobie bez pomocy rodziny. Tylko jakoś w Polsce utarło się, że "mamusia" musi pomóc. A zwykle robi wiecej szkody niż dobrego.
Z moja siostrą moja mama spędziła jeden dzień, żeby pokazać jej co i jak. A potem radziła sobie sama. Mąż moze nie jeździł na tirach ale wtedy miał taką prace, ze z domu wychodził o 5 rano a wracał o 22.
I Jest wiele innych takich matek, które doskonale sobie radzą.

Też uważam, że jest leniwa, wygodnicka, egoistyczna i nieodpowiedzialna.
Dokładnie
Stary 2011-11-30, 23:53   #4850
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
To zależy od osoby. Ja rozumiem, że on pracuje. I dlatego Ona ma siedzieć w domu 24h/dobę sama? Lepiej z mamą. Pomoże, a i jest się do kogo odezwać. Nie uważam, że jest głupią dziewuchą Co najwyżej zagubioną i po prostu podjęła złą decyzję. Nie przewidziała, że będzie żyła samotnie z dzieckiem
To po co za niego wychodziła.
A cały czas nikt nie myśli o jego uczuciach.
Jemu też jest tak samo ciężko. Powinni to jakoś znieść i załatwić , sami, bez udziału mamuś i innych. To że on nie jest sam i nie zmienia codziennie pieluch nie znaczy że w jakimkolwiek stopniu jest mu łatwiej.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-11-30, 23:59   #4851
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
To po co za niego wychodziła.
A cały czas nikt nie myśli o jego uczuciach.
Jemu też jest tak samo ciężko. Powinni to jakoś znieść i załatwić , sami, bez udziału mamuś i innych. To że on nie jest sam i nie zmienia codziennie pieluch nie znaczy że w jakimkolwiek stopniu jest mu łatwiej.
Bo go kocha? Jak się kogoś kocha to wiele rzeczy widzi się przez różowe okulary. Albo myślała, że będzie inaczej i da radę? Nie wiem Mówię jedynie, że ja ją rozumiem. Nie znoszę samotności i tego, gdy nie mam się do kogo odezwać. Tak czy inaczej rozumiem też jego, nie mówię przecież, że zawinił. Ciężka sprawa
Stary 2011-12-01, 00:00   #4852
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Kochany i słodki Moja ciocia kupiła szczurka, niedawno się dowiedziałam. A mają już 2 koty;D
Ciekawe czy się zaprzyjaźnią

Stary 2011-12-01, 00:06   #4853
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy się zaprzyjaźnią
Ciocia mówiła, że jeden kot ma gdzieś szczurka, a drugi siedzi już tydzień przy klatce I że jak go wypuszczają to kot siedzi jak zahipnotyzowany ale nie podchodzi bo oni pilnują
Stary 2011-12-01, 00:08   #4854
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Bo go kocha? Jak się kogoś kocha to wiele rzeczy widzi się przez różowe okulary. Albo myślała, że będzie inaczej i da radę? Nie wiem Mówię jedynie, że ja ją rozumiem. Nie znoszę samotności i tego, gdy nie mam się do kogo odezwać. Tak czy inaczej rozumiem też jego, nie mówię przecież, że zawinił. Ciężka sprawa
Aaaa, kocha, a najmocniej go kocha jak go nie ma w pobliżu.

rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011

Stary 2011-12-01, 00:35   #4855
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Aaaa, kocha, a najmocniej go kocha jak go nie ma w pobliżu.
Nie ostrz na mnie pazurków Kocurzyco
Mniejsza o to, i tak się nie zgodzimy w temacie

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=8n24C...eature=related
Jaka ona słodka
Stary 2011-12-01, 12:00   #4856
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ostatnio coś mamy ciche dni

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dziewczyna napisała mi wiadomość że dostała spódnicę i jest bardzo zadowolona

Stary 2011-12-01, 12:34   #4857
Krasko1
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Ostatnio coś mamy ciche dni

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dziewczyna napisała mi wiadomość że dostała spódnicę i jest bardzo zadowolona
Dzień dobry
Faktyczne ciche dni...

To super, że jej się podoba
Stary 2011-12-01, 12:41   #4858
malina19
Zakorzenienie

ja się narazie nie odzywm, bo próbuje dojść do ładu z życiem z nauką i paroma rzeczami, ale powiem tak we wtorek dopadła mnie ciekawa myśl, i jeśli się okażę prawdę to co przypuszczam, może uda mi sie pokobinować z edukacją narazie walcze z dodzwonieniem się do cke...ponzije muszę na studia...., a jutro muszę się spotkać z koleżnaką żeby mi powiedziała co i jak
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 13:46   #4859
n0emi
Zakorzenienie

Dzisiejsze cwiczenia wykonane
Teraz czas na drugie sniadanko

nie zapomnijcie ze dzis Czarodziejka z ksiezyca w tv

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
ja się narazie nie odzywm, bo próbuje dojść do ładu z życiem z nauką i paroma rzeczami, ale powiem tak we wtorek dopadła mnie ciekawa myśl, i jeśli się okażę prawdę to co przypuszczam, może uda mi sie pokobinować z edukacją narazie walcze z dodzwonieniem się do cke...ponzije muszę na studia...., a jutro muszę się spotkać z koleżnaką żeby mi powiedziała co i jak
to 3mam kciuki zeby wszystko poszlo po twojej mysli
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-01, 14:02   #4860
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Hejo

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Dzisiejsze cwiczenia wykonane
Teraz czas na drugie sniadanko

nie zapomnijcie ze dzis Czarodziejka z ksiezyca w tv
A można obejrzeć online?

Kurcze, mi się nie otworzyły te załączniki dołączone do postu który podałaś o tych ćwiczeniach
Na yt niby coś jest, w sumie poszukam jak rozprawię się z historią

Malina

Edytowane przez Smerfetkaa
Czas edycji: 2011-12-01 o 14:05
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości