Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-31, 00:12   #4831
blackberry8
Zakorzenienie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez dorota_128 Pokaż wiadomość
Ktoś pił gin?
Ten w butelce przeźroczystej we wzorek, Seagram's?
Jest bardzo dobry, praktycznie najlepszy z tych ogólnodostępnych.
Wystrzegaj się Lubuskiego

Polecam z limonką, sprite'm i miętą lub zieloną herbatą Lipton.

Wiedziona owczym pędem jutro z rana wyruszam na poszukiwania biedronkowych kalendarzy

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2011-12-31 o 00:19
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 00:46   #4832
cedrowa
Wtajemniczenie

Hejka. Kupiłam Tymka limonkowego, ciekowe jak się spisze. Jutro lecę po kalendarz, na który czekałam.
Mam do Was pytanko - czy kupowaliście może paprykę w biedronce?
Jest w miarę zjadliwa?
Stary 2011-12-31, 01:06   #4833
laisla
Zakorzenienie

Paprykę świeżą?Tak samo dobra jak w innych miejscach zimą
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 06:20   #4834
Tequilka_84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kobieta_wamp Pokaż wiadomość
A czy przypadkiem tych babeczek już nie było w biedrze? Tak mi się coś kojarzy, nawet miałam je kupić, ale nie mogłam się zdecydować które wziać i w końcu żadnych nie wziełam
Były juz ale kiedy to nie pamietm,ale wiem ze szybko zniknely

---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
Napisane przez guszka Pokaż wiadomość
dzięki za opinię. Na opakowaniu piszą niby, ze mieli drobniej i grubo, ale może na jedno wychodzi?

Czekam jeszcze na opinie i rady i odświeżam pytanie (o młynek do kawy clarus), bo widzę, że mój biedny młynek zatonął w rozważaniach o Trixxie czy innym vipie

Wypowiem się tylko o zakupach budowlanych w okolicach świat - moim zdaniem jedni mają prawo wyjeżdżać a inni remontować. Oczywiście sklepy powinny skracać czas pracy, ale nie oznacza to, ze wszyscy obligatoryjnie muszą pędzić po kiecki sylwestrowe, jeśli akurat wolą zrobić remont.
Zawsze dziwi mnie oczekiwanie innych, że trzeba robić coś bo tak wypada ;P

to tyle off topu bo na resztę polemiki piwno-kalendarzowej to mi szkoda czasu

P.S. aaa jestem dumną ;-) posiadaczką kalendarza malinowego, cokolwiek to nie oznacza dla mej mentalności :P, kalendarz sprawdza się świetnie

W mojej biedronie 4 kobietki oddaly wlasnie ten mlynek z powodu ze grubo miele . Nie wiem, moze jest tam przelacznik albo cos... u nas nigdy nie dyskutujemy z klientami, od razu zwrot i po sprawie .

Tequilka_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:05   #4835
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
Jak na mój gust to one kosztują 5,99, są pyszne posypane grubym cukrem. W sklepach normalnych też są ale jakoś po 8zł?
Ja zauważyłam, ze te precle TAGO (bo o nie chodzi?) z Biedronki są, owszem, tańsze, ale mają też mniejszą gramaturę Precli jest zdecydowanie mniej w opakowaniu Nie pamiętam ile, ale kupowałam i w B i w zwykłym supermarkecie i różnicę od razu zauważyłam.

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Czy ktoś ma któryś z kwiatków które będą od 2.01 za 21.99. Czy któryś z nich jest dośc łatwy w uprawie i postoi na podłodze gdzie różnie ze światłem bywa?
Polecam gorąco monsterę Jest niekłopotliwa w uprawie, nie wymaga bardzo jasnego stanowiska. Co prawda ja osobiście nie posiadam (ale też się zastanawiam nad tą ofertą, czy nie kupić w B), ale moja babcia ma, monstera stoi u niej właśnie na podłodze, światła ma tak sobie (widać wystarczy jej do szczęścia) i rośnie wspaniale
Poza tym, w jednej z katedr na wydziale, gdzie studiuję, na korytarzach stoi sobie kilka monster w wielkich donicach - mają naprawdę mało światła (więcej cienia), głównie sztucznego światła i są bardzo dorodne Dlatego tak po głowie chodzi mi od dłuższego czasu kupienie monstery, bo są dekoracyjne i nie wymagające Tylko ta cena... 22 zł wydaje mi się sporo... Ciekawe, jakiej wielkości będą te rośliny

Cytat:
Napisane przez myrcella Pokaż wiadomość
i denaturat też, dlatego podobno niektórzy są fioletowi. Co mnie to obchodzi, to nie jest wątek o alkoholu, ani o tym co ja piję, btw-,,szampana''Dorato też nie kupujemy U nas alkohol nie jest w cenie. Widac, że Polacy nie stronią od alkoholu, uderz w stół...

Cytat:
Nie ma się co śmiać u nas właśnie pod Biedrą to piją i pod Netto, bo jest obok Biedronki Obejrzyjcie sobie np. Gotowe na wszystko. Jakoś tam nei piją piwka typu Vip czy Trixx, ale wszystko jest dla ludzi. Trudno sobie wyobrazić główne bohaterki z tanim piwkiem.

Cytat:
Napisane przez arrinerek Pokaż wiadomość
Ale Vip jest z Zakładów Piwowarskich Głubczyce S.A., a w Biedronce się tylko kupuje.
http://www.glubczyce.com.pl/index1.php3

Kurde co teraz ze mną będzie, już parę razy piłem tego Vipa.
Twoje ciało pokryje się pęcherzami, a nos odpadnie...

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:05   #4836
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś pił gin?
Biedronkowy jest bardzo dobry
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:10   #4837
Fooooka
Raczkowanie

Ktoś wie, czy dzisiaj były jeszcze jakieś dostawy w Biedronce? Bo wczoraj niestety świeciła pustkami.
Fooooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:39   #4838
Myosottis
Zadomowienie

Aż dzisiaj się dłużej zatrzymałam w biedrze nad tymi kalendarzami. Byłam w czwartek i było spooooro, a dzisiaj już resztki. I tak się wahałam, wahałam, ale w końcu nie wzięłam bo stwierdziłam, że zapisywanie kolokwiów, wejściówek i innych pierdół w kalendarzu książkowym nudzi mi się już w lutym . Osobiście preferuję 'kartkę z kalendarza' na tablicy korkowej . Ale przyznaję, bardzo ładne te kalendarzyki
Myosottis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:45   #4839
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fooooka Pokaż wiadomość
Ktoś wie, czy dzisiaj były jeszcze jakieś dostawy w Biedronce? Bo wczoraj niestety świeciła pustkami.
napewno byla

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:54   #4840
Meier Link
Raczkowanie

Doszła do mnie fama, że u mnie na wsi mają budować Biedronkę. Ojciec koleżanki (ma raczej sprawdzone info) mówi, że będą budować magazyn, a moje znajome dorobiły teorię, że taki magazyn nie może się obejść bez sklepu. Nigdy nie widziałam magazynu Biedry, zawsze tylko duże samochody dowożące towar, nie zdawałam sobie nawet sprawy z ich istnienia. Czy to możliwe, żeby na wsi otworzyli sklep? Wieś jest duża, nierolnicza, w najbliższych latach zostanie chłonięta przez miasto.
Meier Link jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:57   #4841
dorota_128
Zadomowienie

Cytat:
Ten z biedry czy ogólnie?

Z Biedry mi smakuje, lubię go z tonikiem i cytrynka lub pomarańczą
z Biedry też właśnie lubię z tonikiem i cytryną
Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

oooo pierwszy raz słyszę Ale z taką mrożoną kupioną, czy sama mam zaparzyć?
Cytat:
Napisane przez Mademoiselle_Pauline Pokaż wiadomość
Biedronkowy jest bardzo dobry
Dziękuję

dorota_128 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-31, 11:00   #4842
alamirka
Moderator

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość
Polecam gorąco monsterę Jest niekłopotliwa w uprawie, nie wymaga bardzo jasnego stanowiska. Co prawda ja osobiście nie posiadam (ale też się zastanawiam nad tą ofertą, czy nie kupić w B), ale moja babcia ma, monstera stoi u niej właśnie na podłodze, światła ma tak sobie (widać wystarczy jej do szczęścia) i rośnie wspaniale
Poza tym, w jednej z katedr na wydziale, gdzie studiuję, na korytarzach stoi sobie kilka monster w wielkich donicach - mają naprawdę mało światła (więcej cienia), głównie sztucznego światła i są bardzo dorodne Dlatego tak po głowie chodzi mi od dłuższego czasu kupienie monstery, bo są dekoracyjne i nie wymagające Tylko ta cena... 22 zł wydaje mi się sporo... Ciekawe, jakiej wielkości będą te rośliny
O dziękuję za odpowiedź Już zakupiłam kwiatka, wzięłam zwykłego Fikusa, bo takiego ma mama to przynajmniej wiem co to Ale powiem szczerze, cena baaardzo warta bo kwiat jest bardzo duży. Rozpakowałam w domu z tej folii i dopiero jak się rozłożył to bło widac jaki piękny jest i dorodny Zastanawiam się teraz nad jeszcze jednym
U mnie dziś juz też sa niektóre rzeczy tj oranżada biała i niebieska, wzięłam niebieską, będzie ufo drink No i są tez te wspomniane kwiatki, kupiłam tez tę kawę z kubkiem, ale bardziej dla kubka niz dla kawy No i sterczałam przy kieszonkowych romansach, które wcale takie kieszonkowe nie są, zastanawiałam sie czemu takie tanie - 5.99. Ze względu na tematykę? No i wkońcu nie wzięłam .
Aaa dziwiłyście się czemu u mnie ogórki takie tanie, widac była to zapowiedź podwyzki, poszłam do dużej Biedry i tam juz po 5,70 coś. Wróciłam do swojej małej na osiedlu i tu w dalszym ciągu 4.74, więc nabrałam

Edytowane przez alamirka
Czas edycji: 2011-12-31 o 11:02
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:43   #4843
ag777
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Meier Link Pokaż wiadomość
Doszła do mnie fama, że u mnie na wsi mają budować Biedronkę. Ojciec koleżanki (ma raczej sprawdzone info) mówi, że będą budować magazyn, a moje znajome dorobiły teorię, że taki magazyn nie może się obejść bez sklepu. Nigdy nie widziałam magazynu Biedry, zawsze tylko duże samochody dowożące towar, nie zdawałam sobie nawet sprawy z ich istnienia. Czy to możliwe, żeby na wsi otworzyli sklep? Wieś jest duża, nierolnicza, w najbliższych latach zostanie chłonięta przez miasto.
a z jakiej jesteś miejscowości bo np w Lubartowie k. Lublina ma powstać np coś takiego: http://www.dziennikwschodni.pl/apps/...RTOW/603952820
ag777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:47   #4844
Inkarnatka
Wtajemniczenie

No to koniecznie muszę się przyjrzeć tej monsterze biedronkowej Jeśli będzie okazała i ładna to się wykosztuję

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:50   #4845
klaudens
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atatoja Pokaż wiadomość
umarłam
ja też

Cytat:
A ja padam jak później widzę na wycieczce w Hiszpanii w Carrefourze grupę Polaków kupujących tam najtańsze piwo (dodam, że produkowane dla Carrefoura), gdzie obok mają sklep z orginalnymi piwami i winami z całego światam, a głównie z Hiszpańskimi, bo po co wziąść chociaż Heinekena żeby wstydu nie robić. Ciekawe jak się wtedy czuję. Od razu widać, że krajowe nawyki i mentalność zostaje. To chyba koniec dyskusji na ten temat. A w Gotowych piją Chardonnay lub Dom Pérignon-przynajmniej w ostatniej 8 serii.
A może nie każdego stać na takie alkohole?
Jak jesteś taka górnopółkowa to na wątek o Almie marsz a nie Biedronka, wiesz ona ma takie niskie półki...

Nowa gazetka karnawałowa bomba Szkoda, że po świętach i sylwku w portfelu mało co zostanie
klaudens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 12:05   #4846
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka89 Pokaż wiadomość
tanie te babeczki mogliby wrzucić własnie wczesniej. U mnie z nowej gazetki była już pepsi ale babeczek nie widzialam.

Ile one kosztują?Nie mogę tego znaleźć na forum...
I od kiedy do kiedy są dostępne?Nie widziałam ich wczoraj wcale w Biedronce,a szukałam
Jagoda_w6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 12:53   #4847
alamirka
Moderator

Też uważam że tyci spóźniona ta gazetka, na Sylwestra idealną przegryzką byłyby te babeczki na słono czy słodko, wrapsy smakowe czy chipsiki smakowe z sosami (choć serowego nie polecam, feee).
A już napewno niebieski drink z Boogie Woogie robiłby furrorę
No ale nie ma co narzekać, bo gazetka fajowa
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 13:19   #4848
blackberry8
Zakorzenienie

Cytat:
z Biedry też właśnie lubię z tonikiem i cytryną

oooo pierwszy raz słyszę Ale z taką mrożoną kupioną, czy sama mam zaparzyć?
Ja kupuje Lipton Green Tea albo Green Tea Mango, w zielonej butelce z żółtym/pomarańczowym korkiem. Do tego gin, kosteczki lodu i na prawdę wychodzi pyszny drink

Jeśli ktoś ma mocne serducho to niech spróbuje z tigerem zielonym (mojito) -

Właśnie wróciłam z kalendarzem - u mnie było ich mnóstwo.
Do tego dokupiłam peeling borówkowy i masło mango.

Edytowane przez blackberry8
Czas edycji: 2011-12-31 o 13:21
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 13:43   #4849
ama09
Zakorzenienie

zakupy sylwestrowe zrobione
ale tyle ludzi że umieram
u mnie z tej karnawałowej gazetki juz niektóre rzeczy są np. oranżady kolorowe
ale z kalendarzy nic się nie uchowało
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-31, 14:04   #4850
Mientka
Raczkowanie

Podczytuję was regularnie i pomyślałam że napisze coś odnośnie młynka do kawy. Nie widziałam go i nie wiem czy był to młynek ostrzowy czy żarnowy, a to duża różnica. Młynki żarnowe są przeznaczone do mielenia kawy do ekspresu typu włoskiego kolbowego bo automaty maja zazwyczaj już zamontowany w sobie młynek i ta kawa musi być zmielona grubo - mielonka z torebki się do takiego ekspresu nie nadaje. Chociaż na opakowaniu niestety piszą inaczej - ale ostrzegam znajoma uwierzyła w te bzdury i zepsuła dobrej klasy ekspres automat. Co do kolbowego można użyć takiej kawy ale wtedy otrzymamy lurę. Kawa zmielona grubo jest po to aby gorąca woda odpowiednio długo i pod ciśnieniem np. 15 barów penetrowała portafilter z kawką - a wtedy otrzymamy doskonałe espresso.
Jeżeli natomiast ten młynek był ostrzowy - a mielił grubo to na pewno była to wada fabryczna.
Przepraszam za może długawy wywód ale pomyślałam że jak z grubsza wyjaśnię różnicę to na przyszłość nie będziecie zawiedzione że młynek miele grubo - bo to nie jest żadna wada fabryczna
Mientka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 14:09   #4851
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ama09 Pokaż wiadomość
zakupy sylwestrowe zrobione
ale tyle ludzi że umieram
u mnie z tej karnawałowej gazetki juz niektóre rzeczy są np. oranżady kolorowe
ale z kalendarzy nic się nie uchowało
ja jeszcze przed ale wnet juz ide udanej imprezy i szczesliwego noweeeeego roku>!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 15:10   #4852
pierniczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ParoleParole Pokaż wiadomość
A ja kupiłam kalendarz I jestem meega zadowolona
Właśnie o taką dużą ilość miejsca mi chodziło na zapiski.
Cytat:
Napisane przez Myosottis Pokaż wiadomość
Aż dzisiaj się dłużej zatrzymałam w biedrze nad tymi kalendarzami. Byłam w czwartek i było spooooro, a dzisiaj już resztki. I tak się wahałam, wahałam, ale w końcu nie wzięłam bo stwierdziłam, że zapisywanie kolokwiów, wejściówek i innych pierdół w kalendarzu książkowym nudzi mi się już w lutym . Osobiście preferuję 'kartkę z kalendarza' na tablicy korkowej . Ale przyznaję, bardzo ładne te kalendarzyki
kalendarze faktycznie bardzo ladne nawet zastanawialam sie czy nie kupic, ale jednak nie wzielam bo chyba wolalabym jeszcze mniejszy

kupilam natomiast okragle puszki - komplet 3 szt - sliczne wzory byly jeszcze wczoraj w KRK na Worcella

oczywiscie do koszyka wpadly nam tez chipsy o smaku pizzy i musze przyzac, ze smakuja idealnie tak jak Chio chips o smaku pizzy (chrupki o ksztalcie pizzy, a byly tez hamurgerowe i hot-dogowe, pamietacie je?) jednak wiecej bym ich nie kupila. Nadal nie moge odzalowac, ze tylko raz w wakacje udalo mi sie kupic chipsy o smaku grillowanych warzyw - pychota!!
Stary 2011-12-31, 15:26   #4853
cedrowa
Wtajemniczenie

Byłam dzisiaj w biedronce i kupiłam ostatni malinowy kalendarz jest po prostu przepiękny. Chyba się zakochałam. widziałam również większe, ale cieniutkie kalendarze. Wzięłam również pierniki w czekoladzie takie większe i muszę przyznać, że to chyba najlepsze pierniki jakie jadłam.
Kupiłam też orzeszki ziemne w cieście o smaku cebulki pyszne.
A puszeczki śliczne lecz nie widzę u siebie zastosowania dla nich.

Edytowane przez cedrowa
Czas edycji: 2011-12-31 o 15:29
cedrowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 16:01   #4854
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość

Wiedziona owczym pędem jutro z rana wyruszam na poszukiwania biedronkowych kalendarzy
Podłączam się pod opinię o Lubuskim - strasznie mnie kiedyś sponiewierał. Po przetestowaniu drugiej butelki i potwierdzeniu zgubnego działania dałam sobie z nim spokój.
Seagram's jest ok - ja gin wyłącznie z tonikiem Schweeps piję.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 16:24   #4855
niko325
Raczkowanie

Chipsy tortilla w nowej gazetce kosztują 3,99 :/ I jeszcze obniżona waga do 170g.

A kiedyś były 200g po 2,99.
niko325 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 17:07   #4856
Jagoda_w6
Zaczytana online

Ktoś może wrzucić tutaj gazetkę karnawałową?

Od kiedy i do kiedy dostępne są babeczki i w jakiej cenie?Wczoraj byłam w Biedronce i żadnych niestety nie widziałam :/
Stary 2011-12-31, 17:57   #4857
asiatt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jagoda_w6 Pokaż wiadomość
Ktoś może wrzucić tutaj gazetkę karnawałową?

Od kiedy i do kiedy dostępne są babeczki i w jakiej cenie?Wczoraj byłam w Biedronce i żadnych niestety nie widziałam :/
Była na stronie 158 http://gazetka.biedronka.pl/g37,insp...7_12_2012.html
asiatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 18:13   #4858
Jagoda_w6
Zaczytana online

Cytat:
Napisane przez asiatt Pokaż wiadomość
dziękuję
Stary 2012-01-01, 11:56   #4859
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez princesa89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ile jest sztuk tych babeczek w środku w opakowaniu?
24 sztuki, choc maleńkie są

Cytat:
Napisane przez alamirka Pokaż wiadomość
Też uważam że tyci spóźniona ta gazetka, na Sylwestra idealną przegryzką byłyby te babeczki na słono czy słodko, wrapsy smakowe czy chipsiki smakowe z sosami (choć serowego nie polecam, feee).
A już napewno niebieski drink z Boogie Woogie robiłby furrorę
No ale nie ma co narzekać, bo gazetka fajowa
A mi sie właśnie udało, bo kupiłam te babeczki na początku grudnia, chyba z poprzedniej promocji wyprzedawali, za 2,99 z datą do połowy stycznia więc na Sylwka były jak znalazł

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:01   #4860
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
A czy przypadkiem tych babeczek już nie było w biedrze? Tak mi się coś kojarzy, nawet miałam je kupić, ale nie mogłam się zdecydować które wziać i w końcu żadnych nie wziełam
były w sprzedaży w sierpniu

identyczne ostatnio natrafiłam w Realu za ponad 7zł
dobrze, że wstrzymałam się przed zakupem- po co przepłacać
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości