|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Cytat:
![]() A to inna sprawa ![]()
![]() |
#4832 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny !
jestem tu totalnie nowa, dopiero ogarniam to forum ;-) musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem jak bardzo jestescie pomocne ! w takim razie moze i dla mnie znajdzie sie pomoc? tak czytam o tym olejowaniu, czytam... i nie wiem od czego mam w sumie zaczac, natlok informacji mnie przytloczyl ![]() wlosy mam w slabej kondycji, po prawie 7 latach wlosow farbowanych na ciemny braz (wlasciwie mialam ten bra ztylko na odrostach, reszta czarna ;P) postanowilam je rozjasnic. Poszlam do hurtowni fryzjerskiem, kupilam rozjasniacz, kolezanka mi nalozyla i jako tako na rudy zeszlam ![]() Pogubilam sie z olejowaniem. Od czego zaczac, jaki olejek najlepszy, jak stosowac, czym zmywac ? Pomoznie mi dziewczyny ! Moje sianko na glowie wola o pomste do nieba ! (wlosy sredniodlugie/dlugie) |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w sumie nie ma co komentowac - kazdy wie swoje ![]() ![]() zdaje sie Basiu ze Tobie tez sluzy farbowanie na olej?
![]() |
#4834 | |||
Mod-Śnieżynka
|
A już myslałam, że jestem przezroczysta
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Przyczajenie
|
kurcze, chyba moja obszerna poprzednia wiadomosc wyparowala?
dziewczyny, zaczynam od zera z olejowaniem. po rozjasnieniu czarnych wlosow (po 7 latach prawie) moje wlosy umarly i musze przywrocic je do swiata zywych. ale nie ma pomyslu jak ;/ totalnie nie wiem o co chodzi z olejowaniem itp, pomozecie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Zakorzenienie
|
a nie, upewniam Cie ze nie jestes
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4837 |
Mod-Śnieżynka
|
Ufff, a już zaczynałam się bać
![]() Dziewczyny, zajrzyjcie jednak na link z mojego posta. To Wy tworzycie wątek, a ktoś pisze, że olejowanie nic nie daje i jest be. No cóż... No i Anwen szkaluje.... Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-04-25 o 18:48 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie typy,najmądrzejsze wszystkowiedzące ![]() ![]() Szkoda komentowac. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2012-04-25 o 18:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
No taaak,a ja zostałam podana jako przykład że oleje wysuszają a rady Anwen są 'nieprofesjonalne'. ktoś chyba nie czytał ze zrozumieniem mojego posta o włosowym kryzysie,gdzie nota bene wymieniam sesę,ale nie tylko,bo przyczyną jest szampon,jak się okazało. ale co ja tam wiem
![]() i powinnam się nie przyznawać do prywatnej znajomości z Anka,bo ktoś się zgorszy ewentualnie będzie rozbawiony 'opozycją'. chciałabym mieć takie problemy jedynie. będzie mi obca osoba mówic,czy mogę nakładać oleje,czy nie.pfff.
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-04-25 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Strażnik Wizażu
|
Z tego co wiem to większość wizażanek unika fryzjerów i ich rad
![]() ![]() ![]() Olejuję włosy od roku i nie zamierzam z tego rezygnować. Efekty można obejrzeć w moim albumie, link w podpisie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
I to są chyba właśnie te fryzjerki, co zamiast 2cm ciachają 10cm, bo wiedzą lepiej.
Pośmiałam się. Bardzo arogancka dziewczyna ![]()
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4842 | |
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak w ogóle, to nie miałam pojęcia o takiej wrogości i klikach na blogach. ![]() Myślę, że dalsze zajmowanie się króliczkiem nie ma sensu.
Przygarnę miniaturkę Neonatura Cocoon. ![]() I'm Alive!....I'm Alive!......I'm Alive! And I've got so much more that I want to do Was it music? Was it science that saved me? Or the way that you prayed for me? Yes either way I thank you, I'm alive GM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że szkaluje Anwen... No ale widac ma dużą potrzebę podnoszenia własnej wartości - nie zdziwię się, jak przez własne anonimowe komentarze... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Basiu - nie jesteś przeźroczysta ja tez od razu przeczytałam, tylko nie wiedzialam ja sie do tego ustosunkowac wiec nie pisałam nic
![]() ![]()
#4846 | ||||
Zakorzenienie
|
Daj znać jak efekty
![]() ![]() No widzisz, nie pamiętałam kto to był, a jak nie jestem pewna, to wolę nie pisać ![]() Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32264362 Cytat:
![]() ![]() Ja cenię sobie wszystkie rady Anwen ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Czasami osoby mające spore kompleksy, zwalają wszystko na innych, nic się nie poradzi na wrogość i złośliwość innych ludzi ![]() Cytat:
![]() Co do włosów właścicielki, to wolę nie komentować ![]() A jak chodzi o Twoje, to są piękne, zdrowe, błyszczące i masz śliczny kolor ![]() Dla mnie najważniejsze jest, to że zauważam u siebie efekty, a to że ktoś napisał, że to nic nie daję, no to już jego problem ![]()
![]() |
#4847 | |
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
Nałożyłam obficie lniany na włosy, idę zmywać a jego praktycznie nie ma, włosy miałam takie jakbym 1/4 łyżki nałożyła, a nie całą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() farbuję się za tydzień, kokosa nie mam, mam tylko Vatikę z henną i cytryną i nie wiem czy na nią będzie farbowanie ok?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4850 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Pewnie dlatego że lniany to olej schnący. Winogronowy też, ale wymieszany z rycyną nie dał takiego efektu (pewnie zależy to od proporcji).
After all this time? Always. kosmetyki [urlhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1170481][/url] książki Edytowane przez Jigoku Czas edycji: 2012-04-25 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
Kochane, olej tak zadziałał nie dlatego bo się wchłonął ale dlatego ze olej lniany jest olejem 'szybko schnącym' o bardzo dużej zawartości jodu, kiedyś Weegirl wklejała na ten temat tekst
![]() http://ktanihairsense.blogspot.com/2...y-of-oils.html Generalnie w tekście chodzi o to że zbyt częste stosowanie olejów schnących m.in - z wiesiołka, lnu, maku, orzecha włoskiego, soi, nasion konopii, może prowadzić do swego rodzaju nadbudowywania się (ponieważ po wyschnięciu ciężko go całkowicie usunąć z włosa) co może prowadzić do łamliwości i suchości włosów, więc należy go stosować z umiarem i nie za często ![]()
![]() |
#4854 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie jesteś . Nie ma strachu
![]() Ja baaardzo uważnie czytam Twoje posty . To może i ja . Jak to napisał Wojciech Młynarski : "... są dwie szkoły "falenicka" i "otwocka" ...". Czytam blog blond bunny, na blog Anwen zerknęłam tylko raz i więcej razy nie zamierzam tam bywać . Z większą częścią cytowanego wpisu z blogu blond bunny zgadzam się . Toż ona apeluje jedynie o rozwagę i nie ufaniu wszystkiemu, co np. Wizaż nakazuje i poleca . Czyż nie ma racji ?! A komentarze typu : bzdury wypisujesz, mnie nie szkodzi , są w moim mniemaniu wyjątkowo infantylne. blond bunny posiada dużą wiedzę i praktykę w temacie : włosy. A czy blond bunny w swoich wpisach jest arogancka ?! Dla mnie - nie. Ja byłabym gorszym chamidłem, gdyby ktoś w temacie, który ja znam od podszewki wypisywał wierutne bzdury . Ja, podobnie jak Niewierny Tomasz, zanim sama nie sprawdzę, nie uwierzę nikomu . I co mi z tego, że ślinię się na widok włosów wielu z Was, kiedy nawet wieki całe stosując takie same środki jak te nieliczne { ![]() Mnie farbowanie na olej bardzo pasuje . No to się wymądrzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy Wam Khadi przyciemnił włosy??
Chciałam go kupić, ale boję się ponieważ naturalne mam ciemniejsze niż kolor na który obecnie farbuję, no i kiepsko byłoby gdyby Khadi przyciemnił mi włosy, miałabym ciemny odrost a jasne włosy heh jak pas startowy ![]()
#4857 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na początku wątku jest link, do Olejowania w pigułce i przewodnik po olejowaniu. Znajdziesz tam wszystkie odpowiedz na swoje pytania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||||
Strażnik Wizażu
|
Nie no, bez przesady
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I o to chodzi ![]() Cytat:
Arogancka jest, w komentarzach ![]() Mi tu chodzi najbardziej o zaczepianie i dokuczanie Anwen, po co to? ![]() ![]() Rozjaśniasz włosy na olej? ![]() Dobra, skończyłam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() tylko do czego zaczac...? ktory olej na pierwszy ogien? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() tylko do czego zaczac...? ktory olej na pierwszy ogien? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:02.