|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rudowłose - część II - wątek zbiorczy
Witam
chciałam pokazać moje włosy i efekty farbowania. Zdjęcie nr 1 i 2 to obecny kolor Bardzo jasny tycjan z Chantala, zdj 3,4,5,6 to Palette Salon Colors Cooper Blonde, a ostatnie zdjęcie to Płomienna lawa Syoss. W sumie najbardziej podoba mi się kolor z Palette ale trochę boję się tej farby ponieważ kiedyś farbowałam czarnym z Palette i po kilku farbowaniach zaczęły mi strasznie włosy wypadać.
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...jeśli chodzi o Palette, to z tego co słyszałam szczególnie bardzo ciemne kolory są bardzo drażniące, znam dziewczyny które uzywaja blondów i nie narzekaja, ja osobiście jestem sceptycznie nastawiona - słyszałam opowieść wizażanki, na poprzednim wątku jak dziwczyna trafiła do szpitala (używała właśnie ciemnego koloru)...inna z wizażanek natomiast na swoim blogu opisuje zainteresowanie szkodliwoscia ciemny odcieni, napisała do producenta i odpowiedzi nie otrzymała.tu możesz poczytać: ![]() http://kokardka-mysi.blogspot.com/20...etaliczne.html
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Były trwałe, nie niszczyły włosów.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
|
#4834 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, ostatnio malowałam włosy farbą Vitality's, aby wyszedł mi piękny rudy. Kolor wyszedł ładny, nawet końce lepiej złapało (co było mym problemem). Ale.. 3 dni później dopadła wysypka na ciele. Nie to, żebym obwiniała tę farbę, wiadomo każdy inaczej reaguje na koloryzację. W czasie farbowania nie piekła mnie skóra głowy, potem nie miałam żadnych problemów z nią, żadnych strupów itd. Gdy malowałam Joanną, która również zawiera amoniak to wtedy piekła mnie skóra głowy w czasie malowania. Z Vitality's - zero pieczenia itd. Wyczytałam, że substancja uczulająca to 4-Parafenylendiamina, nie ma jej w farbie Vitality's. Ale za to ma p- Methylaminophenol sulfate, - czy to jest p-Methylaminofenol? - ponoć to też jest składnik uczulający. Jak tak to bardzo możliwe, że od tego mam uczulenie na klatce piersiowej, brzuchu, rekach. Może któraś z was zna się na tych tematach, jeśli nie to przepraszam. Może nawet to nie farba mnie uczuliła, w pn mam testy więc się okaże.
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
|
|
#4836 |
|
Wtajemniczenie
|
wypłata jest, więc poszłam wczoraj do fryzjera
zdjęcia w sztucznym świetle z lampą robione więc można uznać, że trochę jaśniejszy kolor jest, ale mi się podoba
|
|
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
Też tak sądzę. Po farbie uczulenie byłoby na drugi dzień.
|
#4838 |
|
Rozeznanie
|
a ja jestem załamana! mam zielonkawe odrosty!! na to nieszczęsne Allwaves prześwitują już odrosty z moim naturalnym kolorem i się to miesza i daje zielonkawą poświatę!! masakra,
|
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
zielonkawe? spróbuj zneutralizować czerwoną płukanką, rzekomo niweluje zieloną poświatę.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
allwaves tak się wypłukuje czy cos nowego?
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
kurcze.. może ta płukanka to dobry pomysł?
|
|
|
#4842 |
|
Rozeznanie
|
to ten allwaves 8.04 się tak wypłukał!! co to za jakaś farba, nawet blond jasny Joanna naturia za 6 zł tak ohydnie nie wyszedł, równo złapał i odrosty i całe włosy na utleniaczu 9% a to jakieś g**wno wrr...
narazie siedzę w domu ale coś muszę z tym zrobić w przyszłym tyg, albo tą płukankę albo szampon do 24 myć Joanny, najlepiej by było to zafarbować to jakimś rudym na pozomie 6-7 ale narazie z kaską krucho a już wolę zainwestować w sprawdzony vitalitys czy inną niz kupić jakieś tańsze badziewie |
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czerwony mixton niweluje zieleń
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
wstawiam foty, mam nadzieje, że widać dobrze, to są przy oknie, pochmurny dzień, dobrze też widać u mnie w łazience w sztucznym świetle
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor zielony nie jest jedynie to złudzenie optyczne bo przy odroście jest dużo jaśniej + twój naturalny.
|
|
#4846 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny,
Piszę w imieniu mojej Przyjaciółki ![]() Długi czas farbowała się na dość ciemny odcień (cały czas po całości). Aktualnie ma ciemne końce (poziom 5). Natomiast włosy u nasady 1-2 tony jaśniejsze. Chciałaby to wyrównać, a potem zejść na jakiś jaśniejszy poziom (może 7). Myślałam o użyciu farby na poziomie włosów u nasady i dwóch różnych utleniaczach, ale czy to dobry pomysł? ![]() Byłabym wdzięczna za pomoc |
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1.kąpiel rozjaśniająca na końce,- potem farba na całość lub jaśniejszy poziom plus wyższy oksydant na końce niz u nasady.
|
|
#4848 |
|
Raczkowanie
|
kathy, a czy jest może możliwość uzyskania efektu takiego jak na zdjęciu w załączniku na farbowanych rudych włosach? Moje naturalne to bardzo ciemny blond i zastanawiam się, czy końcówki nie zaszaleją i czy aby na pewno rozjaśnią się w pożądany sposób?
przepraszam za takie pytania, ale rozjaśnianie włosów to dla mnie czarna magia
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
|
|
#4850 |
|
Raczkowanie
|
No tak, gapa ze mnie...
Na włosach Vitality's 8/44 z wodą 3% (z małą domieszką 6%), zamieszczam zdjęcia, nie widać na nich zbyt dużo, ale niestety jedynie takie posiadam...
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
końce 10/0 Sent from my GT-I9001 using Tapatalk
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2013-02-11 o 14:24 |
|
|
|
|
#4852 |
|
Raczkowanie
|
Zamówiłam więc na próbę Majirel 7.44 +oxy 6%, ale się trochę boje tego niskiego oxy, nie wyjdzie mi za ciemno?
|
|
|
|
#4853 |
|
Raczkowanie
|
A próbowała któraś z Was robić miodowym blondem syossa?
jakie macie zdanie na ten temat? |
|
|
|
#4854 |
|
Rozeznanie
|
Dziś przyszła do mnie farba Topchic 7KG + 6% lotion i miałam się zabrać za farbowanie, jednak zdecydowałam się najpierw zapytać was o radę.
Włosów nie farbowałam od jakiegoś czasu (widać po felernym odroście - zdjęcie zrobione w świetle dziennym) i jest między kolorami duża różnica. Myślałam, żeby nałożyć farbę na odrosty na 30 minut, a 10 minut na resztę włosów, ale czy nie skończy się to nieciekawym efektem? Czy może jednak rozłożyć to na 15 minut na resztę włosów i 30 na odrosty. |
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4856 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Raczkowanie
|
No dobra, a jakie macie doświadczenia w farbowaniu Majirel? Kolor 7.44+oxy 6%. Nie chodzi mi czy niszczy włosy, bo każda niszczy, tylko czy kolor wychodzi jak na palecie. Boje sie, że wyjdzie ciemniej. Bardzo proszę o odpowiedź
|
|
|
|
#4858 |
|
Rozeznanie
|
Ja dzisiaj byłam u fryzjera i oczywiście kilka cm moich końcówek zostało w salonie...
Ale wyszłam z założenia, że wolę mieć krótsze, zdrowe włosy, niż długie i zniszczone.Muszę się przyzwyczaić, bo miałam już idealną długość i wróciłam do punktu wyjścia. Zakupiłam też farbę inny kolor i inna firma niż zwykle aż się boję efektów! Jutro farbowanie Mam nadzieję, że nie będę żałować zmiany
|
|
|
|
#4859 |
|
Raczkowanie
|
Filifonka, dawaj szybciutko jaka to farba ?
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- teoretycznie, wszystko zalezy od porowatości włosa, miejmy nadzieje że tak
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

chciałam pokazać moje włosy i efekty farbowania. Zdjęcie nr 1 i 2 to obecny kolor Bardzo jasny tycjan z Chantala, zdj 3,4,5,6 to Palette Salon Colors Cooper Blonde, a ostatnie zdjęcie to Płomienna lawa Syoss. W sumie najbardziej podoba mi się kolor z Palette ale trochę boję się tej farby ponieważ kiedyś farbowałam czarnym z Palette i po kilku farbowaniach zaczęły mi strasznie włosy wypadać.

zdjęcia w sztucznym świetle z lampą robione więc można uznać, że trochę jaśniejszy kolor jest, ale mi się podoba 

Ale wyszłam z założenia, że wolę mieć krótsze, zdrowe włosy, niż długie i zniszczone.