|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na Wspólnej część V
do wątku z psem mogliby choć wziąć jakiegoś rzeczywiście wynędzniałego psa ze schroniska, bo ta Rita to na wygłodzoną nie wygląda, na kanapie od razu się położyła i zadowolona :P ale fajnie, że jest wątek z psem, w którym pies naprawdę gra, a nie tylko jest rekwizytem jak Korek
Czy mi się wydawało, czy pani dr, do któej poszedł Bogdan z psem, powiedziała, ze pies jest niedożywiony i niedowodniony? xDDziwi mnie, że Kinga wzięła tą bandę uchodźców do swojego mieszkania, a jeszcze bardziej mnie dziwi, że potem wyszła z domu i poszła na zakupy... Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też się tak wydaje. Basia była chyba niezbyt przychylnie nastawiona do tego pomysłu. |
|
|
|
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Ależ ta Kinga szlachetna... Niby mają z Michałem problemy finansowe, a tu bez problemu wyciąga 2 tysiaki i spłaca długi obcej baby
![]() A Kuba beznadziejny
|
|
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do tej kobiety to też tak myślę. Chyba, że wiesz, pensja z takiego stanowiska nie starczyłaby na pokrycie przedszkola dla obu dzieci..wyglądały mi na wiek przedszkolny oprócz tego najstarszego. A gdzie tu myśleć o jedzeniu, tym długu? Ale choć jego część mogłaby spłacić ratami. A swoją drogą to raczej szyciem bym się zajęła na jej miejscu skoro umie to robić. Tylko odpowiednie zlecenie znaleźć to i można spróbować w domu pracować, wtedy opłaty za przedszkole odpadają
|
||
|
|
|
|
#4835 |
|
Raczkowanie
|
Ale najlepszy i tak był dziś Kuba z tym tekstem, że Smolny go zmuszał do jedzenia. Jeszcze wyjdzie na to, że ta nadwaga Kuby to sprawka Smolnego
|
|
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ich problemy polegaja raczej na tym, ze pewnie nie mają juz kilkusettysiecznych oszczednosci a na wakacje zamiast na Malediwy leca do Bulgarii ale podejrzewam, ze nadal 2tysie to dla nich pestka a te 800zł które zarobi Kinga to pewnie wystarcza jej akurat na waciki ![]() Cytat:
![]() Ja lubię Kubę, ma chłopak charakter. Ja go rozumie
|
||
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Raczkowanie
|
Nie ogarniam jak Kinga mogła zaprosić obcą kobietę do domu, w dodatku z wyjątkowo wrzeszczącą dzieciarnią. Wiem, że to tylko serial, ale mnie automatycznie włączyłaby się lampka ostrzegawcza, bo przecież mogłaby ich okraść. Zwłaszcza pieniądze, których jak widać mają w nadmiarze, skoro lekką ręką daje obcej, wyjątkowo nieporadnej kobiecie dwa tysiaki
Na miejscu Michała zrobiłabym jej karczemną awanturę i za nic na świecie nie zgodziłabym się na "przechowywanie" obcych ludzi w domu. Myślałam, że po tych długach Michała w miarę realnie pokażą ciężką sytuację rodziny z problemami finansowymi, ale widzę, że się przeliczyłam i stać ich, by rozdawać pieniądze na prawo i lewo. Za to podobają mi się wątki Bogdana (bardzo lubię ich rodzinę ) i Baśki. Fakt, jej dziecko zachowuje się nieznośnie, ale wcale mu się nie dziwię. Rodzice się rozwiedli, ledwo się za Andrzejem zamknęły drzwi, a matka już sprowadza sobie nowego kochanka i próbuje wcisnąć go do codziennego życia dziecka. No i ogólnie podoba mi się gra Kuby (?) i tej adoptowanej małej - grają w miarę, jak na dzieci. Za to te "magiczne momenty" po adoptowaniu tej dziewczynki były trochę wzruszające i przede wszystkim denerwujące. Ta wzruszająca muzyka sprawiała,że odbijało mi się tęczą. Cytat:
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Smolny rzeczywiście niemal go zmusił do tej sałatki z jajkiem Powinien się postarać aby dzieciak go polubił skoro planuje razem mieszkać, a ten takie akcje. W końcu to on jest dorosły, a nie B.Dokładnie podobne mam odczucia po rozwinięciu wątku z Ulą. Mało realne zachowania, mało śmieszne żarty, naciągana sytuacja. Starsza dzieciarnia Bogdana grała mi na nerwach aż do sytuacji z psem, teraz złego słowa na nich nie powiem
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-02-18 o 21:02 |
|
|
|
|
|
#4840 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Ale kinga pracowała i pracuje wiec moze juz troszke sie odbili od dna...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym Michał tez pracuje i to na dobrym stanowisku, wiec tez napewno ma do dobry zarobek, skoro stac ich na to by Kinga nie pracowała (Michał namawial ja zeby nie pracowała), zeby spłacali jego długi i na dodatek żyli na przyzwoitym poziomie ![]() To nie jest rodzina, ktora ma dochodu 1500zł i ledwo wiaza koniec z końcem wystarczy spojrzec jak Kinga wygląda, jak się maluje, ubiera....tak nie wygląda kobieta która nie ma co do gara wlozyc
|
||
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) finansowe z wyglądem i ciuchami, które noszą (zazwyczaj z najnowszych kolekcji ) Więc akurat tą kwestią bym się nie sugerowała, ale generalnie wydaje mi się, że zdążyli się już odbić finansowo na tyle aby te 2 tysiaki z kieszeni wyjąć bez uszczerbku dla budżetu.
|
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jednak z tego jęczenia na temat długów wynikało, że tak szybko nie da się ich spłacić (nawet przy dobrych zarobkach przez kilka-kilkanaście miesięcy). Tak, czy siak, nie pojmę jak zupełnie obcej osobie można od tak dać 2 tys. zł - cóż, może jestem złym człowiekiem ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie, przecież był wątek z Laurą - kupiła fałszywy obraz, Michaś odzyskał kasę, Kinga dobrze zarabiała w wydawnictwie, teraz Michał pracuje u Romana, więc na brak kasy nie mogą narzekać :P
|
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czynszu miala pewnie kolo 200 zl, to chociaz 50-100 by mogla płacic, bo wiadomo jedzenie, ale co jak bez domu zostana i tez mysle, ze czesto w takich rodzinach sie nie uklada, to po co kurde dzieci robia tyle i potem mamy ![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- a najlepiej Kuba sie pakowal, stos słodyczy i zabawki oni pierwsze co to powinni naprawde poruszyc tu sprawe, ze tego chlopca czas by odchudzac, serio
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja pamietam, ze Daniel tez byl pulchny i wyrósł z tego
|
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszłaby do urzędu, zrozumieliby gdyby nie płaciła całego czynszu tylko tyle ile ma, bo widać by było, że jej zależy...Taaa, ale to Smolny go zmusza do jedzenia A sam cały plecak słodyczy zapakował ![]() No i hasło Kuby: zmuszasz mnie do słuchania lol
|
|
|
|
#4854 |
|
Wtajemniczenie
|
Przecież zrobili wała na obrazie i kasę odzyskali. Także Kinga mogła być dobrym człowiekiem
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
no oby wyrosł, bo jak slucham, ze najszybciej tyja polskie dzieci, to mnie to przeraza
Psy to cud życia Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieszkanie fakt mogła spłacać chociaż trochę, niekoniecznie całość. No, ale lepiej nie płacić nic ![]() i wgl nie wiedziałam, że Kuba ma już 12 lat. Myślałam że tak z 10, maksymalnie 11. Szczególnie, że zamiast ubrań na gigant wziął zabawki
|
|
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
no bo wiele jest takich wlasnie, a cos placa, a teraz takiej umorza, a inni znow poszkodowani
pewnie, ze szkoda dzieciakow, bo co nie ich wina, rodziny nie wybierali, ale ten najstarszy moglby sie na poczatku do Kingi ładniej odzywac, nie wiem jak potem sie odzywal a Kuba mnie zawsze rozśmiesza, bo on mi sie wlasnie powazny wydaje, a głos ma taki na 7 latek
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
a mnie zastanawia ta gadka, że ojciec alimentów nie płaci- przecież z funduszu na troje dzieci dostałaby nawet 1500zł. do tego zasiłek rodzinny na każde dziecko i można żyć
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
no tez pomyslalam, ze ten fundusz jest...
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:43.

Czy mi się wydawało, czy pani dr, do któej poszedł Bogdan z psem, powiedziała, ze pies jest niedożywiony i niedowodniony? xD

ale podejrzewam, ze nadal 2tysie to dla nich pestka