30,40 plus od A do Z cz.2 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-15, 10:39   #4831
LAPIEL
Zakorzenienie

Dot.: 30,40 plus od A do Z cz.2

Tig ja też nie mogłam długo zasnąć , chyba po 1 dopiero mi się udało ale często się w nocy budziłam ....rano o czywiście nieprzytomna jak budzik o 7 zadzwonił a jeszcze dość stresująco w firmie się dzień nam zaczął....

ech czekam z utęsknieniem kiedy te przesunięcie czasu z letniego na zimowy w końcu będzie ...już nie mogę się doczekać a to dopiero z 27 na 28 ...ojej jeszcze 2 tyg ...
LAPIEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 11:26   #4832
AnnaAda
Rozeznanie

GG do AnnaAda

Witam
Dołączam do nie wyspanych. Równiez miałam bezsenną noc. A rano cieżkie wstawanie.
Stary 2012-10-15, 16:58   #4833
Michell72
Zakorzenienie

Spałam dobrze,za to głowa tez mnie teraz boli..Abiska jak tam sie czujesz?
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 18:32   #4834
BBRAT
Zadomowienie

MICHELL, świeżo upieczona orędowniczko syberyjskiej natury
Jak Ty się dzieciaku czujesz? Przeziębienie poszło sobie już od Ciebie?
Ja też kupiłam dzisiaj 3 kremy bez ropy naftowej, mam w pobliżu duży samoobsługowy sklep z wielkim wyborem takich kosmetyków i (w miarę) naturalnego jedzenia, fajne miody tam kupuję, pewnie już coś kiedyś bredziłam o tym, no to teraz się powtórzę Oczywiście zapomniałam o kremie do rąk, ale na dłonie użyłam jednego z tych do twarzy no i oczywiście po jednym użyciu cały problem i ból zniknął. Mimo że krem lekki, dzienny. No i okazuje się że tak niewiele trzeba, żeby skóra przestała wołać dramatycznie o pomoc. Wystarczy brak parafiny i tych wszystkich syfów z najniższej półki.
BBRAT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 21:44   #4835
Michell72
Zakorzenienie

jakie miody dobre,polec Po poczytaniu dogłebnym kupiłam dwa eco mydełaMydło Czarne Savon Noiri to laurowe capiace kozą Dalej kaszle,mam stan podgorączkowy...Azarinę teraz wziełam..Koszmar jakis..
Stary 2012-10-15, 22:33   #4836
Tigerr
Zadomowienie

Po dzisiejszej nieprzespanej nocy złapałam jakiegoś egzystencjalnego doła ... Przepłakałam pół dnia , zebrało mi się na życiowe żale ...

A, że dziś mam święto , to postanowiłam sobie po kobiecemu poprawić nastrój... Czy co ? Pojechałam sobie na zakupki

Kupiłam te leginsy push up - calzedonii, bez mierzenia , bo nie chciało mi się rozbierać... wiedziałam, ze na mnie L będzie pasować ... Są bardzo fajne , grube , mięsiste , mam tylko do nich jedno zastrzeżenie : są zbyt szerokie na dole - nie przylegają ściśle do kostki ... Ale to taki niewielki defekt ...
Kupiłam sobie też dwie tuniczki bardzo fajne... i od razu życie stało się znośniejsze

Od córci dostałam też piękną bluzeczkę... Tak więc znów jestem obciuchana

Wiecie , że jestem z Wami już ponad rok ? Ale zleciało ....
Tigerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 22:41   #4837
Kamlisa
Zakorzenienie

hm, Tig, a ile Ty masz wzrostu...? ja kupiłam sobie ( w ciemno przeciez) M i ciagle sie bije z myslami, czy nie trzeba było L... Ale sprzedajaca tez nosi L, a wazy 25 kg wiecej i tylko 2 cm wiecej, wiec chyba M nie bedzie mała...? I czy faktycznie modeluja tyłek...? bo fajnych, grubych legginsów to u mnie dostatek, mozna je kupic za 20, nie 140
Po ostatnim przyniesieniu ciuchów zimowych, a ostatecznym wyniesieniu resztek letnich - stwierdzilam z moca, ze mam za duzo łachów i za mało miejsca. nic nie kupuje w najblizszym czasie, howgh!
własnie obejrzelismy z tz sliczny film o lwie Chrystianie, oboje takie uwielbiamy Od razu wygłaskałam mojego małego, czarnego lewka w miniaturze, czyli Bonisia...
Jutro nowy, ciezki dzien. a sroda jeszcze gorsza. w czwartek juz luzy, czyli szczecin-poznan, w piatek wrocław

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-10-15 o 22:46
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-15, 23:09   #4838
Michell72
Zakorzenienie

Tig Ty masz dzis urodziny???????????jezeli tak ,to Wszystkiego Naj..kochana..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dd854.jpg (29,0 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg b055229826_dzisiaj_gosia_ma_urodziny.jpg (21,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23676_Urodziny.jpg (48,6 KB, 0 załadowań)
Stary 2012-10-15, 23:24   #4839
Michell72
Zakorzenienie

co Wy z tymi leginasami push up,przeciez jezeli tunika jest a chyba jestto i tak tyłka nie widac Tig nie rycz tylko świeczke isc po..dmuchaj Kamcia mąz juz zaakceptował,ze latasznie ma zastrzezen?Cieszę sie na Wasz przyjazdJuz mnie nosi a musze lezec..kara boska no...

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Kama Serce lwicy tez warte oglądnięcia

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Kama oglądnełam na you tube ..ojej ..az serce sie ściska..Wy oglądaliscie dłuszą wersję?z netu sciągałaś?chetnie zobaczyłabym całość..to spotkanie po roku..niewiarygodne!!!

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

juz znalazłam na Film Web,poprosze jutro męża o ściągnięcie.
Stary 2012-10-15, 23:45   #4840
Tigerr
Zadomowienie

Taaaaa ... Dziś 41 stuknęło ...

Dziękuję Miszuś

Kama, w L-ce byś się utopiła ..Mi pani w sklepie dziś próbowała M-kę wcisnąc , alle wziełam L-kę w ciemno i dobrze zrobiłam ...Bo nie cierpię jak coś mnie ściska ...
Ja tam żadnego push-up nie widzę , ale ja mam tyłek nisko osadzony , więc naprawdę niewiele może pomóc ... Mam 175 cm..wzrostu i te leginsy są akurat na długość ...
Nie wiem czy nie powinnaś wręcz wziąć S-ki... Bo Ty chudzina jesteś...Ja, w M-kę pewnie bym się wbiła , ale mi nie chodziło o to by sie wbić ....tylko własnie potrzebowałam porządnych ,grubszych leginsów ...a Calzedonia to dobry produkt ... No i w sklepie stacjonrnym są tańsze Co mnie miło rozczarowało , bo zazwyczaj na allegro, czy w ogóle w necie, jest taniej ....Zapłaciłam 114,90 zł....
Dziś , też przy okazji , zmierzyłam w końcu te leginsy z Zary , co je kupiłam ze dwa mies. temu , też w ciemno , bez mierzenia ...i te , z kolei powinny być mniejsze .... Bo jak sie rozciągną to spadną mi z tylka .....Bo przecież zamierzam schudnąć , no nie ?

Edit:

03.05 na zegarze..... a ja kukam ................zaraz mnie coś trafi

Edytowane przez Tigerr
Czas edycji: 2012-10-16 o 03:04
Stary 2012-10-16, 07:43   #4841
Kamlisa
Zakorzenienie

Miszka, film był wczoraj na TVP 1, nagrałam. chcesz...?
Lew, ktory rzucał sie w objecia, czego zwykle koty nie robia Tak sie przytulał, a moje koty zwykle mowia: dobra, dosc tego dobrego, zabieraj łapy !
Tigi, gratulacje, Ty smarkulo
No cos Ty, M nie kupuje z zasady, wiekszosc moich legginsów to L...
Stary 2012-10-16, 08:50   #4842
Tigerr
Zadomowienie

Wstałam o 7-mej i czuję się i wyglądam jak zombie ....
kawa nie pomaga ....
Stary 2012-10-16, 09:44   #4843
Michell72
Zakorzenienie

Witam.Chcę Kama widziałam tą scenę własnie,niewiarygodna:lov e:.az sie łezka w oku kręci..po roku czasu!!!!! .W ogóle lubie przyrodnicze..Jak Czubówna opowiada,mogę sie ślepic na lwy,pantery itd,itd..ach to muszę Cie poznac z moją Lolą,ta sie tuli jak dziecko..buzi dajereaguje na imie ,gwizd..po prostu wyszkolona laskaMój mąz powiedział ze jak zyje takiego kota nie widziałno..mówią ze zwierze sie do własciciela upodabniaTig kup sobie amore z malinami firmy Mokate,taka czekolada na gorąco,zalej to mlekiem przed snem...Zobaczysz jak ja Ci dobrze zrobięmięta tez jest pychota..no i szczęsliwa taka zasniesz jak bejbuś..Busem przyjedziesz?o ktorej bedziesz?jak ostatnio 13.30 tak?????
Stary 2012-10-16, 10:24   #4844
Tigerr
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Busem przyjedziesz?o ktorej bedziesz?jak ostatnio 13.30 tak?????
Tak , będę o 13.46 w S.

Jezu , jakiego mam doła ....
Stary 2012-10-16, 10:47   #4845
Michell72
Zakorzenienie

czemu masz doła?wczoraj płakałas!..co sie dzieje???czy przez R?bez masazera znow??
Stary 2012-10-16, 10:56   #4846
Tigerr
Zadomowienie

Dziś też ryczę ...
Jakaś rycząca się zrobiłam ...

A masażer ? Nie żartuj nawet ... " Kup sobie co tylko chcesz, kochanie ..."

Tylko, że mi się spodobał pierścionek z białego złota z diamentami ...
Trzeba było zobaczyć jego minę ...

oczywiście nie chcę go , ale ładny był naprawdę ...
Stary 2012-10-16, 12:48   #4847
Michell72
Zakorzenienie

ech widzisz miec wszystkiego w jednym nie mozna...braki bolą czasami ,ale.. za ...na liscie jest wieksze, więc wytrzyj nosek,kąciki ust w górę.Faceci są z Marsa przeciez.....Masaze r juz do salonu zaniosłam ,kolo łózka Twego bedzie, wiec sie pomasujesz
Stary 2012-10-16, 14:39   #4848
LAPIEL
Zakorzenienie

Miszka dostalaś już ten nowy podkład Shiseido może ???
tak się zastanawiam czy zamawiać te saszetki ...

Tig nie rycz mała nie rycz i urodzinowy for You
sorka ,że spóźniony ale Wszystkiego Najlepszego z całego serducha życzę

Edytowane przez LAPIEL
Czas edycji: 2012-10-16 o 14:43
Stary 2012-10-16, 15:02   #4849
Michell72
Zakorzenienie

tak,mam ale kolor za ciemny ten ..podklad jest b.fajny i rozwazam czy nie kupic 30ml ale w jasniejszym odcieniu
Stary 2012-10-16, 15:48   #4850
Kamlisa
Zakorzenienie

dzis było to, czego nie lubie, czyli sprzatanie gabinetu przed jutrzejsza wizyta sanepidu I to nie mowie o sprzataniu normalnym, codziennym, a tym raz na jakis czas - czyli na kolanach wczołgiwałam sie do najnizej połozonych i najrzadziej uzywanych szafek, albo na palcach z krzesła wycierałam kurze na lampach...Mam satysfakcje, ze to jest zrobione, ale pozeracz czasu to to jest...Jeszcze mnie czeka masa biurowych głupot, czyli wpisywanie temperatur w lodówce w kajet na przykład Ktos wymysla durnowate przepist, a babki przychodza i je egzekwuja, bo tez sa z tego rozliczane...
Tz wrocił z pracy zmeczony i zły i oczywiscie okazuje sie, ze moja praca i moje zmeczenie - to pikus i drobiazg Tak zauwazyłam ostatnio: zmeczony facet (tz na przykład) wraca skonany z pracy, wiec w odmu chce obiad pod nos, kawe, ciasto, potem odpoczynek przed kompem lub tv. kobieta ( czyli ja) wraca zmeczona z wycieczki, sciaga kurtke, ciska plecak...i zastawia sie, co ma najpierw zrobic, by troche ogarnac chałupe. i to mysle ja, absolutnie nieperfekcyjna pani domu Smieci wyniesione? ale nowego worka nikt nie wsadził. naczynia brudne albo niedomyte...albo czyste, porozstawiane w miskach Podłoga, ktora błaga o miotłe. łozko rozbebeszone. pranie wysypuje sie z kosza...Co najpierw?! I tym sie rozni zmeczona kobieta od zmeczonego mezczyzny - ona WRACA do domu do roboty...
dzis sobie nic nie kupuje, poszło na kucyki...
http://www.centaurus.org.pl/pozostale/tofinka_i_tosia/

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-10-16 o 15:50
Stary 2012-10-16, 16:59   #4851
Michell72
Zakorzenienie

BETI co z Tobą?czemu nie piszesz?co Ty tak sie oddaliłas???Kama ano znam problem...i jeszcze sie wscieka ze myję podłogi np..przeciez mył..tia.....wyszłoby na to ze musiałabys jeszcze przepraszac jasnie pana,ze smiesz poprawiac..Chociaz z dwojga złego wolę sprzątanie męza niz córki ,no ta to daje do wiwatu..rynek czysty..boczne ulice..któz tam zagląda..och..ma prawie 18 lat a czasami jak dziecku musze palcem wskazac..zero domysłu..inwencji własnej..Pamietam jak byłam mała..sama sprzatałam,zanim mama wrocila(dziecko z kluczem na szyji)bylo perfekt..nawet kryształy pamietam jak myłam w dwoch miskach zby lśniły..i mnie cieszyło to..usmiech mamy...A jakos moje dziecię..ech w jej pokoju to staram sie chodzic mega ostroznie,wszystko wala sie po podłodze...Zryw jak jest to siup- do szafy- tak z kopa ,nie powieszone..no szlak mnie trafia jak to widzę!!!
Stary 2012-10-16, 17:02   #4852
BBRAT
Zadomowienie

Miałam tyle roboty, że nie zauważyłam KIEDY minęły te dwa dni??? Nie wyszłam na prostą praktycznie z niczym, wręcz przybyło drugie tyle, minę mam już nie tyle znękaną, co zadziwioną że niby KIEDY miałabym zrobić to wszystko co niby muszę???

No, więc robię sobie przerwę i spaceruję po Wizażu i nawet pójdę dzisiaj na trening, skoro jutro i czwartek mam zawalony do nocy niemalże
Co tu więcej pisać, nie wiem w co ręce włożyć, polećcie mi jakąś fajną babską książkę, treść nie musi być powalająca, tylko żeby było napisane przyzwoitą bogatą polszczyzną, a nie językiem analfabetów, bo i takie kwiatki wszędzie mnie atakują. Podobno 50 twarzy Greya jest prostacko napisane, jak dla nieuków?
Stary 2012-10-16, 17:27   #4853
Absit
Zadomowienie

Tig wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin !!!!!
Spełnienia marzeń i samych radości, wspaniałych chwil z mężem i żeby wszystkie koty, które przygarniesz albo uratujesz znalazły przyjazne domy
Absit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 17:58   #4854
Kamlisa
Zakorzenienie

Bbrat, poszukaj czegos relaksujacego do czytania, bez stresu Nowa Musierowicz...?
Po powrocie z wycieczki nie mam nastroju na odchudzanie, mam nadzieje, ze sie to zmieni. na razie nie cwicze i podjadam słodkie

Edytowane przez Kamlisa
Czas edycji: 2012-10-16 o 18:16
Stary 2012-10-16, 18:06   #4855
BBRAT
Zadomowienie

Utrafiłaś w samo sedno dokładnie czegoś takiego mi trzeba z naszego podwórka, nie żadne tam holiłudy. Że też mi to wcześniej do głowy nie przyszło

Dzisiaj jestem wypsikana Carolina Herrera 212VIP (już kolejny dzień). Cudeńko, nuty zapachowe zaskakująco bliskie Miss Dior Cherie (czyli obecnie, wersja z 2012r.: Miss Dior). Kwiaty umoczone w ciepłym miodzie. Lub kwiaty i owoce, ale właśnie ta ciepłość, miód... Pani Karoliny nie wielbię jakoś specjalnie, w sumie jednak dość niszowa na tle najpopularniejszych górnopółkowców. Ale z uwagi na to, że dzielnie testuję całe tabuny jednakowych wizualnie próbek - to wystąpił efekt całkowitego obiektywizmu - oceniam wyłącznie zapach, zero skojarzeń z marką czy sugerowania się butelką. Kurczę, to jednak najlepszy test na to, czy podoba nam się faktycznie ZAPACH, czy może zapach+marka+opakowanie.. .

Dziewczyny, gdzie jest KROPKA???

Edytowane przez BBRAT
Czas edycji: 2012-10-16 o 18:13
Stary 2012-10-16, 18:22   #4856
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Michell dziś chyba wszystkie dzieci są takie same, takie mam wrażenie

BBRAT a Grocholę czytałaś? relaksacyjna

Tig wszystkiego naj moja równieśniczko

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 19:25   #4857
Kamlisa
Zakorzenienie

Kropki nie widze, Beti nie widze, Sati nie widze, Szati nam sie co jakis czas ( za rzadko ) objawia...
Ja po sanepidowym, dokumentacyjnym odmozdzeniu - biore sie za Bishop. Fantasy+ romans, lubie ta autorke. aha, bez wampirów, wilkołaków itp
Stary 2012-10-16, 19:37   #4858
LAPIEL
Zakorzenienie

BBRAT
Podobno 50 twarzy Greya jest prostacko napisane, jak dla nieuków?
......................... ......................... ......................... ........................

dokładnie , pisałam o tej książce kilkanaście postów temu ....szkoda czasu

bardzo ciekawa jest "Kobieta z piątej dzielnicy "
...niedługo wejdzie film na podstawie tej książki i uwaga nakręcił Polak niejaki P. Pawlikowski , w rolach głównych Ethan Hawk i Kristin Scott Thomas ....

teraz czytam " Trzy oblicza pożądania " ....same sprośne książki ostatnio są w księgarniach ...tak moda widać teraz ....ale Grey to jedna z najgorszych książek jakie czytałam ....
Stary 2012-10-16, 20:13   #4859
uklika
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego Tig .

Ja Greya dopiero zaczelam, pierwsza czesc znaczy sie bo wczesniej przeczytalam trzecia Na pierwsza czekalam w bibliotece, a ze czas oczekiwania sie wydluzal, kupili nowa ksiazke. W ogole biblioteki tutaj roznia sie diametralnie od tego co pamietam z Polski. W dziale ksiazek nowych, ktory zajmuje cale pietro, ksiazki sa nowiutkie, pachnace. W ogole nie ma ksiazek w zlym stanie czy starych. A wracajac do Greya- o fabule za wiele powiedziec jeszcze nie moge. Mam juz ksiazke jakis czas, ale musialam pokonczyc inne i Greya zaczelam dopiero niedawno. Po recenzjach tu na wizazu niezbyt mnie ciagnelo do czytania, ale w koncu zaczelam. To o czym moge sie wypowiedziec po przeczytaniu kilku stron to jezyk jakim jest ksiazka napisana-trudno miec tu jakies zastrzezenia. Jesli rzeczywiscie wersja polska jest taka zla to raczej chyba jest to wina tlumaczenia. Rozmawialam z wieloma osobami, ktore Greya czytaly i nikt nie zauwazyl, aby jezyk ksiazki odbiegal od standardow. O tresci wypowiem sie jak doczytam Nie bedzie to pewnie jakos szczegolnie szybko bo czytam w tej chwili 2 ksiazki
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-16, 20:17   #4860
Tigerr
Zadomowienie

Dziewczyny , bardzo dziękuję za życzenia !!

Kama ... Jak Ty to dobrze napisałaś ...
O tych naszych powrotach skądkolwiek i niewiedzeniu w co ręce włożyć ... i nie tylko po nieobecnościach , ale też na co dzień ...

Ja jestem dość mocno sfeminizowana ..., chyba zbyt mocno ..., chyba za dużo widzę , chyba za dużo się czepiam , chyba jestem nieprzystosowana .... chyba..... powinnam być singlem ...

U nas leje i wieje ....A w dzień było piękne słoneczko ...

Oglądacie mecz ?
Ja na szczęscie będę miała ciszę w domu , bez dzikich ryków , wyzywania sędziów, dość mocnych w swym wyrazie przekleństw, skakania dookoła kanapy itp ... - zawożę TŻ-ta do pubu- umówił się z kolegami ... Uffffff W spokoju obeźrzę "Lekarzy"...

Krop!!!!! Gdzie jesteś ????!!!!!

A Beti to już całkiem przegina ....

Beti
, odezwij się !!!! Napisz , że żyjesz , tylko masz nas w głęboko gdzieś ...
Napisz chociaż , że wszystko u Cb ok, ok ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości