|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
| tak |
|
501 | 71,57% |
| nie |
|
199 | 28,43% |
| Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||
|
BAN stały
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4832 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Niczego nie porównuję, ale fakt jest faktem, że dzieci się same nie robią. Do Boga/natury miej pretensje, że to kobieta nosi 9 miesięcy i rodzi. Ja z tym nie miałem nic wspólnego. |
|
|
|
|
#4833 | |
|
Konto usunięte
|
ja poprosze zrodlo zapisu w prawie.
To ty udowdnij ze cos istnieje, a nie na odwrot. ![]() Cytat:
Ile jest tych ojcow samotnie wychowujacych dzieci? Tu nawet nie potrzeba statystyk, wystarczy zaobserwowac zachowanie ludzi. Samotka matka: no spoko, ojca nie ma to nie ma, bywa. Samotny ojciec: jak ona mogla zostawic wlasne dzieci, co za bohater z tego ojca, order dla niego za to jak dobrze sobie radzi. Fakt jest taki ze facet po porodzie moze zostawic kobiete, dziecko i miec wszystko gdzies. Takze latwo mu mowic "rodz dzieci z wpadki" Kobieta nie dosc ze musi przechodzic przez ciaze, porod, to po wszystkim nie moze od tak zostawic dziecka, bo w gre wchodza hormony, ladunek emocjonalny. W ogole nawet nie ma co porownywac obciazenia psychicznego. Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2016-03-22 o 11:07 |
|
|
|
|
#4834 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Każde zabójstwo kobiety w ciąży. W naszym kraju wciąż sprawy o podwójne zabójstwo w takim przypadku są precedensem.
http://www.rp.pl/artykul/988587-Zabi...abojstwa-.html
|
|
#4835 | |
|
BAN stały
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;57759466]ja poprosze zrodlo zapisu w prawie.
To ty udowdnij ze cos istnieje, a nie na odwrot.[/QUOTE] Coś ci się pomyliło. Przecież to nie ja przywołałem prawodawstwo. Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Więc polskie prawo ma problem z określeniem czy płód ma pełnię praw, czy nie. A to powinno być jasno określone, nie sądzisz?
|
|
#4837 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4839 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
|
|
|
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
Co do tych tatusiów co to tak szumnie wychowują samotnie dzieci
![]() ostatnio na studiach mieliśmy zajęcia z psychoterapeutką, która pracuje w poradni, gdzie zajmuje się samotnymi rodzicami dzieci niepełnosprawnych, z niedorozwojami, itp. O dziwo, przez 20 lat pracy nigdy nie było u niej na wizycie samotnego ojca
|
#4841 |
|
BAN stały
|
Stwierdzenie ze to szczególnie mężczyznom zalezy na braku aborcji i ze mają jakieś pretensje z tego powodu jest nieprawdziwe. Jak kobieta i mężczyzna są małżeństwem i kobieta chce usunąć ciążę a facet chce miec to dziecko to naturalnym jest ze może być konflikt, ale nikt nie ma pretensji w przypadku uzasadnionej aborcji, bosz..
|
|
|
|
#4842 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Zdziwiłbyś się.
|
|
#4843 |
|
Raczkowanie
|
po projekcie ustawy widać, że są takie osoby.
Jak widać po osobach zgłaszających projekt - dla nich brak czaszki, czy płód arlekina dalej warto rodzić. Warto przeżywać magiczne 9 m-cy ciąży, gdzie wymiotuje się codziennie, kręgosłup, stawy i układ krążenia jest nienaturalnie obciążony, następnie cud porodu To nic, że to uśmiech potworka i dziecko zaraz umrze, bo ma tragiczne wady. To nic, naprawdę warto. ![]() Jedyna nadzieja poza granicami Pl
Edytowane przez hoacynka Czas edycji: 2016-03-22 o 13:08 |
|
|
|
#4844 |
|
BAN stały
|
Już to widze SuperElve, jak płód jest uszkodzony czy cos to normalnie się robi aborcje często przecież. Tylko jak już robić to porządnie a nie tak jak ostatnio w tym warszawskim szpitalu bodajze ze dziecko się urodziło i nie udzielono mu pomocy bo wtedy wkraczamy już na sciezke pogardy dla ludzkiego życia i znieczulicy, zresztą powszechnej wsrod lekarzy
|
|
|
|
#4845 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale to nie znaczy, że nie ma ludzi, którzy w takich sytuacjach chcą zmusić do donoszenia. Serio, nie bzdurz, bo aż smutno się robi.
|
|
#4846 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jesli jest prawda to wszystko co pisza, to nie wiem co oni wg Ciebie powinni zrobic. Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2016-03-22 o 13:25 |
|
|
|
|
#4847 |
|
BAN stały
|
Nie da się nikogo zmusić, przywolujesz skrajne przypadki Elve które nam towarzyszą w każdym innym aspekcie zycia
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie, przestańcie z nim dyskutować. Załóżcie mu ignora i świat stanie się piękniejszy. Mam go u siebie na liście i dzięki temu nie muszę czytać tych bzdur pisanych w oparach samouwielbienia.
A widzę go tylko bo cytujecie. Po co? Świat bez tego belkotu był taki piękny. |
|
|
|
#4849 |
|
BAN stały
|
Dla Was każdy kto ma odmienne zdanie, pisze bzdury
|
|
|
|
#4850 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Skrajne przypadki, których jest od metra, w końcu skądś się te podpisy pod petycjami o całkowity zakaz aborcji biorą.
Ja nie mogę.
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#4852 |
|
BAN stały
|
Stąd ze w naszym kraju jest wiara katolicka ktora jest nie do pogodzenia z aborcją
|
|
|
|
#4853 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No to nie chrzań, że nikt nie ma pretensji w przypadku uzasadnionej aborcji.
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz ale nie zyjemy w panstwie wyznaniowym. Mamy wolnosc wyznania.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#4855 |
|
BAN stały
|
Każdy ma prawo wyrażać swoją opinie i jeśli katolikom się aborcja nie podoba to krzyczą, a zwolennicy aborcji nie co może oznaczac ze wcale im tak bardzo nie zależy, zreszta mam na myśli nieuzasadnioną aborcje SuperElve bo o pretensjach co do uzasadnianej to zrobiono problem tam gdzie go nie ma
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4857 |
|
Konto usunięte
|
Nawet jeżeli usuną ciążę z gwałtu/uszkodzoną, to i tak znajdują się krzykacze, którzy chcą kobietę i lekarza linczować. Dla mnie to nienormalne. W imię czego kobieta ma rodzić dziecko bez rąk i nóg czy bez połowy głowy? Sumienia to nie ma osoba, która narzuca jej rodzenie dziecka z takimi wadami.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
no prosze, nawet PiS zdaje sobie sprawe ze ta ustawa bylaby dla nich kolejnym jesli nie najwiekszym gwozdziem do trumienki
http://wyborcza.pl/1,75478,19802977,...azeta_Wyborcza |
|
|
|
#4859 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie (niestety) napatoczyły mi się w TV wiadomości i ten temat. Na razie może nie przejdzie, ale bankowo do tego wrócą. I mają być kary więzienia za aborcję, a jeśli tak będzie to pakuje dopytek i wywalam za granicę szybciej niż struś Pędziwiatr.
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jakim procentem populacji sa kobiety miedzy 20-30 rokiem zycia?
bo to przeciez bylby stracony elektorat, nie wierze ze wiecej niz 5% z nich chodzi do kosciola i byloby w stanie glosowac za partia wprowadzajaca taka ustawe |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.