Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-30, 08:36   #4831
marsi11
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;35017078]A słuchajcie, co z całąwdeszczu? Dawno jej nie było?[/QUOTE]

ja gadałam z nią na pw ze dwa dni temu było ok, więc pewnie zapracowana jest

Delicjanko- gratuluje!

U mnie upał nieznośny, za chwilę synuś wyjeżdza na kolonie i stresuje się bardzo

wczoraj mały gnojek doprowadził mnie do płaczu, tak strasznie pyskował, diabeł dosłowienie w niego wstąpił, takiego go jeszcze nie widziałam
a dziś słodki jak aniołek
ech te dzieci....

Szaja- Agatka słodka
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:45   #4832
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Hej kobietki!!: )
Byłam dziś na usg genetycznym. WSZYSTKO JEST W PORZĄDKU!
przytyłam pół kg tylko
płci jeszcze nie znamy, no ale ... ważne że jest okej
zdjęcie mojej kruszynki
aleee fajnyyy

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę
Mam mega ogromną sraczkę niby stresika jeszcze nie ma przed tym wielkim dniem, ale organizm i tak chyba się buntuje, spać już nie mogę, gania mnie do ubikacji

Trzymajcie kciuki, lece do fryzjera, kosmetyczki aaaaa jeszcze balony pod klatką poprzywieszać przed tym
ojjj na pewno będzie super...w końcu to Wasz dzień i ma być pięknie!
później prosimy o foty

grrr....ale burza mnie dziś o 4 rano obudziła..nie lubię burzy jak jestem sama, ale i tak dobrze, że to nie było w nocy.. chociaż dzisiaj wszystko na to wskazuje, że tak będzie.
strasznie mnie boli brzuch...trochę wczoraj przesadziłam z pakowaniem... ;/

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-06-30 o 08:48
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:53   #4833
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę
Mam mega ogromną sraczkę niby stresika jeszcze nie ma przed tym wielkim dniem, ale organizm i tak chyba się buntuje, spać już nie mogę, gania mnie do ubikacji

Trzymajcie kciuki, lece do fryzjera, kosmetyczki aaaaa jeszcze balony pod klatką poprzywieszać przed tym
powodzenia
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 08:57   #4834
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
zakochałam się ale słodko sobie leży ! ile juz mierzy ??? i gratulacje że wszystko w porządku !!!!!
Stary 2012-06-30, 08:59   #4835
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
Super Dzieciątko, pewnie, że w porządku
Witam nowe Mamy-gratulacje!

Ja dzisiaj wpłacam kaskę na loty i w drugiej połowie sierpnia urlop w Grecji! Ahh już nie mogę się doczekać ( tego chowania się przed słońcem i hektolitrów wody do przeżycia))
Być może ostatni taki urlop

NazeczonaPowodzenia!!!!!!!!!! Nie dziwię się, że biegunka

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2012-06-30 o 09:00
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:18   #4836
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
zakochałam się ale słodko sobie leży ! ile juz mierzy ??? i gratulacje że wszystko w porządku !!!!!
8 cm
a najlepsze, szukamy dzidzi szukamy, pusty ekran a tu nagle sama łapka wyskoczyła hahaha ale mój Tż miał banana na buzi )
Dobrze, że przyjechal bo bym się bardziej sama stresowała a tak razem o wiele raźniej

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Super Dzieciątko, pewnie, że w porządku
Witam nowe Mamy-gratulacje!

Ja dzisiaj wpłacam kaskę na loty i w drugiej połowie sierpnia urlop w Grecji! Ahh już nie mogę się doczekać ( tego chowania się przed słońcem i hektolitrów wody do przeżycia))

Ajjjjj.... zazdroszcze )
E tam czemu ostatni ) jeszcze na pewno wiele takich urlopów będzie;**

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 09:23   #4837
BlackSanctum
Zakorzenienie

Delicjanka, słodkie maleństwo! To musiało być świetne przeżycie dla TŻ, co? Mój też ze mną idzie w czwartek i nie może się doczekać.

Jestem teraz od wtorku do niedzieli u teściów (mieszkają 500km od nas), teściowa jest cudowną kobietą, ale mnie wkurza... Pali w kuchni, my siedzimy w salonie, a smród oraz dym papierochów rozchodzi się po całym mieszkaniu. W dodatku mają wkurzającego, głośnego psa i nie wiem, jak to będzie, jak dziecko nasze już się urodzi i będziemy chcieli tu przyjechać. Jak ten kundel zacznie szczekać, to maluch od razu się obudzi, a pies jest beznadziejny - mała parówka na nogach, szczeka i warczy z byle powodu, nawet na swoją ukochaną panią (czyli moją teściową).
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 09:30   #4838
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

ale masz super!

a mnie gin powiedział, żebym sobie latanie odpuściła chociaż nie mam ciąży zagrożonej ... hmmm

Delicjanka piękna focia ;D

Edytowane przez antoinette
Czas edycji: 2012-06-30 o 09:32
antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:20   #4839
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Delicjanka, słodkie maleństwo! To musiało być świetne przeżycie dla TŻ, co? Mój też ze mną idzie w czwartek i nie może się doczekać.

Jestem teraz od wtorku do niedzieli u teściów (mieszkają 500km od nas), teściowa jest cudowną kobietą, ale mnie wkurza... Pali w kuchni, my siedzimy w salonie, a smród oraz dym papierochów rozchodzi się po całym mieszkaniu. W dodatku mają wkurzającego, głośnego psa i nie wiem, jak to będzie, jak dziecko nasze już się urodzi i będziemy chcieli tu przyjechać. Jak ten kundel zacznie szczekać, to maluch od razu się obudzi, a pies jest beznadziejny - mała parówka na nogach, szczeka i warczy z byle powodu, nawet na swoją ukochaną panią (czyli moją teściową).
mojemu synkowi szczekanie wogóle nie przeszkadzało i nadal nie przeszkadza a psa też mamy głośnego. No ale on tutaj jest od narodzin non stop, jak Wy tam bedziecie z doskoku to może sie budzić :/
A na palenie nie poradzisz - jej dom :/ Moja eściówka też pali w kuchni przy okapie, na szczescie na górę dym nie dochodzi ale jak jestesmy na dole to czuc. Teraz jest fajnie bo pali na dworze, ale zima to już nie za bardzo :/
Stary 2012-06-30, 10:23   #4840
eff8
Zakorzenienie

Witam się
Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
mojemu synkowi szczekanie wogóle nie przeszkadzało i nadal nie przeszkadza a psa też mamy głośnego. No ale on tutaj jest od narodzin non stop, jak Wy tam bedziecie z doskoku to może sie budzić :/
A na palenie nie poradzisz - jej dom :/ Moja eściówka też pali w kuchni przy okapie, na szczescie na górę dym nie dochodzi ale jak jestesmy na dole to czuc. Teraz jest fajnie bo pali na dworze, ale zima to już nie za bardzo :/
my mamy psa tez od narodzin malej a ona i tak sie zawsze obudzi jak pies zaszczeka ;/

Delicjanka dzidzius cudny ale super taka wizyta z Tżetem ja dopiero w sierpniu sie z Nim wybiore bo będzie duzo wiecej widac teraz pewnie jeszcze dopochwowo bede miala robione usg

a za przyszlą żonkę trzymam kciuki na pewno wszystko wyjdzie super

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:25   #4841
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
Delicjanko super że wszysko ok
Hope gratuluję 5
Witam nowe mamusie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 10:28   #4842
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Chciałabym sie przywitać, bo tak jak Wy jestem w ciąży, a prawdopodobny termin porodu to 18.01.2013r.
Tak krótko o mnie: mam 29 lat i to moje pierwsze dziecko obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim bo moja ciąża jest zagrożona. Wydaje mi się, że głównym powodem był potworny stres, który przeżywałam w pracy
Teraz jestem bardziej wyciszona
Witam Was serdecznie raz jeszcze! Cieszę się, że tu trafiłam, bo ja ze swoim strachem o wszystko, czasami martwię się na zapas
Witaj

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jestem po egzaminie, zdałam na 5! Uff!
Gratulacje Współczuję przeżyć z babcią.

Cytat:
Napisane przez lukinia Pokaż wiadomość
wiecie co, jak ogladam rzeczy dla niemowlakow, a juz szczegolnie uzywane to dochodze do wniosku, ze lepszy bylby chlopak, bo od nadmiaru rozu we wszystkich odcieniach mnie mdli ...
czy naprawde nie ma lepszych kolorow? dla chlopakow sa beze, biele, zielenie, moglyby byc jeszcze zolcie i fiolety, to nie tylko roz i roz.......
A dlaczego dla chłopaków? Ja niezależnie od tego czy będzie syn czy córka, będę ubierała w zielenie, pomarańcze czerwienie, brązy, żółcie, niebieski itp. Nie lubię za bardzo różu

Cytat:
Napisane przez ulinka7 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ja po ponad dwoch latach staran, dowiedzialam sie 3 dni temu ze jest w brzuszku ukochana wyczekana dzidzia!!!! Podobno 7tydzienMyslalam w ten pon ze na "samolocie" u gin. zwariuje ze szczescia!!!az chcialam wycalowac monitor usg Wiec od tych kilku dni gadam z brzuchem, hehe Termin gdzies na poczatku lutego,choc jakos lekarz dokladnie jeszcze nie wyliczal. dostalam skierowanie na pierwsze badania. Objawow jako takich nie mam uciazliwych-zero mdlosci, zero wymiotow, apetyt mam kolosalny, geba mi sie nie zamyka!!! a glownie na slodycze...wiec ptysie, drozdzowki, lody ida w ruch....nie moge sie opamietac...! poza tym cycki bola baaardzo no i w nocy-jak nigdy!-budzi mnie sikanie....A cale dnie jestem mega senna!Ale nie ma co narzekac, nie jest zle startuje z waga 46kg przy 168cm, jak tak dalej bedzie z tym moim apetytem to na porodowke sie wtocze, hehe pozdrawiam wszystkie styczniowo-lutowe przyszle mamusie
Witaj

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no właśnie

twoja mała? dzieki za instrukcję
Szaja, Agatka cudna

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
Super

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Trzymam kciuki, żeby wszystko się udało

Wczoraj byliśmy na grillu u znajomych. Wróciliśmy o 1 i padłam na łóżko. Coraz trudniej mi wytrzymać na takich długich imprezach
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:30   #4843
e_vel
Wtajemniczenie

w nocy mi się śniło że urodziłam synka Mikołaja Może się sprawdzi wieczorem znowu poczułam ruchy dziecka takie minimalne, ale że to druga ciąża to wiem, że to dzidziuś
Stary 2012-06-30, 10:31   #4844
gochaa_p
Zakorzenienie

a usg w 12 tyg to już chyba bedzie normalne? racja?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
w nocy mi się śniło że urodziłam synka Mikołaja Może się sprawdzi wieczorem znowu poczułam ruchy dziecka takie minimalne, ale że to druga ciąża to wiem, że to dzidziuś
już? szybciutko!
ja Wojtka poczułam w 18 tyg, ciekawe kiedy teraz poczuję
Stary 2012-06-30, 10:32   #4845
e_vel
Wtajemniczenie

Byłam dziś w lumpiku i jak zobaczyłam koszulkę na 3-6 miesięcy w kratkę z kapturkiem i możliwością podwinięcia rękawków to.... kupiłam. Jak się okaże że będzie dziewczynka to sprzedam na all... Ale jest boska

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

już? szybciutko!
ja Niunię czułam w 16 tyg. a teraz zaczęłam 14 więc możliwe, ale to takie pojedyńczy ruch i ze 2-3 dni potem nic...
Stary 2012-06-30, 10:36   #4846
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
Super

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Trzymam kciuki będzie super!

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
ja gadałam z nią na pw ze dwa dni temu było ok, więc pewnie zapracowana jest

Cieszę się

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Byłam dziś w lumpiku i jak zobaczyłam koszulkę na 3-6 miesięcy w kratkę z kapturkiem i możliwością podwinięcia rękawków to.... kupiłam. Jak się okaże że będzie dziewczynka to sprzedam na all... Ale jest boska [COLOR="Silver"]

ja Niunię czułam w 16 tyg. a teraz zaczęłam 14 więc możliwe, ale to takie pojedyńczy ruch i ze 2-3 dni potem nic...
Ja bym i dla dziewczynki zostawiła

Agatkę poczułam w 16 tygodniu, skopała mnie po pęcherzu

I w imieniu Agu dziękujemy za zachwyty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:37   #4847
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam Kochane w pierwszym dniu wakacji normalnie to do mnie jeszcze nie dociera, mam jeszcze troche pracy, w tyg mamy jeszcze rade pedag., ale i tak jest supcio. Wczoraj bylismy na zakupach - dzis mamy grilla. Takie rozpoczecie wakacji + obrona licencjata mojej szwagierki ( na 5 ). w zwiazku z grillem mam do was pytanko - macie jakies pomysły na pstrąga grillowanego? oczywiscie znalazlam kilka przepisów w necie ale moze podpowiecie mi cos nowego... Mam 2 rybki, jedna palnuje zrobic z koperkiem a druga z pietruszka ale jak najbardziej jestem otwarta na nowe propozycje

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
Gratuluję Kochana, masz tp dzień po moim wiec jak patrze na twoją Dzidzię to tak jakbym swoją widziała, ja usg mam w następna sobotę. Juz nie moge sie doczekac

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Powodzenia, 3mamy wszystkie kciuki! Oby wszystko poszło po waszej mysli!!!

P.S. Witam nowe mamusie i gratuluję!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 10:40   #4848
kasia_heaven
Raczkowanie

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
Jak fajnie Gratuluję!
Ja się swojego usg boję
Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Nie martw się będzie super, ja bym mogła swój wielki dzień przeżyć raz jeszcze
Trzymamy kciuki
Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
aleee fajnyyy

ojjj na pewno będzie super...w końcu to Wasz dzień i ma być pięknie!
później prosimy o foty

grrr....ale burza mnie dziś o 4 rano obudziła..nie lubię burzy jak jestem sama, ale i tak dobrze, że to nie było w nocy.. chociaż dzisiaj wszystko na to wskazuje, że tak będzie.
strasznie mnie boli brzuch...trochę wczoraj przesadziłam z pakowaniem... ;/
Witam Gdynię, ja równiez z Gdyni
Też mnie obudziły grzmoty, ale ja akurat uwielbiam burzę i deszcz
Stary 2012-06-30, 10:47   #4849
BlackSanctum
Zakorzenienie

My też mamy psa, tzn sukę, ale to jest siberian husky, który szczeka tylko wtedy, jak jest na dworze i ktoś chodzi koło ogrodzenia... W domu co najwyżej gada i marudzi, więc nie jest zbyt głośnym psem, no i częściej bywa na dole u rodziców, a my mieszkamy na piętrze... Dziecku raczej nie będzie przeszkadzała, bo nie będzie jej zwyczajnie słychać u nas na górze, więc na pewno będzie się budzić, jak będziemy przyjeżdżać do teściów. Już z nimi o tym rozmawialiśmy, stwierdzili, że będą chyba na ten czas wywozić psa do koleżanki na wieś (bo zawsze przyjeżdżamy na kilka dni).

Jak tam pogoda u Was? Ja siedzę akurat w mieszkanku, gdzie jest chłodno, ale zaraz wychodzę na lody z TŻem, bo pogoda jest piękna i jest bardzo ciepło.

Ps. I znów te papierochy, co pół godziny ohydny smród, jak ja się cieszę, że u mnie w domu nikt nie pali. :/

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-30 o 10:50

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-30, 11:00   #4850
Lenova
Wtajemniczenie

Delicjanko piękny dzidziuś

Trzymam kciuki za pannę młodą, pamiętam jak to jest aach fajne uczucie

Co do dymu papierosowego, to ja mieszkam w bloku i sąsiedzi palą na klatce masakra , strasznie mi przeszkadza albo jak na ulicy ktoś pali , nie wiem jak niektóre babki w ciązy mogą palić ;/
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 11:21   #4851
e_vel
Wtajemniczenie

nazeczona wszystkiego dobrego
Stary 2012-06-30, 11:52   #4852
ilkas
BAN stały

cześć dziewczynki

witam wszystkie nowe mamusie a za dzisiejszą młodą żonkę trzymam kciuki i życzę wszystkiego naj !!

dziś kolejny dzień bez mdłości to już drugi właśnie piję sobie smoothie z malinek i nektarynki, pycha. Na owoce to mam takiego smaka że mogłabym jeść na okrągło.
Aha, i rano bolał mnie strasznie ząb, że musiałam łyknąć apap
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 12:02   #4853
LadyWhisper
Zakorzenienie

nazeczona kochana wszystkiego najlepszego!!! cieszcie się dzisiaj każdą sekundą, minutą tego dnia, bo niestety tylko jeden w życiu się taki zdarza!!! i przeleci niemożliwie szybko!!!

Delicjanko jaka cudowna dzidzia!!! Rośnie jak na drożdżach. Super, że wszystko jest dobrze

ja swoje mam we wtorek za tydzień, boję sięęęę

w ogóle dzisiaj wstałam i tak mi coś weszło w plecy, że koszmar, wstać nie mogłam i z bólu niemal płakałam, nawet nie pomógl masaż ;( i siedzę teraz i boję się ruszyć, wrrrrrrr :/

a w ogóle to fajna wiadomość dzisiaj, kupujemy auto

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 12:14   #4854
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
My też mamy psa, tzn sukę, ale to jest siberian husky, który szczeka tylko wtedy, jak jest na dworze i ktoś chodzi koło ogrodzenia... W domu co najwyżej gada i marudzi, więc nie jest zbyt głośnym psem, no i częściej bywa na dole u rodziców, a my mieszkamy na piętrze... Dziecku raczej nie będzie przeszkadzała, bo nie będzie jej zwyczajnie słychać u nas na górze, więc na pewno będzie się budzić, jak będziemy przyjeżdżać do teściów. Już z nimi o tym rozmawialiśmy, stwierdzili, że będą chyba na ten czas wywozić psa do koleżanki na wieś (bo zawsze przyjeżdżamy na kilka dni).

Jak tam pogoda u Was? Ja siedzę akurat w mieszkanku, gdzie jest chłodno, ale zaraz wychodzę na lody z TŻem, bo pogoda jest piękna i jest bardzo ciepło.

Ps. I znów te papierochy, co pół godziny ohydny smród, jak ja się cieszę, że u mnie w domu nikt nie pali. :/
też mam huskyego na razie jest z nami u teściów i stacjonuje na dworze (zreszta u nas też bedzie na podwórku)
teściowie mają jeszcze wilczura (na dworze) i podróbkę shitzu w domu ( to ona taka głośna). ALe jaką Wojtuś ma zabawę jak wszystkie trzy biegają Bardzo lubi się z nimi bawić

Ja też nie palę i mnie dym przeszkadza :/ Jak jezdze do mojego taty, to on niby wychodzi na balkon przy mnie ale cał mieszkanie jest tak przesiakniete ze szok :/ Nie wiem jak ja mogłam tam kiedyś mieszkać :/

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
a w ogóle to fajna wiadomość dzisiaj, kupujemy auto
jakie?
Stary 2012-06-30, 12:18   #4855
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia Dużo miłości, zrozumienia i spełnienia wszystkich Waszych marzeń a dzidzia niech się rozwija i rośnie jak na drożdżach
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 12:24   #4856
MadamAgula
Raczkowanie

Cytat:

już? szybciutko!

Antosia czułam jakoś w 13-14 tygodniu. Lekarz mi mówił że to niemożliwe. Ale to były takie ruchy że ja je wewnątrz czułam ale na zewnątrz jak położyłam rękę to ręka tego nie odczuwała

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Od wczoraj mam mdłości... a to dopiero 5 tydzień... Wczoraj było znośnie dzisiaj już gorzej... Będzie roblem z utrzymaniem ciąży w tajemnicy do powrotu Tż.

Ogólnie to bardzo bardzo bym chciała iść do lekarza ale obiecałam Tżtowi że za nim poczekam. Jemu strasznie na tym zależy... Ale to jeszcze dwa tygodnie...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Delicjanko czy ten delikatny zarys kształt koło buzi to rączka? Wygląda tak jakby kciuk ssał

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Nazeczona wszystkiego najlepszego i uważaj na siebie i maleństwo dzisiaj bo to duży stres i cały dzień i noc w biegu
Stary 2012-06-30, 12:35   #4857
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ogólnie haszczaki to fantastyczne psy, no i przede wszystkim łagodne - moja Elza jest cudowna, baaaardzo czuły pies, łasi się do nas jak kot, ciągle chce się przytulać, czuje, jak ktoś z domowników ma zły humor i od razu przychodzi, po czym np wkłada pysk pod ramię albo kładzie głowę na kolanach. Jest trochę nieokrzesana, czasem się nie słucha, ale ogólnie rzecz biorąc kocham ją całym sercem.

Ja już nie mogę się doczekać płci i ruchów, strasznie bym już to wszystko chciała! Mam usg w czwartek, ciekawe, czy będzie coś ciekawego na nim widać, będzie to początek 12. tygodnia... Na płeć się oczywiście nie nastawiam, ale nie mogę się doczekać widoku mojego szkraba.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-06-30 o 12:36
Stary 2012-06-30, 12:55   #4858
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia hejo!

a czemu potem nie jsst potrzebny? Nie lepiej brać profilaktycznie? Nie znam się, dlatego pytam, myślałam, że bierze się przez całą ciążę po prostu
otrzebny jest do prawidlowego wyszkształcenia narzadów nerwowych ktore tworza sie w I trymestrze a teraz dzidzi rosnie i powinna juz wszystko miec na miejscu

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Gratulacje wszystkiego dobrego napewno wszystko sie uda
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 14:31   #4859
LadyWhisper
Zakorzenienie

gocha stare auto, ale odkupujemy od teścia, fiat siena z 97r bodajże, na gaz na początek idealne, mężowi się super jeździ no i sprzedaje nam je za śmieszne pieniądze, bo 1500zł więc w sumie nie ma się co zastanawiać.

Mnie coś pobolewa prawe ucho i od 4dni mi leci krew z nosa (z prawej strony) nie wiem, czy to jakoś może być powiązane?.... Wcześniej mi się to zdarzało dość często, ale w sumie nic z tym nie robiłam......

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

mika dzięki za uświadomienie
w II trymestrze się pewnie na witaminki przerzucę

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-30, 16:43   #4860
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Jestem po egzaminie, zdałam na 5! Uff!
Gratulacje Zdolniacha z Ciebie!

Cytat:
Napisane przez kasia_heaven Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Chciałabym sie przywitać, bo tak jak Wy jestem w ciąży, a prawdopodobny termin porodu to 18.01.2013r.
Tak krótko o mnie: mam 29 lat i to moje pierwsze dziecko obecnie jestem na zwolnieniu lekarskim bo moja ciąża jest zagrożona. Wydaje mi się, że głównym powodem był potworny stres, który przeżywałam w pracy
Teraz jestem bardziej wyciszona
Witam Was serdecznie raz jeszcze! Cieszę się, że tu trafiłam, bo ja ze swoim strachem o wszystko, czasami martwię się na zapas
Witam nową mamusię

Cytat:
Kasia hejo!

a czemu potem nie jsst potrzebny? Nie lepiej brać profilaktycznie? Nie znam się, dlatego pytam, myślałam, że bierze się przez całą ciążę po prostu

ja na ostatniej wizycie 65, przed ciążą 64, ale teraz widzę, że schudłam przez te 2 tygodnie.....

zawsze jakaś oszczędność
ja bym chyba oszalała, jakbym chodziła i za wszystko płaciła...... Normalnie powinnam mężowi stopy całować, że namówił mnie na tego medicovera, na początku nie chciałam się zgodzić, ale to jest po prostu zarąbiste, jak będzie szukał innej pracy kiedyś to tylko pod warunkiem, że będzie tam miał zapewniony medi

właśnie gotuję BÓÓÓÓÓÓB!!! Miałam takiego smaka, że szok, mąż leciał specjalnie i szukał

Wiesz, że w życiu bobu nie jadłam? Nawet nie wiem jak to wygląda

Cytat:
Napisane przez ulinka7 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! ja po ponad dwoch latach staran, dowiedzialam sie 3 dni temu ze jest w brzuszku ukochana wyczekana dzidzia!!!! Podobno 7tydzienMyslalam w ten pon ze na "samolocie" u gin. zwariuje ze szczescia!!!az chcialam wycalowac monitor usg Wiec od tych kilku dni gadam z brzuchem, hehe Termin gdzies na poczatku lutego,choc jakos lekarz dokladnie jeszcze nie wyliczal. dostalam skierowanie na pierwsze badania. Objawow jako takich nie mam uciazliwych-zero mdlosci, zero wymiotow, apetyt mam kolosalny, geba mi sie nie zamyka!!! a glownie na slodycze...wiec ptysie, drozdzowki, lody ida w ruch....nie moge sie opamietac...! poza tym cycki bola baaardzo no i w nocy-jak nigdy!-budzi mnie sikanie....A cale dnie jestem mega senna!Ale nie ma co narzekac, nie jest zle startuje z waga 46kg przy 168cm, jak tak dalej bedzie z tym moim apetytem to na porodowke sie wtocze, hehe pozdrawiam wszystkie styczniowo-lutowe przyszle mamusie
Witaj

Cytat:
przytyłam pół kg tylko
zdjęcie mojej kruszynki
Ale śliczności

Cytat:
Hej dziewczynki,
ja tylko na chwilkę

Wszystkiego najlepszego! Czekam na fotki i relację

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości