|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI
Cytat:
w pierwszym poście nawet są linki.
|
|
#4832 |
|
Spaceroholiczka
|
Próbowałam zmierzyć włosy, ale one chyba są za krótkie na to
![]() Pomyślnie udało mi się zmierzyć tylko grzywkę - całe 12 cm! ![]() Po wspomnianej przeze mnie mieszance bingacza z olejkiem BD i Glorią mama takie sprężynki!
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś stałam pod półką z olejami w Tesco i tak bardzo mnie kusił lniany i z pestek winogron.. jezuu nie mogę tyle rzeczy chcieć i tak każde wolne pieniądze odkładam na lustrzankę
|
|
#4834 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4835 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w moim tesco bardzo słabo z kosmetykami ;/ nawet barwy żurawinowej już nie ma, a któraś z Was ją chwaliła i chciałam kiedyś kupić. ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
tak samo ciężko mi określić czy dana maska zadziała, jaki olej lubię najbardziej itp - ogólnie widzę efekt wszystkiego na raz, ale nie potrafię tak dokładnie obserwować swoich włosów. w przypadku twarzy sprawa jest prosta - albo wysyp albo spokój i można dalej stosować
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
Tytuł tematu całkowicie odzwierciedla moją codzienność, więc postanowiłam się dołączyć do grona walczących.
Od listopada zeszłego roku rozpoczęłam swoją przygodę z włosomaniactwem. Nie prostuję, nie używam lakierów itp., nie używam suszarki. Póki co, włosy stały się dużo zdrowsze niż przedtem, bardziej lśniące i gładkie. Dużo czasu minęło zanim zaczęłam zauważać efekty, w zasadzie dopiero teraz widzę coś więcej. Walczę o nawilżenie, szukam olejowego i odżywkowego ideału - póki co trafić nie mogę. Próbuję wydobyć fale - to się one jeszcze bardziej chowają. Najbardziej zależy mi na odpowiednim nawilżeniu. I chyba można powiedzieć, że o to w tym momencie najbardziej walczę. ![]() Szukam sposobu, może siemię lniane mi pomoże.. Zdjęcia? Poniżej. Pierwsze zdjęcie - przedstawia, mam nadzieję, choć trochę widoczną poprawę w stanie włosów. (włosy takie jak z lipca 2010, a właściwie gorsze były do czasów listopada 2011, w galerii więcej zdjęć. Na sobotę muszę wymyślić coś mega nawilżającego..
|
|
|
|
#4838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia jaką mam porowatość - podczytałam i nadal nie wiem - wszystko sobie przeczy!!! Myślę, że mam normalną z natury bliską niskiej a teraz (farbowałam 1/2 roku) dąży do wysokiej.
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
sheep, ale masz gęste włosy!
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale włoski ładne Ja nałożyłam Vatikę chyba nie muszę mówić, iż oczekuję, że jutro po umyciu zobaczę w prezencie nowe włosy? |
|
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
z wrażenia nic nie napisałam,
błyszczą obłędnie i geste są rzeczywiście bardzo
|
#4842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poki co wszystko mam, ale za jakis czas na pewno bede chciala cos nowego. Jakbys zamawiala jakos na jesien to oczywiscie daj znac
|
||
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
porażka.... nie wiem, co się stało, ale farba chwyciła mi czubek głowy i końcówki, a reszta włosów jak była, taka jest złocista, no może z większym poblaskiem czerwieni, ale dlaczego aż taka różnica?! i tak trzymałam farbę ponad pół godziny od zakończenia farbowania, a trwało jakieś 20 min....
Bardziej doświadczone włosomaniaczki - wiecie, czego to może być przyczyna i jak to wypielęgnować teraz, co by następnym razem włosy łapały kolor jak należy? jestem załamana (
|
#4844 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym porównaniu bardziej chodziło mi o wygładzenie, większe nawilżenie niż 2 lata temu. Z tego, co ja widzę na zdjęciu (a może tylko chcę widzieć ) ta różnica jest akurat pod tym względem widoczna. Różnica jest w oświetleniu, bo to po lewej było na słońcu, to po prawej w cieniu. Do pozostałych zdjęć nie dawałam porównania, bo nie mam dobrych zdjęć z flashem do stanu przed. Flash przekłamuje rzeczywistość, podobnie błyszczą to tylko w słońcu. Dziewczyny Z tego co pamiętam, moja Vatika, była taka bardzo płynna jakby. Alterra w porównaniu do niej gęsta, bardziej oleista. A już z Amlą to w ogóle niebo a ziemia. ![]() Cytat:
). Przed chwilą znalazłam dosyć ciekawy wpis - klik . Z tego co gdzieś tu wyczytałam, drugi sposób już w którymś wątku został obalony. Ale z drugiej strony co nam szkodzi spróbować. Edytowane przez sheep_zonz Czas edycji: 2012-07-19 o 22:57 |
||
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękne
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.khadi.pl/przyklady-farbowania-wlosow-henna - popatrz sobie czy by Ci henna nie odpowiadała.
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myślicie o maskach fructisa 1-min?
|
|
|
|
#4848 |
|
Zadomowienie
|
Eh, nie wiem co zrobić z tymi włosami. Zaczęłam o nie dbać mniej więcej w grudniu i widziałam, że ich stan się ewidentnie poprawiał, były już w miarę satysfakcjonujące. A od czerwca zaczęły się dziwnie zachowywać, są znowu suche i wyglądam jakbym miała miotłę na łbie.
Nic nie zmieniłam, przestałam je olejować (nowa praca), ale od kilku tygodni powróciłam do tego procederu, a one ciągle takie kiepskie :/ Próbowałam oleje, bez olei, plan minimum (szampon odżywka), plan maksimum , a one ciągle swoje.O co może chodzić? Czy to moze być kwestia... nie wiem, upałów, czegokolwiek?
|
#4849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie skumałam, że to zdjęcia porównawcze, nie zauważyłam tych dat u góry oczywiście widać jak najbardziej różnicę, teraz włosy wydają się bardziej "mięsiste" |
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już siedze z kompresem oliwy z oliwek, półproduktów i pottersa pod czepkiem i ręcznikiem
|
#4851 | |||
|
Zakorzenienie
|
W sumie stwierdziłam, że nawet się sobie podobam w tych ciemnych włosach
Tylko teraz muszę je mocno nawilżyć i obciąć końcówki (tak mi szkoda obcinać i trochę się boję ).Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- a do jakiej długości chcesz zapuszczać? też mi się widzi, że mamy podobnie ) chociaż Ty masz gęstsze i ładniejsze
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dodawałam go czasem do psikacza do włosów
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Papiszynko,
![]() Anosku, to chyba kwestia tego zdjęcia po lewej, że tak cienko wyglądają. W rzeczywistości gęstość się dużo od tamtej pory nie zmieniła. W tamtych czasach końce miałam bardziej wycieniowane, zniszczone, połamane, co też robi różnicę. |
|
|
|
#4856 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz mam mieszane uczucia.---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.khadi.pl/naturalne-farby-do-wlosow
zmyłam mieszankę z włosów, poczekam aż mi troszkę podeschna i spadam spać ![]() Wiem, że będa obciążone bo dałam sporo oleju ale jutro mam dzień gospodarczy, tata mi zrobi zakupy więc z domu się nie ruszam
|
|
#4858 | |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny , czy ten olej kokosowy z Vatiki jest lepszy jak np Efavit czy inne firmy?
Gdzie kupie olej amla? i jakie polecacie inne oleje? Ja mam tylko kokosa, alterrę i rycyne a na khadi mnie nie stać..---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Cytat:
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem gdzie jeszcze dziewczyny zamawiają hennę, bo sama jej nie używam. Może któraś poradzi... Amle kupisz na allegro Z olei możesz używać tych dostępnych w marketach - oliwa z oliewk, oliwa z pestek winogron, olej sezamowy. Czasem znajdzie sie i lniany... Idz do półki z olejami i popatrz co mają ciekawego Możesz za kilka zł kupić też w aptece glicerynę ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- widzę że na allegro wychodzi taniej z przesyłką http://allegro.pl/listing.php/search...0&string=khadi
|
|
#4860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
razem z kurierem by było 24 zł a moge isc obojetnie na jakas poczte? bo mieszkam na wsi, a chcialabym w miescie zamowic tylko nie wiem co ja tam mam sie zarejestrowac czy co![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ---------- the rock bardzo dziękuje ta henna mnie zachęciła jeszcze pytanie do dziewczyn które ją stosują.Czy na włosy 60cm starczy 1 opakowanie? dodaję wątek ze zdjeciem https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4460
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

. Jakoś mi tak w szkole włos wypadł i nie mogłam się oprzeć, akurat nudna lekcja, to sobie pomierzyłam. Wyszło 60
w pierwszym poście nawet są linki.

i tak każde wolne pieniądze odkładam na lustrzankę

(

nie skumałam, że to zdjęcia porównawcze, nie zauważyłam tych dat u góry 
teraz mam mieszane uczucia.
a na khadi mnie nie stać..