Walka o zdrowe i piękne włosy część XI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 20:47   #4831
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XI

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
Ja też tak kiedyś mierzyłam, do tego linijką 15 centymetrową . Jakoś mi tak w szkole włos wypadł i nie mogłam się oprzeć, akurat nudna lekcja, to sobie pomierzyłam. Wyszło 60

Dziewczyny, tyle się mówi o tej porowatości. Ja chyba jestem porem, bo wszędzie szukałam charakterystyki włosów wysoko, nisko i w ogóle porowatych, i... nie znalazłam. Help!
na tym blogu jest to fajnie opisane: http://czarownicujaco.blogspot.com/ w pierwszym poście nawet są linki.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:08   #4832
Kaveri
Spaceroholiczka

Próbowałam zmierzyć włosy, ale one chyba są za krótkie na to
Pomyślnie udało mi się zmierzyć tylko grzywkę - całe 12 cm!

Po wspomnianej przeze mnie mieszance bingacza z olejkiem BD i Glorią mama takie sprężynki!
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:17   #4833
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Próbowałam zmierzyć włosy, ale one chyba są za krótkie na to
Pomyślnie udało mi się zmierzyć tylko grzywkę - całe 12 cm!

Po wspomnianej przeze mnie mieszance bingacza z olejkiem BD i Glorią mama takie sprężynki!
a ja spróbuję, czy moje włosy się pofalują po żelu aloesowym (jak już go kupię).

dziś stałam pod półką z olejami w Tesco i tak bardzo mnie kusił lniany i z pestek winogron.. jezuu nie mogę tyle rzeczy chcieć i tak każde wolne pieniądze odkładam na lustrzankę
Stary 2012-07-19, 21:36   #4834
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
a ja spróbuję, czy moje włosy się pofalują po żelu aloesowym (jak już go kupię).

dziś stałam pod półką z olejami w Tesco i tak bardzo mnie kusił lniany i z pestek winogron.. jezuu nie mogę tyle rzeczy chcieć i tak każde wolne pieniądze odkładam na lustrzankę
A jak cenowo wyglądają oleje w Tesco? Kiedy ostatni raz byłam "w swoim" skupiłam się tylko na kosmetykach, o olejach nie pomyślałam
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:57   #4835
riendo
Rozeznanie

Cytat:
na tym blogu jest to fajnie opisane: http://czarownicujaco.blogspot.com/ w pierwszym poście nawet są linki.
dzięki wielkie, przeglądałam tego bloga i akurat ominęłam najwyraźniej ten post. poczytam, może zmądrzeję.
riendo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:02   #4836
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
A jak cenowo wyglądają oleje w Tesco? Kiedy ostatni raz byłam "w swoim" skupiłam się tylko na kosmetykach, o olejach nie pomyślałam
olej lniany z oleofarmu 250ml chyba 11-12 zł (nie pamiętam), monini z pestek winogron 500ml 12 zł, jakiś tescowy z pestek winogron litrowy chyba 14zł, z pestek dyni oleofarm 250ml 28zł (nadaje się na włosy?)
w moim tesco bardzo słabo z kosmetykami ;/ nawet barwy żurawinowej już nie ma, a któraś z Was ją chwaliła i chciałam kiedyś kupić.

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez riendo Pokaż wiadomość
dzięki wielkie, przeglądałam tego bloga i akurat ominęłam najwyraźniej ten post. poczytam, może zmądrzeję.
dla mnie porowatość moich włosów to wciąż wielka zagadka tak samo ciężko mi określić czy dana maska zadziała, jaki olej lubię najbardziej itp - ogólnie widzę efekt wszystkiego na raz, ale nie potrafię tak dokładnie obserwować swoich włosów. w przypadku twarzy sprawa jest prosta - albo wysyp albo spokój i można dalej stosować
Stary 2012-07-19, 22:19   #4837
sheep_zonz
Rozeznanie

Tytuł tematu całkowicie odzwierciedla moją codzienność, więc postanowiłam się dołączyć do grona walczących.

Od listopada zeszłego roku rozpoczęłam swoją przygodę z włosomaniactwem. Nie prostuję, nie używam lakierów itp., nie używam suszarki. Póki co, włosy stały się dużo zdrowsze niż przedtem, bardziej lśniące i gładkie. Dużo czasu minęło zanim zaczęłam zauważać efekty, w zasadzie dopiero teraz widzę coś więcej. Walczę o nawilżenie, szukam olejowego i odżywkowego ideału - póki co trafić nie mogę. Próbuję wydobyć fale - to się one jeszcze bardziej chowają. Najbardziej zależy mi na odpowiednim nawilżeniu. I chyba można powiedzieć, że o to w tym momencie najbardziej walczę.
Szukam sposobu, może siemię lniane mi pomoże..
Zdjęcia? Poniżej. Pierwsze zdjęcie - przedstawia, mam nadzieję, choć trochę widoczną poprawę w stanie włosów. (włosy takie jak z lipca 2010, a właściwie gorsze były do czasów listopada 2011, w galerii więcej zdjęć. ) Drugie - aktualny stan włosów, fotka z lampą. Trzecie - to samo, co poprzednie, ale z boku. Czwarte - moje okropne, wywijające się końcówki, dzisiaj podcięte.

Na sobotę muszę wymyślić coś mega nawilżającego..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lipiec 2010 - czerwiec 2012 .jpg (70,3 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec kopia.jpg (60,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg lipiec.jpg (61,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg koncowki kopia.jpg (39,1 KB, 30 załadowań)
sheep_zonz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 22:23   #4838
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
dzięki b0 jestem na etapie wybierania jakiegoś oleju (pewnie to bedzie sezam) i trochę mi się rozjaśniło.
Nie mam pojęcia jaką mam porowatość - podczytałam i nadal nie wiem - wszystko sobie przeczy!!! Myślę, że mam normalną z natury bliską niskiej a teraz (farbowałam 1/2 roku) dąży do wysokiej.
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:32   #4839
say-hello
Zakorzenienie

sheep, ale masz gęste włosy!
Stary 2012-07-19, 22:35   #4840
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheep_zonz Pokaż wiadomość
Tytuł tematu całkowicie odzwierciedla moją codzienność, więc postanowiłam się dołączyć do grona walczących.

Od listopada zeszłego roku rozpoczęłam swoją przygodę z włosomaniactwem. Nie prostuję, nie używam lakierów itp., nie używam suszarki. Póki co, włosy stały się dużo zdrowsze niż przedtem, bardziej lśniące i gładkie. Dużo czasu minęło zanim zaczęłam zauważać efekty, w zasadzie dopiero teraz widzę coś więcej. Walczę o nawilżenie, szukam olejowego i odżywkowego ideału - póki co trafić nie mogę. Próbuję wydobyć fale - to się one jeszcze bardziej chowają. Najbardziej zależy mi na odpowiednim nawilżeniu. I chyba można powiedzieć, że o to w tym momencie najbardziej walczę.
Zdjęcia? Poniżej. Pierwsze zdjęcie - przedstawia, mam nadzieję, choć trochę widoczną poprawę w stanie włosów. (włosy takie jak z lipca 2010, a właściwie gorsze były do czasów listopada 2011, w galerii więcej zdjęć. ) Drugie - aktualny stan włosów, fotka z lampą. Trzecie - to samo, co poprzednie, ale z boku. Czwarte - moje okropne, wywijające się końcówki, dzisiaj podcięte.

Szczerze mówiąc ciężko porównać stan włosów na zdjęciach w świetle dziennym i na zdjęciach z lampą, która jakby nie patrzeć wyciąga ten blask ale włoski ładne

Ja nałożyłam Vatikę chyba nie muszę mówić, iż oczekuję, że jutro po umyciu zobaczę w prezencie nowe włosy? ale konsytstencja mam wrażenie inna, niż Alterra, mniej tępa i taka bardziej tłustawa hmmm...
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:35   #4841
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
sheep, ale masz gęste włosy!
z wrażenia nic nie napisałam,
błyszczą obłędnie i geste są rzeczywiście bardzo i długie....WOW

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 22:43   #4842
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
redhairwitch chyba ale pamietam że ona pisała że na jakiś czas ucieka z wizazu
Tak jest!

Cytat:
na początek chciałabym spróbować coś bez parafiny i dopiero w sierpniu, na razie wciąż na odwyku kosmetycznym ale może faktycznie się umówimy na wspólne zakupy, pamiętasz jak pisałyśmy o mazidłach albo zsk?
Jasne, pamietam
Poki co wszystko mam, ale za jakis czas na pewno bede chciala cos nowego. Jakbys zamawiala jakos na jesien to oczywiscie daj znac

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 22:48   #4843
rozwydrzona
Zadomowienie

porażka.... nie wiem, co się stało, ale farba chwyciła mi czubek głowy i końcówki, a reszta włosów jak była, taka jest złocista, no może z większym poblaskiem czerwieni, ale dlaczego aż taka różnica?! i tak trzymałam farbę ponad pół godziny od zakończenia farbowania, a trwało jakieś 20 min....
Bardziej doświadczone włosomaniaczki - wiecie, czego to może być przyczyna i jak to wypielęgnować teraz, co by następnym razem włosy łapały kolor jak należy?
jestem załamana (
Stary 2012-07-19, 22:49   #4844
sheep_zonz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Papiszynka Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc ciężko porównać stan włosów na zdjęciach w świetle dziennym i na zdjęciach z lampą, która jakby nie patrzeć wyciąga ten blask ale włoski ładne

Ja nałożyłam Vatikę chyba nie muszę mówić, iż oczekuję, że jutro po umyciu zobaczę w prezencie nowe włosy? ale konsytstencja mam wrażenie inna, niż Alterra, mniej tępa i taka bardziej tłustawa hmmm...
Na pierwszej fotce oba zdjęcia na niej pokazane były robione bez lampy. Specjalnie tak dobierałam, bo wiem, że zdjęcie z flashem, a bez, to wieeelka różnica. W tym porównaniu bardziej chodziło mi o wygładzenie, większe nawilżenie niż 2 lata temu. Z tego, co ja widzę na zdjęciu (a może tylko chcę widzieć ) ta różnica jest akurat pod tym względem widoczna. Różnica jest w oświetleniu, bo to po lewej było na słońcu, to po prawej w cieniu. Do pozostałych zdjęć nie dawałam porównania, bo nie mam dobrych zdjęć z flashem do stanu przed.
Flash przekłamuje rzeczywistość, podobnie błyszczą to tylko w słońcu. Hmm.. dużym słońcu.
Dziewczyny

Z tego co pamiętam, moja Vatika, była taka bardzo płynna jakby. Alterra w porównaniu do niej gęsta, bardziej oleista. A już z Amlą to w ogóle niebo a ziemia.

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
dzięki b0 jestem na etapie wybierania jakiegoś oleju (pewnie to bedzie sezam) i trochę mi się rozjaśniło.
Nie mam pojęcia jaką mam porowatość - podczytałam i nadal nie wiem - wszystko sobie przeczy!!! Myślę, że mam normalną z natury bliską niskiej a teraz (farbowałam 1/2 roku) dąży do wysokiej.
Też nie umiem określić porowatości (i typu włosów też nie ). Przed chwilą znalazłam dosyć ciekawy wpis - klik . Z tego co gdzieś tu wyczytałam, drugi sposób już w którymś wątku został obalony. Ale z drugiej strony co nam szkodzi spróbować.

Edytowane przez sheep_zonz
Czas edycji: 2012-07-19 o 22:57
Stary 2012-07-19, 22:51   #4845
anoska
Zakorzenienie

Cytat:

myślałam, że włosy jak są cienkie tak będą, a tutaj widać, że są o wiele bardziej gęste
piękne
Stary 2012-07-19, 22:56   #4846
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
porażka.... nie wiem, co się stało, ale farba chwyciła mi czubek głowy i końcówki, a reszta włosów jak była, taka jest złocista, no może z większym poblaskiem czerwieni, ale dlaczego aż taka różnica?! i tak trzymałam farbę ponad pół godziny od zakończenia farbowania, a trwało jakieś 20 min....
Bardziej doświadczone włosomaniaczki - wiecie, czego to może być przyczyna i jak to wypielęgnować teraz, co by następnym razem włosy łapały kolor jak należy?
jestem załamana (
Czemu nie załapała nie wiem, ale będziesz pewnie chciała poprawiać
http://www.khadi.pl/przyklady-farbowania-wlosow-henna - popatrz sobie czy by Ci henna nie odpowiadała.
Stary 2012-07-19, 23:05   #4847
Dinulka
Zakorzenienie

dziewczyny a co myślicie o maskach fructisa 1-min?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:08   #4848
vyenna
Zadomowienie

Eh, nie wiem co zrobić z tymi włosami. Zaczęłam o nie dbać mniej więcej w grudniu i widziałam, że ich stan się ewidentnie poprawiał, były już w miarę satysfakcjonujące. A od czerwca zaczęły się dziwnie zachowywać, są znowu suche i wyglądam jakbym miała miotłę na łbie.
Nic nie zmieniłam, przestałam je olejować (nowa praca), ale od kilku tygodni powróciłam do tego procederu, a one ciągle takie kiepskie :/ Próbowałam oleje, bez olei, plan minimum (szampon odżywka), plan maksimum , a one ciągle swoje.
O co może chodzić? Czy to moze być kwestia... nie wiem, upałów, czegokolwiek?

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:19   #4849
Papiszynka
Zakorzenienie

Cytat:
Na pierwszej fotce oba zdjęcia na niej pokazane były robione bez lampy. Specjalnie tak dobierałam, bo wiem, że zdjęcie z flashem, a bez, to wieeelka różnica. W tym porównaniu bardziej chodziło mi o wygładzenie, większe nawilżenie niż 2 lata temu. Z tego, co ja widzę na zdjęciu (a może tylko chcę widzieć ) ta różnica jest akurat pod tym względem widoczna. Różnica jest w oświetleniu, bo to po lewej było na słońcu, to po prawej w cieniu. Do pozostałych zdjęć nie dawałam porównania, bo nie mam dobrych zdjęć z flashem do stanu przed.
Flash przekłamuje rzeczywistość, podobnie błyszczą to tylko w słońcu. Hmm.. dużym słońcu.
Dziewczyny

Z tego co pamiętam, moja Vatika, była taka bardzo płynna jakby. Alterra w porównaniu do niej gęsta, bardziej oleista. A już z Amlą to w ogóle niebo a ziemia.
Jejuś, przepraszam Cię, już chyba zła godzina dla mnie nie skumałam, że to zdjęcia porównawcze, nie zauważyłam tych dat u góry oczywiście widać jak najbardziej różnicę, teraz włosy wydają się bardziej "mięsiste"
Papiszynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-07-19, 23:25   #4850
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Ja już siedze z kompresem oliwy z oliwek, półproduktów i pottersa pod czepkiem i ręcznikiem

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:25   #4851
Fubizka
Zakorzenienie

W sumie stwierdziłam, że nawet się sobie podobam w tych ciemnych włosach Tylko teraz muszę je mocno nawilżyć i obciąć końcówki (tak mi szkoda obcinać i trochę się boję ).

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Wiesz, ja to napisałam na przyszłość, jeżeli Twoje włosy są w tak kiepskiej kondycji, jak opisałaś, daruj sobie farbowanie na minimum miesiąc. Zmaltretowane włosy mocno chwytają kolor, ale też bardzo szybko się on spłukuje
To na pewno, zafarbuję za ok miesiąc ale sam odrost, żeby siwych nie było widać. Na długości nie ruszę
Cytat:
możemy wypróbować tego litra a ile kosztuje?
Ok 32 zł, dokładnie nie pamiętam.
Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
ja mysle że po 2-3 myciach ten "stan" minie i włosy wrócą do dawnego wyglądu
Oby! Dziś jest już i tak lepiej niż wczoraj.
Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Jeśli widziałyście dziś na Katowicach, w Czeladzi albo Dąbrowie laskę w jednym japonku koralowym a drugim białym, to byłam ja
Czujecie że o 5:45 wychodziłam z domu i założyłam 2 różne buty
I tak się w Sądzie w Kato pokazałam
Gratki
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 23:29   #4852
rozwydrzona
Zadomowienie

Cytat:
http://www.khadi.pl/przyklady-farbowania-wlosow-henna - popatrz sobie czy by Ci henna nie odpowiadała.
póki co nic z tym robić nie będę, nie lubię mimo wszystko maltretować włosów tak często, ale może następnym razem akurat wypróbuję hennę...

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

Cytat:
Napisane przez magdulenka Pokaż wiadomość
O, jaki fajny kolor
i chyba dlugosc mamy podobna
a do jakiej długości chcesz zapuszczać? też mi się widzi, że mamy podobnie ) chociaż Ty masz gęstsze i ładniejsze
Stary 2012-07-19, 23:38   #4853
Kasia225
Raczkowanie

Dziewczyny, czy Jantaru mozna uzywac inaczej niz tylko jako wcierke?
Stary 2012-07-19, 23:40   #4854
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Kasia225 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Jantaru mozna uzywac inaczej niz tylko jako wcierke?
Ja dodawałam go czasem do psikacza do włosów

- 25 kg
Stary 2012-07-19, 23:46   #4855
sheep_zonz
Rozeznanie

Papiszynko, Ja dziś z kolei wszystko zapominam, mam coś przesłać, coś napisać, zaczynam robić coś innego, i już nici z planów.

Anosku, to chyba kwestia tego zdjęcia po lewej, że tak cienko wyglądają. W rzeczywistości gęstość się dużo od tamtej pory nie zmieniła. W tamtych czasach końce miałam bardziej wycieniowane, zniszczone, połamane, co też robi różnicę.
Stary 2012-07-20, 00:25   #4856
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rozwydrzona Pokaż wiadomość
jestem załamana (
dziwne .. bo mango bylo raczej przez kazda dziewczyne zachwalane teraz mam mieszane uczucia.

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ----------

Cytat:
świetne odcienie rudego gdzie te farby khadi mozna kupic i po ile?

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-20, 00:31   #4857
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość

świetne odcienie rudego gdzie te farby khadi mozna kupic i po ile?
http://www.khadi.pl/naturalne-farby-do-wlosow
zmyłam mieszankę z włosów, poczekam aż mi troszkę podeschna i spadam spać
Wiem, że będa obciążone bo dałam sporo oleju ale jutro mam dzień gospodarczy, tata mi zrobi zakupy więc z domu się nie ruszam

- 25 kg

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-07-20, 00:33   #4858
ejzii
Rozeznanie

dziewczyny , czy ten olej kokosowy z Vatiki jest lepszy jak np Efavit czy inne firmy?
Gdzie kupie olej amla?
i jakie polecacie inne oleje?
Ja mam tylko kokosa, alterrę i rycyne a na khadi mnie nie stać..

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
http://www.khadi.pl/naturalne-farby-do-wlosow
zmyłam mieszankę z włosów, poczekam aż mi troszkę podeschna i spadam spać
Wiem, że będa obciążone bo dałam sporo oleju ale jutro mam dzień gospodarczy, tata mi zrobi zakupy więc z domu się nie ruszam
tylko z khadi. pl ? a po ile wysyłka? (nie wiem gdzie to mozna sprawdzic,jestem ciemna) i czy na mnie jako osobe niepelnoletnią mozna zamowic?.

Stary 2012-07-20, 00:47   #4859
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
dziewczyny , czy ten olej kokosowy z Vatiki jest lepszy jak np Efavit czy inne firmy?
Gdzie kupie olej amla?
i jakie polecacie inne oleje?
Ja mam tylko kokosa, alterrę i rycyne a na khadi mnie nie stać..

---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

tylko z khadi. pl ? a po ile wysyłka? (nie wiem gdzie to mozna sprawdzic,jestem ciemna) i czy na mnie jako osobe niepelnoletnią mozna zamowic?.
Z tego co widzę, to wysyłka kosztuje 10 zł i wątpię żeby przy zamówieniu pytali cie o wiek
Nie wiem gdzie jeszcze dziewczyny zamawiają hennę, bo sama jej nie używam.
Może któraś poradzi...

Amle kupisz na allegro
Z olei możesz używać tych dostępnych w marketach - oliwa z oliewk, oliwa z pestek winogron, olej sezamowy. Czasem znajdzie sie i lniany... Idz do półki z olejami i popatrz co mają ciekawego
Możesz za kilka zł kupić też w aptece glicerynę

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

widzę że na allegro wychodzi taniej z przesyłką
http://allegro.pl/listing.php/search...0&string=khadi

- 25 kg
Stary 2012-07-20, 00:56   #4860
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Z tego co widzę, to wysyłka kosztuje 10 zł i wątpię żeby przy zamówieniu pytali cie o wiek
Nie wiem gdzie jeszcze dziewczyny zamawiają hennę, bo sama jej nie używam.
Może któraś poradzi...

Amle kupisz na allegro
Z olei możesz używać tych dostępnych w marketach - oliwa z oliewk, oliwa z pestek winogron, olej sezamowy. Czasem znajdzie sie i lniany... Idz do półki z olejami i popatrz co mają ciekawego
Możesz za kilka zł kupić też w aptece glicerynę

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ----------

widzę że na allegro wychodzi taniej z przesyłką
http://allegro.pl/listing.php/search...0&string=khadi
to jest ten dabur amla ? http://allegro.pl/dabur-amla-gold-ol...436129923.html
razem z kurierem by było 24 zł a moge isc obojetnie na jakas poczte? bo mieszkam na wsi, a chcialabym w miescie zamowic tylko nie wiem co ja tam mam sie zarejestrowac czy co

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:52 ----------

the rock bardzo dziękuje
ta henna mnie zachęciła jeszcze pytanie do dziewczyn które ją stosują.
Czy na włosy 60cm starczy 1 opakowanie? dodaję wątek ze zdjeciem
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4460

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości