|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł ![]() |
|||
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,72% |
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
2 | 3,45% |
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
1 | 1,72% |
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
0 | 0% |
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
0 | 0% |
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
8 | 13,79% |
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
2 | 3,45% |
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
5 | 8,62% |
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
14 | 24,14% |
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
2 | 3,45% |
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
1 | 1,72% |
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
1 | 1,72% |
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
0 | 0% |
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
17 | 29,31% |
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
4 | 6,90% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Lili, brawa dla Radka chodziarza!
![]() ![]() Oliweczko, Mateusz rośnie jak na drożdżach ![]() ![]() Marina, dla mnie Igor to kopie Twojego brata. ![]() ![]() Editka, no wreszcie do Nas zajrzałaś. ![]() ![]() Aga, brawa dla Antka za wagę i nocnikowanie. ![]() Kaczki do kąpieli: My mamy kaczkę tej firmy- są bez otworów więc nic się nie osadza w środku, tylko moja pływa z dziobem w wodzie. ![]() Paputki: zamówiłam na wyrost te z kotkiem ![]() ![]() Dzisiaj wieczorem mamy gości w związku z ur tż, a Hania ma gorączkę... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Wtajemniczenie
|
Ja za to poranek zaczynam z kawą i śniadaniem. Takie dwa w jednym. Bez jednego i drugiego nie wyjdę z domu.
Na tytuł zagłosowane. A ja nie kupiłam paputków, bo okazało się że ... nie mam już kasy na koncie ![]() ![]()
#4834 |
Zakorzenienie
|
ja już kilka razy pisałam, bo wiele osób pytało- nie robię nic, ostatnio trochę ćwiczę 8 min legs i buns ale nieregularnie i chyba od tygodnia... schudłam sama, bo po porodzie odrzuciło mnie od słodyczy, zaczęłam jeść normalnie czyli mniej niż w ciąży, kiedy to apetyt miałam ogromny na pierwszej wizycie u lekarza jak zaszłam w ciążę miałam na wadze 48 kg, więc teraz ważę mniej niż przed ciążą
#4835 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() nie czy możesz- musisz, bo znów krzakami zarośniesz ![]() ![]() a u nas porażka. miał byc ślub konkordatowy i teraz chyba d..pa. okazuje się, że nikt mi nie powiedział że tak czy siak musze jakieś zaświadczenia wziąśc z Urzedu stanu cywilnego. u nas sprawa się komplikuje, bo by dostać takie zaswiadczenie musimy przedstawić pewien papierek, którego nie możemy albo zwolnienie wydane przez sąd. wiec teraz trwa wyścig z czasem i tłumaczymy jego akt urodzenia, wysyłamy wniosek do sadu i trzymamy kciuki żeby sad zdążył sie dogadać z ministerstwem i odesłąć na czas. mamy generalnie czas do 21 września piątek do południa. a potem zostaje tylko chyba ślub kościelny. no własnie może byc sam kościelny bez cywilnego uprzedniego??? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Wtajemniczenie
|
agni a wiesz, że nie wiem
![]()
#4837 | |||||||
Zakorzenienie
|
Lili - brawa dlka Radzia za chodzenie
![]() ale ma chłopak radochę - no nie? u nas odkąd Julka zaczeła chodzić to jest fascynacja numer jeden a ja mam spokój bo tylko chodze za nią a ona idzie gdzie chce - w niedziele byliśmy w kościele - to oglądała kwiatki, trawę, kamyczki, wózki innych dzieci - od mamy jednego chłopca wysępiła ciastko ![]() mnie się podoba odkąd chodzi bo nie musze jej nosić - a po polu wiadomo ze raczkowac nie bardzo sie da więc było noszenie, albo wózek, a potem za rączkę prowadzenie - a teraz SAMA ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() super Nelcia - śliczna jest i jaaakie kolczyki piekne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() u nas Julka tez coraz częściej ma 1 drzemke ok południa - wczoraj wstała o 13 i nie spała do 20,45 -a potem: uwaga uwaga zasnęła sama w łóżeczku :P] jeszcze się jej nie zdarzyło - dziś trenujemy tę sztuczkę drugi raz wieczorem. ja leżałam na łóżku ona w łóżeczku koło mnie - jak wstawała to ja do niej "lez leż połóz się na podusi" i się kładła - tyle razy aż w końcu przestała się podnosić i zaczęła miziać po buzi pieluszką - oznaka że jest baardzo śpiąca - i w końcu zaczęła usypiać - a ja wstyd przyznać zasnęłam niechcąco razem z nią ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
a poza tym praca dom praca dom - czasu brak... ech.. zazdroszczę że tak długo śpi ![]() od kiedy zaczynaszpracę? i gdzie będziesz pracowac? tam gdzie pisałaś wcześniej w tym markecie budowlanym?
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Potem odkryłam, ze moge wiecej+zero ruchy jak to w pracy ksiegowego i efekt widac na załaczonym obrazku ![]() Musze sie wziasc za siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() będziemy mieć takie same chyba - te z kotkiem fioletowe tak? ja kupiłam takie na teraz - jak fajne beda to zamówię drugie większe - może jeszcze jakas promocja będzie na nie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
całę 73kg żywej wagi ![]() ![]() chyba może - wtedy ślub ma charakter wyłącznie sakramentalny i chyba nie ma mocy prawnej - ale nie jestem pewna. a jak to załatwiłaś skoro tz jest innego wyznania? pewnie łatwo nie było ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i oczywiście ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No w końcu działa!! ![]() ![]() Dziewczyny doradźcie mi... Końcem kwietnia kupiła książkę na tablica.pl - Dzieciozmagania. Umówiłam się z babką, że wyśle mi ją na polski adres, bo akurat mielismy jechać do pl. Jej oczywiście tak zeszło, że nie wysłała. Więc umówiłyśmy się że dopłacam jej do wysyłki i wysyla na niemcy. Książka oczywiście nie dotarła... Babka podobno była na poczcie sie dowiadywać co i jak ale nic jej nie powiedzieli... Powiedziala, że kase zwróci ale do dziś kasy nie ma.. pisalam jej juz kilka smsów zapewniala że zaplaci, wysyłałam 2 razy nr konta i dalej nic... Normalnie głupio mi już sie tak upominać, ale w sumie to nie mi powinno byc głupio, a 60zł piechotą też nie chodzi... Napisać jej znowu smsa czy dać sobie siana...? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
Agni ja tez nie mam pojecia , poszukam w necie tam jest wszystko( I nic)
Stronczku trzymam kciuki za Wiki Zanka wage masz taka jak ja kiedy mialam 16 lat ![]() Tylko ja jestem na pasku , gdzie Wy wybylyscie? , u nas pogoda psia , nigdzie sie nie wybieramy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Źle spojrzałam w kalendarz i w czwartek, to ja mam lekarza, więc napewno nie pojedziemy do Wawy-dam znać kiedy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przyszła z rozwiązanym jednym końcem-P. zawiązał mi ją jakoś) o wiele gorzej wyglada i teraz po jakis 3 tygodniach wyglada na bardzo zniszczona+napisalam do nich i maja przyslac nowy rzemyk ale dlatego, ze przyszedl rozwiazany |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Rozeznanie
|
Kuki sam sobie wisi na pasku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
A wcale, ze nie bo tylko ja sama jestem na pasku
![]() Widocznie wizaz sie nie do konca pozbierał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Wtajemniczenie
|
ja tez widze tylko siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Chyba tak, bo coś mi ciężko chodzi
![]() Beatka, a czego planujesz oddać |Julę do żłobka? Wogóle to witam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Rozeznanie
|
jasne, pozazdrościł Kukiemu i zgapiają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
My po wizycie u doktorka.
Mamy antybiotyk, bo damie wyszły pneumokoki a dokładnie streptococcus pneumoniae... ach. Mam nadzieję, że raz dwa przejdzie! Agni Ja też nie wie co z tym ślubem ![]() Beatka tak do tej firmy budowlanej, zaczynam od 13stego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
Pozdrawiam znad Soliny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przyznam się, że jak jeżdzę obok Uniwerku to przyglądam się ludziom obok, ale Ty zdaje się studiujesz w weekendy, a ja w okolicach bywam w tygodniu ![]() Zazdroszczę ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Żaneta, a z ciekawości szczepiłaś małą przeciw pneumokokom? Orientujesz się, czy to jest szczep zawarty w szczepiące? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
No to cos wizaz nie tak dzis , no mi pare razy error wyskoczyl
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Zaneta- Och biedactwo z Twojej Emili, oby szybko poszlo w czort te chorobstwo ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Zaneta- Och biedactwo z Twojej Emili, oby szybko poszlo w czort te chorobstwo |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Crazy nie szczepiłam na pneumokoki, doktor dał jej teraz antybiotyk ma go brać przez 10 dni a potem mamy się pokazać, miesiąc spokoju i jak dobrze go zrozumiałam znowu antybiotyk 10 dni i tak w sumie 3 razy...mówił coś o tym, żeby ją zaszczepić ale nic więcej nie wspominał, że to musi być już..Wyczytałam w internecie, że jedna z mam zaszczepiła dziecko na pneumokoki mimo tego one i tak wyszły, a myślała że jak zaszczepi to ich nie dopadną... a potem doczytałam, że pneumokoki mają "ubranka" dokładnie "91 ubranek" --> "Epidemiologów martwi jeszcze jedna właściwość pneumokoków. Są to bowiem zarazki bardzo zróżnicowane. Zmieniają swoje "ubranka" (chodzi tu o otoczkę cukrową otaczającą komórkę każdego pneumokoka), podobnie jak kameleon zmienia kolory. Takich "ubranek w szafie" każdego pneumokoka jest aż 91. Dlatego trudno jest zrobić przeciw nim skuteczną szczepionkę, a ponadto jedno przechorowanie z powodu pneumokoków wcale nie zabezpiecza przed kolejnymi infekcjami. Wystarczy, że bakteria zmieni "ubranko", i nasz układ immunologiczny nie postrzega jej jako wroga." więc nie wiem jak to jest z tymi szczepionkami...
Moja dama ma katar miesiąc, najpierw sama woda od czasu do czasu zielony glut, w sob miała gorączkę 38,4 ale dla mnie to wyglądało na zęby bo w nd już nic nie było...do tego odkaszluje ten katar który jej spływa, no ale od tego weekendu same zielone gluty czasem jej spływają czasem nie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
wizaż zaszwankował i nie mam co czytać
![]() Byłam z Sarą w mieście, drobne zakupy w biedronce, spacer, zapiekanka z budki (pycha), i nawet w ciuchu byłyśmy. Ale kupiłam tylko sobie spódnicę. O. już mi lepiej. Muszę się wziać i dzisiaj zrobić tą prezentację, ale nie mam pomysłu jak to ugryźć i nie chce mi się no, zejdzie mi pewnie całą noc ![]() Zaneta oj kurcze ![]() Czuć już jesień i chłodne dni w powietrzu ![]()
#4854 |
Zakorzenienie
|
zaneta oj, to niedobrze
![]() a mnie boli żołądek już który. dzień z kolei. Mam .twierdzony refluk., byłam nie raz już na IP z bólem brzucha nie do znie.ienia. Oby prze.zło ![]() patiku to fajnie! a powiedz, jak humor przed we.elichem? Ale wizaż łobuzuje!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Marina a przed weselem tak o. Planuje się dobrze bawić ( a jak wyjdzie w praniu to sie okaze
![]() Ale trochę się martwie jak teściowa sobie da radę w nocy, nigdy z nią nie zostawała. Jak ostawi Sara taki cyrk jak dzisiaj w nocy - od 2 o 4 wyła, znowu musiałam z nią spać w dużym pokoju... Często się w nocy budzi, ja wiem czy chce pić, czy jeśc, czt smok wystarczy czy przytulić. No nic, jakoś przeżyją. Właśnie wyprałam sobie sukienkę. I dzisiaj w ciuchu była super sukienka już się cieszyłam ale była za mała na mnie. ![]()
#4856 |
Rozeznanie
|
Lili to Ty pieklas biszkopt z jAblkami I bit a smietana? Napisz czy dobry Ci wyszedl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
sprawdzam
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
![]() Dziala... A ja nie spie od poltorej godziny ![]() W pokoiku mam tv z dwoma programami. Jest tylko Polsat o tej porze. Oglądam wróżke Salomee ![]() Patik Jestes ? Edit: Jest 5.10 i Zasnela ide i ja ... |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobry.
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja.
Moje dziecko obudziło się dziś koło północy i też chciało się bawić. Ale to raczej moja wina, bo nie usłyszałam jak wstał, jak mnie wołał, mimo że łóżeczko mam metr od siebie. TŻ z drugiego pokoju usłyszał, że nie reaguję i przyszedł mnie obudzić ![]() Tyle, że jak go wzięłam do łóżka to chwilę pomruczał i zasnął ![]() ![]() A teraz piorę pościel i prześcieradło, bo zostawiłam go rano w łóżeczku żeby się szybko ubrać, a on zrobił koopę i rozsmarował ją po nodze, łóżeczku, smoczku... bleeeee ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:33.