|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III
Cytat:
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4832 | ||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 4 697
|
Cytat:
![]() musisz miec szybka przemiane materii jak tak czesto jesz ciasta i nie tyjesz Cytat:
![]() a moze tak polskim zwyczajem bym zawiesila na choince cukierki?
|
||
|
|
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 083
|
Hello tu princi zmeczona, ale przeszczesliwa, bylam na shoppingu
pojechalismy do Bari bez synka, zostal z sasiadka, matko ja sie zastanawiam jak ja jeszcze nie oszalalam tak nie mogac nigdzie wyjsc bez dziecka? wiem, ze to okropne co napisze, ale latalam po tych wieszakach jak szalona, choc juz ledwo stalam to szkoda bylo mi usiasc zeby czasu nie marnowacno to przechodze do sedna sprawy oczywiscie Flavciowi kupilam troche rzeczy, na swieta wystroje go ladnie, plus prezent pod choinke ![]() dla siebie butki, pare sweterkow/tunik, takie spodnio leginsy dwie pary, szukalam plaszczyka, ale nie znalazlam ![]() przymierzylam zegareczek guess'a, kto wie czy Mikolaj przyniesie szukalam podkladu revlon'a , ale ani w coin ani w duaglasie nie bylo tej firmy, troche poszepralam w kosmetykach, kupilam taka swiateczna kosmetyczke clarins, a i poszlismy na obiad do Giovanna Rana, jak widzicie mialam super dzionek, jestem jak nowonarodzona Cytat:
a ja do niej: taaakkk widac? i taki mialam usmiech od ucha do uchaCytat:
![]() a jak tam mija Wam weekendzik? jutro Immacolata, obzarstwo ![]() a Flavciowi to bylo tak dobrze, ze sie na mnie obrazil jak go odbieralam, powiedzial ze lepiej jest u cioci Tity, no tak ta mu czekoladke, ciasteczko.... cucciola79 fajny ten przepis na karkowke ona taka duszona jest tutaj dobra!
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2013-12-07 o 20:01 |
||
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Princi No na pewno jak siê dok³adnie ogl±dasz to nie widzisz a inni zauwa¿a. Powinnas czê¶ciej sobie jaki¶ shopping fundowac, dobrze ci to zrobi
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- By³am u brata, ale ¶niegu nagle tu nasypalo
|
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
cuciola wow snieg pieknie
wiesz no chcialabym, ale nie mam gdzie malego zostawic, a z nim to wiesz jakie to zakupy
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
To do 'cioci Tity' podrzucac kiedy mo¿na
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 926
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4405753 9]
![]() musisz miec szybka przemiane materii jak tak czesto jesz ciasta i nie tyjesz my jutro bedziemy musieli przyniesc nasza z piwnicy ![]() a moze tak polskim zwyczajem bym zawiesila na choince cukierki? [/QUOTE]Ciasto jem raz na tydzieñ, piekê sama w ka¿d± sobotê. No ale przyznam, ¿e lubiê sobie s³odycza podje¶æ, zw³aszcza czekooo ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Widaæ, ¿e Ci siê humor poprawi³. Tak trzymaæ, wiêcej zakupów - mniej stresu :P heheh ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Cytat:
Zapach ¶wie¿ej choinki w domu.. mmmmmmm |
||
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Ciao dziewczynki!
Widze, ze nowa kolezanka jest! EPrinc juz Ci dzidziusa gratulowalam? Bo jak nie to gratulacje I wszystkiego naj!!
|
#4839 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
widze, ze shopping bardzo udany ![]() Romanaccia jak Ci czas leci? kiedy bedziesz w Argentynie? |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek! Buona Immacolata
![]() u nas dzis zimno, ale fajne takie gorskie powietrze! Romanaccia nie dziekuje Kochana evelinarav tak tak Giovanni ![]() a sa u Was te knajpy?
|
#4841 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasza choineczka
Niestety nico wybrakowana - musimy dokupiæ jeden ³añcuch, kokardkê i ¶wiate³ka, ale ju¿ stoi! Nasza pierwsza wspólna choinka
|
|
|
|
#4842 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 874
|
Cze¶æ Dziewczynki!!!
Princi gratulacje! Kibicujê Tobie i Fasolce od jaki¶ dwóch miesiêcy Jaki¶ czas temu natrafi³am na Twój wpis na w±tku mamu¶kowym i czeka³am kiedy przeka¿esz nam oficjalnie nowinê. ![]() Dobrze masz ciociê Tity, której od czasu do czasu mo¿esz podrzuciæ synka, raz na jaki¶ czas potrzebne jest zakupowe szaleñstwo bez pociech ![]() Witam nowe w³oskie wiza¿anki aleksandramaj & mmksp mmksp mój T¿ jest z Reggio Calabria ale niestety nie mieszkamy tam... A ty sk±d jeste¶? Jak ci siê mieszka w Kalabrii? sjoanna widzia³am pyszno¶ci, które przygotowa³a¶ dla Twojego Mê¿a Kobiety ty masz talent kulinarny. Otwórz jak±¶ knajpêcuciola jestes jeszcze w Pl? kiedy wracasz? bambi jak ty dajesz radê w tej pracy? Jeden dzieñ chorobowego i ju¿ na dywanik? Na ¶wiêta jedziecie w Dolomiti? dobrze doczyta³am? Gdzie konkretnie? Romanaccia co tam u Ciebie? jeste¶ ju¿ w Argentynie?jak Ci tam jest? Cucciola79 du¿o by³o za³atwiania,¿eby dostaæ obywatelstwo? My wpadli¶my na kilka dni do moich te¶ciów i moja te¶ciówka, jak zwykle, rozpieszcza nas. Wczoraj w menu by³o: mozzarella artigianale, która wa¿y³a 1,5 kg! strozzapreti al sugo di calamari, peperonata, calamari ripieni e torta al cioccolato. Ona naprawdê kocha swojego synusia Kupi³am kozaczki Laura Biagiotti i chyba da³am siê naci±gn±æ, bo wg. mnie nie s± ze skóry chcia³abym je zwróciæ, ale nie wiem czy mogê?
|
#4843 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 311
|
hello hello
![]() ja knotynuuje szal zakupowy juz kolejny weekend, w tym roku mam wiecej kupowania no bo lecimy na swieta do pl )) zaraz bede wychodzic i choinki szukac, bo przez dwa ostatnie lata mielismy zywa miniaturowa, w tym roku ja w ogrodku posadzilam..mielismy nie ubierac choinki, jednak wczoraj bylismy u znajomych i im pozazdroscilam choinki takze jade cos kupic...cuciola mikolaj mi pandore przyniesie...nie potrafilam sie na jednym charmsie zatrzymac, no i troche sie mikolaj wykosztowal heh...a juz mam kolejne charmsy na oku....dzis wieczorem tesciowce katalog pokaze![]() buziaki milego dnia |
|
|
|
#4844 |
|
Konto usuniête
|
Princi, nie ma u nas tych knajp G.Rana
![]() Aleksandra ladna choineczka najlepiej co roku kupowac do choinki jakis drobiazg a nie tak odrazu wystrajac calaMarmotta moja tesciowa by mi dala charmsa
|
|
|
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Cze¶æ
![]() Te w³oskie mammy jednak kochaj± bardzo swoich synusiów ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4406825 2]Princi, nie ma u nas tych knajp G.Rana ![]() Aleksandra ladna choineczka najlepiej co roku kupowac do choinki jakis drobiazg a nie tak odrazu wystrajac calaMarmotta moja tesciowa by mi dala charmsa [/QUOTE]Dziêkujê ![]() Masz racjê z tymi dekoracjami, bêdê sobie po piêknej pierdó³ce co roku dokupowaæ. Tak piszecie wszystkie o tych charmsach. Mo¿e i jak zacznê kolekcjonowaæ, bo to faktycznie ³adna rzecz. Ile taka bransoletka na pocz±tek kosztuje? |
|
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
Moja by³a droga😂 zale¿y od tego ile ich chcesz..wejd¼ na stronê Pandora italia i tam masz ceny pojedynczych charmsow i bransoletek..ja kupi³am srebrna miêkka i sama bransoletka to 59 euro..charmsow ceny maja ro¿ne
Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Ewelina te¶ciowa Ci nie robi prezentu na ¶wiêta? Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Alcon, wracam we wtorek. To juz ostatnie dni
Marmotta to Pochwal sie jakie charmsy wybralas na poczatek i jakiego koloru masz koncepcje Ja jutro lece po wiszaca biala gwiazdke i kielbaski i mozna juz w sumie wracac Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 902
|
Cytat:
Mam jeszcze sporo spraw do przed wyjazdem. Pozdrawiam was, buziaczki!
|
|
#4849 |
|
Konto usuniête
|
marmotta moi tesciowie nikomu nie robia prezentow. u nich swieta to tylko wyzerka. bardzo nastrojowo
|
|
|
|
#4850 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 828
|
marmotta poka¿ pandorke i witaj w klubie
Inviato dal mio GT-I9300 utilizzando Tapatalk
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaktam obzartuchy?
aleksandramaj sliczna choineczka, dlaczego wybrakowana ![]() Cytat:
![]() wiesz ta ciocia Tita za miesiac rodzi, nie mysle zebym mogla jeszcze kiedys zostawic synka, teraz bylo mi juz glupio... o ale tesciowka Ci dogadza a pokaz fotke tych kozaczkow! [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;4407022 1]marmotta moi tesciowie nikomu nie robia prezentow. u nich swieta to tylko wyzerka. bardzo nastrojowo [/QUOTE]nie narzekaj przynajmniej nagotuje, moja nawet tego nie ale jak dzieci byly male to robila im prezenty pod choinke
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Princi nie otwiera mi sie zdjêcie, jutro na kompie zobaczê
Cuciola a Ty jakie charmsy masz? Marcepan Ty tez sie pochwal Ja poza bransoletka mam:koronê (dozgonna fanka grupy Queen😂,aparat fotograficzny (pasj± Tzta),dwa klipy ze sniezynkami, sowê z zielonymi oczami, zielony koralik z ciêtego szk³a,jeden,brakuje mi drugiego😂, i w prezencie dosta³am kota z podniesiona ³apa, za bardzo mi sie nie podoba ale darowanemu koniowi nie zagladz sie w zeby... Chcia³am wisz±ca ¶nie¿ynke ale nie bylo😳 Chcia³abym w najbli¿szym czasie drugi zielony koralik, ¶nie¿ynke i skrzyd³a anio³a ... Wys³ane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choineczce brakuje ¶wiate³ek i ³añcucha, nie starczy³o nam na dó³. Poza tym jest ok. Ja upiek³am cha³kê nawet kruszonkê zrobi³am, ale przy okazji ca³y piekarnik ni± usypa³am i musia³am wszystko czy¶ciæ
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam koronê, serce, fioletowe i bia³e murano, klips w gwiazdki, jaki¶ inny dziurawy taki wkleje wam fotkê
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 082
|
Flawcio jaki eleganckichlopak!
![]() Czesc dziewczyny. Bylismy wczoraj na polskiej mszy, wyspowiadalam sie i kupilam oplatek. Wszystko fajnie tylko po tej mszy miala byc taka z bierzmowaniem. I Wlosi przychodzili godzine wczesniej zajec sobie miejsce! Wlazili podczas mszy, gadali, lazili - straszne! ![]() Pod koniec to taki tlum sie zlazl ze nie bylo jak do komunii dojsc - no bo musieli sobie pierwsze miejsca w lawkach zajac przeciez. Wiec przepychalam sie lokciami - no ale baby w futrach to niestety nic nie czuly! A potem pojechalismy do centrum handlowego - ludzi tyle i tyle kupowali ze chyba Wlochy z kryzysu wyjda. A przed tym centrum bylo sztuczne lodowisko i nowosc - namiot ze sniegiem. Dzieciaki w nim sie bawily. Niektore nawet mialy przybory do piasku - kubelki i lopatki. Biedactwa nie wiedza jak sie sniegiem bawic.
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laseczki! idziemy zaraz na spacerek, chcialam jeszcze kupic malemu puzzle
![]() Dziewczynki a ktory to ten clips z reniferkiem z pandory? poogladam sobie popoludniu na stronce, no ale bardziej chcialabym zegarek, juz od dluzszego czasu!![]() wczoraj obejrzelismy Benvenuti al Nord, ale sie usmialam, najlepsza scena to byla wlasnie jak zobaczyli snieg, no i jak ta matka zarcie do walizki mu pakowala ![]() sjoanna no my bylismy w sobote na shoppingu i tez tlumy, ten kryzys to wszystko naciagne, albo jest tak ze sa poprostu Ci co kompletnie nie maja kasy i Ci co maja, ale watpie tutaj bieda ma inne pojecie niz w Pl...dostalismy zaproszenie na 5 stycznia na bierzmowanie wlasnie, impreza na 80 osob w restauracji, chore to chore, juz nic nie mowie co za spreco dei soldi zeby impre jeszcze taka na bierzmowanie robic, ale ja to powinnam sie urodzic w innej epoce
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oglada³am te¿ Benvenuti al Sud i chyba to mi siê bardziej podoba³o Obejrzê sobie jeszcze raz za rok, jak ju¿ bardziej poznam te realia wloskie, bo wszystkiego nie zrozumia³am niestety ![]() Co do kryzysu, tu te¿ mi siê wydaje, ¿e ci którzy maj± ma³o, maj± coraz mniej, a ci bogaci czêsto siê bogac± jeszcze bardziej na kryzysie. No i zostaj± jeszcze takie ¶redniaki hmmm A impreza z okazji bierzmowania - pierwsze s³yszê. Moim zdaniem g³upota. 80 osób - jak wesele. |
|
|
|
|
#4858 | ||
|
Zadomowienie
|
Princi jaki z tego naszego Flavcia juz duzy chlopak..a jak sie cieszy z prezentu
![]() Cytat:
![]() widzialam, ze w polskiej ofercie jest specjalny polski charms...nie jestem w stanie stwierdzic czy mi sie podoba cz nie... Cytat:
Kubelki i lopatki w sniegu |
||
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.apart.pl/pl/srebro,c,1,22
Ja siê zastanawiam nad takimi dyndaj±cymi charmsami z apartu. |
|
|
|
#4860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

wiem, ze to okropne co napisze, ale latalam po tych wieszakach jak szalona, choc juz ledwo stalam to szkoda bylo mi usiasc zeby czasu nie marnowac

Kobiety ty masz talent kulinarny. Otwórz jak±¶ knajpê
chcia³abym je zwróciæ, ale nie wiem czy mogê?