|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Jestem tego świadoma, ale ja miałam raczej na myśli taką mentalność typu rachunki na poczcie czy jak jedna Wizażanka pisała wcześniej zeszyt z historią konta albo ubezpieczenie tylko w PZU, a konto w PKO. "Wszystko co nowe to złe"
|
#4832 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja sie boje pejpasów, od kiedy poczytałam to i owo o sposobach kradzieży na to
|
|
#4833 |
|
Konto usunięte
|
Przeczytałam że się boisz pampersów tak apropo innowacji ale druga część twojej wypowiedzi jakoś mi się nie skleiła
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- A co do tego co mnie dziwi - jak ktoś nie rozumie TERAZ. Ktoś miał do mnie prośbę zrób coś ple ple ple. Ok ale WYŚLIJ MI TO TERAZ. Z naciskiem na w tej chwili, w tej minucie bo za 20 minut wychodzę. A nie a to sobie pewnie poszła ziemniaki obrać, ugotować je, ubić i wszamać kotleta. To nic że ja mówię TERAZ. |
|
|
|
#4834 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4835 |
|
Konto usunięte
|
Tak bo on to chce ale on to chce na za 40 minut nie musi być od razu.
Tylko że ja mogę od razu i tylko teraz
|
|
|
|
#4836 |
|
Raczkowanie
|
Mnie dziwi pogląd niektorych ludzi, w tym mojej ciotki, że wszystko można popijać wodą (niegotowaną, mineralną/kranową) np owoce, warzywa, jajka cokolwiek. A jak wiadomo może choć nie musi zaszkodzić na żołądek i wątrobę coś takiego.
|
|
|
|
#4837 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A... wózkowe chamskie terrorystki też powinny się leczyć. Albo chociaż mówić "przepraszam". Edytowane przez truskawkowestudio Czas edycji: 2012-10-17 o 19:42 |
|
|
|
|
#4838 |
|
Wtajemniczenie
|
Poważnie szkodzi na wątrobę? Niegotowana to rozumiem, ale mineralna?
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
#4839 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Problem w tym, że banki obecnie nie dają wyboru - dostałam niedawno nową kartę oczywiście z paypassem i teraz mam dylemat co z tym cholerstwem zrobić
|
|
#4842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do złodziejstwa - masz jakiś artykuł na ten temat? Bo gdyby to było możliwe, że ktoś kto obok Ciebie tylko przechodzi z odpowiednim sprzętem i podbiera Ci 5 dych z karty, to takie coś nie byłoby w ogóle wydawane... Ale złodziejski rynek technologicznie się rozwija, więc daj proszę jakiegoś linka do tych rewelacji Chyba, że napisałaś to na zasadzie ''bo znajomy mówił''. Wg mnie to bajki...Edit: Zwracam honor Dokształciłam się... Faktycznie może coś takiego być, ale tylko z bliskiej odległości. I jest do dość zawiłe - kradzież możliwa jest tylko raz na 50 zł, bo za każdym razem generowany jest inny kod CVV.Moim zdaniem niebezpieczeństwo jest bardzo nikłe, a złodzieje mieli by z tym mnóstwo zabawy. Gra nie warta świeczki.
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2012-10-17 o 20:49 |
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jest dokładnie tak jak piszesz - ktoś przechodzi koło Ciebie z odpowiednim sprzętem Ten sprzęt podszywa się pod terminal płatniczy i zmusza kartę do wygenerowania jednorazowego kodu transakcji - mając taki kod można spreparować kartę i zapłacić na Twój koszt ![]() Jak ktoś nie wierzy, pierwsze z brzegu: http://niebezpiecznik.pl/post/ataki-...redytowe-rfid/ A jak widać takie karty są wydawane
|
|
#4846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie boję się tego, że ktoś mi skopiuje kartę jakimś magicznym urządzonkiem podczas podróży w tramwaju. Bardziej mnie wkurza brak możliwości ustawienia limitów (czytałam na forum mBanku, że VISA ma dzienny limit 150 zł, z czego 50 zł za jedną transakcję, Mastercard nie ma ŻADNEGO limitu) i brak możliwości wymiany na zwykłą kartę. Co jak co, ale 150 zł piechotą nie chodzi .
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
Ruby faktycznie już doczytałam co i jak
Dzięki za uświadomienie, bo nie miałam o tym pojęcia. To znaczy czułam, że coś może być na rzeczy z kopiowaniem, ale nie wiedziałam jak to dokładnie działa.
|
|
#4848 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie podejście "nie chciałoby się pewnie nikomu" jest troszkę naiwne Równie dobrze można powiedzieć, że komu chciałoby się oszukiwać automaty telefoniczne na małe kwoty, a na to metod było mnóstwo, niektóre o podobnym stopniu skomplikowania ![]() Ja tam lubię swoje pieniądze i wolę, żeby zostały ze mną ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
|
|
#4849 | |
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
|
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też bank niedawno bez pytania wymienił kartę na nową, zbliżeniową, ale kilka dni przed tym, jak stara straciła ważność to zadzwoniła do mnie bardzo miła pani z obsługi klienta z pytaniem o limity na koncie i wyjaśnieniem, że mogę je sama zmienić za pomocą mojego konta internetowego |
|
|
|
|
#4851 |
|
Raczkowanie
|
też jestem pełna obaw co do kart zbliżeniowych. Na szczęście moja zwykła PINowa karta jest jeszcze ważna
|
#4852 |
|
Konto usunięte
|
Co do "przypadkowego" zczytania karty, to karty zbliżeniowe powinny być trzymane w czymś, co zaburza fale radiowe - specjalne etui czy portfel czy chociaż obwinąć kartę zwykłą folią aluminiową
![]() Co do kradzieży takiej karty: przynajmniej w moim banku jest ustalony jakiś nieznany limit transakcji w danym czasie, po którym system wymusza wprowadzenie pinu - o tyle dobrze. |
|
|
|
#4853 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nie zdarzyło mi się jeszcze ani razu zastosować do tego... [1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;37123945]Co do "przypadkowego" zczytania karty, to karty zbliżeniowe powinny być trzymane w czymś, co zaburza fale radiowe - specjalne etui czy portfel czy chociaż obwinąć kartę zwykłą folią aluminiową ![]() Co do kradzieży takiej karty: przynajmniej w moim banku jest ustalony jakiś nieznany limit transakcji w danym czasie, po którym system wymusza wprowadzenie pinu - o tyle dobrze.[/QUOTE] Wiesz może gdzie kupić coś takiego, może co wpisać na allegro? Trochę mnie przeraziłyście z tymi złodziejskimi czytnikami.O znalazłam takie coś: http://allegro.pl/100-ochrona-kart-z...701606988.html tylko ciekawe czy to działa, czy sprzedawca nie jest naciągaczem. Jeżeli ktoś się zna na tym, to będę wdzięczna za info
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-10-17 o 22:24 |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Folia aluminiowa mi osobiście nie siada, bo mało to poręczne, poza tym napotkałam się na sygnały że lubi zawodzić - pewnie się po prostu drze?
|
|
#4855 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Czytając wątek parę stron wstecz natrafiłam na dyskusję nt. wybitnych programów na TLC. Na tym kanale jest jeden program, który absolutnie uwielbiam, a przy okazji idealnie wpisuje się w zdanie Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Dlaczego?
1. Tytuł- Wstydliwe choroby. Zawsze rozwalają mnie opowieści pacjentów, że wstydzili się iść do lekarza X lat, ale żeby wystawić swoje hemoroidy/Wacława/waginę do kamery w megazbliżeniu to już nie mieli oporów ![]() 2. Nieprzestrzeganie podstawowych zasad higieny. Był raz pan w średnim wieku, który miał rankę na penisie, nie chciała mu się zagoić. Okazało się, że facet X lat temu był obrzezany, niedokładnie mył się tu i ówdzie i bakterie mu się tam gromadziły. Co ciekawe, nadal był aktywny seksualnie Nie rozumiem ani jego, ani jego partnerki Napisałam to na biało, bo mogą się znaleźć co wrażliwsze osoby 3. Zdumiewająco dużo problemów "zębowych". Robili kiedyś statystyki wśród grupy młodych ludzi(do chyba 35 roku życia) i duży odsetek z nich mył zęby raz dziennie lub rzadziej Był raz 19-latek, który pił olbrzymie ilości coli, a rzadko mył zęby Jego "zęby" to była wg mnie najobrzydliwsza rzecz w tym programie, jaką kiedykolwiek widziałam.Dołączam śmieszny przypadek z tego programu |
|
|
|
#4857 | ||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Nigdy nie słyszałam, że popicie jedzenia wodą może uszkodzić wątrobę. Ma któraś z Was jakieś informacje na ten temat? (Tylko, proszę, nie 'to wiadomo' czy 'tak słyszałam' czy 'tak mówiła pani w dzień dobry tefałen'. )---------- Dopisano o 01:37 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ---------- Cytat:
-Ale naprawdę? -Tak, jasne. -Nie chcę robić problemu... -Żaden problem. -To właściwie nie musi być teraz. -Teraz mam czas, może być teraz. -Ale to nie jest pilne, może być później. -Naprawdę, MOGĘ POMÓC TERAZ. -Kurcze, to taki wielki kłopot dla ciebie... -Nie, bez problemu pomogę, poradzę sobie, to dla mnie chwila roboty. -Ale to nie jest tak pilne i na już... -Wolę to zrobić już. Nie wiem czy potem będę miała czas, coś może mi wypaść. -Och, ach, skoro będziesz zajęta to trudno... -Ale mam czas teraz, MOGĘ TO ZROBIĆ. W końcu wychodzi na to, że to nie ja spełniam czyjąś prośbę, a staram się wybłagać na kimś to, że mogę mu łaskawie pomóc... Owszem, z jednej strony to miłe, że ktoś myśli, że szanuje mój czas. Ale z drugiej strony - jak już się o pomoc prosi, to warto się nauczyć tę pomoc przyjąć. |
||
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- mogłabyś mi pomóc w tym i w tym? - jasne - o, to super, bo chodzi o to... I tyle ; p Nie lubię takich sztucznych rozmów...
|
|
#4859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Ha ha ha ha ha
|
Mój kolega ma trzeci sutek
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Chyba, że napisałaś to na zasadzie ''bo znajomy mówił''. Wg mnie to bajki...
Jego "zęby" to była wg mnie najobrzydliwsza rzecz w tym programie, jaką kiedykolwiek widziałam.