|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Inkwizytor
|
Dot.: "Pracy szukamy-ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz. 3."
Wszystkiego dobrego, obyśmy wszystkie znalazły pracę
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4832 |
|
BAN stały
|
Wysłałam jedno CV do banku . Praca u mnie w mieście. Aż nie mogę w to uwierzyć, że pojawiło się dziś ogłoszenie do miasta mojego
. Piszą, że szkolenie 2 tyg było by aż na śląsku. Ciekawe czy wogóle mnie zaproszą chociaż na rozmowę .
|
|
|
|
#4833 |
|
Raczkowanie
|
Ja również wysłałam 1 CV na sprzedawcę w księgarni. Ale nie robię sobie nadziei, bo wiem że mam sporą konkurencję. Dzisiaj jakoś oferty były, a mój TŻ dostanie za miesiąc awans, tylko musi poszukać kogoś nowego na swoje miejsce. Cieszę się jego sukcesami.
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Szanowny Pani,
dziękujemy za przesłane dokumenty. Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się w późniejszym terminie z wybranymi kandydatami. Z poważaniem, Eliza Oramus (Odp. na recepcjoniste) |
|
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
wszystkiego dobrego w Nowym Roku
udanego Sylwestra! Dużo miłości, zdrowia i szybkiego znalezienia pracy
|
|
|
|
#4836 |
|
Konto usunięte
|
Nabijam 1 posta w nowym roku
![]() I znów przybył kolejny rok rocznikowo staro się czuje heh.
|
|
|
|
#4837 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie jeszcze odsypiają Sylwestra
![]() A ja jakoś w ogóle nie czuje tej zmiany roku
|
#4838 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie i tak. Ja spałam 3 h ale u mnie to norma
![]() Jak chodziło się do szkoły, na studia to zawsze był problem z pisownią. Z przyzwyczajeniem się do nowej daty a teraz już tego nie czuje heh.http://www.youtube.com/watch?v=BfMGVpW_T0c od kilku dni nie mogę uwolnić się od tej piosenki
Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-01 o 11:54 |
|
|
|
#4839 |
|
Raczkowanie
|
A ja ostatnio grywam w logicznie gierki. Polecam na zabicie czasu. Np. ta >> http://www.gramyk.pl/Logiczne/14924/Otocz-kota . Jestem dopiero na drugim poziomie, trudne to kurcze!
![]() A za Hey jakoś nie przepadam... te teksty mają takie baardzo literackie
|
#4840 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, kiedy urzędy pracy dostają środki na staże?
![]() mam nadzieję, że 2013 będzie dla nas szczęśliwym rokiem i pozmienia się wszystko na plus
|
|
|
|
#4841 |
|
Konto usunięte
|
Na początku roku chyba, pierwszy kwartał...Chociaż zaznaczam, że się nie znam na tym. U mnie w pracy jest dziewczyna, która dostała staż w październiku, a podobno pod koniec roku zwykle kasy już nie ma, więc nie wiem od czego to zależy.
|
|
|
|
#4842 |
|
Raczkowanie
|
Lepiej zapytaj w swoim Pup, bo to rożnie bywa. U mnie były w grudniu i staże od stycznia. A następne dofinansowanie chyba marzec/kwiecień.
|
#4843 |
|
Konto usunięte
|
Zalezy od pup. Ile dostanie kasy i czy uda sie uzyskac dodatkowe srodki np.z unii.
Jak się uda to zazwyczaj jeszcze na koniec roku się coś pojawia. Przynajmniej w moim pup raz się tak trafilo ![]() Kiedys były w styczniu ,kiedyś we wrzesniu a ostatnio w maju
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj spotkałam dziewczynę, która była ze mną na rozmowie kwalifikacyjnej. Dowiedziałam się, że ona będzie chciała wziąć udział w tym projekcie, który ostatnio wklejałam. Powiedziała, że po nowym roku trzeba się zapisywać, ona dowiedziała si.ę o tym na jakimś spotkaniu dla bezrobotnych (mnie już nie wysyłają
|
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
szakal skoro wiesz, że od jutra trzeba się zapisywać to nic tylko kompletuj dokumentacje potrzebną i pędź się zapisać.
To nic, że nie zaprosili Cię na spotkanie dla bezrobotnych, nie sądzę abyś wiele stracila. Możesz wziąć udział w projekcie, masz szansę się zapisać. Nie wynajduj mankamentów tylko idź i się zapisz
|
#4846 |
|
Konto usunięte
|
Nom racja trzeba próbować
![]() A mój pup nigdy nic mi nie zaproponował. Nawet jakiejś giełdy czy cosik innego. U mnie jak już to trzeba "wyłazić" by cokolwiek zyskać. ![]() Mam mega fajny pup.heh. |
|
|
|
#4847 |
|
Konto usunięte
|
Hej, melduję, że żyję
![]() U mnie Sylwek wczoraj super! Impreza była do 5 rano, już miałam dość gości, ale usłyszałam, że Sylwester tak samo zaj***sty jak wesele Były tańce, pyszne jedzonko, pogawędki przy winku. Fakt faktem mała demolka w domu, ale ogarnęliśmy. Pękła nam deska od sedesu no i mam plamę na kanapie z czekolady, a mam kremową kanapę Generalnie bardzo fajnie się wybawiłam, obyło się bez ofiar![]() Życzę Wam moje drogie najlepszego na ten 2013 rok. Spełnienia marzeń, miłości, zdrowia, pomyślności i wszystkiego czego sobie tylko życzycie - i oczywiście PRACY która będzie waszą pasją
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
zaryzykuję, może uda mi się wziąć udział
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
I bardzo dobrze! Pędź jutro i składaj wniosek o udział w projekcie
![]() Jutro mam pierwszy dzień w pracy, nie stresuje się. Tylko ciekawa jestem jak to będzie wyglądało, jak współpracownicy atmosfera. W jaki sposób wytłumaczą mi moje obowiazki, czy będę wszystko rozumiała itd Jutro też podpiszę umowę, będę już tak formalnie na papierku miała pracę
|
#4850 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego w nowym roku
![]() Dużo pracy Dużo satysfakcji z wykonywanej pracy i dużo pieniędzy ![]() Przez najbliższe dni będę pracować w innym miejscu niż do tej pory, więc muszę wcześniej wstać. Mam nadzieję, że dojadę bez problemu. Trochę się stresuję, bo czekają mnie nowe obowiązki, nauka nowych rzeczy, itd. Ale nie ma co narzekać, będzie dobrze
|
|
|
|
#4851 |
|
Konto usunięte
|
Jak tam u was? Wysyp ogłoszeń po Nowym Roku, czy nie bardzo? Ja się zastanawiam co robić- umowa mi się kończy za 2 tygodnie i nie wiem czy już pytać co ze mną będzie, czy jeszcze poczekać aż sami się odezwą "oficjalnie", bo póki co to tylko tak mimochodem mówili, że mam zostać. Z drugiej strony sesja się zbliża i nawet nie wiem czy jest sens żeby w tym miesiącu szukać czegokolwiek, bo i tak nie będę mieć czasu za bardzo...
|
|
|
|
#4852 |
|
Konto usunięte
|
oczywiście, że pytaj.
ja zawsze o to pytałam jak kończyła mi się umowa. normalne, że chcesz wiedzieć na czym stoisz. |
|
|
|
#4853 |
|
BAN stały
|
Szybkie pytanie mam do was. Jak byście się ubrały na rozmowę do orange. Mam jutro rozmowę w mieście około 30 km ode mnie. Tylko nie wiem , na jakie stanowisko. Były dwa ogłoszenia. Jedno bodajże z miesiąc temu na sprzedawcę orange , a potem drugie na doradce telefonicznego, czyli pewnie telemarketing. Nie wiem na jakie stanowisko mam rozmowę.
Babka przez tel była taka miła, że nawet adresu nie chciała pełnego powiedzieć. Tylko tłumaczy mi,że za sklepem takim i takim jest fryzjer, a za fryzjerem siedzą oni. Sama o pełny adres musiałam się upomnieć. Jak odebrałam tel, to babka nawet się nie przedstawiła, ani nie powiedziała, z jakiej firmy dzwoni , tylko zadała pytanie, czy wysyła Pani do na CV, więc chciałam Panią na rozmowę zaprosić i od razu do tłumaczenia przeszła, że za fryzjerem siedzi. Sama się zapytałam o nazwę firmy, by w ciemno nie jechać. Nie wiem, czy to teraz na porządku dziennym, że jak dzwonią , to się nie przedstawiają nawet. Oby tylko to nie był telemarketing, tylko praca w salonie. Bo jak się okaże, że to telemarketing za grosze czy za prowizję, to nici z tego, bo bym nawet na dojazdy nie zarobiła.Dlatego się was pytam, czy lepiej ubrać czarne spodnie w kant i żakiet biały czy czarne dżinsy( takie nie grube, tylko z cieńszego materiału) + biała bluzka i np kremowy sweterek zapiany na jeden guzik. Mam fajną elegancką bluzkę białą z dodatkiem trochę czarnego koloru z dłuższym rękawem. Chyba, że do tej bluzki np granatowy sweter by pasował. Tylko,on jest z krótszych sweterków. Ten kremowy jest elegancki, tylko strasznie gruby i boję się ,że się spocę hehe. Wydaję mi się, że chyba najlepszą opcją byłby żakiet, ta bluzka biała i czarne dżinsy. Chodząc na rozmowy nie widziałam nikogo z kandydatów w spodniach w kant. Zastanawiam się tylko nad kolorem żakietu. Mam biały, morski( zieleń z niebieskim wymieszana) , biało -różowy i kremowy.A i pojechanie na rozmowę uzależniam od mojej mamy, czy mi podróż sfinansuję. Na razie jej nie ma w domu, ale na pewno się ucieszy, że będzie mi na bilet musiała dać. Znowu się osłucham, że ona nie ma kasy na bilety na rozmowy mi dawać i się kłótnia zacznie, że ojca nic nie obchodzi i w niczym nam nie pomaga. Edytowane przez tajkuna Czas edycji: 2013-01-02 o 11:10 |
|
|
|
#4854 |
|
Raczkowanie
|
Co do ubierania na rozmowę, to pewnie ubrałabym się klasycznie czyli czarne jeansy + sweterek. Ale to tylko moje zdanie.
U mnie słabo z ofertami, jest ich bardzo mało. Dzisiaj widziałam fajne ogłoszenie na sprzedawcę, ale poszukują kogoś z doświadczeniem i obsługa kasy fiskalnej. A tak kicha, jeszcze muszę w tym tygodniu iść z dokumentami do wypełnienia do przedszkola. Mam nadzieję, że facetka dotrzyma słowa i uda się coś załatwić. Szczególnie, że te formalności ja muszę załatwiać. A jak nie to zostaje w kropce raczej. Od stycznia studenci mają praktyki, więc duża konkurencja. Edytowane przez malagosia86 Czas edycji: 2013-01-02 o 11:10 |
|
|
|
#4855 |
|
Konto usunięte
|
U mnie nic nowego
zero ofert całkowite dnoJa bym ubrała jeansy jeśli są czarne, jednokolorowe bez udziwien czy jakiś tam przetarć i jakąś elegancką koszule albo bluzke. Kiedyś wiekszość chodziła w obcasach eleganckich spodniach i białych koszulach ![]() Ale jak tam ostatnio byłam to widziałam dziewczyne, która miała trampki zwykłe jeansy i swetr![]() A zakiet kolorystycznie to mi zaden "nie podchodzi" ![]() ale to tez tylko moje zdanie. Edytowane przez 201609081836 Czas edycji: 2013-01-02 o 11:20 |
|
|
|
#4856 |
|
BAN stały
|
No mam jeszcze czarne żakiety, tylko one do czarnych spodni nie pasują. Cała na czarno się nie ubiorę przecież. Dżinsowy mam jeszcze ,ale on odpada. I nie zbyt elegancki brązowy. Wszystkie oczywiście za 1 zł kupowane dawniej, jak jeszcze stały po 1 zł a nie po 5 zł.
|
|
|
|
#4857 |
|
Konto usunięte
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38391217]oczywiście, że pytaj.
ja zawsze o to pytałam jak kończyła mi się umowa. normalne, że chcesz wiedzieć na czym stoisz.[/QUOTE] Mam szatański plan- zrobię najpierw wszystkie zadania, które mam na teraz i jak będzie dobrze, a szef będzie miał dobry humor to zapytam
|
|
|
|
#4858 |
|
Inkwizytor
|
Teraz nie ma ofert bo ludzie (szefostwo) jeszcze nie wróciło z sylwestrowych nart
Moim zdaniem od poniedziałku powinien byc szał
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
tajkuna ubrałabym czarne dżinsy, koszulę i sweterek. Nie oszukujmy sie dzisiaj już nikt nie chodzi na rozmowy ani na biało-czarno ani nawet w garsonkach
(przynajmniej na podrzędne stanowiska) Rozglądałam się w necie za jakimiś ogłoszeniami tłumaczeń i straszna posucha. A jak już się coś trafi to proszą o oferty osób wystawiających fakturę. Jeszcze 3-4 lata wstecz cały net był zapchany ofertami. Chyba będę musieć próbować zakręcić się koło jakiejś agencji tłumaczy.
|
|
#4860 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny znacie jakąś zaufaną agencję pracy? Chodzi mi o oferty w Polsce oczywiście.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

. Piszą, że szkolenie 2 tyg było by aż na śląsku. Ciekawe czy wogóle mnie zaproszą chociaż na rozmowę .
udanego Sylwestra!

Generalnie bardzo fajnie się wybawiłam, obyło się bez ofiar