|
|
#4831 |
|
spin doctor
|
Dot.: Czarna Lista PLOTKI cz. II
Ja mieszkam można powiedzieć na wsi-nie mam w domu wagi kuchennej, w pobliżu żadnego jubilera ani żadnej wizażanki-świadkowej(najbliżej chyba w położonym 100km stąd Szczecinie
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2015-05-27 o 07:27 |
|
|
|
#4832 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
No dobrze, dziewczyny, ale jak inaczej proponujecie rozwiązać sytuację?
Mamy słowo przeciwko słowu i na tej podstawie Siarka raczej nie może zdecydować kto jest winny, a kto nie. To nie byłoby sprawiedliwe.
|
#4833 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
![]() Oczami duszy tak widzę wymiany: Pakuję kosmetyk w obecności innej wizażanki, ona filmuje cały proces, razem idziemy na pocztę i wysyłamy. Kontrahentka również odbiera paczkę od nas w obecności świadka, sporządza protokół wpisując dane świadka, godzinę otwarcia paczki itp. przed otwarciem waży i sprawdza czy wszystko co do grama się zgadza. Następnie nagrywa filmik z owego ważenia i otwarcia. Jeśli wszystko ok wystawiamy pozytyw. Przepraszam, ale mnie to wszystko zniesmacza i żenuje. Już się nie wypowiadam.
"Wybrałam osobę, którą chcę być, i nią jestem." Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2015-05-27 o 07:44 |
|
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
Mamy nie tylko słowo ale i filmy
dziewczyny ja też nie umiem dodawać filmików mój mąż mi pomógł gdyż był jak pakowałam i rozpakowywalam paczki i powiedział ze nie mogę dac za wygrana gdyż to byłoby skandalem w sytuacji ze z pewnością wysłałam nowe kosmetyki że mam naprawdę powietrze w tubie jak je docisne w fake bake i dermablend to widać ze tam jest tego dużo mniej niż Daga mowila. Na Dagi filmie znika karton z wizji nie jest non stop u mnie kopertę widać ciągle żeby nie było że dołożyłam coś A i w razie czego zawsze możemy nagrać wkladanie kolejno rzeczy bez koperty i potem kopertę. I z racji sprawiedliwości Daga powinna zrobić to na wadze kuchennej bo u mnie jest tak dokładna ze nawet paproch pomyli 1-2g taka może być jej omylnosc a Dagi waga zwykła może i o 50 g się mylić niestety takie są realia. |
|
|
|
#4835 |
|
:)
|
Małgosia, mijanou wydaje mi sie, ze duzo zalezy od tego kto sie wymienia. Jezeli dwie osoby bardzo emocjonalnie podchodzą do tematu to ciezko jest sie im dogadać.
Tutaj padały sugestie, ze kosmetyki "zniknęły" w tajemniczy sposob. I takie zważenie moze otrzeźwi troche obie strony. A przecież nic nie stoi na przeszkodzie, abyście wy w przyszłości (czego wam nie życzę) brały takie oskarżenia na klatę lub szły na policję. bez próby wcześniejszego wyjaśnienia/porozumienia. Dzięki takiej "akcji" moze tez jakas nieuczciwa wizazanka puknie sie w głowę zanim zacznie cos kombinować, bo zobaczy, ze niektóre rzeczy sa do sprawdzenia tak prostym przyrządem jak waga kuchenna. ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Eva tubki które wysłałaś waza wg. Producenta 240 gram (nowe) dagi waga nie łapie ich wagi czyli razem waza mnij niz 100 g. Daga musiałaby odlać 140 minimum a taka roznice juz by jej waga wyłapała. Rozumiem ze jesteś nadal pewna, ze wysłałaś pełne tubki? Moze ktos z domowników użył i nawet nie wiesz? |
|
|
|
#4836 | |
|
Wizażowy Kot Igor
Przekupka: 14 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Mhm. Rzeczywiście, filmiki rozwiązały tę sytuację. Jak tak dalej pójdzie to ilością filmików zaspamujecie YT lub innego hosta. Wychodzi na to, że rzeczywiście- trzeba iść szukać jubilerskiej. A i to zapewne z atestem, pieczątkami i świadkiem w postaci Wizażanki, która potwierdzi, że waga była wytarowana przed ważeniem. Dziewczyny, same widzicie, że to jakaś paranoja. Pikdario, TAK. Wzięłabym na klatę, a potem wciągnęła kontrahentkę na prywatną Czarną Listę. Odesłałabym jej rzeczy na swój koszt, nawet, gdybym miała być stratna na wymianie. Moje nerwy są bezcenne.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4837 |
|
|
mijanou twój sarkazm nie pomaga w tej sytuacji.
Czyli jakbyś mi wysłała pełen kosmetyk, a ja tutaj publicznie napisałabym ze mnie oszukałaś i wysłałaś pol to bys to odpuściła ? Podziwiam. Mnie jak tompola oskarżyła o nieoryginalność perfum to byłam gotowa jechać do Łodzi zeby to wyjaśnić. Nie kazdy chce puszczać oskarżenia mimo chodem tak jak ty bys to zrobiła. W ogole mam wrażenie, ze przyjmujesz postawę ja bym zrobiła tak a jak ktos inny robi inaczej to robi to gorzej, śmieszniej, niepotrzebnie, żałośnie itp... |
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
haloo, ludzie, czy na sali jest lekarz? ...
|
|
|
|
#4839 | |
|
Konto usunięte
|
W dniu w którym wysyła mi Eva produkty waga była o,60ogram! gdyby kosmetyki "znikneły " z tubki czy moja waga(łazienkowa) by pokazała .0,60gram!? czy tak może ,0,500gram? bo po połowie ich nie ma z każdej tuby!
Eva przejeła bardzo sprytną metode obracania kota ogonem i tu na to wychodzi ze Ja oszukuje a proszę nie zapominac ze to Ja zaczełam bój o SWOJE a Ewa nagle zaczeła się wsciekac w mailach, Dlaczego? zastaniawaia mnie jedno! dlaczego EVA wycisneła moje rzeczy w taki sposób? ja do zdjec hawainny nie wyciskałam ich tylko przeswietliłam nie mam 20lat i czasu na pierdoły ale nie nawidzę chamstwa co do hawainny to producent nie leje ich napewno do połowy! cyt Evy Mamy nie tylko słowo ale i filmy -proszę wrzuc do sieci dziewczyny ja też nie umiem dodawać filmików mój mąż mi pomógł gdyż był jak pakowałam i rozpakowywalam paczki i powiedział ze nie mogę dac za wygrana gdyż to byłoby skandalem w sytuacji ze z pewnością wysłałam nowe kosmetyki że mam naprawdę powietrze w tubie jak je docisne w fake bake i dermablend to widać ze tam jest tego dużo mniej niż Daga mowila.---A JA NIE DAM RÓWNIEZ ZA WYGRANĄ bo wysłałam ci drogi prawie cały produkt! a TY mi z zuyte do połowy Hawainy a miały byc całe tak jak mówiałas! WAGA NIE KŁAMIE! Wysyłam ci prawie całe FAKE! i nie odpuszcze Ci jezeli towar wróci do mnie w mniejszej ilosci niż został wysłany! Na Dagi filmie znika karton z wizji nie jest non stop u mnie kopertę widać ciągle żeby nie było że dołożyłam coś ----jak znika z wizji ? nie zauwazyłam tego nagram kolejny! DLA CIEBIE! Bo twoje zachowanie jest poniżej jakiejkolwiek krytyki A i w razie czego zawsze możemy nagrać wkladanie kolejno rzeczy bez koperty i potem kopertę. I z racji sprawiedliwości Daga powinna zrobić to na wadze kuchennej bo u mnie jest tak dokładna ze nawet paproch pomyli 1-2g taka może być jej omylnosc a Dagi waga zwykła może i o 50 g się mylić niestety takie są realia.---- błagam cię paproch waży 1-2 grama? wez pomysl zanim coś sensownego napiszesz proszę, nie mam wagi kuchennej bo mi się zepsuła a nie bede latac teraz i wydawac pieniedzy na wagi bo to nie są takie groszowe sprawy a z racji sprawiedliwosci jak juz piszesz to chcę zobaczyc film i zdjecia! proszę bo ta cała sytuacja jest niesmaczna Do głowy by mi nie przyszło jak mozna się tak zachowac . ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
zaznaczę jeszcze że EVA nie miała Hawainy foto w wątku ! a Ja w swoim miałam! Edytowane przez 201709081028 Czas edycji: 2015-05-27 o 08:59 |
|
|
|
|
#4840 |
|
Konto usunięte
|
Foto z lewej z mojego wątku - prawie całe
foto z prawej -wycisniete do zjecia na którym nie ma nawet połowy! zastanawia mnie dlaczego nakrętka jest taka obdrapana?? moja nie była .......... |
|
|
|
#4841 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
w obliczu tego, co napisała Eva (pokolorowane) to nie sarkazm. To zdrowy rozsądek. Sama przecież widzisz, że nawet filmik może być niewystarczającym dowodem w sprawie dla jednej ze stron. Nigdzie też nie napisałam, że jeśli ktoś robi inaczej niż ja, to "robi gorzej, śmieszniej, niepotrzebnie, żałośnie". Proszę Cię, nie szukaj drugiego dna w moich wypowiedziach bo go tam nie ma. Bardzo nie lubię, gdy ktoś dopowiada i sugeruje mi coś, co nie wynika z moich wypowiedzi. Bez urazy. EDIT Oczywiście, że zgłosiłabym tutaj sprawę, gdybym wysłała Ci kosmetyk zgodny z opisem a TY sugerowałabys, że jest inaczej. Byłoby to moim obowiązkiem w stosunku do innych Wizażanek. Ale w wyjaśnianiu sprawy starałabym się nie przekroczyć granic paranoi.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2015-05-27 o 09:07 |
|
|
|
|
#4842 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
No własnie ,mi się to w głowie nie miesci! bo jezeli jestes uczciwa i pewna Co wysyłałaś i ile! piszesz do wizażanki że wysłała ci mniej niż miało byc a Ona zaczyna Cię obrażac i oskarżac że To Ty jej wysłałaś resztki to Jak byś sie zachowała? Bo ja po trupach bedę się bronic! Czy żadałabym odmiany na żekome resztki ?- -wystarczy sie zastanowic........... Ja odrazu po sugestiach dziewczyn nagrałam film i zrobiłam fotki , nie miałam Nigdy takiej sytuacji z żadną z wizażanek! Nigdy nikogo nie oszukałam z pojemnoscią ,czy czym kolwiek! Ja zamierzam walczyc o swoje racje bo wiem co wysyłałam i wiem co dostałam zrobiłam dokumentacje, to własnie dla zasaday i przestrogi przed praktykami co nie których gdzie wiem że to juz nie pierwsza taka Akcja z Evą
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Dago,
ale ja nie staję w tej sprawie po niczyjej stronie i nie traktuj mojej wypowiedzi jako "backup". Ja tylko zwracam uwagę, że przekroczono pewne granice i tak należy rozumieć moją wypowiedź. Pozdrawiam
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#4844 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
|
Cytat:
Co z tym zrobisz twoja sprawa. Nawet w tym cytacie, jak dla mnie nazwałaś osoby, które chcąc dowieść swojej niewinności ważąc paczki, paranoikami. Nie wprost,ale jednak. Oczywiscie całkiem możliwe, ze odbieram twoje wypowiedzi inaczej niz bys chciała. Taki problem słowa pisanego IMO. |
|
|
|
|
#4846 | |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Cytat:
Bardzo Cię szanuję, Mijanou, ale uważam, że niepotrzebnie robisz teraz zamieszanie.
|
|
#4847 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Zatem pozostaje mi przeprosić za swoje wypowiedzi i wycofać się z dyskusji.
Nic jednak na to nie poradzę, że uważam rozkminy typu: a jaka waga, a w kadrze przez ileś tam sekund nie jest widoczna koperta za rozdzielanie włosa na czworo. Podobnie, jak dosyłanie kolejnych filmików w tej sprawie. Zaznaczam jednak, że to TYLKO moje zdanie i wcale nie znaczy, ze muszę mieć tu rację. Tak, czy inaczej-przyjmijcie moje przeprosiny, na przyszłość postaram się ostrożniej dobierać słowa, względnie powstrzymac się od zabierania głosu
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że to nie zamieszanie tylko głos rozsądku.
Ale to jak wiadomo zwykle jest głos wołającego na puszczy. I tyle. I nic się z tą aferą nie da zrobić bo tzw. czynnik ludzki i emocje skutecznie biorą górę nad wszystkim. I żadna nawet kosmiczna technologia tu nie pomoże. A dla postronnych tylko kolejna nauka - kogo unikać jak ognia jeśli w ogóle jeszcze można mieć chęć na wymienianie się kosmetykami.
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
Mówisz ze miałaś foto całej tuby wiesz jak łatwo napełnić puste opakowanie w tubce powietrzem żeby do zdjęcia wyglądało na pełne a twoja tubka fake bake tak wygląda ale tylko wygląda bo po odkreceniu nakretki nagle naciskam i mogę smarować się powietrzem gdzieś mniej niż polowa.
Prosze Cię 216/236 gdzie? to ty obrażasz kota ogonem. chyba 100/236 tak wysłałam nowe nikt nie ma dostępu do moich kosmetykow chyba że złodziej odlal pół żeby wysmarowac się hawaiiana za 13 - 15zl haha sorry ale już oszalalam nagrałam dokładny film mam dowód mam wagę kuchenna pokusze się o jubilerska jak trzeba. |
|
|
|
#4850 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przestań mnie obrażać Evo po z deka przesadzasz, jak to zrobiłas mailowo wyzywając mnie od Podłych oszustek! ! tak powietrze ci wysłałam Twoje zachowanie naprawde jest szokujące, Ja postarałam sie i mam wszystko jak na tacy . Teraz Twoja Kolej, chcę zobaczyc film i taką samę wagę z dnia wysyłki---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Dziewczyny z mojej strony aby stało się zadośc bo nerwy mi nie sa potrzebne z mojej uczciwosci że nie zuzyłam kosmetyków tylko takie otrzymałam nagrałam film na wadze kuchennej! zółta waży 115g czerwona 119g tubki razem ważą 233gramy!( kilka gram brakuje ale to w dozie tolerancji) czyli na to wychodzi ze producent LEJE DO POŁOWY! co jestem w szoku! nie wiedziałam ! ale martwi mnie dlaczego mój Fake Bake jest tak wycisniety. jezeli wypuscimy powietrze z tubki to każdy kosmetyk można tak zrobić aby wyglądał na bardziej zuzyty niż jest w rzeczywistosci. Chciałabym aby Eva go zwazyła, nie może być w nim mniej niż 200gram z 236gram! bo był praiwe cały . i chciałabym zakończyc tę sprawę film! https://www.youtube.com/watch?v=mmJ5...ature=youtu.be |
|
|
|
|
#4851 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny gdybym robiła takie machloje bym nie mieszala w to rodziny.
Nie udowadniala bym filmem. Widziałyscie mój film? Waga się zgadza To ze Daga jest tu dłużej nie znaczy ze ona jest uczciwa Zakładacie ze ja nie wiem co wysłałam i może ktoś użył ? A faktem jest ze ja dostałam mniej niż miałam dostać I co to jest nie ważne ? |
|
|
|
#4852 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Specjalnie w nocy wstalam z mężem i nagraliśmy |
|
|
|
|
#4854 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4855 | |
|
|
Daga
Eva tutaj wrzucała filmik: Cytat:
Wg mnie sprawa jest jasna. Jestem pewna ze jak eva zważy tubki to beda ważyły tyle ile piszesz. Po prostu producent leje nie na pełno. Po za tym tubka jest bardzo wąska na gorze wiec to ze kosmetyku jest np. do połowy to nie znaczy, ze zostało go pol tylko sporo wiecej. No takie złudzenie po prostu. Takze proponuje dać sobie po przeprosinowym kwiatuszku i skierować złość na producentów. PS. Dago, eva po prostu wypuściła powietrze z twojej tubki. Dlatego wyglada na wyciśniętą. Jezeli producent lał kosmetyk powiedzmy do 2/3 ty zużylas troszke to poziom mogł tak spaść. Bo tak jak wspominałam na poczatku poziom kosmetyku w tubach spada szybciej. Większość zawartości jest w szerokiej czesci.
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale Eva dalej Twierdzi ze ma 100ml ![]() jak butla wazyła ponad 200ml +koperta i vischy bo gdyby balsam wazył mniej niz 200gram waga nie pokazała by chyba 322gram prawda? Evo gwoli scisłości zwaz balsam proszę i zakończy tę komedie |
|
|
|
|
#4857 | |
|
|
Cytat:
PS. Eva to ja pisałam o ty zużyciu przez domowników nie chciałam niczego ci zarzucać. Od poczatku zakładam uczciwość kazdej ze stron. Bardziej chodziło mi o jakis pomysł co sie mogło wydarzyć, ze odbieracie poziom zużycia tak rożnie. Juz wiemy ze to producent leje kosmetyk do takiego poziomu. Takze nie bierz moich słów do siebie. Tak sobie gdybalam. |
|
|
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mogę wylać i zważyć nawet Ale Ciebie proszę o pomiar na wadze kuchennej również gwoli ścisłości samych tubek plus z opakowaniem |
|
|
|
|
#4859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://www.youtube.com/watch?v=mmJ54XsrUAU Co do Fake to dalej twierdzisz ze jest tam 100ml?
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
Przekupka: 94 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
Ja po swoich problemach mam w głowie listę osób, z którymi się nie wymienię- najchętniej wymieniam się z wąskim, zaufanym gronem i jakoś się kręci biznes
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

bez próby wcześniejszego wyjaśnienia/porozumienia.
? Podziwiam. Mnie jak tompola oskarżyła o nieoryginalność perfum to byłam gotowa jechać do Łodzi zeby to wyjaśnić. 

Twoje zachowanie naprawde jest szokujące, Ja postarałam sie i mam wszystko jak na tacy . Teraz Twoja Kolej, chcę zobaczyc film i taką samę wagę z dnia wysyłki
nie chciałam niczego ci zarzucać. Od poczatku zakładam uczciwość kazdej ze stron.
Ja po swoich problemach mam w głowie listę osób, z którymi się nie wymienię- najchętniej wymieniam się z wąskim, zaufanym gronem i jakoś się kręci biznes