|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7
Oj tam
![]() A tak serio serio, to mi to zgrzewa jaki kto ma kolor skóry i tyle. Tyle, że częściej czarni krzyczą o rasizmie, będąc przy tym samym, bardziej rasistowscy, od całej reszty ![]() A tak już zupełnie szczerze, to uważam, że polscy politycy powinni się wziąć za takie sprawy jak: zatrzymanie młodych w kraju, żeby nie emigrowali, politykę rodzinną, dostosowanie wypłat do cen etc. Ludzi zamydlają mamą Madzi, rasistami, gejami i innymi "bzdurami", a ostatnio w jakimś przeglądzie prasy, trąbili, że obecna emigracja jest większa, niż po '81 roku. Z moich znajomych mało kto mieszka w kraju, więc to raczej prawda. Ale łatwiej krzyczeć o sprawach mniej ważnych, dawać sobie milion złotych nagrody i kłócić, się czy jest poseł Grodzka, czy Grodzki....no jeju ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Samara, nie mogę, wierz mi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4833 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też słyszała o tych wąskich rurach, sprawdziła (jest architektem z wykształcenia) i rury mieli takie jak my. Ona wytłumaczyła to tak, że władza musi ludziom kitu nawciskać i zabronić wrzucać papieru bo władza uważa, że durny lud wrzucałby do kibla wszystko, od papieru po kości z obiadu i kamienie z podwórka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() swoją drogą w tych koszach musi okropnie śmierdzieć.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Ja też, ale chyba już wolę wybrać mniejsze zło.
![]() |
#4838 | |
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o to, że ten facet pewnie by się czuł oburzony gdyby ktoś go zjechał za kolor skóry, ale my nie mamy się czuć według niego oburzeni jego poglądami. A jeśli chodzi o kolor włosów, czy okulary- może się niektórzy pośmiej i powiedzą, że rude jest brzydkie, ale nie budzi to aż takich emocji jak kolor skóry, wyznanie, orientacja itd. Nie widziałam jeszcze marszu 'wybić rudzielców' :P
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-02-21 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() A w Hiszpanii jaki kryzys! Jak ludzie źle mają, ile bezrobocia! A nieruchomości za grosze! 650 tysięcy euro i mieszkanie w Barcelonie Twoje! Rozbijam świnkę skarbonkę i jadę kupować. Zapomnieli dodać ile tam bezrobotni dostają. Może i państwo na tym traci, ale u nas pieniądze są jeszcze gorzej marnowane i ogólnie sytuacja jest jeszcze gorsza. Widziałam na Fuerteventurze tych biednych bezrobotnych leżących cały dzień na ciepłym, drobnym piasku, z parasolami, lodóweczkami z jedzeniem i napojami, śmiejących się i radosnych. (Wyrazy współczucia ![]() I to do nas ludzie przyjeżdżają, po co mają zarabiać 1000 euro jak mogą 1000 zł ![]() A tak na serio to ciężko widzę dostosowanie wypłat do cen, ciągle by i tak te ceny rosły. Nie ma tak łatwo z naprawą wieloletnich błędów. Najpierw by się ktos musiał zająć niemarnowaniem wielkich pieniędzy, potem zmniejszyć podatki i zusy, żeby ludzie mieli to w kieszeni zamiast oddawać. Ale jak zmniejszyć zus jak i tak tyyyle kasy tam brakuje.
![]() |
#4841 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pracowała kawałek swojego życia w zawodzie ale jak przestawiła się na pisanie to już nigdy do niego nie wróciła. A była wtedy w czołówce polskich kreślarzy. Czytając to co teraz wydaje... na jej miejscu wróciłabym już do zawodu wyuczonego ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Szef ds. Wymianek
|
Oj, aż tak źle? Ja znam ją ze starszych powieści (niezrównany "Lesio" czy "Wszystko czerwone", przy obydwu pękałam ze śmiechu).
![]() |
#4843 |
jestę wieszczę
|
Według mnie to, co działo się na UW to nie wynik różnic światopoglądowych, tylko braku wychowania. Ci narodowcy stoją podobno na straży tradycyjnej rodziny. Tradycyjnej, czyli takiej, w której mamusia wychowuje dzieci, a tatuś zarabia na dom. Jakie oni świadectwa wystawiają takiemu modelowi, skoro zachowują się jak bydło?
Mnie jest blisko do bycia antyklerykałem, mam niezbyt pochlebne zdanie o kościele katolickim, ale nie wyobrażam sobie robić taką szopkę, bo na uczelnię przyjechał wykładać ksiądz. Jakby przyjechał wykładać Jarosław Kaczyński czy ojciec Rydz, to ja po prostu sobie idę do kina, albo na pizzę, bo mnie to nie interesuje.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Konto usunięte
|
Właśnie, te obecnie wydawane to nie to samo co "Lesio" "Wszyscy jesteśmy podejrzani" czy "Wszystko czerwone". Przez "Gwałt" ledwo przebrnęłam i mi się nie spodobało, takie to na siłę trochę było.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39367351]Właśnie, te obecnie wydawane to nie to samo co "Lesio" "Wszyscy jesteśmy podejrzani" czy "Wszystko czerwone". Przez "Gwałt" ledwo przebrnęłam i mi się nie spodobało, takie to na siłę trochę było.[/QUOTE] Ja już przy Rzezi bezkręgowców miałam problem, potem bardzo słabe Porwanie i Byczki w pomidorach, które mnie dobiły. Koleżanka powiedziała mi "Nie czytaj Gwałtu pod żadnym pozorem" i jej zaufałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piekna polska rodzina bez zboczen typu wolność wyboru, realizacja, czytanie książek, równouprawnienie nie mówiąć juz o jakiś homo. W normalnych rodzinach czy to katolickich czy ateistycznych takie bydło sie nie wychowuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Szef ds. Wymianek
|
[1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;39367351]Właśnie, te obecnie wydawane to nie to samo co "Lesio" "Wszyscy jesteśmy podejrzani" czy "Wszystko czerwone".[/QUOTE]
He he, chciałam wyżej podać jeszcze też "Wszyscy jesteśmy podejrzani" ![]() Poza tym bardzo mi się podobał "Krokodyl z kraju Karoliny" ![]()
![]() |
#4849 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Nie mogłabym szkalować tradycyjnej rodziny chociażby z tego względu, że sama z takiej pochodzę ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smutne, ale są tacy ludzie. Wczoraj w ddtvn był temat o tym, czy akceptować dzieci homoseksualne. Prawie połowa respondentów była na nie. Pomijam rzetelność ankiet poprzez wysłanie sms... ale żal mi osób, których rodzice się "pozbywają", bo nie spełniają ich wymogów (?). Zawsze myślałam, że dziecko się kocha miłością bezwarunkową, no ale co tam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To prawda, ostatnio w pracy znalazłam czyjąś zużytą wkładkę higieniczną na podajniku do papieru toaletowego ![]()
Edytowane przez Keket Czas edycji: 2013-02-21 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Szef ds. Wymianek
|
A propos wkładek - ja zawsze moje zużyte roluję i zawijam dodatkowo w papier. Nie każdy tak robi i czasem przychodzi mi oglądać w publicznych toaletach, kiedy wrzucam coś do kosza, malowniczo rozpostartą zużytą wkładkę, która się na przykład przykleiła do górnej części ściany kosza...
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nie chciałabym spotkać tych agresywnych młodych ludzi, bo normalni to oni nie są.
![]() |
#4857 | ||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4858 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I Kaczyński i ONR to prawica, ale nie ma co porównywać tych dwóch ugrupowań. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedna strona chce coś zorganizować a nie może a druga i owszem. Już nie ważne co i kto ale jednak moim zdaniem powinno sie uwzględniać zapotrzebowanie na dyskusje takie czy inne.
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widocznie uznali, że Prof. Środa, która jest doktorem filozofii z licznymi publikacjami, może wygłosić wykład otwarty na UW, a panowie z ONR i Młodzieży Wszechpolskiej, bez dokonań naukowych*, na swoje demonstracje polityczne mogą sobie znaleźć inną sale. *żeby nie być gołosłownym: Bosak - studiował architekturę na PWr, nie skończył, potem kurs dziennikarski w prywatnej szkole w Toruniu, później skończył "coś" na SGH, Marian Kowalski - nie ma średniego wykształcenia, Winnicki - nazywany "wiecznym studentem", ma 27 lat i jest na 3 roku. Już same te informacje wystarczą, żeby UW wybrało, jakie "debaty naukowe" chce firmować swoją renomą. Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-02-21 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.