Czarna lista - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: ciuchlandia

Notka

Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-11, 19:21   #4831
claudiaaa
Rozeznanie

Przekupka: 27 pkt / 100% pozyt.
GG do claudiaaa
Dot.: LISTEM ZWYKŁYM - lista osób

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
Domyślam się, że chodzi ci o post Klaudii.
Otóż jej chodziło o kopertę zwykłą, a nie list zwykły. A to różnica.
no właśnie a koperta zwykła to jest dla wyjaśnienia 'niebąbelkowa', w której przesyłka łatwiej może ulec uszkodzeniu.

bianeczkaa- jak najbardziej cię popieram. nie lubimy być tutaj oszukiwane! odeślij sukienkę na koszt nieuczciwej wizażanki

szafa

Edytowane przez claudiaaa
Czas edycji: 2009-11-11 o 19:26
claudiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 19:25   #4832
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Przekupka: 50 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dodaje wizażankę MADZIOREK25 Umówiłam się z nią na wymiankę moje nowe kozaczki za jej nowasukienkę. Ona wysyłała pierwsza bo miała mało przekupek. Paczka do mnie przyszła i okazało się, że nie dośc ze sukienka ma zerwane ramiaczko (trzymało się tylko na nitce zabezpieczającej zagubienie odpinanych ramiączek), to jeszcze z przodu jest dziura (prawdopodobnie była ona od nowości, materiał na szwie się rozlazł). Od razu napisąłam o tym wizażance, że zobacze czy mama mi to zreperuje. niestety nie umiała tego naprawić więc zdecydowałam o tym, że odeśle jej tą sukienkę, o czym poinformowałam ja w kolejneh wp. czekałam 2 tygodnie na odpowiedź, po czym się dowiedziałam, że to ja zapewne zepsułam sukienkęzakładając ją na siłę Otóż niestety, gdyby tak było, rozlazłaby się podszewka, która jest węższa od materiału wieżchniego, a dopiero później powstałaby dziura. A argument, że sukienka jest nowa mnie nie interesuje, moze i jest nowa z metka ale przy ikazji z dziurą i oberwanym ramiaczkiem. jako dowód wstawiam fotki. Bardzo chetnie odeśle jej tą sukienkę, ale nie na mój koszt.
Ona sobie kpiny urządza?
TwojaKokaina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:11   #4833
bianeczkaa
Zakorzenienie

Przekupka: 88 pkt / 100% pozyt.

Po prostu corazwięcej dziewczyn uważa, że skoro ktoś im tam wysłał coś niezgodnego z opisem i one na to przymknęły oko, to inni zrobią tak samo, a niestety, ja już zbyt wiele razy przymykałam oczy na takie rzeczy i powiedziałam już dawno że basta! Ja rozumiem, że czasem można czegoś nie zauważyć ale bez przesady.
Zgłosiłam to do moderatora i mnie poparła, zaproponowała opisanie sprawy tutaj więc jestem

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ago18 Pokaż wiadomość
nie powiesz mi virtual ze nie masz ode mnie posta z zazaleniem od nyla89?????????
ale to prawda, ostatnio nie dochodziły wiadomości do moderatorów ja wysłałam 3 i też nie doszły bo nie dostałam żadnej odp

Cytat:
Napisane przez tequillaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ,a ja chciałabym prosić Was o opinię.
Umówiłam się z pewną wizazanką na wymiankę , moje balerinki i łancuszek ,za jej łancuszek ktory miał być złoty.
Ona jako że ma mniej przekupek wysłała pierwsza , okazało się że łańcuszek nie jest ze złota , w związku z czym ja powiedziałam że odsyłam na jej koszt (ale nie wystawiam żadnej przekupki ,bo przecież nic nie straciłam). W moim wątku mam regulamin w ktorym jest napisane:

Na moją wiadomośc wizażanka odpowiedziała, że jeśli wyślę na jej koszt , dostanę negatywa i zostanę umieszczona na czarnej liście, i że gdyby wiedziała że tak będzie poszłaby do jubilera sprawdzić czy jest złoty, nie rozumie dlaczego to ona ma tracić pieniązki na wysyłkę w obie strony.
Wiem że to groszowe sprawy ,, ale ja mam kilka takich 'odsyłek' teraz , postanowiłam że nie będę tracić pieniądze na takie 'interesy' z których nic nie mam , ale z drugiej strony nie chcę dostać negatywa , no bo za co?

Proszę o Wasze zdanie.
mam taką samą sytuację, jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji, że jeśli one nie dadzą kasy na przesyłke to po prostu nie odzyskają swoich rzeczy i tyle. Ja za ich błędy płacić nie będę i ty też nie powinnać.

Normalnie jak czytam niektóre posty, to słabo mi się robi. Dziewczyny przychodzą z 0 stanek konta i oczekują, że będą traktowane jak ktoś z 30 Sory ale na to trzeba sobie zapracować. Ja też przez długi czas wysyłałam jako pierwsza, bo nie miałam przekupek. Albo nie rozumiem też pretensji, że coś nie zostało wysłane w kopercie bąbelkowej. Jeśli jest dobrze zabezpieczone, to po kij koperta bąbelkowa? Wymieniana rzecz ma dotrzeć cało i zdrowo a w czym to już chyba problem wysyłajacego. Niedługo dojhdzie do tego, że niektórzy będą mieli pretensje, że użyło się 2 razy jednej koperty! Poza tym takie przepychanki "a ja wysałam ona mówi że nie i też nie wyśle", matko czy wy macie po 10 lat???! Przeciez wszystko da się sprawdzić! A skąd macie pewnosć, ze wasza paczka na prawdę doszła? Jeśli faktycznie wysłałyście paczkę i macie potwierdzenie nadania, to trzeba ruszyć szanowne 4 litery po 14 dniach roboczych i złożyc reklamacje. Jeśli paczka została odebrana lub nieodebrana dostaniecie wiadomość w ciagu tygodnia. Jeśli zaginęła potrwa to dłużej ale dostaniecie rekompensatę. Tochyba lepsze niż taka słowna szarpanina. Czasem mam wrażenie ze ludzie w ogóle nie myslą! A jak się dostanie odwetowego negatywa to się zgłasza do odpowiedniej osoby i jeśli to prawda to zostanie zlikwidowany!

Ogólnie myślę, że powinien powstać jakiś regulamin dotyczący przebiegu wymianek/wysyłek a nie tylko używania forum, bo to co dziewczyny wypisują w swoich własnych regulaminach to czasami kpina

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:13   #4834
bebunio
jak promyczek słońca....

Przekupka: 20 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Po prostu corazwięcej dziewczyn uważa, że skoro ktoś im tam wysłał coś niezgodnego z opisem i one na to przymknęły oko, to inni zrobią tak samo, a niestety, ja już zbyt wiele razy przymykałam oczy na takie rzeczy i powiedziałam już dawno że basta! Ja rozumiem, że czasem można czegoś nie zauważyć ale bez przesady.
Zgłosiłam to do moderatora i mnie poparła, zaproponowała opisanie sprawy tutaj więc jestem

popieram, sama miałam podobną sytuację i też przymykałam oko wcześniej ale teraz miarka się przebrała, tym bardziej, że wizażanka odpisała mi, że to moja wina, że nie dopatrzyłam się wady na zdjęciu a pisała, że stan jest bardzo dobry! na zdjęciu nic nie było widać, potem po wymianie adresu, że jednak jest 1 maleńka dziurka która po zaszyciu będzie niewidoczna, przepraszała bardzo, że dopiero co ją zauważyła a ja otrzymałam bluzkę z dwiema dziurkami i na dole rozprutą

manipulowanie zdjęciem w taki sposób, by nie było widać wady i nie powiedzenie o niej jest oszukiwaniem innych

paczkę odesłałam na koszt dziewczyny za wiedzą moderatorki i samej zainteresowanej a teraz się oburza, że drogo (tylko przez pocztex mogłam to zrobić na poczcie), nie miałam zamiaru jeszcze płacić za odesłanie a nie była od razu skłonna się dogadać co do sposobu pokrycia kosztów, teraz nagle się obudziła jak zobaczyła jakie to koszta, że mogła mi wpłacić na konto, ja nie mam czasu łazić w tą i z powrotem, na poczcie wystałam się niesamowicie albo czekać aż się zdecyduje mi wysłać pieniądze

mam nadzieję, że już nigdy więcej nie trafię na takie oszustwo!

odechciało mi się na razie wymianek, chyba zaraz zamknę wątek

dane do wpłaty są w pierwszym poście mojego wątku!!! jeżeli potrzebujesz więcej danych, proszę o pw
bebunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-11, 20:17   #4835
lillymy
Zakorzenienie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.

To co się ostatnio na Targowisku dzieje to kpina. Obok uczciwych Wizażanek pojawiają się nowe (albo nowe-stare ;]), które manipulują zdjęciami, ukrywają stan rzeczy, zaniżają/zawyzają rozmiar/wymiar, złotych gór oczekują... a potem wylewa się z nich bezczelność i chamstwo.

Opamiętajcie się

KLIK
lillymy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:13   #4836
slonce00
Zadomowienie

Przekupka: 4 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja juz wypadłam z tematu wy nadal trzymacie dla niej rzeczy , czy juz wysłałyscie i czekacie na swoje ?

Wymianiałam się z nią w wakacje, wysłałam swoje rzeczy z resztą nie tylko ja...dwa tyg temu prosiła o adres i znów cisza...co za dziadostwo

slonce00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 10:33   #4837
cotynato
Zakorzenienie

Przekupka: 99 pkt / 100% pozyt.
Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez slonce00 Pokaż wiadomość
Wymianiałam się z nią w wakacje, wysłałam swoje rzeczy z resztą nie tylko ja...dwa tyg temu prosiła o adres i znów cisza...co za dziadostwo
To faktycznie , po takim okresie czasu pewnie juz ubrania maja dla was o wiele mniejsza wartosc ;p

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 12:14   #4838
nyla89
BAN stały

Przekupka: -1 pkt / 33% pozyt.

ja uwazam ze dusia65 nie jest dobra osoba do wymianki.Umowiłam sie z nia na wymianke- nie bylo mnie pare dni-napisałam ze to ze jestem ONLINE nie znaczy ze jestem na kompie- wysłała mi 2 list przesyłke ktora do mnie nie doszła- dałam jej numer telefonu i adres mojej poczty by sobie zawdzwoniła jak mi nie wierzy - ta zaczeła mnie policja straszyc ze ona nie bedzie mi prezentu jakiegos robiła- wiec napisała mi ze ona to sprawdzi nawet sie nie spodziewam jak-napisałam ze mnie to nie opvchodzi bo i do mnie i na poczte nic nie doszło- teraz po 3 dniach pytam sie normalnie czy zlozyła reklamacje to napisała wysłała mi wiadomosc to co ja jej wysłałam ze mnie nie obchodzi jak sprawdzi(napisałam tak bo zaczeła straszyc policja). NIe powazna jest- napisałam jej adres nawet mojej poczty ze NIE DOSZŁA przesyłka-moge kazdemu na priv dac jej numer nadania i moja poczte) a ona ma do mnie pretensje-chyba do poczty powinna miec a nie do mnie nie?
nyla89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 12:35   #4839
TwojaKokaina
Zakorzenienie

List lub paczka ma prawo się spóźnić 2 tygodnie. Po tym czasie to nadawca wybiera się z reklamacją na pocztę, żeby zobaczyć, co się stało z paczką. Po to ma kwitek, żeby nie było, że np. dostałaś paczkę, a napisałaś, że jej nie masz.
Stary 2009-11-12, 16:20   #4840
claudiaaa
Rozeznanie

GG do claudiaaa

zgadzam się z TwojaKokaina ;* tak jest i po to właśnie mamy potwierdzenia nadania, żeby wyjaśniać wszelkie nieporozumienia i problemy z pocztą, która niestety w Polsce nie najlepiej funkcjonuje..a więc dusia65 powinna udać się z tym właśnie potwierdzeniem na pocztę w celu wyjaśnienia sprawy przesyłki.

szafa
Stary 2009-11-12, 17:02   #4841
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Dodam tylko że Dusia w razie zaginięcia przesyłki ma prawo ubiergac się o odszkodowanie (max 200zł z tego co pamiętam), ale to trawa... ze 2 miesiące chyba
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 17:24   #4842
graffka
Zadomowienie

Przekupka: 51 pkt / 100% pozyt.

Macie racje dziewczyny,ze robi sie tutaj nieciekawie. Ja mimo ze mam dopiero 8 przekupek dostalam juz
-list zwykly a umowiony byl priorytet
-bluzke z dziurami i niewyprana
-bluzke z plama
A teraz czekam na paczke od wizazanki wyslana 30.10.... Sama wyslalam 2.11 5 przesylek jako pierwsza i zadnego odzewu od dziewczyn czy dostaly a na pewno dostaly bo poszedl priorytet:/ Moim zdaniem powinno sie wysylac paczki jednoczesnie np.od 10 przekupek wzwyz,bo niektore dziewczyny chca zeby im wyslac paczke,one odbiora,obejrza i dopiero wysylaja a skad ja mam miec pewnosc ze mimo ze maja teraz 30 przekupek to ten 31 raz mnie nie oszukaja?

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 17:41   #4843
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez graffka Pokaż wiadomość
Macie racje dziewczyny,ze robi sie tutaj nieciekawie. Ja mimo ze mam dopiero 8 przekupek dostalam juz
-bluzke z plama
A teraz czekam na paczke od wizazanki wyslana 30.10.... Sama wyslalam 2.11 5 przesylek jako pierwsza i zadnego odzewu od dziewczyn czy dostaly a na pewno dostaly bo poszedl priorytet:/ Moim zdaniem powinno sie wysylac paczki jednoczesnie np.od 10 przekupek wzwyz,bo niektore dziewczyny chca zeby im wyslac paczke,one odbiora,obejrza i dopiero wysylaja a skad ja mam miec pewnosc ze mimo ze maja teraz 30 przekupek to ten 31 raz mnie nie oszukaja?
No niezupełnie bo jednak to 30 - czy tam 31 to troche więcej niż twoje 8.
To tu można bardziej dumać nad tym czy przypadkiem przy 9 nie oszukasz .
Ja także czasami a nawet bardzo często nie piszę że dostałam paczkę ponieważ zupełnie wypada mi to z głowy lub zwyczajnie nie mam czasu.

Wymianka.
Stary 2009-11-12, 18:06   #4844
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Przekupka: 82 pkt / 100% pozyt.

ja od dłuższego czasu podczas umawiania sie na wysyłkę prosze wizażankę o pw z wiadomością kiedy wysłała mi paczkę. chce mieć pewność na pw ze jednak paczka poszła do mnie, ja również jesli wizażanka się zapyta o moją odpisuję ze wtedy i wtedy wysłałam.

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 18:14   #4845
cotynato
Zakorzenienie

No tak , ale nie każdy ma taką możliwość , ja sama też nie mam pretensji o to jak ktoś nie napiszę , rozumiem że można mieć ważniejsze sprawy na głowie i zapomnieć lub uznać to za mało istotne.

A wracając jeszcze do tego wysyłania , to każdy to przechodzi , każdy kiedyś ma te swoje nieszczęsne mniej niż 10 .
Moge napisać od siebie tylko tyle , że nic ci nie daje umówienie się na wspólne wysyłanie. Ja się tak umówiłam i i tak straciłam

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-12, 19:13   #4846
zabusia
Zadomowienie

Przekupka: 34 pkt / 100% pozyt.

A ja wam też napiszę ciekawostkę. Jakiś czas temu,gdy dopiero zaczynałam przygodę z wizażem miałam niemiłą wymiankę,a w zasadzie jednostronną wymiankę. Wysłałam wizażance codzienna1 2 żele pod prysznic dove(1 nowy,drugi trochę wylany) i błyszczyk rimmela. Nie dostałam do tej pory od niej nic,nie logowała się,wystawiłam jej negatywa---ona mi też oczywiście zażadałam zwrotu moich rzeczy,skoro jej nie odpowiadały--nie dostałam nic. Po kilku PW w końcu odpisała,że odesłała mi moje rzeczy listem zwykłym,a jak nic nie dojdzie to mogę iść na pocztę się kłócić :P Ale zmierzam do tego,że niedawno ponownie pojawiła się na wizażu,ma wątek i chciałabym ostrzec inne dziewczyny,żeby nie dały się nabrać. Aha i jaki jest największy szczyt bezczelności???? Wstawiła do wątku jeden z moich żeli Dove - oczywiście z napisem NOWY (a wcześniej zarzuciła mi że nie były nowe obydwa). Ręce opadają.....
Stary 2009-11-12, 19:24   #4847
rosablanca
Zakorzenienie

Przekupka: 99 pkt / 99% pozyt.

nie wierze poprostu w Twoja historie ;/

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49068717
rosablanca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:25   #4848
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabusia Pokaż wiadomość
A ja wam też napiszę ciekawostkę. Jakiś czas temu,gdy dopiero zaczynałam przygodę z wizażem miałam niemiłą wymiankę,a w zasadzie jednostronną wymiankę. Wysłałam wizażance codzienna1 2 żele pod prysznic dove(1 nowy,drugi trochę wylany) i błyszczyk rimmela. Nie dostałam do tej pory od niej nic,nie logowała się,wystawiłam jej negatywa---ona mi też oczywiście zażadałam zwrotu moich rzeczy,skoro jej nie odpowiadały--nie dostałam nic. Po kilku PW w końcu odpisała,że odesłała mi moje rzeczy listem zwykłym,a jak nic nie dojdzie to mogę iść na pocztę się kłócić :P Ale zmierzam do tego,że niedawno ponownie pojawiła się na wizażu,ma wątek i chciałabym ostrzec inne dziewczyny,żeby nie dały się nabrać. Aha i jaki jest największy szczyt bezczelności???? Wstawiła do wątku jeden z moich żeli Dove - oczywiście z napisem NOWY (a wcześniej zarzuciła mi że nie były nowe obydwa). Ręce opadają.....
hahah. Ma tupet dziewczyna ;p

Wymianka.
Stary 2009-11-12, 19:25   #4849
tequillaaaaaa
Wtajemniczenie

Przekupka: 40 pkt / 98% pozyt.
GG do tequillaaaaaa Send a message via Skype™ to tequillaaaaaa

Cytat:

Czemu nie odwołałas sie do Złośliwca żeby usunął Ci negatywną przekupkę?
tequillaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:40   #4850
nieznajoma19
Zakorzenienie

Przekupka: 29 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez tequillaaaaaa Pokaż wiadomość
Czemu nie odwołałas sie do Złośliwca żeby usunął Ci negatywną przekupkę?
I żeby w ogóle ta dziewczyna oddała ci rzeczy skoro je dała na wątek. Przecież to kradzież
- Zoeva Bamboo

wymianka
nieznajoma19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 19:48   #4851
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez TwojaKokaina Pokaż wiadomość
List lub paczka ma prawo się spóźnić 2 tygodnie. Po tym czasie to nadawca wybiera się z reklamacją na pocztę, żeby zobaczyć, co się stało z paczką. Po to ma kwitek, żeby nie było, że np. dostałaś paczkę, a napisałaś, że jej nie masz.

Dokladnie...

Widocznie dusi zbyt szybko nerwy puscily, byc moze z powodu tego, iz nyla nie ma zadnej przekupki, oczywiscie nie jest to zadne wytlumaczenie, ale coz zrobic, rozni ludzie, rozne reakcje, raz mnie, raz bardziej poprawne.

Skoro juz wposminamy o kwitkach, to dodam, iz warto je trzymac troche dluzej. Moj kolega mial sytuacje, gdzie sprzedal pewien produkt, a po miesiacu dostaje informacje od kupujacego, ze nic nie doszlo i rzada zwrotu pieniedzy. Moj znajomy byl na tyle madry, ze przytrzymal kwitek dluzej, udal sie na poczte, zlozyl odpowiednie 'papiery', po pewnym czasie dostal odpowiedz, ze paczuszka tego i tego dnia dotarla na wyznaczony adres. Okazalo sie, ze kupujacy otrzymal produkt i przy okazji chcial odzyskac swoje pieniadze, majac nadzieje, ze moj kolega nie bedzie juz w posiadaniu potwierdzenia nadania.

Takze warto sie zawsze zabezpieczyc
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-12, 20:57   #4852
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
-bluzke z plama
Sam priorytet dochodzi normalnie jako zwykły tylko szybciej i za niego płaci się o wiele mniej .
Trzeba nadawac polecony piorytet bo ta kto nie ma sensu ponieważ za sam priorytet nie masz potwierdzenia ani pewności , że dojdzie , więc kwestnia nie dogadania się
miałam podobną sytuacje.
Stary 2009-11-12, 21:52   #4853
claudiaaa
Rozeznanie

GG do claudiaaa

Cytat:
-bluzke z plama
przyznam, że coraz więcej 'starych' wizażanek próbuje coś wykombinować (np. zataić wady, spóźnić się z wysłaniem przesyłki, nie odpowiadać na pw, a w najgorszym przypadku nie wysłać paczki!). a przychodzi im to o tyle łatwiej, gdyż mają zdobyte zaufanie wizażanek, o czym świadczy wysoka liczba pozytywnych przekupek.
ale mimo wszystko uważam, że ktoś, kto ma o wiele mniej przekupek musi pogodzić się z faktem, iż wysyła pierwszy. takie się przyjęły reguły i tego się trzymajmy. a jeśli liczba przekupek jest zbliżona u obydwóch wymieniających się wizażanek, to wtedy najlepiej jest umówić się co do terminu wysłania, jednak to już jest kwestia zaufania, czy każda wywiąże się z umowy. ja już miałam kilka sytuacji, w których wysłałam zgodnie z terminem, a na przesyłkę do siebie czekałam dłużej, gdyż wizażanka nie wywiązała się z umowy, a na moje próby 'poganiania' i dopytywania się o przesyłkę nie odpowiadała.. po prostu trzeba być ostrożnym i rozważnym (uczciwym oczywiście też)

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
co proszę? to chyba żarty są jakieś! do takich sytuacji nie powinno się dopuszczać! powinnaś od razu opisać to na czarnej liście
a wizażankę-oszustkę policją postraszyć, bo przecież to oszustwo.

szafa
Stary 2009-11-13, 08:58   #4854
graffka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Sam priorytet dochodzi normalnie jako zwykły tylko szybciej i za niego płaci się o wiele mniej .
Trzeba nadawac polecony piorytet bo ta kto nie ma sensu ponieważ za sam priorytet nie masz potwierdzenia ani pewności , że dojdzie , więc kwestnia nie dogadania się
miałam podobną sytuacje.

chodzilo oczywiscie o polecony priorytet ja taki wyslalam natomiast druga strona polecony ekonomiczny
Ja przyznam sie szczerze boje sie wystawiac negatywne czy neutralne bo wiem ze jesli wystawie taka to pewnie tez taka dostane i choc jestem uczciwa to z negatywem i 9 przekupkami juz w ogole bede musiala do konca zycia wysylac pierwsza

Kochać i być kochanym to jakby z dwóch stron grzało nas słońce
graffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:20   #4855
lillymy
Zakorzenienie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.

o to sie nie bój - ewentualne "odwetowe" nieuzasadnione negatywy zy neutale może usunąć Złośliwiec

KLIK
lillymy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 13:30   #4856
cotynato
Zakorzenienie

Jeżeli chodzi o tego negatywa , to niestety nie chce mi sie szukac wczesniejszej twojej wypowiedzi , ale jezeli mowa tu o negatywie za wysłanie ekonomicznego zamiast priorytetu to bez przesady ;/ nie popadajmy ze skrajności w skrajność. może dziewczyna nie miała więcej w portfelu i żeby wysłac wysłała tak na ile ją stać.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2009-11-13 o 13:32
Stary 2009-11-13, 18:21   #4857
tyska30
Zadomowienie

Przekupka: 76 pkt / 100% pozyt.
GG do tyska30

Proszę o radę. Mam problem z wizażanką olinciaa.

22.10 wymieniłyśmy się adresami, przy tej okazji napisałam, że wysyłka to polecony, ekonomiczny w dniu 23.10 (wymiana mój błyszczyk i odżywka za jej spieniacz do mleka)
23.10 wysłałam swój list wg ustaleń, zabezpieczony bąbelkami oczywiście
02.11 dostałam PW od olinciaa z pytaniem czy jej list dotarł, bo ona mojego nie dostała
ponarzekałyśmy trochę na pocztę z nadzieją, że na pewno paczki niedługo dojdą
09.11 napisałam PW z prośbą o wysłanie skanu nadania listu poleconego - od olinciaa brak odpowiedzi
13.11 rano PW od olinciaa czy list dotarł
13.11 moja odpowiedź, że "niestety nie, a kiedy wysłałaś?" brak odpowiedzi
13.11 otrzymałam list ze spieniaczem, ale:

1. jest to LIST ZWYKŁY,
2. nadany 06.11 (mój był wysłany 23.10) edit: równo 2 tygodnie po nadaniu przesyłki przeze mnie! ,
3. koperta zwykła, niebąbelkowa, rozerwana, spieniacz zgięty bo nieodpowiednio zabezpieczony

Co robić? Spieniacz działa, wyprostowałam to co się zgięło i generalnie nie chciałabym się odmieniać, tym bardziej że ja wysłałam kosmetyki i nie chcę dostać np. zużytych. Na szczęście cała wymianka dotyczy niewielkich kwot jednak nie podoba mi się jak zostałam potraktowana. Jest jeszcze jedna zagwostka. U Olincii w wątku jest na początku napis, że wysyła In Postem, a nie Pocztą Polską (ale na kopercie nie ma żadnego nr więc jest to przesyłka nierejestrowana) i coś czego nie rozumiem: Olinciaa pisze: "nie wymieniam się pierwsza." Czasem ktoś zastrzega że nie wymienia się pierwszy z kimś kto ma mało przekupek, ale żeby tak w ogóle zawsze? Może to jest takie zabezpieczenie olincii na wypadek zdziwienia wizażanki, która ma dużo przekupek, że mimo ustaleń na PW czeka kilka tygodni na obiecana przesyłkę?

Olinciaa nie wystawiła mi też żadnej przekupki. Rozumiem, że czasem ktoś o tym zapomina choć ja staram się pamiętać, ale w takich sytuacjach człowiek zaczyna myśleć, czy ktoś specjalnie nie wstrzymuje się z przekupką pozytywną na wypadek gdyby sam dostał negatywa.

Nie wiem co o tym wszystkim sądzić i co z tym dalej robić.

Przejrzałam teraz wątek "Czarna lista" i okazuje się, że olinciaa już dwa razy tu figuruje (luty i październik) jednak nie ma żadnego negatywa. Ja nie wystawiłam jeszcze nigdy negatywa ani neutrala, ale teraz chyba powinnam choć bardzo niechętnie.

Edytowane przez tyska30
Czas edycji: 2009-11-13 o 22:19
tyska30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-13, 18:25   #4858
TwojaKokaina
Zakorzenienie

Pewnie czeka, aż Ty wystawisz pierwsza. Zwykły list to złamanie regulaminu. Masz prawo dać neutrala. Ale wysyłka później to złamanie kolejnego warunku. Albo neutral albo negatyw!
I nie bój się go wystawić! Jeśli ona wystawi odwetowego (nie ma za co przecież) to możesz napisać do Złośliwca
Stary 2009-11-13, 18:44   #4859
cotynato
Zakorzenienie

Mi olincia wysłała telefon bez pudełka w worku w bombelkowej , ale że z tel wszystko ok to nie czepiałam się juz
Jeżeli czujesz się pokrzywdzona to wystaw.

Wymianka.
Stary 2009-11-13, 22:12   #4860
virtual_reality
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach

Przekupka: 195 pkt / 99% pozyt.

Cytat:
Napisane przez tyska30 Pokaż wiadomość
Proszę o radę. Mam problem z wizażanką olinciaa.

22.10 wymieniłyśmy się adresami, przy tej okazji napisałam, że wysyłka to polecony, ekonomiczny w dniu 23.10 (wymiana mój błyszczyk i odżywka za jej spieniacz do mleka)
23.10 wysłałam swój list wg ustaleń, zabezpieczony bąbelkami oczywiście
02.11 dostałam PW od olinciaa z pytaniem czy jej list dotarł, bo ona mojego nie dostała
ponarzekałyśmy trochę na pocztę z nadzieją, że na pewno paczki niedługo dojdą
09.11 napisałam PW z prośbą o wysłanie skanu nadania listu poleconego - od olinciaa brak odpowiedzi
13.11 rano PW od olinciaa czy list dotarł
13.11 moja odpowiedź, że "niestety nie, a kiedy wysłałaś?" brak odpowiedzi
13.11 otrzymałam list ze spieniaczem, ale
jest to LIST ZWYKŁY, nadany 06.11 (mój był wysłany 23.10), koperta zwykła, rozerwana, spieniacz zgięty bo nieodpowiednio zabezpieczony

Co robić? Spieniacz działa, wyprostowałam to co się zgięło i generalnie nie chciałabym się odmieniać, tym bardziej że ja wysłałam kosmetyki i nie chcę dostać np. zużytych. Na szczęście cała wymianka dotyczy niewielkich kwot jednak nie podoba mi się jak zostałam potraktowana. Jest jeszcze jedna zagwostka. U Olincii w wątku jest na początku napis, że wysyła In Postem, a nie Pocztą Polską (ale na kopercie nie ma żadnego nr więc jest to przesyłka nierejestrowana) i coś czego nie rozumiem: Olinciaa pisze: "nie wymieniam się pierwsza." Czasem ktoś zastrzega że nie wymienia się pierwszy z kimś kto ma mało przekupek, ale żeby tak w ogóle zawsze? Może to jest takie zabezpieczenie olincii na wypadek zdziwienia wizażanki, która ma dużo przekupek, że mimo ustaleń na PW czeka kilka tygodni na obiecana przesyłkę?

Olinciaa nie wystawiła mi też żadnej przekupki. Rozumiem, że czasem ktoś o tym zapomina choć ja staram się pamiętać, ale w takich sytuacjach człowiek zaczyna myśleć, czy ktoś specjalnie nie wstrzymuje się z przekupką pozytywną na wypadek gdyby sam dostał negatywa.

Nie wiem co o tym wszystkim sądzić i co z tym dalej robić.

Przejrzałam teraz wątek "Czarna lista" i okazuje się, że olinciaa już dwa razy tu figuruje (luty i październik) jednak nie ma żadnego negatywa. Ja nie wystawiłam jeszcze nigdy negatywa ani neutrala, ale teraz chyba powinnam choć bardzo niechętnie.
Ja bym wysatwiła neutrala
Wpisz ją na liste osob wysyłających listem zwykłym nierejestrowanym.
virtual_reality jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: ciuchlandia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości