|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz.X Kolejna część rozpakowywania :)
Cytat:
A plotkary to olej niech zajmą się swoim życiem. Dobra idę z małą na spacer niech zażyje trochę świeżego powietrza. U nas aktualnie 13 stopni.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 ![]() Poznaliśmy się: 14.02.09 ![]() Jesteśmy razem: 22.03.09 ![]() Zaręczyny: 16.10.10 ![]() ![]() ![]() Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 ![]() Wojtek 14.10.2015 ![]() Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2013-03-06 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Elllmi, poplakalam sie!!!
![]() Debrah, mam nosidelko womar, w zalaczniku, jak Maly wyglada w tym ![]() Ale, tak jak mowie, nie podobaja mi sie te zwisajace nozki..... Blizne smarowalam balsamem szostakowskiego, ale, standardowo ![]()
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-03-06 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
super opis ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Powiem tak, moja mama była u mnie 2 tygodnie. Pierwszy tydzień nie mogłam się przyzwyczaić, przecież tyle czasu już mieszkałam tylko z mężem, a 2 tydzień zleciał nie wiadomo kiedy. Ale generalnie moja mama się nie wtrącała, za każdym razem jak coś mi doradzała to mówiła, że zrobię tak jak ja chcę. Co do teściowej, ja swoją lubię ale nie wyobrażam sobie by mieszkała lub była u nas całymi dniami. Mąż miał taki pomysł, ale się nie zgodziłam. Mówię mu, że moja mama to moja mama, mogę przy niej z cyckami na wierzchu chodzić, w samych majtach itp. a teściowa to jednak teściowa. Moja teściówka czasami wpada, najbardziej co mnie irytuje to to, że nie zadzwoni powiedzieć że będzie tylko po prostu przyjeżdża. Mieszka w tym samym mieście co my. Więc jak przychodziły do mnie koleżanki to kazałam mężowi do niej dzwonić i jakoś jej oznajmić, że będę miała gości, by nie przyjeżdżała. Powiem Wam, że skomplikowane te relacje. Jak moja mama była te 2 tygodnie to teściowie miałam wrażenie byli zazdrośni o to, że moja mama ciągle tu jest, więc też przyjeżdżali wtedy praktycznie codziennie. Znowu teraz jak teściowie przyjadą, albo tak jak wczoraj teściowa przyjechała by pójść ze mną na spacer z Małą, to znowu chyba mojej mamie było przykro( mieszka 20km od nas) i nie może być u nas często. No i generalnie moi teściowie się strasznie podniecają, bo to ich pierwsze wnucząto , więc gdyby mogli to pewnie by tu też całymi dniami siedzieli ![]() My już po spacerku ![]() I jednak jedziemy do tego lekarza. Mąż będzie siedział w kolejce, a my dojedziemy później. Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-03-06 o 11:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Konto usunięte
|
Lady, te nóżki nie mogą tak wisieć, da się podciągnąć bardziej to nosidło?nóżki powinny być nieco wyżej niż pupa, maxymalna żabka taka.
http://www.szkolachustonoszenia.pl/i...est-zabka.html tu do prawda w chuście, ale ułożenie takie samo powinno być ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zadomowienie
|
a to można sobie pozwolić na jakieś igraszki z TŻ-em jak tam nie jest zagojone?
#4836 |
Zakorzenienie
|
Szaja, nie da sie wlasnie, to jest maks. Klikam chuste, tylko kolor musicie pomoc wybrac
![]()
#4837 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Wczoraj była u mnie położna, pokazała jak kąpać itd, przystawiła mi go do piersi i kurcze w końcu po jakimś czasie załapało co chodzi, aż usnął sobie przy cycusiu, ale potem jak sama chciałam go dostawić to znów ryk i płacz i gryzienie i tak z pół godziny aż w końcu dałam mm ![]() ![]() ![]() ![]() a tak poza tym to i ja muszę się sprężyć i napisać jak mi minął poród ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Konto usunięte
|
Lady, a jakiego koloru masz najwięcej ubrań?
Ja mam sporo czerwonych, szarych, czarnych, to mi czerwień pasuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie miałyśmy te łopoty na początku. Najważniejsze to dziecko do piersi a nie pierś do dziecka. Pomiziaj go sutkiem po ustach, jak już będzie "rozochocony" ![]() Jeszcze dodam że...niestety podając butlę pogłębiasz problem - bo tam jest inna technika ssania, więc do niej się dziecko przyzwyczai. A odruch musi sobie wyrobić na piersi - gdzie jedzenie to wysiłek. Lady: no właśnie niestety nie mogą tak wisieć. Co do koloru : to Szaja dobrze mówi.Dlatego elastyka będę mieć w nudnym czekoladowym kolorze (nad tkaną więcej pomyślę) bo będzie mi pasowała do wszystkiego, ja lubię nudne kolory właśnie ![]() Szaja: jak zadebiutujesz z chustą to wdzięczna będę za : 1) fotę Was ![]() Bokeh: dzięki za info odnośnie kupki, czyli chyba tak ma być? ![]() Lenova i Aga: kurczę...ja też obserwuję taką..zazdrość między moją mamą a teściową. Każda chciałaby być jak najczęściej u Małej, jest to miłe, ale...no właśnie, czuję, że jedna o drugą zazdrosna jest ( w sensie o jej kontakt z dzieckiem) - boję się, żeby się nie zrobiło dziwnie jak Mała będzie większa w sensie "która babcia jest fajniejsza?";/ Lenova: kurdę, wy tak potrzebujecie przede wszystkim... SPOKOJU. Babcie mojej Amelki mogą się realizować co 2gi weekend, gdy ja jestem w szkole, staram się nie nadużywać ich pomocy, proszę o nią kiedy muszę - a one pomagają z ochotą. Ale wspólnego mieszkania bo przyjazd, czy też wpadania bez zapowiedzi często - bym nie zdzierżyła. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;39614554]Lady, a jakiego koloru masz najwięcej ubrań? Ja mam sporo czerwonych, szarych, czarnych, to mi czerwień pasuje ![]() Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2013-03-06 o 11:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Blaneczka pozwoliła. Powstał opis
![]() Jak wiecie zapewne, miałam planowane cc. Otóż w niedzielę o 11.00 zgłosiłam się na izbę przyjęć ze skierowaniem na oddział. Panie położne które mnie przyjmowały chyba pracują tam za karę. ![]() Anastezjolog raczył się pofatygować dopiero po 21 więc straciłam cały dzień… Nie muszę Wam mówić jaka byłam zła ![]() ![]() ![]() ![]() W poniedziałek o 8.30 usłyszałam na korytarzu „Dawajcie pierwszą Cesarzową” ![]() ![]() ![]() ![]() Kazała się rozebrać z bielizny, wzięłam kroplówkę w rękę i na drżących nogach poczłapałam. Widząc napis – Blok Porodowy – ścięło mnie z nóg. ![]() Położna szybko kazała wchodzić, a ja nawet nie zdążyłam dać buziaka mężowi ![]() Weszłam na salę operacyjną, a tam mnóstwo ludzi się kręci, biegają, coś szykują. Rozebrali i pomogli wejść na łóżko. Tzn. „łóżko” to za dużo powiedziane ![]() ![]() ![]() Usłyszałam tylko „Zaczynamy. Poproszę skalpel” i mówi do mnie, że teraz będzie robił nacięcie itp. A ja do niego ,żeby sobie darował, bo ja nie chcę wiedzieć co teraz będzie się działo ![]() ![]() Chwila ciszy i słyszę płacz noworodka… Boże dziewczyny co za uczucie! Radość, szczęście, ulga, że płacze. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() On: Chcesz łożysko na pamiątkę? ![]() Ja: O niczym innym nie marzę ![]() On:Zapamiętałaś jakiś znak szczególny? Ja: Tylko czarne włoski , a dlaczego Pan pyta? On: Bo wiesz, u nas w szpitalu jest taka tradycja, że ładne dzieci się zabiera i daje brzydkie ![]() ![]() I jakiś głos na Sali, żebym się nie martwiła bo Ona poluje na chłopca ![]() ![]() ![]() Zszyli mnie i przewieźli na salę pooperacyjną. Czekałam kiedy przyjdzie TŻ. Dla mnie trwało to wieczność, ale przyszedł. Jak Go zobaczyłam to znowu się popłakałam. On ze łzami w oczach przytulił mnie i powiedział, że bardzo mi dziękuje za ten Skarb, jaki Mu urodziłam, że Mała jest śliczna i że strasznie płakała. ![]() I dopiero jak zaczął z Nią rozmawiać to się uspokoiła. Usiadł przy mnie i zaczął mi pokazywać zdjęcia Blanki. I tak sobie oboje płakaliśmy ze szczęścia.... Mimo tego bólu, jakiego doświadczyłam po porodzie, mimo strachu ogromnego, uważam, że poród to coś najwspanialszego co może spotkać kobietę. Dajemy nowe życie! I to jest tylko nasza zasługa! ![]() Thank God I’m a Women! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
mam pytanie odnośnie ubezpieczenia
Wiem że któraś z Was ma coś wspólnego z ZUSem A oto pytanie Umowę o pracę miałam do dnia porodu i teraz macierzyńskie wypłacać będzie mi ZUS a czy mogę ubezpieczyć jeszcze corkę??
#4843 |
Zakorzenienie
|
rozmowa z lekarzem genialna
![]() jednak te porody to wyciskacze łez są ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- a ja mam pytanie do chustowych mam: jak pakujecie dzieciątko do tej chusty to spokojne jest? bo u mnie młodemu nie za bardzo to pasuje i zaczyna marudzić i płakać, trochę się też wierci i nie zawsze uda mi się dobrze zamotać tą chustę; ale chwilę polulam i się uspokaja; i tak się zastanawiam, że jak z nim pójdę gdzieś dalej i mi się rozwrzeszczy, bo mu np pozycja przestanie pasować, to co ja mam zrobić? ![]()
#4844 |
Zadomowienie
|
Ellmi, Fewcia świetne opisy. Uśmiałam się i wzruszałam na zmianę.
Mama wzięła Olę na spacer, więc siedzę u niej na kompie i Was podczytuję, a powinnam grzać obiadek lub pokimać chwilę. Zapomniałam Wam napisać, że wczoraj przyszedł do mnie rogal do karmienia, który zamówiłam na allegro. Suuuuuuuuuuuuuper sprawa, mała do cyca dobrze ułożona w różnych pozycjach, spod pachy, przy brzuchu itp. Ręce i kręgosłup odciążona. A jaka to jednocześnie poducha do spania! Dziewczyny czy Wy też nie macie kiedy posprzątać chałupy. Już poprosiłam mamę, żeby jutro do mnie przyszła i zajęła się małą, bo w chałupie to jakby bomba wybuchła. Syf jak cholera i muszę to trochę ogarnąć. Dobra, idę grzać obiad.
#4845 |
Zadomowienie
|
Czy to normalne że mój tygodniowy synek nie śpi od 8:30 czyli 4 godziny?
Czy mogę zjeść prince - polo ? Patrzy się nie mnie i mówi "Zjedz mnie".
26.02.2013 ![]() 18.11.2014 ![]() Edytowane przez iffonka7 Czas edycji: 2013-03-06 o 12:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ktore spia z maluchami w lozku... Jak to robicie?? Male spi pod wasza koldra? Na jakiej wysokosci? Miedzy wami a tz czy z brzegu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mi łezka kapnie przy opisach porodów...
Brawo dziewczyny!! Słuchajcie, mam okno uchylone, mała leży pod cienkim kocykiem, czapeczkę jej ubrać? teraz ma gołą głowę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
jak nie ma tż to wywalam jego poduchę i kładę małego na wysokości mojej twarzy i przykrywam kocykiem, nie moją kołdrą; a jak tż jest, to między nami
#4849 |
Konto usunięte
|
debrah, ja nie ubieram
magdusz spi obok pod swoim kocykiem do połowy, nad ranem gdy mam lekki sen i sie nie wierce nakrywam do polowy swoja koldra |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
opiszece mi jak jesteście ułożone wy i dziecko przy karmieniu na leżąco? chciałabym tak umieć a nie siadać w nocy:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, koleżanka podrzucila mi ciekawa książkę Magdaleny Nehring-Gugulskiej " warto karmić piersią" tam jest krok po kroku opisane jak przystawiac,ale tez pokazane są ćwiczenia dla niemowlaka jak wyćwiczonym u niego prawidłowy chwyt.trzymam za Ciebie kciuki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc ja leżę na boku, głowę opieram o zagłówek, i najpierw leżąc na prawym boku, prawą ręką przyciągam Mała, ona tez leży na boku, i jak zacznie ssać to lewą ręką ją trzymam za plecki tak by się nie obróciła na plecy, a prawą sobie wyciągam do góry albo daję pod głowę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Chyba nigdy was nie nadrobie :/ Kurcze jak ja mam dość tych przesądów itd. Moja teściowa ma małą obsesję na ten temat. Kto by nie miał przyjść w odwiedziny to ona uprzedza "żeby się nie dziwić" nad dzieckiem bo zauroczy. Jak byłam u mojej mamy a potem wróciłam i mała miała kolkę to stwierdziła że pewnie ktoś zauroczył tam.Aż się z nią pokłóciłam na koniec bo mi non stop mówi co mam robić. Wyobrażacie sobie że mała 02.03 skończyła miesiąc a ja z nią byłam tylko 2 razy na spacerze bo histeria w domu? -Bo za zimno -Bo nałapie się wiatru A najlepiej żebym w ogóle z nią nie wychodziła i poczekała aż ciepło całkiem się zrobi ![]() I jak płacze to że przeze mnie bo tak wyrywam się na dwór. Nwet okna mi zamyka "bo jak przewijasz to trzeba zamknąć" I znienawidzony przeze mnie tekst "dzieciak jak kurczak,ciepła potrzebuje i nigdy mu nie za gorąco" Bo ona w pierzynę zawijała to i ja powinnam ![]() ![]() Ku..wa mam dość. Nawet że źle ją podnoszę ![]() Ostatnio wybuchłam i nie przychodziła "aż cały dzień" ![]() Stwierdziła że jestem nie wdzięczna bo ona tak pomaga,obiady nosi,sprząta itd. Tylko ja nikogo o to nie prosiłam. Uff aż mi lżej. Moja mała miała przedwczoraj taki atak kolki że razem z tż mieliśmy maraton po pokoju. Aż ja razem z nią płakałam z bezsilności i żalu że ją tak boli. Mówię wam dziewczyny-szok. Ja jestem zdecydowana na chustę ale muszę poczekać do wypłaty :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Współczuję Wam tych relacji z teściami/rodzicami. U mnie na razie nikt nie poucza, moja Mama widzi, że sobie radzę, a teściowie na razie mało nas odwiedzają. Bishonka z tym kurczakiem to mnie rozwaliłaś... ![]() Genialne opisy porodów ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzieciaczki chorujące! Do mnie wczoraj też przyszła chusta, dzisiaj będziemy ćwiczyć. Aha, Laurka pytałaś o zasypianie, to moja Ewcia też zasypia tylko przy cycku, albo na spacerze. Czasem mężowi uda się Ją utulić do spania, ale to rzadko, musi mieć nastrój na spanie u Taty. Wczoraj wisiała przy piersi od 22:30 do 2 w nocy. Ona padnięta tym ciumkaniem i przysypianiem ciągłym, ja padnięta. Co chwilę histeria i krzyki, płacze, w końcu tż wziął na ręce, przytulił mocno, popłakała trochę, ale zasnęła na dwie godzinki. U mnie tak się nie da, jak ja biorę Ją na ręce to od razu zaczyna dzięciołkować, piąstki do buzi wkładać i szukać piersi. Wyczuwa, że mama to tylko do jedzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Więęęęęc, help
![]() Najbardziej podoba mi się ta fioletowa ![]() Szajka, jeszcze pytanko, przepraszam, że tak męczę ![]() Mąż jest, owszem, szczupły bardzo, ale za to ma mega szerokie bary, niemalże jak pływak ![]() ![]()
#4856 |
Zakorzenienie
|
Magdusz, Pietraszko śpi z nami, od 'zewnątrz', z tymże zabezpieczamy go przed spadnięciem tą poduchą ciążową motherhood (chyba najlepszy ciążowy zakup
![]()
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym chyba była za pierwszą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
właśnie z małym śmigamy w chuścinie po domu
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4859 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Lady, a taka: http://www.mamazen.pl/chusta-nati-prowansja.html ![]() A z tych co pokazałaś to ta druga, ładna bardzo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
haha
![]() patrzę patrzę i coraz bardziej mi się ta pierwsza podoba ![]() Szajka, doczytałam z tych linków co wczoraj Asi podawałaś, wezmę 4,6m ![]() Debrah, suwaczek Ci zwariował ![]() Taaaaaaaaaka piękna pogoda dziś!!! ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:46.