Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz9 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-26, 09:31   #4831
misiadelko
BAN stały

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
misiadelko, vixena zdrówka moje gardło też coś nie domaga ostatnio :/
misiadelko podzielisz się informacjami na temat wyceny, jak już Ci odpowiedzą?
Jasne

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
To czemu się nie postawi?:P Będzie miała za karę Super Sweet Eighteen

Ja też mogłabym urządzać i urządzać, choć z tym będę musiała tutaj na spokojnie, bo na wesele też trzeba jeszcze odkładać, a mieszkanie w stanie deweloperskim, więc wszystko od podstaw. Póki co planujemy zrobić podłogi, sufity, łazienkę...po wakacjach kuchnię i sypialnię żeby móc się wprowadzić, potem salon, a dziecięcy to pewnie dopiero jak będziemy się dzidzi spodziewać Póki co będzie pseudo gościnnym z materacem na podłodze:P
Bo ma szaloną mamuśkę? Ale tak naprawdę nie są aż tacy źli Tylko chyba nie pomyśleli (TŻ twierdzi inaczej;P)
Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Widzę, że rozmawiacie o liczbie gości My mamy na liście 198 osób, sala jest na 200 osób a TŻ chce jeszcze kilka osób z pracy zaprosić więc będzie nas pewnie równe 200 osób albo nawet i troszkę więcej (może to kilka osób uda się jeszcze gdzieś ulokować )

Tak w ogóle to chcę się pochwalić, że opłacało się siedzenie do 4 nad ranem przed komputerem, bo udało się i jestem zapisana na wymarzoną specjalność, a zapisy na nią poszły w błyskawicznym tempie i w ciągu zaledwie kilku minut były już zajęte wszystkie miejsca

Cytat:
Napisane przez missmalezji Pokaż wiadomość
Maaam!
Pan odpisał że są 3 ceny: podst pakiet 1200, gdzie oświetlony jets stół pary młodej i ściana za nimi plus urządzenie do mgły; kolejny pakiet za 2400, gdzie dodatkowo plus 1 jest oswietlenie parkietu, punkty ledowe, oswietlenie ścian, kolumien, rogów itp; i 3 pakiet za 3600 gdzie sa te wyśnione inicjały i wogóle super extra
I dojeżdzają No ale u mnie nie byłoby potrzeby

Zdrowiej króliczku, trzymam kciuki za dobry wynik usg

ooo wiem, słyszałam!
A jaka to firma? Który pakiet bierzesz?

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
Witam się zza służbowego biurka U mnie ilość gości zmienia się non stop, ale liczymy od 130 do 150

misiadelko
pamiętaj, że tamta impreza to osiemnastka i pewnie będzie od groma małolatów, którzy będą patrzeć jak się napić. A U Ciebie PRZED weselem będzie WASZ ślub, przysięga - to będzie magia!!! A potem na sali światła i WY - Para Młoda, a nie jakaś tam Osiemnastka
Wiem kochanie, musiałam ochłonąć, strasznie się rozemocjonowałam, teraz widzę, że histeryzowałam, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Podpisaliśmy wczoraj umowę z fotografem

Kurcze, strasznie dużo Was to wesele wychodzi Dziewczyny! Prawdopodobnie jest to kwestia ilości osób bo u nas będzie koło 70-80, więc planujemy zmieścić się w 30.000 zł

U mnie 50-55 tysięcy (zaczynałam od 35 )
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:36   #4832
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Czas przyspiesza, prędkości nabiera, my już umawiamy ślubnego fryzjera!PM2014cz

Cytat:
Napisane przez Kasiulenkowo Pokaż wiadomość
przepis na babkę?

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:

Kurcze, strasznie dużo Was to wesele wychodzi Dziewczyny! Prawdopodobnie jest to kwestia ilości osób bo u nas będzie koło 70-80, więc planujemy zmieścić się w 30.000 zł

Z placków polecam jeszcze 3 BIT

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:37   #4833
karolka5124
Przyczajenie

Cześć dziewczyny idziemy dzisiaj z Tż na rozmowę z fotografem i kamerzystą mam nadzieję, że spodobają się Tż-towi i będę już miała to z głowy
karolka5124 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:38   #4834
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Babka maślano-limonkowa

Jeśli nie przepadacie za limonką, możecie upiec wersję cytrynową lub pomarańczową. Polecam . Składniki:
  • 250 g masła
  • szklanka drobnego cukru do wypieków
  • 4 jajka
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • skórka otarta z 3 -4 limonek
  • 180 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • szczypta soli
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól - przesiać, odłożyć.
W misie miksera utrzeć masło, pod koniec ucierania dodając stopniowo cukier, łyżka po łyżce. Masa powinna być jasna i puszysta. Wbijać jajka, jedno po drugim, miksując do połączenia się składników po każdym dodaniu. Dodać skórkę z limonki i zmiksować.
Do tak ubitej masy dodawać na zmianę sok z limonki i przesiane suche składniki (w trzech turach), mieszając szpatułką, tylko do połączenia się składników.
Formę do babki (o pojemności około 2300 ml) wysmarować masłem, oprószyć mąką. Ciasto przelać do formy, do 3/4 jej wysokości.
Piec w temperaturze 160ºC przez około 1 godzinę, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, lekko przestudzić w formie, przełożyć na paterę.
Smakuje idealnie z lukrem limonkowym: 1 szklankę cukru pudru rozprowadzić z 3 łyżkami świeżo wyciśniętego soku z limonki (dodatkowego). Jeśli lukier jest zbyt rzadki, dodać więcej pudru, jeśli zbyt gęsty -soku.
Smacznego

przepis pochodzi z mojewypieki.pl
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:38   #4835
adziia13
Rozeznanie

Witam się dziewuszki,
Miałam fatalną noc co usnęłam to śniły mi się operacyjne koszmary. MASAKRA jakaś.
Wiem, znów przynudzam o operacji, ale potwornie się denerwuję, a TŻ za chwilę uszy spuchną od słuchania tego, no i nie chcę go jeszcze bardziej nakręcać, bo też się o mnie boi.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:39   #4836
velika
Winter is coming

Cytat:

gratki
ja też mam budżet 30 tys. i chciałabym się w nim zmieścić. Akurat mam dość tanią salę i foto też udało się znaleźć w dobrej cenie, to czy dużo przekroczę, zależy w sumie od tego, jaką kieckę kupię
A ja placków nie umiem piec, próbowałam coś upiec kilka razy, ale tragedia... Ale w ogóle nie lubię gotować i nie mam talentu.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:41   #4837
docik10
Zakorzenienie

Cytat:

To tak jak my
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 09:42   #4838
Opiumalfa
Zakorzenienie

witam sie, u nas bedzie 120 osob, a potem dobije do 150 na tancach (taka tradycja, ze sie zaprasza na same tance dalszych znajomych).

Co do kosztow, to staramy sie zmiescic w 25 tys euro. Wiem, ze to jest szokujaca liczba dla osob z PL, ale mniej wiecej przeliczajac zarobki, wychodzi taniej niz w PL..
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:43   #4839
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
Z placków polecam jeszcze 3 BIT
O taaaak, pycha

Cytat:
Napisane przez karolka5124 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny idziemy dzisiaj z Tż na rozmowę z fotografem i kamerzystą mam nadzieję, że spodobają się Tż-towi i będę już miała to z głowy
Powodzenia

Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Witam się dziewuszki,
Miałam fatalną noc co usnęłam to śniły mi się operacyjne koszmary. MASAKRA jakaś.
Wiem, znów przynudzam o operacji, ale potwornie się denerwuję, a TŻ za chwilę uszy spuchną od słuchania tego, no i nie chcę go jeszcze bardziej nakręcać, bo też się o mnie boi.
A wiesz, ze im mniej się będziesz stresować to tym łatwiej przejdziesz przez cały ten koszmarek?
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:45   #4840
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratki
ja też mam budżet 30 tys. i chciałabym się w nim zmieścić. Akurat mam dość tanią salę i foto też udało się znaleźć w dobrej cenie, to czy dużo przekroczę, zależy w sumie od tego, jaką kieckę kupię
A ja placków nie umiem piec, próbowałam coś upiec kilka razy, ale tragedia... Ale w ogóle nie lubię gotować i nie mam talentu.
Właśnie 3 bita się nie piecze czas przygotowania - 30 minut a w smaku bajka

Stary 2013-03-26, 09:47   #4841
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Pogadałam z mamą, bo wpadła do nas i już mi lepiej
nie ma to jak wygadać się drugiej kobiecie z TŻ mogę rozmawiać o wszystkim i naprawdę świetnie się rozumiemy, ale czasem się złości, że pewne kwestie muszę jeszcze omówić z Mamą a jak mówię potem, że od razu mi lepiej to on się burzy, "a co, ja cię nie umiem tak pocieszyć?"

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Tak, to wina misiadelko, ja chciałam prostą, skromną kieckę, a teraz marzą mi się pierzaste falbany
A 10 kilo nie zamierzam schudnąć, nigdy w życiu Mam już za sobą uwielbienie do anorektycznej wersji siebie. Wolę mieć jednak to i owo większe
ja to mam wieczne uwielbienie do anorektycznej wersji siebie (liceum/pierwszy rok studiów), ale to już chyba nie wróci, niby to nie dużo bo przytyłam max. 4 kg no ale dla mnie różnica zauważalna... mogę jedynie popracować nad kondycją bo nie jestem już chyba stanie zrzucić więcej niż max. 2 kg... za długo ważę tak samo... już od chyba ponad 2-3 lat... TŻ podobno woli mnie taką - to i owo większe

a tak w ogóle to dzień dobry, chciałam się pochwalić, to już pewne, zmieniam pracę , a przy okazji całą noc miałąm mega mdłości, nie spałam bo się chyba czymś zatrułam, oczywiście co chwilę biegałam do łazienki, masakra. macie jakiś dobry sposób na zatrucie? już mi lepiej, ale dalej mam mdłości i ściska mnie we wnętrznościach TŻ w pracy, biedny, znowu mu nie dałam pospać
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 09:47   #4842
Veiovis
Zakorzenienie

Skusiłyście mnie i zaraz zbieram się do sklepu po składniki na 3BITA
Stary 2013-03-26, 09:47   #4843
misia880
Zakorzenienie

a 3 BIT przepis ??
Poprosze

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:51   #4844
adziia13
Rozeznanie

Cytat:
A wiesz, ze im mniej się będziesz stresować to tym łatwiej przejdziesz przez cały ten koszmarek?
Niby wiem, ale przed ostatnią operacją nie denerwowałam się prawie wcale, i wyszło jak wyszło, najpierw (młoda) anestezjolożka z pieprzyła mi ZOP tak, że działał tylko na zdrową nogę, potem z 5 razy mnie kuła do podpajęczynówkowego, miałam paskudnego bolącego krwiaka, a potem prawie im zeszłam po operacji na wstrząs bólowy.

To będzie moja 5 operacja. Znieczulenia od początku do końca dobrze miałam zrobione tylko przy pierwszej, z każdym kolejnym było coś nie tak, a na ostatniej operacji wszystko przeszło ludzkie pojęcia, pewnie dltego się teraz tak nakręcam. POTWORNIE BOJĘ SIĘ TAKIEGO BÓLU JAK OSTATNIO.
adziia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:54   #4845
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam akurat 2 wersje - jeden pieczony (na biszkopcie) i drugi bez pieczenia na herbatnikach/krakersach.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:56   #4846
misiadelko
BAN stały

adziia

Idę popracować, mam dziś lenia...
misiadelko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 09:58   #4847
misia880
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Ja mam akurat 2 wersje - jeden pieczony (na biszkopcie) i drugi bez pieczenia na herbatnikach/krakersach.
podaj podaj moze byc i ten i ten ja dziś zrobie bo mam takiego smaka

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

adziia13

Stary 2013-03-26, 10:01   #4848
anka1897
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a 3 BIT przepis ??
Poprosze
Na pamięć znam:
- herbatniki - w zależności od wielkości blachy - 1-2 duże opakowania
- krem - w najszybszej wersji - ugotować 2budynie śmietankowe w 600 ml mleka najlepiej bez cukru i samemu dodać 2 łyżki
w wersji dłuższej ale smaczniejszej samemu robimy budyń - 2 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki ziemniaczanej, 2 szklanki mleka, cukier waniliowy i cukier kryształ troche - aby nie było słodkie
budyń po wystygnięciu ucieramy z kostką masła - 200 g
- masa kajmakowa - w biedronce można kupić (przed położeniem na ok. 5 minut we wrzącej wody gotować aby się lepiej rozprowadzało)
- 0,5 l smietany kremówki
Ucieramy, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i żelatyne (3 łyżeczki rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody)
- polewa czekoladowa -można zrobić samemu ale nie pamiętam przepisu

Układamy: herbatniki/masa budyniowa/herbatniki/ masa kajmakowa/śmietana kremówka/herbatniki-maczane w mleku/polewa

Smacznego

Stary 2013-03-26, 10:07   #4849
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
POTWORNIE BOJĘ SIĘ TAKIEGO BÓLU JAK OSTATNIO.
Będzie dobrze

Ja przeważnie robię z tego przepisu, tylko nie kupuje mleka skondensowanego do gotowania, tylko od razu gotową masę korówkową
http://www.wielkiezarcie.com/recipe43149.html
Stary 2013-03-26, 10:08   #4850
misia880
Zakorzenienie

anka1897 - MNIAM MNIAM

Stary 2013-03-26, 10:20   #4851
mala_czarna_21
Zakorzenienie

ja już podawałam swoją wersję tytułu :

U nas już przymiarki w toku,ślubujemy w przyszłym roku PM2014

i nawiązując do tytułu dzisiaj mam kolejną przymiarkę

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:24   #4852
velika
Winter is coming

Cytat:
matko, pół godziny w kuchni Nie, nie, za gotowanie się nie biorę, umiem co prawda zrobić sernik na zimno i na tym zakończę

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to dzień dobry, chciałam się pochwalić, to już pewne, zmieniam pracę , a przy okazji całą noc miałąm mega mdłości, nie spałam bo się chyba czymś zatrułam, oczywiście co chwilę biegałam do łazienki, masakra. macie jakiś dobry sposób na zatrucie? już mi lepiej, ale dalej mam mdłości i ściska mnie we wnętrznościach TŻ w pracy, biedny, znowu mu nie dałam pospać
z mdłościami nie pomogę, ale gratuluję nowej pracy
adzia będzie dobrze

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:28   #4853
missmalezji
Wtajemniczenie

aneczkaja napisałam wycenę firmy z bydgoszczy jest to ta firma do ktorej link wysylalam - dekorowanie swiatłem pe el
nie wiem czy wogóle sieę zdecydujemy na to,musimy z tż to obgadać. w pt umówiłam nas na oglądanie sali i spotkanie z panią manager
z ciast niepieczonych polecam bananofee pie
mam pisać ofertę jak dostanę od hotelu?

Edytowane przez missmalezji
Czas edycji: 2013-03-26 o 10:31
missmalezji jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 10:31   #4854
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się dziewuszki,
wiadome że się denerwujesz, każdy miałby pietra
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:33   #4855
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
nawiązując do tytułu dzisiaj mam kolejną przymiarkę
szyjesz suknię ?
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:37   #4856
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Mnie dopiszcie też, proszę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
w przyszlym tygodniu idziemy degustowac jedzonko z naszego kateringu!

Dzis juz powiedzielismy, ze bierzemy nasza sale wiec chwale sie
Super miejsce, gratuluję

Strasznie duużo napisałyście

Witam nowe pm tajnik girl napiszę tylko tyle -

Ja mam tez dylemat z obiadem (i odnośnie lokalu i tego, co podać). To by było małe, 3 godzinne przyjęcie max myślę z 1. tańcem, dwu daniowym obiadem i tortem oczywiście i też myślę nad pomidorową, pewnie do drugiego jakiś zestaw surówek tylko nie wiem czy ziemniaki wypada do takiej okazji dawać? Hmm...

Miałam od 8.30 być na próbie w filharmonii (wczoraj śpiewanie od 14.30 do 20.40 non stop ), ale zaspałam

A teraz męczę sprzątanie w domu i zaraz do licencjatu siadam...

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:39   #4857
lupinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_czarna_21 Pokaż wiadomość
ja już podawałam swoją wersję tytułu :

U nas już przymiarki w toku,ślubujemy w przyszłym roku PM2014

i nawiązując do tytułu dzisiaj mam kolejną przymiarkę
w Krakowie? to napisz coś potem bo ostatnio chyba słabo zdałaś relację
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-26, 10:43   #4858
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Kishlaczkowa wysłałam Ci wiadomośc na priv

ze strony energetyki ;p
Dostałam i już odpowiedziałam

Cytat:
tylko wieczorem bo w pracy jestem
O, tak! POCZEKAM!

Cytat:
Gratuluję!

Cytat:
Kishlaczkowa nic wielkiego
jesli chcecie mogę zalożyc new wąciunio
Skoro nie ma chętnych to zrób to! Ja bym mogła także założyć, ale nie do końca wiem jak dokładnie...

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Wiem kochanie, musiałam ochłonąć, strasznie się rozemocjonowałam, teraz widzę, że histeryzowałam, będzie dobrze
Ty to jednak jesteś mądra i bystra bestia I jeszcze z takim TŻ'em! Nigdy nie zginiesz!

adziia nie zamęczasz nas! Pisz, żal się, bój - to normalne I my Ci pomożemy przez to przejść

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:45   #4859
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
moje tytuly:

O figury dbamy ale o ślubach wciąż gadamy! PM 2014
Nie ma czasu an lenistwo nasze śluby są już blisko PM 2014
Inspiracje w głowach mamy czy my z tego skorzystamy? PM 2014
Chyba już były takie propozycje w tamtej części, nie? Bo mam wrażenie, że gdzieś już je czytałam Tak, wiem - miały być "odłożone na później", też fajne
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-03-26 o 10:56
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-26, 10:50   #4860
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Na pamięć znam:
- herbatniki - w zależności od wielkości blachy - 1-2 duże opakowania
- krem - w najszybszej wersji - ugotować 2budynie śmietankowe w 600 ml mleka najlepiej bez cukru i samemu dodać 2 łyżki
w wersji dłuższej ale smaczniejszej samemu robimy budyń - 2 szklanki mąki pszennej, 2 szklanki ziemniaczanej, 2 szklanki mleka, cukier waniliowy i cukier kryształ troche - aby nie było słodkie
budyń po wystygnięciu ucieramy z kostką masła - 200 g
- masa kajmakowa - w biedronce można kupić (przed położeniem na ok. 5 minut we wrzącej wody gotować aby się lepiej rozprowadzało)
- 0,5 l smietany kremówki
Ucieramy, dodajemy 1 łyżkę cukru pudru i żelatyne (3 łyżeczki rozpuszczone w 1/4 szklanki gorącej wody)
- polewa czekoladowa -można zrobić samemu ale nie pamiętam przepisu
Układamy: herbatniki/masa budyniowa/herbatniki/ masa kajmakowa/śmietana kremówka/herbatniki-maczane w mleku/polewa

Smacznego
Pieczony robi się tak samo, z tym wyjątkiem, że musisz upiec biszkopt z 6 jaj, a potem przekroić go na 2 blaty (jeden grubszy, a drugi cieńszy). I przekładasz tak:
1) grubszy biszkopt (trzeba nasączyć np. mocną herbatą z cytryną i cukrem - można dolać trochę wódki)
2) krem budyniowy wg przepisu koleżanki
3) krakersy,
4) masa kajmakowa (krówka)
3) herbatniki 3 paczki
4) masa śmietankowa (ja robię 2 wersje: pierwsza - kremówka ubita na sztywno + 1 galaretka cytrynowa tężejąca lub druga: 2 śnieżki na mleko + również 1 galaretka tężejąca- miksujemy razem)
5) cieńszy biszkopt
6) polewa czekoladowa (czekolada mleczna +2 łyżki mleka + łyżka margaryny+opcjonalnie łyżka cukru pudru- zagotować, lekko przestudzić)
Gotowe - pół dnia roboty, ale efekt.... super

Edytowane przez niulka_1985
Czas edycji: 2013-03-26 o 10:53
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości