Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-04, 11:57   #4831
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWI

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
A to mężowi mojemu przez przypadek złamali

Ej. Poszlam spać o 22.30. Obudziłam się o północy. Potem zasnęłam po 3 i teraz od 6 nie śpię.
Ja chce z powrotem 1 trymestr i spanie po 18 godz na dobę!
mnie tez cos poprzestawialo sie i o 4 nad ranem rozsiadlam sie w fotelu i jadlam...jablko wstalam tylko na siku

za prysznic! niby nic, a tak cieszy!

dzien dobry!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
wczoraj na fb kolezanka puscila hehe ja zamowilam z niebieskim fotelem
eee myslalam, ze dla chlopakow to tylko skora i przyciemniane szyby
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 11:58   #4832
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Elusiek
między 34 a 36 tc trzeba pobrać, moja gin nie chciała wystawić skierowania na pobranie bo twierdzi że to mało potrzebne ale dziś sama poszłam na pobranie prywatnie w poniedziałek wyniki
mało potrzebne u mnie w szpitalu wymagane na dzień dobry, bo od tego sporo zależy przy porodzie
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 11:58   #4833
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Wiesz co mnie spojenie napierniczało przez dłuższy czas, a teraz przeszło, te twardnienia też mi jakoś przeszły, czuję się lepiej niż miesiąc temu, nawet nie jest mi ciężko dzięki brakowi tych bóli różnych. Rozpoczęłam 9 miesiąc, a czuję się jak w 5 No może nie wtedy kiedy zakładam skarpetki albo buty Także wiesz.... Wszystko przed Tobą
obys miala racje i byla moja dobra wrozka przepowiadajaca przyszlosc zaczynam sie bac, ze do konca ciazy moja miednica rozsypie sie
Stary 2013-04-04, 11:58   #4834
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Chyba mam doła.
coś się stało? czy tak po prostu ?- przyszedł dół nie wiadomo skąd
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:00   #4835
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ale mi Jurek kopie
W ogóle rano tak się ruszał, że poczułam jakby rączkę lub nóżkę, taki wałeczek twardy
moja panna w nocy tak sie rozwalila, ze nogi miala zupelnie pod zebrami nie moglam wstac z lozka, bo mialam wrazenie, ze ja polamie dluuuuga juz jest, to pewne!
Stary 2013-04-04, 12:00   #4836
Mysia mysz
Zakorzenienie

właśnie miałam stretching w biurze a dzisiaj jogaaaa ciekawe czy są jakieś zajęcia fitness dla kobiet w połogu?
Stary 2013-04-04, 12:02   #4837
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

to chyba jedyny temat o który wypytywałam wszyskie już rodzące jakie znam bo obawiam się że u mnie to będzie "niekończąca się historia". No i niestety to zależy od kobiety. Najkrócej usłyszałam że 3 dni, najdłużej 4 tygodnie.
Ja to się bardziej boję tego dyskomfortu podczas połogu niż samego porodu.
3 dni??? no bez jaj, to okres trwa dłużej... ja nie pamiętam już ale ze 2-3 tygodnie to na pewno..
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:02   #4838
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
mało potrzebne u mnie w szpitalu wymagane na dzień dobry, bo od tego sporo zależy przy porodzie
właśnie u mnie w szpitalu przy porodzie też wymagają od razu badania, moja gin od 2 miesięcy jakaś dziwna się zrobiła i widać że ma dość olewające podejście do pacjentów, gdyby nie to że już końcówka ciąży bym ją zmieniła
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:03   #4839
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
właśnie miałam stretching w biurze a dzisiaj jogaaaa ciekawe czy są jakieś zajęcia fitness dla kobiet w połogu?

ja mam zamiar sie delikatnie zacząć ruszać jak tylko mnie przestanie boleć brzuch po cc. A jak wszystko będzie ok, to 2 miechy po porodzie się zapisuję na fitnesik już się normalnie nie mogę doczekać.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:03   #4840
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
moja panna w nocy tak sie rozwalila, ze nogi miala zupelnie pod zebrami nie moglam wstac z lozka, bo mialam wrazenie, ze ja polamie dluuuuga juz jest, to pewne!
Też mam czasem takie wrażenie, że jak się zegnę to go złamię, jak tak się wyciąga
Stary 2013-04-04, 12:05   #4841
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elusiek
właśnie u mnie w szpitalu przy porodzie też wymagają od razu badania, moja gin od 2 miesięcy jakaś dziwna się zrobiła i widać że ma dość olewające podejście do pacjentów, gdyby nie to że już końcówka ciąży bym ją zmieniła
dziwne że tak się zmieniła..i szkoda, zwłaszcza że w kwestii tego badania nie miała racji
Stary 2013-04-04, 12:05   #4842
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
coś się stało? czy tak po prostu ?- przyszedł dół nie wiadomo skąd
Jest ciemno, pełno chmur, jedzenia nie ma, iść do sklepu mi się nie chce... I mam mieszane uczucia, bo jakoś odkąd jestem z mężem to nie mam zbyt kotaktu ze znajmymi, jak się umawiam, to odwołuję i niby mi się nie chce w sumie i nie zależy mi zeby gdzieś iść, to jak widzę że mąż gada ze swoimi, pisze listy to jakoś sobie myślę, że ja tak wszystko rzuciałam dla niego, żeby być z nim i nie wiem czy to dobrze. On mnie namawia, żebym się spotkała z koleżankami, ale mi się nie chce... Wolę ten czas z nim spędzić ech, sama już nie wiem.
Stary 2013-04-04, 12:06   #4843
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ja mam zamiar sie delikatnie zacząć ruszać jak tylko mnie przestanie boleć brzuch po cc. A jak wszystko będzie ok, to 2 miechy po porodzie się zapisuję na fitnesik już się normalnie nie mogę doczekać.
a nie wiesz jak jest po sn? można po jakiś 2-3 tygodniach zacząć ćwiczyć? oczywiście nie jakoś intensywnie ale ćwiczyć?
Stary 2013-04-04, 12:08   #4844
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Ciemno, szaro, brzydko, jakby padać miało Zaraz wpadnę w depresję... A tż w pracy... Na szczęście teraz pracuje tylko do 14.30, ale za to co dziennie...
U mnie śnieg pada porządnie od wczorajszego popołudnia do teraz. Tak sypie, że prawie świata nie widać. Niech ta zima już się skończy noo!

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

antoine to rutinoscorbin pomaga na rozstępy? też jestem zadowolona z tych produktów rosmanowskich
Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
na naczynka
Sharp widzę, że Jussti już Ci odpisała. Właśnie na naczynka ten rutinoscorbin. Ja mam ogólnie cerę naczynkową i zaczęły mi się szybko sypać w ciąży. Gin zaproponował Cyklo 3Fort jakoś tak albo właśnie rutinoscorbin. Ten cyklo kosztuje 30 zł więc trochę bogato, zużyłam jedno opakowanie i biorę rutinoscorbin. Puki co też działa.
[/QUOTE]

Witam się dziewczyny w te "zimowe", śnieżne południe. Dziś zaczynamy 29 Tydzień

Happy blue moja mała też dziś całą noc spokojna. Co się przebudziłam to cisza, aż brzuch macałam czy wsio Ok i dalej go mam Teraz też takie delikatne ruchy tylko. Widocznie taki dzień leniucha. Ale obserwuj ten śluz. Ja czasami mam lekko różowy przez chwilę po przytulankach. Może coś tam było wczoraj?

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-04-04 o 12:09
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:08   #4845
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
laski pytanko o warsztaty mamo to ja, czy któraś się wybiera przed 12 kwietnia? bo dostałam plan i wychodzi a to, że to to samo co bezpieczny maluch, połwoa firm ta sama, gratisy na końcu i nie wiem czy jest sens iść
11 kwietnia, ale nie bylam wczesniej na innych, bo Bielsko omijali
Stary 2013-04-04, 12:11   #4846
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Jest ciemno, pełno chmur, jedzenia nie ma, iść do sklepu mi się nie chce... I mam mieszane uczucia, bo jakoś odkąd jestem z mężem to nie mam zbyt kotaktu ze znajmymi, jak się umawiam, to odwołuję i niby mi się nie chce w sumie i nie zależy mi zeby gdzieś iść, to jak widzę że mąż gada ze swoimi, pisze listy to jakoś sobie myślę, że ja tak wszystko rzuciałam dla niego, żeby być z nim i nie wiem czy to dobrze. On mnie namawia, żebym się spotkała z koleżankami, ale mi się nie chce... Wolę ten czas z nim spędzić ech, sama już nie wiem.
rozumiem mieszane uczucia... niby z jednej strony czegoś chcesz,ale z drugiej jednak wolisz zrobić coś innego

a ponadto pogoda strasznie dołuje

też musiałabym się wybrać do sklepu, bo nawet chleba i masła nie mam, i tak jak Tobie nie chce mi się
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:12   #4847
Mysia mysz
Zakorzenienie

mój młody też leniwy dzisiaj, coś tam się rusza, ale bez szału
Stary 2013-04-04, 12:15   #4848
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, tak, domyślam się, że nie do takiego gdzie wszyscy się kąpią,ale jakos mimo wszystko mam obrzydzenie do basenów
moze to Cie przekona www.bobas-bielsko.pl polecam "warto wiedziec", galerie i filmy
znajomy prowadzi zajecia z maluszkami od dobrych nastu lat (wczesniej w Katowicach) i baaardzo poleca. bakterie sa niczym przy napieciu miesniowym
Stary 2013-04-04, 12:15   #4849
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh
ojoj niedobrze. słuchaj męża i spotkaj się z koleżankami na ploty wypijcie/zjedzcie coś dobrego i bawcie się dobrze. babskie spotkania są świetne
ja też czasem mam taką niechcicę-ale jak się zmotywuję w końcu to nie żałuję

Cytat:
Napisane przez antoinettee
Witam się dziewczyny w te "zimowe", śnieżne południe. Dziś zaczynamy 29 Tydzień
Stary 2013-04-04, 12:22   #4850
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
No właśnie słyszłam, ze koło tygodnia. A znajoma miała jakieś antybiotyki przez tydzień jak jej wyszło i kolejne badanie wiec 36tc to trochę późno. Ale cóż gin wie co robi.
ja mialam pobierane chyba w czwartek, a wynik byl w pon lub wtorek musza sie te komorki troche czasu sprobowac namnozyc :P
i tez mialam pobrane wczesniej i zastanawiam sie czy przed samym porodem bede robila jeszcze raz...pewnie nie
Stary 2013-04-04, 12:26   #4851
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
ojoj niedobrze. słuchaj męża i spotkaj się z koleżankami na ploty wypijcie/zjedzcie coś dobrego i bawcie się dobrze. babskie spotkania są świetne
ja też czasem mam taką niechcicę-ale jak się zmotywuję w końcu to nie żałuję
Tak, wiem, bo ja się w życiu nie zbiorę i czuję że już nie wyjdę, ale jak już bym wyszła to wiem, że było by fajnie, to jes chore. Tak samo z mężem, wczoraj mieliśmy wieczrem gdzieś pojchać, już byłam happy, a potem mnie znowu dopadło: "No ale po coooo" i zasnęłam

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
rozumiem mieszane uczucia... niby z jednej strony czegoś chcesz,ale z drugiej jednak wolisz zrobić coś innego

a ponadto pogoda strasznie dołuje

też musiałabym się wybrać do sklepu, bo nawet chleba i masła nie mam, i tak jak Tobie nie chce mi się
Tak właśnie, to oroe uczucie, już sama nie wiem, co chcę.
Jakby było słonko, to może lepiej by było!
Ja muszę do tego sklepu, ale chybaza 5 godzin się przełamię i wyjdę. ogłupiałam.
Stary 2013-04-04, 12:27   #4852
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
wczoraj po wizycie u gina już nie wchodziłam na wizaż, więc teraz opiszę jej przebieg:
- było nawet miło
- gin pobrał mi wymaz na paciora
- szyjkę mam znacznie skróconą
- rozwarcie na 1 palec

za 2 tyg- czyli 17 kwietnia kolejna wizyta

miał zrobić USG, ale wykorzystał fakt, że w szpitalu miałam robione, więc podobno zrobi mi za 2 tygodnie

oczywiście dalej mam brać feno i luteinę ... no i leżeć
to odpoczywaj grzecznie na tym etapie skrócona szyjka i lekkie rozwarcie to nawet lepiej niż jakby była szczelna i zamknięta, jest szansa że nie będą Ci wywoływać porodu po 10 dniach

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć
uwaga, będę jojczyć.... wczoraj wieczorem się trochę zestresowałam i dalej nie w sosie wstałam. na podpasce (skończyły mi się wkładki) mam jakieś dziwne bardzo bladoróżowe plamy, ale u źródła sprawdzam od wczoraj i nie ma nic, oprócz normalnej wydzieliny żółtawej, ki pieron
po świętach mam cały czas spięty brzuch, leżę i leżę, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam sobie tym świętowaniem...dziś brzuch niby miękki, ale pobolewa w krzyżu i nie tak jak zwykle...wstałam dopiero pół godziny temu więc czekam na rozwój wydarzeń.
od dwóch dni Helenka się tak mało rusza też nie wiem o co kaman, wczoraj przed zaśnięciem musiałam popukać do niej, w końcu się obudziła na chwilkę...
do tego mam zainfekowane gardło i nie wiem czym uderzyć, bo nic w sumie nie mam... płukanie solą?
jak żyć? nie wiem czy sobie wkręcam czy faktycznie coś się dzieje niedobrego, ale dlaczego miałoby...ja już chcę być po porodzie i trzymać i karmić małą, zdrową, szczęśliwą córę!!!
ojj biedactwo, wszystko nie tak ... ja bym zadzwoniła do lekarza jednak jak widziałaś coś takiego na wkładce ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-04, 12:27   #4853
vvgh
Wtajemniczenie

Jeny, klawiatura mi nie działa, czy co... połykam litery i spacja jakoś zamula.
Stary 2013-04-04, 12:27   #4854
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
cześć
uwaga, będę jojczyć.... wczoraj wieczorem się trochę zestresowałam i dalej nie w sosie wstałam. na podpasce (skończyły mi się wkładki) mam jakieś dziwne bardzo bladoróżowe plamy, ale u źródła sprawdzam od wczoraj i nie ma nic, oprócz normalnej wydzieliny żółtawej, ki pieron
po świętach mam cały czas spięty brzuch, leżę i leżę, mam nadzieję, że nie zaszkodziłam sobie tym świętowaniem...dziś brzuch niby miękki, ale pobolewa w krzyżu i nie tak jak zwykle...wstałam dopiero pół godziny temu więc czekam na rozwój wydarzeń.
nie strasze, ale u mnie tez najpierw byla jasnorozowa plamka, taka nawet pomaranczowa. malenka. pozniej troche powiekszyla sie. to szyjka podrazniona, wiec podobno ma prawo troche plamic. teraz zadzwonilabym do gina i nie jechala na ip...pewnie przepisalby mi luteine i nie lezalabym 8 dni bez sensu :P ja stosowalam jeszcze czopki i myslalam, ze moze to ich wina...zadzwon do gina, bedziesz spokojniejsza jak obejrzy szyjke i powie Ci, ze to nic takiego.
Stary 2013-04-04, 12:27   #4855
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli
bakterie sa niczym przy napieciu miesniowym
bakterie są wszędzie, i nie sposób ich uniknąć. mojemu dziecku sterylne warunki nie grożą
Stary 2013-04-04, 12:29   #4856
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba mam doła.
wdrap sie na jakas gorke dla rownowagi
Stary 2013-04-04, 12:30   #4857
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jeny, klawiatura mi nie działa, czy co... połykam litery i spacja jakoś zamula.
komputer daje ci znak żebyś się przeszła do sklepu
Stary 2013-04-04, 12:32   #4858
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
mnie tez wszystkie znajome mamuski w kolko powtarzaja zebym nie przegapila...
znajoma mowila, ze miala inna bakterie Klebsiela oxytoca czy jakos tak i tez sporo z tym bylo zamieszania. musze dopytac gina, czy na to tez robi sie jakies badania, czy to grozne itd. wszystkiego nie da sie wykluczyc
Stary 2013-04-04, 12:33   #4859
vvgh
Wtajemniczenie

am takieo super męża, a zachowuję się jak idiotka czasem. Dziś znów coś wymyśliam, jak proponował, by gdzieś jechać.Weź się kobieto w garść
Stary 2013-04-04, 12:34   #4860
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, zajecia to beda w domu przy Piotrusiu: milion sklonow i brzuszkow (do lozeczka), cwiczenie bicepsow (podczas noszenia i bujania), a pozniej slalomy miedzy zabawkami i inne takie atrakcje
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości