Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 17:58   #4831
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna
Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

No tak, ja mu powiedziałam o tym wszystkim, że jak się poznaliśmy to nie mieliśmy nic, nawet nie pracowaliśmy tak na prawdę (gdzieś dorywczo, bo ja byłam jeszcze w maturalnej, a on studiował dziennie), więc nie może myśleć, że jestem z nim dla kasy. I, że jak przynosi więcej kasy do domu to, że ja wtedy go bardziej kocham (?).. Sprawił mi ogromną przykrość, ale przeprosił, nie potrafi mi teraz wytłumaczyć nawet skąd on to wytrzasnął.. jakoś tak mi przeszła myśl, że teściowa mu to podpowiedziała, bo akurat dzień wcześniej był u niej sam.
Tak, czy tak, postanowiłam, że mu nie odpuszczę. Nie będę się przed nim płaszczyć. Mamy zamiar wyjechać gdzieś na weekend, więc wtedy na spokojnie z nim pogadam, ustalę zasady i granice. Jeśli się kochamy i chcemy być razem, to tak być nie może.
Dziękuję Wam laseczki, wiedziałam, że u Was znajdę słowo wsparcia
Nadal będę do Was zaglądać, czasem się odezwę. Chyba mogę, co?
Stary 2013-08-01, 18:07   #4832
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest dobrze!!! Jest bardzo dobrze. Rosną mi baby hair. Wczoraj je dopiero zauważyłam. SĄ!!! ROSNĄ!!! Zauważyłam najpierw przy grzywce, potem poprosiłam córkę, żeby spojrzała na całą głowę czy też rosną. Rosną na całej głowie. Ale się cieszę!!!:h appy:
Są różnej długości, niektóre mają 3 cm, niektóre dopiero co kiełkują. Ale olejek będę nadal używać a dziś kupiłam sobie jeszcze wodę brzozową. Wprost bombarduję moje włosy eliksirami.
Widzisz są efekty
Cytat:
Napisane przez ruda_not_grazyna Pokaż wiadomość
No tak, ja mu powiedziałam o tym wszystkim, że jak się poznaliśmy to nie mieliśmy nic, nawet nie pracowaliśmy tak na prawdę (gdzieś dorywczo, bo ja byłam jeszcze w maturalnej, a on studiował dziennie), więc nie może myśleć, że jestem z nim dla kasy. I, że jak przynosi więcej kasy do domu to, że ja wtedy go bardziej kocham (?).. Sprawił mi ogromną przykrość, ale przeprosił, nie potrafi mi teraz wytłumaczyć nawet skąd on to wytrzasnął.. jakoś tak mi przeszła myśl, że teściowa mu to podpowiedziała, bo akurat dzień wcześniej był u niej sam.
Tak, czy tak, postanowiłam, że mu nie odpuszczę. Nie będę się przed nim płaszczyć. Mamy zamiar wyjechać gdzieś na weekend, więc wtedy na spokojnie z nim pogadam, ustalę zasady i granice. Jeśli się kochamy i chcemy być razem, to tak być nie może.
Porozmawiajcie na spokojnie

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 18:40   #4833
Sophia_1
Zadomowienie

Isia super, ze wiesz, ze juz dzieje sie lepiej

Ruda myslisz, ze mama tz podpowiada mu takie glupoty to byloby swinstwo
Ale masz racje, rozmowa wiele Wam wyjasni

Babka wyszla pikantna i troszke za soczysta, ja lubie bardziej wysuszona.... co nie przeszkodzilo mi wszamac prawie 1/2 tego co zrobilam

Cicho tu dzis....

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 19:56   #4834
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
ano idziemy łeb w łeb z tym, że ja chyba wcześniej "urodzę" nie mam jak obliczać, bo zwykle cykl mam 21/23dni ale teraz mam dupka 2x1 i wczoraj go odstawiłam. Brzuch zaczyna cisnąć ale plamień nie mam - obstawiam jutro lub najdalej sobota.
Martwi mnie tylko temperatura, bo mam jakby podwyższoną i boję się, że złapałam jakąś infekcję a nie wiem jak to się ma do transferu...
Kwicia kciuki!!! Oby wstręciucha nie pojawiła się przez najbliższe 9 miesięcy!:-*

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Z małym jest okRozmiary komór takie jak były,więc na razie obserwacja.Za 2 tygodnie mam połówkowe.

Po wizycie tż powiedział że zaprasza mnie na urodzinowe ciasto,że dziś jeden kawałek nie zaszkodzi.Potem byłam w przychodni żeby się umówić do diabetologa.Rozmawiałam z pielęgniarką,dostałam glukometr i mase ulotek.Przeszkoliła mnie co i jak.Zmierzyła mi cukier i po tym cieście miałam 190 masakraPowiedziała że mam mierzyć 4 razy dziennie i jak w weekend bede miała tak wysokie cukry to w poniedziałek od razu przyjść.

brawo!!!! :-*

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Iza na tym etapie ruchy nie beda regularnie odczuwane, glowka do gory. No i za wizyte. Wiedzialam, ze bedzie ok, lekarz Was tylko niepotrzebnie zestresowal

Kwitka mam nadzieje, ze ta temp to nic pwaznego i nie zaburzy planu dzialania.

Ruda, czasem czlowiek w zlosci mowi przykre rzeczy. Ja bym jednak odpowiedziala, ze bylam z nim jak jeszcze nic nie mial, o czyms to swiadczy. Ale to Ty wiesz, co jest dla Was najlepsze, mam nadzieje, ze sie ulozy.

Witam sie w ten sloneczny, ale nie upalny dzien. Cieszmy sie, bo goraczka ma wrocic.
Pieke babke ziemniaczana z cukinia, ciekawe jak wyjdzie, bo to moj pierwszy raz.

Lunka hej

spróbowałabym takiej babki

Cytat:
Hej, hej

Izuś - dobrze, że wyniki są w normie. Nie martw się i uwierz w swoje dziecko.

Dziewczyny, jest dobrze!!! Jest bardzo dobrze. Rosną mi baby hair. Wczoraj je dopiero zauważyłam. SĄ!!! ROSNĄ!!! Zauważyłam najpierw przy grzywce, potem poprosiłam córkę, żeby spojrzała na całą głowę czy też rosną. Rosną na całej głowie. Ale się cieszę!!!:h appy:
Są różnej długości, niektóre mają 3 cm, niektóre dopiero co kiełkują. Ale olejek będę nadal używać a dziś kupiłam sobie jeszcze wodę brzozową. Wprost bombarduję moje włosy eliksirami.

Tygodnie Wam faktycznie mijają jak szalone. Jak zaczniecie rodzić to my tu taką popijawę urządzimy, że hej! Większość soczkami ale będziemy pić za maluchy.
super:-D

Cytat:
porozmawiajcie na spokojnie i napewno sobie wyjaśnicie wszystko.
Zaglądaj częściej:-*

Hejo kochane:-*
Głowa mnie boli ,a dokładnie ciśnie w skroniach:-/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 20:57   #4835
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Kwicia powróciłaś
Kejthx a gdzie Ty co
Iza Dżastina gratki za wizyty
Kooocurek no poka nam Marcelka nie daj nam tal długo czekać
Bajka jak Ty laska a jaki brzusio zgrabniutki
Elunka to co u Ciebie też będzie chłopiec że tak piszesz
No jak tak czytam o tych tygodniach to za głowę sie łapę jak to szybko leci szok.
Ja powróciłam z pracy zlochana jak koń po westernie padam idę spać miłej nocki kochane
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:23   #4836
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Z małym jest okRozmiary komór takie jak były,więc na razie obserwacja.Za 2 tygodnie mam połówkowe.
Hip hip! Huuura!
Cytat:
Hej, hej

Izuś - dobrze, że wyniki są w normie. Nie martw się i uwierz w swoje dziecko.

Ej, to teraz ja chcę Twoje eliksiry poznać

Cytat:
Zaglądaj ile trzeba i ile chcesz
Pogadaj z TŻ, czesto trzeba wyciągnąć rękę na zgodę, pójść na kompromis, ale tak jak mówisz - grancie muszą być

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej

Elunka to co u Ciebie też będzie chłopiec że tak piszesz
No jak tak czytam o tych tygodniach to za głowę sie łapę jak to szybko
Tak mówi chiński kalendarz ciąży i od razu odpowiadam na drugie pytanie - nie, chiński kalendarz ciąży nie mówi kiedy zmądrzeje
A tak serio - intuicja i bzykanie w owu

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Edytowane przez elunka88
Czas edycji: 2013-08-01 o 21:54
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:31   #4837
IsiaG
Zadomowienie

Elunka, to Ci napiszę co używam ostatnio. Olejek Sesa przeciw wypadaniu włosów, kupiłam na "magiczne Indie" za ok 23 zł. Vitapil tabletki, pije napar ze skrzypu, z pokrzywy, używam szamponu Joanny "czarna rzepa" przeciw wypadaniu włosów i zakupiłam też szczotkę z naturalnego włosia. Wczoraj jeszcze po umyciu przepłukałam włosy naparem z pokrzyw a dziś kupiłam wodę brzozową do wcierania w skórę głowy. Bombarduję i od środka i od zewnątrz. No muszą być efekty!

Miłych snów dziewczynki.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 21:52   #4838
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Isia normalnie parzysz pokrzywę i płukasz tym włosy? A potem spłukujesz? Co do picia wolę na razie nie ryzykować
Ja jestem za Joanną nadal miałam ten szampon też

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 07:57   #4839
IsiaG
Zadomowienie

Cześć!

tak Eluś, Poprosiłam męża, żeby mi nazrywał pokrzyw, tyle teraz tego rośnie a u nas na działce to prawie ekologiczne, dostałam od niego 3 wiechcie, zalałam wodą i zagotowałam. Po umyciu włosów i normalnym ich spłukaniu przelałam sobie włosy tym wywarem z pokrzyw (ugotowane pokrzywy do śmieci) i tak zostawiłam. Ponoć tak ma być, że mają wyschnąć. Dopiero raz tak zrobiłam, także nie wiem jaki jest rezultat.

Moje dziecię nie śpi od 6.40. Teraz bawi się na macie a jego mamusia szama śniadanko. Ktoś chętny na kanapki?

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:01   #4840
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Cytat:
Cześć!

tak Eluś, Poprosiłam męża, żeby mi nazrywał pokrzyw, tyle teraz tego rośnie a u nas na działce to prawie ekologiczne, dostałam od niego 3 wiechcie, zalałam wodą i zagotowałam. Po umyciu włosów i normalnym ich spłukaniu przelałam sobie włosy tym wywarem z pokrzyw (ugotowane pokrzywy do śmieci) i tak zostawiłam. Ponoć tak ma być, że mają wyschnąć. Dopiero raz tak zrobiłam, także nie wiem jaki jest rezultat.

Moje dziecię nie śpi od 6.40. Teraz bawi się na macie a jego mamusia szama śniadanko. Ktoś chętny na kanapki?
Ja pocisnęłam owsiankę:-D

Bry!!!:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:03   #4841
iza243
Zakorzenienie

Witam

Jem śniadanie i ide do rodzinnego,mam nadzieje że dostane tą recepte na paski.

Musimy się na poważnie wziąść za kompletowanie wyprawki i robienie pokoiku.Bo na razie mamy tylko kilka ciuszków i wózek.Do pokoiku musimy kupić dywan,łóżeczko,półke na ścianei tż musi w końcu powiesić lampe.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 08:07   #4842
bazile
Zadomowienie

Isia z checia Ci potowarzysze,ja wlasnie popijam sobie kawke,a raczej mleko o zabarwieniu kawy
Isia pokrzywa musi miec super wlasciwosci,kiedy moja Mama chorowala na raka szukalismy wszedzie i we wszystkim ratunku.I nie wiem skad zesmy sie doinformowali,ale sok z pokrzywy ma dobre wlasciwosci na krew.Pamietam jak robilismy pierwszy raz,to w sokowirowce zmielilismy wszystko razem z lodygami a to trzeba poprostu oberwac z lisci

a i pociesze Cie,moje dziecie wstaje standardowo o 5 rano i tak juz od kilku miesiecy,dzien w dzien.To musi miec po mamusi,bo jak bylam mala to tez jak skowronek wstawalam.

A powiedz mi czy Lidka ma teraz tez problemy ze spaniem w nocy?A raczej czy czesto Ci sie wybudza? bo ja juz swirgla dostaje,moj budzi sie przynajmniej po 4 razy i nie wiem czy to z tych upalow,moze zeby,a moze poprostu moje mleko w nocy jest cienkie:brzydal :

Lunka a jak jest u Ciebie z Kamilkiem i spaniem?

I moge sie pochwalic,ze wczoraj poraz pierwszy moj Synek sam wstal w kojcu,a zeby bylo zabawniej mama i tata siedzieli tuz obok i zobaczyli dopiero jak juz stal
bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 08:10   #4843
pszczoua
Zakorzenienie

Odp: Tyle cykli mineło..a my dalej sie staramy - problemowe baby cz VI

Witam sie piatkowo Caly czas was podczytuje ale jakos nie mam weny zeby pisac :-P
Wczoraj wplacilismy zaliczke na dzialke, do konca sierpnia wplacamy reszte i robimy zapisy takze trzeba zaczac ostro oszczedzac zeby ruszyc w miare szybko z budowa domu. Juz sie nie moge doczekac
Poza tym dzisiaj wieczorem pakujemy z TZ namiot i ponton do samochodu i robimy sobie weekendowy biwak nad jeziorkiem Korzystamy poki mozemy :-P
Stary 2013-08-02, 08:27   #4844
cebulova
Zadomowienie

Dzień dobry!
Iza cieszę się bardzo, że z synkiem ok. Zresztą wiedziałam, że tak będzie
Ruda, postarajcie się z TŻ jakoś dojść do porozumienia, jeśli się nie uda to rzeczywiście może warto by się zastanowić czy to właśnie ten facet. Przykre, ale lepiej teraz niż jak miałoby się pojawić ewentualnie dziecko.
Pszczoua, gratki za działkę. Oj jak ja marzę o domku z ogrodem.

My wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę nad morze. Poleżeliśmy na plaży trochę, zrobiliśmy spacer po Parku Zdrojowym, pomoczyliśmy nogi w morzu, zjedliśmy kolację w restauracji, potem znów spacerek na plaży i po promenadzie. Wróciliśmy do domu przed północą. Ledwo żywa położyłam się spać. Ale było sympatycznie, choć upału nie było. Co innego dzisiaj, wstałam i już na dzień dobry temperatura wysoka.

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:17   #4845
kooocur
Zakorzenienie

Napisałam posta i mi wcięło....

Dziewczyny ja chciałam napisać małe sprostowanie...

Nie chodziło mi o to, że teraz mi źle itp.

Fakt, że jestem zmęczona, ale za to bardzo szczęsliwa

Małe baby blues też mnie dopadło, ale synek wszystko wynagradza

Pisałam raczej o porodzie.. dla mnie to był osobisty dramat.

Dni od niedzieli do środy były bardzo ciężkie i trafiłam na mega niemiłą lekarkę..

Wręcz mnie zapytała czy wymuszam cesarkę...

No i Jak spadało tętno Misia...ten czas kiedy, cały personel stał nade mną i trzymali KTG, żeby przypadkiem źle nie zapisywało a tętno i tak spadało...

Ja płakałam z bólu i ze strachu i mój Tż też....

p.s. mamuśki boi mnie pierś.. mój Synek chyba ja źle rano ciągnął.

Boli tak od dołu...dotknąć nie mogę Jest jakaś rada na to?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 09:26   #4846
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Elunka, to Ci napiszę co używam ostatnio. Olejek Sesa przeciw wypadaniu włosów, kupiłam na "magiczne Indie" za ok 23 zł. Vitapil tabletki, pije napar ze skrzypu, z pokrzywy, używam szamponu Joanny "czarna rzepa" przeciw wypadaniu włosów i zakupiłam też szczotkę z naturalnego włosia. Wczoraj jeszcze po umyciu przepłukałam włosy naparem z pokrzyw a dziś kupiłam wodę brzozową do wcierania w skórę głowy. Bombarduję i od środka i od zewnątrz. No muszą być efekty!

Tyyyy Isiaku porośniesz nam jak goryl po tych wszystkich preperatach i czarach

Cytat:
Witam

Musimy się na poważnie wziąść za kompletowanie wyprawki i robienie pokoiku.Bo na razie mamy tylko kilka ciuszków i wózek.Do pokoiku musimy kupić dywan,łóżeczko,półke na ścianei tż musi w końcu powiesić lampe.
jak ja zazdroszcze Ci planowania,szykowania pokoiku a najbardziej zazdroszcze pokoiku..ja sie dusze w kawalerce..
Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Iza cieszę się bardzo, że z synkiem ok. Zresztą wiedziałam, że tak będzie
Ruda, postarajcie się z TŻ jakoś dojść do porozumienia, jeśli się nie uda to rzeczywiście może warto by się zastanowić czy to właśnie ten facet. Przykre, ale lepiej teraz niż jak miałoby się pojawić ewentualnie dziecko.
Pszczoua, gratki za działkę. Oj jak ja marzę o domku z ogrodem.

My wczoraj zrobiliśmy sobie wycieczkę nad morze. Poleżeliśmy na plaży trochę, zrobiliśmy spacer po Parku Zdrojowym, pomoczyliśmy nogi w morzu, zjedliśmy kolację w restauracji, potem znów spacerek na plaży i po promenadzie. Wróciliśmy do domu przed północą. Ledwo żywa położyłam się spać. Ale było sympatycznie, choć upału nie było. Co innego dzisiaj, wstałam i już na dzień dobry temperatura wysoka.
no uciekłaś nam i tak sie zastanawiałam jaka pogoda nad morzem , doszły mnie słuchy ze niby się kapac nie mozna? jedni mowią ze coś zakwitło inni ze jakaś bakteria a dziś też słyszałam plotke o jakimś zatonietym statku ? yyy o co chodzi ??

Wczoraj zrobilam pierwszy raz w zyciu numer z płaczem w publicznym miejscu...siedze sobie z męzem na rozmatycznej kolacji z marco polo - jemy pizzę ( promocja 50% haha). Mąż zaczyna mowić ze kolega mu się zwierzył ze starali się z oną o dzicko pare lat i jak poszła na operację to za 2 mc była w ciązy i moj mąz się cieszy ze z nami tez tak NA BANK bedzie. Pytam go co zrobisz jak tak nie bedzie? a on zarcik strzela ze wyjedziemy do anglii i adoptujemy murzynka bo tam nis na nas krzywo nie bedzie patrzył. Pytam czy mowi serio , a on ze tak , albo weźmiemy 3go kota..Zaczełam więc droążyć temat ivf , ze to 3 podejscia kosztują nawet 50 tyś zł i skad wezmiemy. I mowiac to zaczełam płakać ,publicznie poleciały mi łzy i poczułam totalne zwiątpienie i czarn.a du.pe....zaczał mnie pociesza ale to nie wiele dało. Jakaś masakra. Potem poszliśmy do kina i zupelnie zapomniałam o temacie. Straszne to jest...czuje sie jakbym siedziała na bombie zegrowej. Przeczucie mnie męczy kurcze..przyszło takie zwiątpienie z mojej strony ze wręcz drażliwy temat się zrobił.Odrazu widze w czarnych barwach i zaczynam wyć. Już nawet mnie miejsce publiczne nie przeszkadza do płaczu. Normalnie mam ochote sobie w du.pe strzelić ale nie jestem w stanie tego zmienić.
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:31   #4847
kwitka13
Zadomowienie

Linka uff ciężko pocieszać, bo wiem, że nic nie pocieszy... Mam nadzieję, że w Twoim przypadku laparo załatwi sprawę i faktycznie szybko zaciążysz. A jeśli nie to ivf jest ostatecznością (nie wspominając o adopcji murzynka) Jest jeszcze po drodze kilka możliwości. Koszty ivf też już są teraz niższe - dofinansowanie rządu, programy np. 2+1 (płacisz za dwa, trzecie gratis) i inne...
Dacie sobie rade. Wiem, że teraz to sobie mogę tak pierdzieć w tą klawiaturę, bo jak się złapie doła to trzeba z niego wyjść i żaden "życzliwy" humoru nie poprawi.
Trzymam za was kciuki!
ps. widziałam ogłoszenie na tablicy - za specjalny makijaż dla teściowej zapłaciłabym extra

brzuch zaczyna boleć i są plamienia
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 10:54   #4848
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Witam sie piatkowo Caly czas was podczytuje ale jakos nie mam weny zeby pisac :-P
Wczoraj wplacilismy zaliczke na dzialke, do konca sierpnia wplacamy reszte i robimy zapisy takze trzeba zaczac ostro oszczedzac zeby ruszyc w miare szybko z budowa domu. Juz sie nie moge doczekac
Poza tym dzisiaj wieczorem pakujemy z TZ namiot i ponton do samochodu i robimy sobie weekendowy biwak nad jeziorkiem Korzystamy poki mozemy :-P
Super

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość

Ale fajnie
Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość

Wczoraj zrobilam pierwszy raz w zyciu numer z płaczem w publicznym miejscu...siedze sobie z męzem na rozmatycznej kolacji z marco polo - jemy pizzę ( promocja 50% haha). Mąż zaczyna mowić ze kolega mu się zwierzył ze starali się z oną o dzicko pare lat i jak poszła na operację to za 2 mc była w ciązy i moj mąz się cieszy ze z nami tez tak NA BANK bedzie. Pytam go co zrobisz jak tak nie bedzie? a on zarcik strzela ze wyjedziemy do anglii i adoptujemy murzynka bo tam nis na nas krzywo nie bedzie patrzył. Pytam czy mowi serio , a on ze tak , albo weźmiemy 3go kota..Zaczełam więc droążyć temat ivf , ze to 3 podejscia kosztują nawet 50 tyś zł i skad wezmiemy. I mowiac to zaczełam płakać ,publicznie poleciały mi łzy i poczułam totalne zwiątpienie i czarn.a du.pe....zaczał mnie pociesza ale to nie wiele dało. Jakaś masakra. Potem poszliśmy do kina i zupelnie zapomniałam o temacie. Straszne to jest...czuje sie jakbym siedziała na bombie zegrowej. Przeczucie mnie męczy kurcze..przyszło takie zwiątpienie z mojej strony ze wręcz drażliwy temat się zrobił.Odrazu widze w czarnych barwach i zaczynam wyć. Już nawet mnie miejsce publiczne nie przeszkadza do płaczu. Normalnie mam ochote sobie w du.pe strzelić ale nie jestem w stanie tego zmienić.
Kochana nigdy nie trać nadziei

Dostałam recepte.Za 2 opakowania zapłaciłam 20 zł także nie ma zle

Stary 2013-08-02, 11:08   #4849
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Linka uff ciężko pocieszać, bo wiem, że nic nie pocieszy... Mam nadzieję, że w Twoim przypadku laparo załatwi sprawę i faktycznie szybko zaciążysz. A jeśli nie to ivf jest ostatecznością (nie wspominając o adopcji murzynka) Jest jeszcze po drodze kilka możliwości. Koszty ivf też już są teraz niższe - dofinansowanie rządu, programy np. 2+1 (płacisz za dwa, trzecie gratis) i inne...
Dacie sobie rade. Wiem, że teraz to sobie mogę tak pierdzieć w tą klawiaturę, bo jak się złapie doła to trzeba z niego wyjść i żaden "życzliwy" humoru nie poprawi.
Trzymam za was kciuki!
ps. widziałam ogłoszenie na tablicy - za specjalny makijaż dla teściowej zapłaciłabym extra

brzuch zaczyna boleć i są plamienia
Kwitka niby sa inne możliwości ale jak myślę o stronie finansowej na ivf mnie krew zalewa..my nie dostaniemy kredytu. Rzadowe programy to tylko pomoc w częsci kosztów tak czy siak na reszte trzeba brac kredyt. Naprawde nie wiem dlaczego ja sie tak negatywnie nastawiłam. Ja raczej jestem urodzoną optymistką..ale wyjątkowo w tej sprawie odczucia wewnętrzne sa silniejsze ode mnie. Wiem ze nie powinnam tak marudzić , sama biedną Izę ciągle nastwiam optymistycznie a sama takie rzeczy odwalam. Eh..rozmowa z cebulą mi pomogła i o 1% mi lepiej ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-02, 11:17   #4850
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Napisałam posta i mi wcięło....

Dziewczyny ja chciałam napisać małe sprostowanie...

Nie chodziło mi o to, że teraz mi źle itp.

Fakt, że jestem zmęczona, ale za to bardzo szczęsliwa

Małe baby blues też mnie dopadło, ale synek wszystko wynagradza

Pisałam raczej o porodzie.. dla mnie to był osobisty dramat.

Dni od niedzieli do środy były bardzo ciężkie i trafiłam na mega niemiłą lekarkę..

Wręcz mnie zapytała czy wymuszam cesarkę...

No i Jak spadało tętno Misia...ten czas kiedy, cały personel stał nade mną i trzymali KTG, żeby przypadkiem źle nie zapisywało a tętno i tak spadało...

Ja płakałam z bólu i ze strachu i mój Tż też....

p.s. mamuśki boi mnie pierś.. mój Synek chyba ja źle rano ciągnął.

Boli tak od dołu...dotknąć nie mogę Jest jakaś rada na to?
Mogę się tylko domyślać jakim przeżyciem był dla Ciebie poród. No i wygląda na to, że TEN szpital wcale nie jest taki za.ebisty jak mówią. Jak można było tak potraktować cierpiącą kobietę. Nie wyobrażam tego sobie kompletnie. Co do piersi to niestety nie pomogę, ale Color chyba miała podobny problem. Naderwana brodawka chyba...
Kocurrrr! Kiedy kawka?

Cytat:
no uciekłaś nam i tak sie zastanawiałam jaka pogoda nad morzem , doszły mnie słuchy ze niby się kapac nie mozna? jedni mowią ze coś zakwitło inni ze jakaś bakteria a dziś też słyszałam plotke o jakimś zatonietym statku ? yyy o co chodzi ??

Nie zauważyłam żadnego zakazu kąpieli, wręcz przeciwnie, sporo osób się w wodzie pluskało. Ale na wejściu do morza spora ilość glona, chyba rzeczywiście jakieś wykwity. Aż gęsto tego, jak się szło po wodzie to te glony się wkręcały w palce stóp.
Co do reszty to już żeśmy pogadały, a we środę dostaniesz porządnego kopa w dupsko

Cytat:
Kwitka wygrałaś!!!

Cytat:
Dostałam recepte.Za 2 opakowania zapłaciłam 20 zł także nie ma zle
No i git!

Umyłam włosy, zaraz zrobię obiad (dzisiaj spaghetti) i lecę na spacerek z koleżanką. Nie wiem jak w tym upale wyrobię w parku, ale postaram się być twarda

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:29   #4851
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

ja moge tylko przytulic... pocieszyciel ze mnie marny

cebulova... co do szpitala, to chyba nie ma idealnego w szczecinie na zdroje tez bardzoooo narzekaja. w policach lezalam z babeczka w ciazy blizniaczej, byla z walcza, wczesniej lezala w zdrojach to mowila ze masakra, zero zainteresowania, zadnych lekow, a ona porod przedwczesny. w policach za to zalatwiali jej jakis mega drogi lek na nfz zeby porod powstrzymac, bo fenoterol na nia nie dzialal. tak wiec niestety roznie z opieka bywa, zalezy na kogo sie trafi, smutna prawda
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 11:39   #4852
Linka1984
Zakorzenienie

Police słyną z ginekologii/wspomagania rozrodu i profesora Kurzawy a porodówka wiele pozostawia do życzenia..moja kursantka pracuje tam na porodówce i sama średnio mowi o swoim oddziale
Stary 2013-08-02, 11:48   #4853
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Police słyną z ginekologii/wspomagania rozrodu i profesora Kurzawy a porodówka wiele pozostawia do życzenia..moja kursantka pracuje tam na porodówce i sama średnio mowi o swoim oddziale
to jak zyc i gdzie rodzic ja sie pytam ?
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-02, 11:53   #4854
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Kwitka niby sa inne możliwości ale jak myślę o stronie finansowej na ivf mnie krew zalewa..my nie dostaniemy kredytu. Rzadowe programy to tylko pomoc w częsci kosztów tak czy siak na reszte trzeba brac kredyt. Naprawde nie wiem dlaczego ja sie tak negatywnie nastawiłam. Ja raczej jestem urodzoną optymistką..ale wyjątkowo w tej sprawie odczucia wewnętrzne sa silniejsze ode mnie. Wiem ze nie powinnam tak marudzić , sama biedną Izę ciągle nastwiam optymistycznie a sama takie rzeczy odwalam. Eh..rozmowa z cebulą mi pomogła i o 1% mi lepiej ...
Linka głowa do góry

Stary 2013-08-02, 11:54   #4855
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
to jak zyc i gdzie rodzic ja sie pytam ?
ja tam bede rodzić ( o ile bede w ogole rodzić) w niemczech :P
Stary 2013-08-02, 12:04   #4856
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
ja tam bede rodzić ( o ile bede w ogole rodzić) w niemczech :P
tez o tym myslalam, ale teraz to juz chyba musztarda po obiedzie, nie zdarze ogarnac niemieckiego w tak krotkim czasie bo z lat szkolnych wiem tylko jak powiedziec jak sie nazywam i gdzie mieszkam
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-02, 12:08   #4857
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
tez o tym myslalam, ale teraz to juz chyba musztarda po obiedzie, nie zdarze ogarnac niemieckiego w tak krotkim czasie bo z lat szkolnych wiem tylko jak powiedziec jak sie nazywam i gdzie mieszkam
a ja nie znam niemieckiego ni w ząb
Stary 2013-08-02, 12:15   #4858
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
a ja nie znam niemieckiego ni w ząb
w sumie.... to oni to sie chyba polskiego powinni nauczyc skoro im tak zalezy na tym zeby polakow sciagac na swa strone

w ogole wam powiem, ze od kilku dni mam tak, ze nie lubie swojego meza i mnie denerwuje
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-08-02, 12:21   #4859
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie.... to oni to sie chyba polskiego powinni nauczyc skoro im tak zalezy na tym zeby polakow sciagac na swa strone

w ogole wam powiem, ze od kilku dni mam tak, ze nie lubie swojego meza i mnie denerwuje
w szpitalach pracuje dużo polaków i arabów oraz hindusów z nimi idzie się dogadac z każdym jezyku moi rodzice mieszkają w niemczech i zaczne 'przypadkowo rodzić podczas wizyty i nich' czytaj ostatnie tygodnie spedze u mamy nie wykluczam też wizyty w szpitalu jeśli dalej nie zaciąże..wiem ze robią tam za darmo wszystkie badania pod niepłodność, ivf nie wiem tylko jak ze skutecznością..

Jesteś w II fazie od 9 miesięcy to masz prawo ne lubieć męża:P
Stary 2013-08-02, 12:30   #4860
nuna2
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Jak nie urok to sraczka, Wyobraźcie sobie, że przyplątał się mi wirus i taką miałam biegunkę, że musiałam małą od cyca odrywać, żeby do wc lecieć... Wydaje się śmieszne, ale taki skręt kiszek... Mąż wziął na dzień przymusowy urlop i ,,bawił" małą... OD 6 do 18 non stop trasa pokój wc. Dziś lepiej, ale gadałam ze znajomymi i też ,,cierpią".

Izuś słońce nasze cieszę się, że z dzidzią w porządku. Zaczniesz w końcu cieszyć się ciążą??

Isia ty mnie pytałaś czy nie myślimy o prezerwatywach. Ja . Chciałabym znać swój cykl

Kocurku jaki komplement dostałaś Tyle, że Ty ciągle byłaś zgrabniutka. Ja na wadze jeszcze 4 kg do wagi sprzed ciąży a chcę zrzucić koniecznie 6.
Co do poroddu... DOskonale się rozumiem... Mojej małej też już zaczęło pod koniec skakać... I pamiętam te spojrzenia położnych miedzy sobą i lekarzem...
Linka tak mi przykro, jak o tym piszesz Chciałabym, żeby każdemu kto się stara wychodziło od razu, żeby człowiek miał to swoje małe szczęście... A trafia się ludziom, którzy...

ruda TŻ Ci pojechał tekstem, ale może to w nerwach...

Wczoraj zastosowałam ten lek od lekarza dla małej. Na razie figa...
Jak ja ją kocham... Kocham patrzeć, jak się budzi, zaczyna uśmiechać, jak układa swoje usteczka w dziubek. Kocham jej małe rączki. Jej dźwięki, oczy nosek... kocham ją całą za wszystko i zawsze. I czasem człowiek zmęczony, wymięty ale kocham ją nad życie.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości