|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 |
|
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa
|
|
11 | 17,46% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.16 |
|
3 | 4,76% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
4 | 6,35% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
5 | 7,94% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
1 | 1,59% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
9 | 14,29% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.16 |
|
2 | 3,17% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
|
10 | 15,87% |
| Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
|
6 | 9,52% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
ja też się zastanawiam czy po drugiej stronie tez będzie chciał żeby go klepać po tyłeczku
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
poczytaj metki, jeśli można prać w wiekszej temp to puś w pralce na wieksza temerature ,moze coś pomoże
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15
Cytat:
odkurzam z małym, robię obiad i jem No i kupiłam nowe za 250 zł 400 bym nie dała :P
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
byłam u lekarza i ... kurde, mały rośnie coś powoli, ale troszkę podrósł... szacowana waga tak jakoś 2400 g. kruszynka... ale przepływy w porządku, wód dość... dziwne.
spytałam się go, jak to jest z magnezem pod koniec ciąży - czy trzeba odstawiać? no i powiedział, że owszem, jeśli bierze się bardzo dużo, to pod koniec, jakieś 2 tyg przed terminem, powinno się dawkę zmniejszyć albo magnez odstawić. chodzi o to, że jeśli magnezu mamy ZA DUŻO, to teoretycznie skurcze porodowe mogłyby być przytłumione. ale jeśli łapią nas kurcze łydek, to mamy ewidentnie brak magnezu i można nadal wspomagawczo małą dawkę brać. ja teraz i tak nie biorę pełnej, więc spokojnie mogę tak jeszcze ciągnąć. a potem zmniejszyć jeszcze i zobaczyć, jak z łydkami - jeśli ok, to jechać na tej mniejszej dawce albo w ogóle pod sam koniec odstawić ![]() to naprawdę dość dziwne, że żelazo i przeciw skurczom i na opróżnianie bo ja po żelazie zawsze miałam zatwardzenia i w ogóle problemy żołądkowe. i podobno to jest normalne... a co do działania przeciw skurczom - z tego co wiem, to żelazo nie ma z tym żadnego związku, więc może po prostu placebo albo magnezu masz dość i skurcze były tylko jednorazowym wybrykiem
|
#4835 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
Dzisiaj jak zwykle ostatnio pobudka o 6 na śniadanie i siku i potem dalej spać do 11 Nad ranem pierwszy raz złapał mnie straszny skurcz w łydce Obudziłam się jak zwykle obolała i opuchnięta... dobrze, że póki co twarz mi nie puchnie Strasznie bolą mnie żebra... a wiercipięta od rana świruje nawet zdążyłam dzisiaj nagrać krótki filmik na którym widać jak nóżką przesuwa po brzuchu Trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach/ za te próbujące rozkręcić laktacje/ za te które czekają aż ich bobasy zdecydują się na wyjście, za te wizytujące i za wszystkie inne które tego potrzebują
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-05-10 o 13:13 |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze chwila i spadamy.moge sie zalozyc ze akurat Cukieras bedzie plakac.. a raczej krzyczec bo ona plakala tylko w pare sekund po porodzie:p a teraz krzyczy:p
durna pala na wyjscie wzielam "wygodne leginsy na gumce" ze ja nie mam wagi w domu!a do rodzicow na 3pietro nie ide mloda to Cyckowy Terrorysta.. ja zalana na koszuli od cyckow do kolan a ona sie nie najada.. a poza tym marze o domku i poduszkach bo jej niewygodnie i czesciej korzystala z jednej piersi i mam efekty ![]() boje sie ze bedzie plakac po drodze w koncu to wieelki nieznany swiat
|
|
|
|
#4837 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
już niedługo do domciu ![]() Mam tą książkę, jest super Cytat:
![]() ---- Czołem sexy orki Zagłosowałam na ten tytuł, jest super Ależ na dworzu upalnie, muszę kupić jakieś krótkie leginsy i spodnie bo nie mam w czym chodzić Dziś lecę na szkołę rodzenia ![]() Mała mnie dziś straszyła rano, nie ruszała się ale podokuczałam jej trochę i się poprzeciągała. Teraz też co róż coś tam się pokręci. Ależ te dzieci nam stracha potrafią napędzić
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V
też łączę się z niunią w ich bólu
|
#4839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2
Cytat:
![]() to faktycznie identycznieja mam wrażenie , że jego żołądek jest "bez dna" a chusta to mega dobra rzecz ![]() Mój WOjtuś potrzebuje teraz więcej towarzystwa, nie chce być sam... |
|
|
|
|
#4840 |
|
Rozeznanie
|
jest mi tak gorąco że zaraz sie rozpuszcze...
kocham zakupy![]() jeszcze wczoraj byliśmy z Tż na zakupach ubrankowych wydaliśmy narazie na ubranka coś koło 800 zł część przez allegro czesc w sklepie i w niedziele jeszcze skoczymy do Smyka po reszte Kupujemy rozm 56 i 62![]() Wklejam narazie te co mam ![]() Ostatni komplet ma kolor cytrynowy
|
|
|
|
#4841 | |
|
Raczkowanie
|
ja chętnie się rozpakuję
tylko moja Zuzia coś nie wyjść na ten pochmurny świat ( u mnie mgła taka że na 100 m nic nie widać ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a znacie może firme Babaluno??? Produkują ubranka firma brytyjska czytałam że jakościowo bardzo dobre ubranka. I są po prostu prześliczne. Zamówiłam na allegro kilka kompletów i już nie moge sie doczekać czy rzeczywiście są takie dobre jak o nich piszą.
|
|
|
|
#4843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ważne że działa ![]() |
|
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i dzięki za informację odnośnie magnezu. ja w takim razie na pewno nie odstawię ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- za zakupowe szaleństwo ubranka śliczne
|
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za rady - sody i vanish już wypróbowałam teraz kolejne pranie. zobaczymy co z tego wyjdzie
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4846 | |
|
Zadomowienie
|
A moje grzeczne dzieciątko ma kolki. A połozna na patronażu mówiła że kolki w drugim miesiącu dopiero
. Starsza też miała w 8 dobie życia się zaczęły. Przenosiłam ją wczoraj od 12 do 19. Plecy wołają o masaż!!! Dziś przed jedzeniem daję jej kropelki i spi jak aniołek PS. Jasiu wspieraj swoich rodziców w tych ciężkich chwilach ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
duże opakowanie
|
|
|
|
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
powiedziałam tż żeby kupił trochę schabu na obiad, to kupił 20 dużych skrojonych na kotlety schaboszczaków - żebym się nie nudziła
robię z tego bitki w sosie i pozamrażam na "po porodzie".
|
|
|
|
#4848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dziś ku mojemu wielkiemu rozbawieniu dowiedziałam się, że rodzice już chrzest planują ![]() I druga sprawa, jedziemy sobie z TŻ'tem do Puszczy Noteckiej i wracamy dopiero 16.05, więc mogę się do tego czasu nie oddzywać ( nie wiem jak tam z dostępem z kom. będzie) i jakby co to nic mi nie jest, tylko wakacjujemy
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki....
Przeprawy z laryngologiem cz. II Pojechałam do ośrodka swojego po skierowanie do rodzinnego. Czekałam ponad pół h. Po to, żeby wejść na 5 minut. Spoko. Cała szczęśliwa, że mam skierowanie, poszłam do laryngologa. Rejestracja. Na kiedy teraz termin?? Na sierpień!! Pani doktor Pani nie przyjmie, bo to nie jest pilne skierowanie. Kuźwa ja nie słyszę, i mam tak chodzić do sierpnia. Nagle termin dłuższy?? Ona: OOO to mogę Panią dziś przyjąć o godz 12. Pasuje?? Wyszłam z gabinetu i się poryczałam z nerwów Biorę się za nadrabianie
|
|
#4850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to faktycznie się nudzić nie będziesz |
|
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4854 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
cudowności Ja bym jeszcze kupiła cos na krótki rękawek w tym rozmiarze..bo w 30 stopniach dzieciątku nawet tak malusiemu w gondoli będzie jak w saunie Cytat:
soda oczyszczona...dobra też do firanek.. wróciłam ..dziś zrobię na obiad placki ziemniaczane... nie chce mi się kombinować..wolę dziś dzień leniuchowania..jestem jakaś zmęczona..a mały w brzuchu szaleje...dobrze ze Wiktor drzemie teraz to jak sobie zrobię miętę i kanapki z pomidorkiem... |
|||
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo strasznie krzyczy, pręży się, podkurcza nogi, robi się cały czerwonyteraz po jedzeniu co 8 godzin daję 8 kropelek Bobotic ... chyba jest lepiej... |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
poprasowałam ciuszki młodego 56/62 i chyba powariowałam:/
młody ma ok 15 par śpiochów, 30 bodziaków, 3 sweterki przez głowę, 4 rozpinane, 10 par spodenek i tyle samo bluzek
|
|
#4858 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Ja już się tak zraziłam do naszej kochanej służby zdrowia, że od razu lecę prywatnie do lekarza... gdybym miała czekać tak jak ostatnio z gardłem 2 miesiące to bym chyba całkiem głos straciła
|
|
#4859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to pięknie skompletowana szafa dla Maluszka![]() ale lepiej mieć więcej ciuszków niż mniej ![]() przynajmniej prania nie będziesz musiała non stop robić ![]() == nuna- ja chyba też bym się poryczała... nasze polskie realia ... ehhh szkoda słów ale dobrze, że już masz antybiotyk
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-10 o 14:26 |
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gdzie kupiłaś ten komplet i za ile?? Taki właśnie bym chciała.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.

i wtedy czasami ucieka a czasami wierzga nóżkami. Ostatnio tak się wypięła i pokazuję mężowi, że pupcię nastawia, a ten że skąd wiem, że pupcia a nie kolanka. To mu pokazałam gdzie nóżkami sięga i stwierdził, że faktycznie do kolanek za daleko by było i też dostała w pupcię klepanie od tatusia 

o jejku, jak czytam Wasze opowieści, jak to się dzieci lubią nosić to chyba przejrzę ofertę allegro pod kątem chust albo nosidełek.. sama nie wiem co lepsze. Cokolwiek co daje możliwość uwolnienia rąk 
odkurzam z małym, robię obiad i jem
Obudziłam się jak zwykle obolała i opuchnięta... dobrze, że póki co twarz mi nie puchnie
Strasznie bolą mnie żebra... a wiercipięta od rana świruje

i dzięki za informację odnośnie magnezu. ja w takim razie na pewno nie odstawię
07.07.2012