Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-01, 09:33   #4831
Kinqaa
Zakorzenienie

Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.

Gadacie... ja przezylam i skurcze i cesarke
A jestem taka pi3*dola , bo nawet zwyklej osy sie boję ...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:35   #4832
Unex
bez kija nie podchodz

Dot.: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.

Kinia bo już musiałaś przeżyc jakoś porod, w ciązy bylaś Nie było innej drogi

jakbym byla , ODPUKAĆ, w ciąży to bym się skłaniała z dwojga złęgo do cc, juz bym coś wymyslila i bym miala to cc.
Wiem, wiem, ze to operacja, bolesna etc, ale jakos bardziej do mnie przemawia. Teraz zostaje mała blizna, a przynajmniej tam, wszystko zostaje jak bylo

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2013-08-01 o 09:37
Unex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:37   #4833
aneta_91
Zakorzenienie

Dot.: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Aneta - ale chodzi o to że na takie rzeczy nie ma wpływu, a stresowanie się na pewno dobrze na małego nie wpłynie
No ja wiem, ale mimowolnie się myśli jak to będzie, w końcu to dla niej nowa sytuacja Tym bardziej, że strach był już, bo leżała przecież 2 czy 3 razy w szpitalu, ma brata z porażeniem z bliźniąt, z których jedno zmarło i jej mama ze 2 razy poroniła Jej siostrze nic nie było podczas ciąży, a O. na początku i plamienia miała, i bóle, i trochę bała się, że to genetycznie jakieś uwarunkowania.
Stary 2013-08-01, 09:37   #4834
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Nie no, chodzilo o dekolt
No pisałaś o opalonych cyckach, to się zastanawiałam
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;42045671]Wy tu znowu o ślubach, a ja ostatnio niechcący wycągnęłam od A., że pare miesięcy temu założył fundusz pierścionkowy . [/QUOTE]
Fajnie!
Cytat:
Kasia - mysle ze jak zamieszkacie razem i odetniesz sie troche od wplywu rodzicow to TZtowi zmieknie kolanko macie wstepne plany kiedy moze Wam sie uda zamieszkac?

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
z 5 stycznie jest, a ma na imię Hania
To było jedno z imion, które obstawialiśmy dla córki. Ale aktualnie jest inne. Za parę lat zobaczymy czy faktycznie tak damy, na razie cicho sza
Cytat:
W ogole mi sie chyba wlacza instynk rozumowo wiem ze nie ma szans zebym dala rade byc matka, ale hormony chyba zaczely dzialac, musze je uspokoic
SZOK
A tak poważnie, to ja mam identycznie. Tzn. jak gadamy z TŻtem, to właśnie mówię, że chciałabym dziecko 'dla samego chcenia'. Tzn. jest fajne, małe, kochane itd. Ale: kasa, kasa, kasa. Poza tym pierwsze miesiące nie są usłane różami Nie mam umowy o pracę = nie mogłabym na urlop macierzyński/wychowawczy iść. Po kolejne: to naprawdę OGROM pracy nad takim dzieckiem. Mi teraz brakuje czasu na niektóre rzeczy, a dodaj do tego jeszcze dziecko
No i ostatni argument: poród. Jak już zajdę w ciążę to nie ma odwrotu

Cytat:
Chyba jestem jakaś chora, bo mnie to w ogóle nie rajcuje, że tak ujmę.
A wręcz jak widzę takie coś, to rzygam tęczą
Unex, no spoko, tylko nie rozumiem po co AŻ TAK mocno to podkreślasz przy każdej okazji. Już wiemy, że dzieci mieć nie chcesz, no i ok. Nie wiem po co takie ostentacyjne obnoszenie się z tym.
Nie każdy musi mieć dzieci.

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
a wiecie że moja mama i mama TŻ mają tak samo na imię?
Nasze też A ja tak samo jak siostra TŻ

Cytat:
Napisane przez aneta_91 Pokaż wiadomość
No ale że tak powiem na 'nabytych' typu: bratowa, szwagier, żona, mąż do rodziny nie mamy większego wpływu, a co nowego członka rodziny- noworodka możemy wybrać niekolidujące imię
Eno, eno, zawsze możesz sobie wybrać partnera ze stosownym imieniem
Pierwsza randka, pytasz o imię, on mówi, że Krzysztof, a Ty: o nieeeee, sory stary, Krzysiek to mój brat/ojciec/ktoś tam, nie możemy się spotykać

Cytat:
Jezu coś mi się stało z okiem, boli jak cholera, jak ochłodzę wodą to jest trochę lepiej ale wraca ból... całe czerwone mam, załzawione, nie wiem co jest
Zaparz sobie mocną czarną, czystą herbatę, mocz w niej płatki kosmetyczne i przykładaj na oko

BRY!

Śniadanie zjedzone, kawa wypita, prysznic wzięty, makijaż zrobiony, pierwsze pranie kończy się robić = mam wolne Oraz: miałam dzisiaj nic nie robić

Pospamuję trochę i jadę na zakupy, wstawię kolejne pranie i wezmę się za przygotowanie obiadu, dziś domowa pizza
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 09:39   #4835
aneta_91
Zakorzenienie

Myślę, że każda dziewczyna mniej lub bardziej się boi porodu. Ja chcę mieć dziecko, chce bym w ciąży, więc tak jw. Unex napisała - nie mam wyjścia, tylko muszę przeżyć poród
Stary 2013-08-01, 09:39   #4836
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Unex, no spoko, tylko nie rozumiem po co AŻ TAK mocno to podkreślasz przy każdej okazji. Już wiemy, że dzieci mieć nie chcesz, no i ok. Nie wiem po co takie ostentacyjne obnoszenie się z tym.
Nie każdy musi mieć dzieci.
A ja nie rozumiem, czemu ktoś inny na każdym krou podkreśla jakie to cudowne, dzieci i w ogole, dla mnie jest dziwne.
Mam się nie wtrącać do rozmowy, bo już znasz moje zdanie ? Albo mam się nie wtrącać bo nie chce mieć dzieci?
Ja wasze zdania tez znam, jakoś nikomu nie mówię, żeby się nie obnosił z nim, bo już znam i po co to komu.
Nie oburzaj się tak, bo nie ma ku temu powodów.

Cytat:

10/06/14

Edytowane przez Unex
Czas edycji: 2013-08-01 o 09:44
Stary 2013-08-01, 09:42   #4837
aneta_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
\To było jedno z imion, które obstawialiśmy dla córki. Ale aktualnie jest inne. Za parę lat zobaczymy czy faktycznie tak damy, na razie cicho sza

SZOK
A tak poważnie, to ja mam identycznie. Tzn. jak gadamy z TŻtem, to właśnie mówię, że chciałabym dziecko 'dla samego chcenia'. Tzn. jest fajne, małe, kochane itd. Ale: kasa, kasa, kasa. Poza tym pierwsze miesiące nie są usłane różami Nie mam umowy o pracę = nie mogłabym na urlop macierzyński/wychowawczy iść. Po kolejne: to naprawdę OGROM pracy nad takim dzieckiem. Mi teraz brakuje czasu na niektóre rzeczy, a dodaj do tego jeszcze dziecko
No i ostatni argument: poród. Jak już zajdę w ciążę to nie ma odwrotu

Eno, eno, zawsze możesz sobie wybrać partnera ze stosownym imieniem
Pierwsza randka, pytasz o imię, on mówi, że Krzysztof, a Ty: o nieeeee, sory stary, Krzysiek to mój brat/ojciec/ktoś tam, nie możemy się spotykać
Jakie aktualnie obstawiacie ?

Co do dziecka w tej chwili - masz 100 % racji

Pogrubione -
Stary 2013-08-01, 09:51   #4838
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie rozumiem, czemu ktoś inny na każdym krou podkreśla jakie to cudowne, dzieci i w ogole, dla mnie jest dziwne.
Mam się nie wtrącać do rozmowy, bo już znasz moje zdanie ? Albo mam się nie wtrącać bo nie chce mieć dzieci?
Ja wasze zdania tez znam, jakoś nikomu nie mówię, żeby się nie odnosił z nim, bo już znam i po co to komu.
Nie oburzaj się tak, bo nie ma ku temu powodów.
Nie, że masz się nie wtrącać do rozmowy, tylko trochę dziwne jest dla mnie tak ostentacyjne podkreślanie na każdym kroku tego, że się nie chce dzieci. Rzygam tęczą, dzieci są obrzydliwe itd.
Napisałam: nie każdy musi mieć dzieci, Ty nie chcesz i ok, tylko nie wiem po co takie teksty.
Mnie to o tyle dziwi/intryguje/nie wiem co (nie mogę odpowiedniego słowa znaleźć), że dla mnie takie ciągłe negatywne podkreślanie czegoś, zazwyczaj ma źródło w strachu, niepewności, posiadaniu innego zdania itd.
Nieraz się spotkałam z tym, że 'nie noooo, spoko, w ogóle mi nie przeszkadza, że mówisz, że jestem grubasem! Mam dystans do siebie, ja to wiem, blablabla, jest zaje.biście, wszystko super', a potem płakanie w kącie, bo ta postawa była tylko 'na pokaz'.
Hmmm, nie umiem tego tak dobrze wytłumaczyć, nie wiem czy ten przykład jest adekwatny.

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

O, Unex, mam dobry przykład:
większość z dziewczyn na tym wątku jest wierząca, chodzi do kościoła, wierzy w boga itd.
Ja nie jestem, mam bardzo złe zdanie o kościele, wierze, uważam, że to głupie etc.
ALE: nie podkreślam tego na każdym kroku, jaka ta wiara jest bezsensowna, rzygam jak czytam, że chodzicie do kościoła (wy - dziewczyny z wątku, nie wszystkie, ale większość), jesteście dziwne, że w to wierzycie, nie rozumiem tego, to takie idiotyczne, przecież to wszystko jest glupie itd.

Owszem, mam swoje zdanie, które znacie, choćby dlatego, że biorę ślub cywilny, a nie kościelny - właśnie z racji przekonań. Ale nie podkreślam na każdym kroku moich przekonań, negując przekonania dziewczyn.
Wierzą? Ok, ich sprawa. Ja nie wierzę? Ok, moja sprawa. Nikt mi na wątku nie wytyka, że jestem jakaś gorsza, bo nie wierzę.

Tobie też nikt nie wytyka, że nie chcesz mieć dzieci. Tylko to ostentacyjne obnoszenie się z poglądami jest IMO przesadzone.

Tylko tyle

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Aneta, nie powiem, bo na razie to takie 'między nami'
Moja mama jeszcze wie i jej sie podoba
Stary 2013-08-01, 09:53   #4839
Unex
bez kija nie podchodz

No dlatego napisałam inni podkreślają, że dla nich dziecko to coś wyjątkowego, dla mnie to może być takie jak dla Ciebie moje zdanie, zapewne irytujące.
nie wiem czy dobrze to ujęłam

Jakos nie moge się wbić w tematy ostatnio

Cytat:

10/06/14

Stary 2013-08-01, 09:57   #4840
aneta_91
Zakorzenienie

Dotka, rozumiem

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Lecę do kancelarii, poczekajcie na mnie z nowym wątkiem
Stary 2013-08-01, 09:57   #4841
Unex
bez kija nie podchodz

Dobra, idę sprzątać, miłego dnia

Cytat:

10/06/14

Stary 2013-08-01, 10:34   #4842
Moorelcia
Zakorzenienie

Wczoraj miałam popisać z Wami w pracy ale tyle miałam do zrobienia, że nie miałam kiedy ;p
Zaraz idę robić obiad i zbierać się do pracy, może jakieś pranie jeszcze wstawię.
Co do dzieci to ja je chce mieć ale na pewno nie teraz, jakby się trafiło to trudno płakać też nie będę. Imiona jakieś tam nam się podobają ale nie czas o tym myśleć, a o porodzie nie myślę zacznę jak będzie pora
Stary 2013-08-01, 11:08   #4843
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa
Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz. XI.

Dotka - juz tak nie szokujcie sie
To chwilowe i mi przejdzie

Co do wiary - masz racje, ale nie do konca - bo na ten temat nie rodza sie dyskusje a na temat dzieci tak

Oko mi przeszlo!
Btw Dotka - przypadkiem wg nowych przepisow nie jest tak ze osoby ze zleceniem tez moga isc na macierzynski?

Mam problemy plastika - paznokiec mi sie zlamal

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 11:15   #4844
Dotka90
Zakorzenienie

Mojwa, nie wiadomo mi nic na temat tych przepisów
Wydaje mi się, że nie mam umowę zlecenie, bez ubezpieczenia. Jesli jestem chora/w ciąży/ chcę iść na macierzyński, to nikt mi za to nie zapłaci. Po prostu nie przychodzę do pracy = nie mam wypłaty = w efekcie się zwalniam/zwalniają mnie.
Chyba, ze o czymś nie wiem

Co do wiary/dzieci: bo o różnicach w podejściu do wiary nie rodzą się takie dyskusje, bo ja zwyczajnie nie komentuję tego, czy ktoś był w kościele, ile, po co, dlaczego, że rzygam jak to widzę itd.
Wiem, która z Was ma bliższe poglądy do moich i tyle. Ja uważam, że każdy robi tak, jak chce i nie widzę zbytniego sensu w ciągłym komentowaniu tego w taki sposób ot, każda ma swoje zdanie na dany temat i tyle.
Stary 2013-08-01, 11:21   #4845
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Dotka - jak wroce do domu to poczytam. Bo i tak to nie pracodawca placi za urlop macierzynski.
Mialo tak byc, bo sobie rzadzacy zdali sprawe ze skali umow cywilno-prawnych

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-08-01, 11:24   #4846
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz

Mojwa, no nie pracodawca płaci, a ZUS. No ale mając umowę zlecenie nie jesteś ubezpieczona = nikt nie płaci składek ZUS pełnych za studenta = ZUS nie płaci za macierzynski
No ale może jest coś nowego, to daj znać jak poczytasz
Stary 2013-08-01, 11:26   #4847
Unex
bez kija nie podchodz

Posprzątane z grubsza

Ale upal, zaraz się pakuje i idę, bo mama w maire przyjechala

Cytat:

10/06/14

Stary 2013-08-01, 14:37   #4848
Moorelcia
Zakorzenienie

A ja już w pracy ....
Stary 2013-08-01, 14:45   #4849
Dotka90
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Buzi z rana i z wieczora, na TŻta zawsze jest dobra pora! TŻtówki 2011, cz

Ja zrobiłam 2 prania, wietrzę pościel, byłam na zakupach, umyłam lodówkę, naczynia, posprzątałam kuchnię. Odpoczywam i biorę się niedługo za robienie ciasta na domową pizzę
Stary 2013-08-01, 14:51   #4850
Moorelcia
Zakorzenienie

Dotka jak już tak chodzisz po tym domu to byś i mi pranie wstawiła Nie no to był żart oczywiście ale nie zdążyłam dzisiaj rano bo musiałam obiad do pracy sobie zrobić
Stary 2013-08-01, 14:55   #4851
Dotka90
Zakorzenienie

Chętnie, uwielbiam prać

Tzn. pomijając oczywisty fakt, że pierze pralka* Ale po prostu lubię wstawiać pranie, a potem je wieszać takie pachnące i czyste

*NIC nie piorę NIGDY ręcznie
Stary 2013-08-01, 14:58   #4852
Moorelcia
Zakorzenienie

boże Dotka przyjedź i wieszaj ja tego NIENAWIDZĘ robić jeszcze te skarpetki mojego dziada
Stary 2013-08-01, 15:04   #4853
Dotka90
Zakorzenienie

Morelcia, ja skarpetek na suszarce nie znoszę wieszać.
Dlatego mam takie coś KLIK i na tym wieszam Dzięki temu tez na suszarce mam więcej miejsca
Stary 2013-08-01, 15:08   #4854
Moorelcia
Zakorzenienie

Nie wiem ile musiałabym mieć takich wieszaków na tą niezliczoną gromadę Tżtowych skarpetek :P
Stary 2013-08-01, 15:10   #4855
Dotka90
Zakorzenienie

To kup kilka
Mi się zazwyczaj skarpetki z jednego prania mieszczą na niej
no chyba, że w danym dniu piorę czarne, kolory i białe, to gorzej
Stary 2013-08-01, 15:58   #4856
czarnulax
Zakorzenienie

Hej
Ten chłopak, co do nas nowy przyszedł w październiku ma ślub
250 osób

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ja też nie znoszę wieszania prania
White wybieracie się gdzieś na urlop?
Stary 2013-08-01, 17:27   #4857
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Byla u mnie kuzynka i pomagala mi sprzatac, bo lubi (?!) to robic. Jestem padnieta ale mieszkanie naprawde dobrze wyglada. Teraz tylko po obiedzie pozmywac i pranie powiesic.
Prawie sie zatrulam oparami jak mylam wanne dosc mocnym srodkiem, zeby odkazic od naczyn. Masakra

Ja mam wieszaki zwykle na ktorych wieszam skarpetki

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Dotka - czytałam o tych urlopach.
I jest tak, że dostaniesz zasiłek macierzyński, jeśli opłacasz dobrowolne składki chorobowe (nie mylić ze zdrowotnym).

Cytat:
Co ważne urlop macierzyński przysługuje tylko kobietom pracującym, ale zasiłek macierzyński wszystkim matkom, które w trakcie porodu miały opłaconą składkę chorobową. Oznacza to, że mogą z niego skorzystać także kobiety zarabiające w oparciu o umowę zlecenie, które dobrowolnie zgodziły się odprowadzać składkę chorobową do ZUS, a także matki pracujące na własnej działalności gospodarczej. W tym wypadku zasiłek wyniesie 80 proc. średniego przychodu za ostatnie 12 miesięcy. Nie ma możliwości uzyskania zasiłku przy umowie o dzieło, gdyż nie da się od niej odprowadzić składki chorobowej.

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-08-01, 17:39   #4858
angiexoxo
Raczkowanie

Witam, witam!
Ehh, sprzatanie.. Jakos nie umiem sie tego zabrac. :/
Dziewczyny widze, ze nie jestem jedyna, ktora niecierpi prania. Na szczęście mój TŻ uwielbia i woli to robic za mnie.

D.

Edytowane przez angiexoxo
Czas edycji: 2013-08-01 o 17:42
angiexoxo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-01, 17:40   #4859
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Ja wolę pranie niż mycie naczyń

L'amore scalda il cuore.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Stary 2013-08-01, 17:43   #4860
white_bear
Pani żona :)

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Hej
Ten chłopak, co do nas nowy przyszedł w październiku ma ślub
250 osób

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ja też nie znoszę wieszania prania
White wybieracie się gdzieś na urlop?
250 osób, masakra

Tak jedziemy do Zakopanego, a po drodze też odwiedzamy Kraków
Należy nam się odpoczynek

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Ja tam pranie lubię, ale zmywanie naczyń - nienawidzę
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości