Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 2 wątku na odchowalni ?
Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 3 9,09%
Przemuś ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
Problemy brzuszkowe czasem mamy, ale uśmiechem to nadrabiamy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 0 0%
W roli mamy się sprawdzamy i w problemach się wspieramy. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
W maluszkach zakochane, zabiegane, zakrzątane - Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 1 3,03%
Szczepienia i kolki za nami, niedługo pochwalimy się pierwszymi ząbkami. V-VI 2013 2 6,06%
Na naszym wątku już same niemowlaki i stają się za małe wszystkie bodziaki. V-VI 2013 0 0%
Dziwne dźwięki wydajemy gdy rozbawić dzieci chcemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 2 6,06%
Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. Mamy V-VI 2013, cz.2 0 0%
Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 4 12,12%
Śmieszne zabawy wymyślamy, by maluchy dobrze się rozwijały. Mamusie V-VI 2013, cz.2 0 0%
Mata, gryzak czy też smok daj mi mamo wszystko to. Mamusie V-VI 2013, cz.2 1 3,03%
Wszystkie mamy niewyspane, lecz w maluszkach zakochane. MAJ-CZERWIEC 2013, cz.2 14 42,42%
Jedno cyckę wcina drugie butlą zapija inne papką pluje a co ja dziś ugotuję. 2 6,06%
Głosujący: 33. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-02, 21:43   #4831
colorblue
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
A wiec mam netgeara i namieszalam w ustawieniach i co gdzie wchodze na routerlogin.net i wpisuje admina i haslo i potem setting i tam namieszalam nie wiem jaki jest getway ip adress i nie wiem co tam ma byc skad mam go wziasc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
restartowałaś całkiem router?
Jak nie to weź tam na nim powinien być przycisk. Naciśnij,niech się wyłączy i włączy na nowo.
Zobaczymy co dalej

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 21:44   #4832
happy blue
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
a nieprawa, bo już nadrobiłam dlaczego tak mało plotkowalyscie? 2 strony? pfff 21:30 i mogę isc spac, to NIENORMALNE

a kupiliśmy passata http://autoimportcomplex.otomoto.pl/...C30099342.html o tego niestety nie ma fotek ze srodka, ale full wypas jechaliśmy z zamiarem kupna vectry http://autoimportcomplex.otomoto.pl/...C30099267.html ale ktoś nam ja sprzatnal sprzed nosa po dokładniejszych oględzinach nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo passacik lepszy.

wow, piękne oba ładny wypas!
happy blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 21:51   #4833
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.

Happy niestety nie Nakarmię smoka przed wyjściem do kościoła (mamy minutę pieszo) i na salę wezmę ze dwie porcje + trochę wody

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:05   #4834
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
hello
ale naskrobałyście nie wiem kiedy to nadrobię,bo dziś chyba wybiorę się wózeczkiem do mamy
wczoraj mnie nie było, cały dzień byliśmy u rodziny TŻ-ta;P

najpierw prababcia W w kruszwicy, spacer nad gopłem (pierwszy raz W nad jeziorem),potem chrzestna TŻ-ta, potem teściowie...

wszyscy mówili tylko: "oooo jaki pulpecik", "ooo jaki grubasek"
hmmm nie wydaje mi się, żeby Wojtuś był aż taki gruby...
no i że niby jest podobny do TŻ-ta :P
Moja mama też mówiła o małej że grubasek z niej aż nie zobaczyła dziecka koleżanki której jest 2 tygodnie młodsze i dopiero wielkie. Ja uważam, że LAurunia jest w sam raz i nie interesuje mnie opinia innych.

Miałam więcej pocytowane ale mi zjadło...

Wiec tak to co pamiętem to KP mała będzie miała 2 miesiące za 5 dni i okresu brak. Koleżanka karmiła 3 miesiące, a urodziła 1listopada i dopiero ostatnio dostała. Wiadomo każdy organizm inny. Mi brak @ nie przeszkadza

Jeśli chodzi o smoczek to naszej też spasował dopiero babydream wiec nie wiem czym to jest. Mnie już on drażni bo sie ten rysunek zaczął ścierać.

Ja małą kąpię koło 19,30 później jedzenie i koło 20 do spania. Też uważam, że między 19 a 20 jest najlepszy czas na kąpanie.

Coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam...zmykam spać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:05   #4835
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
restartowałaś całkiem router?
Jak nie to weź tam na nim powinien być przycisk. Naciśnij,niech się wyłączy i włączy na nowo.
Zobaczymy co dalej

Tak kilka razy hee

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Mysia, jakie macie nosidło? Wszyscy znawcy tematu polecają nosidła dopiero od 6, a tylko niektóre od 4 miesiąca.

faktycznie super zaciemniają, zazdrość!

o, super a nadaje się do karmienia?

ładna, klasyk

gratuluję sfinalizowania transakcji

a nom

Cytat:
a nieprawa, bo już nadrobiłam dlaczego tak mało plotkowalyscie? 2 strony? pfff 21:30 i mogę isc spac, to NIENORMALNE

a kupiliśmy passata http://autoimportcomplex.otomoto.pl/...C30099342.html o tego niestety nie ma fotek ze srodka, ale full wypas jechaliśmy z zamiarem kupna vectry http://autoimportcomplex.otomoto.pl/...C30099267.html ale ktoś nam ja sprzatnal sprzed nosa po dokładniejszych oględzinach nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo passacik lepszy.
Super pewnie wv dobre auta
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:08   #4836
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Nom do Polany doszlismy tylko dziaiaj bylismy z nosidlem w dolince. A drodze do czarnej dziury bo tam cien i chlodno wiec mlody sie ie ugotowal, spal cala droge bo bujalo
A to rozumiem My mamy ambitny plan za rok z wózkiem dojść do schronisk w dolinach no ale jak to wyjdzie w praktyce to się okaże Aczkolwiek dużo ludzi tak chodzi to może się uda.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Puchatkowa wygotowywalam plastikowe elementy. Całe dwa
Dzięki

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ash taka o:
Świetna!

Cytat:
kupiliśmy autko zatem wielkie uffff, kolejny problem z glowy.
Gratulacje

A mnie brzuch boli jak na @ także pewnie niedługo dostanę, no ale co się dziwić jak u mnie kp od przypadku do przypadku jak Małej podpasuje i ma ochotę possać

Ząbki

Edytowane przez puchatkowa
Czas edycji: 2013-08-02 o 22:11
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:10   #4837
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
to Ci diabli
no no no, super bryka!

ja znów źle wyglądam w zwiewnych a podobają mi się bardzo...
jak zwykle nie można mieć co się lubi

Cytat:
Happy niestety nie Nakarmię smoka przed wyjściem do kościoła (mamy minutę pieszo) i na salę wezmę ze dwie porcje + trochę wody
ja karmiłam dwa razy w trakcie obiadu, dostalam salę konferencyjna do użytku zsunęłam ramiączko i było ok

zamówiłam mężowi koszulkę z nadrukiem jak na zdjęciu i podpisem porozmawiamy w domu... (a że nazywamy się właśnie Żabka to wydaje mi ię nie taka zła opcja)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 76794_dwie_zielone_zabki.jpg (67,3 KB, 19 załadowań)
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:16   #4838
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
ja karmiłam dwa razy w trakcie obiadu, dostalam salę konferencyjna do użytku zsunęłam ramiączko i było ok

zamówiłam mężowi koszulkę z nadrukiem jak na zdjęciu i podpisem porozmawiamy w domu... (a że nazywamy się właśnie Żabka to wydaje mi ię nie taka zła opcja)
ja nie dam rady, musiałabym się rozebrać bo sukienka nawet suwaka nie ma trudno... Bartek butlę akceptuje, więc nie będzie tragedii

koszulka będzie super

Stary 2013-08-02, 22:32   #4839
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Koszulka super

A my mamy dziś miesiąc i 3 tygodnie, już niedługo będą 2.
Acha i znów odłożyliśmy Sab Simplex ( po 4 dniach stosowania) Jesteśmy nieco ogłupieni, bo wydaje nam się, że nie dość, że nic nie dawał to nieco nasilił problemy z brzuszkiem, ale w sumie nie jesteśmy pewni, bo tak naprawdę to w dwie ostatnie noce miał cięższe i też nie wiemy czy to czasem nie było po Rotarixie.
W każdym razie znów zmieniamy środek i próbujemy Delicol, znów chcę spróbować jakieś 3-4 dni, ale cholernie się boję.
Naprawdę zazdroszczę dziewczynom, którym przeszły już kolki i mega wzdęcia, bo jak ja widzę, że zaczyna się prężyć to od razu dostaję gęsiej skórki i się martwie czy to będzie akurat taki atak, który go wybudzi i będzie bolał mocniej czy może uda się przez sen.
Niech już to mija, ja tak żałuję, że nie mogę tego wziąść na siebie.
Pocieszcie mnie dziewczyny, że niektórym minęło wcześniej niż przed 3 mc.

A w ogóle z ciekawości- jak Wam mijało to było tak, że stopniowo coraz mniej "ataków" czy nagle nadszedł dzień gdzie wyszło wszystko bez problemów?

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:40   #4840
whatIthink
Raczkowanie

bioderka ok dziękuję za kciuki.

upał...

banka mój też czasem się przestraszy jakiś gwałtowniejszych dźwięków i potrafi się od tego mocno rozpłakać, na szczęście szybko się uspokaja.

dobranoc

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 22:47   #4841
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Koszulka super

Acha i znów odłożyliśmy Sab Simplex ( po 4 dniach stosowania) Jesteśmy nieco ogłupieni, bo wydaje nam się, że nie dość, że nic nie dawał to nieco nasilił problemy z brzuszkiem, ale w sumie nie jesteśmy pewni, bo tak naprawdę to w dwie ostatnie noce miał cięższe i też nie wiemy czy to czasem nie było po Rotarixie.
W każdym razie znów zmieniamy środek i próbujemy Delicol, znów chcę spróbować jakieś 3-4 dni, ale cholernie się boję.
Naprawdę zazdroszczę dziewczynom, którym przeszły już kolki i mega wzdęcia, bo jak ja widzę, że zaczyna się prężyć to od razu dostaję gęsiej skórki i się martwie czy to będzie akurat taki atak, który go wybudzi i będzie bolał mocniej czy może uda się przez sen.

A w ogóle z ciekawości- jak Wam mijało to było tak, że stopniowo coraz mniej "ataków" czy nagle nadszedł dzień gdzie wyszło wszystko bez problemów?
nie wiem czy dziewczyny próbujecie, bo ja uważałam, że to nie jest fajne, ale zmieniłam zdanie. Kiedy Nikoś się pręży, robi czerwony i zaczyna płakać a kupka nie idzie, to biorę termometr z miękką koncówką, smaruję trochę linomagiem i wkładam do pupy, ruszam delikatnie we wszystkie strony do momentu kiedy kupk nie wyjdzie, odrazu jest lepiej
Stary 2013-08-02, 22:50   #4842
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 201

Cytat:
Koszulka super

mojemu powoli raz vylo.lepiej raz gorzej teraz nieraz nad ranem pospina sie i nieraz wieczorem a tak to
jest ok ale za to zanosi sie marudzi nie chxe jesc itp zawsze cos

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
bioderka ok dziękuję za kciuki.

upał...

banka mój też czasem się przestraszy jakiś gwałtowniejszych dźwięków i potrafi się od tego mocno rozpłakać, na szczęście szybko się uspokaja.

dobranoc
dzisiaj tez go w miare szybko uspokoilam ale moj odrazu bezdzwieczny i po chwili krzyk jakby go ktos katowsl i te plamy potem wychodza i bywa ze puchnie mu ocxko pod powieka...

Stary 2013-08-02, 23:08   #4843
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
Mysia, jakie macie nosidło?
D
Babybjorn od 3,5 kg nasz klusek zachwycony byl spacerem za duzo uzywac go nie vbedziemy bo w Krakowie poruszamh sie samochodami to wole wozek ale do dolinki super

Foto z tata niestety ni chce sie dodac:/

Edytowane przez Mysia mysz
Czas edycji: 2013-08-02 o 23:15
Mysia mysz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-02, 23:34   #4844
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy dziewczyny próbujecie, bo ja uważałam, że to nie jest fajne, ale zmieniłam zdanie. Kiedy Nikoś się pręży, robi czerwony i zaczyna płakać a kupka nie idzie, to biorę termometr z miękką koncówką, smaruję trochę linomagiem i wkładam do pupy, ruszam delikatnie we wszystkie strony do momentu kiedy kupk nie wyjdzie, odrazu jest lepiej
No ja zakupilam w tym celu windi kateterki rektalne ale w sumie uzylam moze 4x bo uzywalam tylko wtedy gdy np.widzielismy ze meczy sie naprawde duzo, a jam to jest jakies 30min i do tego uspokaja sie na ramieniu, po goracej pieluszce lub suszarce lub na brzuszku to nie uzywamy.

Banka, a piszesz ze czasami prezenie rano i wieczorem ale rozumiem ze takie juz bezbolesne prezenje, tak? Bez krzyku i wyrazu totalnej rozpaczy na twarzy lub bez wybudzania sie ze snu przez prezenie?

Jak ja sie ciesze ze to ostatni miesiac letni. Jesli kiedys bede miala dziexko kolejne to naprawde wole zime.

A swoja droga tak sie cieszylam ze mam ciuszki skompletowane do rozmiaru 68 nawet w nadmiarze a teraz jak patrze to pewno mi to 68 na dluzej niz do konca 3mies.nie starczy. Moze troxhe na 4ty i znow bede kolejne ciuszki kupowala.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 00:19   #4845
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-

Cytat:
a jesteś pewna, ze to od diety, a nie dzięki rozwojowi układ pokarmowego Wiktorka? jedz nabial, odstaw tylko mleko.

ja kotlety z cukinii wcinam i młodej nic nie dolega

ps. ciekawe to jest, bo jem wszystko i zostało mi ze 4kg :P a miałam chyba 20+

weź przykład z Ash i wyluzuj z dieta. stopniowo jedz coraz więcej i zobaczysz, ze roznicy nie będzie.
Ja też jem wszystko :-D dosłownie:-D i też z 20 na plusie zostało mi 4 więc witam. Klubie i na szczęście praktycznie żadnych rozstepow na brzuchu nie mam ostatnio znalazłam tylko 4 długości może 2 cm na samym dole brzucha ale z nie się nawet cieszę będę miała pamiątkę po ciąży;-)

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ----------

Cytat:
mleeeeekoooo! chyba zrobie sobie jeden dzień odstępstwa od diety pediatra na urlopie to nie zauważy

Napisane przez Innocence_89
Mój Mateuszek body z krótkim rękawkiem nosi rozmiar 80

80? no to szalejecie! dzisiaj znajoma z 10miesieczna corka wypytywałam i jej mala wazy 10kg i nosi ubranka 74-80
Wysoki będzie kawaler gdzieś w jakimś kalkulatorze wyliczyli se będzie miał 183 cm wzrostu;-)panny będą siępchaly drzwiami i oknami;-) muszę kraty w oknach powstawiac;-)

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Jenny super że jaderko schodzi oszczędzajcie Malutkiemu cierpienia jakbymiał mieć zabieg i sobie przeżyć@-}--

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-08-03 o 00:21
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-03, 00:23   #4846
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
dziecko jak dziecko. tatuś mamusce obiecal i słowa msi dotrzymać, choćby na weekend. jak kupimy autko to się nie wymiga - musi go przecież przetestować

spotkałam dzisiaj babke po wyciętej tarczycy i hooollyyyy shit ladna ma ta blizne myslalam, ze to będzie szrama na pol szyi, a tu naprawdę trzeba się było mocno przyjrzeć. moja tyreoidektomia coraz blizej za tydzień biopsja...buu jak ja zostawię to moje dziecko? chyba sobie zabiorę ze sobą jakiś jej ciuch i będę wachac i wachac. snilo mi się wczoraj, ze zostawiłam Nelce swoja koszule nocna i biedna w niej spala. może to i niegłupie... teraz mam schizy o intubacji, o ogolnej narkozie, uszkodzeniu nerwu krtaniowego, no i jodowaniu . sciskajcie te magiczne forumowe kciuki żeby jednak nie było potrzebne. kilka dni po operacji wytrzymamy, ale wiecej nie.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:58 ----------

Cytat:
czytałam na forum o kobitach które karmiły piersią i dostały @ po 9 miesiacach a nawet i później

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

błagam o pomoc. Co mogę kupić mężowi z okazji 2 rocznicy ślubu? albo sama zrobić?? myślałam żeby to było coś z bawełną, bo druga to bawełniana
a kiedy masz,bo my 6 sierpnia własnie 2 rocznicę.. my sobie nic nie kupujemy,mamy układ ze robimy coś razem...
ale jak bawełniane to może jakieś pornowdzianko dla siebie?

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
I jeszcze mam pytanie o maty edukacyjne. Bo widzę, że głównie rainforest z fisher price polecacie i kick&play z tiny love. Dużo z Was kupiło używki i nie ukrywam, że i ja tak bym chciała bo jednak oszczędność kasy może być spora, ale czy da się w tych matach wszystko poprać tak żeby odświeżyć skoro to używane?
w kick&play są takie stópki które są elektryczne i to się odpina, a resztę możesz spokojnie wrzucić do pralki..no oprócz tych pałąków bo się raczej nie zmieszczą...

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość

a wychwalanie chyba pomoglo, bo Florek dzisiaj po 3 godzinach przerwy wypil 100ml i to bez wiekszego wysilku! a zawsze biedak musial ssac takie flaki...
mówiłam że czują się niedopieszczone:p

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
a macie coś takiego jak wytrysk zamoistny ? u mnie tak jest, jak Nina zassa, i nagle puści z cyca leci na kanape, ciuchy Ninki, wszędzie takie mam nieobliczalne kanaliki

Moja mała strasznie się wyrywa do siedzenia. Jedyna tolerowana przez nią pozycja to pion, ewentualnie siad, leżeć nie chce, wyrywa się, podnosi głowę, i to samo przy karmieniu, wczoraj karmiłam małą na stojąco, spacerując
o ja mam..ale głównie jak cycki pełe.. na początku siurało jednym strumieniem, a teraz widzę ze są 3 siurki

---
Z ciekawych tematów - @@@ jeszcze nie dostałam,owu nie wiem..

Co tam jeszcze było aaa karmienie - Jenny - ja polewam z cycorka

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

A i pytanko. Chce ubezpieczyć mieszkanie.. ale tak na prawdę tylko wykupić takie ubezpieczenie, że jak np. rura mi pęknie i zaleje sąsiada to, żeby nie płacić za szkody... I teraz nie wiem to mam wykupić OC w życiu prywatnym??? i jak takie coś wykupie to żeby to działało to muszę kupic i dla siebie i dla męza jak mieszkanie jest na nas dwoje?? Orientuje się ktoś

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 00:31   #4847
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no to Justi pierwsza, bo ona pierwsza rodzila
a moj opis ... jak mi sie uda ujac te emocje, to bedzie taki do ryczenia. bo dla mnie nieodlaczna czescia byl tez przewoz malego do centrum kardiologicznego, moje nieprzytomne pompowanie po kilka kropelek mleka, zebranie tego w strzykawce i dostarczenie do mlodego... samochodem jechalam na pol-lezaco, bo siedziec nie moglam. a chodzilam gorzej jak pingwin, ale doczlapalam sie do mlodego. boszzz, jak sobie przypomne, jak mu dali te niecale 15 ml (uzbierane po kropelce chyba z dwudziestu sesji odciagania ), a on to wessal w ciagu 3 sekund... tak mi bylo przykro, ze nie mam wiecej... a zarazem ta radosc, ze mu smakuje i ze ladnie je... no i co? i znow rycze.......

ooj, to ty pierwsza pisz! potem Justi, a potem moze ja
Ja też po porodzie walczyłem jak lwica żeby Synek dostał jak najwięcej mojego pokarmu mimo ze było tego niewiele a ja wyłam z bólu i przez 3 doby które byłam w szpitalu spałem łącznie moze3 godziny siedziałam i wyciskalam kropelka po kropelce żeby mój Skarb dostał to co najlepsze dla niego wtedy

Storczykomaniaczka : 25

Edytowane przez Innocence_89
Czas edycji: 2013-08-03 o 00:33
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 06:48   #4848
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
Życzę Wam miłej soboty , za niedługo zbieramy się, żeby zawieźć W. do babci i pędzimy na zlecenie

Sonda założona

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:24   #4849
banka26
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Ma

Cytat:
No ja zakupilam w tym celu windi kateterki rektalne ale w sumie uzylam moze 4x bo uzywalam tylko wtedy gdy np.widzielismy ze meczy sie naprawde duzo, a jam to jest jakies 30min i do tego uspokaja sie na ramieniu, po goracej pieluszce lub suszarce lub na brzuszku to nie uzywamy.

Banka, a piszesz ze czasami prezenie rano i wieczorem ale rozumiem ze takie juz bezbolesne prezenje, tak? Bez krzyku i wyrazu totalnej rozpaczy na twarzy lub bez wybudzania sie ze snu przez prezenie?

Jak ja sie ciesze ze to ostatni miesiac letni. Jesli kiedys bede miala dziexko kolejne to naprawde wole zime.

A swoja droga tak sie cieszylam ze mam ciuszki skompletowane do rozmiaru 68 nawet w nadmiarze a teraz jak patrze to pewno mi to 68 na dluzej niz do konca 3mies.nie starczy. Moze troxhe na 4ty i znow bede kolejne ciuszki kupowala.

nie raz bez placzu nie raz zsplacze ale to taki chwilowy placz jak np bak wycjodzi
M. zasna wcZoraj po 20 i spi do teraz z przerwa na mleczko o 3 i 6

Stary 2013-08-03, 08:30   #4850
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:

o zgrozo, ja chcę lato i upały jak najdłużej, przy 30 st. zaczynam żyć

ja też nakupowałam ubranek na 68, wydałam kupę kasy, a tu niedługo ponosi te ubranka widzę, ale pocieszam się, że będą dla następnego

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja też jem wszystko :-D dosłownie:-D i też z 20 na plusie zostało mi 4 więc witam. Klubie i na szczęście praktycznie żadnych rozstepow na brzuchu nie mam ostatnio znalazłam tylko 4 długości może 2 cm na samym dole brzucha ale z nie się nawet cieszę będę miała pamiątkę po ciąży;-)

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:45 ----------

-
ja mam w czwartek ważenie, ciekawa jestem ile mi zostało do zrzucenia, ale jak zrobiłam sobie zdjęcia wczoraj to nawet niezle już wygladam

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość

a kiedy masz,bo my 6 sierpnia własnie 2 rocznicę.. my sobie nic nie kupujemy,mamy układ ze robimy coś razem...
ale jak bawełniane to może jakieś pornowdzianko dla siebie?

---
Z ciekawych tematów - @@@ jeszcze nie dostałam,owu nie wiem..

Co tam jeszcze było aaa karmienie - Jenny - ja polewam z cycorka

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

A i pytanko. Chce ubezpieczyć mieszkanie.. ale tak na prawdę tylko wykupić takie ubezpieczenie, że jak np. rura mi pęknie i zaleje sąsiada to, żeby nie płacić za szkody... I teraz nie wiem to mam wykupić OC w życiu prywatnym??? i jak takie coś wykupie to żeby to działało to muszę kupic i dla siebie i dla męza jak mieszkanie jest na nas dwoje?? Orientuje się ktoś
1- z moim brzuchem to byłaby profanacja, czuję się ogólnie skrępowana bo co prawda w bieliznie nigdy nie wygladałam super, ale teraz ciało dostało w kość w ciąży
2- poczytałam troche o objawach płodności i wypatruję owu, już trzy razy pojawiały się objawy ale nie zakończyło się owu. A w 7 tygodniu miałam plamienie i nie wiem czy zaliczać to do @, bo od tej pory nic

Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja też po porodzie walczyłem jak lwica żeby Synek dostał jak najwięcej mojego pokarmu mimo ze było tego niewiele a ja wyłam z bólu i przez 3 doby które byłam w szpitalu spałem łącznie moze3 godziny siedziałam i wyciskalam kropelka po kropelce żeby mój Skarb dostał to co najlepsze dla niego wtedy
każda po porodzie ma trudno, ja na poczatku zmuszalam dziecko do ssania, nie dawalam mu nawet 5 sekund odpoczac, bo nie wiedziaam, ze trzeba

miała dzisiaj przymusowa zmiane poscieli, jak walnal mi kupsko to wiekszosc wyplynela gora

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
nie raz bez placzu nie raz zsplacze ale to taki chwilowy placz jak np bak wycjodzi
M. zasna wcZoraj po 20 i spi do teraz z przerwa na mleczko o 3 i 6

zazdroszcze, u Nikiego o 5- 6 jest pobudka ostateczna
Stary 2013-08-03, 08:33   #4851
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
o zgrozo, ja chcę lato i upały jak najdłużej, przy 30 st. zaczynam żyć

ja też nakupowałam ubranek na 68, wydałam kupę kasy, a tu niedługo ponosi te ubranka widzę, ale pocieszam się, że będą dla następnego

ja mam w czwartek ważenie, ciekawa jestem ile mi zostało do zrzucenia, ale jak zrobiłam sobie zdjęcia wczoraj to nawet niezle już wygladam

1- z moim brzuchem to byłaby profanacja, czuję się ogólnie skrępowana bo co prawda w bieliznie nigdy nie wygladałam super, ale teraz ciało dostało w kość w ciąży
2- poczytałam troche o objawach płodności i wypatruję owu, już trzy razy pojawiały się objawy ale nie zakończyło się owu. A w 7 tygodniu miałam plamienie i nie wiem czy zaliczać to do @, bo od tej pory nic

każda po porodzie ma trudno, ja na poczatku zmuszalam dziecko do ssania, nie dawalam mu nawet 5 sekund odpoczac, bo nie wiedziaam, ze trzeba

miała dzisiaj przymusowa zmiane poscieli, jak walnal mi kupsko to wiekszosc wyplynela gora

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

zazdroszcze, u Nikiego o 5- 6 jest pobudka ostateczna
oo jaa 30 stopni to ja umieram leje sie ze mnie mi pasuje 22-25 gora

Stary 2013-08-03, 08:36   #4852
gosiulka22
Wtajemniczenie

Dziewczyny mam problem karmie Małą piersią ale Ona nie najada się moim mlekiem choć mleka jest bardzo dużo bo aż się wylewa, nawet po karmieniu. Eliza potrafi jeść z cyca z 15 min i za 5 minut wkłada rączki bo buzi bo jest głodna. tylko w nocy się najada i śpi dalej a w dzień musze ją dokarmiać mm 2-3 razy.
Może moje mleko jest jakieś mało wartościowe
Nie wiecie może czy da się coś z tym zrobić? bardzo chciałabym karmić tylko piersią
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 08:44   #4853
barwineczek
Wtajemniczenie

uprosilam tate zeby mi przeslal dwa zdjecia z chrztu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (79,4 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (86,8 KB, 58 załadowań)
Stary 2013-08-03, 08:53   #4854
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczna rodzinka
Stary 2013-08-03, 09:02   #4855
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
I musiałabyś z takim maluszkiem siedzieć w domu... ja bym nie wytrzymała z takim dzieckiem, które jeszcze się nie bawi niczym biorę Młodego na pół dnia na spacer i leci a jak się zaczną długie, zimowe wieczory to już będzie fajny, kumaty i będzie można się z nim bawić
Ja kolejne chcę na czerwiec jeśli się uda
Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem karmie Małą piersią ale Ona nie najada się moim mlekiem choć mleka jest bardzo dużo bo aż się wylewa, nawet po karmieniu. Eliza potrafi jeść z cyca z 15 min i za 5 minut wkłada rączki bo buzi bo jest głodna. tylko w nocy się najada i śpi dalej a w dzień musze ją dokarmiać mm 2-3 razy.
Może moje mleko jest jakieś mało wartościowe
Nie wiecie może czy da się coś z tym zrobić? bardzo chciałabym karmić tylko piersią
Ale myślisz, że wkłada rączki serio z głodu? Ile tego MM jej dorabiasz? Mój Bartek ostatnio po jedzeniu lubi jeszcze sobie kciuka possać a w nocy też od razu zasypia...
Cytat:
super

===

dzień dobry!

Stary 2013-08-03, 09:34   #4856
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale myślisz, że wkłada rączki serio z głodu? Ile tego MM jej dorabiasz? Mój Bartek ostatnio po jedzeniu lubi jeszcze sobie kciuka possać a w nocy też od razu zasypia...
60ml zwykle rano i po południu. Mam wrażenie, że to z głodu bo jak tak wkłada raczki i długo chwile jej nie dam jeść to płacze a potem jak dostaje to je z apetytem więc sama już nie wiem... Smoka nie przyjęła żadnego i nie ma szans żeby ją nauczyć
Stary 2013-08-03, 09:51   #4857
cloche
Zakorzenienie

jeeee, pierdziochy na razie wygrywaja!
chociaz inne tytuly tez mi sie podobaja, takie radosne

diabli, pewnie ze passat lepszy! super
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:08   #4858
gosiulka22
Wtajemniczenie

jakiego używacie kremu/ maści na odparzenia lub przeciw?
Stary 2013-08-03, 10:10   #4859
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
jakiego używacie kremu/ maści na odparzenia lub przeciw?

linomag w tubce
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-03, 10:13   #4860
ankaaa206
Wtajemniczenie

diabli za samochód fajna bryka!
barwineczek - super zdjęcia
gosiulka - bepanthen baby

a u nas o 7 już byla pobudka, mlody chcial się bawić, pobawił sie tak do 9 z nami i zasypial na macie, niemądry tż trzasnął drzwiami od pokoju i mały się tak rozpłakał że nie szło go uspokoić, teraz pospal 30 min i juz jęczy wiec lecę

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości