|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy i na narodziny czekamy :) czesc VIII
Kami, dopiero doczytałam
![]() ![]() Cieszę się, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() Jutro wielki dzień dla Terrego, oby wszystko poszło sprawnie i za 24h już był w nowym kochającym domu ![]() w ogóle wiecie jak się wnerwiłam dziś ![]() ![]() ![]() ![]() Wygadałam się i spadam lulać Dobranoc ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Wpadlam tylko powiedziec, ze nie zrobilam testu... boje sie. Boje sie, z jst za wczesnie albo tego ze bedzie I. Brzuch mnie pobolewa. Czasami mam wrazenie, ze juz dostalam @
Odezwe sie jakos popoludniu.
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
![]() Mi się coś zdaje, że jest fasolka a jeśli dobrze mi się zdaje to cierpliwie poczeka do jutra aż zatestujesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Panowie od kuchni nas obudzili, właśnie się rozkładają i wygląda na to, że dziS będę już miała wszystko skończone ![]()
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i przesyłam duzo fluidków ciażowych ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
![]() ![]() Kluska w szoku jestem że można tak traktować zwierzęta ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Mysiu wiemy, że sie boisz.
Ale jak tam jest fasolka, a Ty niepotrzebnie ją stresujesz? Ona teraz potrzebuje dużo spokoju, żeby sie porządnie rozgościć ![]() Po teście już byś wiedziała i koniec stresu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
mysia a pani doktro nie kazała ci przypadkiem robi ctestu w dniu w któym sie spóznia? bo bromek bierzesz i w razie ciazy musisz odstawic.
rób tesciora!!! nie kaz cieżarnym przechodzic katuszy...
Nasz ślub 28.01.2012 ![]() 27.04.2012-aniołek ![]() ![]() ![]() Lenka 11.03.2014 ![]() ![]() Hania 6.09.2016 ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-67603.png http://www.suwaczki.com/tickers/3i498u69fevq68l3.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie balam ze test nie pokaze II kresek a pokazal a bol brzucha to standard moze bolec nawet przy dzidzi ![]() okazalo sie ze jechal autobusem i byl przed 16 ![]()
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
No właśnie Mysiu rób test przed dzisiejszą wizytą
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Hej hej ;-0
Ja dziś od 7.30 na nogach... spać mi się nie chciało już... Ale są plusy- pyszne śniadanko, posprzątana łazienka, czekam na pralkę i skoczę po zakupy, bo lodówka pusta, a na obiad trzeba coś wykombinować... Musz,ę jeszcze jakiś kosmetyczny zaliczyć, bo już żadnej odżywki nie mam, może jakąś koszulkę trafię... potem wezmę się za prasowanie, bo już mam niezłą furę ![]() Mysia ![]() KluskaLudzie są okropni ![]() Tzrymam kciuki za dokończenie kuchni!! Gianna M Mam nadzieję, że z siostrą się poukłada... Ale powiem szczerze, na na takiej powierzchni 3 osoby- nie jest trudno o konflikty! Długo będzie z Wami mieszkać?? Jak pojawi się maleństwo, może być jeszcze trudniej! Przykro mi, że siostra nie szanuje Twojej pracy, sprzątania- może porozmawiaj z nią o tym ![]() b a r b a r a No niepoważne, ze strony Twojego TŻ ![]() agabiwro Chyba wszystkie przyszłe matki mają takie małe paranoje... że nie podołają, że nie będą wiedziały jak... na szczęście, z każdym dniem będzie nam łatwiej, są TŻ, mamy, internet- damy radę... Tyle milionów kobiet na całym świecie pielęgnuje i wychowuje maleństwa... Poza tym, ponoć instynkt podpowiada co i jak robić ![]() a co do wyjazdów, to żaden problem- bierzecie mamę/teściową/siostrę/brata do pomocy- są hotele dostosowane do przyjmowania małych gości- No problem! nie trzeba z wszystkiego rezygnować! RudaEwcia25 Mam nadziję że już jest lepiej! Przesyłam dobrą energię dla Ciebie i Kostusia ![]() Dobrej soboty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gadalam z moim tz i mi wszystko wynagrodzil tam gdzie chcialam to pojechalismy wiec jest ok(a milusi byl ze chej)
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Zophiee ty ranny ptaszku ![]() ![]() ![]() Mysia no ja ci chyba lanie pojade sprawic ![]() ![]() ![]() Kluska szok jak tak mozna traktowac zwierze ![]() ![]() Basiu tak myslalam ze pewno cos na drodze wypadlo,wazne ze wszytsko zalatwiliscie a tz chodzi grzeczny ![]() Coffee ma zapracowany weekend z tego co pamietam ![]() ![]() Tz poszedl na silke a ja zrobilam pranie i tak siedze i rozmyslam ile by mi sie jeszcze rzeczy przydalo do domku ![]() Na 14 jedziemy do znojamych wiec musze sie jakos ogarnac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mysia napisała mi smsa że jest już poza domem i nie da rady zrobic testu przed wizytą. ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Mysia jest już po wizycie.Lekarka pow że ma odczekaćmax 2 dni i robić test ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
hej,
Kluska, no niektórzy ludzie to zwyczajne szmaty, baba chyba sama jadła karmę. Gianna, bawcie się dobrze. Zophee, ale masz dużo energii. Od rana zbieram się do mycia łazienki ![]() Mysiu, no jesteś teraz naszym tematem nr 1, i wszystkie czekamy na dobre wieści ![]() rozlazła jestem jak nie wiem co. Ciężko mi się oddycha i coraz ciężej się robi. Co będzie później? Cały czas czytam o szpitalach, tż powiedział że weźmie udział w porodzie. Spoko, wiem że to dla niego trudna sprawa bo wczoraj jak oglądaliśmy porodówkę to aż oczy zasłaniał. Jest taki troskliwy, że aż mnie na ryki bierze ze wzruszenia. Pochwaliłam go, to pewnie dziś jakiś numer wykręci ![]()
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poleguj, odpoczywaj ile wlezie ![]() a masz takie samopoczucie cały czas czy jednego dnia tak a drugiego znacznie lepiej? wydaje mi się, że to może zależeć jak się mała układa, czy danego dnia bardziej pieści przeponę czy np kręgosłup ![]() też muszę w końcu tą porodówkę choć raz obejrzeć, chociaż boję się trochę ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
porodówka ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- w szoku byłam. Miło mi się zrobiło ![]()
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Jstescie cudowne, czytam co napisalyscie i jedtem mega wzruszona ![]() Testa kupilam - takze jutro z rana jak sie nic nie wydarzy robie, chociaz,brzucho boli... Iza, dziekuje za przekazanie wiesc. Jade teraz do mamy bo ma urodziny w poniedzialek. Zajrze wieczorkiem
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i bardzo wierzymy ze to TEN cykl ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- a ja zrobiłam sobie barszczyk czerwony ale ciut za duzo pieprzu mi się sypneło ale i tak pyszny. a z reszty burakó spróbuje zrobi cburaczki zasmazane-pierwszy raz robie i nawet nie wiem czy dobrze robie,moze da sie zjesc ![]() od kilku dni czuje jak mnie delikatnie brzuszek pobolewa,biore nospe. czytałam ze od 20 tc macica zaczyna bardziej pracowac-moze dlatego pobolewa.ale musze wiecej lezec,wiem to po sobie. ha i godzine temu sie połozyłam i słysze tel,kolezanka z pracy dzwoniła i godzine gadałysmy,troche lezałam, troche siedziałam... a dzis sie cos małe moje nie chce ruszac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Czesc ;-) Witam się popołudniowo!
Przeleciałam całą galerię. Wyszłam z h&m ze sweterkiem w warkocze ( polowałam na takie od 2 sezonów) do tego fajny komin też jasnoszary w warkocze- chyba jakaś faza ![]() Do tego ciepłe skarpetki i kilka koszulek. Także super. Czekam na TŻ, zjemy obaid i będziemy czekać na spotkanie ze znajomymi, którzy wyjechali na 3 tygodnie do Azjo południowej, a ostatni tydzień spędzili w Tajlandii ![]() Bajka! My też mieliśmy się urlopować pod koniec października, ale z ludzikiem w brzuchu nie chciałabym latać- strasznie mnie to stresuje ![]() Mysiachyba nie będę mogła w nocy spać przez ten twój test ![]() Kluska Daj znać jak kuchnia. A najlepiej foto ![]() I mam nadzieję, że te wszystkie papiery uda Ci się załatwić! Oby wszystko się poukładało... Masz jakąś alternatywę? Gianna Udanego wypadu do znajomych! agabiwro Ja się dlatego z L4 wstrzymuje! Jak mam zbyt dużo czasu to w rezultacie nic nie zrobię. A jak jest dzień zorganiziwany, to na wszystko znajdę czas! Już tak mam. Myślę, że te kilka godzin pracy nie zaszkodzi- i będę pracować dopóki tylko wielkość brzucha będzie pozwalała ![]() b a r b a r a To to nie jest najgorzej z Twoim TŻ, fajnie, że załatwiliście wszystko co chciałaś, i że jest dobra atmosfera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
mysia trzymam kciuki
Ruda jak tam Kostus? Mam nadzieje ze przeszło małemu. Ja też chce ogladac porodowke ale nie mam tego kanalu a w necie nigdzie nie ma :-( Ja dzis bylam na zakupach i ogarnal mnie szal swiat w supermarketach. Zrobilam obiadek posprzatalam w domku a teraz tylko odpoczynek. Stwierdzilam ze nie bede liczyc ruchów małej bo tak sie nie da jak chodze to nie czuje jak sie rusza a lezec caly dzien nie bede. Wpisze tak na oko. Milego wieczoru
13.05.2013 MOJE UPRAGNIONE II KRESKI ![]() 21.01.2014 Przewidywany termin porodu -Natalia 25.01.2014 godz 16.05- narodziny coreczki ![]() żyj jakbyś miał umrzeć jutro,ale marz jakbyś miał żyć wiecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Mysiu śniłaś mi się dzisiaj, że napisałaś nam "Dziewczyny zrobiłam test i widać półtorej kreski, wstawiłaś zdjęcie a tam piękne dwie kreseczki "
![]() ![]()
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Kami, no właśnie, zapomniałam się odnieść do planu porodu i tego czegoś o ruchach. To od swojego lekarza dostałaś? A jak wygLąda taki plan porodu?
Nie dziwię się, że nie chce Ci się wypełniać tego kalendarzyka, to się tylko zestresować można. ja nic takiego nie dostałam a co do ruchów to pewnie głupio się przyznać ale ich wcale nie liczę ![]() Zophiee, to w dzień muszę fotki zrobić, teraz raczej niewiele będzie widać. Kuchnię skończyli, wrewzcie sobie szklaneczki porozstawiałam ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Kluska Musi się udać! Najlepiej jakbyś trafiła na jakiegoś faceta... udać taką beznadziejną, nieogarniętą, że paragon gdzieś wcięło, że na Męża liczyć nie możesz, że w ciąży sama wszytko musisz itp, na pewno Ci wymienia, nie ma bata- musiałby być bez serca, żeby odmówić!
No czekam na zdjęcia... kuchnia to moje ulubione pomieszczenie w całym domu ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- dziewczyny, czy któraś z Was używała w ciąży do dbania o skórę na brzuchu specyfiku Tołpy?? Taki w kwadratowym opakowaniu Jest od 4 miesiąca, więc teoretyczne mogłabym już zacząć się smarować czymś dedykowanym dla kobiet w ciąży, zamiast balsamem... Macie coś godnego polecenia?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.12.2012 - zaręczyny ![]() 18.06.13 II kreski - rośnij zdrowo Jaśminko ![]() 07.03.2014 wreszcie jesteś ![]() http://fajnamama.pl/suwaczki/w0e0032.png Edytowane przez agabiwro Czas edycji: 2013-11-16 o 15:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
moje sie dzis ruszac nie chce.musiałm wkurzyc dziecine, najadłam sie, połozyłam na lewy bok i nic, połozyłam sie na plecach i kopneła ze 4 razy,wiec dałam jej spokój,choc tyle kopneła, moze wieczorem sie rozbryka.
zophiee wiesz ja uzywam musteli,ale dlatego ze mam straszne rozstepy, i mam coco cos tam, nie pamietam (a nie chce mi sie teraz isc do łazienki). warto czyms smarowac,jak nie masz rozstepów to mozesz cos delikatnego, prawdopodobnie perfekta mama jest dobry. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- miałam posiedziec na necie i zamówic pare rzeczy dla dzidzi i dal mnie ale nie chce mis ie siedziec...ide pomału kończyc te buraki, zła jestem ze sie za to wziełam, gotuje juz ze 3-4 godz i dalej nie sa odpowiednio miekkie!!!ajc,najwyzej bede twarde..
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Mysiu odezwij się do nas
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:37.