|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Cynamonowa
dla Adama za wiek.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Dzień dobry
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42113489] Rocky - @????:O Szok. Ja tu liczę na to, że póki będę produkować mleko, to nie będzie dziadostwa :/ [/QUOTE] Ja liczę na to samo. Powiedzcie mi ile wasze dzieci śpią? Boję się, że mój będzie miał jakieś niedobory. Jest senny, zmęczony, ziewa, zamykają mu się oczka, ale nie chce spać...Zasypia przy piersi, a odłożony płacze i domaga się cyca. Michaś ma dopiero pierwszą dziś drzemkę. Śpi na razie 1,5 godziny, ale już się wierci i kwęka. Ogólnie to śpi przez całą dobę, w nocy lepiej, jakieś 9-11 godzin tylko i boję się, że to za mało dla takiego małego człowieczka. Przecież dorosły człowiek czasem tyle potrzebuje. Wcześniej było lepiej, ale od tygodnia gdzieś zaczął sypiać tak mało.
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz
Cytat:
pocieszę Cię tym, że odkąd urodziłam nie wiem co to jest za ból i na pewno u Ciebie będzie tak samo.Ja mam zamiar łazić z młodym na zajęcia dla niemowlaków na basenie ale ja ogólnie wodę uwielbiam, na szkołę pływania moi rodzice mnie zapisali jak mialam 3,5 roku ![]() A rozstępy niestety mam i to bardzo widoczne, tylko na zdj nie wyszły bo było tam przytłumione światło..
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- w ogóle mam wrazenie, ze jestem czasami trochę wyrodna, bo ani razu nie mialam tak, ze podlatywałam do łóżeczka sprawdzać czy oddycha czy coś tak szczerze mówiąc. Po prostu czuję, że oddycha i się jakoś nie martwię
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013, cz.
Powiedzcie kiedy zaczelyscie wychodzić z maluchami na dwór przy takich pogodach? Polozna mówiła że od razu, ale na ile?
Wyszlabym dziś ale muszę czekać az trochę skwar zelzy no i ktoś mi musi stelaz wózka wynieść po 3 schodach bo boję się jeszcze o ta blizne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
I jestem po wizycie, szwy mam dalej, gin ich nie ściągała. Jeszcze przynajmiej dwa tyg tz nie może mnie dziabnąć.
Nie wiem jeszcze jaką formę antykoncepcji mam wybrać. Tabletek chyba nie chce, myślę o spirali. Ale gin mi dała 2 opakowania anty, jakbym się jednak na nie zdecydowała. Nie receptę tylko tabletki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
basen? zazdroszczę, ja jeszcze nie nadaję się na basen, ale też muszę pomyśleć nad jakąś aktywnością. no i wstawiaj fotkę Małego, jesteśmy ciekawe jak urósł
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniow
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
a co z Twoją nie tak? boli?
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
chociaż moje mimo to nadal mało sypiające
|
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wstawie Wam fotkę małego pózniej, może już razem ze mną jest taki fajny, kontaktowy zaczyna być coraz bardziej co mnie niezmiernie cieszy. Cytat:
|
||
|
|
|
#4844 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za rok,moze dwa ![]() Cytat:
Ja jeszcze nie moge ale trudno.Fajny masz juz brzuszek,nie widac wogole ze masz 8kg do zrzutu ![]() Mnie zostały 4,5 kg. I cwiczyłam kilka dni ale teraz totalnie nie miałam sił ani czasu.Dzis jak wróci tz to zajmnie sie Laurą a ja pocwicze conieci.Poki co chodze rano na spacerek i poznym popoludniem i staram sie powstrzymywac od zachcianek... Cytat:
No właśnie : : Madi!!!!!!!Cytat:
![]() Cytat:
pewnie ze czlowiek chce jak najszybciej do domu ale to dla dobra Fi Mocne zebyscie jutro wyszli
|
|
#4845 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moje dziecię walczy ze snem pocieszam się tylko, że może prześpi kolejną nockę ach nadzieja matką głupich.No i od jakiegoś czasu prócz bąków walczymy z ciemieniuchą na czole, że też nie miała gdzie wyskoczyć. Pani położna zapisała nam specyfik, swoją drogą drogi, ale jak na razie działa i już jest jej coraz mniej. |
|||||||||
|
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I śpię w swojej ulubionej pozycji (jeśli już uda mi się zasnąć Cytat:
Cytat:
![]() A właśnie-można brać zwykłe tabletki anty przy kp?? |
|||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
sa takie tylko nie pamietam nazwy
|
#4849 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale za to przesypia pięknie noce. Najwidoczniej taka jego uroda Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale mi Adaś rozbujał laktację Wisi na cycu co 1-1,5 godziny i jak np pośpi w dzień 2 godziny to ze mnie aż kapie Zaczynam "pachnieć" mlekiem... ![]() Nie to żebym narzekała jakoś specjalnie ale wkurza mnie, że przeciekam
|
|||
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
Szklanka zimnej wody
|
|
|
|
#4852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie dostanie butli to gryzie piąstki bo smoka wypluwa. Zaczął się rozglądać to jeszcze trochę i będzie się uśmiechał to dopiero jest cudowne ![]() Cytat:
Cytat:
w nocy przesypia z 7-8h z pobudką.Cytat:
ale wolałam tamtą.
|
||||
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratki dla Adasia z okazji miesiąca
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Witaj kocurku co tam u was? Pojawiłaś sie i juz zniknęłas
![]() A mi włąsnie stopy tak masakrycznie spuchły jak nigdy w zyciu kostki i az kolana bola . a myslałam ze mnie wszystkie dolegliwosci omina
|
|
|
|
#4855 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Raz, dwa, trzy- dzisiaj rodzić będziesz Ty! Mamusie lipcowo-sierpniowe 201
Cytat:
Bralam je przez rok po Malgosi. Teraz nie wiem co wybrać. Kiedy mnie ten brzuch przestanie bolec? No prawie nic nie robię prócz zajmowaniem się mała i mieleniem szczęka bo wiecznie głodna jestem. Już przerzucilam się na sucharki z masłem co by się zapchac. A mój kochany mąż wczoraj po kryjomu pił cole o czym właśnie się dowiedziałam siadajac przed tv. Znalazłam butle coli pod stolikiem i jeszcze pół jest. No jak się powstrzymac? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie martw się to minie po porodzie
|
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Mój syn ma dziś pierwszą dopiero drzemkę, ale za to już dwugodzinną.
Dawno nie byłam tak długo na wizażu i pranie zdarzyłam pozbierać i naczynia pozmywać.
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilismy no i tak:
nie wiadomo czy to wirusek czy jednak cyce bo grudy sa i pobolewaja ale to jeszcze nie stan zapalny. Mam czekac na rozwoj sytuacji. ANTOS wazy 4470 czyli ladnie przybiera wg norm. Od urodzenia czyli przez rowny miesiac od najnizszej wagi 3390 (najnizsza waga spadkowa po urodzeniu) 1080 g na samych moivh cycach. Ide nadrabiac poki maly je. Moze pozniej sie z nim zdrzemne. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.

dla Adama za wiek.

Michaś ma dopiero pierwszą dziś drzemkę. Śpi na razie 1,5 godziny, ale już się wierci i kwęka. Ogólnie to śpi przez całą dobę, w nocy lepiej, jakieś 9-11 godzin tylko i boję się, że to za mało dla takiego małego człowieczka. Przecież dorosły człowiek czasem tyle potrzebuje. Wcześniej było lepiej, ale od tygodnia gdzieś zaczął sypiać tak mało.

ale tż uwielbia pływać i już zapowiada częste wizyty z małym na basenie, to moze i mama foczka sie zalapie 

pocieszę Cię tym, że odkąd urodziłam nie wiem co to jest za ból i na pewno u Ciebie będzie tak samo.
ale ja ogólnie wodę uwielbiam, na szkołę pływania moi rodzice mnie zapisali jak mialam 3,5 roku

zaczyna wymuszać rączki, a wredna matka często go nie bierze i pozwala ryczeć do utraty tchu, bo już mi kręgosłup pęka i nie chcę dopuścić do tego, żeby mały ciągle na mnie wisiał. Obecnie śpi obok mnie i raz po raz sobie stęka. Wczoraj zostawiłam go z Tztem i tesciami i jak mama wyszła z domu ledwo to małemu się włączył radar i ciągle wył dopóki nie wróciłam 
: Madi!!!!!!!
zebyscie jutro wyszli ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale mam naprawdę paskudne rozstępy, tylko nie wyszły na zdj.. 
Wisi na cycu co 1-1,5 godziny i jak np pośpi w dzień 2 godziny to ze mnie aż kapie
kostki i az kolana bola . a myslałam ze mnie wszystkie dolegliwosci omina