|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Czas na zupę i banana - tak przynajmniej mówi mama. Mamy VII-VIII 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 7,81% |
Piąstka w buzi, nawet dwie, daj banana włożę też. Mamy VII-VIII 2013 |
6 | 9,38% |
Marchew, jabłko i ziemniaki - poznajemy nowe smaki. Mamy VII-VIII 2013 |
20 | 31,25% |
Chociaż mleko nadal lubię, to marchewki nie odmówię. Mamy VII-VIII 2013 |
7 | 10,94% |
Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 |
19 | 29,69% |
Dziób rozgadany, bańki ze śliny, czas na ząbkowanie chłopcy i dziewczyny. Mamy VII-VIII 2013 |
5 | 7,81% |
Nasze dzieci to gagatki, są gotowe do odsiadki. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Pierwszy ząbek, drugi leci, mamy nie śpią dzień juz trzeci. Mamy VII-VIII 2013 |
1 | 1,56% |
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
i co to ja miałam napisać? (zanim mi odświeżyło stronę zapomniałam co chciałam skrobnąć
![]() Madi, a jakoś tak lepiej... przecież zawsze robi się lepiej, jak zdołowana baba tu wejdzie i poczyta, że nie tylko ją dopadają klęski żywiołowe ![]() No i ja myślę co raz więcej o Sammi i chodzi mi po głowie uruchomienie linii smsowej, bo coś za długo się nie odzywa. Mam nadzieję, że w łęb nie dostanę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mase faldek, dwa podbródki, brzuszek moj jest okraglutki. Mamy VII-VIII'13 cz.3
Jezu ale spadłam w rankingu
![]() Taribari jak samopoczucie ... po szczytowaniu? ![]() Siema ![]() Piję browara-kto mi zabroni ![]() Widziałam pytania o kotka-czuje się lepiej choć jest trochę jeszcze nie swój-nie bawi się nie gania ... No ale wita już mnie w drzwiach, pcha się na kolana i mruczy przy głaskaniu-nie jest źle ![]() Obecnie jest na specjalnej karmie i za miesiąc badania kontrolne. Wołamy do niego "Nasz kotku najdroższy" ![]() Dziś znów łaziłam ponad 2 godziny w deszczu jak homeless jakiś ![]() Kupiłam w Pepco puzzle piankowe i teraz wyczytałam, że nie nadają się dla dzieci do 3 roku życia ![]() No nic-trochę sobie poleżą... Witaminy podaję rano, bo tak mi wygodnie ![]() I jeszcze - waga Parówy z dziś to 7100 ![]() Edytowane przez Neni1984 Czas edycji: 2013-11-06 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
taribari ja niewiem jak jest ze spirala ale moj gin jak mowil ze mial przypadek jak baba zaszla w ciaze podczas noszenia spirali i ona wrosla wrosla w cialo dziecka wystarczajaco mnie zniecheca.
ale mi zal mojej kruszynki w nocy tylko pije przez ten kaszel...i co chwile na wieczor kaszle i sie budzi malenkaoja. co do wit d to u mas w szpitalu trz podawali do poludnia i ja sie tak przyzyczailam i podaje codziennie rano przy porannej pielegnacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Co do witamin to K do końca 3 miesiąca, ale witamina D nawet do 12 miesięcy i dłużej. Oni tak piszą na tych kartkach ze szpitala, ze już kilka moich znajomych przestała dawać witaminę D. A ona jest potrzebna, żeby krzywicy nie było. Poza tym teraz jest jesień, będzie zima czyli słońca jak na lekarstwo. Dzieciaczki już większe, chodzące więcej są na słoneczku, więc witaminki D dostarczają więcej, a takie maluszki niestety nie.
Domcia ja się obawiam, że ją nauczyłaś troszkę tego noszenia i spania na Tobie. Wyobraź sobie, że ja również na początku byłam załamana totalnie, mało z Wami pisałam, bo miałam normalnie depresję. Hormony + wrażenie, że totalnie sobie nie radzę doprowadziły do tego. Problemy z kp dodatkowo. Michał spał tylko przy cycku lub na moich rękach. I tak dzień i noc. Rozmawiałam z moją pediatrą i mówię, że on mi wisi na cycku i spi na mnie. No i ona powiedziała, że tak nie może być, bo ja się sama wykończe. W głowię mi się kręciło, anemię miałam, hemoglobina trochę ponad 7, biała jak ściana. Kazała odkładać go jak tylko przyśnie. No i zaczęło się. Dwa tygodnie wyjęte z życia, wtedy to dopiero nie spałam, ale udało się. Jak tylko młody przestał ciągać cycka, próbowałam go obudzić, nie dało się, odkładałam. Wzięłam do odbicia, zasnął, odkładałam. Płakał, dałam mu chwilę, minutkę dosłownie, albo i pół, nie uspokajał się brałam na ręce uspokajałam i znowu odkładałam. On znowu wył i tak w koło, aż wreszcie pewnego razu zasnął i się nie obudził po odłożeniu. Robiłam wszystko oprócz bujania, czyli siedziałam przy nim, głaskałam, dawałam rękę do potrzymania, woziłam w wózku. Wożenie było najlepsze, wtedy się uspokajał. Przesypiał prawie całe noce w wózku, ale po jakimś tygodniu jak usnął w wózku przekładałam do łóżeczka za za każdym razem, aż wreszcie zaczęłam odkładać do łóżeczka. Jak się pochylałam żeby go odłożyć, zdejmowałam koszulkę w której byłam i kładłam obok niego, tak żeby czuł mój zapach, a w buźce był smoczek. I tym sposobem, mój niuniuś śpi pięknie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Madi za zacne wymiary
![]() --- aż sobie zapisałam na kartce o tej wit, zeby pediatre naszego zapytać. do tego czasu będę podawać rano. |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Neni pozwol ze odpowiem śpiewająco
![]() I'm so excited and I just can't hide it I'm about to lose control and I think I like it ![]() Co piwkujesz? ![]() a wiecie ze autokorekta zmienia "thanks" na "trąbka"? ![]()
#4839 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Desperadosa ![]() 580 ml ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Brawa laseczki za wizyty, ślicznie te nasze dzieciaczki ważą
![]() ,,Żołądki" - ![]() ![]() ![]() Mój malutki już śpi. On chyba z tych co przesypiają chorobę. Ja czuję się trochę lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
dotka, baloniku zdrówka dla Zuzii Gabi
![]() kubusiu kolejny piękny spacer ![]() Margoś wow 7kg ![]() ev ![]() domcia ![]() madi ![]() ![]() Neni i u Kubusia też 7 kg ![]() ![]() A teraz uciekam kąpać Małego... |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
co do wit d (albo d12?czy d13 zabijcie mnie nie pamoetam..)to ostatnio wyczytalam ze jak dziecku sie poci glowka z tylu przy jedzeniu to zeby wspomniec o tym lekarzowi bo moze trzeba zwiekszyc dawke tej witaminy.mojej sie tak glowka poci(na zlaczeniu reki z glowka tam gdzie trzyma jak je) mowilam o thm lekarce i podeszla podotykala ciemiaczko i glowke i powiedziala ze niunia poci sie na glowce bo soe wysila ale ze faktycznie jest tak ze jak sie poci dziecko i ma miekke?czy wieksze?ciemiaczkk to moze to swoadczyc o niedoborze witaminy d..ale d jakiej njepamietam.
nie chce nikogo straszyc..taka ciekawostka... (nie wpadlabym na to ze takie pocenie hlowki moze swoadczyc o niedoborze wotaminy) lece dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Tari wyczułam nutkę zazdrości:P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
to ciekawe o tej vit D, też podpytam pediatry, ale zwykle daję rano bo potem zapominam
![]() karolajn, dzięki za info, muszę też popatrzeć bo zawsze chciałam tam pojechać ![]()
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
No to będzie taniec na stole
![]() hehe szukam kompana do picia ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Nie wiem czy nadrobie. ![]() Tari ja tez piwkuje. Cyce odciagniete i szklaneczka stoi z trunkiem przede mna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Taribari po takiej ilości Desperadosa to chyba na stół już nie dam rady się wdrapać
![]() Pijesz ze mną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Wtajemniczenie
|
Neni- a co jak Parowa sie obudzi?
![]() Dziecko spi, ja w dzień wypilam 2 kubki melisy. Zobaczymy co to będzie Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
No i witam popołudniową porą. Dziecko mi padło o 16, bo wcześniej niestety niedobra matka nie dała, bo ciągle gdzieś targała.
Byliśmy u lekarza i Igi ma alergię. Na co? nie wiadomo ![]() Gałganek mało przybrał bo przez miesiąc 550g i spadł z 50 na 25 centyl. Pediatra nie mówiła, że to coś niepokojącego. Waży teraz 6820g i ma 66 cm (za to wyrósł zarówno wzdłuż jak i wszerz.. po 3 cm długości i obwody). Puchatku: u Ciebie też chyba tak jakoś było że Gustav mniej przybrał no nie? nadrabiam od tyłu En: ja wit d podaję akurat rano, po porannej "pielęgnacji". Jakoś już w nawyk weszło. W szpitalu też rano podawano więc tak mi zostało, ale nikt nie zalecał konkretnej pory. Pięknie rośnie Tomuś Margos: Glutek też pięknie przybrał. Porządny Klocuszek. Madi: woow Twój Witja waży niemal co mój Igi a młodszy. Nadal wyników nie ma ![]() Baloniku: zdróoowka! misiaczka: Igi nie sypia na brzuszku, on na ukrzyżowanego Jezuska:P Perse: jeśli Cie to pocieszy to Igi tylko cyc, nawet herbatki i wody nie pił jeszcze. Fiazo: u mnie w przychodni panie czekały aż będzie po wizycie u ortopedy, że sprawdząć długość. Dopiero jak ortopeda zbadał i potwierdził że ok to mierzą. A Igi jak "biega"to sam prostuje ![]() Karolajn: myślałam że dzieci do lat 2 za darmo latają Domi: brawo za przewrót i głowa do góry, chociaż wiem, ze zmęczona jesteś...
#4851 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wiem ![]() A tak serio to najwcześniej obudzi się po 23, więc zdążę wytrzeźwieć. A jak nie zdążę to będzie lepiej spał i może w końcu się wyśpię i ja ![]() Co do zasypiania to Parówa przy zasypianiu ostatnio pakuje kciuka do buzi i woła "Ejo ejo ejo ejo" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie słyszę jak z lodówki woła Heineken: wypij mnie wypij proszę ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W połączeniu z melisa moze przyniesc ciekawe efekty :p Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Karolajn, Taribari zapraszam do picia
![]() Elaine krochmal robi się z mąki ziemniaczanej identycznie jak kisiel. Ale nie powiedziała Ci co konkretnie ma na myśli mówiąc, że przyrost wagi jest niepokojący ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zaraz moze wezme sie za nadrabianie, jak w koncu ogarne Alika, bo mi kosmosi i spac nie chce ![]() ![]() Neni, a ty znowu chlejesz! Beze mnie! ![]() Jeszcze dużą butlę, a wczoraj pisalas ze nie masz jak pic. Chamstwo w biały dzien, zazdroszcze do bolu ![]()
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Tweed Ciebie też zapraszam do picia, nachlejmy się razem-któraś jeszcze chętna?
![]() Właśnie dlatego piję, bo nie mam jak pić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze jem Laysy
![]() Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
a ja wszamałam loda Śnieżynkę MNIAM
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:43.