|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
hej hej
![]() ja codziennie podglądałam czy coś piszecie ale cisza była, tylko wczoraj nie zajrzałam ![]() ja oczywiście szaleję całe święta-zjadłam duuuuzo, ale o dziwo po brzuchu nie widać ![]() wczoraj robiliśmy grilla dla takich najbliższych znajomych, a wyszło nam 12 osób na mały pokój TŻa i balkon, ciasno było ale super, no i oczywiście przy niezliczonej ilości mohito nie było mowy o diecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() u mnie 2 dni świąt wcaaaale nie dietowo :P najadłam się ciastek i wszystkiego, aż wstyd się przyznać :P ale wieczorem z TŻ trochę spaliliśmy kalorii ![]() generalnie bardzo miłe święta w tym roku ![]() ponieważ więcej jestem w domu niż w lublinie, przywiozłam orbitreka i od dziś zaczynam CODZIENNE ![]()
#4833 |
Zakorzenienie
|
ja orbitreka mam na pobliskiej "siłowni pod chmurką" zastanawiam się czy sie tam nie wybrać. Tylko mi troche głupio to tam pisza
"Seniorentreffpunkt", czyli miejsce spotkań dla seniorów ![]() Ja we święta nie objadałam się, ale sobie pojadłam ![]() ![]() Postanowiłam przestać liczyć ciągle kalorie ![]() ![]()
#4834 |
Zakorzenienie
|
Kocie
![]() ![]() ja się ważyłam i od ostatniego ważenia z tydzień temu mam +0,8kg, ale zwalam to na okres, który mi się dziś zaczął :P chociaż nie powiem, najaaaaadłam się przez święta jak bąk ![]()
#4835 |
Raczkowanie
|
Witam po przerwie. Święta zaliczam do udanych. Było bardzo miło. W sobotę padłam na twarz po przygotowaniach. W niedziele i poniedziałek nie rzucałam się na jedzenie chociaż było smacznie. Nawet ćwiczenia zrobiłam. Dziś byłam na krótkim biegu, ale jedzeniowo już gorzej. Waga stoi w miejscu. Jutro ruszam z kopyta. Na prawdę muszę zejść poniżej 70, bo jest tyle ładnych ciuchów do kupienia. Także do walki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
wiesz co, biorę ją dopiero tydzień, ale normalnie jadłam placki i słodkie do upadłego a teraz potrafię sobie powiedzieć-eee już mi sięnie chce, nie mam ochoty
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wróćcie
![]() ![]() po świętach się czuję taka ciężka ![]() czuję się jak w błędnym kole ![]() jak tylko postanowię, że jem góra 1300 to od razu jem jak głupia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
he he ja właśnie też tak mam. Miałam dziś mega wysiłkowy dzień. Na śniadanie jadłam musli-porcję swoją i po dziecku. Na obiad makaron z kurczakiem, suszonymi pomidorami,oliwkami, kaparami-porcję swoja i po dziecku troszkę. na kolację kanapki (chleb biały) z serem i ogórkiem 2i pół. A teraz wypiłam desperadosa i zjadłam 3 paski czekolady z okienkiem. Masakra. Jak chce osiągnać cel to powinnam chyba żyć powietrzem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Konto usunięte
|
Ja dla odmiany chyba wreszcie wróciłam na dobre tory
![]() ![]() Zainwestowałam też w termos obiadowy i sprawdza się super. Wiadomo - obiad nie będzie gorący tak jak po podgrzaniu, bo robię to ok. 8 rano a jem ok. 13, ale jest względnie ciepły, więc lepiej się go je ![]() No i przeprosiłam się z Xboxem i znowu ćwiczę. Na razie co 2 dzień, żeby się przyzwyczaić, a później się zobaczy... Jeeejjj już tak niedługo do ślubu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny.
widzę, że u Was z głową i aktywnie. brawo ! i ja potrzebuję wsparcia bo sama siebie zawodzę. mam problemy z kompulsami, więc nawet nie chce opisywać swiąt.... dobrze, że już wróciłam do krakowa z domu i ucieklam od pysznosci. powiem Wam, że 8 brzmi magiiiiicznie ![]() Ola. |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie,
wracam do Was, z kolejnymi dodatkowymi kilogramami i zaczynam na nowo. Zaliczyłam tydzień przymusowego leżenia z powodu kontuzji, załamkę z powodu swojego wyglądu i miałam rzucić to całe dążenie do swojej wagi w diabły ale się zastanowiłam porządnie i stwierdziłam, że bez sensu jest się poddawać teraz kiedy już mam wypracowany zdrowy styl życia i nawyki. Zdemotywowało mnie to jak przytyłam i jak czuję się po hormonach, po prostu spuchłam jak świnka w mgnieniu oka, czuję się źle i ciężko, mam dziwne zachcianki i zachowania. Ale walczę, z kilogramami i ze swoimi nastrojami. Będzie dobrze, musi! Wróciłam już do ćwiczeń, we wtorek był trening siłowy przeplatany z cardio, wczoraj zumba pół na pół z bieganiem, dzisiaj trening siłowy na całe ciało. Podziwiam Was, że nie poddajecie się, bo zdaję sobie sprawę jak czasami jest ciężko i źle, widzę to teraz na swoim przykładzie ale widzę jak Wy walczycie ze sobą i wszelkimi przeciwnościami i biorę przykład :P Nie mam kompulsów od ponad 3 miesięcy więc uznaję to za jakiś tam sukces, a waga,no cóż, wróci do normy z czasem, jak nie na te wakacje to w październiku albo listopadzie ale wróci ![]() Życzę miłego i słonecznego dnia ![]() ![]()
#4843 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co to za jakieś kryzysy ?
![]() robi się już strasznie ciepło i za chwilę już będziemy musiały chodzić w krótkich portkach i cieniutkich bluzeczkach ! ![]() bierzemy się do roboty i te które już schudły trzymają wagę, a te którym jeszcze coś zostało biorą się w garść i dalej walczą! ![]() ![]() ja zaraz idę się zważyć po świętach ![]() ![]() ![]() no ale po świętach już wróciłam na dobre tory ![]()
#4844 |
Zakorzenienie
|
przed świętami ważyłam 52.7 , w poniedziałek swiąteczny 53,3
po świętach duużo się ruszałam, wczoraj cały dzień mega aktywny, zjadłam tylko śniadanie i niewielką kolację a dziś waga pokazała 51,7 ![]() ![]() ![]()
#4845 |
Zakorzenienie
|
Babeczki ja Cię zgładzę
![]() ![]() ja się nawet nie chcę ważyć ![]() mam takie wahania ostatnio ,szok ![]() ![]() Neska skąd tu brać motywację? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Karolinek, ja pamiętam Twoje zawzięcie jak zaczynałyśmy się odchudzać, a teraz co? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- dziewczyny, mam kilka worków mrożonych truskawek i wiśni jeszcze z zimy, a już wiosna to zaraz będą świeże owoce, to trzeba te jakoś wykorzystać ![]() chcę zrobić jakiś dietetyczny i smaczny sorbet ? z truskawek (bo wiśnie z pestkami) ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
wiem Babeczki ,ale gdzieś mi się to zaparcie zgubiło po drodze
![]() ![]() może spróbuj robić takie smoothies jak są w macu teraz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Hmm, każdy będzie czerpał motywację z czegoś innego. Mogę napisać na podstawie własnego przykładu, że kiedy przestałam mieć ciśnienie na odchudzanie, treningi i w ogóle zdrowy styl życia to dopiero wtedy odnalazłam największą motywację. Jakoś dziwnie i na przekór ale tak mam i nic na to nie poradzę. Skupiam się na życiu, a odchudzanie, ćwiczenia są obok, a nie jak wcześniej, że poświęcałam im wszystkie swoje myśli.No i nie chcę schudnąć teraz, już i natychmiast jak do niedawna tylko daję sobie czas, zrozumiałam wreszcie, że odchudzanie to proces a wszelkie próby przyspieszenia czegokolwiek dobrze się nie kończą.
Poza tym motywację największą dają mi ludzie z otoczenia, których do niedawna uważałam za wrogo nastawionych. Od TŻa mam sporego kopa każdego dnia, od współlokatorek. Przede wszystkim mówię sobie zawsze, że dam radę, że nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych bo jak się czegoś bardzo chce to da się to osiągnąć. Mam za sobą 1 h biegu - 9 km. Jutro coś siłowego, może z Jillian.
Znaczenie życia mierzy się nie czasem lecz głębią. Cel--> 60 kg - 15.12.2015 Edytowane przez neska002 Czas edycji: 2014-04-24 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja walczę z kinderkami w szafce ![]() ![]() o widzisz, świetny pomysł z tym smoothies ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- o kurde brawo! ![]() podziwiam strasznie, bo ja bym chciała biegać a nie znoszę tego robić :P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
Zostało nam 150 postów
![]() ![]() U mnie dzisiaj zaczął się drugi tydzień diety. Szczerze - efektów nie widzę, poza takim, że cały wieczór spędzam w kuchni, bo gotuję obiad "na jutro"... :/ Może ten brak efektów to efekt tego, że wczoraj @ przyszła... Nie wiem. Mam już swoje ulubione dania, drugie śniadania i podwieczorki - właśnie robię eksperyment - pulpeciki z dorsza w bulionie warzywnym z pomidorem ![]() ![]() Wiecie z czego się najbardziej cieszę? Że kupiłam termos obiadowy i jem obiad ok. godziny 13 w pracy - to mój mały sukces, bo do tej pory uważałam, że to niemożliwe, żeby zjeść obiad w pracy ![]() Powrót do Xboxa zaskutkował zakwasami, ale wczoraj je trochę rozćwiczyłam i dzisiaj już jest o niebo lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
też o tym myślałam ostatnio, że trzeba będzie nowy wątek zakładać
![]() ale tak mało ostatnio piszemy, że aż strach ![]() dziś obliczyłam, że zostało mi 10 tygodni do piątku przed moim panieńskim ![]() także wydrukowałam sobie takie plansze na każdy tydzień, bo stwierdziłam, że jak mam na cały miesiąc i się złamię to potem już mam w nosie resztę, to teraz takie mniejsze cele może na mnie zadziałają-pierwszy cel-przymiarka za dokładnie 4 tygodnie-muszę zrzucić troch w talii ![]() także jedziemy z koksem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Konto usunięte
|
Karolinek Ty to lepiej się zacznij porządnie spowiadać na wątku!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda masz rację
![]() więc dziś pierwszy dzień mojego pierwszego tygodnia ![]() w menu: ciemny chleb z sałatą i twarożkiem jogurt z muesli marchewka z groszkiem i jajko sadzone jogurt z muesli (wiem nudmo, alr to z braku czasu) serek wiejski z rzodkiewkami i ogórkiem wyzwania zaliczone+kurs tańca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Konto usunięte
|
Karolinek to strasznie mało... Ja mam menu od dietetyczki i dzisiaj miałam: Ś: kromka razowca z masłem, serem żółtym i polędwicą z kurczaka, IIŚ: kefir, O: pulpeciki z dorsza i 2 ziemniaki, P: 5 kostek białej czekolady, K: kromka razowca z twarogiem. Ty bardzo mało jesz Kochana... Nie zdziwię się wcale, jak rano napiszesz, że jadłaś w nocy... :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
wiem, właśnie dołożyłam dwie kromki pełnoziarnistego pieczywa bo jakoś poczułam głód
ładne masz menu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
no
![]() ![]() ![]() Karolinek to już coraz mniej czasu do panieńskiego i ślubu ![]() ![]() ja dziś cały dzień na zakupach...pojechałam niespodziewanie o 13 a wróciłam o 19 ![]() 11:00 - 3 kromki razowca z żółtym serem i salami 19:20 - 3 kromki razowca (jedna ze schabem pieczonym i 2 z pasztetem) a o 20:30 zrobiłam mix owocowy ![]() 60dag truskawek zamrożonych zmiksowałam z 3 bananami, szklanką jogurtu naturalnego, trochę soku z cytryny i 3 łyżeczkami cukru ![]() wyszła mega porcja ![]() ![]()
#4857 |
Konto usunięte
|
Jutro mam tak: Ś bułka wieloziarnista z twarogiem, 2Ś: jogurt naturalny z musli, O: wołowina z pieczarkami, papryką i cebulą z kaszą jaglaną
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46180600]Jutro mam tak: Ś bułka wieloziarnista z twarogiem, 2Ś: jogurt naturalny z musli, O: wołowina z pieczarkami, papryką i cebulą z kaszą jaglaną
![]() ![]() ![]() fajną masz tą dietę ![]() ![]()
#4859 |
Konto usunięte
|
Babeczki jest dużo. Niektóre obiady muszę na 2 razy jeść. Jem aż się najem i zostawiam resztkę i dojadam za jakieś pół godziny czy godzinę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;46180710]Babeczki jest dużo. Niektóre obiady muszę na 2 razy jeść. Jem aż się najem i zostawiam resztkę i dojadam za jakieś pół godziny czy godzinę
![]() to fajnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.