Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Wrześniowo-październikowe mamusie 2014 0 0%
Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! 0 0%
Trawka, kwiatki i ćwierkanie, a ja ćwiczę już siadanie 4 8,33%
Ależ nam Maluchy rosną, wszystkie będą siadać wiosną 1 2,08%
Jem warzywka i owoce, aby zyskać super moce 3 6,25%
Chociaż jestem mały gość, często daje mamie w kość 1 2,08%
Do raczkowania zabieram się, mamusia bardzo cieszy się 0 0%
Krzyczę, piszczę, pełzam śmiało - jestem gościu jakich mało 8 16,67%
Mama chrapie o tej porze?! Ja jej na to nie pozwolę! 1 2,08%
Mama patrzy na mnie z byka, bo wstaję wcześniej od budzika 1 2,08%
Pierwsze mama albo tata - gotów jestem do gadania! 0 0%
Ja już siadam proszę państwa! Dość już tego opiedzielaństwa! 0 0%
Już nie dzidzia taka mała - ja się garnę do siadania 0 0%
Coraz lepsze moje dania- masterszefem będzie mama! 15 31,25%
Mama nie śpi noce, dnie, bo mi ząb wyżyna się 1 2,08%
Mam już śliczne ząbki dwa, więc się śmieję ha ha ha 2 4,17%
Ja już pełzam i raczkuję, mama mnie nie upilnuje 5 10,42%
Lubię wcześnie rano wstać i rodzicom nie dać spać 5 10,42%
Piję soczki, zupki zjadam, coraz więcej przy tym gadam 1 2,08%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-10, 08:23   #4831
Isabell12
Zadomowienie

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
witam mamuśki
UWAGA UWAGA ! JADĘ ZA 5 MIN NA ZAKUPY spożywcze

pewnie zejdzie mi pół dnia
O tej porze!!, are you crazy?

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

ale wasze dzieci zdolne
mojemu daleko do raczkowania czy siadania zaczął dopiero na kolanach podnosić tyłek w góre... ale nie wie że przydałoby się jeszcze na rękach podnieść a jak go wołam to wtedy 'płynie' w powietrzu i chyba liczy że cudem się przemieści

widziałam że była znowu burza w temacie sól/cukier ja nie daje bo Igor zjada bez tego, ale jakby nie chciał jeść to bym się chwytała czego da
ja mam inny problem bo Igor nie chce mi nic pić wszystko jest fuj i gryzie smoczek już kupiłam kubek niekapek ale cięęężko... łyżeczką jak mu dam to troszkę wypije, soczku trochę czasami umęczy no już nie mam siły jak go podejść no i robi strasznie twarde kupy, co prawda nie płacze ale tak się męczy robi cały czerwony

mam pytanie, czy któraś z was dawała mięso z gołębia ?
na śląsku to jest dość popularne... tż załatwił od hodowcy, ale ja się boje mu to dać chociaż podobno z królika i gołębia to nadelikatniejsze i najlepsze mięso
kiedyś u nas jak dziadek miał gołębie to dzieci w rodzinie wszystkie miały zaszczyt chociaż spróbować, ponoć to dobre dla takich małych, ja na razie nie daję jeszcze mięska
Isabell12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:24   #4832
inwersja
dryfuję słowami

Dot.: Mama się za głowę łapie, jak ja dużo już potrafię! Mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Madziuchna jednak zmieniam recepture na mm w 45 sek ja robie na oko ale proporcje zimnej wody do wrzątku to 1/4 wrzątku i 3/4 zimnej bo 1/3 do 2/3 było by za ciepłe

to jest ergonomiczne nosidło http://katalog.parenting.pl/p/33544,...axi-cosi-easia http://minitraper.pl/425-maxi-cosi-n...ne-easia-.html bo zastanawiam się jeżeli tak to dlaczego np na naszym wątku nie popularne
Nie wygląda na ergonomiczne

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-10, 08:30   #4833
Isabell12
Zadomowienie

musze wam co jescze napisać wczoraj jak wywieszałam ręczniki na balkonie to słyszałam jak sąsiadka mówi do swojej synowej, która jest w ciąży i zbierała pranie NIE CHODŹ PO SZNURKAMI bo się dziecko w pępowinę okręci! matko !!!!!!!!! o takich cudach to jeszcze nie słyszałam

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja tego nie ogarniam jak te dzieci szybko rosnądopiero sie urodzily a juz takie szalenstwa odprawiają jak czytam co juz Wasze umieja to z podziwu nie moge wyjsc
ja też wczoraj miałam takie przemyślenia, dopiero ze szpitala wróciliśmy a tu już za chwilę pół roku skończy , i jak to szybko zleciało!
Stary 2014-04-10, 08:31   #4834
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość

ja-ika fajny wózek, ja też chciałam taki kupić ale jak w końcu się namyśliłam to nie było tego koloru w sprzedazy a inne mi się nie podobały, ciekawe jak będzie się sprawował w użytkowaniu, bo wygląda super nawet taki sam model kół jakie ja chciałam , wybrałaś, fotelik fajny, ja też szukam bo niedługo musze zmienić
i jaki wybrałaś? Jak przyjdzie i przetestuje to dam znać
Stary 2014-04-10, 08:32   #4835
misia332
Zakorzenienie

Papużko wszystkiego co najlepsze Kochana !! Dużo zdrowia, szczęscie i pociechy z synusia. Aby los się odmienił !! Miłości, szczerej i do końca życia !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:33   #4836
ja-ika
Zakorzenienie

Papuga wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Stary 2014-04-10, 08:34   #4837
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
witam mamuśki

szalejesz

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

ide po cos mi posmierduje od Korna.

wkurzylam sie na swoja corke. dosc, ze chodzi spac o nieludzkiej porze do tego bujana i tez nie za bardzo pasuje to jeszcze wstaje z ranca, a teraz jeszcze marudzi

Edytowane przez doughnut_agg
Czas edycji: 2014-04-10 o 08:35
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:39   #4838
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Papuga NAJLEPSZEGO

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

dorwałam właśnie ulotkę z rosska, promocja od dzis
słoiczek bobovity + drugi za 50 %
zupki,obiadki i deserki
nie podali gramatury wiec pewnie małe i duze

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:42   #4839
dodinha
Wtajemniczenie

Hej,no i stało się,zostałyśmy same na cały dzień i noc.Wiem,że przeżywam,ale dla mnie to straszne jest i przerażające,czy sobie poradzę,czy będę miała czas zjeść,wyjść do wc i takie tam.Ja,fajnie,że się odezwalas,myślałam co z Tobą,bo dawno nie pisałaś. Papuga wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-10, 08:44   #4840
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

mam pytanie, czy któraś z was dawała mięso z gołębia ?
na śląsku to jest dość popularne... tż załatwił od hodowcy, ale ja się boje mu to dać chociaż podobno z królika i gołębia to nadelikatniejsze i najlepsze mięso
będę dawać, nasze gołąbki już się wykluły
Stary 2014-04-10, 08:52   #4841
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Hej,no i stało się,zostałyśmy same na cały dzień i noc.Wiem,że przeżywam,ale dla mnie to straszne jest i przerażające,czy sobie poradzę,czy będę miała czas zjeść,wyjść do wc i takie tam.Ja,fajnie,że się odezwalas,myślałam co z Tobą,bo dawno nie pisałaś. Papuga wszystkiego najlepszego,spełnienia marzeń

nie martw sie
każda z nas zastanawiała się czy da rade ,niektóre od razu po porodzie,inne po dwóch - trzech tygodniach , pamiętam jak mąż wracał do pracy a ja patrzyłam na mojego Okruszka i zastanawiałam się co to będzie, czy będę wiedziała co robić itp pierwsze dziecko,sama przez 10 h każdego dnia ,bez rodziny w pobliżu ,ale dałam radę i Ty dasz
teraz dzieci mają już poł roczku ,sa duze,znamy je dużo lepiej ,spoko będzie

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-10, 08:52   #4842
Isabell12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
i jaki wybrałaś? Jak przyjdzie i przetestuje to dam znać
ja w końcu kupiłam z zupełnie innej firmy baby merc, nie jest najgorszy nie narzekam tylko cięzki, do bloku gdzie po schodach trzeba nosić to się nie nadaje, za cięzki
ach i tak planuje kupic taką skladana spacerówkę lekką jak juz maly dobrze usiądzie.
ciekawe jak twój, koniecznie napisz!!!!
Stary 2014-04-10, 08:53   #4843
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ej to uzależnienie śpieszę się do przychodni, jeszcze nie jadłam śniadania, ale zajrzeć musiałam

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Kasiunia dzieki za odpowiedz. Nie pocieszyłaś mnie :P Cały czas zastanawiam sie czy nie zostać z dzieckiem jeszcze pół roczku. Martwie sie tą rozłąką. Takie maleństwo zostawiać z obcymi Czy można do żłobka oddać dziecki w dowolnym miesiącu,? Zapimniałam zapytać o to w żłobku. Po świetach musze zadzwonić i potwierdzić pobyt. Trudna decyzja mnie czeka. Gdyby nie budowa to bym bez wahania przedłużyła urlop.
żłobek państwowy? to tylko od września jeśli została przyjęta

Cytat:
witam mamuśki

o tej porze to mi ciężko zwlec się z łóżka, nie mówiąc o zakupach

Cytat:

ja dopiero kawę piję.

Małż wczoraj kupił mi nowy telefon, uwaga chwalę się. Samsung Galaxy S5.
fajny

Cytat:
Madziuchna jednak zmieniam recepture na mm w 45 sek ja robie na oko ale proporcje zimnej wody do wrzątku to 1/4 wrzątku i 3/4 zimnej bo 1/3 do 2/3 było by za ciepłe

to jest ergonomiczne nosidło http://katalog.parenting.pl/p/33544,...axi-cosi-easia http://minitraper.pl/425-maxi-cosi-n...ne-easia-.html bo zastanawiam się jeżeli tak to dlaczego np na naszym wątku nie popularne
z tą wkładką dla noworodków wygląda na ergonomiczne, ale bez niej na pewno nie

Papuga wszystkiego najlepszego

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 08:57   #4844
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
witam mamuśki

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

sprawdziłam właśnie szczegółową pogodę, ma lać u mnie cały dzień

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-10, 08:58   #4845
ja-ika
Zakorzenienie

Właśnie uśpiłam Emilkę śpiewając jej kołysanki Nie pamiętam, kiedy z moją pomocą musiała w dzień usypiać Ostatnie 3 noce też nie były najlepsze budzi się co chwilę, a dziś ją karmiłam 3 razy. Może to jakiś kolejny skok
Stary 2014-04-10, 08:58   #4846
Isabell12
Zadomowienie

ech mały sie obudził, to sobie pewnie juz nie pogadam, od wczoraj taka maruda jest, jak na rekach nie wisi to wyje i dzisiaj lepiej nie bedzie widze
ugotuję mu dzisiaj marchewke z ziemniaczkiem, to sobie poje

no lece, bo ryczun wzywa, jak zasnie to zajżę
Stary 2014-04-10, 08:59   #4847
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Ej to uzależnienie śpieszę się do przychodni, jeszcze nie jadłam śniadania, ale zajrzeć musiałam
mój dzisiejszy poranek :
wstaliśmy o 8:05
zaczynam czytać przy porannym karmieniu, poźniej idę robić sobie śniadanie ,jem i pije kawkę przy kompie
aktualnie

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-10, 09:00   #4848
Isabell12
Zadomowienie

papuga--- buziaki, wszystkiego naj naj!!
Stary 2014-04-10, 09:01   #4849
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

ale to wisiadełko
ja się nie znam... ale mam pożyczone, korzystać może będę raz na jakiś czas... w sumie moja sis jest fizjoterapeutą i jak szukała to dużo czytała i jej młody w tym nosidle/ wisiadełku był trochę noszony i nic mu nie jest... co by to nie było to nie mam zamiaru kupować nic innego bo mi kasy szkoda

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a tu nasz siad
pięknie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Moja t mnie osłabia. Gada dziś z TŻtem przez telefon no i dał na głośnomówiący. No i ona opowiada że jego siostra w końcu przyprowadziła do domu ojca jej dziecka które ma się urodzić we wrześniu (dopiero wtedy go poznali jego rodzice) i mówi jak to ojciec chciał go opieprzyć o tą całą akcje że nieletnia i w ciąży a ta go zaczęła uciszać na co TŻ że ktoś powinien ich w końcu za to konkretnie zje*ać no ale cóż. Później on do niej że mały dziś dostał pierwszy raz obiad gdzie były grudki no i mu nie pasował a ta na to że ja to wogóle daje mu takie mdłe te obiady, że ani soli ani vegety.. że ona to swoim dzieciom zawsze soliła i że robie z siebie niewiadomo jaką matkę i dziecku przyjemności odbieram a jak TŻ ją poinformował że waham się czy wogóle chrzcic Małego to zaczęła się śmiać i była pewna że to żart. To tak w skrócie
powinna ją jeszcze po głowie pogłaskać i pochwalić... jejku...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No właśnie odkładanie na środek pokoju, kładzenie poza zasięgiem rzeczy, które są ciekawe dla dziecka
Np. En leży na środku pokoju, ja pokazuję jej, że mam jedzonko i raz dwa do mnie przyraczkowuje
hehe ale masz wabik
Hubi w niedzielę pełzał do smoczka

Cytat:
Napisane przez Isabell12 Pokaż wiadomość
musze wam co jescze napisać wczoraj jak wywieszałam ręczniki na balkonie to słyszałam jak sąsiadka mówi do swojej synowej, która jest w ciąży i zbierała pranie NIE CHODŹ PO SZNURKAMI bo się dziecko w pępowinę okręci! matko !!!!!!!!! o takich cudach to jeszcze nie słyszałam

-
ja to słyszałam bardzo często, moja sis też i jak się Fifi urodził i był zaplątany to od razu było, bo pod sznurkami czy przez wąż ogrodwy moja sos chodziła... taki zabobon...
Stary 2014-04-10, 09:04   #4850
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:

będzie dobrze ja od porodu nie miałam niczyjej pomocy. Małż nawet nie wziął ani jednego dnia wolnego a zresztą więcej zrobię jak nikogo nie ma w domu Odkąd wróciłam ze szpitala, to gotuję codziennie obiady SAMA, sprzątam w domu SAMA, piorę SAMA, nie prasuję jak moja mama była w domu na chorym do stycznia, to zabierała rzeczy Emilki i je prasowała, prawie codziennie była u mnie na kawie, ale to też była pomoc, taka psychiczna, no i zakupy mi czsem zrobiła i z małą została jak miałam jakieś załatwienia
Stary 2014-04-10, 09:08   #4851
xViolet
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość

Pytanie do mam starszaków chodzących do żłobka. Czy uczyłyście dzieci zasypiania samodzielnego? Jak w żłobku usypia sie dzieci? Od dawna zadręczam się, że Majusia nie będzie potrafiła sama zasnąć, bo teraz cyc i lulanie. Nie daje się oduczyć Po skończeniu 11mcy chce ją dać do żłobka.
Ja co prawda nie mam starszaka, ale siostra pracowała w przedszkolu, teraz w żłobku i mówiła, ze dzieci bardzo szybko przedstawiają sie na rytm zlobkowy- pory spania, jedzenia, po prosto widza co robią inne dzieci z grupy i naśladują. Jakies 2 tygodnie dziecko sie przystosowuje i przez ten czas jesli trzeba, to noszą, bujaja, glaszcza ( to pewnie zależy od opiekunki, bo niektóre pewnie zostawiają płaczące...). Opowiadała, ze miała w grupie chłopca kilkumiesięcznego i zasypiał na brzuchu poklepywany w pupe a ze był to klub malucha, wiec w grupie były tez starsze dzieci i widziały, jak opiekunki tak robiły i kiedys ten mały leżał na brzuszku, a jakaś dziewczynka podeszła i zaczęła go klepać po pupie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Pokaże jutro bo komp już wyłączony

kupowałam na banderii przy obozowej- na woli

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Fajnie, to bliżej mnie, muszę kiedys tam zajrzeć

Cytat:
Co racja, to racja
Nawet jak jej tż miał wolne, to napisała choć 2-3 posty
)
Dokładnie
Kaśka odezwij sie

Cytat:

ja dopiero kawę piję.

Małż wczoraj kupił mi nowy telefon, uwaga chwalę się. Samsung Galaxy S5.
Super, dla tz. Bedziesz miała czym na szybko fotki robic. Maz ma starszy model i super zdjecia wychodzą

Cytat:

Poradzisz sobie, nic sie malutkiej nie stanie jak chwilkę pomarudzi, a Ty pójdziesz do łazienki. Do kuchni możesz ja brac w lezaczku, czy położyć na macie lub kocu. Bedzie dobrze

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

papuga wszystkiego najlepszego, duzo uśmiechu i spełnienia marzen

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Amelka mam pytanko Ty masz wozek Jedo, przesiadłas sie juz do spacerówki ? Jesli tak, to jak wrażenia. Bo ja nadal w gondoli i Wiki spokojnie sie mieści, tylko coraz mniej spi w niej i zastanawiam sie na przesiadką.
Stary 2014-04-10, 09:09   #4852
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
nie martw sie
każda z nas zastanawiała się czy da rade ,niektóre od razu po porodzie,inne po dwóch - trzech tygodniach , pamiętam jak mąż wracał do pracy a ja patrzyłam na mojego Okruszka i zastanawiałam się co to będzie, czy będę wiedziała co robić itp pierwsze dziecko,sama przez 10 h każdego dnia ,bez rodziny w pobliżu ,ale dałam radę i Ty dasz
teraz dzieci mają już poł roczku ,sa duze,znamy je dużo lepiej ,spoko będzie
Dziękuję kochana.Wiem,że muszę się spiąć i zorganizować sobie wszystko.Pewnie po pierwszym dniu będzie lepiej.Muszę przywyknąć i się orzyzwyczaic.Podziwiam Was wszystkie,że tak super dajecie radę same.Cieszę się,że mam Was i w razie co mogę się wyżalić

Stary 2014-04-10, 09:11   #4853
Aaamelkaa
Zakorzenienie

xViolet my dalej w gondoli,Michaś przesypia mi całe spacery po 2-3 h , rekord 4
mieści się ,więc nie ma potrzeby jeszcze zmiany
dwa razy ostatnio obudził się po godzinie, to mu podniosłam podparcie pod głowką wyżej i obserwował co się dzieje i spacerowaliśmy jeszcze z godzinkę

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-04-10, 09:22   #4854
papuga_69
Zakorzenienie

kochane nie mam dzisiaj urodzin
ale i tak dziękuję za życzenia

idę nadrobić chociaż parę stron

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Ladan zadzwon dp siodemki, dhl, dpd i zapytaj ile to bedzie kosztowac podaj ze odbior adres na dostarczenie adres placi odbiorca. Napewno niebedzie to kilkanascie zloty jak na allegrp bo oni maja umowy cenni inny k
itd.

Jeszcze waga wymiary godziny
siódemki nie polecam!

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:23   #4855
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dorwałam właśnie ulotkę z rosska, promocja od dzis
słoiczek bobovity + drugi za 50 %
zupki,obiadki i deserki
nie podali gramatury wiec pewnie małe i duze
dzięki za info szkoda tylko że Filip niemoże nic z bobovity po 6 mcu bo wszędzie walą pietruchę, sok z winogron albo mleko albo wszytsko na raz

teraz mam system 1 dzień zupa domowa/ 1 dzień sloiczek ostatnio Hipp i zauważyłam ze Filip jest wszystkożerny

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Właśnie uśpiłam Emilkę śpiewając jej kołysanki Nie pamiętam, kiedy z moją pomocą musiała w dzień usypiać Ostatnie 3 noce też nie były najlepsze budzi się co chwilę, a dziś ją karmiłam 3 razy. Może to jakiś kolejny skok
u nas dziś spanko o 21 a od 12.30 zaczął majaczyć niewiem co to było jeść niechciał ponosiłam go chwile i położyłam na brzuchu u siebie na klacie i bach go do łóżeczka na brzuch i spał do 5.20 a później jeszcze do 6.30 z nami.. niewiem co to było ale jakby miał złe sny...
ja bujam właśnie nogą bujak uśpiony na rękach w 3 minuty odlożony do bujaka i lulu
Stary 2014-04-10, 09:24   #4856
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
MONIA z Natalka są w szpitalu od poniedziałku, pojechały z powodu pogorszenia skóry na buzi małej. Pisze, że juz jest lepiej
Kciuki dla Natalki

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
No wiesz... u nas zaczał sie budzic pomimo butli
sprobuj moze.... nie zaszkodzi; a nic to nie zmieni

a co do holle to jest takie i takie... ja uzywam bez mleka jak daje na swoim mleku w butli i uzywam z mlekiem jak daje łyzeczka
Tassia jak z nockami u Was?
nadal się budzi?

u nas masakra, od 19:30 do 00:00 4 pobudki codziennie ..

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:25   #4857
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

no jak to przecież fb mi "powiedziało", że masz
Stary 2014-04-10, 09:26   #4858
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

idę nadrobić chociaż parę stron

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

siódemki nie polecam!
jak to niemasz? FB mówi inaczej?
do mnie siódemka przyjeżdża i nigdy niemialam z nimi problemów

fajnie niektóre dzieciaczki dalej w gondolach inne w parasolkach niemalże
Stary 2014-04-10, 09:26   #4859
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:

dasz sobie rade. ja ,gdy przyjechalam z mloda ze szpitala bylam sama i wszystko robilam sama, pobudki w nocy co trzy godz, wstawalam ja bo tz ze mna jeszcze nie mieszkal, bujanie do 2 w nocy jak spac nie chciala i dalam rade, ty teraz tez dasz bo corka juz starsza wiec sie sama na chwile soba zajmie i do wc spokojnie wyskoczysz, a jak pomarudzi chwile bo ciebie nie bedzie to nic jej sie nie stanie

PAPUGA : sto lat i wszystkiego najlepszego

Jula musiala zrobic afere, a teraz dalej spi, nie kumam o co jej chodzilo
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-10, 09:27   #4860
MsLullaby
Zakorzenienie

Sto lat Papużko!

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości