|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
I to mi sie mega podoba ale cena jest spora chyba jak nie na chrzestnych http://allegro.pl/smoby-duzy-stolik-...179280346.html ale prezent 2w1 jak dla bliźniaków w sam raz ![]() Albo zjeżdżalnia ![]() Ogólnie ten sprzedawca ma świetne zabawki przejrzyj sobie ![]()
Zosieńka jest już z nami nasz skarb nasz kawałek nieba ![]() Edytowane przez ZygaEffka Czas edycji: 2014-04-28 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
Oj wiem co czujesz... ja byłam na krzywej 2 tyg temu, bo pojawił mi się cukier w moczu, ale na szczęście wszystko dobrze. Wyniki w normie. Spróbuj się zdrzemnac na krześle. Trzymam kciuki i potwierdzam ze z cytryna idzie przeżyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Rozeznanie
|
Dałam radę i wracam do domu
![]() ![]() ![]() I pochwale się... Wsiadam do autobusu i pierwszy raz kobieta chciała mi ustąpić miejsca. Podziękowałam bo tylko jeden przystanek ale fajnie że są jeszcze tacy ludzie kulturalni ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4834 |
Wtajemniczenie
|
dziękuje
![]() Mo_onika_ika mnie to badanie w ogole przeraza... jak ja bez śniadania z domu sie nie ruszam z reguly ![]() Ale mi lekarz mowil ze dopiero między 24 a 28 tygodniem W ogole dziewczyny nie mowilam wam ale wczoraj jak bylam na strechingu to podeszla do mnie pani taka koło 50stki i powiedziala że najpiekniejsze w świecie co widziala to ja ćwicząca z tym brzuszkiem ![]() ![]() Ech od wczoraj nie czuje ruchow maleństwa i jestem juz przerazona ![]() ![]() ![]()
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No to faktycznie jakaś mało słodka była ta glukoza, skoro jeszcze ciągotki na słodkie po badaniu miałaś hehe Co do autobusu to faktycznie miło, że są osoby co mają serce, po drugie może ta kobieta jest matką i wie co to znaczy, bo sama była kiedyś w takiej sytuacji. Ja wielokrotnie - nie że się chwalę ![]() U mnie słoneczko napawa do zajeć i choć jeszcze kaszlę to idę na małe, szybkie zakupki i coś w domku porobię potem, obiadek trzeba jakiś zakręcić. Wczoraj była polędwiczka w cieście francuskim i suróweczka z pekinki z brzoskwiniami, rodzynkami i cuury. Pogoda kusi na zjedzenie loda, ale chyba się powstrzymam jeszcze, by wykurować się do końca, bo nie chce znów zaczynać od początku. Aaa no i z byłej pracy koleżanka pytała czy jeszcze mam firmowe koszulki, bo ponoć z biura mówili, że jak już nie pracuję powinnam je oddać, bo to jakby służbowa rzecz była, no a im by się przydały to by miały więcej na zmianę... Dziewczyna co wcześniej odchodziła do innego sklepu tez musiała przynieść, bo się upomnieli, jakby to jakieś cudo było, wyszywane złotymi nićmi ![]() Dobra, bo się nie wybiorę nigdzie wreszcie. Jak widać, pomału się rozkręcam i częściej udzielam, dopiero poznacie jaka ze mnie gaduła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie martw sie ![]() ![]() ![]() ![]() Nic sie nie dzieje na pewno... wiem, ze łatwo mowić ale juz dzisiaj pewnie zasądzi Ci porządnego kopa ![]() A ja dzisiaj spałam do 9 i jestem w szoku bo ostatnie dwa tyg to o 7 juz sie budzilam i to wyspana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
Nie tylko was przeraża glukoza, mnie też...ale mam do niej dokładnie jeszcze miesiąc
![]() ![]() ![]() ![]() Pamiętacie filmik z youtube z długopisem na brzuchu ? Ja wczoraj z nudów też nakręciłam takich kilka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
Witam się i ja... Spałam do 10 hehe... Ale źle mi się spało. Już nie wiem jaką pozycję mam sobie znaleźć po każdej bolą mnie plecy i brzuch na górze... Kurcze chyba Małż musi mi kupić tą poduszkę bo nie dam rady... Jeszcze jak sama śpie bo On na nocce to jakoś daję radę bo się rozwalam... Ale tak to tragedia... Wstałam i wciągnęłam kawałek chałwy... Mniam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No ja tez ide prywatnie i pierwsze moje pytanie brzmiało czy moge zabrać cytrynke ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o ruchy małej i tz to u nas wczoraj to samo ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
A ten Twój znajomy też niczego sobie.. Znawca kurde..
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Rozeznanie
|
No ja mam takie łóżko, ale muszę dzielić się z Małżem...
Mam ochotę na świeże bułeczki i serkiem topionym albo z dżemem... Chyba muszę Małża z łóżka wygonić... I żeby mi plecy wymasował... Do tego stara mi się codziennie wyciskać sok z pomarańczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Musze wstac z wyrka i wziac sie za obiad
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Synuś ![]() Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Przepraszam, że tak rzadko piszę, ale gonią mnie terminy związane z pracą mgr i ostro wzięłam się za pisanie. Chcę się bronić w czerwcu więc pewnie dopiero po obronie zacznę w końcu do Was regularnie zaglądać
![]() W ogóle na usg połówkowym okazało się, że nasza córunia okazała się synusiem ![]() ![]() ![]() Julek/Bartek (jeszcze nie zdecydowaliśmy się na imię) jest bardzo wstydliwym dzieckiem i niestety na 3d nie chciał pokazać buźki, trzymał się za głowę ![]() ![]() ![]() W sobotę byliśmy na weselu. Było nawet całkiem sympatycznie z wyjątkiem zabaw, kółeczek, pociągów i wężyków które co chwilę wymyślała orkiestra. W sumie wróciliśmy do domu ok 3.30, zostali byśmy pewnie dłużej gdyby nie to że pokłóciłam się z tż ![]() Nie miałam nic przeciwko wódce, ale obiecał mi że będzie się ograniczał. Później już długo po oczepinach prosiłam żeby już więcej nie pił bo jest na etapie że mówi jeszcze składnie i nie widać po nim że ma wypite, ale od przejścia na drugą stronę brakuje mu 1-2 kieliszki. No i idzie następna kolejka wódeczki a mój mężuś bez żadnych oporów, bardzo chętnie przyjął kieliszeczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiedziałam czy mam iść oklepać ją czy jego! Potem okazało się, że jakoś tak jej się zebrało żeby pożałować mojego męża i współczuć mu że ma taką paskudną żonę która już nie pozwala mu pić. Tż po jej wywodzie powiedział jej tylko: "proszę mnie nie przytulać" - obraziła się i poszła sobie hehe Jestem tak po cichu dumna z tż bo mimo tego, że miał trochę wypite to potrafił się zachować w przeciwieństwie do niektórych osób które również były na tym wesele (np. mąż wyżej wspomnianej kobiety - to co robił na parkiecie z jedną z dziewczyn - SZOOOK!) |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Rozeznanie
|
To mi narobiłaś smaka na tę młodą kapustkę
![]() idę wszamać moją grecką sałatkę ze świeżą bułeczką z lidla, a co ![]()
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Witam się w 22 tyg, po weekendzie pełnym wrażeń ![]() Na wstępie chcę pochwalić mojego Małż, bo na weekend był u nas mój 3letni siostrzeniec i Małż zapewnił mu pełno atrakcji, cały czas on się nim zajmował ![]() ![]() ![]() Druga sprawa, to taka, że moja Malutka tak się wczoraj rozkopała, że nie mogliśmy oderwać wzroku od brzucha! Tak się wyginała w brzuchu, że raz wychodziły mi takie góry na brzuchu, które powolnie się przemieszczały, po czym następowała seria porządnych kopniaków ![]() ![]() Co do poduszki-kojca, to kolejny raz napiszę, że baaardzo ją polecam! Ja również nie wyobrażam już sobie spania bez rogala. Super wygodna sprawa ![]() Idę szykować obiadek dla Małża, ale nie chce mi się ruszać z kanapy, bo Mała znów wykonuje swoje popisowe kopniaki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
Miminek a to wstrętna,głupia cipa
![]() Ale brawa dla Tzta ![]() niektóre baby to są poje**** ![]() brawa dla synusia ![]() ![]()
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I gratuluję jednak synka ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
mimnek gratuluję synka
![]() mo onika ciesze się że przeżyłas glukoze ![]() Ja dzisiaj tez jeszcze nie czułam malucha... może odpoczywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja.
Powstal nowy watek ale prosze zeby na nim jeszcze nie pisac, najpierw wypada zakonczYc ten. Zazdroszcze wam tych ruchow. Ja nic nie czuje, wczesniej myslalam ze czuje dzidzie ale mi sie wydawalo chyba. Bo teraz nic. Ide spakowac pare kartonow i dokoncze prace nad nowym watkiem. Buziaki dla was.
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
dziś z moją 3-latką byłam na badaniu moczu i krwi. I jestem bardzo z niej dumna, nic nie płakała, ani nie pisnęła, dzielnie siedziala i patrzyła, jak pani jej iglę w rączkę wkuwa. Dostala za to lizaka i mnóstwo naklejek
![]() ![]() a dziś na tych badaniach spotkałam moją sąsiadkę, ktora mieszka 2 pietra wyżej i też w ciąży i też termin na wrzesień ![]() miminek, gratuluję chłopca ![]() ![]() ![]() ![]() małapaulina, Ty się nie przejmuj teraz rozstępami i cellulitem, dbasz o siebie, jesteś aktywna, zobaczysz, że raz 2 po ciąży wrócisz do formy, cellulit zniknie, rozstępy zblakną. 80% kobiet na plaży sie rozbiera i ma rozstępy i jakoś nikt ich palcem nie wytyka, spokojna głowa ![]() narobiłyście mi smaka tym arbuzem, a ja w domu banany i jabłka tylko mam ![]() to ja powiem, co mój chrześniak dostał teraz na roczek, bo widzę, że mowa o prezentach. od chrzestnego dostał fajny komplet z Ikei do zabawy: tunel i namiot, i jaką ma radochę ![]() takiego kupiłam: http://www.smyk.com/fisher-price-zol...y-dla-dzieci-p kiedyś mu kupilam też coś takiego http://www.smyk.com/smily-play-piese...y-dla-dzieci-p i do dziś się bawi, ponoć bardzo lubi ![]() można klocki kupić, tego nigdy zbyt wiele, a na parę lat starczą (moja młoda uwielbia klocki)
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2014-04-28 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka urodzila w sobote, chlopca 3500g dzewczyna z rozmiarem 34 a szybko i sprawnie jej to poszlo
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
Aliszcze, dzielna masz córeńkę, twarda z niej babka
![]() Miminek gratuluję synka, mnie może będzie za tydzień dane się dowiedzieć kogo goszczę ![]() No a sytuacja z wesela.... grrrr, choć jak już dziewczyny wspominały, mąż stawił czoła sytuacji Niestabilna wysłałam Ci prywatną wiadomość, aa no i nowy wątek aż pachnie świeżością. Już powoli dziewczęta po weekendzie się rozbudzają, zatem ino raz i ten zakończą hehe ZygaEffka, u mnie też dziś kapustka, a raczej karkówka z kapustką, ale kiszoną i z jabłuszkami. A jeśli chodzi o te prezenty dla bliźniąt to tak się składa, ze jedziemy na jedną imprezkę, a muszę mieć 3 prezenty: dwa dla bliźniaków , a że ich 2 lata starszy brat też jest z maja to robią całej trójce razem urodzinki, więc koszta muszę po równo rozłożyć. Natomiast czerwcu zaraz roczek chrześniaka męża to już większy prezencik trzeba będzie, no i w czerwcu i lipcu rodzą się dwaj chłopcy: u mojej bratowej i męża bratowej i znów kasa, kasa kasa... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4856 |
Raczkowanie
|
Aliszcze, dzięki, każda wskazówka będzie mi pomocna
etusiaaa, no to tylko pogratulować kuzynce sprawnego porodu. Dodam tylko, że u mnie na 2 tygodnie przed maturą rodziła koleżanka z klasy, też szczuuuupluuuutka, a mówiła, ze było chlup i jej Oliwka już była na świecie. Jakoś szybko się ogarnęła, jeszcze jej zeszyty zanosiłam z koleżanką. Na maturę przyszła, z polskiego chyba miała poprawkę i zaraz w sierpniu ja zaliczyła i matura zdana. Szkoda tylko, że została z dzieckiem sama, jej chłopak niby był przystojny i w ogóle, a okazał się ... piiiiiiip No, ale cóż, tak też bywa. Co do figury, to mam nadzieję, że posiadanie krąglejszych bioderek okaże się mi we wrześniu pomocne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Obiad gotowy , prysznic zrobiony , włosy umyte wysuszone wyprostowane
![]() ![]() Opiłam sie coli i mnie teraz łeb boli :p
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
My kupiliśmy na roczek chrześniaka Małża klocki z Wadera od 1 roku. Są różne zestawy w różnych cenach. My kupowaliśmy w Auchan i za taki ogromny daliśmy coś koło 100... A dla większego też puzzle myślę że by były ok... Są taki Giganty. Kupowałam mojemu bratu bodajże z Tomkiem Lokomotywą...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Wam w imieniu synusia (kopie jak szalony
![]() ![]() ![]() Frezyjka - ja w poprzedniej ciąży w mniej więcej 6 msc byłam na weselu, właśnie w lipcu. Było przeokropnie gorąco i mimo klimy na sali ja czułam się fatalnie. Ale co kobieta to inny przypadek więc może Ty będziesz śmigać cały dzień i wieczór ![]() Co do ruchów dziewczyny - nie przejmujcie się jeżeli maluch jest w jeden dzień bardziej aktywny a w drugi mniej. Ja z doświadczenia mogę napisać, że pierwszy synuś mało ruszał się w ogóle. A jeżeli już koniecznie chcecie sprawdzić co tam u dzidziola to zjedzcie coś słodkiego i połóżcie się na jakiś czas - na pewno zareaguje ![]() Aliszcze - brawa dla młodej ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio w ogóle też błysnął ![]() ![]() ![]() ![]() Ircha - nam ostatnio też wiecznie się wydatki mnożą ![]() Co do wózków - ja mam już upatrzony tylko zastanawiam się nad kolorem. Interesuje mnie ROAN MARITA PRESTIGE http://www.skleproan.pl/index.php?p2...h-i-nowa-torba Myślę o wersji granatowo białej ale może skuszę się na coś jasnego ![]() Duże koła, nas interesuje opcja pompowanych będą super na śniegi i dziury. Na początku trochę się wahałam bo jednak koła nie są skrętne ale po głębszym zastanowieniu to i tak w pierwszym wózku koło przednie było większość czasu zablokowane. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- ZygaEffka - Cola ![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2014-04-28 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:01.