Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-17, 08:41   #4831
Ines3037200
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Ja przed pierwsza cc bardzo bałam się wklucia, powiedziałam o tym anestezjolog a ona bardzo mi pomogła, caly czas mówiła do mnie co robi, rozmasowała miejsce uklucia a pielegniarka mnie przytrzymala. Ból jak przy pobraniu krwi może mniejszy.
Mnie zaczynają nerwy zjadać bo jutro rano smigam na cc. Tym razem boję się ze znowu bede wymiotowac (tak reaguje na kazde znieczulenie) i ze bede przez to tak wymeczona ze nie dam rady się zająć Małą
Wszystko mam już przygotowane w domu, wczoraj jeszcze ostatnie porządki zrobiłam i nudzi mi się
Robaczek to już jutro Nic się nie martw, jutro utulisz maleństwo, tak strasznie Ci zazdroszczę!

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny w życiu takiego okresu nie miałam. Po szpitalnych przebojach wolę sprawdzić, bo te normalne plamienia po porodzie to już się ze 3 tyg. temu skończyły. Nie wiem, mądrzejsza najwyżej będę
Zagadka dnia Daj znać co to. Ale boli Cię brzuch?
(Pytam się bo całe życie z utęsknieniem czekam na chwilę, kiedy będę miała niebolesne miesiączki po porodzie, tak podobno ma być....)

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
ja tak miałam - miało być 2700-900, a wyszło 3240
no i nie mam co najmniej do jutra wc ale cóż zrobić byle do poniedziałku
Mój dzieć ma 2800 wg usg i wolę się tego psychicznie trzymać, lepiej mi się będzie rodziło z tą myślą

Bambusiek! Ciąża bez WC!!! Tortury!!!
Ines3037200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 08:47   #4832
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Mój aktualny brzuch

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

musiałam przesłonic palcem bo światło wpada do łazienki i nie wychodzą zdjęcia... nie wiem tylko czemu na telefonie wychodzą bardziej kolorowe a na kompie są takie blade :/

Edytowane przez malwiska
Czas edycji: 2014-06-17 o 08:49
malwiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 08:48   #4833
agnes208
Zakorzenienie

robaczek trzymam kciuki za jutro spodziewam sie ze sie boisz ale przynajmniej wiesz kiedy sie bac a to co innego niz takie siedzenie na bombie
ines kurcze a juz myslalm ze jestes po
kularek bede czekac na tz sama nie jade do szpitala nawet nie ma mowy. Najlepsze,ze nawet w tym szpitalu nie bylam.
celebrinfea obstawiam ze to okres. Co do wielkosci krwawienia to po porodzie czesto ten pierwszy jest inny a sporo dziewczyn tez mowi ze reszta tez sie zmienia w porownaniu do tych sprzed ciazy.
mamaya nie tylko po cesarce kupa jest wazna a kolezanka opowiadala jakie to przezycie po sn z nacietym kroczem to nawet nie bede pisac.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 08:53   #4834
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Mój aktualny brzuch

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ----------

musiałam przesłonic palcem bo światło wpada do łazienki i nie wychodzą zdjęcia... nie wiem tylko czemu na telefonie wychodzą bardziej kolorowe a na kompie są takie blade :/
Fiu fiu... Ale Ty zgrabniutka jestes

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 08:53   #4835
agnes208
Zakorzenienie

malwiska bardzo zgrabny i rzeczywiscie nieduzy

U mnie dzis piekna pogoda zero chmur na niebie,moze to dobry dzien na rodzenie? Zaczyna mi sie nie podobac to czekanie stresuje mnie nieoewnosc ze moze byc w kazdej chwili.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 09:13   #4836
Nautiz
Raczkowanie

Malwiska czy mi się wydaje, czy już ci się brzuszek opuścił?
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 09:16   #4837
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Malwiska czy mi się wydaje, czy już ci się brzuszek opuścił?
ja mam ciągle taki sam :P nigdy nie miała nisko, zrobie zdjęcie jak wciągam brzuch to zobaczycie gdzie ta macica jest hehe bo dzisiaj tak zrobiłam i nie wiem jak to moje dziecko sie tam miesci
Stary 2014-06-17, 09:16   #4838
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Malwiska super brzuch

Ines cholera boli jak podczas okresu... Dziś trochę mniej no ale wczoraj... I ja nie chce okresu... tak mi bylo dobrze w ciaży bez niego ...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 09:21   #4839
malwiska
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

tu przy wciągniętym brzuchu wygląda troche śmiesznie bo widać nawet troche żebra
Stary 2014-06-17, 09:28   #4840
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Aaaaa jaka Ty zgrabna jesteś, zazdraszczam. Ja tu mam nadzieję dostanę niedługo zgodę na jakieś intensywniejsze ćwiczenia i trochę podgonię figurę.

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 09:30   #4841
Nautiz
Raczkowanie

Faaajny masz ten brzuch, mój przy twoim to gigant i siedzi pod samymi piersiami. Zaraz zresztą pstryknę fotkę. To masz pewnie fajnie, bo zadyszki nie łapiesz. Ja to nawet jak stoję i coś mówię to potrafię się zadyszeć :P
no ale mam tam 3 kg chłopczyka, więc nie ma się co dziwić rozmiarowi. Jeszcze tylko 22 dni do terminu - wytrzymam (tak sobie powtarzam :P)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN3320.jpg (52,2 KB, 58 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 09:34   #4842
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Faaajny masz ten brzuch, mój przy twoim to gigant i siedzi pod samymi piersiami. Zaraz zresztą pstryknę fotkę. To masz pewnie fajnie, bo zadyszki nie łapiesz. Ja to nawet jak stoję i coś mówię to potrafię się zadyszeć :P
no ale mam tam 3 kg chłopczyka, więc nie ma się co dziwić rozmiarowi. Jeszcze tylko 22 dni do terminu - wytrzymam (tak sobie powtarzam :P)
Za to TY masz taki idealnie okrągły, ciążowy, mój zwkłaszcza na tym drugim zdjęciu co wciągnełam brzuch wygląda jak opuchlizna głodowa :P
mi sie wydaje że to zależy w duzej mierze od wzrostu tez, ja mam 170 to inaczej sie to rozkłada, wiadomo że wyższa osoba i szersza w tali ma więcej miejsca (tak mi się wydaje) niż niska a dzieci takie same
Stary 2014-06-17, 09:54   #4843
debesciara
Zadomowienie

Karolinek współczuję jednak tak działa na człowieka szpital.. ja jak byłam myślałam że poplakuje bo mi teskno za córą, ale chyba jednak to po prostu pobyt w tym miejscu jest taki dobijajacy.. no ale nie ma wyjścia, uzbroj się w cierpliwość, może jeszcze Cię wypuszczą przed porodem

Mamaya super że już do domku

Fame

Agatka hehe fajne masz dzieciaki, aż mi się juz zachciało trzeciego no a z tym uwstecznianiem jak całą tą sytuację związaną z pojawieniem się malucha w domu dobrze rozegramy to może da się uniknąć powrotu do pampersow nie będzie tak źle

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:11   #4844
ramirka
Raczkowanie

Cześć

Melduje sie jeszcze w dwupaku Jestem troche podenerwowana zblizajacym sie porodem

Gratuluje maleństw i wyjsc ze szpitala z malenstwami

Dziewczyny widze ze obniza mi sie brzuch...to ile jeszcze dajecie mi czasu? dzis 38 tc , na dole wszystko mnie boli , ale za cholere nie łapie tych skurczy nie wiem czy jestem taka gruboskorna czy co?
ramirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:17   #4845
Nautiz
Raczkowanie

ramirka 19.06 ma być pełnia księżyca, może wtedy się posypiemy z tym rozpakowywaniem.
Póki co ja zamierzam wszystkie metody przyspieszenia porodu wypróbować- będę pić i liście malin, i myć okna, i tż napastować. Zaczynam od przyszłego tygodnia - jak 38 tygodni będę już mieć na liczniku.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 10:22   #4846
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

Agatka no to fajne mają pomysły Twoje pociechy, a pomyśl sobie jak będziesz miała wesoło jak już cała trójka będzie mogła coś od siebie dodać, chyba przydałoby Ci się trzecie oko I tak zdałam sobie sprawę, że nie lada wyzwanie przed Tobą , to niezła sztuka zająć się taką trójeczką, żeby żadne nie było zazdrosne

Robaczek, ale ja Ci zazdroszczę, że wiesz co i jak dokładnie

Mamaya super, że wszystko w porządku, że sobie dziś spokojnie wychodzicie!

Malwiska jaka Ty zgrabniutka jesteś, śliczny masz brzuszek , tylko pozazdrościć - serio

Nautiz ja mam brzuch podobny do Twojego i 20 kg na + , a jestem niska bardzo.

Dziękuję wszystkim za info o cenie badania na paciorkowce, niezłą mają nasi lekarze rozbieżność

Ja mam dziś jakiś dziwny dzień, wstałam o 5tej i czułam się jakby mnie ktoś walną cegłówką w głowę siły mi odeszły, potem usnęłam na jakieś 1,5 h i krzątam się po domu jakaś taka ospała, nic konkretnego nie zrobiłam.

Miałam iść do szkoły rodzenia, ale przedłużyli przerwę i dopiero od czerwca można. Zastanawiam się czy jest sens teraz ok 34 tc zaczynać prywatną szkołę. No nic zobaczymy co dziś na wizycie gin powie.

Ines, może rzeczywiście ta Twoja przyjaciółka pogoni Cię do szpitala, to byłby lepszy przypadek niż z ciśnieniem Mamya i może też by Cię lekarze oglądali
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:22   #4847
ramirka
Raczkowanie

Robaczek trzymam kciuki za jutro, ale Ci zazdroszcze, wszystko bedzie dobrze

Fame też tzrymam kciuki

Malwiska i Nautiz super brzuszki sexi mamuski z Was
Stary 2014-06-17, 10:24   #4848
TaTekla
Raczkowanie

Cytat:
ramirka 19.06 ma być pełnia księżyca, może wtedy się posypiemy z tym rozpakowywaniem.
Póki co ja zamierzam wszystkie metody przyspieszenia porodu wypróbować- będę pić i liście malin, i myć okna, i tż napastować. Zaczynam od przyszłego tygodnia - jak 38 tygodni będę już mieć na liczniku.
A ja czekam na lipcową pełnię akurat wypada koło 38 tc.
Stary 2014-06-17, 10:32   #4849
ramirka
Raczkowanie

Cytat:
oj chciałabym ale wyobrazcie sobie ze moj tż nie chce zeby jeszcze wychodzil bo najlepiej mu w brzuchu mamy i ma jeszcze dwa tyg:b rzydal: taki skubany i np jak glaskam brzuch to go wkurzam ze chce wykurzyc synka no normalnie fikam

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

nie mowie juz o jakis przytulankach zapomnij, jeszcze jak opowiadalm mu histoir agnes o jej mezu to sie wystraszyl i kazal zapomniec o wszystkim

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

19.06.2014 r. pełnia to za dwa dni ,, dziś jest pełnia twe życzenie się spełnia"......

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-17, 10:34   #4850
rybka13
Zakorzenienie

Bry
Ostatnio przesadzam ze spaniem

Fame kciuki za wizyte

mamaya super wiesci, ale macie fajnie
Co do kupy po porodzie po sn to chyba jeszcze wieksze wyzwanie, mnie nie bolalo wcale krocze, ale sie zablokowalam, bo balam sie ze cos mi sie tam porobi i przez tydzien nic podobno to normalne.

joanna ja tez sie balam wklucia w kregoslup, ale jak juz bylam w bolach to uznalam ze bardziej bolec nie bedzie i strachy minely ostatecznie nic nie bolalo, mialam najpierw znieczulenie miejscowe. Mysle ze nie bedziesz myslec o tym na porodowce

robaczek juz jutro utulisz corcie, fajnie masz

malwiska, Nautiz super brzuszki
I ja swoj potem wrzuce, ostatni raz

ramirka z opuszczonym brzuchem to mozesz spokojnie do terminu dochodzic
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 10:52   #4851
malwiska
Zakorzenienie

dziewczyny ale Wy pędzicie, ja jadę dziś do pracy, zastanawiam się czy zdąże wrócić żeby założyć wątek kto założy jakby mnie nie było??
Stary 2014-06-17, 11:03   #4852
wisienka1000
Wtajemniczenie

Malwiska załóż już teraz wątek poczeka. Masz boski brzusio idę prasować mikro ciuszki
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:04   #4853
pszczola189
Rozeznanie

Ale mam kurzu w domu.. Szwagier wynosił ziemie z podłogi w kuchni, masakra jakaś..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:05   #4854
i like it
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Dobry wieczór dziewczyny

U Nas wszystko dobrze Miałam dziś koszmarne wzdecia, wiec od rana bierzemy 3x4 Espumisany Wszystko dlatego, ze macica juz mi sie obkurczyla i generalnie z dnia na dzień mam coraz bardziej płaski brzuch Wiec te wszystkie wnętrzności musza w trybie natychmiastowym wracać na swoje miejsce.

Malutki jest wciąż super grzeczny, teraz Tata Go karmi
super,że synek taki grzeczny oby tak zostało mamaya a jak jest z tym brzuchem bo się zastanawiałam ostatnio o ile on się skurczył w ciągu kilku dni, jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Przepraszam, ze tylko o sobie, ale jest wkur... juz sie cieszylam, ze brzuch twardnieje, ze zaczynaja sie bole podbrzusza, ze cos sie dzieje, ze Mlody wyskoczy w tym tygodnii, a oni mi na sile znowu kroplowki z magnezem ja sie mecze, bo juz nie wiem, co lepsze. Moj Doktorek bedzie dopiero rano... I ta niewiedza... Jeszcze mi sie po ostatnim magnezie zrobilo slabo, zaczelam niewyraznie widziec i dostalam krwotoku z nosa nosz cholera jasna... szpital tragicznie dziala na czlowieka

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
bidulko...aż brak słów. Trzymaj się jeszcze trochę jakoś

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Czytam sobie różne bzdety w necie i mnie rozwaliło kilka tekstów. Zapytali forumowiczki czego nie wiedziały o porodzie i połogu- i tu kilka wypowiedzi:
- Nie wiedziałam, że po znieczuleniu można mieć dreszcze i że podają maseczkę z tlenem - mąż o mało nie dostał zawału, że coś jest nie tak, a tymczasem ja byłam w siódmym niebie!

- że mój poród będzie tak niespodziewany i tak błyskawiczny, że nawet nie zdążę się bać

- i najlepsze, że jak po tygodniu pójdę na zdjęcie szwów, to po przeczytaniu wypisu, gdzie jak byk było napisane, że jestem po cc, pani położna będzie mi szukała szwów w kroczu, po czym powie "wszystko zagojone, szwy się rozpuściły, dziękuję to wszystko" a ja jej na to "a tych z brzucha pani nie zdejmuje?" zrobiła się czerwona i zdjęła je

-A mnie zaskoczyło to, że rodząc drugiego bliźniaka byłam w stanie instruować położną w które ubranka z mojej torby ma ubrać pierwszego

- że po przebiciu pęcherza będzie mi ciepło w pośladki

- zdziwiłam się że odejście wód to nie zamoczona bielizna tylko pół wiadra wody

- nawał mleczny mnie zaskoczył i trzymał przez miesiąc, z rozmiaru A zrobiło się Bóg wie co.
dobre a najbardziej rozbawiło mnie ostatnie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Kurcze, miałam zamiar prasowanie urządzić jutro, a tu właśnie skończyłam prasować wszystkie ciuszki które miałam wyprane i jutro nie będę miała co robić..

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
obyśmy wszystkie miały takie problemy już po

Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
W czwartek w końcu przywozimy i składamy mebelki bo już mam wolny pokój i doszło wszystko doczekać się nie mogę. Oczywiście teściowa ma wielkie ALE bo to Boże Ciało ale kurde tylko wtedy tż i tato mają wolne w tym samym czasie i mogą zabrać busa i to poprzewozić i poskręcać... - sorry gregory.. będzie miała w domu Sajgon bo to od niej musimy to pozabierać
wrzucaj zdjęcia jak tylko Panowie poskręcają wszystko, a teściowa...hmm niech idzie do kościoła i nie przeszkadza

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Ines kurcze a już myślałam

Za to ja mam szybką akcję wizyty u lekarza. Kurcze albo ni z gruszki ni pietruszki mam okres albo jakiś krwotok... No great.

lepiej sprawdzić, w końcu musimy uważac i dbać rowniez o sobie a nie tylko o maleństwo,daj znac jak będziesz po wizycie
Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Dokładnie, ze mnie leciało dzień w dzień przez 7 tygodni :/

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Asia, powiem Ci uczciwie, ze dla mnie jedynym dyskomfortem podczas cesarki była maska tlenowa, bo tlen w masce śmierdzi po prostu i to mnie wkurzało... A poza tym naprawde taki haj jest całkiem zabawny

A no i generalnie nie sądziłam, ze kiedykolwiek to napisze, ale po cc nie ma większego szczęścia niż porządna kupa (oczywiscie własna , bo ze kupa Dziecka jest szczęściem to wiadomo) Dzisiaj mi sie to udało i naprawde, samopoczucie super

Idę stad, bo Wam o własnej gadam

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Ja przed pierwsza cc bardzo bałam się wklucia, powiedziałam o tym anestezjolog a ona bardzo mi pomogła, caly czas mówiła do mnie co robi, rozmasowała miejsce uklucia a pielegniarka mnie przytrzymala. Ból jak przy pobraniu krwi może mniejszy.
Mnie zaczynają nerwy zjadać bo jutro rano smigam na cc. Tym razem boję się ze znowu bede wymiotowac (tak reaguje na kazde znieczulenie) i ze bede przez to tak wymeczona ze nie dam rady się zająć Małą
Wszystko mam już przygotowane w domu, wczoraj jeszcze ostatnie porządki zrobiłam i nudzi mi się
aaaa już jutro!OMG będziemy trzymać kciuki powiedz tylko o której?
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Mój aktualny brzuch

ale zgrabniutki i faktycznie bardzo nisko a drugie zdjęcie i komentarz zgrabna jesteś nieziemsko
Nautiz twój brzuszek jest przeuroczy taki właśnie wzorowo ciążowy
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:05   #4855
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Malwiska załóż już teraz wątek poczeka. Masz boski brzusio idę prasować mikro ciuszki
w sumie jak wróce od okulisty to mogę założyć i jak dobijecie do 5tys to wtedy się przejdzie - ale póki co zmykam.
Wcześniej olewałam trochę okuliste ale teraz przy cukrzycy muszę iść bo niby wg diabetologa cukrzyca moze spowodować pogorszenia stanu siatkówki oka i jeszcze wyjdzie że czeka mnie przymusowa cc
Stary 2014-06-17, 11:07   #4856
rybka13
Zakorzenienie

Ja mysle, ze 5str wystarczy do konca dnia
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:17   #4857
i like it
Rozeznanie

dotarłam do domu po badaniach (GBS) i wizycie u położnej ... ledwie żyję. Wyprawy MPK na drugi koniec miasta to już nie dla mnie

Fame współczuję kłótni z tż, pociesze ,że moze coś jest w powietrzu bo ja od wczoraj się z moim też focham

A z rzeczy pozytywnych spotkałam dziś na schodach sąsiadkę a ona od razu "uuuu to już nie długo bo brzuszek się opuścił" zobaczymy na ile osiedlowe wróżki są wiarygodne

po spotkaniu z położną środowiskową mam mały mętlik... nie kupowałam i nie zamierzałam kupowac ochraniaczy na łóżeczko -gdyż uważałam, że jest to niebezpieczne/zbędne natomiast dziś od Pani (która swoją droga ma bardzo dobre opinie na necie i w innych kwestiach raczej się z nią zgadzam) usłyszałam zgoła odwrotną informację.
Co o tym myślicie ?bo już zglupiałam...
i like it jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:34   #4858
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Svelta padłam mega to, gdzie Ty to wykopałaś?
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...-porodzie.html

Witam się i biorę się za przeczytanie tego co od wczoraj naskrobałyście.
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-17, 11:45   #4859
TaTekla
Raczkowanie

I like It - ochraniacze, czemu miały by być niebezpieczne?
Ja dałam do łóżeczka ochraniacze, ale te krótsze. Dla mnie jedyny minus to kolejne siedlisko kurzu
Stary 2014-06-17, 11:51   #4860
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
dzień dobry
svelta - a może zaczoł Ci czop powoli odchodzić ?
Dobrze by było Po długim weekendzie biorę się za wypędzanie chociaż wątpię żeby to coś pomogło. No chyba, że tż będzie miał nocki to się będę bała, że w nocy się zacznie, a jak znam swoje szczęście to właśnie tak będzie- tż w pracy, a a ja zacznę rodzić
Cytat:
Napisane przez ramirka Pokaż wiadomość
Dziewczyny widze ze obniza mi sie brzuch...to ile jeszcze dajecie mi czasu? dzis 38 tc , na dole wszystko mnie boli , ale za cholere nie łapie tych skurczy nie wiem czy jestem taka gruboskorna czy co?
Chyba obie jesteśmy gruboskórne. Ja też 38tydz i nie czuję żadnych skurczy. Czasem podbrzusze mnie pobolewa jak na okres, ale to tyle

Cytat:
Ej ale pełnia już była w czerwcu...
Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
po spotkaniu z położną środowiskową mam mały mętlik... nie kupowałam i nie zamierzałam kupowac ochraniaczy na łóżeczko -gdyż uważałam, że jest to niebezpieczne/zbędne natomiast dziś od Pani (która swoją droga ma bardzo dobre opinie na necie i w innych kwestiach raczej się z nią zgadzam) usłyszałam zgoła odwrotną informację.
Co o tym myślicie ?bo już zglupiałam...
Ja nie planowałam kupować, nie kupiłam i też nie zamierzam kupować. Nie wiem, ale jakoś mnie te ochraniacze nie przekonują. I jak patrzę po znajomych to mało kto się zaopatrzył. No ale to kwestia indywidualna
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości