|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Cytat:
![]() Cytat:
![]() (Pytam się bo całe życie z utęsknieniem czekam na chwilę, kiedy będę miała niebolesne miesiączki po porodzie, tak podobno ma być.... ![]() Cytat:
![]() Bambusiek! Ciąża bez WC!!! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka musiałam przesłonic palcem bo światło wpada do łazienki i nie wychodzą zdjęcia... nie wiem tylko czemu na telefonie wychodzą bardziej kolorowe a na kompie są takie blade :/ Edytowane przez malwiska Czas edycji: 2014-06-17 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
robaczek trzymam kciuki za jutro spodziewam sie ze sie boisz ale przynajmniej wiesz kiedy sie bac a to co innego niz takie siedzenie na bombie
ines kurcze a juz myslalm ze jestes po kularek bede czekac na tz sama nie jade do szpitala nawet nie ma mowy. Najlepsze,ze nawet w tym szpitalu nie bylam. celebrinfea obstawiam ze to okres. Co do wielkosci krwawienia to po porodzie czesto ten pierwszy jest inny a sporo dziewczyn tez mowi ze reszta tez sie zmienia w porownaniu do tych sprzed ciazy. mamaya nie tylko po cesarce kupa jest wazna a kolezanka opowiadala jakie to przezycie po sn z nacietym kroczem to nawet nie bede pisac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
malwiska bardzo zgrabny i rzeczywiscie nieduzy
U mnie dzis piekna pogoda zero chmur na niebie,moze to dobry dzien na rodzenie? Zaczyna mi sie nie podobac to czekanie stresuje mnie nieoewnosc ze moze byc w kazdej chwili. |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Malwiska czy mi się wydaje, czy już ci się brzuszek opuścił?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
ja mam ciągle taki sam :P nigdy nie miała nisko, zrobie zdjęcie jak wciągam brzuch to zobaczycie gdzie ta macica jest hehe bo dzisiaj tak zrobiłam i nie wiem jak to moje dziecko sie tam miesci
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska super brzuch
![]() Ines cholera boli jak podczas okresu... Dziś trochę mniej no ale wczoraj... I ja nie chce okresu... tak mi bylo dobrze w ciaży bez niego ... Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- tu przy wciągniętym brzuchu wygląda troche śmiesznie bo widać nawet troche żebra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Aaaaa jaka Ty zgrabna jesteś, zazdraszczam. Ja tu mam nadzieję dostanę niedługo zgodę na jakieś intensywniejsze ćwiczenia i trochę podgonię figurę.
![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
Faaajny masz ten brzuch, mój przy twoim to gigant i siedzi pod samymi piersiami. Zaraz zresztą pstryknę fotkę. To masz pewnie fajnie, bo zadyszki nie łapiesz. Ja to nawet jak stoję i coś mówię to potrafię się zadyszeć :P
no ale mam tam 3 kg chłopczyka, więc nie ma się co dziwić rozmiarowi. Jeszcze tylko 22 dni do terminu - wytrzymam (tak sobie powtarzam :P) |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie wydaje że to zależy w duzej mierze od wzrostu tez, ja mam 170 to inaczej sie to rozkłada, wiadomo że wyższa osoba i szersza w tali ma więcej miejsca (tak mi się wydaje) niż niska a dzieci takie same ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Karolinek współczuję
![]() ![]() Mamaya super że już do domku ![]() Fame ![]() Agatka hehe fajne masz dzieciaki, aż mi się juz zachciało trzeciego ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Melduje sie jeszcze w dwupaku ![]() ![]() Gratuluje maleństw i wyjsc ze szpitala z malenstwami ![]() Dziewczyny widze ze obniza mi sie brzuch...to ile jeszcze dajecie mi czasu? dzis 38 tc , na dole wszystko mnie boli , ale za cholere nie łapie tych skurczy nie wiem czy jestem taka gruboskorna czy co? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
ramirka 19.06 ma być pełnia księżyca, może wtedy się posypiemy z tym rozpakowywaniem.
Póki co ja zamierzam wszystkie metody przyspieszenia porodu wypróbować- będę pić i liście malin, i myć okna, i tż napastować. Zaczynam od przyszłego tygodnia - jak 38 tygodni będę już mieć na liczniku. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Raczkowanie
|
Hej hej
![]() Agatka no to fajne mają pomysły Twoje pociechy, a pomyśl sobie jak będziesz miała wesoło jak już cała trójka będzie mogła coś od siebie dodać, chyba przydałoby Ci się trzecie oko ![]() ![]() Robaczek, ale ja Ci zazdroszczę, że wiesz co i jak dokładnie ![]() Mamaya ![]() Malwiska ![]() ![]() Nautiz ja mam brzuch podobny do Twojego i 20 kg na + , a jestem niska bardzo. Dziękuję wszystkim za info o cenie badania na paciorkowce, niezłą mają nasi lekarze rozbieżność ![]() Ja mam dziś jakiś dziwny dzień, wstałam o 5tej i czułam się jakby mnie ktoś walną cegłówką w głowę ![]() Miałam iść do szkoły rodzenia, ale przedłużyli przerwę i dopiero od czerwca można. Zastanawiam się czy jest sens teraz ok 34 tc zaczynać prywatną szkołę. No nic zobaczymy co dziś na wizycie gin powie. Ines, może rzeczywiście ta Twoja przyjaciółka pogoni Cię do szpitala, to byłby lepszy przypadek niż z ciśnieniem Mamya i może też by Cię lekarze oglądali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Robaczek trzymam kciuki za jutro, ale Ci zazdroszcze, wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() Fame też tzrymam kciuki ![]() Malwiska i Nautiz super brzuszki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- nie mowie juz o jakis przytulankach ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- 19.06.2014 r. pełnia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ostatnio przesadzam ze spaniem ![]() Fame kciuki za wizyte ![]() mamaya super wiesci, ale macie fajnie ![]() Co do kupy po porodzie ![]() ![]() joanna ja tez sie balam wklucia w kregoslup, ale jak juz bylam w bolach to uznalam ze bardziej bolec nie bedzie i strachy minely ![]() ![]() robaczek juz jutro utulisz corcie, fajnie masz ![]() malwiska, Nautiz super brzuszki ![]() I ja swoj potem wrzuce, ostatni raz ![]() ramirka z opuszczonym brzuchem to mozesz spokojnie do terminu dochodzic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale Wy pędzicie, ja jadę dziś do pracy, zastanawiam się czy zdąże wrócić żeby założyć wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
Malwiska załóż już teraz
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
Ale mam kurzu w domu.. Szwagier wynosił ziemie z podłogi w kuchni, masakra jakaś..
Sent from my Lumia 610 using Tapatalk
#4854 | |||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nautiz twój brzuszek jest przeuroczy taki właśnie wzorowo ciążowy ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej olewałam trochę okuliste ale teraz przy cukrzycy muszę iść bo niby wg diabetologa cukrzyca moze spowodować pogorszenia stanu siatkówki oka i jeszcze wyjdzie że czeka mnie przymusowa cc |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle, ze 5str wystarczy do konca dnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
dotarłam do domu po badaniach (GBS) i wizycie u położnej ... ledwie żyję. Wyprawy MPK na drugi koniec miasta to już nie dla mnie
![]() Fame współczuję kłótni z tż, pociesze ,że moze coś jest w powietrzu bo ja od wczoraj się z moim też focham ![]() A z rzeczy pozytywnych spotkałam dziś na schodach sąsiadkę a ona od razu "uuuu to już nie długo bo brzuszek się opuścił" ![]() ![]() po spotkaniu z położną środowiskową mam mały mętlik... nie kupowałam i nie zamierzałam kupowac ochraniaczy na łóżeczko -gdyż uważałam, że jest to niebezpieczne/zbędne natomiast dziś od Pani (która swoją droga ma bardzo dobre opinie na necie i w innych kwestiach raczej się z nią zgadzam) usłyszałam zgoła odwrotną informację. Co o tym myślicie ?bo już zglupiałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Rozeznanie
|
http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/...-porodzie.html
Witam się i biorę się za przeczytanie tego co od wczoraj naskrobałyście. |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Raczkowanie
|
I like It - ochraniacze, czemu miały by być niebezpieczne?
Ja dałam do łóżeczka ochraniacze, ale te krótsze. Dla mnie jedyny minus to kolejne siedlisko kurzu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |||
Rozeznanie
|
Dobrze by było
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.