Razem schudniemy 20kg! - część VIII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-16, 11:34   #4831
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VIII

Dziewczyny żarty się skończyły Aż nie chce mi się dzisiaj robić tej tabelki bo kolor czerwony będzie triumfował Siebie też mam na myśli Spadku w tabelce nie ma ale przecież po pizzy miałam jeszcze więcej na wadze więc jakiś spadek jest.
Musimy porządnie wziąć się za siebie bo wiosnę przywitamy z płaczem a nie z radością. Dlatego dziewczynki pełna motywacja i nie ma to tamto. Żadnych wymówek. Od dzisiaj jadłospisy i ćwiczenie. Ile kto może i co może. Byleby trochę ruchu wpadło. DO DZIEŁA KOBIETY!!!!!!!
K_A_S_I_U_L_A jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:20   #4832
Ma_ringa
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny.
Chciałabym się przyłączyć jesli nie macie nic przeciwko Mam nadzieję że wspołnie uda nam się osiągnąć cele i przy okazji spędzić miło czas.
Kilka słów o mnie: odchudzalam się już wielokrotnie, z największym sukcesem 2 lata temu. Wtedy schudłam 10 kg stosując magiczne MŻ + WR. Potem trochę się zapomnialam i teraz znów odczuwam wielką potrzebę szczupłego wysportowanego ciała
W zasadzie od dłuższego czasu podglądam ten wątek (pierwszy raz byłam tu jak była to 2 część - serio). Tak czy siak teraz potrzebuję wsparcia bo niestety mam tak, że jak się denerwuję to zajadem stresy. Za miesiąc mam bardzo wazny egzamin no i ostatnio jest tak, że baaardzo dużo jem słodyczy i muszę (!) to ograniczyć. Mam nadzieję, że pomożecie mi, a i ja będę w stanie kogoś zmotywować.
Pozdrawiam ciepło i liczę na to, że zgodzicie się mnie przygarnąć
Ma_ringa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-16, 12:31   #4833
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Ma_rinaga witaj Wiem że od dłuższego czasu nas podczytujesz Cieszę się że w końcu do nas dołączyłaś Napisz coś więcej o sobie. Wiek, wzrost, kg itp. Twoje wsparcie też nam się przyda
Stary 2015-02-16, 12:51   #4834
Ma_ringa
Przyczajenie

Kasiula - Czyli nie udalo mi się być takim ukrytym szpiegiem jak myślałam
Mam 28 lat. Jestem baardzo wysoka - 177 cm chociaż dawno się nie mierzyłam. Co do wagi to teraz jest to 70 kg (miara sprzed minuty). Marzy mi się 5 kg w dół bo wtedy uważam, że wyglądam ok. Wiem jednak, że jeżeli teraz nie zepnę tyłka to do wakacji będzie z pewnością 5 kg na plus. Już tak mam, że jak tylko trochę odpuszczę to wszystko się do mnie "przykleja", a niestety moją wielką słabością są słodycze No ale nic jestem silnie zmotywowana!
Mam nadzieję, że wieczorem rozliczycie mnie z ćwiczeń bo plan jest taki, że będę codziennie meldować ćwiczenia i słodycze. Proszę mnie rozliczać a ja też będę sprawdzać jak Wam idzie Dziewczyny
Stary 2015-02-16, 13:50   #4835
OgrodniczkaAgnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ma_ringa Pokaż wiadomość
Już tak mam, że jak tylko trochę odpuszczę to wszystko się do mnie "przykleja"
Witaj w gronie. Ja też tak mam, że do mnie się wszystko przykleja. I to na dobry klej niestety.
Stary 2015-02-16, 14:23   #4836
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Ma_ringa wagę masz prawidłową i figurę pewnie taką o jakiej każda z nas marzy. Uważam że nie musisz już zrzucać tych 5 kg, ale skoro poprawiłoby Ci to samopoczucie to spróbuj je zrzucić. Nie stosuj drastycznych diet, skoncentruj się jedynie na ćwiczeniach i przestań jeść słodycze. To powinno wystarczyć. Wrzucaj swoje jadłospisy i zobaczymy jakie masz przyzwyczajenia.
Słodycze to też moja zguba.
Stary 2015-02-16, 16:46   #4837
szpieg1
Raczkowanie

waga 72,1 a taki ładny spadek miałam ale oczywiście musiałam w weekend zawalić . Nadrobię później mam nadzieje że sie nie spóźniłam

Edytowane przez szpieg1
Czas edycji: 2015-02-17 o 15:21
szpieg1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 17:30   #4838
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Szpieg chyba 72,1 kg? Nie schudłaś nam chyba prawie 10 kg w tydzień ?
Stary 2015-02-16, 17:35   #4839
Ma_ringa
Przyczajenie

Dziewczyny posłusznie melduję ćwiczenia z Chodakowską. A tak w ogóle ćwiczycie? Z kim? Może możecie coś polecić? A no i zgłaszam pierwszy dzień bez słodyczy od chyba... kilku miesięcy
Mam nadzieję, że już dzisiaj nic słodkiego mi nie wpadnie bo wieczory sprzyjają pokusom.
Stary 2015-02-16, 17:43   #4840
eliza40
Zakorzenienie

rowerek zaliczony
zostało mi jeszcze hula hop i skakanka
Stary 2015-02-16, 18:06   #4841
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Ja już zaliczyłam 20 min z Mel B z 1 kg ciężarkami Teraz hula-hop. Tabelka pojawi się po ćwiczeniach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 18:19   #4842
eliza40
Zakorzenienie

KASIULA
Stary 2015-02-16, 18:35   #4843
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Ogrodniczka, Eliza tak dłużej nie może być Ja też nie zrzuciłam całej nadwyżki po tym tygodniu ale obiecuję poprawę.
Niklocia, Anka Podzielcie się trochę swoją motywacją

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Martuszka jeszcze Cię nie wywalam z tabelki
Stary 2015-02-16, 18:55   #4844
eliza40
Zakorzenienie

KASIULA to się zmieni
Stary 2015-02-16, 19:07   #4845
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Eliza cieszę się że się trochę zmotywowałaś no i brawo za rowerek, hula-hop i skakankę
Jakie masz hula-hop? Z tymi kulkami masującymi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 19:35   #4846
eliza40
Zakorzenienie

no właśnie mam zwykłe wypełnione ryżem,ale w końcu muszę sobie kupić to z kulkami
Stary 2015-02-16, 19:42   #4847
Ma_ringa
Przyczajenie

Dziewczyny brawa za ćwiczenia!
Eliza ja miałam takie hulahop z wypustkami - świetnie mi służyło i uważam że były efekty, ale mi się niestety po pół roku zużyło, wyleciał taki "dzyndzelek" z łączenia i nie mogę się męża doprosić żeby naprawił a trochę szkoda mi na nowe bo dałam za nie ok 60 zł.
melduję, że na kolację pierwszy raz od dawna nie bylo słodkości tylko pyszna bułka z dynią na to serek grani z Piątnicy i zielony ogórek
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za miłe przyjęcie na wątku.
Stary 2015-02-16, 20:02   #4848
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Eliza, Ma_Ringa ja mam z kulkami masującymi. Jest ciężkie i wielkie i naprawdę trzeba się namęczyć żeby się kręciło.
Stary 2015-02-16, 20:12   #4849
OgrodniczkaAgnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez K_A_S_I_U_L_A Pokaż wiadomość

Ogrodniczka, Eliza tak dłużej nie może być Ja też nie zrzuciłam całej nadwyżki po tym tygodniu ale obiecuję poprawę.
Niklocia, Anka Podzielcie się trochę swoją motywacją

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Martuszka jeszcze Cię nie wywalam z tabelki
Za tydzień będzie lepiej. Nie obiecuję, że zrzucę nadwyżkę, ale daję sobie na nią 2tyg. Czyli za 2 tyg ma być - co najwyżej 89,3kg. Dzis musze sie przyznać do małej ilości sportu, ale na dworzu u nas silny wiatr. Jutro ma być już ok. W domu jakoś nie wyszło. Za to jutro mam już ustalone wyjście na spacer w konkretnym celu, dosyć długi - specjalnie idę pieszo i na basen z dzieckiem też idę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-16, 20:29   #4850
nikolcia r
Raczkowanie

No proszę jak się wszystkie do pracy wzięły

KASIULA ja sie długo zbierałam za odchudzanie i w końcu przyszedł ten moment,sama jestem zaskoczona pozytywnie że mi dobrze idzie.Tylko że ja nie ćwiczę,nigdy tego nie robiłam i nie lubię,dlatego nie mogę sobie pozwolić na grzeszki jedzeniowe bo tego nie spale.Zbieram się ale nie nadszedł ten czas co przy diecie że się zawezmę.

Podziwiam za hula hop chyba bym nawet jednego kółka nie zrobiła a w domu mam tak ciasno że jeszcze bym kogoś albo coś walnęła

Zjadłam na kolację twaróg chudy z cebulką,tuńczykiem i keczupem,tego mi brakowało,heh.
A jutro na obiad spaghetti.

Edytowane przez nikolcia r
Czas edycji: 2015-02-16 o 20:31
nikolcia r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 07:03   #4851
eliza40
Zakorzenienie

wczoraj miałam nie złe zatrzymanie wody.Dziś mniej na wadze 1,6 kg
Stary 2015-02-17, 08:09   #4852
nikolcia r
Raczkowanie

ELIZA nie wiarygodne że w ciągu 24h może sie tak waga zmienić.
nikolcia r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 08:57   #4853
OgrodniczkaAgnieszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nikolcia r Pokaż wiadomość
Bo to może rzeczywiście inna waga była .
No tak, wszystkie się zabrałyśmy do pracy. Ja już zaliczyłam dzisiaj długaśmy marsz. Nie wiem, ile kilometrów było, ale się zlazłam ponad godzinę. To jeszcze nie koniec "sportu" na dziś. Z dieta też ok. Rano był kawałek pieczywa żytniego z chuda szynką i kapusta kiszona, marchewka i jabłko. Teraz niedługo będzie drugie śniadanko - jogurt + kilka mandarynek.
Idę gotować żurek. Kupiłam sobie też takie jakby sitko-talerzyk do gotowania na parze. Wypróbuję dziś.
Stary 2015-02-17, 12:42   #4854
eliza40
Zakorzenienie

po prostu wróciłam do wagi z soboty
Stary 2015-02-17, 13:40   #4855
kotori0212
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Przepraszam za moją nieobecność, bardzo chciałam napisać wam wagę z poniedziałku.
Moja waga do tabelki z wczoraj wyniosła 64,5
Nie podałam jej ze względu na to, że internet nie działał mi przez 3 dni, a dziś dopiero zaczął działać... Nawet przez telefon nie chciał mi się podłączyć wątek, taka złośliwość rzeczy martwych. Ostatnio miałam zakręcone dni napiszę w K.

Cytat:
Napisane przez Martuszka85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ,
wybacznie moja nieobecnosc, ale chcialam dac sobie czas na przemyslenia. Nie chcialam podejmowac pochopnych decyzji.
Chce sie pozegnac z watkiem, zycze Wam wszystkim bez wyjatkow, aby udalo Wam sie schudnac. Niestety, na te chwile do watku pasuje bardziej tytul "Razem znajdziemy 20 wymowek" (nawet post powyzej swietnie sie w ten tytul wpasowuje). Mnie to frustruje, demotywuje i po prostu czuje, ze to nie jest miejsce w ktorym chce przebywac.
Potrzebuje zapalu, energii, usmiechu. Wtedy mi dobrze idzie. Moze to troche egoistyczne, ale postanowilam byc w tym momencie troche egoistka.
Takze trzymajcie sie

Buziaki i dziekuje za wspolnie spedzony czas .
Martuszka szkoda, że odchodzisz.. Mam nadzieję, że poprostu kiedyś do nas wrócisz. Też zauważyłam, że wątek przeżywa kryzys. Co prawda jak ja przyszłam, to było w czerwcu rok temu. To był duży zapał i to dało mi kopa. A teraz już tak nie jest tzw. wynik może takiej naszej marnej pogody, że nic się nie chcę. Jeśli będziesz miała chęć wróć do nas

Cytat:
Napisane przez szpieg1 Pokaż wiadomość
Ja mam cel do końca marca zrzucić 4 kg jest to realne i w zdrowym tempie tylko motywacji trzeba KTOŚ ZMOTYWUJE !!!!!
Ja Cię zmotywuję. Kiedy chcesz te 4 kg zrzucić za kilka lat? teraz jesteś młoda, pełna energii. A na starość już nic się nie będzie chciało. Kiedy to zrobisz jak nie teraz? Później będziesz miała mnóstwo innych obowiązków.
Więc spinaj tyłek i do roboty!

Cytat:
Napisane przez OgrodniczkaAgnieszka Pokaż wiadomość
Odnośnie tytułu wątku to od samego początku on mi źle brzmi. Rozumiem go jako to, że każda schudnie po 1kg i "razem schudniemy 20kg". Od zawsze tak dla mnie brzmiał, mimo, że wiem, że autorka go zakładająca nie miała tego na myśli . No ale nie będę sie usprawiedliwiać - przechodziłam kryzys, wzięłam się za siebie i dietuję.
:
Dla mnie też tak brzmiał jak mówisz, może czas zmienić nazwę. Na wszystkie schudniemy 20 KG, za ponad 100 postów trzeba będzie wątek zamknać i pomyśleć nad nazwą.

Cytat:
Napisane przez nikolcia r Pokaż wiadomość
Można tak zmienić tak w ciągu 24h wagę, ja mam tak że przez @ mogę ważyć nawet 3kg więcej, a następnego ranka te 3kg mi spada. A jest tak, że gdy nabiera się tzw. "wody" może nawet przybyć 5kg i to jest prawda.

Cytat:
Napisane przez Ma_ringa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Chciałabym się przyłączyć jesli nie macie nic przeciwko Mam nadzieję że wspołnie uda nam się osiągnąć cele i przy okazji spędzić miło czas.
Witam Cię serdecznie
Mówisz, że ważysz 70kg przy wzroście 177cm, to ważysz normalnie. Skoro uważasz, że po prostu potrzebujesz te 5kg schudnąć to śmiało, ale nie stosuj rygorystycznych diet, tobie wystarczą ćwiczenia i trochę zmiany w odżywianiu. I spokojnie te 5kg zrzucisz bardzo szybko Powodzenia
kotori0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-17, 15:28   #4856
szpieg1
Raczkowanie

Hej
Kasiula fakt mój błą ale poprawiłam wiesz ja bym sie nie obraziła jak by tak 10kg zleciało w tydzień
Witaj ma ringa
Martuszka szkoda ze odeszłaś a może jednak za jakiś czas wrócisz a my Cie przywitamy chudsze rzecz jasna
Katori w końcu ktoś myślałam ze żle napisałam że potrzebuje aby ktoś mnie zmobilizował ale dzieki dzieki nie zamierzam przez rok tego zrzucać . Mam plan żeby zrzucic jak będe zrzucała kurtkę zimową .

Postaram sie trochę częściej pisać choć ten tydzień mam stresujący i zalatany .
Stary 2015-02-17, 15:35   #4857
Ma_ringa
Przyczajenie

Katori witaj
Eliza to niesamowite że waga płata takie figle, szkoda że niestety robi to często w nieodpowiednim momencie i strasznie tym psuje humory
nikolcia narobiłaś mi smaka na tuńczyka swoją wczorajszą kolacją, chyba dzisiaj zmałpuję
Dziewczyny już mi głowa siada od nauki, zaplanowałam dziś kolejne ćwiczenia z Chodakowską na wieczór a póki co trzymajcie kciuki bo nie mogę się skupić gdy za oknem taka piękna pogoda.

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Szpieg witaj świetny nick!
Stary 2015-02-17, 15:41   #4858
szpieg1
Raczkowanie

😆 postsralam się
Stary 2015-02-17, 15:44   #4859
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szpieg1 Pokaż wiadomość
😆 postsralam się
co zrobiłaś
Stary 2015-02-17, 16:04   #4860
K_A_S_I_U_L_A
Zadomowienie

Eliza to teraz trzymaj ładnie dietę przez ten tydzień a w poniedziałek 'złoto' będzie Twoje

Szpieg co ci się porobiło?

Kotori pięknie trzymasz wagę Utrzymanie wagi po diecie nie jest łatwe

Ja dzisiaj jestem grzeczna, póki co dieta ok
Później ćwiczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości