Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 21:06   #4831
hotgossip
Raczkowanie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25

Cytat:
Napisane przez Lusja Pokaż wiadomość
Szukam dobrych blogów z przepisami na zdrowe jedzenie - śniadania, przekąski, obiady, podwieczorki, kolacje - dla początkujących w kuchni
http://poranneinspiracje.blogspot.com
a dzisiaj odkryłam http://smak-zdrowia.blogspot.com
hotgossip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:11   #4832
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Kupilam buty i czub jednego mnie obciera. Co mogę z tym zrobic?

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:30   #4833
baby montana
Zakorzenienie

Czy jeśli spalilam się słońcem to nakładanie balsamu "po" co godzinę pomoże bardziej niż dwa razy dziennie czy nie ma żadnej różnicy?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:42   #4834
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Czy jeśli spalilam się słońcem to nakładanie balsamu "po" co godzinę pomoże bardziej niż dwa razy dziennie czy nie ma żadnej różnicy?

Lepiej moze od razu jakas maslanka czy cus.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:42   #4835
Varga
Wtajemniczenie

Cytat:

Kiedyś się mocno spaliłam i co godzinę lub dwie brałam zimny prysznic i nakładałam balsam. I tak przez 2-3 dni. Było znośnie. Później jednak mogłam sobie pozwolić tylko na prysznic 2 razy dziennie i 2 razy dziennie nakładanie balsamu- cierpiałam przeokrutnie, ale dzięki dobremu nawilżeniu skóra nie schodziła.
Więc może warto smarować się często?
Varga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 22:08   #4836
winterwind
Przyczajenie

GG do winterwind

Hej. Chcialam sie zapytać, czy któraś z was nosi/nosiła buty z podeszwa kolebkowa? Jak tak to napiszcie czy rzeczywiscie są takie wygodne jak reklamują. Chciałabym kupić je do pracy ale nie chciałabym żałować ;-)
winterwind jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 22:19   #4837
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Nie jestem jeszcze zarejestrowana jako bezrobotna.
Można w ogóle wystawić ofertę pod konkretbą osobę? Tzn wiem że można jak się ma układy z PUPem Ale czy tak legalnie można?

Mam po prostu iść i powiedzieć że ktoś chce mnie zatrudnić ale nie wie jakim stanowiskiem wyciągnie od Urzędu wiecej kasy? Srednio...

Nie ma na stronie informacji właśnie.
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47533412]Nie, masz iść, zarejestrować się jako bezrobotna, potem idziesz do przyszłego pracodawcy, by wypełnił wniosek o staż, w którym wpisuje Twoje imię i nazwisko. Pracodawca składa wniosek w terminie wyznaczonym przez UP, potem rozpatrują i już, jeśli spełniasz warunki to przyznają Ci staż. Nie trzeba do tego mieć układów z PUPem. I nie rozumiem tego zdania o tym wyciąganiu kasy od urzędu dla pracodawcy w zależności od stanowiska przecież pracodawca nie dostaje pieniędzy od PUP, tylko zyskuje pracownika za friko. Pieniądze dostajesz Ty jako stażystka[/QUOTE]

dopełniając, to nie jest nic dziwnego, że pracodawcy tak robią. takie życie i nikt nie będzie robił z tego tytułu problemów.

inna kwestia to taka, że może już nie być pieniędzy na staże w danym PUP'ie. wtedy to już kiszka i trzeba czekać aż się pojawią pieniądze.

ale inaczej się rzecz ma jeżeli chodzi o refundację stanowiska pracy. są to inne wnioski i inna procedura. niestety od maja działa już nowa ustawa dot. promocji zatrudnienia i się nie orientuję co może ulec dofinasowaniu/refundacji. jak nie ma informacji na stronie to trzeba by było dryndnąć do informacji albo się tam przejść.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 23:05   #4838
plywok
Zakorzenienie

Cytat:

ja się smaruję często. to przynajmniej mi wtedy skóra też nie zeszła.

a dwa dni temu akurat po przedawkowaniu, bez kremu, mam czerwone ramiona to kupiłam sobie sprej po opalaniu to tym sobie pryskam co godzinkę nawet, bo fajne to

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 23:18   #4839
LeejdiNaati
Zakorzenienie

Ja ostatnio się tak spaliłam, że od poniedziałku jestem na antybiotyku. Nogi mi spuchły strasznie, chodzic nie mogę bo mam popalone nawet mięśnie... I mimo to lekarz mówił o nakładaniu kefiru na spalone miejsca, więc przy mniejszym poparzeniu też pomoże i jest nawet lepszy niż balsamy wszelakie

Stary 2014-07-31, 23:21   #4840
Azmika88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Kiedyś się mocno spaliłam i co godzinę lub dwie brałam zimny prysznic i nakładałam balsam. I tak przez 2-3 dni. Było znośnie. Później jednak mogłam sobie pozwolić tylko na prysznic 2 razy dziennie i 2 razy dziennie nakładanie balsamu- cierpiałam przeokrutnie, ale dzięki dobremu nawilżeniu skóra nie schodziła.
Więc może warto smarować się często?
A jakich balsamów używacie? Drogeryjnych?
Ja się spiekłam na czerwono rok temu i kupiłam krem z ziaji z 10% panthenolu, czyli ma więcej niż ta apteczna pianka o nazwie panthenol (w niej jest 5%). W każdym razie smarowałam się cały wieczór (raz za razem) tym kremem z ziaji i czerwone od razu zeszło.
Także polecam smarować się ciągle, ile się da :P
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 23:23   #4841
bordowa
Wtajemniczenie

[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47533412]Nie, masz iść, zarejestrować się jako bezrobotna, potem idziesz do przyszłego pracodawcy, by wypełnił wniosek o staż, w którym wpisuje Twoje imię i nazwisko. Pracodawca składa wniosek w terminie wyznaczonym przez UP, potem rozpatrują i już, jeśli spełniasz warunki to przyznają Ci staż. Nie trzeba do tego mieć układów z PUPem. I nie rozumiem tego zdania o tym wyciąganiu kasy od urzędu dla pracodawcy w zależności od stanowiska przecież pracodawca nie dostaje pieniędzy od PUP, tylko zyskuje pracownika za friko. Pieniądze dostajesz Ty jako stażystka[/QUOTE]

To nie ma być staż tylko umowa o pracę.

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
dopełniając, to nie jest nic dziwnego, że pracodawcy tak robią. takie życie i nikt nie będzie robił z tego tytułu problemów.

inna kwestia to taka, że może już nie być pieniędzy na staże w danym PUP'ie. wtedy to już kiszka i trzeba czekać aż się pojawią pieniądze.

ale inaczej się rzecz ma jeżeli chodzi o refundację stanowiska pracy. są to inne wnioski i inna procedura. niestety od maja działa już nowa ustawa dot. promocji zatrudnienia i się nie orientuję co może ulec dofinasowaniu/refundacji. jak nie ma informacji na stronie to trzeba by było dryndnąć do informacji albo się tam przejść.
Właśnie o to cały czas mi chodzi Ale wydaje mi się że to pracodawca powinien się dowiedzieć? Bo o co ja miałabym zapytać - na jakim stanowisku najkorzystniej mnie zatrudnić? Trochę bez sensu.
Stary 2014-07-31, 23:29   #4842
tekila901
Zakorzenienie

Szykuje mi się wyjazd. Macie jakieś przepisy na obiad bez gotowania? Będę nocować w hotelu, wyjazd sam w sobie będzie kosztowny, a codzienne wizyty w restauracji też do tanich nie należą.
Stary 2014-07-31, 23:43   #4843
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Azmika88 Pokaż wiadomość
A jakich balsamów używacie? Drogeryjnych?
Ja się spiekłam na czerwono rok temu i kupiłam krem z ziaji z 10% panthenolu, czyli ma więcej niż ta apteczna pianka o nazwie panthenol (w niej jest 5%). W każdym razie smarowałam się cały wieczór (raz za razem) tym kremem z ziaji i czerwone od razu zeszło.
Także polecam smarować się ciągle, ile się da :P
trzy-cztery lata temu miałam fantastyczny balsam z dax cosmetic, ale po tym jak zmienił butelke, chyba też się skład zmienił i średnio.
używałam rossmanowskie, takiego z zielonej butelki. raczej mi szału nie robil. ale był tani i duża butelka.
teraz mam akurat żel z ziai (plus wykończone mleczko z ziai) plus sprej zielony rossmanowski z aloeesem.

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
Szykuje mi się wyjazd. Macie jakieś przepisy na obiad bez gotowania? Będę nocować w hotelu, wyjazd sam w sobie będzie kosztowny, a codzienne wizyty w restauracji też do tanich nie należą.
pierwsza moja myśl - kasza kuskus. wystarczy zalać wrzątkiem, do którego chyba będziesz miała dostęp?
ale co do tego? zimny sos ze słoika? sezonowe owoce? nie wiem.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 01:03   #4844
bujdanaresorach
histoire abracadabrante

Cytat:
Napisane przez lapida Pokaż wiadomość
półtora miesiąca temu kupiłam buty w ccc. teraz zauważyłam, że zaczyna pękać podeszwa - nie jest całkiem pęknięta (na wylot), ale widać szczelinkę.
Reklamować teraz, czy czekać, aż bardziej pęknie?
Reklamuj teraz.
Nie ma co zwlekać z reklamacją, aż będzie gorzej, bo mogą Ci jej nie przyjąć.

Cytat:
Napisane przez No air Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio pouczył pan sprzedawca w Martes Sport, że uszkodzenia trzeba reklamować od razu po pojawieniu się. :/ Ja reklamowałam dziecięce buty, które przetarły się na przodzie podeszwy dosłownie do dziury, zdarła się guma podeszwy, zdarł się materiał i zrobiła się dziura. Buty noszone przez prawie 3 letnie dziecko, które miały 2,5 miesiąca. :/ Reklamacja została odrzucona, z powodu że widać "bardzo intensywną eksploatację, która spowodowała uszkodzenie mechaniczne". No kurde, po pół roku biegania w nich cały czas bym nawet nie reklamowała. Ale w tej sytuacji wkurzyłam się strasznie i teraz będę reklamować każdą mini pierdółkę.
To prawda

Cytat:
Bez gotowania? W ogóle? Nie będziesz miała dostępu do kuchenki gazowej?
A wrzątek?

Mój TŻ ma oparzenie II stopnia i teraz natłuszcza poparzoną skórę Dermosanem.
bujdanaresorach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 01:18   #4845
narcyzowa
Zakorzenienie

Gdzie kupić/jakiej firmy dobre tortellini ze szpinakiem?
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 01:24   #4846
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Może wegetariańska tortilla? Możesz tam dorzucić np. fetę, tofu, mozzarellę żeby była bardziej kaloryczna, do tego warzywka i jogurr/majonez/keczup. Ogólnie chyba odpadają mięsa, chyba że tatar.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 01:42   #4847
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Może wegetariańska tortilla? Możesz tam dorzucić np. fetę, tofu, mozzarellę żeby była bardziej kaloryczna, do tego warzywka i jogurr/majonez/keczup. Ogólnie chyba odpadają mięsa, chyba że tatar.

Tatar na obiad? Jezu luzie nie przestana mnie zadziwiac jakbym byla bez kuchenki, to oszamalabym klopsiki z biedry w sloiku i chwile na sloncu potrzymala....
Stary 2014-08-01, 01:46   #4848
coffee
and cigarettes

Cytat:
Kiełbasę czy dobrą wędlinę można pokroić w kostkę i dodać do warzyw.

Znając mnie - żywiłabym się kanapkami + ryby z puszki + twarogi + warzywa.
Może warto sprawdzić czy nie ma jakiegoś baru mlecznego w okolicy.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 01:53   #4849
tworazka
Zakorzenienie

Ja zamiast hotelu wolalabym wynajac jakas kwatere w domku z dostepem do kuchni.

Wyjezdzajac nad morze nie przelkne nic nawet z restauracji czy fast foodu. Tyle naogladalam sie z czego oni to wszystko robia, ze wole wrocic godzine wczesniej z plazy i wystac sie przy kuchence, niz psuc sobie "bebechy" przeterminowanym zarciem z lenistwa.
Stary 2014-08-01, 02:16   #4850
Lucy Phere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Ja zamiast hotelu wolalabym wynajac jakas kwatere w domku z dostepem do kuchni.

Wyjezdzajac nad morze nie przelkne nic nawet z restauracji czy fast foodu. Tyle naogladalam sie z czego oni to wszystko robia, ze wole wrocic godzine wczesniej z plazy i wystac sie przy kuchence, niz psuc sobie "bebechy" przeterminowanym zarciem z lenistwa.
Dokładnie Ja w wakacjach nad morzem nie mam tego problemu, bo mieszkam nad morzem i bawią mnie te chmary turystów w tych pseudo-restauracjach. Jezu jak można być tak głupim, żeby płacić 20 zł za 100 gram zepsutej ryby, kiedy no już nawet po tym odpowiednim dogadaniu się z rybakami w porcie można mieć świeżą, prosto z kutra. Jeśli już trzeba zjeść na jakiejś promenadzie to z dwojga złego lepiej wybrać knajpke, gdzie robią np. kebab na Twoich oczach - to oczywiście jest tylko mniejsze zło, ale lepsze to niż kuchnia na zapleczu, gdzie dużo się dzieje ( pracowałam w tamte wakacje w jednej takiej "restauracji" ). Kumpela wyleciała bo dała sałatę z piachem i robakiem na talerz Kucharka wypijała pół butli wina do dań itp. itd. Wystarczy raz popracować w takim miejscu i potem już nigdy nie wstąpi się do żadnych takich miejsc, włącznie z każdym mcdonaldem itp. fuj.
Stary 2014-08-01, 02:24   #4851
tworazka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy Phere Pokaż wiadomość
Dokładnie Ja w wakacjach nad morzem nie mam tego problemu, bo mieszkam nad morzem i bawią mnie te chmary turystów w tych pseudo-restauracjach. Jezu jak można być tak głupim, żeby płacić 20 zł za 100 gram zepsutej ryby, kiedy no już nawet po tym odpowiednim dogadaniu się z rybakami w porcie można mieć świeżą, prosto z kutra. Jeśli już trzeba zjeść na jakiejś promenadzie to z dwojga złego lepiej wybrać knajpke, gdzie robią np. kebab na Twoich oczach - to oczywiście jest tylko mniejsze zło, ale lepsze to niż kuchnia na zapleczu, gdzie dużo się dzieje ( pracowałam w tamte wakacje w jednej takiej "restauracji" ). Kumpela wyleciała bo dała sałatę z piachem i robakiem na talerz Kucharka wypijała pół butli wina do dań itp. itd. Wystarczy raz popracować w takim miejscu i potem już nigdy nie wstąpi się do żadnych takich miejsc, włącznie z każdym mcdonaldem itp. fuj.

Kiedys kobitka u ktorej mieszkalam opowiadala mi, ze restauratorzy przyjezdzaja o 5 rano do biedronki i wykupuja masowo popsute rzeczy za bezcen, zeby potem to oporzadzic dla swoich gosci
Zepsuty olej, naplucie po 10 godzinach pracy do dania w harowce, czy zamrazany co noc kebab i zeskrobywanie zieleni rano to norma.
Ja rozumiem, ze nikomu nie chce sie gotowac na wyjezdzie, ale z tym sie nie wygra. Do tego te ceny... Zawsze mialam rewolucje zoladkowe po knajpach.
Do tego ta liczba najrozmaitszych ryb, na ktore polowu nie ma w sezonie
Gdy chcialam kupic rybe od rybaka, to przy porcie nie raz stala ochrona, zeby ryba szla prosto do sklepiku, a nie pobocznych klientow.

Dla mnie ugotowanie kaszy + usmazenie kurczaka z mizeria to zadna filozofia, zrobienie grilla, czy upolowanie zaprzyjaznionego rybaka (ktory nawet utnie ta glowe, ktorej sie brzydze obcinac haha).
Ale kazdy sie chwali, ze jadl jak panisko w restaurantach i jeszcze zdjec nacyka
Stary 2014-08-01, 02:42   #4852
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość
Moje niespełnione marzenie to studia języka angielskiego.
Anglistyka i filologia angielska - to dwa różne kierunki? Czy to to samo?

Czy jest jakaś opcja bym mogła zdobyć notatki ze studiów?

Jeśli chodzi o moje kierunki studiów, to notatk lib ich większość,i są dostępne na chomiku, albo na mailach albo na grupach fb. Jesli tkoś by chciał mogłabym jakoś pomóc. Czy tak samo jest a anglistyką? Chciałabym dotrzeć do wykładów, ćwiczeń, gramatyki najchętniej - jest to możliwe?
Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość

to jest to samo.

Bardzo dobrze się zastanów nad studiowaniem tego.
Niektórzy traktują anglistykę jako zaawansowany kurs angielskiego, a to zupełnie coś innego.

Musisz przygotowac się na uczenie się jakiejś gramatyki, której nawet po polsku nie zrozumiesz, czytanie grubych książek o historii anglii i milion innych perdół, które w życiu ci się nie przydadzą.

Ja bym w życiu się na to nie zdecydowała.
Studiowałam to rok i wiem czym to pachnie
Nie nie zależy mi na studiowaniu, tylko dotarciu do osób które studiowały i mogłyby mi wysłać na @ swoje notatki ze studiów

Np szukam planów zajęć i tutaj znalazłam na UW: http://www.ia.uw.edu.pl/dla-studento...w-i-regulaminy
więc bardzo mnie interesowałyby takie przedmioty jak:

Gramatyka opisowa, Składnia
językoznawstwo stosowane

- takie bardziej praktyczne wykłady które mają sens :P nie to o czym też pisałaś że nigdy w życiu się nie przyda
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 03:14   #4853
Lucy Phere
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tworazka Pokaż wiadomość
Kiedys kobitka u ktorej mieszkalam opowiadala mi, ze restauratorzy przyjezdzaja o 5 rano do biedronki i wykupuja masowo popsute rzeczy za bezcen, zeby potem to oporzadzic dla swoich gosci
Zepsuty olej, naplucie po 10 godzinach pracy do dania w harowce, czy zamrazany co noc kebab i zeskrobywanie zieleni rano to norma.
Ja rozumiem, ze nikomu nie chce sie gotowac na wyjezdzie, ale z tym sie nie wygra. Do tego te ceny... Zawsze mialam rewolucje zoladkowe po knajpach.
Do tego ta liczba najrozmaitszych ryb, na ktore polowu nie ma w sezonie
Gdy chcialam kupic rybe od rybaka, to przy porcie nie raz stala ochrona, zeby ryba szla prosto do sklepiku, a nie pobocznych klientow.

Dla mnie ugotowanie kaszy + usmazenie kurczaka z mizeria to zadna filozofia, zrobienie grilla, czy upolowanie zaprzyjaznionego rybaka (ktory nawet utnie ta glowe, ktorej sie brzydze obcinac haha).
Ale kazdy sie chwali, ze jadl jak panisko w restaurantach i jeszcze zdjec nacyka
taak te zdjęcia z wakacji. Z jednej strony cieszę się, że urodziłam się w miejscowości typowo turystycznej, gdyż dla mieszkanki takiej jak ja, oglądanie tych tłumów wyciągających resztki z portfeli dla tak świeżutkiej ryby czy super oscypków znad morza jest istnym kabaretem(a te oscypki to wgl. fenomen). A z tą ochroną to rzeczywiście czasami tak jest, ale trzeba wiedzieć gdzie podejść, do kogo podejść i z czym podejść I przynajmniej wiem czego unikać jak gdzieś wyjeżdżam bo chwyty restauratorów/kupców itp. wszędzie są takie same.
Za rok wybieram się z przyjaciółką do Włoch i generalnie też chcemy zwiedzić jakieś główne zabytki, centrum miast itp., ale przygotowujemy się na całkiem dzikie noclegi (jest w internecie mapka-baza tanich lub nawet darmowych noclegów na całym świecie, ale zapomniałam adresu) lub takie w prywatnych,wynajętych kwaterach, aby poznać włoskie obyczaje, włoską kuchnię, a nie pizzę z pomidorami z hiszpanii i sztucznym ciastem z jakiejś włoskiej hurtowni.
Stary 2014-08-01, 03:50   #4854
april_20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez makao33 Pokaż wiadomość
Cierpię na zespół jelita drazliwego, mam klopoty z wyróżnieniem. Byle jaki stres powoduje u mnie bole brzucha i czeste wizyty w toalecie. Mam tez problem, zeby przy kims sie zalatwic. Jade niedlugo z tz na wakacje i juz sie denerwuje ttm ze bede miec biegunki i w ogole mam jakas psychiczną blokade, zeby sie zalatwic gdy on bedzie obok w pomieszczeniu. Jak sobie z tym poradzix? Tabletki na uspokojenie? Wiem ze glupi mam problem ale dla mnie to koszmar
Miałam ten sam problem, dopiero gdy okazało się, że to alergia na gluten i zaczęłam dietę bezglutenowa wszystko ustąpiło.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-08-01, 04:54   #4855
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Ja ostatnio się tak spaliłam, że od poniedziałku jestem na antybiotyku. Nogi mi spuchły strasznie, chodzic nie mogę bo mam popalone nawet mięśnie... I mimo to lekarz mówił o nakładaniu kefiru na spalone miejsca, więc przy mniejszym poparzeniu też pomoże i jest nawet lepszy niż balsamy wszelakie

Nie ma u mnie kefirku :-( bo w Polsce zawsze mnie ratował. Smaruje kremem a jutro mam iść na 4godzinny treking z tzem,chyba będę w długich spodniach i z rękawem :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:39   #4856
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy Phere Pokaż wiadomość
Jak to jest w końcu z tym nabiałem? Niby 150 gram, ale tyle to ma jeden serek wiejski, który jem codziennie na kolację zamiennie z twarogiem chudym lub półtłustym. A co z mlekiem do śniadaniowej owsianki, jogurtem w szkole? Dla mnie 150 gram to zdecydowanie za mało, gdyż lubię takie produkty

No trudno, każdy z nas coś lubi lub nie. Ja np. mam uczulenie na nabiał, więc ja nawet 100g nabiału się staram nie przekraczać, bo wtedy jest jeszcze okay, a za dziecka kiedy nikt tego nie pilnował również dużo jadałam. Od wszystkiego da się odzwyczaić.
Edit: Odsyłam do Rzabby, ona ci już pewnie powie dlaczego.

Edit: Znalazłam jeszcze coś takiego w internecie, mam nadzieję, że nie będzie to potraktowane jako reklama. Wspomniana w poście Martucca, to kobieta z forum sfd, która też zna się na rzeczy: http://www.fitlovin.pl/2013/09/302-n...-organizm.html

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2014-08-01 o 08:48
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:41   #4857
agatka36
Zadomowienie

Cytat:
W jakich sklepach sieciowych szukać kszeseł obrotowych do biurka, tak do 250 zł? Ikea już sprawdzona.
Merkury

Wysłane z mojego GT-S5300
Stary 2014-08-01, 08:41   #4858
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Kochana, 150g BIAŁKA, a 150g PRODUKTU, to jest różnica
Przecież serek wiejski, mleko, nie składają się tylko z białka, ale też z tłuszczy i węglowodanów

Ja się spotykam z przelicznikiem od 1,2g do 3g białka na 1kg masy ciała. więc jak ważysz 70kg, to powinnaś jeść 84-210g.

Weź też pod uwagę, że nie jest to sztywny wyznacznik. Wiele zależy od tego, czy masz nadwagę, czy nie, czy ćwiczysz, jeśli tak to ile, jak intensywnie i co, bo inne zupełnie są ćwiczenia siłowe, a inne aerobowe, czy masz problemy zdrowotne, jeśli tak, to jakie, czy nerki w porządku i watroba - zwiększona podaż białka, to też obciążenie dla tych dwóch organizmów, więc trzeba uważać, jedząc dużo białka - tutaj częste powikłania zdrowotne po diecie Dukana.
Ale nikt nie mówił o białku tylko o nabiale, to chyba różnica.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:22   #4859
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Nie ma u mnie kefirku :-( bo w Polsce zawsze mnie ratował. Smaruje kremem a jutro mam iść na 4godzinny treking z tzem,chyba będę w długich spodniach i z rękawem :-(

Starte surowe ziemniaki tez daja rade.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 09:33   #4860
invisible_01
Zakorzeniona

Wyobraźcie sobie, że pracujecie w firmie, w której każdy mówi sobie na "ty", tak jest ustalone z góry. Wasza manegarka jest niewiele starsza od Was, w pracy panuje fajna atmosfera, ale jednak to żadna Twoja koleżanka. Musisz napisać do niej maila, na dodatek jej imię to dajmy na to Barbara, czyli z gatunku tych dla mnie osobiście kłopotliwych - bo zwrócić się do kogoś Barbaro to bardzo oficjalnie, a Basiu to już poufale. Jak zaczęłybyście tego maila? Przyznam, że mam z tym problem. Nie z pisaniem na "ty", tylko z tym, żeby nie wyszło, że piszę maila do koleżanki.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości