|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.25
Cytat:
a dzisiaj odkryłam http://smak-zdrowia.blogspot.com
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Kupilam buty i czub jednego mnie obciera. Co mogę z tym zrobic?
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jeśli spalilam się słońcem to nakładanie balsamu "po" co godzinę pomoże bardziej niż dwa razy dziennie czy nie ma żadnej różnicy?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
Lepiej moze od razu jakas maslanka czy cus.
|
#4835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc może warto smarować się często? |
|
|
|
|
#4836 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Chcialam sie zapytać, czy któraś z was nosi/nosiła buty z podeszwa kolebkowa? Jak tak to napiszcie czy rzeczywiscie są takie wygodne jak reklamują. Chciałabym kupić je do pracy ale nie chciałabym żałować ;-)
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież pracodawca nie dostaje pieniędzy od PUP, tylko zyskuje pracownika za friko. Pieniądze dostajesz Ty jako stażystka[/QUOTE]dopełniając, to nie jest nic dziwnego, że pracodawcy tak robią. takie życie i nikt nie będzie robił z tego tytułu problemów. inna kwestia to taka, że może już nie być pieniędzy na staże w danym PUP'ie. wtedy to już kiszka i trzeba czekać aż się pojawią pieniądze. ale inaczej się rzecz ma jeżeli chodzi o refundację stanowiska pracy. są to inne wnioski i inna procedura. niestety od maja działa już nowa ustawa dot. promocji zatrudnienia i się nie orientuję co może ulec dofinasowaniu/refundacji. jak nie ma informacji na stronie to trzeba by było dryndnąć do informacji albo się tam przejść. |
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dwa dni temu akurat po przedawkowaniu, bez kremu, mam czerwone ramiona to kupiłam sobie sprej po opalaniu to tym sobie pryskam co godzinkę nawet, bo fajne to
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio się tak spaliłam, że od poniedziałku jestem na antybiotyku. Nogi mi spuchły strasznie, chodzic nie mogę bo mam popalone nawet mięśnie... I mimo to lekarz mówił o nakładaniu kefiru na spalone miejsca, więc przy mniejszym poparzeniu też pomoże
i jest nawet lepszy niż balsamy wszelakie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja się spiekłam na czerwono rok temu i kupiłam krem z ziaji z 10% panthenolu, czyli ma więcej niż ta apteczna pianka o nazwie panthenol (w niej jest 5%). W każdym razie smarowałam się cały wieczór (raz za razem) tym kremem z ziaji i czerwone od razu zeszło. Także polecam smarować się ciągle, ile się da :P |
|
|
|
|
#4841 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;47533412]Nie, masz iść, zarejestrować się jako bezrobotna, potem idziesz do przyszłego pracodawcy, by wypełnił wniosek o staż, w którym wpisuje Twoje imię i nazwisko. Pracodawca składa wniosek w terminie wyznaczonym przez UP, potem rozpatrują i już, jeśli spełniasz warunki to przyznają Ci staż. Nie trzeba do tego mieć układów z PUPem. I nie rozumiem tego zdania o tym wyciąganiu kasy od urzędu dla pracodawcy w zależności od stanowiska
przecież pracodawca nie dostaje pieniędzy od PUP, tylko zyskuje pracownika za friko. Pieniądze dostajesz Ty jako stażystka[/QUOTE]To nie ma być staż tylko umowa o pracę. Cytat:
Ale wydaje mi się że to pracodawca powinien się dowiedzieć? Bo o co ja miałabym zapytać - na jakim stanowisku najkorzystniej mnie zatrudnić? Trochę bez sensu.
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Szykuje mi się wyjazd. Macie jakieś przepisy na obiad bez gotowania? Będę nocować w hotelu, wyjazd sam w sobie będzie kosztowny, a codzienne wizyty w restauracji też do tanich nie należą.
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
używałam rossmanowskie, takiego z zielonej butelki. raczej mi szału nie robil. ale był tani i duża butelka. teraz mam akurat żel z ziai (plus wykończone mleczko z ziai) plus sprej zielony rossmanowski z aloeesem. Cytat:
ale co do tego? zimny sos ze słoika? sezonowe owoce? nie wiem.
|
|
#4844 | |||
|
histoire abracadabrante
|
Cytat:
Nie ma co zwlekać z reklamacją, aż będzie gorzej, bo mogą Ci jej nie przyjąć. Cytat:
Cytat:
A wrzątek? Mój TŻ ma oparzenie II stopnia i teraz natłuszcza poparzoną skórę Dermosanem. |
|||
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupić/jakiej firmy dobre tortellini ze szpinakiem?
|
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Może wegetariańska tortilla? Możesz tam dorzucić np. fetę, tofu, mozzarellę żeby była bardziej kaloryczna, do tego warzywka i jogurr/majonez/keczup. Ogólnie chyba odpadają mięsa, chyba że tatar.
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tatar na obiad? Jezu luzie nie przestana mnie zadziwiac jakbym byla bez kuchenki, to oszamalabym klopsiki z biedry w sloiku i chwile na sloncu potrzymala....
|
|
#4848 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Znając mnie - żywiłabym się kanapkami + ryby z puszki + twarogi + warzywa. ![]() Może warto sprawdzić czy nie ma jakiegoś baru mlecznego w okolicy. |
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamiast hotelu wolalabym wynajac jakas kwatere w domku z dostepem do kuchni.
Wyjezdzajac nad morze nie przelkne nic nawet z restauracji czy fast foodu. Tyle naogladalam sie z czego oni to wszystko robia, ze wole wrocic godzine wczesniej z plazy i wystac sie przy kuchence, niz psuc sobie "bebechy" przeterminowanym zarciem z lenistwa.
|
#4850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w wakacjach nad morzem nie mam tego problemu, bo mieszkam nad morzem i bawią mnie te chmary turystów w tych pseudo-restauracjach. Jezu jak można być tak głupim, żeby płacić 20 zł za 100 gram zepsutej ryby, kiedy no już nawet po tym odpowiednim dogadaniu się z rybakami w porcie można mieć świeżą, prosto z kutra. Jeśli już trzeba zjeść na jakiejś promenadzie to z dwojga złego lepiej wybrać knajpke, gdzie robią np. kebab na Twoich oczach - to oczywiście jest tylko mniejsze zło, ale lepsze to niż kuchnia na zapleczu, gdzie dużo się dzieje ( pracowałam w tamte wakacje w jednej takiej "restauracji" ). Kumpela wyleciała bo dała sałatę z piachem i robakiem na talerz Kucharka wypijała pół butli wina do dań itp. itd. Wystarczy raz popracować w takim miejscu i potem już nigdy nie wstąpi się do żadnych takich miejsc, włącznie z każdym mcdonaldem itp. fuj.
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedys kobitka u ktorej mieszkalam opowiadala mi, ze restauratorzy przyjezdzaja o 5 rano do biedronki i wykupuja masowo popsute rzeczy za bezcen, zeby potem to oporzadzic dla swoich gosci ![]() Zepsuty olej, naplucie po 10 godzinach pracy do dania w harowce, czy zamrazany co noc kebab i zeskrobywanie zieleni rano to norma. Ja rozumiem, ze nikomu nie chce sie gotowac na wyjezdzie, ale z tym sie nie wygra. Do tego te ceny... Zawsze mialam rewolucje zoladkowe po knajpach. Do tego ta liczba najrozmaitszych ryb, na ktore polowu nie ma w sezonie ![]() Gdy chcialam kupic rybe od rybaka, to przy porcie nie raz stala ochrona, zeby ryba szla prosto do sklepiku, a nie pobocznych klientow. Dla mnie ugotowanie kaszy + usmazenie kurczaka z mizeria to zadna filozofia, zrobienie grilla, czy upolowanie zaprzyjaznionego rybaka (ktory nawet utnie ta glowe, ktorej sie brzydze obcinac haha). Ale kazdy sie chwali, ze jadl jak panisko w restaurantach i jeszcze zdjec nacyka
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Np szukam planów zajęć i tutaj znalazłam na UW: http://www.ia.uw.edu.pl/dla-studento...w-i-regulaminy więc bardzo mnie interesowałyby takie przedmioty jak: Gramatyka opisowa, Składnia językoznawstwo stosowane - takie bardziej praktyczne wykłady które mają sens :P nie to o czym też pisałaś że nigdy w życiu się nie przyda
|
|
#4853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taak te zdjęcia z wakacji. Z jednej strony cieszę się, że urodziłam się w miejscowości typowo turystycznej, gdyż dla mieszkanki takiej jak ja, oglądanie tych tłumów wyciągających resztki z portfeli dla tak świeżutkiej ryby czy super oscypków znad morza jest istnym kabaretem(a te oscypki to wgl. fenomen). A z tą ochroną to rzeczywiście czasami tak jest, ale trzeba wiedzieć gdzie podejść, do kogo podejść i z czym podejść I przynajmniej wiem czego unikać jak gdzieś wyjeżdżam bo chwyty restauratorów/kupców itp. wszędzie są takie same. Za rok wybieram się z przyjaciółką do Włoch i generalnie też chcemy zwiedzić jakieś główne zabytki, centrum miast itp., ale przygotowujemy się na całkiem dzikie noclegi (jest w internecie mapka-baza tanich lub nawet darmowych noclegów na całym świecie, ale zapomniałam adresu) lub takie w prywatnych,wynajętych kwaterach, aby poznać włoskie obyczaje, włoską kuchnię, a nie pizzę z pomidorami z hiszpanii i sztucznym ciastem z jakiejś włoskiej hurtowni.
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
|
|
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Odsyłam do Rzabby, ona ci już pewnie powie dlaczego. Edit: Znalazłam jeszcze coś takiego w internecie, mam nadzieję, że nie będzie to potraktowane jako reklama. Wspomniana w poście Martucca, to kobieta z forum sfd, która też zna się na rzeczy: http://www.fitlovin.pl/2013/09/302-n...-organizm.html
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2014-08-01 o 08:48 |
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5300
|
|
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4859 |
|
Rotmistrz
|
|
|
|
|
#4860 |
|
Zakorzeniona
|
Wyobraźcie sobie, że pracujecie w firmie, w której każdy mówi sobie na "ty", tak jest ustalone z góry. Wasza manegarka jest niewiele starsza od Was, w pracy panuje fajna atmosfera, ale jednak to żadna Twoja koleżanka. Musisz napisać do niej maila, na dodatek jej imię to dajmy na to Barbara, czyli z gatunku tych dla mnie osobiście kłopotliwych - bo zwrócić się do kogoś Barbaro to bardzo oficjalnie, a Basiu to już poufale. Jak zaczęłybyście tego maila? Przyznam, że mam z tym problem. Nie z pisaniem na "ty", tylko z tym, żeby nie wyszło, że piszę maila do koleżanki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Ale czy tak legalnie można?
przecież pracodawca nie dostaje pieniędzy od PUP, tylko zyskuje pracownika za friko. Pieniądze dostajesz Ty jako stażystka[/QUOTE]

jakbym byla bez kuchenki, to oszamalabym klopsiki z biedry w sloiku i chwile na sloncu potrzymala....

Kucharka wypijała pół butli wina do dań itp. itd. Wystarczy raz popracować w takim miejscu i potem już nigdy nie wstąpi się do żadnych takich miejsc, włącznie z każdym mcdonaldem itp. fuj.