|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XXI
Nie piszcie o pędzlach bo też chcę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() O mamoooo sto lat mnie tu nie było. Ledwo znalazłam ten wątek, chyba na 4 czy 5 sie zatrzymałam :P Pewnie nikt mnie nie pamięta ale co tam, choć ładnie sie z Wami przywitam ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |||
Moderator
|
si
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no hej ![]() faktycznie, to dawno Cię nie było ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Zakorzenienie
|
O kurcze wzięłabym
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio nabyłam Zoevę 103 do podkładu, niebo
![]() Dziewczyny, tak z innej beczki. Jaki jest Wasz pogląd na minimalizm? Chodzi ogólnie o życie, tzn. minimalizm tzw. "kosmetyczny", minimalizm w mieszkaniu, w szafie, w jedzeniu. Czy wolicie posiadać rzeczy, które mają dla Was jakąś szczególną wartość, jest ich mało, ale są dla Was szczególne, czy dużo bibelotów? Jeśli chodzi o szafę to macie tak, że ubrania są we wszystkich kolorach/wzorach, czy wolicie stonowane barwy, klasyczne kroje, kilka zestawów? Chomikujecie swoje rzeczy, czy może pozbywacie się niepotrzebnych? Robicie ogromne zapasy kosmetyczne w każdej dziedzinie pielęgnacji, czy może kupujecie na bieżąco? Macie kilka kosmetyków "all in one", jak np. wazelina, która nadaje się jako balsam do ust, balsam do ciała, itd. czy bardzo dużo różnych produktów i cały czas kupujecie nowe? Albo czy wolicie kupić kilka tańszych rzeczy, czy jedną droższą? Przepraszam, że tyle tu tego, ale jakoś tak ostatnio mnie naszło. Jeśli macie ochotę się wypowiedzieć to chętnie posłucham, ciekawa jestem Waszych opinii ![]()
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet za ciasne spodnie o dobrym kroju zostawię <bo może schudnę> ![]() raz na jakiś czas, gdy kosmetyki i szafy pękają w szwach sprawdzam rzeczy.. kosmetyki które leżą 3 miesiące nieużywane - jeśli się nadają na wymiankę to idą na wymiankę, jeśli nie to na śmietnik ubrania leżące 6 miesięcy oddaje do biednej rodziny
![]() |
#4839 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Haha, ja też się na tym złapałam, że jakieś ubranie się jeszcze przyda, ale tak sobie pomyślałam.. Przecież co jakiś czas choć trochę zmienia nam się ten gust i najczęściej nie zakładam już więcej tych "odłożonych" ubrań ![]() Nawet ostatnio pomyślałam odnośnie tej promocji w Rossmanie, że ciągnie mnie, żeby coś kupić, cokolwiek. No ale nie złamałam się i kupiłam tylko dwie rzeczy. Mam na przykład 5 podkładów, z których większość jest zbyt ciemna, nie podoba mi się konsystencja, i tak dalej. A za te kilka podkładów po 30-40zł miałabym jeden naprawdę dobry. Nie wspomnę już o kredkach, których nie używam, bo to już w ogóle porażka ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ostatnio robiłyśmy z mamą przegląd rzeczy, dostaję też co jakiś czas paczkę od matki chrzestnej z usa, czasami trochę nowych rzeczy, czasami coś co kuzynki kupily i nie chodza w tym, ale przewaznie 95% tego oddajemy, bo albo jest za krotkie, albo za obcisle, albo totalnie nie w naszym stylu, bo jest sporo blyskotek ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ja mam mało pędzli, marzą mi się jakieś porządne, ale ciągle coś inne klikne... teraz troszkę ciuchów i bielizny.. ale może w DDW coś sobie sprawię ![]() źle się dziś czuję ![]() ale jak już leżę z lapkiem na brzuchu... to może skrobnę jakąś recenzję... |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, znacie markę Trind?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zadomowienie
|
Trind słabo niestety, rzuciły mi siw w oczy tylko reklamy ich kosmetyków. Sama się zastanawiałam czy czegoś nie zamówić, ale już mam takie zapasy,że to byłaby głupota
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
widziałam ich tylko na Fb, ale nie miałam nic od nich
i póki co nic mnie nie kusi ![]() mam postanowienie nic nie kupować do końca roku z kosmetyków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Zdecydowanie za to nie oszczędzam na jedzeniu, uważam, że warto wydać 30zł na kawałek dobrego parmezanu czy kupić droższą szynkę bo po prostu nie da się zrobić zdrowej szynki nienaszpikowanej chemią za 12.99. Ja wiem, że wszystko teraz w mniejszym lub większym stopniu chemię ma, nie unikniemy tego, ale staram się kupować produkty bez konserwantów, sztucznych barwników, jaja od lat u tego samego pana od kur podwórkowych itp. Nawet na studiach kiedy budżet szałowy nie był, sporo kupowałam w lokalnym warzywniaku, wolałam więcej warzyw niż sztuczności. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Obserwując Twojego bloga, zauważyłam, że minimalizm kosmetyczny to nie w Twoim przypadku, ale większość Twoich kosmetyków w moim odczuciu to te "wysokopółkowe", ogólnie mówiąc zazdroszczę ![]() Jedzonko, zgadzam się w 100%, czasem nawet nie musimy płacić aż tak wiele za zdrową żywność, przykładem są kasze, czy ryż. Też uważam, że ser, czy szynka to produkt, w który warto więcej zainwestować ![]() Na razie póki co dostrzegam tu więcej "chomików", niż minimalistek, sama nie wiem do którego grona bardziej pasuję, ale ostatnimi czasy bardziej do tego drugiego ![]()
![]() |
#4851 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem typowym chomikiem
![]() Jedne ze spodni dresowych takich domowych pamiętają czasy podstawówki ... Mają ok 17 lat ![]()
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorzej mają Ci, którzy uważają, że tylko drogie jest dobre ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do tańszych i droższych - to już różnie bywa, jeżeli coś jest tanie i dobre, to kupuję, jeżeli drogie i dobre, to też kupuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |||
Moderator
|
Cytat:
![]() dobre ![]() Cytat:
![]() jedno co to chyba takich zupełnie tanich pędzli nie lubię - drapią, są gorszej jakości... Mam kulkę z essence i no nie mogę się przekonać, mimo, że na kursie dziewczyny zachwalały. Choć akurat ten do brwi różowy skośny jeszcze ujdzie, zwłaszcza jako pędzelek do ust. generalnie ja sie nie zamykam na żadną chyba markę. Mimo, że lubię kosmetyki drogie (jeśli są dobre bo na przykład paleta UD Vice 2 którą mam jest przeze mnie bardzo rzadko używana, za dużo odcieni mikrobrokatowych itp mi po prostu nie przypadła za bardzo do gustu, czy żałuję zakupu - na pewno nie bo kolory są unikatowe tylko wymagają więcej pracy bo lubią się sypnąć itp, ogólnie temat rzeka) to nie zamykam się na te tańsze, u mnie znajdzie się i Chanel i Golden Rose ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Jeśli jesteśmy w temacie pędzli - to ja jestem minimalistką. Ale z racji najbliżeszego DDD chcę kupić pędzel do podkładu - wcześniej zawsze radziłam sobie palcami lub gąbeczkami, jednak tyle naczytałam się o trwałości podkładu po nałożeniu pędzlem, że sprawię sobie taki prezent na święta. Tylko jeszcze nie wiem jaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Life is a drink ...
|
Cytat:
Znaczy się ostatnio i tak robiłam duże porządki w ubraniach ale i tak musiałabym jeszcze powywalać ,wydać albo na vinted wystawić z połowę bo w tym nie chodzę. W kosmetykach to powoli próbuje się ogarniać ale do minimalizmu to myślę, że mi bardzo daleko. Co do jedzenia to w sumie jakbym się uparła to mogłabym przeżyć na makaronie z sosem pomidorowym i chlebem z serkiem łososiowym. ![]()
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Ze mnie też kiepska minimalistka. Lubię mieć ładne rzeczy. Co poradzić
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Wtajemniczenie
|
hejka,
dawno mnie nie było. Nawet bloga zaniedbałam. Filmów, też dawno nie kręciłam. Mam problemy osobiste, mój mąż jest od roku na bezrobociu... ledwo daje sobie z tym radę ![]() ![]() A co do tematu, minimaliz nie jest w moim typie:P:P ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam chyba z 6 bluzek, ktorych mam po 2 sztuki, zazwyczaj w roznych kolorach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.