|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: 9 miesięcy na Poczekalni, teraz bawimy na Odchowalni. MAMUSIE LIPIEC 2014
Trzecia haha, ja już pod sklepem siedzę w samochodzie
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- I Celebrinfea poproszę kawę ;-)
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Rozeznanie
|
To ja stawiam urodzinowe ciasto do tej kawy:-D wstalismy zjem cos i ewakuowuje sie z chaty bo inaczej tesciowej przyloze patelnia a tz dostanie wokiem.
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Rozeznanie
|
6
Kularek będziemy używać spacerówki 3w1. Bąbel jeszcze w niej nie jeździł ale juz sprawdzałam co i jak ![]() ![]() Kupiłam krzesełko do karmienia ![]() A fotelik mamy do 13 kg to mamy jeszcze troche czasu. Pewnie kupimy jakis w okolicach marca bo ten oddamy braciszkowi Mikołaja - bratowa mojego M. Rodzi w marcu ![]() ![]() ![]() Co do przydatności fotelików to nam spec z maxi cosi tłumaczył ze waga i wzrost sa wyznacznikiem zmiany fotelika na zasadzie, które pierwsze nastąpi. Czyli jak dziecko wazy 13kg to nie ważne ze jeszcze wzrostowo jest ok - powinno sie zmienić. Dzien dobry! I miłego dnia. Iris ����. !!! Najlepszego ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Debesciara jakos sie ułoży ta Wigilia zobaczysz. Przecież możecie troche u siebie pobyć, potem skoczyć do teściów i wrócić. My tak co roku robimy. Troche tu troche tam. Bedzie dobrze ![]() U mnie ciosanie kołków na głowie M. Skończyło sie w raz z nadejściem @ ![]() Edytowane przez Iza188 Czas edycji: 2014-12-18 o 07:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Rozeznanie
|
Nie ma imprezy...tz chyba nie pamieta drzemy koty od wczoraj:-( chyba pojade do fryzjera i obetne wlosy na krotko
Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, o której chodzicie spać? Bo ja o 21 jestem juz tak padnięta, że zasypiam na kanapie
![]() W kwestii spacerówki to u nas nie ma tragedii. Gondola jest duża, córka spokojnie się mieści, mimo że ma już ponad 70 cm. Zimę wolałabym przejeździc w gondoli, ale pewnie jakoś w lutym zrobimy przesiadke na spacerówkę ![]() Iris, wszystkiego cudownego!!! Edytowane przez Domi_00 Czas edycji: 2014-12-18 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Iris Najlepszego!
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Celebrinfea, o 1 to ja te wafle przez sen przywołuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
no wiecie co, tyle napisać akurat jak mnie nie ma
![]() ![]() trzeba myśleć szybciutko nad kolejnym tytułem wątku ![]() witam ![]() ![]() ![]() btw kiedy to minęło? ech ... czas za szybko leci, niedługo nasze maleństwa zaczną chodzić, pójda do szkoly, dorosną... ![]() ale nie o tym chciałam ![]() joanna, super że u nefrologa ok ![]() ![]() malwiska ale kicha z allegro ![]() ![]() ![]() Yuza ja kiedyś rzuciłam w TŻ sernikiem na zimno ![]() ![]() ![]() witam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4842 |
Wtajemniczenie
|
Domi maile poszły do zaginionych wymianek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
Iris najlepszego
![]() ![]() Domi, ja chodzę spać 22-23, ale dlatego że mała zasypia najwcześniej ok. 22giej ![]() ![]() wafelki torcikowe ![]() ![]() kurczę, kaszki holle zakazane? a ja kupiłam, dobrze że tylko jedną, muszę sprawdzić jaką ![]() zbieram się na zakupy, stresuję się że zostawiam dziecko, jestę głupia ![]() ![]() ![]() miłego dnia Mamuśki ![]()
#4844 |
Zakorzenienie
|
Hej.
agnes mysle, ze zmienisz zdanie co do parasolki ![]() ![]() ![]() Domii ja chodze spac ok polnocy choc moglabym duzo wczesniej. Ale szkoda mi czasu na spanie, poza tym ja jestem nocny marek i wole spac rano, ale obecnie rano mam wczesne pobudki, dlatego jestem ciagle niewyspana ![]() Eydrith jak wrazenia po odbiorze kluczy? Kiedy remont i przeprowadzka? ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Iris 100 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Rozeznanie
|
Rybka a polecasz moze jakas parasolkę? Ja bym chciała zeby łatwo sie składała i była w miarę cicha. Wiem, ze te kołeczka zawsze bedą turkotać ale wolałabym zeby nie były jakos baaardzo głośne
![]() Eydrith w 1,5h dasz rade zakupy zrobic?? ![]() ![]() W sumie i tak muszę wykorzystać urlop zaległy i od razu nie obciąża mnie nie wiem jak- to każdy powinien byc zadowolony ![]() Najgorsze, ze teraz mam do pracy 5 min samochodem a jakies 2 lata po moim powrocie przenosimy sie na drugi koniec miasta ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Iris wszystkiego naj
![]() Obcięcie włosów pewnie by na tż podziałało (na mojego na bank) ale Celebrin dobrze mówi, że możesz potem tego żałować Iza masz rację! kto wie czy tak się to nie skończy że będziemy się w Wigilię przemieszczac ... no zobaczymy, choć ja jeszcze gdzieś w duszy wierzę że szwagierka pójdzie po rozum do głowy ![]() A z @ i zębami na tż to kto wie... bo Ignasiek ostatnio cyca niechętnie mymla... czasem prawie siłą mu cyca wtykam... ![]() ![]() ![]() Eydrith no właśnie, kiedy się przprowadzacie? Dobrze zę spotkanie udane, szybko się przestawisz na pracę, zobaczysz ![]() kularek praca tż to była obiecanka polityczna podczas wyborów... tzn obecny nowy wójt obiecał że jego"jednostkę" zlikwiduje i wszyscy pracownicy mają już zapowiedziane że mają szukać pracy... Pewnie z nowym rokiem dostaną wypowiedzenia... Także tż od jakiegoś czasu już z tą myślą się oswajał... ale mimo wszystko bez nerwówki się nie obejdzie... Jedną fuchę ma nagraną, ale musi zrobić kat. C... więc chwilę mu to zajmie... Jeszcze wysyłam go żeby poszedł do nowego wójta zapytać czy jakiejś pracy by dla niego nie było... ale on "się nie będzie prosił" ![]() ![]() ![]() ja chodzę spać ok 23, czasem później.... i codziennie przyrzekam sobie że pójdę wcześniej spać i codziennie nie wychodzi ![]() holle sprawdziłam i mam tylko dwie "lewe" i teraz waham się co zrobić, wyrzucić czy sprzedać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Iza ja kupilam jakas zwykla na ebay'u, ale warto zwrocic uwage aby miala skretne kolka, ja mam piankowe kolka nie plastikowe, wiec nie jest zle z tym turkotaniem. No i zadaszenie, bo chyba nie wszystkie maja. Jedyne co by sie przydalo, to zeby miala regulowana pozycje do tylu, moja nie ma, ale chyba sa takie parasolki. To sie przydaje jak dziecko zasnie.
Debesciara ja bym nie wyrzucala kaszek tylko dala tz, ale nie wiem czy twoj lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
Deb a ktoś będzie chciał kupić taka wadliwa kaszkę? Jeżeli miałoby to byc nieświadomie to ja bym nie sprzedała.
U mnie to juz druga @. Tylko trochę spóźniona bo po 41 dniach przyszła :P Pokażę Wam lubelską myśl technologiczną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Rozeznanie
|
Rybka dzięki! Zanotowałam: piankowe kolka, zadaszenie, pozycja leżąca/półleżąca
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może zadziałają na tż pobudzająco i halucygennie i pójdzie do wójta ![]() ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Wtajemniczenie
|
No dobra kupiliśmy Recaro Young Sport 9-36kg gwarancja 4 lata więcej napiszę jak wrócimy. Właśnie kubeczek odbieram
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
do tego nie ma isofix
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Rozeznanie
|
W sensie, że w ogóle nie ma opcji podpięcia? Wiercę dziurę, wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Widze o kasztach mowa mozecie je oddac bo info jest tez na http://www.gis.gov.pl/?lang=pl&go=content&id=25 ja napisalam do sprzedawcy u ktorego kupowalam a najgorsze jest to ze one ciagle sa w sprzedazy. Jak nie odesle to tzta nakarmie jak maly wieczorem bedzie chcial sie bawic niech tate pobudza i ponianczy syna
![]() Rybka no moze ale jak tu widze na ulicach to wszystkie jak jedna tak turkocza te parasolki. Mi nie zalezy na skladaniu bo i tak w wiekszosci chodze z malym zadko samochodem wiec to takiego znaczenia dla mnie nid ma Dziewczyny czy wasze dzieci tez robia takie baczury smierdziuchy po warzywach moj maly zaczal tak po marchewce i o ile bardzo mu smakuje o tyle nie jestem przekonana czy to ok, brzuch go nie boli bo jie marudzi. Co do chodzenia spac to u mnie 23 to najwczesniej a czesto 24 i 1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Raczkowanie
|
Hello. Nadaje z komorki wiec pozniej nadrobie. Maly dzisiaj dal mamie pospac i wstal w nocy tylko o 2.30 i 5.30, o 8 wstalismy. Doceniam jego takie drobne gesty Moja propozycja na tytul nowego watku:" Z nowym rokiem dzieci zaczna chodzic chwiejnym krokiem. Mamuski lipiec 2014". Szalu nie ma, ale na wiecej mnie chyba nie stac
Edit Odnosnie chodzenia spac, to maly zazwyczaj po 20 zasypia, a ja klade sie okolo 22 chociaz czasami z checia polozylabym sie z nim
Olinek ![]() Edytowane przez Yuza Czas edycji: 2014-12-18 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
Domi chyba nie ma ale Ci jeszcze potwierdzę jak mi tż zniesie go do domu bo został w bagażniku dopóki padać nie przestanie.
![]() ![]() ![]() Agnes poczekaj na mięsko... To dopiero "zapaszek" ![]() Domi jeszcze na stronie producenta sprawdziłam tylko pasem, a czemu tak strasznie na isofix Ci zależy przy tej wielkości fotelika? Edytowane przez Celebrinfea Czas edycji: 2014-12-18 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale chciałabym jak najszybciej, bo stamtąd bedę miała jakieś 20-30 min do pracy, a teraz 1.5 godziny w jedną stronę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 4 godziny, byłaby super opcja ![]() ![]() to u nas odwrotnie, my z końca miasta do samego centrum ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() kurczę wypadałoby sprzątać ... czy ktoś ma jakieś dopalacze? ![]() chyba zjem tę szwabską kaszkę ![]()
![]() |
#4860 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:01.