Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 4 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-14, 07:43   #4831
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 4

Cytat:
Napisane przez zmartwiona112 Pokaż wiadomość
Dzis ide na usg do ginekologa ze wzgledu na ten wczorajszy bol jajnika - dam znac czy wszystko w porzadku. Bardzo mnie to zaniepokoilo. Mam do was pytanie, czy aby sie uspokoic zrobie za tydzien teat beta hcg 13 dni po tym drugim stosunku to bedzie wiarygodny? Nie chce sie stresowac w swieta...
Będzie wiarygodny, ale w Twoim przypadku będzie to strata pieniędzy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 07:47   #4832
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Czy miałyście takie objawy jak ja i do tego bol jajnika kiedykolwiek podczas brania tabletek? Czy partnerzy w was kończą i nigdy się to nie skończyło dla was zle?
Tak, zdarza mi się taki ból.
Biorę tabletki od kilkunastu lat, nie stosuję seksu przerywanego, nie zaszłam w ciążę podczas ich brania.
Stary 2017-12-14, 10:51   #4833
martaakow
Zakorzenienie

Też mi się zdarza, że mnie kluje w okolicach jajników. Czy to jajnik, czy okolice - ciężko stwierdzić i pewnie sama też nie masz 100% pewności.
Biorę tabletki 2,5 roku, też nie stosujemy stosunku przerywanego. To bez sensu
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-14, 11:05   #4834
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Nie po to człowiek ładuje w siebie hormony, żeby się w to bawić
Stary 2017-12-14, 20:46   #4835
wonder__woman
Raczkowanie

Stosuje hormony od jakiś 8 miesięcy, wcześniej brałam je kilka lat, ale miałam roczną przerwę i powrót. Jestem na Vibin Mini od 4 miesięcy, wcześniej stosowałam plastry. Po przejściu z plastrów na tabletki nie dostałam krwawienia, ale lekarz powiedział, że miałam bardzo cienkie endometrium, więc nie miało co się złuszczyć. Następnie krwawienie występowało normalnie, ostatnie miałam około 11/12 dni temu, jestem obecnie na drugim tygodniu tabletek. Wczoraj jednej, właśnie z drugiego tygodnia nie wzięłam, ale zmieściłam się w 12h, ponieważ przyjęłam po 11h. Dziś będąc w pracy, koło 17 poszłam do toalety i załatwiając potrzebę zauważyłam jasnoróżowy śluz na papierze, bo to nawet nie była krew, tylko podbarwiony śluz. Przepraszam za obraz, ale akurat w między czasie oddawałam stolec i dość mocno naparłam, czułam napięcie w podbrzuszu i później na papierze ten śluz jasnoróżowy. Sprawdziłam palcem w środku, ale jakby to było jednorazowe, bo wewnątrz żadnej krwi, a szyjka macicy chyba otwarta - mogłam wsadzić opuszek palca, więc na pewno nie była zamknięta.

Jeśli chodzi o leki, to biorę witaminy, ale suplementy raczej nie wpływają na hormony. Dodatkowo z 3 tygodnie temu brałam leki przeciwgrzybicze doustnie, teoretycznie antybiotyk, ale lekarz powiedział, że na pewno nie wpływa, dodatkowo w ulotce obydwóch leków nic nie było powiedziane oraz na stronie z interakcjami też wyskoczył brak interakcji. W zasadzie trochę poschizowałam..

Mam się czegoś obawiać? Może to jakieś naczynko pękło, w zasadzie nie wiem po prostu skąd ten podbarwiony śluz stąd moje dziwne myśli, teoretycznie uspokaja mnie fakt, że miałam krwawienie ostatnio i to było prawdziwe krwawienie, nie kilka kropel, ale już zgłupiałam.
wonder__woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 19:18   #4836
zmartwiona112
Przyczajenie

Dziewczyny - w czwartek bylam u ginekologa, zrobil usg i stwierdzil, ze brak mam plynu w zatoce douglasa (ktory jest po owulacji), generalnie wszystko ok. Mimo wszystko sie stresuje bo odczuwam dyskomfort w podbrzuszu... I jajnik czasem sie odzywa.

W piatek zrobilam bete hcg, 10 dni po 1 stosunku - negatywna, robilam kiedys i jest taka sama, bez zmian. Zrobie jednak takze w poniedzialek, bedzie po 13 dniach - da mi wieksza pewnosc. Za tydzien w sobote bedzie 18 dni po pierwszym stosunku i 14 po drugim - myslicie ze po tylu dniach nic by sie juz nie zmienilo? Ten bol w podbrzuszu i bol jajnika sprawil, ze reszta stosunkow jest zabezpieczona dodatkowo - do następnego opakowania. Nie wysmiewajcie mnie prosze, bo naprawde ufam tabletkom, ale ten bol i dodatkowo rozstanie z partnerem - sprawily, ze jestem zestresowana.
zmartwiona112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-16, 20:48   #4837
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - w czwartek bylam u ginekologa, zrobil usg i stwierdzil, ze brak mam plynu w zatoce douglasa (ktory jest po owulacji), generalnie wszystko ok. Mimo wszystko sie stresuje bo odczuwam dyskomfort w podbrzuszu... I jajnik czasem sie odzywa.

W piatek zrobilam bete hcg, 10 dni po 1 stosunku - negatywna, robilam kiedys i jest taka sama, bez zmian. Zrobie jednak takze w poniedzialek, bedzie po 13 dniach - da mi wieksza pewnosc. Za tydzien w sobote bedzie 18 dni po pierwszym stosunku i 14 po drugim - myslicie ze po tylu dniach nic by sie juz nie zmienilo? Ten bol w podbrzuszu i bol jajnika sprawil, ze reszta stosunkow jest zabezpieczona dodatkowo - do następnego opakowania. Nie wysmiewajcie mnie prosze, bo naprawde ufam tabletkom, ale ten bol i dodatkowo rozstanie z partnerem - sprawily, ze jestem zestresowana.
Chcesz to rób kolejna betę. Ale i tak będzie negatywna.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-12-23, 14:27   #4838
asia2522
Przyczajenie

Ciąża

Wiem, że taki wątek pojawiał się tysiąc razy, ale bardzo się denerwuje, a nie mam z kim porozmawiać. Kochałam się z moim chłopakiem 28 listopada, 26 skończył mi się okres (trwał 6 dni), mam cykle po 31 dni. Wczoraj powinnam dostać okres a tu nic. Zaznaczę, że on we mnie nie doszedł. Myślicie, że mogę być w ciąży. Niestety będę w stanie zrobić ewentualny test dopiero w przyszłym tygodniu, wykończę się
asia2522 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-24, 23:03   #4839
mariamalaria
BAN stały

Dot.: Ciąża

Cytat:
Napisane przez asia2522 Pokaż wiadomość
Wiem, że taki wątek pojawiał się tysiąc razy, ale bardzo się denerwuje, a nie mam z kim porozmawiać. Kochałam się z moim chłopakiem 28 listopada, 26 skończył mi się okres (trwał 6 dni), mam cykle po 31 dni. Wczoraj powinnam dostać okres a tu nic. Zaznaczę, że on we mnie nie doszedł. Myślicie, że mogę być w ciąży. Niestety będę w stanie zrobić ewentualny test dopiero w przyszłym tygodniu, wykończę się
Bez żadnego zabezpieczenia, jak rozumiem?
mariamalaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-24, 23:19   #4840
elfik_
Rozeznanie

Przy tak długim cyklu i 'nie dojściu' szansa znikoma, ALE poczekaj jeszcze z tydzień i zrób sobie test.
elfik_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-24, 23:37   #4841
Madiidam
Raczkowanie

Jest szansa ale mała musisz poczekać i zrobić test
Madiidam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-26, 16:49   #4842
Floriana22
Raczkowanie

Wczoraj zabawialiśmy się z chłopakiem. Najpierw on zajął się mną, uprawialiśmy petting. Później ja dotykałam jego, zaznaczam, że czułam, że mam wilgotne palce. Nie było wytrysku, ale on tymi samymi palcami, którymi dotykał dosc intensywnie sienie po jakiejś minucie znowu zaczął dosyłać mnie i delikatnie wprowadzał mi palce do pochwy. Stad moje pytanie, czy ta wilgotność ktora on na pewno tez miał na dłoni moze doprowadzić do zapłodnienia? Chłopak uwaza, ze penisa trzymał wlewem dłoni, a mnie dotykał prawą. Dodam tez, ze zanim mnie dotknął to dotykał pościeli. Bardzo sie stresuje. Istnieje jakaś ob

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Wczoraj zabawialiśmy się z chłopakiem. Najpierw on zajął się mną, uprawialiśmy petting. Później ja dotykałam jego, zaznaczam, że czułam, że mam wilgotne palce. Nie było wytrysku, ale on tymi samymi palcami, którymi dotykał dosc intensywnie sienie po jakiejś minucie znowu zaczął dosyłać mnie i delikatnie wprowadzał mi palce do pochwy. Stad moje pytanie, czy ta wilgotność ktora on na pewno tez miał na dłoni moze doprowadzić do zapłodnienia? Chłopak uwaza, ze penisa trzymał wlewem dłoni, a mnie dotykał prawą. Dodam tez, ze zanim mnie dotknął to dotykał pościeli. Bardzo sie stresuje.
Floriana22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 16:52   #4843
Devon_rose
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Floriana22 Pokaż wiadomość
Wczoraj zabawialiśmy się z chłopakiem. Najpierw on zajął się mną, uprawialiśmy petting. Później ja dotykałam jego, zaznaczam, że czułam, że mam wilgotne palce. Nie było wytrysku, ale on tymi samymi palcami, którymi dotykał dosc intensywnie sienie po jakiejś minucie znowu zaczął dosyłać mnie i delikatnie wprowadzał mi palce do pochwy. Stad moje pytanie, czy ta wilgotność ktora on na pewno tez miał na dłoni moze doprowadzić do zapłodnienia? Chłopak uwaza, ze penisa trzymał wlewem dłoni, a mnie dotykał prawą. Dodam tez, ze zanim mnie dotknął to dotykał pościeli. Bardzo sie stresuje. Istnieje jakaś ob

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Wczoraj zabawialiśmy się z chłopakiem. Najpierw on zajął się mną, uprawialiśmy petting. Później ja dotykałam jego, zaznaczam, że czułam, że mam wilgotne palce. Nie było wytrysku, ale on tymi samymi palcami, którymi dotykał dosc intensywnie sienie po jakiejś minucie znowu zaczął dosyłać mnie i delikatnie wprowadzał mi palce do pochwy. Stad moje pytanie, czy ta wilgotność ktora on na pewno tez miał na dłoni moze doprowadzić do zapłodnienia? Chłopak uwaza, ze penisa trzymał wlewem dłoni, a mnie dotykał prawą. Dodam tez, ze zanim mnie dotknął to dotykał pościeli. Bardzo sie stresuje.
Jak tak się stresujesz to proponuję zostać przy trzymaniu się za ręce.

Stres szkodzi zdrowiu.

P.S. W prezencie na Nowy Rok kup sobie ksiażkę o rozmnażaniu.

Zwierzak to nie rzecz, nie kupuj go na prezent !
Devon_rose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 17:06   #4844
Floriana22
Raczkowanie

Czyli mam rozumieć, ze zagrożenia nie ma? Nawet jeśli miał preejakulat na palcach?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Stary 2017-12-26, 18:11   #4845
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja pierdziele naprawdę jest tak trudno zrozumieć, że aby zajść w ciążę potrzebna jest sperma, pełna penetracja z zakończeniem w środku?
Ludzie.. Za chwilę zaczniecie się obawiać ciąży przez to, że używacie tego samego ręcznika.

Jak nie ma się pojęcia o seksie to się go nie uprawia proste.

I tym jak dochodzi do zapłodnienia uczono już w podstawówce.. A seks się uprawia jak się jest gotowym stawić czoło konsekwencji jaka jest dziecko, albo dojrzałym na tyle aby podjąć decyzję o aborcji.
Co to za przyjemność jak się potem odchodzi od zmysłów, na myśl o ewentualnej ciąży.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-26, 21:00   #4846
Floriana22
Raczkowanie

Przykro, że zawsze znajdują się takie komentarze, ale rozumiem, niektóre posty naprawdę brzmią jak pisane przez dzieci. Naczytałam sie tyle dziwnych postów w sieci i stres wziął gore nad rozsądkiem.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Stary 2017-12-27, 01:03   #4847
ona170408
Przyczajenie

Boże czy to ciąża?

Witam.

Zaczynam panikować. Mam w miarę regularny okres. Tym razem spóźnia się już 5 dni. Kochaliśmy się w dni niepłodne bez zabezpieczenia. Dodatkowo miałam w tym miesiącu operacje na znieczulenie ogólne i dużo stresu w pracy.. Boli mnie podbrzusze jak na okres i również piersi są bardziej tkliwe, ale nie tak bardzo jak zwykle przed okresem.. w tym miesiącu nie miałam żadnych objawów przed okresem, a przeważnie zaczynają się już tydzień przed datą miesiączki. Dopiero w dniu spodziewanego okresu zaczęły mnie boleć piersi... Boję się zrobić test, to dużo zmieniłoby w moim życiu. Co gorsza od tego okresu miałam zacząć przyjmować pigułki. Mam dopiero 23 lata.
ona170408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 12:34   #4848
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro, że zawsze znajdują się takie komentarze, ale rozumiem, niektóre posty naprawdę brzmią jak pisane przez dzieci. Naczytałam sie tyle dziwnych postów w sieci i stres wziął gore nad rozsądkiem.

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Jakbyś była w ciąży to nie czytaj nic przed porodem. Dopiero się zestresujesz!!!!

Stary 2017-12-27, 12:37   #4849
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: Boże czy to ciąża?

Cytat:
Napisane przez ona170408 Pokaż wiadomość
Witam.

Zaczynam panikować. Mam w miarę regularny okres. Tym razem spóźnia się już 5 dni. Kochaliśmy się w dni niepłodne bez zabezpieczenia. Dodatkowo miałam w tym miesiącu operacje na znieczulenie ogólne i dużo stresu w pracy.. Boli mnie podbrzusze jak na okres i również piersi są bardziej tkliwe, ale nie tak bardzo jak zwykle przed okresem.. w tym miesiącu nie miałam żadnych objawów przed okresem, a przeważnie zaczynają się już tydzień przed datą miesiączki. Dopiero w dniu spodziewanego okresu zaczęły mnie boleć piersi... Boję się zrobić test, to dużo zmieniłoby w moim życiu. Co gorsza od tego okresu miałam zacząć przyjmować pigułki. Mam dopiero 23 lata.
Skoro nie chcesz dziecka, to dlaczego uprawiasz seks bez zabezpieczenia?

Zrób test i tyle. Może miałaś dni płodne, może niepłodne.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-12-27, 12:41   #4850
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona170408 Pokaż wiadomość
Witam.

Skąd wiesz, że miałaś dni niepłodne? Chodzisz na monitoring cyklu??
Bo wiesz... Ja miałam takie dni niepłodne, że jestem w 13tygodniu ciąży powiem więcej! Nawet podejrzewałam cykl bezowulacyjny, tylko tylko, że u mnie to nie był koniec świata, bo bardzo chcielismy dziecko, ale postanowiliśmy zrobić przerwę, bo już miałam psychicznie dość
Więc ja bym się wstrzymała, że stwierdzeniami o dniach płodnych czy niepłodnych

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2017-12-27 o 12:42
Stary 2017-12-27, 12:50   #4851
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Od nierobienia testu nie przestaniesz być w ciazy, jeśli w niej jestes.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 13:30   #4852
Floriana22
Raczkowanie

Przepraszam, że tak ciągle męczę głowę.. ale na pewno mogę się już uspokoić? W moim przypadku mozna wykluczyć ewentualną ciąże przez ten petting?
Stary 2017-12-27, 13:32   #4853
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Tak. Daj już spokoj.
Zawsze możesz zrobić test, kosztuje grosze.

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 13:34   #4854
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
Tak. Daj już spokoj.
Zawsze możesz zrobić test, kosztuje grosze.

Zaraz usłyszysz po co test jak dałaś gwarancję na to, że w ciążę nie zajdzie

Stary 2017-12-27, 16:09   #4855
wkiara86
Raczkowanie

Cytat:

Jak się stresujesz że możesz być w ciąży to po co w ogóle zaczynać jakieś zabawy? Jak czytam te pytania to mi się tak śmiać chce. Ciąża przez palcówkę itp. ja swój pierwszy raz miałam w wieku prawie 18 lat. Od razu brałam tabletki i każdy partner kończył we mnie. Po to właśnie brałam tabletki, żeby nie bawić się z gumkami itd. A miałam koleżanki co brały tabletki a i tak facet musiał wyciągać przed wytryskiem. To jest dla mnie takie głupie, że aż żałosne. Po co dzieci biorą się za seks, a później są posty, że miała okres i miała tampon, majtki i leginsy, a chłopak spuścił się na te leginsy i pewnie już jest w ciąży. Ręce opadają jak w dzisiejszych czasach młodzież jest zacofana względem naszej biologii.
wkiara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 18:41   #4856
mirabelka3690
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wkiara86 Pokaż wiadomość
Jak się stresujesz że możesz być w ciąży to po co w ogóle zaczynać jakieś zabawy? Jak czytam te pytania to mi się tak śmiać chce. Ciąża przez palcówkę itp. ja swój pierwszy raz miałam w wieku prawie 18 lat. Od razu brałam tabletki i każdy partner kończył we mnie. Po to właśnie brałam tabletki, żeby nie bawić się z gumkami itd. A miałam koleżanki co brały tabletki a i tak facet musiał wyciągać przed wytryskiem. To jest dla mnie takie głupie, że aż żałosne. Po co dzieci biorą się za seks, a później są posty, że miała okres i miała tampon, majtki i leginsy, a chłopak spuścił się na te leginsy i pewnie już jest w ciąży. Ręce opadają jak w dzisiejszych czasach młodzież jest zacofana względem naszej biologii.
Stary 2017-12-27, 20:12   #4857
lovebird
Zakorzenienie

Cytat:
Ręce opadają jak w dzisiejszych czasach młodzież jest zacofana względem naszej biologii.
Żeby tylko biologii Tylko przy innych tematach jak nie wiedzą, to się nie wypowiadają. A tutaj sikają w majty, że będzie z tego dziecko, to nie przeszkadza im aż tak zbłaźnienie się

Przyszłość zaczyna się dzisiaj. Nie jutro.
Wymianki
lovebird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 21:06   #4858
wkiara86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mirabelka3690 Pokaż wiadomość
Serio. Zaczelamnczytac ten wątek od początku. Po ktorejs z dziwnych historii nie dałam rady. I pomyslec, że jak ja byłam nastolatką to wiedzę czerpałam z bravo. I jakoś wiedziałam że zanim zacznę współżyć albo gumka albo tabletki. I serio jak czytam ze laski biorą tabletki a jak facet się spuści biorą jeszcze pigułkę po to mi ręce i cycki opadają. Debilizm wsteczny
wkiara86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 21:15   #4859
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Skąd wiesz, że miałaś dni niepłodne? Chodzisz na monitoring cyklu??
Bo wiesz... Ja miałam takie dni niepłodne, że jestem w 13tygodniu ciąży powiem więcej! Nawet podejrzewałam cykl bezowulacyjny, tylko tylko, że u mnie to nie był koniec świata, bo bardzo chcielismy dziecko, ale postanowiliśmy zrobić przerwę, bo już miałam psychicznie dość
Więc ja bym się wstrzymała, że stwierdzeniami o dniach płodnych czy niepłodnych

jako że kojarzę Twoj nick to gratuluje
Stary 2017-12-27, 22:00   #4860
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
jako że kojarzę Twoj nick to gratuluje
Dziękuję

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
Serio. Zaczelamnczytac ten wątek od początku. Po ktorejs z dziwnych historii nie dałam rady. I pomyslec, że jak ja byłam nastolatką to wiedzę czerpałam z bravo. I jakoś wiedziałam że zanim zacznę współżyć albo gumka albo tabletki. I serio jak czytam ze laski biorą tabletki a jak facet się spuści biorą jeszcze pigułkę po to mi ręce i cycki opadają. Debilizm wsteczny
Miałam taką koleżankę w liceum... Pigułki brane co do minuty, bo nie może się spóźnić! A podczas seksu prezerwatywa i stosunek przerywany...
Stwierdzilam ok, nie wtrącam się, ale jak zadzwoniła w środku nocy, że jej się okres spóźnia, bo zawsze dostaje w danym dniu, a już jest dzień spóźnienia to zwątpiłam i wszystko mi opadło.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości