|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - wątek zbiorczy - cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Biorę tabletki od kilkunastu lat, nie stosuję seksu przerywanego, nie zaszłam w ciążę podczas ich brania.
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Też mi się zdarza, że mnie kluje w okolicach jajników. Czy to jajnik, czy okolice - ciężko stwierdzić i pewnie sama też nie masz 100% pewności.
Biorę tabletki 2,5 roku, też nie stosujemy stosunku przerywanego. To bez sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
po drugiej stronie szafy
|
Nie po to człowiek ładuje w siebie hormony, żeby się w to bawić
![]() ![]()
#4835 |
Raczkowanie
|
Stosuje hormony od jakiś 8 miesięcy, wcześniej brałam je kilka lat, ale miałam roczną przerwę i powrót. Jestem na Vibin Mini od 4 miesięcy, wcześniej stosowałam plastry. Po przejściu z plastrów na tabletki nie dostałam krwawienia, ale lekarz powiedział, że miałam bardzo cienkie endometrium, więc nie miało co się złuszczyć. Następnie krwawienie występowało normalnie, ostatnie miałam około 11/12 dni temu, jestem obecnie na drugim tygodniu tabletek. Wczoraj jednej, właśnie z drugiego tygodnia nie wzięłam, ale zmieściłam się w 12h, ponieważ przyjęłam po 11h. Dziś będąc w pracy, koło 17 poszłam do toalety i załatwiając potrzebę zauważyłam jasnoróżowy śluz na papierze, bo to nawet nie była krew, tylko podbarwiony śluz. Przepraszam za obraz, ale akurat w między czasie oddawałam stolec i dość mocno naparłam, czułam napięcie w podbrzuszu i później na papierze ten śluz jasnoróżowy. Sprawdziłam palcem w środku, ale jakby to było jednorazowe, bo wewnątrz żadnej krwi, a szyjka macicy chyba otwarta - mogłam wsadzić opuszek palca, więc na pewno nie była zamknięta.
Jeśli chodzi o leki, to biorę witaminy, ale suplementy raczej nie wpływają na hormony. Dodatkowo z 3 tygodnie temu brałam leki przeciwgrzybicze doustnie, teoretycznie antybiotyk, ale lekarz powiedział, że na pewno nie wpływa, dodatkowo w ulotce obydwóch leków nic nie było powiedziane oraz na stronie z interakcjami też wyskoczył brak interakcji. W zasadzie trochę poschizowałam.. Mam się czegoś obawiać? Może to jakieś naczynko pękło, w zasadzie nie wiem po prostu skąd ten podbarwiony śluz stąd moje dziwne myśli, teoretycznie uspokaja mnie fakt, że miałam krwawienie ostatnio i to było prawdziwe krwawienie, nie kilka kropel, ale już zgłupiałam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny - w czwartek bylam u ginekologa, zrobil usg i stwierdzil, ze brak mam plynu w zatoce douglasa (ktory jest po owulacji), generalnie wszystko ok. Mimo wszystko sie stresuje bo odczuwam dyskomfort w podbrzuszu... I jajnik czasem sie odzywa.
W piatek zrobilam bete hcg, 10 dni po 1 stosunku - negatywna, robilam kiedys i jest taka sama, bez zmian. Zrobie jednak takze w poniedzialek, bedzie po 13 dniach - da mi wieksza pewnosc. Za tydzien w sobote bedzie 18 dni po pierwszym stosunku i 14 po drugim - myslicie ze po tylu dniach nic by sie juz nie zmienilo? Ten bol w podbrzuszu i bol jajnika sprawil, ze reszta stosunkow jest zabezpieczona dodatkowo - do następnego opakowania. Nie wysmiewajcie mnie prosze, bo naprawde ufam tabletkom, ale ten bol i dodatkowo rozstanie z partnerem - sprawily, ze jestem zestresowana. |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Przyczajenie
|
Ciąża
Wiem, że taki wątek pojawiał się tysiąc razy, ale bardzo się denerwuje, a nie mam z kim porozmawiać. Kochałam się z moim chłopakiem 28 listopada, 26 skończył mi się okres (trwał 6 dni), mam cykle po 31 dni. Wczoraj powinnam dostać okres a tu nic. Zaznaczę, że on we mnie nie doszedł. Myślicie, że mogę być w ciąży. Niestety będę w stanie zrobić ewentualny test dopiero w przyszłym tygodniu, wykończę się
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
BAN stały
|
Dot.: Ciąża
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Rozeznanie
|
Przy tak długim cyklu i 'nie dojściu' szansa znikoma, ALE poczekaj jeszcze z tydzień i zrób sobie test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
Jest szansa ale mała musisz poczekać i zrobić test
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Raczkowanie
|
Wczoraj zabawialiśmy się z chłopakiem. Najpierw on zajął się mną, uprawialiśmy petting. Później ja dotykałam jego, zaznaczam, że czułam, że mam wilgotne palce. Nie było wytrysku, ale on tymi samymi palcami, którymi dotykał dosc intensywnie sienie po jakiejś minucie znowu zaczął dosyłać mnie i delikatnie wprowadzał mi palce do pochwy. Stad moje pytanie, czy ta wilgotność ktora on na pewno tez miał na dłoni moze doprowadzić do zapłodnienia? Chłopak uwaza, ze penisa trzymał wlewem dłoni, a mnie dotykał prawą. Dodam tez, ze zanim mnie dotknął to dotykał pościeli. Bardzo sie stresuje. Istnieje jakaś ob
---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Wczoraj zabawialiśmy się z chłopakiem. Najpierw on zajął się mną, uprawialiśmy petting. Później ja dotykałam jego, zaznaczam, że czułam, że mam wilgotne palce. Nie było wytrysku, ale on tymi samymi palcami, którymi dotykał dosc intensywnie sienie po jakiejś minucie znowu zaczął dosyłać mnie i delikatnie wprowadzał mi palce do pochwy. Stad moje pytanie, czy ta wilgotność ktora on na pewno tez miał na dłoni moze doprowadzić do zapłodnienia? Chłopak uwaza, ze penisa trzymał wlewem dłoni, a mnie dotykał prawą. Dodam tez, ze zanim mnie dotknął to dotykał pościeli. Bardzo sie stresuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Stres szkodzi zdrowiu. P.S. W prezencie na Nowy Rok kup sobie ksiażkę o rozmnażaniu.
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
Czyli mam rozumieć, ze zagrożenia nie ma? Nawet jeśli miał preejakulat na palcach?
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele naprawdę jest tak trudno zrozumieć, że aby zajść w ciążę potrzebna jest sperma, pełna penetracja z zakończeniem w środku?
Ludzie.. Za chwilę zaczniecie się obawiać ciąży przez to, że używacie tego samego ręcznika. Jak nie ma się pojęcia o seksie to się go nie uprawia proste. I tym jak dochodzi do zapłodnienia uczono już w podstawówce.. A seks się uprawia jak się jest gotowym stawić czoło konsekwencji jaka jest dziecko, albo dojrzałym na tyle aby podjąć decyzję o aborcji. Co to za przyjemność jak się potem odchodzi od zmysłów, na myśl o ewentualnej ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Raczkowanie
|
Przykro, że zawsze znajdują się takie komentarze, ale rozumiem, niektóre posty naprawdę brzmią jak pisane przez dzieci. Naczytałam sie tyle dziwnych postów w sieci i stres wziął gore nad rozsądkiem.
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Przyczajenie
|
Boże czy to ciąża?
Witam.
Zaczynam panikować. Mam w miarę regularny okres. Tym razem spóźnia się już 5 dni. Kochaliśmy się w dni niepłodne bez zabezpieczenia. Dodatkowo miałam w tym miesiącu operacje na znieczulenie ogólne i dużo stresu w pracy.. Boli mnie podbrzusze jak na okres i również piersi są bardziej tkliwe, ale nie tak bardzo jak zwykle przed okresem.. w tym miesiącu nie miałam żadnych objawów przed okresem, a przeważnie zaczynają się już tydzień przed datą miesiączki. Dopiero w dniu spodziewanego okresu zaczęły mnie boleć piersi... Boję się zrobić test, to dużo zmieniłoby w moim życiu. Co gorsza od tego okresu miałam zacząć przyjmować pigułki. Mam dopiero 23 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Boże czy to ciąża?
Cytat:
Zrób test i tyle. Może miałaś dni płodne, może niepłodne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wiesz... Ja miałam takie dni niepłodne, że jestem w 13tygodniu ciąży ![]() ![]() ![]() Więc ja bym się wstrzymała, że stwierdzeniami o dniach płodnych czy niepłodnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2017-12-27 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
zuy mod
|
Od nierobienia testu nie przestaniesz być w ciazy, jeśli w niej jestes.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że tak ciągle męczę głowę.. ale na pewno mogę się już uspokoić? W moim przypadku mozna wykluczyć ewentualną ciąże przez ten petting?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
zuy mod
|
Tak. Daj już spokoj.
Zawsze możesz zrobić test, kosztuje grosze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4858 |
Raczkowanie
|
Serio. Zaczelamnczytac ten wątek od początku. Po ktorejs z dziwnych historii nie dałam rady. I pomyslec, że jak ja byłam nastolatką to wiedzę czerpałam z bravo. I jakoś wiedziałam że zanim zacznę współżyć albo gumka albo tabletki. I serio jak czytam ze laski biorą tabletki a jak facet się spuści biorą jeszcze pigułkę po to mi ręce i cycki opadają. Debilizm wsteczny
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Stwierdzilam ok, nie wtrącam się, ale jak zadzwoniła w środku nocy, że jej się okres spóźnia, bo zawsze dostaje w danym dniu, a już jest dzień spóźnienia to zwątpiłam i wszystko mi opadło. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.