|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 3
A my jedziemy nastepny samochod obadac ehh
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Mala i Ala najlepszego dla waszych tz-etow
![]() Mala a Ty nie szalej My dzis swietujemy,ciekawe czy tesciowa wyskoczy z tortem bo ogolnie nie robi No i smakolykow nie bedzie,bo sie ograniczylam do posprzatania mieszkania i zrobienia rolady zyrafy ![]() Moze za tydzien tz-et jakis gosci zaprosi to cos zrobie Mama zuzi malej dobrze nie chce wracac
|
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Ilonka - powodzenia
Oby to byl ostatni wyjazd po auto ![]() MaladT -udanego swietowania dzis ![]() Buu no to ladnie mała pospala na pewno cos i u was bedzie otwarteja tez mam kilka kromek zytniego w razie W z przedwczoraj kupionego, ale chce ciepleeeeeeee :P Wlasnie maz wyszedl, a mi juz w brzuchu gra głód i dzieć. Jutro o 6 rano wypije glukoze i przed 8 pojade do labu... dzis mialam nie jesc slodkiego, a juz mnie nosi na sama mysl,ze nie moge A mialy byc rogaleeeeeeeeee marcińskie :P trudno- jutroooo :/
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki
U nas w miarę, mogę dzisiaj troszkę wyżej leżeć, więc mam jak odpalić kompa i was poczytać ![]() Podczytuję was na bieżąco, ale nie mam jak odpowiedzieć bo mi w telefonie szwankuje internet. U mnie znowu pod górkę, mała się znowu odwróciła głową do dołu i wtedy wchodzi mi tam niziutko i napiera mocno na wyjście, aczkolwiek bez skurczy, jak mnie kopie to mnie cała pipka na dole boli ![]() Dziękuję wam za miłe słowa. dużo dla mnie znaczą,a wasze ploteczki pomagają mi przetrwać nudy w szpitalu Poczytywałam was na temat apteczki dla bejbików,z wieloletniego doświadczenia mogę wam podpowiedzieć że warto mieć w domu coś od gorączki, syrop plus czopki, preparat na ciemieniuchę ( za moich czasów używało się tylko oliwki dla niemowląt i świetnie działało) i do tego oddzielną szczotkę z włosiem do główki, podstawa preparat na afty i pleśniawki, coś na kolki, dobrze mieć herbatkę z kopru gdy malucha boli brzuszek ( jak jest na mleku modyfikowanym to przepajasz dzidzię herbatką, a jak karmicie piersią to same poicie się tą herbatka a młody wyciąga z mlekiem), przyda się rumianek gdyby młode dostało jakiegoś uczulenia to wtedy przepajałam rumiankiem w celu uspokojenia dziecka No i u mnie w domu dzięki mojej pani doktor od bejbików podstawowym specyfikiem była i będzie maść majerankowa. Jak tylko któreś dostawało katarku to smarowałam maścią skórę nad noskiem między brwiami, pod noskiem żeby lepiej oddychało i kark i rzadko kiedy mieliśmy problem z przeziębieniem i katarem ![]() A wracając do herbatki rumiankowej , to opowiem wam jaka byłam mądra mam jak urodził się Mateusz, ja miałam 23 lata, wtedy mało można było dowiedzieć się czegoś mądrego z internetu, jedyną wiedzę czerpało się z gazety Mamo to ja lub Dziecko, albo od rodziców ![]() No i ja chciałam dla swojego synka mieć wszystko co najlepsze, wiec kupiłam mu całą serię do pielęgnacji z Johnsona, po kilku kąpielach mój syn dostał uczulenia, wyglądał jakby miał pokrzywkę na całym ciele, cały czas tylko płakał, bo wszytko go swędziało. No to co , to ja do mojej pani doktor, która jeszcze wtedy była moja sąsiadką i mieszkała pode mną, niedziela wieczór a ja walę do niej do domu i w koszuli nocnej wyciągam ją do domu moich rodziców. A ze to babka z którą można konie kraść nie było problemu przyszła obejrzała Matka i mówi że mam go kąpać w krochmalu, wyrzucić kosmetyki i kupić bambino bo to najlepiej znoszą maluchy i żebym młodego z rana jak będzie bardzo płakał przepoiła rumiankiem. No dobra a ja następnego dnia zamiast pomyśleć że taki rumianek zaparzony wypadałoby rozcieńczyć lub podać z tych gotowych herbatek dla niemowląt, zaprzałym rumianek w szklance, dosłodziłam glukozą żeby młodemu smakowała i dałam mu do wypicia całą tą szklankę rumianku. I co i młody po tym spał całe 24 godziny taką mu zaserwowałam mieszankę na uspokojenie . Oczywiście znowu pani doktor dlaczego młody tylko śpi, od tamtej pory do dziś dnia jak idę do niej z dzieciakami do przychodni to się śmieje ze mnie że chyba później to już specjalnie poiłam moje dzieci rumiankiem, bo zawsze były bardzo grzeczne, nigdy nie było z nimi problemu w stylu nie chcę spać, kolki, czy jakieś inne pierdoły---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Ala i Mała najlepszego dla mężusiów |
|
|
|
#4835 |
|
Konto usunięte
|
Ewus mówili ile będą Cie trzymać?
Jak Agata? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry,
Inco ja nastawiam się na KP, póki co sterylizatora nie kupuję, w razie problemu i konieczności przejścia na MM zamówię na allegro właśnie mikrofalowy. Aga łączę się w bólu w bezsłodyczowym dniu mi w nocy śniła się sałatka owocowa z żelkami, chrupkami czekoaldowymi i jakimś słodkim kremem Ja też nie wyspana okrutnie. Ewcia do 12.00 miała impreze i od 3.50 znowu mnie kopała straaaaasznie. Chyba za tatusiem tęskni. |
|
|
|
#4837 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej Ewula
Fajnie, ze masz pozycje w ktorej mozesz sie do nas odezwac![]() Niech Agatka sie troche uspokoi i nie napiera Moze napij sie rumianku z glukoza ![]() ![]() Jednak apteczka pokazna ullalala, o masci majerankowej tez same ohy i ahy slyszalam do tej pory, pewnie tez sie zaopatrze ![]() A odnosnie Johnsona, to dostalam wieeeeeeelka butle zelu dla dzidzi z pompka i w ogole ale zuzyje do lutego na siebie i do mycia pedzli do makijazu nie bede swojego malenstwa w tym myc ![]() Ja jak bylam mala to mama mnie Penatenem obslugiwala wiecie,ze ten zapach pamietam do teraz? ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
![]() Czyli mamy grzeczny dzien- musimy sie wspierac hehe ![]() A imprezki nocne taaaaaaaaak, to jest to Moj ma wlansie teraz, chyba głodową
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4838 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My chyba dalej na Jedo zdecydowani ![]() Tylko kolor....no nie umiem się zdecydować Cytat:
![]() I przypominam, że nie wstawiłaś zdjęcia brzuchola ![]() Cytat:
![]() Ehh te Wasze dzieci..współczuje naprawdę ![]() Cytat:
No ale wszystkiego najlepszego dla niego ![]() Cytat:
![]() Ehh mnie też już przerażają te rozstępy... Teraz karze wieczorami mężowi mnie smarować ![]() Cytat:
Cytat:
Oby już było tylko dobrze ![]() No i fajnie, że taką wiedzę nam sprzedałaś co do apteczki ![]() A historia z rumiankiem... hehe no ładnie, przynajmniej grzecznie spał ![]() Dzisiaj trochę więcej słońca u nas Ale ja też nie wyspana Mała mnie dosłownie budzi już tymi kopniakami i spać nie mogę...A rogala marcińskiego jadłam wczoraj mama kupiła ale one drogo w justynce wychodzą :/
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa trzymajcie się w dwupaku jak najdłużej ... nie wiedziałam, że rumianek ma taki uspakajający wpływ
Ja dopiero wstałam I rano miałam dłuugie posiedzenie w wc na wadze od razu -0,6 kg w porównaniu do ostatnich paru dni, ale od razu się czuję duużo lepiej. Dzisiaj mamy z tż robić zamówionko na all i gemini .. ale zobaczymy co nam z tego wyjdzie, bo tż śpi jeszcze, a potem mamy gości.
|
#4840 |
|
Zadomowienie
|
Aga patrz nie pomyślałam o tym , to ja wypiję ten rumianek ale bez glukozy
![]() lui_89- widzisz bo Ewy już tak mają , charakterki jak ta lala ![]() Mlebidakin- słońce nie wiem, z racji tego ze młoda odstawia takie numery to już nic mi nie obiecują, na pewno do 33 tygodnia chcą wszelkimi sposobami młodą zatrzymać w środku,jeszcze w sobotę mówili ze jak będzie oki to puszczą mnie w piątek do domu- ale teraz to już nie wiem i nawet się nie dopytuję . Aczkolwiek szyjka zamknęła się i stwardniała więc jest lepiej,ale nawet jak mnie puszczą do domu to do końca 8 miesiąca mam przymusowe leżenie plackiem. Z Agata wszystko ok, ona ma wszystko w nosie i kopie matkę w spojenie łonowe i kompletnie się nie przejmuje tym że mamusię boli---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A jeszcze Paulina jak będziesz na wizycie u gina w środę to koniecznie powiedz mu o tej bolącej nodze, bo masz żylaki, żeby tam jakieś zatory się nie porobiły i pij dzisiaj dużo więcej wody, bo ona rozrzedza krew noga w górze i odpoczywaj kochanie bo jak nie |
|
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
ewek
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
lui - proszę bardzo, wiesz wiek i doświadczenie robią swoje
|
|
|
|
#4843 |
|
Konto usunięte
|
Ewa to kciuki za wytrzymanie do 33tyg
Dobrze że szyjka się zamknęła Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Ewuś i tak najszybciej w styczniu urodzisz.. nie ma opcji , że wcześniej :P
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Jak to dobrze jest zjeść
wlasnie przedluzylam sobie konto premium na belly - lubie te stronke, wszystko czytelnie,zawsze ane wklepuje, lubie te wykresy itd i przedluzylam na 3 msc i wyskoczylo mi,ze do 11.02 mam wazny profil premium To ZNAK mowie Wam ![]() hehehe w kazdym badz raziie- do konca ciazy juz jest Smiesznie koniec ciazy;p
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-11-11 o 10:12 |
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Melbi, zdrowia dla tż, niech bierze coś na przeziębienie i niech nie marudzi ![]() Kasiulka, ten kaszel jest najgorszy. Trzymaj się i zdrowiej Paulina, zdrowia dla córci, oby choróbska nie przeszły na Ciebie Mała i Alunia, najlepszego dla tż-ów ! Ewa, mądre rady. Też już sobie zapisałam A u mnie pogoda do bani. Ponuro, szaro, mokro. Prawdziwa jesień
|
|
|
|
#4847 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
przepraszam za chwilową nieobecność, ale jak wszyscy są w domu i zakupy i milion rzeczy to jakoś nie mam czasu, żeby coś pisać...w sobotę wieczorkiem trochę podczytałam, ale z telefonu i nie wiedzieć czemu nie mogłam się zalogować i cokolwiek odpisać, a akurat dostępu do kompa nie miałam:/ postaram się coś dzisiaj, ale nie wiem jak to wyjdzie - już trochę spokojniej niby bo roboty dziś nie mam, ale za to dalej wszyscy na posterunku
|
|
|
|
#4848 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() My jeszcze w łóżku Zaraz wykopiemy ojca, żeby zrobił nam śniadanie ![]() Zbudziłam się o 3 w nocy i tak miałam ochotę na kurczaka z rożna, że szok! Chyba nawet teraz na śniadanie mogłabym go zjeść :P Inco ja sterylizatora nie kupuję, mam już specjalne woreczki. Ewa trzymajcie się ciepło z Agatką ![]() A mnie mąż dzisiaj zabiera na obiad do hotelu, nananana Zobaczymy czy mi cukier pozwoli zaszaleć :P
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebi Hehehe ja zawsze nie mogę jak Dziewczyny piszą MELBI
To mi się kojarzy z Mel B...
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewek - trzymajcie się tam! |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to często słyszę, że ludzie sobie spokojnie radzą właśnie wyparzaniem wodą.
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja zawsze wyparzałam gorącą wodą , niczym więcej to wystarczało
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w domu masz chociaz ciekawie jak wszyscy są
|
|
#4854 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
Olcia
mnie też bolą biodra, prawe mi "cierpnie" obojętnie czy chcę spać na prawym czy lewym boku... na plecach najchętniej bym spała, ale wtedy podobno gorsze krążenie. Chyba niedługo na siedząco będę kimać |
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mlebi, mam nadzieję, że się nie gniewasz, że przekręcam Twój nick ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Lui, fakt, niedługo będziemy kimać na siedząco...tylko wtedy pupa będzie boleć. |
||
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam problemow codziennie ze spaniem, czasem budze sie z bolacym biodrem takraz na tydzien
Spie w kazdej pozycji, plecy,boczki, oprocz na brzuchu Mąż dziś do remontowa pojechał ale jako, że spędzilismy milo wieczor wczoraj,to jakos to przezyje potem tylko pt, sb, ndz w remontowie bedzie i KONIEC ![]() juhuuuuuuuuuuuuuuuuu nie wiem ,co dzis robic... leze w lozku, nic mi sie nie chce jak pomysle,ze mam łazanki z wczoraj na obiad, to odechciewa mi sie jesc moglam w sumie do rodzicow pojechać sobie czuje,ze to bedzie ciezki dzien- bo bez męża i słodyczy bede marudna uwaga
|
|
#4860 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)