|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Ale pojadlam pychaaaaa
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
Masz rację, nie powinnyśmy
no ale ja mam dostawę świeżych od mamusi co tydzień, nie karmi ich paszą tylko ziarnem, więc czasem się skuszę... ale jem jedno! Nie potrafię więcej. Pamiętam, jak moja siostra była w Niemczech jakiś czas u pewnej rodziny jako opiekunka do dzieci i tam ich ojciec zjadł na śniadanie 17 jajek na twardo. Do dzisiaj nie mogę pojąć, jak on to zrobił Ja się w piątek do męża nie odzywałam, bo był z teściową na chemii i był w McDonald's. Miał mi kupić shakea, a za chwilę dzwoniłam do niego, że chcę jeszcze sałatkę z kurczakiem. A on do mnie, że nie będzie drugi raz stał w kolejce. Myślałam, że żartuje, a on mi naprawdę nie kupił!!! Parszywiec jeden! Jak ja wyłam w poduszkę. Zwłaszcza, że mi cały dzień nic nie smakowało, co zjadłam, a na myśl o tej sałatce mi ślinka ciekła. Ja też jestem za 1 nazwą wątku. Tylko jak będzie trzeba się gdzieś przenieść to dajcie znać, bo to pierwsze forum w moim życiu i nie ogarniam wątków, klubów itp.
|
|
|
|
#4833 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U mnie też pojawiła się ostatnio i byłam w szoku, że tak prędko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2015-01-26 o 15:19 |
||||
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
chętnie!Jak się podoba to polujcie, pojawiają się raz na czas, wczoraj mnie ktoś przelicytował w ost. chwili na 38 zł, czasem schodzą za ok 50zł, różnie. Trzeba polować a przy okazji mają też inne ciążowe ciuchy, coś tam naklikałam.
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
A prosze mi powiedziec pijecie kawe? Ja nie pije ale przed ciaza tez zadko pilam, chociaz tak mnie glowa boli ze moze by pomogla?
|
|
#4837 |
|
Rozeznanie
|
Co do kawy, to pijam ją rzadko, ale zdarza mi się. Przed ciążą piłam codziennie kawę z kawiarni przed pracą. Teraz sobie odpuściłam takie natężenie
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
O rozpuszczalnej mysle i to z mlekiem innej nie wypije, to ide zrobic :p
|
|
#4839 |
|
Rozeznanie
|
Kochane, czy chodzicie w trakcie ciąży na zabiegi kosmetyczne? Przed ciążą byłam stałą bywalczynią salonów urody, a teraz zupełnie sobie je odpuściłam...
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Hop hop,
Dzien dobry! Jestem w strasznym niedoczasie. Widzę, ze nowe Mamusie dołączyły, straznie fajnie, ze nas coraz wiecej! Większe grono do zaciskania kciuków, gdy będziemy po kolei jechały na porodówkę 😛 U nas w porządku, przyplątała sie infekcja, wiec biorę globulki Macmiror 500 complex. Miałam mała akcję z luxmedem, pobudka o 7 rano, info, ze zle wyniki cyto i pilnie umówić sie do lekarza.. Jechałam z mezem rano po odbiór wyników z sercem na ramieniu, a tu po prostu ww infekcja... Szkoda gadać, ile nas to nerwów kosztowało. 04/02 mam wizytę u mojego giną, a 10/02 połówkowe. Co do wagi... Tez pędzę jak szalona 😢 około 6 na plusie (18tc) Mam nadzieje, ze nie pobije niechlubnego rekordu z Gabi, plus 23. Powodzenia Dziewczyny na wszystkich wizytach !!
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
Ja przed ciążą piłam hektolitrami. Na początku ciąży przerzuciałam się na kawę zbożową, której piłam kilka szklanek dziennie. A od 1.5 -2 miesięcy pije kawę rozpuszczalną tylko gdy wychodzę na ploty z koleżankami lub boli mnie głowa, czyli mniej więcej jedną na 1.5 tygodnia.
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Co do kawy, od Bożego narodzenia pije znowu.
KaDego dnia 2 kawy rozpuszczalne. Lekarz mowi, ze wręcz wskazana. W 1 ciazy, tez tak piłam
|
#4843 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo mimo, że ma być synuś to strasznie mnie ciągnie do słodkiego. Do kawy jeszcze obowiązkowo drożdżówka albo kanapka z dżemem
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Juz mam kawke i mleczna kanapke
|
|
#4845 | |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś piszecie,rano weszłam poczytałam teraz patrze i nie wierze ile str.do nadrobienia
Nie wchodząc z 2 dni to kawę zdąży się wypić nim się przeczyta całość![]() Bez cytowania wątków po krótce: -z 2-3 tyg.temu wróciłam do kawy rozpuszczalnej z mlekiem wcześniej (w ciązy)mnie odrzucało -ja dziś na obiad mam placki po węgiersku - ruchy dalej czuje dziwne uczucie w podbrzuszu,kopniaczków nie ma tylko coś czuje że tam się dzieje ![]() Wczoraj moi rodzice byli u rodziny(która na hurtownie z włóczką )i pochwalili się że będą dziadkami to dostali dla mnie ładne włoczki kolorowe dziecięce i dużo takiej białej mięciutkiej na kocyk i dziś zaczełam robic. Cytat:
![]() Mój Tż jak powiem że coś bym zjadła to on momentalnie ma też chęć na wszystko się godzi.Ciekawe ile ja a ile on przytyje |
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4847 |
|
Rozeznanie
|
Kwasów i peelingów kawitacyjnych napewno niewolno... A reszta pewnie nie do końca zbadana, tak więc nie ma co ryzykować...
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam synka z września i w 5 dobie już "biegaliśmy" na spacerk. Ja po cesarce ledwo szłam
![]() Dziś odebrałam test Pappa, ryzyko bardzo niskie. Chciałam zapisać się na tę jogę dla kobiet w ciąży, ale martwię się czy ta torbiel mi się nie "ukręci" podczas ćwiczeń ![]() Co do wagi, to mam 15 tydzień i 0 kg na plusie. Na tym etapie w poprzedniej ciąży, było już 4 kg na plusie, ale startowałam z 3 kg mniej ![]() Ja na razie nic nie kupuję, w ogóle nawet o tym nie myślę. Muszę przejrzeć rzeczy po synku i sprawdzić co się nadaje. Jedyne co na pewno kupię, to chusta Tuli. Ale jeszcze tyyyyle czasu, że mi się nie chce ![]() Wzięłam dziś stetoskop i posłuchałam sobie pluskającego maluszka. ![]() ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Kawę piję od niedawna, normalną z ekspresu. Nawet 2-3 dziennie. Jajka na miękko kocham i jem Nawet na sushi byłam, moja ginekolog mówi że w drugim trumestrze już można ![]() Generalnie widzę, że w drugiej ciąży paranoję mam mniejszą i żyję sobie tak jak żyłam przed
|
|
|
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Gda co to stetoskop?
|
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie w wujka google wypisalam
|
|
#4853 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4854 |
|
Zadomowienie
|
Możecie polecić jakąś prace lub książki o ciąży lub pierwszym roku życia dziecka. Najlepiej dla kompletnych laików.
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze ten przyrząd do słuchania tętna, ale pożyczyłam koleżance. Muszę odebrać
|
|
|
|
|
#4856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie ledwo 0,5kg na plusie (po wizytach w szpitalach było na minusie 1 kg), ale ja do najdrobniejszych nie należę :sly: Ja mam jedną jedyną książkę "ciężarówką przez 9 miesięcy". Super się czyta, napisana bez zadęcia, z humorem. Wszystkie inne książki i poradniki mnie odpychają, ale może nie trafiłam na odpowiedni ;-)
Edytowane przez PalinKa_88 Czas edycji: 2015-01-26 o 17:35 |
|
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Raczkowanie
|
Ja wypozyczylam sobie:“ Matka i dziecko. Praktyczny przewodnik dla rodziców. Od początku do 3. Roku życia dziecka. "- Elizabeth Fenwick
W książce jest dużo porad a wszystko zilustrowane zdjęciami. |
|
|
|
#4859 | ||||
|
Rozeznanie
|
ja właśnie wróciłam z obiadku u rodziców- był indyk i kapusta czerwona, pyyyyszności!
![]() Cytat:
Cytat:
ale kupiłam sobie peeling mechaniczny Caudalie i jest skuteczny, a zarazem delikatny, ponieważ jest na bazie składników roślinnych, mogę szczerze polecićCytat:
![]() Cytat:
![]() Przymierzam się również do następnej książki tej autorki "Pierwszy rok życia dziecka", ale najpierw muszę skończyć tą ![]() Używki na allegro schodzą po 10-15zł a naprawdę warto, bo to skarbnica wiedzy. Dziewczyny, wiecie co dziś zauważyłam? Jeden czerwony rozstęp na piersi Smaruję się 2 razy dziennie, masuję itp. a to nic nie daje |
||||
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cesarka po cesarce nie jest obowiązkowa Ja chcę znowu próbować naturalnie. Natomiast po cesarce, kobieta ma prawo wyboru jak chce rodzić.Miałam tę serię książek, fajne, ale wiele rad było z cyklu "jak wytresować dziecko" dlatego mnie zniechęciły. Jak moje młodsze siostry sie rodziły, to wszystkie od ciąży po 2 i 3 rok dziecka przewertowałam ![]() Co do rozstepów, to ja wczoraj wymiękłam i pobiegłam do apteki kupić Elancyl Mam wiele smarowideł na rozstępy (babydream, palmers, tołpa), ale tylko po Elancylu czuję, że skóra jest naprawdę nawilżona i nie piecze! W poprzedniej ciąży uratował mi brzuch - mam tylko kilka malutkich, które na koniec wyskoczyły. Cycki niestety mam zmasakrowane nawałem, bo wtedy nie smarowałam niczym (nie byłam w stanie przy noworodku jeszcze czymś się smarować...).A ja mam pytanie do Ciebie - orientujesz się może, czy w ciąży można przyjmować doustnie kolagen?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

ale kupiłam sobie peeling mechaniczny Caudalie i jest skuteczny, a zarazem delikatny, ponieważ jest na bazie składników roślinnych, mogę szczerze polecić
Smaruję się 2 razy dziennie, masuję itp. a to nic nie daje