![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Karooka - Gratulacje przeogromne
![]() Wiadomo co z Iwoną, bo już się zgubiłam ![]() Inka - jestem, nawet na bieżąco chyba, choć czasem pobieżnie czytam, bo czasu brak. Ostatnio więcej czasu starszej poświęcam więc nie pisałam ![]() ![]() Roksi - trzymajcie się tam! ![]() Dobrze by było jak by was do izolatki dali, bo tam pewnie niezłe siedlisko bakterii :/ Lind - z każdym tygodniem będzie lepiej, tulko te choróbska :/
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję że szybko wyjdziecie ze szpitala i że trafiłaś na lepszą położną niż ja przy porodzie - ja ze swoją nie dałabym rady przejść przez tak długi poród jak Twój. Szkoda że się nie udało spotkać ![]() Roksi trzymam kciuki za szybki powrót do domu. Agata no ja dziś miałam syt gdzie chyba musiałabym się rozedrzeć na pół żeby było ok. Starszy z płaczem isę przebudził bo go ręka bolała, chciał tylko mamę, za to młodszy z pełną pieluchą miał ochotę zjeść jeszcze z jednej piersi i darł się w niebogłosy...
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzielna jesteś! ![]()
![]() |
#4834 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
Karooka, gratulacje
![]()
#4836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4837 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki za rady. To dopiero nasza 6 sobą i się uczymy. Wieczorem ładnie spała w nocy też coś spaliśmy natomiast teraz znowu tylko na rękach bo inaczej wrzask... Już nie wiem co jej jest.
Jak zaraz po karmieniu zrobi kupę zmieniać pieluchę odrazy czy nie ruszać jej i zmienić przed następnym karmieniem? ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Karooka gratuluję serdecznie i ty się doczekała ![]()
39/40 ![]() ![]() Edytowane przez basiabasia989 Czas edycji: 2015-01-06 o 09:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Rozeznanie
|
A my całą noc przespaliśmy razem z Jankiem w moim łóżku. Oboje megawyspani! Zarzekałam się, że nie będę z dzieckiem, ale rzeczywistość szybko zweryfikowała moje plany. Trudno, jakoś go potem odzwyczaje. Widocznie teraz tego potrzebuje.
#4839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego po konflikcie musi pod lampami leżeć?
![]() |
#4842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja sobie chwale spanie z Milą ![]() Wysypiamy się obie a autentycznie widzę ze ona potrzebuje mojej bliskości ![]() ![]() Kochana tak się we mnie wtula ![]()
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
Suqub chodzi o bilirubine ktora powoduje zazolcenie skory. Nasz jeszcze zolty nie jest i moze dzięki temu nie bedzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta moja teraz nawet nie wiem jak się nazywała, nie przedstawiła sie a ja nie byłam w stanie na jej identyfikator spojrzeć, ale mówiła do mnie w 3 osobie, jakoś tak bez uczucia, chyba cieszyła się że raz dwa pójdzie. Przyszła jeszcze jedna i ona była milsza. Tym razem po porodzie mówiłam że Adaś to siostry na bank nie będzie miał no chyba że tata sobie gdzieś na boku zrobi ![]() Na położniczym też większość z łaski przychodziła, dopiero ostatniego dnia była taka dość miła blondynka. Śmieszyły mnie wizyty lekarza gin - dzień dobry, jak się pani czuję, do widzenia... Salowe też większość sfochowanych, jedna w krótkich włosach z nami zawsze miło pogadała. O jedzeniu nie wspomnę ![]() Ja też śpię z Adasiem, no nie raz od połowy nocy z dwoma moimi łobuzami... Nie wiem czy tz uda sie wrócić hahaha... No miał kupić większe łóżko a się nie wywiązał...
![]() |
#4845 |
Rozeznanie
|
Karooka 36godzin!
![]() Lindsley no to ładnie Ci się synek załatwił z tą rączką:/ Oby szybko przeszło. Mój starszy dzieć wstał dziś z katarem i też nie wiem czy jutro do szkoły pójdzie:/ Ja też śpię z Natalką. Poczucie bliskości jest tak samo ważne dla dziecka jak jedzenie i sen, więc nie ma sensu upierać się przy łóżeczku. Jeszcze jak byłyśmy w ciąży i była dyskusja na ten temat pamiętam, że tylko my z yancą opowiedziałyśmy się za spaniem z dzieckiem. No ale my takie mądre, bo już z jednym dzieckiem przeszłyśmy przez wspólne łóżko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
Hej
Pewna miła mama pożyczyła mi ładowarkę do tel, a moja przyjedzie wieczorem więc podłączam się do sieci ![]() Dziękuję za wszystkie kciuki. Mam nadzieję,że pomogą w szybkim powrocie do zdrowia Oli. Mamy zapalenie płuc niestety ![]() ![]() Do tego jeszcze inhalujemy pulimocrtem i beduarem. Nosek oczyściliśmy taką rurką co prawie po gardło, było trochę płaczu, ale do teraz jest lżej i takie oczyszczanie pomaga w wyzdrowieniu. Ja śpię na materacu, ale w dzień muszę go chować i cały dzień na krześle lub nogach. Mama ma mi przywieźć leżak. Jedzenie chłodzę na parapecie i jakoś się żyje. Próbujemy złapać siuśki, ale wczoraj zrobiła w niego dwie kupy, dziś też już jedną, a teraz się modle, żeby się udało. Piszę posta na raty ![]() ![]() Co do mm ja też nie jestem przeciwna. Uważam tylko, że jak się ma pokarm to warto karmić a jak nie to trudno, lepsze mm niż zwykłe krowie Aaaa no i na sali byłam sama. Ordynator prosił żeby u nas nie przesadzać z odwiedzinami, ale teraz do mnie dali chłopca z alergią, cały zsypany czymś na buzi i nie jesteśmy same niestety
![]() |
#4848 |
Rozeznanie
|
Alekaz- Jakub za 2dni ma 6tyg i waży 5kg.
my małego dajemy do łózka naszego żeby się wyspać, ale i tak nie spi więc doopa ![]() Karooka- wielkie gratulacje! ![]() Roksi- jeszcze rza dużo zdrowia dla małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
Karooka jeszcze raz gratulacje ![]() Roksi kciuki za poprawę u małej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
Basiabasia ja przewijam przed karmieniem, bo po pomimo odbicia czesto jej się ulewało podczas przewijania albo zasypiała i nie chciałam jej rozbudzać.
jeżeli Gabrysi nie przeszkadza kupka w pieluszce i ma dobrze nasmarowaną pupę to szkoda ją budzić. A jak jej będzie przeszkadzać to pewnie da Ci znać ![]() Roksi współczuję Wam. Moja siostra 7 dni spędziła ostatnio z dzieckiem w szpitalu też w związku z zapaleniem płuc i mówiła, że w ciągu tego czasu mnóstwo takich małych dzieciaczków przyjęto na oddział. Niestety taka to pora roku, że o infekcję nie trudno a u maluszków niewielkie przeziębienie momentalnie może przejść w poważniejszą chorobę. Zdrówka i wytrwałości Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Roksi mam nadzieję że Ola nie złapała nic poważnego i szybko wrócicie do domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Roksi współczuje, dużo zrowia dla Oleńki ![]() Karooka dobrze że już po ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
Karooka byłaś mega dzielna
![]() Roksape, oby szybko malutka do zdrowia wróciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A nam się udało jakoś przyzwyczaić i mój Wojtuś śpi w łóżeczku, a nie z nami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Moja Gabi po 15 łapie jakiś tryb, że jak Jej nie wybudze to by spała cały czas.
#4859 |
Zadomowienie
|
mój też już prawie nie śpi w dzień... najbardziej martwi mnie wciąż to że uspokaja się tylko na rękach i co go odłożę to krzyk...czekam na przesyłkę z bujakiem może to coś pomoże... a na fb na forum chustowym jedna z babeczek powiedziała że może się ze mną spotkać i mnie trochę pouczyć i doradzić
![]() ![]() Roksi trzymajcie się! dbaj o siebie też bo musisz być silna na tym materacyku( ![]() co do spania w łóżku to jak tylko mi mały uśnie to od razu do łóżeczka hyc... chociaż jak się męczy i męczy to zabieram do siebie. ze względu na rozmiar łóżka i TŻa ![]() a wogóle przez to sporadyczne nawet spanie z małym mam dziwne akcje...budzę się w nocy i szukam go w łóżku...że się w pościel zaplątał i że go duszę przez sen swoim ciałem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj moja mała skończyła 8 tyg i waży 5600g (wyjściowe 3320g)
Pieluszki zmieniam zazwyczaj przed jedzeniem ale czasem też pomiędzy kamieniami ![]() Ja też nie chciałam by mała z nami spała w łóżku jednak ostatnio mamy ciężkie noce. Zasypia ok 4 nad ranem :-( wiec wygodniej mi nawet karmić ja na leżąco w nocy ;-)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:50.