Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-26, 08:31   #4831
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Hej
Jestem i ja.
W imieniu mojego synala- DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA URODZINOWE
Niestety splot ostatnich wydarzeń podjął za nas decyzje i nie wyprawialiśmy, nie było nawet ciasta zwykłego
Dzień jak co dzień-przykro mi z tego powodu ale są rzeczy ważne i ważniejsze. Może na przyszły rok będę miała do tego głowę,czas i pieniądze-bo w tym akurat wszystko to nawaliło

Nie smęcę już... Neti polej
Przytulam mocno. Wiadomo akurat tak się ułożyło w tym roku, w przyszłym nadrobicie
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
sprzedałam suknie ślubną!!! byłam gotowa spuścić z ceny, byleby poszła, ale Pani była tak zachwycona, że nic się na targowała a ja sama z siebie nie będę przecież spuszczać z ceny ale się cieszę
Super, ja bym mojej chętnie isę pozbybła.
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
-30 procent w arosie
Zgin przepadnij

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

apropos niedawnej debaty http://aros.pl/ksiazka/troskliwe-mis...-nie-ma-w-domu
A weź właśnie przeglądam arosa, pierwszy raz ever i już mam trilion stron z książeczkami otwartych.
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lejecie? To polehcie i mi
Marina miala dzis wypadek wlasnie wrociliy ze szpitala przewijalam ja odwrocilam sie po pieluche Leos chcial wlaczyc jej pozytywke i wywrocil kolyske
Nie wiem co o mnie pomyslicie bo u mnie ciagle cos i to sie stalo na moich oczach
Trzese.sie jeszcze z nerwow zrobili jej wszystkie badania i jest ok ale ja nadal umieram z nerwow przeciez ona mogla....nawet nie chce myslec (( jest mi tak strasznie zle
Leo tez biedny zestresowany

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Marsi tulę mocno, ale to co się stało nie świadczy że jestes złą matką. Mi Olwika z wózekim sie przewróciła że na głowę poleciała i jeszcze w ręce łyżeczkę miała i o centymert od oka się dźgnęła; a stałam koło nie j razem z Młodą.
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Byliśmy dziś u t. Obraziła się na TZ bo w rozmowie ze swoim ojcem powiedział :jestem u MATKI". Walnęła focha,powiedziała że mu tego nie zapomni i wypomni przed śmiercią. . .
Masakra
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
P.s.2 mój Antonio dziś posadziłposadził zabke i jęk opowiadał książkę
Super
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam się wiem ze od czwartku mam do Was napisać ale sil mi brak, jestesmy juz w domu duper zadowoleni po turnusie Julo lekko zaziebiony ale chyba już mija, mi wszystkie sily odeszły wieczorami padam do tego drugi dzień mamy bunt 2 latka w natezeniu takim ze nie wyrabiam postar am się napisać jutro wiecej
Tymczasem Proszę o wizazowe kciuki jutro wizyta u kardiologa mam nadzieje ze Julo pozwoli na ekg i echo serca
Kciuki są
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Przepraszam, że się nie odnoszę, ale mam zakręcony dzień.
Tulę wszystkie te które mają ciężkie dni, yellow, marsi, Deli..

Mama mi się pochorowała, tzn rano poszła się kąpać, potem zaczęła ją bardzo boleć głowa i zaczęła wymiotować bardzo. Tzn tata do mnie przyszedł mi opowiedzieć co się dzieje. Mysleliśmy że jakieś zatrucie, typu grypa żołądkowa. Ale potem połączyłam fakty, że to się po kąpieli zaczęło, a w domu piecyk gazowy z tych starych. To już było parę godzin po, tata dzwonił do punktu opieki medycznej, mieli dać znać czy przyjedzie lekarz ! (bo mama nie dałaby rady sama dojechać tak się pogorszylo, że nie mogła stać na nogach), zeszłam na dół, jak zobaczyłam mamę to złapałam za telefon i na pogotowie od razu. Splatana taka, blada jak papier, w bezruchu na łóżku, bez możliwości wstania na nogi!
Zadzwoniłam na normalne pogotowie, opisałam co i jak, dopowiedziałam, że podejrzewam ten piecyk, bo po kąpieli się zaczęło. Za 10 minut było pogotowie i straż, żeby sprawdzić stężenie w mieszkaniu - czystko na szczęście, to nie piecyk, ale u mamy ciśnienie 190/100 , a ona z niskociśnieniowców. Dali leki pod język, nie zabrali jej bo spadło troszkę. Teraz lepiej, t. pożyczyła ciśnieniomierz (zepsuł się nam) i zaniosłam mamie i sprawdzamy.
Ale co się zeschizowałam wystraszyłam się okropnie.
Współczuję przeżyć Debrah, zdrówka dla mamy.
Cytat:
MISIAEEL, ta moja synowa to łobuzica pełną gębą co do cen,to mam do dyspozycji 20 tys na pokoj dzienny+pokoik mąłego, wiec postanowiłam wykorzystac okazje i zrobic tak, jak mi sie marzyło a nie po łebkach w dziennym bedzie biokominek, sciana w kamieniu i ogolnie raczej klasycznie, a u małego delikatniej, ale nie po dziecinnemu

NETI, ale Antonio ticzer

EWULKAA, jako, ze B. szaleje na punkcie Kubusia Puchatka, to mu kubek wlasnie z nimi kupiłam- nie pije juz z niczego innego
My mamy kubek i miseczkę z hello kitty
Cytat:
No dobra YellowSheep i inne dziewczyny. .. to jakie książeczki teraz kupujecie szkrabom? Zaznaczę ze u nas nie soprawdzaja się jeszcze te z długimi tekstami bo młody zwyczajnie się nudzi.

I czy macie jeszcze jakieś fajne z naklejkami - w sensie wypróbowane. .?
Ja sie podpinam pod naklejki. Mamy już mozaikę i teraz bym chciała naklejki jeszcze. Wiem że to było milion razy ale prosze podlinkujcie mi te wielorazowe

Była siostra u mnie więc weekemd zleciał.
Oli praktycznie cały tydzień wstawałam Tż 7:30 - 8a w sobote i niedizle o 6. Tż wstawał do niej,a le potem mnie budzil i szedł odsypiac do 10. a jak ja wstaję do niej o 6 to potem ciagnę niewyspana cały dzień bo nie ma takiej opcji żebym poszła odespac jak on wstanie. Ale udało nam się nie pokłócić w weekend więc sukced, nawet w kinie byliśmy wczoraj.
Z "gównianego" frontu: kupa jest co drugi dzienn ale taka twrda że maskara. Wczoraj musiałm czopka dac bo nie mogła zrobić. Piej ten syrop, szkalnkę koperku, szklankę rumianku dzinnie, zero czekolady itp, dużo pije i nic nie pomaga.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A jeszcze: co fajniejsze bo na razie jadną kupuję: naciśniej mnie czy księga dźwięków, bo żadnej nie mamy.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:54   #4832
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Przytulam mocno. Wiadomo akurat tak się ułożyło w tym roku, w przyszłym nadrobicie

A weź właśnie przeglądam arosa, pierwszy raz ever i już mam trilion stron z książeczkami otwartych.

Marsi tulę mocno, ale to co się stało nie świadczy że jestes złą matką. Mi Olwika z wózekim sie przewróciła że na głowę poleciała i jeszcze w ręce łyżeczkę miała i o centymert od oka się dźgnęła; a stałam koło nie j razem z Młodą.

Masakra

Super

Kciuki są

Ja sie podpinam pod naklejki. Mamy już mozaikę i teraz bym chciała naklejki jeszcze. Wiem że to było milion razy ale prosze podlinkujcie mi te wielorazowe

Oli praktycznie cały tydzień wstawałam Tż 7:30 - 8a w sobote i niedizle o 6. Tż wstawał do niej,a le potem mnie budzil i szedł odsypiac do 10. a jak ja wstaję do niej o 6 to potem ciagnę niewyspana cały dzień bo nie ma takiej opcji żebym poszła odespac jak on wstanie. Ale udało nam się nie pokłócić w weekend więc sukced, nawet w kinie byliśmy wczoraj.
Z "gównianego" frontu: kupa jest co drugi dzienn ale taka twrda że maskara. Wczoraj musiałm czopka dac bo nie mogła zrobić. Piej ten syrop, szkalnkę koperku, szklankę rumianku dzinnie, zero czekolady itp, dużo pije i nic nie pomaga.

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

A jeszcze: co fajniejsze bo na razie jadną kupuję: naciśniej mnie czy księga dźwięków, bo żadnej nie mamy.

Oli jeszcze srednio z mowieniem, prawda? To ksiega lepsza. Jesli juz sie rozgadala, to koniecznie nacisnij mnie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:58   #4833
pstryczek84
Zakorzenienie

hejka!
wczoraj caly dzien bylismy u t.
Cytat:

[/COLOR]A jeszcze: co fajniejsze bo na razie jadną kupuję: naciśniej mnie czy księga dźwięków, bo żadnej nie mamy.
ja mam nacisnij mnie, jest super, mlody bardzo lubu, naciska wszystko jak leci ksiegi dzwiekow nie mam wiec nie pomoge

http://allegro.pl/listing/listing.ph...0-default-0113

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 08:59   #4834
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:

Masakra

Super

Kciuki są

Ifka ostatnio czytalam ze zaparcia moga byc od pasozytow robiliscie badania
Swoja droga czytalam ze Was lekarka zbyla a jak bylismy w szpitalu rok temu to byla dziewczynka z powodu zaparc na diagnostyce wiec dziwne podejscie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:08   #4835
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
ucaluj M i L
jestes super mama! nam sie wypadki zdarzaja przy jedny bobo a Ty masz trojke! heloł!

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

ile u nas śniegu! w końcu się doczekaliśmy z rana biegliśmy kupić sanki i buty śniegowce
my tez nue mamy sniegowcow, ale chyba juz nie bede kupowac. ma takie pseudo kozaczki, powinny wystarczyc musze mu dzis kupic jakies porzadne kapciochy
a te sniegowce sa nieprzemakalne w 100%?

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość

Byliśmy dziś u t. Obraziła się na TZ bo w rozmowie ze swoim ojcem powiedział :jestem u MATKI". Walnęła focha,powiedziała że mu tego nie zapomni i wypomni przed śmiercią. . .
o matko

Cytat:
To napewno Pstryk będzie szczęśliwy poprawiając wujcia. ...:p

Ewulko a co masz dla Anusi? Ja myślę nad traktorem z przyczepka (takim dużym na pedały) i o tym aucie do odpychania little tikes. I nie mam pomysłów. ..książek na razie starczy. .puzzli i ukladanek tez. Może jeszcze jakaś książkę z naklejkami bo to lubi. Może ta M&D?[COLOR="Silver"]

a wlasnie mialam sie pytac czy kupilas tego traktorka

Cytat:
Tymczasem Proszę o wizazowe kciuki jutro wizyta u kardiologa mam nadzieje ze Julo pozwoli na ekg i echo serca
Kciuki!!!!

Stary 2015-01-26, 09:09   #4836
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny my właśnie ma dworzu i Antonio usilnie chce pieski obsypać śniegiem i wolal je z lopata1422263263871.jpg pełna śniegu. ..duży w końcu olał sprawę i się położył.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1422263290318.jpg (65,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1422263308264.jpg (69,4 KB, 34 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2015-01-26 o 09:23
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:26   #4837
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Mama mi się pochorowała,
ufff
jak sie dzis mama czuje?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Pisałam Wam kiedys, że od stycznia chcę ruszać z kumpelą z tym naszym blogiem. Między innymi chodzi o te kanapki. No i narazie mamy tylko logo Pracowałyśmy nad nim od początku roku i nadal dopracowujemy ALe nie o tym miałam. Właśnie mi ta koleżanka pisze, że ma kilka chętnych na moje kanapeczki Do tego robiłyśmy gdzieś w listopadzie ubranka dla astronautów (pamiętacie?) i dziś ten znajomy zażyczył sobie całe mnóstwo kolejnych komplecików. Na szybko, bo na początku lutego leci na florydę i potrzebuje stroju surfera i bikii. Dodam, że są to drewniane ludziki ok 3-4cm wysokie. Także może być mnie troche mniej, o ile dośle mi ludziki, bo on spod Krakowa jest.
fajnie ze interes sie rozkreca!
3-4cm????????????? : mdleje:

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja chora amela chora tzt.obrazony pojechal do mamusi

Siedze i becze

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
zdrowka! i sciskacze dla ciebie!
przeszlo mu?

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Co do tłumaczenia, ja musze przetłumaczyc jakis artyykuł o edukacji z ang na polski, na dwie strony :[[[[[[[ chyba Pstryka poprosze o pomoc;> tzn zeby mi sprawdzila po tłumaczeniu wujka gogle translatora
na kiedy masz?

Cytat:
jak nie był przy wybieraniu bo zmeczony zbyt to niech teraz płaci

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
sprzedałam suknie ślubną!!! byłam gotowa spuścić z ceny, byleby poszła, ale Pani była tak zachwycona, że nic się na targowała a ja sama z siebie nie będę przecież spuszczać z ceny ale się cieszę

tez bym chciala swoja sprzedac ale ona z 2009 wiec raczej watpie w to ze by sie udalo opchnac

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Źle źle źle mi.
.
:przytu l:

nadrobilam dziekuje za uwage

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
dziewczyny my właśnie ma dworzu i antonio usilnie chce pieski obsypać śniegiem i wolal je z lopatapełna śniegu. ..duży w końcu olał sprawę i się położył.
:d

Stary 2015-01-26, 09:34   #4838
litllesweetangel
Lurker ;)

Cytat:
No dobra YellowSheep i inne dziewczyny. .. to jakie książeczki teraz kupujecie szkrabom? Zaznaczę ze u nas nie soprawdzaja się jeszcze te z długimi tekstami bo młody zwyczajnie się nudzi.

Neti fajne naklejanki byly w biedrze, moze w u Ciebie jeszcze sa. Wzielam takie ze zwierzaczkami i ubieranie dziewczynek, obie sliskie i w sumie wychodza jak wielorazowe. Co do ksiazek to chyba wezme malej w ramach urodzin Kto sie schowal?

Cytat:
Napisane przez Ultra81 Pokaż wiadomość
Hej!
Nadrobiłam trochę i widzę, że nie tylko ja mam trudny czas z tz. Od wczoraj u nas kiepsko, nie gadaliśmy cały wieczór. Trochę mi już dziś przeszło, ale naprawdę nachodzą mnie myśli, że ja nie wiem, jak to z nami będzie. Zobaczymy.

Za to Mycha cudna Po prostu

Marsi - dobrze, że Marince nic się nie stało

Miłego dnia, dziewczyny. Nie będę się rozpisywać, bo nie mam weny Przytulam wszystkie skłócone z tz-tami i przesyłam buziaki dla dzieciaków
Facet Ci gotuje wybacz mu

Pstryku a poka suknie Albo foto ze slubu To co, ze 2009 ja np lubie klasyczne fasony, wiem jaka chce sukienke i mi obojetne z jakiej kolekcji bedzie :P

Neti to wasze pieski? Co to za rasa, husky? Piekny

Hej bylismy w sadzie, niezle jaja. Pozniej moze napisze w k.
Mialam pierwsza spine z sasiadka. Maja psa sporego, puszczaja go na podworku bez kaganca, kiedys rzucil sie na tza. Dzis biegal jak wracalismy i mimo prosb babki do nas podbiegl. Ta mi drze ryja, ze nic nie zrobi, a mnie to chuj obchodzi, powiedzialam ze juz raz tza zaatakowal i wolalabym uniknac takich sytuacji. Jeszcze raz taka sytuacja to bardziej opieprze, za 3 razem zglosze gdzie trzeba.

Hope bo wczoraj zapomnialam napisac Moze zacznij spisywac akcje i teksty t. i wydaj to w formie ksiazki bestseller na 100%!

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2015-01-26 o 09:47
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 09:58   #4839
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Pstryku sprawdzę choć wątpię żeby się uchowały?

Little ten duży to połączenie huskiego i malamuta.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2015-01-26, 10:13   #4840
ezzo
Zadomowienie

Neti, ale u Was pięknie zimowo, ciekawe czy u nas trochę spadnie??

Deli zdrówka dla Was

mam dziurę w głowie i nie pamiętam co jeszcze chciałam
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 10:24   #4841
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Pstryku sprawdzę choć wątpię żeby się uchowały?
e, to chyba Little byla

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Pstryku a poka suknie Albo foto ze slubu To co, ze 2009 ja np lubie klasyczne fasony, wiem jaka chce sukienke i mi obojetne z jakiej kolekcji bedzie :P
https://polki.pl/we-dwoje/suknia;mag...html?foto_id=1
tyle ze moja to kosc sloniowa, ivory

moje zdjecia powinny byc w k.
generalnie jest cudna, dla mnie oczywiscie tyle ze nie kazdy taki fason lubi, tym bardziej ze teraz moda na takie bardziej "skromne" suknie chyba jest

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 10:25   #4842
calawdeszczu
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny my właśnie ma dworzu i Antonio usilnie chce pieski obsypać śniegiem i wolal je z lopataZałącznik 5896491 pełna śniegu. ..duży w końcu olał sprawę i się położył.
ale macie wielgachne podwórko

marsi, najważniejsze, że nic się nie stało. Takie rzeczy się zdarzają niestety.
Mi jakiś czas temu Julka spadła z kanapy przywaliła tak głową w drewnianą podłogę, ze poszedł łomot na cały dom (nie pamietam czy pisałam) i byliśmy na ip i robili jej rtg, bo płakała niemiłosiernie po upadku.

Sylwia, żeś niezłe ceny dosadziła. TŻ chyba jednak by wolał zajechany wybierać niż teraz tyle bulić

dziewczyny sorry, że jak tak z doopy wpadam, ale możecie mi powiedzieć czy buty befado mają profilowaną wkładkę? albo emel? nie pamietam, które były polecane

Edytowane przez calawdeszczu
Czas edycji: 2015-01-26 o 10:30
calawdeszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 10:44   #4843
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cała .. emele mają napewno.

Pstryku a to nie Ty pisałaś o naklejkach w Biedrze?

Stary 2015-01-26, 10:52   #4844
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Pstryku a to nie Ty pisałaś o naklejkach w Biedrze?

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4838
ale milo mi ze o mnie myslisz

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2015-01-26 o 10:54
Stary 2015-01-26, 10:53   #4845
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Chyba to juz nie jest nowość czas pomyle coś tam sobie:p

Stary 2015-01-26, 10:54   #4846
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Oli jeszcze srednio z mowieniem, prawda? To ksiega lepsza. Jesli juz sie rozgadala, to koniecznie nacisnij mnie
no średnio. Wyłapuje teraz że niektóre "wyrazy" powtarza tylko w okreslonym kontekscie: więc jest coś co ma być : chodź tu, daj mi, oczywiście am, itp. Zdecydowanie woli pokazywać i coś tam po swojemu pleść.
Cytat:
Ifka ostatnio czytalam ze zaparcia moga byc od pasozytow robiliscie badania
Swoja droga czytalam ze Was lekarka zbyla a jak bylismy w szpitalu rok temu to byla dziewczynka z powodu zaparc na diagnostyce wiec dziwne podejscie

Powiedzieli mi w labie że pasożyty to biegunkę powodują a grzyby to trzeba z dzieckiem na wymaz przyjachać i najlepiej ze skierowaniem Ale ta prywatnie dała syrop na zaparcia i jak sie po tym nie unormuje to wtedy nas do szpitala weźmie na parę dni na szczegółowe badania.
Wogóle to mama mi ostatnio powiedziała że ja za dziecka tez miałam straszne zatwardzenia aż mi prawie kiszka wychodziła więc bez komentarza.
Cytat:
Dziewczyny my właśnie ma dworzu i Antonio usilnie chce pieski obsypać śniegiem i wolal je z lopataZałącznik 5896491 pełna śniegu. ..duży w końcu olał sprawę i się położył.
Super macie, u nas śniegu tyle co kot napłakał.
Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Hej bylismy w sadzie, niezle jaja. Pozniej moze napisze w k.
Mialam pierwsza spine z sasiadka. Maja psa sporego, puszczaja go na podworku bez kaganca, kiedys rzucil sie na tza. Dzis biegal jak wracalismy i mimo prosb babki do nas podbiegl. Ta mi drze ryja, ze nic nie zrobi, a mnie to chuj obchodzi, powiedzialam ze juz raz tza zaatakowal i wolalabym uniknac takich sytuacji. Jeszcze raz taka sytuacja to bardziej opieprze, za 3 razem zglosze gdzie trzeba.
W swietle ostatnich wypadków z psami nie dziwie Cie się. Postrasz ja policją czy coś.
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
e, to chyba Little byla

https://polki.pl/we-dwoje/suknia;mag...html?foto_id=1
tyle ze moja to kosc sloniowa, ivory

moje zdjecia powinny byc w k.
generalnie jest cudna, dla mnie oczywiscie tyle ze nie kazdy taki fason lubi, tym bardziej ze teraz moda na takie bardziej "skromne" suknie chyba jest
Śliczna ta suknia.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 10:54   #4847
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
chyba to juz nie jest nowość czas pomyle coś tam sobie:p
:d

Stary 2015-01-26, 10:55   #4848
marsi11
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, czuję się jakbym dostała coreczkę na nowo po raz drugi z rąk jej nie wypuszczam
dziś założyłam jej monitor oddechu schizuje

Debrah, niech mama idzie koniecznie do lekarza, moja mama zajmuje się starszą panią miała identyczną sytuacje, leżała tydz w szpitalu
niech mama nie bagatelizuje problemu, dziwne,że ją nie zabrali do szpitala
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 10:57   #4849
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna ta suknia.
nie chcesz kupic? sprzedam tanio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-26, 10:57   #4850
ezzo
Zadomowienie

a zna któraś jakiś fajny online sklep z materiałami na firany lub zasłony?
Z zasady firan nie lubię, ale mam wszystkie okna w mieszkaniu podłogowe, pozbyliśmy się niemowlęcych mebli Tomaszka, będzie tam teraz łóżko na które czekamy, regał, stoliczek i jakieś półki na książeczki. Na wprost drzwi jest wielkie okno, ktore do tej pory osłaniał regał, po przemeblowaniu okno jest całe odsłonięte, zastanawiam się co na nie zawiesić. Idealnie chciałabym jakieś przepuszczające światło zasłonki, albo nie misiowe firanki, może jakieś w kropeczki czy gwiazdeczki, tylko gdzie tego szukać??? Bokeh może ty coś podpowiesz?
Stary 2015-01-26, 11:02   #4851
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Z zasady firan nie lubię, ale mam wszystkie okna w mieszkaniu podłogowe, pozbyliśmy się niemowlęcych mebli Tomaszka, będzie tam teraz łóżko na które czekamy, regał, stoliczek i jakieś półki na książeczki. Na wprost drzwi jest wielkie okno, ktore do tej pory osłaniał regał, po przemeblowaniu okno jest całe odsłonięte, zastanawiam się co na nie zawiesić. Idealnie chciałabym jakieś przepuszczające światło zasłonki, albo nie misiowe firanki, może jakieś w kropeczki czy gwiazdeczki, tylko gdzie tego szukać??? Bokeh może ty coś podpowiesz?
tak cichaczem Ci odpowiem bo weszłam patrze na ostatni post a tu cos do mnie http://drecotton.pl/pl/ ten sklep mają fajne tkaniny ))

No i może coś napiszę, jeśli mnie jeszcze pamiętacie ( łehehehe)
Stary 2015-01-26, 11:03   #4852
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
zobacz tu to moja znajoma wizazanka prowadzi sklep, kupowalam u niej i mogę z całym sercem polecić
https://etasiemka.net/category-dzieciece

Dziewczyny, odnośnie arosa- kto ma książeczkę"nocnik nad nocnikami???warto???
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:06   #4853
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
zobacz tu to moja znajoma wizazanka prowadzi sklep, kupowalam u niej i mogę z całym sercem polecić

Ale miałam farta bokeh marsi Tobie również dziekuję za namiary

my mamy tą książeczkę, młody uwielbia, ale co z tego dalej cieżki kaliber walimy w pieluchę
Stary 2015-01-26, 11:10   #4854
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba będę odpisywać ratami bo H wchodzi mi na głowe.
Ja Ci polecam książkę MYSIA ORKIESTRA jest super kilkanascie krotkich rymowanek - historyjek i ladne ilustracje Hania bardzo lubi a tez nie wysiedzi czytania długiego
Stary 2015-01-26, 11:12   #4855
pstryczek84
Zakorzenienie

Sylweitta - cos dla bartula https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4838

Stary 2015-01-26, 11:18   #4856
Delicjanka
Zakorzenienie

Pstryku na czwartek ;p

Nic.mi choroba nie przechodzi... Tzt.mi zabral samochodd bo jeep sie spierdzielil :/// masakrens ...

Amelka spi, chyba pogoda nie taka bo wstala przed 9 i juz drzenka normalnie by miala drzemke o 16...

Co do firan ja jeszcze nie mam bawet karniszy ale juz mam zapisana w zakladkach firabje do kuchni tylko musze uzbierac kase bo okolo 300 zl wyjdzie :/

Sylwieta szokebs cenowy z lampami ja ci moge pokazac nij aktualby zyrandol w salonie hahaha

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1422270993100.jpg (35,0 KB, 31 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:27   #4857
gojka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

w taką pogodę?
U nas szaro, buro, jesiennie. śniegu nie widać, cieplutko, więc pojechał sobie na te ryby, niech ma.

Cytat:
-30 procent w arosie
Zgin przepadnij

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

apropos niedawnej debaty http://aros.pl/ksiazka/troskliwe-mis...-nie-ma-w-domu
Ostatnio miałam w koszyku zakupy na 150zł, jak dobrze że coś mi wyczyściło koszyk

Cytat:
Marina miala dzis wypadek wlasnie wrociliy ze szpitala przewijalam ja odwrocilam sie po pieluche Leos chcial wlaczyc jej pozytywke i wywrocil kolyske
Nie wiem co o mnie pomyslicie bo u mnie ciagle cos i to sie stalo na moich oczach
Trzese.sie jeszcze z nerwow zrobili jej wszystkie badania i jest ok ale ja nadal umieram z nerwow przeciez ona mogla....nawet nie chce myslec (( jest mi tak strasznie zle
Leo tez biedny zestresowany

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Kochana nie wyrzucaj sobie, wypadki się zdarzają nawet najlepszym.

Cytat:
LITTLE,nie spicie tz wypiwkował dwie puszeczki i spac poszedł bosz, toz ja mam mocniejszą głowe łoł, popiepszona rodzinka

kochana, nie wyrzucaj sobie, jak mozesz miec oczy dookoła głowy? no nie da sie.... Wspaniale sobie radzisz, skoro tz tak duzo pracuje to smiało moge napisac- sama! Najwazniejsze, ze małej nic, obserwuj, mam nadzieje, ze tak zostanie

kochana, kciuki

DEBRH, ale strachu sie najedliscie.. zdrowia dla mamy

MISIAEEL, ta moja synowa to łobuzica pełną gębą co do cen,to mam do dyspozycji 20 tys na pokoj dzienny+pokoik mąłego, wiec postanowiłam wykorzystac okazje i zrobic tak, jak mi sie marzyło a nie po łebkach w dziennym bedzie biokominek, sciana w kamieniu i ogolnie raczej klasycznie, a u małego delikatniej, ale nie po dziecinnemu

NETI, ale Antonio ticzer

EWULKAA, jako, ze B. szaleje na punkcie Kubusia Puchatka, to mu kubek wlasnie z nimi kupiłam- nie pije juz z niczego innego

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

SILVER,z tego co pamietam to pierdziołke ma Ellmi i chyba jeszcze któras z dziewczyn

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

czy da sie domówic do arosowego juz zaklepanego zamówienia czy jak teraz złoze to mi naliczy nową przesyłke?
My też mamy pierdziołkę, wszystkie 3 części

Cytat:

Nie bardzo pomogę, bo my już wyższy level, grzecznie czeka, aż wszystko przeczytam. Warunek jest jeden, muszą być obrazki na stronie, tych bezobrazkowych nie ma jeszcze szans.

Ale mogę polecić: nasza ulubiona http://aros.pl/ksiazka/polscy-poeci-dzieciom-9 Była niedawno w biedronce po 25zł w innej okładce, środek ten sam.
Ostatno to kupiłam http://aros.pl/ksiazka/rymowanki-polskie-kolor-br-greg

Na 2 urodzinki dostała te, też fajne http://aros.pl/ksiazka/poczytajki-2-latka
http://aros.pl/ksiazka/wierszyki-2-latka-2 jest jeszcze II tom, chyba kupię przy okazji

Świnkę peppe z seri bajeczki z półeczki wielki, no i zimowe opowieści świnki peppy.

Dużo mogę wymieniać, bo mała ma bzika na punkcie czytania.

Cytat:

Świetnego bloga ta dziewczyna prowadzi, śledzę

Proszę o kciuki, na 15 wizyta u dermatologa z P.
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:37   #4858
szklanka19
Zadomowienie

Hej

Mój mąż w delegacji, na szczęście pojechał pociągiem bo przy takiej pogodzie to autem by chyba dwa dni jechał

Deli strasznie długo Cię choroba trzyma, może warto byłoby zrobić wymaz i wedle tego antybiotyk dobrać?

Marsi jejku ale musieliście się strachu najeść! Dobrze, że Marinka cała i zdrowa, ucałuj Ją od nas, Leosia także bo się biduś wystraszył a Ty odpoczywaj kiedy tylko masz okazję

Sylwia ale zakupy

Debrah mam nadzieję, że Mamie już lepiej, ale tak jak dziewczyny piszą, idźcie do jakiegoś dobrego lekarza, żeby mieć 100% pewności, że to nic takiego

Gojka kciuki za biznes! Strasznie maleńkie te ubranka będą, ja bym strasznie chciała umieć szyć, ale uczę się tylko szydełkiem coś wydziergać Pokażę Wam tylko jakiego zrobiłam Ewci kotka na święta, może kojarzycie z Domisiów, to jest właśnie ukochany kot mojej córeczki

Ifwka ja też polecam Księgę dźwięków, może Oliwka się rozgada

Ewcia wczoraj dostała od znajomych takie puzzle co prawda łatwe bo tylko z dwóch elementów, a my już kupujemy na 9 czy 15, ale i tak są super bo każde zwierzątko ma w sobie kawałek materiału (w sensie, dla słonia jest szary zamsz, dla żyrafki futerko w łatki, a dla krokodyla taka faktura w łuski). Do tego są dość duże i dobrze wykonane, także fajna sensoryczna zabawka
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:42   #4859
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
U nas szaro, buro, jesiennie. śniegu nie widać, cieplutko, więc pojechał sobie na te ryby, niech ma.

Ostatnio miałam w koszyku zakupy na 150zł, jak dobrze że coś mi wyczyściło koszyk

Kochana nie wyrzucaj sobie, wypadki się zdarzają nawet najlepszym.

My też mamy pierdziołkę, wszystkie 3 części

Nie bardzo pomogę, bo my już wyższy level, grzecznie czeka, aż wszystko przeczytam. Warunek jest jeden, muszą być obrazki na stronie, tych bezobrazkowych nie ma jeszcze szans.

Ale mogę polecić: nasza ulubiona http://aros.pl/ksiazka/polscy-poeci-dzieciom-9 Była niedawno w biedronce po 25zł w innej okładce, środek ten sam.
Ostatno to kupiłam http://aros.pl/ksiazka/rymowanki-polskie-kolor-br-greg

Na 2 urodzinki dostała te, też fajne http://aros.pl/ksiazka/poczytajki-2-latka
http://aros.pl/ksiazka/wierszyki-2-latka-2 jest jeszcze II tom, chyba kupię przy okazji

Świnkę peppe z seri bajeczki z półeczki wielki, no i zimowe opowieści świnki peppy.

Dużo mogę wymieniać, bo mała ma bzika na punkcie czytania.

Świetnego bloga ta dziewczyna prowadzi, śledzę

Proszę o kciuki, na 15 wizyta u dermatologa z P.
Fajne te ksiazeczki
Kciuki trzymam

My wlasnie wracamy od kardiologa
Julo ma zdrowe serduszko otwor owalny sie zamknol szmery niegrozne
Kontrola na jesieni ,pieknie zniosl ekg i echo troche narozrabial w poczekalni i rano w domu mamy guza na pol czola

mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-26, 11:44   #4860
hje
Zakorzenienie

Na wstępie, Deli, żyrandol mnie rozpierdzielił na amen Ale pocieszę Cię, że tata w piątek zakładał żyrandole w spiżarni i w łazience na dole, bo do tej pory właśnie takie mieliśmy, a mieszkamy tu już 8 lat

Marsi, dobrze, że nic nie wybadali u małej Szkoda, że tz nie może Ci pomóc, na pewno by Ci się to przydało A Leo jak? Zapomniał czy dalej rozpamiętuje?? S. pomaga Ci?

Debrah, nieciekawa sytuacja, mimo poprawy to jednak też się dziwię, że jej do szpitala nie wzięli? Oby się nie powtórzyło I zdrowia dla Mamy!

Fewciu, Bokeh, Cała, Czarliz, proszę naentychmiast wrócić na forum i się ładnie udzielać

Yellow, cholera no, najszczerzej i najmocniej jak tylko się da życzę, żeby w końcu sie w szystko rozwiązało po Twojej myśli!! Bo tak się starsznie meczysz...

Mała, nie wyrzucaj sobie, pewnych sytuacji nie przeskoczysz Wiadomo, że teraz macie ważniejsze rzeczy na glowie.. Zresztą jaka macie sytuację teraz, a ja tez pisałam ostatnio, że nie robiliśmy nic na Poli urodziny i teraz sobie pluje w brodę, a przecież spokojnie byśmy mogli.

Szklanko, my księgę dźwięków mamy i uno. Młoda sobie tylko ogląda i tyle
Ciekawe te puzzle Jakiś link masz?

Hope, ja pierdzielę, rozwala system matka Twojegot tż To niech on się na nia obrazi, jak powie do niego SYNU (chyba że nie mówi?) i będą kwita

Ja wpadłam z njusem. Dla nas info roku chyba, totalny szok i niespodzianka, nikt się nie spodziewał Chyba jeszzce większe zaskoczenie, niż moja wpadka
Moja siora jest w ciąży
Gada wczoraj z mamą przez skypea, mówi, że coś jej i tacie pokaże, patrzą, a na kamerce zdjęcie USG fasolki 8 tydz., już było widać, gdzie ma głowkę, nóżki, rączki. Ach Normalnie uczucie zazdrości mnie ogarnęło, bo ja takiej Poli nie widziałam maluteńkiej, szkoda mi...
No, termin ma na koniec sierpnia. A i pretekst do zwolnienia pokoju kolejny, bo w ich kitce to by się nieźle gnietli.

Nie mam laptopa w tym tygodniu, teraz się wkradłam bratu, a na tel mi się skubany wizaż załadowac nie chce, więc będę w łikend pewnie.
Więc już teraz składam życzenia urodzinowe świętującym w tych dniach: mnóstwa radości, miłości i beztroskiej zabawy

Prewencyjnie nowy wątas założony
Pa!

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2015-01-26 o 12:04
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości