![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() H&M,C&A niewiem co jeszcze. A w lumpach patrzylas.? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jutro idę powtórzyć te badania, które nie wyszły ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Industria - a jak tam Ty też lubisz takie klimaty?
![]() Dziewczyny, można w ciąży jakieś ziołowe tabletki na spanie? Kurde zasypiam 2-3 godziny... męczy mnie to. ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Rany ale miło
![]() ![]() To tak: miałam robione badania w dzień przyjazdu. Mocz wyszedł tragicznie. No to kroplówka-magnez, potas + antybiotyk 2x dziennie. No i tak do soboty. Na obchodzie gin mówi mi, że badania nic się nie zmieniły więc w pon. biorą posiew i badają. Coś mi nie grało i jak przyszła położna (przeee fajne babki . no, może poza 1 ![]() Poszłyśmy szybko do gina i okazało się, że skserowali mi 2x wyniki badań z czwartku i na obchodzie nie popatrzyli na daty. No a moczu w międzyczasie nikt nie zlecił ![]() Zrobili mi więc mocz od razu w sobotę i wyniki wyszły o wiele lepiej. Dostałam jeszcze 2 x kroplówkę i antybiotyk. Do tego biorę od środy tabletki dowicpne. Do tego neo furagina, nospa, magnez, żelazo. Dużo leżenia, odpoczynku, mam zakaz podnoszenia cięższych rzeczy no i ogóle totalnie mam zwolnić. Co do bóli to rozmawiałam z lekarką i mówiła, że przy 1 ciąży to normalne, że macica się rozciąga i może teraz jeszcze bardziej boleć, tym bardziej jak dzieć rośnie. Ale też żeby nie lekceważyć zbyt mocnych i częstych boleści. Ogólnie za niecałe 3 tyg. mam wizytę (mogę prosić o wpisanie na 11.02? ![]() Brzuch mnie nadal pobolewa ale nie jest już tak źle. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej. Słuchałam tętna małej ![]() ![]() ![]() I jak szaleje ![]() Fajnie tak do Was wrócić a nie tylko na tel. Was podczytywać ![]() Ech, lubię jak się tyle z tż nie widzimy ![]() ![]()
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-01-25 o 20:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się Masija, że już w porządku. Dobrze się tobą zajęli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() U mnie teoria z infekcją pęcherza się ostatnio nie potwierdziła (brzuch bolał, a mocz wyszedł super także różnie to bywa).
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Masija chociaz tyle ze personel mily,odpoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez Cos_ Czas edycji: 2015-01-25 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Ja mam podobny problem, pije do kolacji melisę bardzo pomaga i jest bezpieczna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Gdy będę w 34tc tz wyjeżdża na tydzień na wesele najlepszego przyjaciela. Boję się wtedy zostać sama, właściwie to się boję, że wtedy urodzę. Nie wyobrażam sobie tego, sama taksówką do szpitala, sama na sali, sama rodzić, sama leżeć w szpitalu...
Kurczę czy tak wczesny poród jest tylko przy komplikacjach? Czy może się zdarzyć tak o? Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Może to głupie pytanie, bo mieszkalam tu sama dwa lata i sobie radziłam, ale w takiej sytuacji wolalabym by tz byl. |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
ja się urodziłam w 32 tygodniu nagle...
![]() Marei Nie martw się, u Ciebie na pewno wszystko będzie w porządku ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Generalnie ja już teraz wiem, jak będę panikować pod konic ciąży ( tak było w pierwszej), że zacznie się jak męża nie będzie (pracuje co drugą noc i nie ma go od 16 tej do 8 mej rano kolejnego dnia). Oczywiście nic się nie wydarzyło (cc odbyło się w dniu, w którym było zaplanowane), ale stres był ![]() ![]()
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
![]() Ale wczoraj miałam lenia ![]() Piszecie o waszych wizytach...moje wizyty są co miesiąc, zawsze mam morfologie, mocz i usg...ostatnie usg przez powłoki brzuszne, a jak zapytałam o szyjkę to powiedział że żeby zobaczyć to trzeba by było dopochwowe robić ale skoro nic się nie dzieje to nie trzeba. Na samolocie jeszcze mnie nie badał, widocznie nie widział potrzeby, a cytologie miałam robioną w lipcu, tuż przed zajściem w ciąże wiec stwierdził że robić teraz nie trzeba. Chodze do niego prywatnie do luxmedu, ale oprócz tego pracuje jeszcze w szpitalu więc mu ufam że wie co robi ![]() Ale dla własnego spokoju poprosze o badanie na samolocie przy następnej wizycie. Odnośnie bóli brzucha to zalecił 3x1 nospe i magnez z wit B6 bo mi czasem twardnieje. Masija- super że juz jesteś.
#4847 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już w pracy, ale tak bardzo nie chciało mi się dziś wstać :/ Teraz kombinuje co by tu na szybki obiad zrobić i chyba padnie na ryż z jabłkami ![]() Masija dobrze, że już w domku jesteś ![]() ![]() ![]() Cytat:
Także rozumiem Cię doskonale ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Marei spokojnie... Ja w 34 tc bylam pod namiotami na biwaku, w 36 tc na weselu znajomzmych mimo ze juz wtedy chodzilam z rozwarciem. Jestes pod stala kontrola lekarza i jesli nic sie nie bedzie dzialo nie ma powodu do obaw.
Barbaritka z ta szyjka pewnie zalezy w ktorym tc. Ja jestem w 23 i w piatek mialam polowkowe przez powloki brzuszne i pani dr w ten sposob wlasnie zmierzyla mi szyjke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Ja też potwierdza ze spokojnie można. Ja w 34tc byłam na weselu i tanczylam do rana. W 32 TC byłam na kajakach
![]()
#4850 |
Zakorzenienie
|
Ja idę na wesele w 36 tygodniu
![]() ![]() ![]() Masija dobrze, że już w domku i wszystko ok ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj mam połówkowe i już stres mnie łapie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Masija super że wróciłaś
Gabisun będzie dobrze trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Witam się w 21 tyg ![]() Kurde w ciąży wyłażą mi non stop siniaki. nie wiem kiedy i od czego, nagle patrzę - siniak.. o.O |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ja z siniakami nie mam problemu, ale za to wszystko mnie swędzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nam wypada wesele jak będę w 39 tygodniu ![]() A ja się witam w 18 tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nooooo, patrzyłam u mnie w mieście i dla matek nic nie było, ale dla mojego dziecka to nakupowałam ![]() wczoraj była Tż siostra i mówiła, że ma już całą reklamówę ciuszków przygotowanych dla nas ![]() Witam ![]() ![]() U mnie od wczoraj 20tc ![]()
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() kaja idziemy równo-ja też mam już 21 od wczoraj ![]() ![]() Marei nie stresuj się! ![]() ![]() gabisun trzymam mocno ![]() barbaritka a masz skurcze czy tylko twardnienie? ![]() Dominicia o rany! Ale bym zjadła ![]() Może też zrobię jutro ale z truskawkami ![]() Dziewczyny co to jest samolot? ![]() ![]() Co do wizyt u mnie badania były tylko 2 x. Na samym początku i miesiąc temu. Co miesiąc natomiast mam usg i badanie szyjki. Mówicie, że mam odpoczywać i dbać o siebie. To tak dbam, że z samego rana tak się pokłóciłam z mamą:/ Tak się rozpłakałam, nie mogłam się uspokoić, złapać oddechu, normalnie jakbym miała jakiś atak:/ ![]()
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w 34 tyg zostaje sama na dwa tyg. Z Tz nie bede miec kontaktu przez tydzien wogole ale jakos o tym nie mysle. Jak sie zacznie to albo zadzwonie po taksowke albo wsiade do samochodu i sama pojade. Oczywiscie mam nadzieje, ze to sie nie wydarzy ale gdzies tam w glowie rozwazam taka mozliwosc. O tyle mam dobrze, ze moge po siostre zadzwonic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.