Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-14, 19:12   #4831
rosarioV
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
zrobilas wszystko co moglas sa jakies jeszcze zele chlodzace, ale musisz przeczekac, pantenol dziala na obrzek, woda chlodzaca, w lod tylko nie wkladaj, bo to raczej bezcelowe i narazanie na odatkowy uraz
tak na razie Maciek jest i juz tak mowie do mlodego i coraz bardziej mi sie imie to podoba
haha udało mi się posmarowałam grubo sudocremem i zadziałało już nie piecze jak na razie :P
a Maciuś to śliczne imię My tez już mówimy Aleks i Oluś do brzuszka, choć moja mama cały czas ma nadzieję że będzie Wiktorek też bym chciała ale tż się nie zgodzi :P
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
wozek zamowiony
klask i: super !!!!

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:15   #4832
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
aa i o co chodzi z tym za małym brzuchem?? chodzi o ilość wód płodowych czy jak?

Dziewczyny a Wy jaki macie poziom wód płodowych wg tej normy AFI?? u mnie na usg wyszło ostatnio 14

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

pewnie po to żeby się macica nie stawiała i szyjka nie skracała..
Ja nie mam pojęcia,mój gin nic na ten temat nie mówił,więc pewnie wszystko okay

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:19   #4833
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
jestem po wizycie i nie mam dobrych wiesci. glowka 30 tc, brzuszek 27 tc, za duza roznica w wielkosciach. skierowanie do szpitala od piatku lub poniedzialku i masa lekow na skurcze w tym luteina. juz na wejsciu powiedzial mi ze za maly brzuch mam jak na ten tc :/ i z eniestety nie ma lekow na to i to dosc powazna sprawa i trzeba to sprawdzic :/
siedze i rycze..
Wydaje mi się że na podst.wielkosci
brzucha to ocenia znachor nie lekarz. Nie masz małego brzucha. Wiele z nas na podobnym etapie ciazy ma sporo mniejszy. Wszystko bedzie dobrze. Lepiej dla Twojej psychiki by było żebyś jutro się zgłosiła do szpitala. Wesystkobby się szybciej wyjaśniło ale skoro kazal w piątek. Bedzie dobrze!
Gin na podst.badania stwierdził skurcze czy po tym jak powiedziałaś, że brzuch twardnieje?

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Też wzięłam nospę i leżę,ewidentnie dopadly mnie skurcze

Sylwia kurcze ale się porobiło ale trzeba wierzyć,że będzie okay wszystko

No i jak to za mały brzuch? Myślałam,że to kwestia indywidualna kurde,ja mam dużo mniejszy niż Ty,chyba zacznę się stresować
Może Twój gin przesadza?

Tez mam nieduży :/

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
HANKA nie da sie. Nikt za mnie nie zrobi niestety
Podłogi nie muszą byc wyszorowane itd. Niektóre rzeczy warto odpuścić

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ----------

Kurde, aż się zdenerwowałam tą sytuacją u Sylwii
Stary 2015-01-14, 19:23   #4834
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
haha udało mi się posmarowałam grubo sudocremem i zadziałało już nie piecze jak na razie :P
a Maciuś to śliczne imię My tez już mówimy Aleks i Oluś do brzuszka, choć moja mama cały czas ma nadzieję że będzie Wiktorek też bym chciała ale tż się nie zgodzi :P

klask i: super !!!!
dzieki

Majka no ja tez mysle ze doktorek Sylwii troszke przesadza i ja uspokoja w szpitalu
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:25   #4835
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawiedliwości na świecie. Powinny brzuchy wszystkich tak samo wyglądać

Wciagnelam 2 skrzydełka i deserek i jestem szczęśliwa

A przyszla mi brakującą kasa z zusu myslalam ze z 200 a przyszło 316zl :-D
Super z ta kasa!

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
tż mnie wkurzył prosiłam go aby przyjechał po mnie bo ja jutro na ta glukozę jadę i nie wiem jak będę się po tym czuła, a on że mi da na taksówkę ;/ cholera kasy nie ma a ten chce mnie taksówką wozić bo mu się nie chce jechać...

oparzyłam się i strasznie mnie piecze palec

Ja sie ratowałam wpierw zimna woda a później żelem łagodzącym oparzenia słoneczne ale stosowałam co 5 minut chyba.

Cytat:
ehh nie ułatwiacie mi wyboru, matrioszki czy babeczki-głosy wyrównane chyba muszę się jednak przespać z tematem a już chciałam zamawiać

co do rozstępów to oby nam nie wyszły w szpitalu dwie dziewczyny z mojego pokoju miały na brzuchu rozstępy-te z prawdziwego zdarzenia niestety dla obrazu sytuacji fotka poglądowa http://i4.dobramama.pl/8cf3ff1b2868e...98494-w602.jpg
dziewczyny co prawda plus size i to znacznie ale młode były to i skóra nie powinna tak zareagować a jednak:/ ja się codziennie Elancylem smarowałam a one nic, podobno w 14 tyg już jednej wyszły..no ale smarować się przy mnie niczym nie smarowały

oleju koszmar oby żadna z nas nie miała takich dużych!

Cytat:
jestem po wizycie i nie mam dobrych wiesci. glowka 30 tc, brzuszek 27 tc, za duza roznica w wielkosciach. skierowanie do szpitala od piatku lub poniedzialku i masa lekow na skurcze w tym luteina. juz na wejsciu powiedzial mi ze za maly brzuch mam jak na ten tc :/ i z eniestety nie ma lekow na to i to dosc powazna sprawa i trzeba to sprawdzic :/
siedze i rycze..

Sylwus kochana nie martw się! Ja też mam różnice w tych wymiarach i doktor nic nie mówił. Będzie dobrze

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:27   #4836
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
siedze i rycze..

Nic się Kochana nie przejmuj, lekarze lubią czasem coś powiedzieć a później okazuje się to wcale tak nie jest, tak jak Moja mi powiedziała że troszkę za duży jak na ten tydz. ciąży a okazuje się że wcale nie. Nie ma się co denerwować na zapas a wielkość brzucha o niczym nie świadczy , każda ma inny ... najlepiej to sprawdzić a do tego czasu uzbroić się w cierpliwość
Stary 2015-01-14, 19:39   #4837
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Dziewuszki, mam pytanie do was co byście wybrały na moim miejscu. Mieliśmy w planach kupic kanapę na raty jak juz tz odzyska płynność finansową. Ale skoro komputer umiera to tez by sie nowy przydał. Kanapa jest juz wygnieciona tam gdzie śpię i jest mala i fe. A z kompem to mamy telefony oboje i wifi w domu, a jak cos trzeba to mozna by go do telewizora podłączyć. Ja bym chyba kanapę wolala nowa, tylko tz mi troche nie chce odpuscic.
kanapę zdecydowanie

Cytat:
Dzwonilam do mamy mówi ze dostala list z prokuratury zeby odebrać list pożegnalny i kabel na którym powiesila sie jej siostra... Masakra, po co takie rzeczy oddają?
aha...nieźle

Cytat:
nie martw sie, nie zostalo nam tej ciazy duzo jakos zleci, a jesli chodzi o lamrusco to tak.. oj nadrobimy!
ehh joo tylko takie akcje z humorami irytują, tym bardziej, że odwykłam od tego, najczęściej nastrój i humor mam dobry, albo bardzo dobry.

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
U mnie już 70D wyszło :P Ale to są malutkie w sumie, tylko ładnie sie nazywają :P Ja też bym chciała, zeby w nagrodę za starania cycki zostawały

Ja bym chętnie się przeszła do takiego sklepu tylko mam taki wewnętrzny lęk, ze pani powie, że takich małych nie produkują
.
ee bajki opowiadasz Kochana zmierz się zgodnie z zasadami brafitingu i sama się zdziwisz, zobaczysz

Cytat:
ekstra! cieszą takie niespodzianki

Cytat:
siedze i rycze..
jezu Kochana wszystko się wyjaśni i będzie dobrze!
nie jestem lekarzem, więc nie wnikam w wielkości, ale nie rozumiem tych słów o wielkości brzucha-przecież to jest kwestia indywidualna.
Trzymam mocno kciuki i przesyłam mnóstwo dobrej i pozytywnej energii:k ciuki:

Cytat:
wozek zamowiony
super!

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Nati my mamy takie, z żółta kaczuchą, 100x100 i z biedronki mniejsze.Jak na razie obydwa spełniają oczekiwania, ale to wiadomo, że i tak wyjdzie 'w praniu'.
http://allegro.pl/babyono-okrycie-ka...913430234.html

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:41   #4838
Majka232
Zakorzenienie

Madzixx - u mnie w opisie usg jest tylko zapis wody plodowe prawidłowe. Poszczególne wym.roznia się o ok.tydzien. nigdy tego nie analizuje bo nie wiem który skrót co oznacza.
Teraz sie zestresowałam wizyta i usg III, mam za 6 dni

Wlasnie dostałam komplet do wózka minky. Bardzo ładny. Sensorek ma beżowe minky nie czerwone. Spr.jak bylo w aukcji

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2015-01-14 o 19:42
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:42   #4839
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
trzymaj:
porcja na 48 rogalików:
1 kostka margaryny
5 dag drożdży
1/4 szklanki ciepłego mleka
4 łyżki cukru
3 szklanki mąki (pszenna typ 500, może być też 450 lub 650)
szczypta soli
2 całe jajka

Margarynę podgrzewasz aby była miękka, ale nie tak całkiem aby były małe miękkie kawałki. do ciepłego mleka kruszysz droższe i dodajesz cukier, mieszasz wszystko. Do miski wsypujesz mąkę, sól, jajko, wlewasz mleko z drożdzami i cukrem i margaryne i wszystko mieszasz łyżką ( nie przejmuj się konstystencją bo będzie taka hmm.. dziwna) przykrywasz albo talerzem albo szmatką i wstawiasz do lodówki na 1 godzinę aby ciasto wyrosło wyjmujesz ciasto z lodówki i w tym czasie rozgrzej piekarnik do 200 stopni, dzielisz ciasto na 4 części, bierzesz jedną część rozwałkowujesz (pamiętaj o mące) w kształt koła i dzielisz na trójkąty tak jak pizza, na każdy trójkąt nakładasz dżem, czy marmoladę i zawijasz w rogalika i tak robisz ze wszystkimi, pieczesz ok 15 min

Sylwus moja kolezanke w dwoch ciazach straszyli hipotrofia, wszystko ok sie okazalo po urodzeniu

Dzięki jutro robie )

Dziewczyny mam problem, może któraś z Was miała podobnie i będzie wiedziała co to...
Zaczęło się wczoraj trochę kłuł mnie prawy sutek, a dzisiaj wyczułam na brodawce pod sutkiem takie małe zgrubienie wyczuwalne pod palce i strasznie mnie boli, szczególnie jak dotknę, trochę mam to zaczerwienione ... włożyłam sobie płatki kosmetyczne żeby mnie nie obcierało o stanik no ale zastanawiam się czy interweniować z tym u lekarza wizyta dopiero 6 lutego bo miałam nie dawno w piątek więc już sama nie wiem. Nie wiecie co to może być:pros i:
Stary 2015-01-14, 19:44   #4840
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzięki jutro robie )

Dziewczyny mam problem, może któraś z Was miała podobnie i będzie wiedziała co to...
Zaczęło się wczoraj trochę kłuł mnie prawy sutek, a dzisiaj wyczułam na brodawce pod sutkiem takie małe zgrubienie wyczuwalne pod palce i strasznie mnie boli, szczególnie jak dotknę, trochę mam to zaczerwienione ... włożyłam sobie płatki kosmetyczne żeby mnie nie obcierało o stanik no ale zastanawiam się czy interweniować z tym u lekarza wizyta dopiero 6 lutego bo miałam nie dawno w piątek więc już sama nie wiem. Nie wiecie co to może być:pros i:
Moze jakiś stan zapalny. Zadzwoń do lekarza i powiedz co i jak, pewnie coś podpowie
Stary 2015-01-14, 19:46   #4841
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość

ja zaraz jade kupic te koszyczki. Duzo roznych jest i na niektore sa przeceny fajne. Taki wieksy za 20 a mniejsze to 14 i 10 duzzo kolorow. Wygladaja na porzadnie zrobione, wyscielane materialem.
Oo dasz znac jak lowy jak wrocisz?

Cytat:
wozek zamowiony
suuuuper

Moja kolezanka urodzila dzis synka przez CC Maz na pepkowce

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:49   #4842
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Madzixx - u mnie w opisie usg jest tylko zapis wody plodowe prawidłowe. Poszczególne wym.roznia się o ok.tydzien. nigdy tego nie analizuje bo nie wiem który skrót co oznacza.

Wlasnie dostałam komplet do wózka minky. Bardzo ładny. Sensorek ma beżowe minky nie czerwone. Spr.jak bylo w aukcji
o super ze przyszlo

Nie martw sie usg!

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość

suuuuper

Super!!
Stary 2015-01-14, 19:50   #4843
kamilove
Zakorzenienie

Ko Sylwia mam nadzieje ze posprawdzaja wszystko, wypuszcza Was do domku i będzie dobrze

Cytat:
zrobilas wszystko co moglas sa jakies jeszcze zele chlodzace, ale musisz przeczekac, pantenol dziala na obrzek, woda chlodzaca, w lod tylko nie wkladaj, bo to raczej bezcelowe i narazanie na odatkowy uraz
tak na razie Maciek jest i juz tak mowie do mlodego i coraz bardziej mi sie imie to podoba

ja jak zwykle Ikea http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50264263/ mam ten recznik i jest super, zreszta jak inne reczniki, ktore mam z ikei
Nie widzialam ostatnio tego rzeczniczka w ikei a fajny

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Sonia super ze juz wózek z głowy
Stary 2015-01-14, 19:51   #4844
siempre
Wtajemniczenie

Ja tez się martwię glowka synusia bo ma duza a brzuszek malutki. Nawet lekarz się zdziwil ze taka duża , czekam z niecierpliwością na nastepna wizytę na którą biorę Tz zeby się mniej denerwować. Chociaż nie wiem jak on biedaczek wytrzyma w tej kolejce.

Dzis caly dzien w biegu, jutro jadę jeszcze koleżankę odwiedzić i siadam na dupsku. Mam przynajmniej taka nadzieje, u mamy zawsze mam co robić. Nie to co u siebie w domu gdzie nigdzie nie chce mi się ruszyc bo i w sumie nie ma za bardzo gdzie. Już się nie mogę doczekać synusia wtedy będę mieć zajęcie bo Tz wiecznie w pracy. Czasem w miesiącu wychodzi mu ponad 300 h, zresztą jak ja pracowalam to zawsze miałam min. 200 a chodzilam i tak co drugi dzień do pracy
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:51   #4845
Majka232
Zakorzenienie

Sonia - jakie kolorki wozka i śpiworka ostatecznie wybraliście?
Stary 2015-01-14, 19:53   #4846
lekkaatletka
Zadomowienie

Cytat:
Nie ma sprawiedliwości na świecie. Powinny brzuchy wszystkich tak samo wyglądać

Wciagnelam 2 skrzydełka i deserek i jestem szczęśliwa

DObrze, że u Ciebie ten ZUS też się ogarnął!
Cytat:
siedze i rycze..

Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:53   #4847
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
A u kogo robisz? U tej lekarki co połówkowe?

Kurcze ja muszę zadzwonić i się w końcu też umówić na to usg!

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 19:55   #4848
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Ko Sylwia mam nadzieje ze posprawdzaja wszystko, wypuszcza Was do domku i będzie dobrze

Nie widzialam ostatnio tego rzeczniczka w ikei a fajny

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Sonia super ze juz wózek z głowy

no tez sie ciesze wlasnie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Ja tez się martwię glowka synusia bo ma duza a brzuszek malutki. Nawet lekarz się zdziwil ze taka duża , czekam z niecierpliwością na nastepna wizytę na którą biorę Tz zeby się mniej denerwować. Chociaż nie wiem jak on biedaczek wytrzyma w tej kolejce.

Dzis caly dzien w biegu, jutro jadę jeszcze koleżankę odwiedzić i siadam na dupsku. Mam przynajmniej taka nadzieje, u mamy zawsze mam co robić. Nie to co u siebie w domu gdzie nigdzie nie chce mi się ruszyc bo i w sumie nie ma za bardzo gdzie. Już się nie mogę doczekać synusia wtedy będę mieć zajęcie bo Tz wiecznie w pracy. Czasem w miesiącu wychodzi mu ponad 300 h, zresztą jak ja pracowalam to zawsze miałam min. 200 a chodzilam i tak co drugi dzień do pracy

na pewno bedzie dobrze.
Moj M tez z wielka glowa sie urodzil
U byla nieproporcjonalnie wielka

Cytat:
Sonia - jakie kolorki wozka i śpiworka ostatecznie wybraliście?
GOndola orange,spacerowka blue a spiworek wool universal
Stary 2015-01-14, 20:02   #4849
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
wozek zamowiony
Super, juz doczytalam jakie kolory.

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
Dzięki jutro robie )

niestety nie wiem.

Cytat:

suuuuper

No wrocilam.kupilam 3. Poloze synka i wstawie foty.daj mi 15min
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 20:09   #4850
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
A u kogo robisz? U tej lekarki co połówkowe?

Kurcze ja muszę zadzwonić i się w końcu też umówić na to usg!
Nie. Mam normalna wizytę u mojego gina

Cytat:
no tez sie ciesze wlasnie

na pewno bedzie dobrze.
Moj M tez z wielka glowa sie urodzil
U byla nieproporcjonalnie wielka

GOndola orange,spacerowka blue a spiworek wool universal
Super!
Stary 2015-01-14, 20:10   #4851
soniuska
Zakorzenienie

Pije koktajl z malin,komu?
Stary 2015-01-14, 20:11   #4852
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Proszę tu nie kusić, bo tylko smaka robisz
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 20:12   #4853
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
Jaaa poproszę :-D mam ten blender od tesciowej a nic Jeszcze nie zrobiłam nim
Stary 2015-01-14, 20:15   #4854
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mów że taki mleczny z malinami...
Stary 2015-01-14, 20:19   #4855
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Gosia-a Ty bierzesz coś na tą szyjkę??

Sylwia-jakie leki dał Ci oprócz luteiny na skurcze? ja mam brać nospę 3x1 tabl
luteina dopochwowo rano i wieczorem, spasmolina 3 razy dziennie.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

Cytat:

pewnie po to żeby się macica nie stawiała i szyjka nie skracała..
tak, wlasnie po to. w szpitalu i tak mi je podadza a ze dopieor w pon sie klade to mi je przepisal. szyjka miala 4,4 teraz ciut skrocona do 3,9 ale to i tak dobrze.

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 20:23   #4856
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ----------

tak, wlasnie po to. w szpitalu i tak mi je podadza a ze dopieor w pon sie klade to mi je przepisal. szyjka miala 4,4 teraz ciut skrocona do 3,9 ale to i tak dobrze.
Miałam te same leki pod koniec I trymestru/na poczatku IIgo plus nospę.
Masz dlugasna szyjkę i wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Stary 2015-01-14, 20:25   #4857
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się że na podst.wielkosci
brzucha to ocenia znachor nie lekarz. Nie masz małego brzucha. Wiele z nas na podobnym etapie ciazy ma sporo mniejszy. Wszystko bedzie dobrze. Lepiej dla Twojej psychiki by było żebyś jutro się zgłosiła do szpitala. Wesystkobby się szybciej wyjaśniło ale skoro kazal w piątek. Bedzie dobrze!
Gin na podst.badania stwierdził skurcze czy po tym jak powiedziałaś, że brzuch twardnieje?

dziewczyny jest lekarzem, skoro kazal sie polozyc to cos musi byc na rzeczy. ja wole zeby dmuchal na zimne, po to jest moim lekarzem prowadzacym, zeby o mnei dbac i kazda watpliwa sytuacje rozwiazywac. macica znowu podczas badania sie "stawiala", pytl jak czesto sie tak dzieje, wiec powiedzialam, ze kilkanscie razy na dobe. nie chce isc w pt bo w weekend i tak nikt nic nie zrobi, dopiero w pon. w sr ma dyzur, ma do mnie zajrzec zobaczyc jak sie sprawy maja.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cytat:

Majka no ja tez mysle ze doktorek Sylwii troszke przesadza i ja uspokoja w szpitalu
wole zeby przeadzal niz sprawe zbagatelizowal..

JAŚ

Stary 2015-01-14, 20:27   #4858
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny jest lekarzem, skoro kazal sie polozyc to cos musi byc na rzeczy. ja wole zeby dmuchal na zimne, po to jest moim lekarzem prowadzacym, zeby o mnei dbac i kazda watpliwa sytuacje rozwiazywac. macica znowu podczas badania sie "stawiala", pytl jak czesto sie tak dzieje, wiec powiedzialam, ze kilkanscie razy na dobe. nie chce isc w pt bo w weekend i tak nikt nic nie zrobi, dopiero w pon. w sr ma dyzur, ma do mnie zajrzec zobaczyc jak sie sprawy maja.

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

wole zeby przeadzal niz sprawe zbagatelizowal..
Jasne że trzeba dmuchać na zimne. Próbujemy Cię troche uspokoić.
Czytałam o tej hipotrofii i ona w dużym stopniu związana jest z łożyskiem. Jak ono u Ciebie?
Stary 2015-01-14, 20:30   #4859
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:

no to Twoja szyjka skrócona to jak moja wyjściowa..a teraz mam 3 cm i jeszcze głupia przeniosłam szufladę, bo dzwonił mi telefon, chciałam szybko odebrać i się zapomniałam
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-14, 20:34   #4860
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne że trzeba dmuchać na zimne. Próbujemy Cię troche uspokoić.
Czytałam o tej hipotrofii i ona w dużym stopniu związana jest z łożyskiem. Jak ono u Ciebie?
w symetrycznej tak. w asymetrycznej nie do konca mozna okreslic co jest przyczyna, moze byc wszystko ale nie musi byc nic. u mnie z lozyskiem ok,
nie nastawiam sie na nic, nie nakrecam, za bardzo nie chce tez czytac w internecie.. same wiecie jak to jest..

jesli chodzi wielkosc brzucha to porownanie do poprzedniej wizyty a nie do ogolu tego jak wyglada. sama widze ze nie podskoczyl wcale.

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
no to Twoja szyjka skrócona to jak moja wyjściowa..a teraz mam 3 cm i jeszcze głupia przeniosłam szufladę, bo dzwonił mi telefon, chciałam szybko odebrać i się zapomniałam
u mnie cale szczescie poczatkowa bardzo dluga, wiec tym sien nie martwie i na tym etapie ciazy jest podobno super.
mam nadzieje, ze pojde do szpitala, bo tak trzeba, poloze sie te 4 dni, przeglodze :P zbadaja malego i bedzie ok, maly podskoczy brzuszkiem do wielkosci rownej glowce i nozkom. tego sie trzymam teraz.

JAŚ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości