ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część V. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-12, 13:22   #4831
hanusia505
Zakorzenienie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część V.

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Taki stanik z zamkiem.ma być jutro w lidlu za 25zł, możecie go porównać, choćby ze zdjęciem czy to jest to samo? Ten z ali kusi, ale przeraża mnie zamawianie tam
Ja mam ten z Lidla. U mnie (nie w PL) pojawil się w tamtym tygodniu. Miałam go już dwa razy na zumbie i dobrze trzyma Ten z ali kupie pewnie również w innym kolorze, jestem ciekawa który będzie lepszy.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 14:00   #4832
sylvia_doll
CORELIPS

Cytat:
Napisane przez migea Pokaż wiadomość
te staniki beda jutro w lidlu nie ma ich dzis wiec nie sa wykupione
Aaa... Dopiero wchodzi ta gazetka... Przejde sie jutro i sprawdze. Jak nie bedzie to zamowie z ali.
sylvia_doll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 14:36   #4833
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Cytat:
temat byl tyle razy poruszany ze bankowo uzywajac wyszukiwarki lub cofajac sie kilka karty wstecz jest info chocby na 1 stronie tego watku
Dziwne bo na kompie strony mi się ładowały i dlatego zadałam pytanie a na teraz na tel. mi chodzą. Cóż w takim razie już sobie poradzę jak strony działają
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 18:40   #4834
asiaaa3
Raczkowanie

sto lat nie chwaliłam się co fajnego dostałam z alie, więc wybrałam najlepszą piątkę.

Sukienka "dwuczęściowa"
Zamówiona: 18.01
Odebrana: 10.02
Przesyłka rejestrowana
LINK xxx

Wymiary z aukcji / wymiary realne
Długość: 113 cm / 113 cm
Biust: 80-96 cm / 80-96 cm

Dawno nie spotkałam się z taką idealnością wymiarów z aukcji.

Sukienka jest dwuczęściowa. Tzn. w sumie nawet nie sama sukienka, ale to dostajemy jest dwuczęściowe. Można ją nosić z narzutką (która jest cieniutka i ma 45 cm długości) albo i bez.

Góra jest elastyczna, sztuczna, ale wydaje się być ok na upały (matko, kiedy one będą?).
Myślę, że sukienka będzie dobra dla osób do rozmiaru M biorąc pod uwagę jej rozciągliwość, powyżej może być różnie i nie biorę za to odpowiedzialności.
Trochę się obawiałam zamawiając ją, feedback jest średni, część zdjęć pokazuje bardziej szmatki niż coś co warto założyć.
Ale się pozytywnie rozczarowałam. Chwalić boga, nie ma żadnych prujących się miejsc, jedyne czego się czepiam to szwów, które są z przodu:

Tutaj też dobrze widać „halkę”, która jest pod spodem, nie widać majtek. Góra też nie jest przeźroczysta.
Jedynie narzutka jest z bardzo delikatnego materiału, wręcz taka firanka. Na tyle, żeby zasłonić ramiona.
Jak dla mnie pełna zgodność produktu z opisem i już nie mogę się doczekać po 1 ciepłych dni, po drugie jakiejś okazji, żeby ją założyć.

Drzewko na biżuterię
Zamówione: 6.12
Odebrane: 5.01
Przesyłka nierejestrowana
LINK xxx

Spodziewałam się totalnie tandetnego plastiku, a w sumie nie jest tak źle. Drzewko jest stabilne, nawet jeśli bransoletki wisiały tylko po jednej stronie nie kiwało się i nie miało skłonności do upadania. W sumie spodziewałam się, że trochę więcej na nim zmieszczę…:P A kolejne bransoletki w drodze.

Naszyjniki z zasuszonymi kwiatkami
Zamówione: 02.01
Odebrane: 18.01
Przesyłka rejestrowana (ale zamawiałam 5 na raz)
LINK do sklepu:
xxx
Link do serduszka:
xxx
i idąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara:
złoty kwadratowy
złoty kwadratowy z niebieskim
srebrny okrągły
złoty kwadratowy z fioletowym

Jak widać zamówiłam hurtowo. A było to tak.
-Maaaamoo patrz jakie fajne! Pomóż mi, bo nie wiem które chcę.
-Oooo, ale super… Może też bym sobie wzięła? Ale nie wiem, które…
I skończyło się tym, że nadal nie wiemy, który jest najfajniejszy, ale mamy ich 5, więc na każdy roboczy dzień tygodnia przypada inny.
Oprócz tego, że paczka była zabezpieczona folią bąbelkową, to naszyjniki były spakowane zwyczajnie, jak typowa chińska biżuteria.

Wszystkie naszyjniki mają „profilowane” szkiełko, tzn. nie jest płaskie. Jak to dzieci w pracy mnie pytały „łooo, a to brylant czy diament?”.
Kwiatki są przyklejone przeźroczystym klejem. Reszta zielska lata luzem, ale się nie kruszy. Są śliczne i naprawdę się cieszę, że nie ograniczyłam się do jednego.

Drewniane literki
Zamówione: 11.11
Odebrane: 23.12
LINK xxx

Bardzo ładnie wykonane, jedyne czego się mogę doczepić to to, że są lekkie i przez to mało stabilne. Muszę je sobie przykleić do skrzynki plasteliną czy czymś. :P

Kolczyki chmurki
Zamówione: 24.01
Odebrane: 24.02
LINK xxx

Są prześliczne. Myślałam, że te chmurki to będzie taki zwykły plastik, a ten jest lekko opalizujący przez co wyglądają bardzo delikatnie.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-07-17 o 12:10 Powód: Linki.
asiaaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 20:00   #4835
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ADMIRABLA Pokaż wiadomość
Nie są takie same, nie ma wyprofilowanej miski i nie ma wzmocniena pod miską, nie wiem jak wygląda tył ale ten z lidla to taki typowy koszulkowy spłaszczacz jak ja to nazywam tylko tyle że ma suwak i na tym się podobieństwa kończą.

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Mam nadzieję że będziesz zadowolona bo wiem że absorber jest świetny ja mam Freyę active i też sobie chwalę ale ten jest wg mnie równie dobry i równie dobrze trzyma.

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Też bym M obstawiała

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

ja przy wyborze kierowałam się bardziej tą tabelą rysunkową zintegrowana w foto niż tą pisaną na dole i udało się dobrać dobrze i jestem pozytywnie zaskoczona że potrafią coś na większy biust zrobić
Dlatego pisałam, że wyglądają podobnie i pytałam czy to jest to samo. Uzywam shockow, więc skoro polecacie to może klikne po wypłacie, dzięki
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-12, 23:07   #4836
Sozain
Raczkowanie

Pozostając w sportowym klimacie polecicie jakieś spodnie do ćwiczeń albo top?

Najlepiej w rownie atrakcyjnej cenie jak te staniki 😊
Sozain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 13:09   #4837
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sozain Pokaż wiadomość

wiec ja kupilam sportowe te
http://pl.aliexpress.com/item/2016-W...541257253.html

czekam na dostawe
wiec jak otrzymam napisze

okulary do plywania nie polecam
od srodka zel wykonczone przy nosku i strasznie chacza i draznia wydalam kumeli za free
http://pl.aliexpress.com/item/2015-B...108.4.1.O8cDYM

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-13, 16:00   #4838
strawberry89
Raczkowanie

Szukam aukcju ze sprawdzonym szalem LV za ok 20$. Ktos juz wrzucał takie aukcje ale z tego co widzialam juz niestety nie sa dostepne:/.
strawberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:13   #4839
201607111040
Konto usunięte

Dziewczyny pomożecie mi?
Zalozylam konto na ali i zamowilam cos na probe. Problem jest taki ze dopiero jak juz zlozylam zamowienie zauwaylam ze matoda platnosci jest albo karta platnicza albo przelewy24. Karty nie mam wiec zostaje mi tylko zalozenie konta na przelewy24. Korzysta ktoras z was z przelewow24? Polecacie czy lepiej sie w to nie pakowac? Nie ma oplat za konto tylko % z wartosci przelewu tak?
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 16:24   #4840
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożecie mi?
Zalozylam konto na ali i zamowilam cos na probe. Problem jest taki ze dopiero jak juz zlozylam zamowienie zauwaylam ze matoda platnosci jest albo karta platnicza albo przelewy24. Karty nie mam wiec zostaje mi tylko zalozenie konta na przelewy24. Korzysta ktoras z was z przelewow24? Polecacie czy lepiej sie w to nie pakowac? Nie ma oplat za konto tylko % z wartosci przelewu tak?
Nie trzeba zakładać konta, to dość popularna metoda stosowana przez wiele sklepów czy innych stron w Polsce. Przekieruje Cię automatycznie na stronę Twojego banku, przewalutowanie też jest automatyczne, wychodzą groszowe sprawy.
Stary 2016-03-13, 16:26   #4841
jenny251
Raczkowanie

Cześć. Prosiłam na priv 2 dziewczyny ale się nie doczekam chyba..
Zatem...która z Was zamawiała u Sary buty i już je dostała i podzieli się fotkami?
Będę wdzięczna za odp.
jenny251 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-13, 16:55   #4842
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Dlatego pisałam, że wyglądają podobnie i pytałam czy to jest to samo. Uzywam shockow, więc skoro polecacie to może klikne po wypłacie, dzięki
Taka klasyka, "prawie podobne robi różnicę" a mówiąc serio poza suwakiem cech wspólnych brak. miałam w ręku kiedyś taki lidlowy z poprzedniej akcji biegowej i materiał cienki i właśnie krój taki koszulkowy bez modelowanych misek, osobiście wolę modelowane miski bo mam większy biust i jest to dla mnie wygodniejsze, takie koszulkowe dobrze sprawdzają się na mniejszych biustach.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Cytat:
Napisane przez strawberry89 Pokaż wiadomość
Szukam aukcju ze sprawdzonym szalem LV za ok 20$. Ktos juz wrzucał takie aukcje ale z tego co widzialam juz niestety nie sa dostepne:/.
proszę http://ali.pub/zdln0

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:

ja czekam na takie legginsy http://ali.pub/mw3b5
zamówiłam tego samego dnia co stanik ale jakoś dłużej idzie licze na ten same materiał co stanik bo sklep w którym kupowałam miał i te staniki i te legginsy ale tutaj są one najtaniej jak udało mi się znaleźć
ADMIRABLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:25   #4843
Sozain
Raczkowanie

Dzieki za odpowiedz dziewczyny
poczekam na Wasze recenzje...
Sozain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 17:28   #4844
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jenny251 Pokaż wiadomość
Cześć. Prosiłam na priv 2 dziewczyny ale się nie doczekam chyba..
Zatem...która z Was zamawiała u Sary buty i już je dostała i podzieli się fotkami?
Będę wdzięczna za odp.
na FB czytałam ze zaklada ona nowy sklep i ponic temu cos tam nie dziala i tez rzucil mi sie tekst ze buty tanie nie sa a jakosc ogolenie u niej spada jak ktos zamawialm rok temu i teraz to koles pisal ze teraz sobie juz odpuszcza
Stary 2016-03-13, 17:28   #4845
SylMaj
Raczkowanie

Cytat:
Dzieki za odpowiedz dziewczyny
poczekam na Wasze recenzje...
Ja też ale stanik chyba zaraz zamówię ☺
SylMaj jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-13, 17:31   #4846
sandrek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomożecie mi?
Ja używam (jak sporo dziewczyn) i polecam. jest % z wartości, niewielki.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 22:07   #4847
fiolet6
Raczkowanie

Witam. Chwilkę miała odwyku od Ali ale czas zacząć wiosenne zakupy tym bardziej iż zostałam zmuszona w czerwcu- lipcu obowiązkowo odpocząć w sanatorium więc czas się zaopatrzyć w jakieś sportowe szmatki.

Dziewczyny poszukuję i nie umiem znaleźć może, któraś kupowała lub widziała
fiolet6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-13, 22:33   #4848
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolet6 Pokaż wiadomość
Witam. Chwilkę miała odwyku od Ali ale czas zacząć wiosenne zakupy tym bardziej iż zostałam zmuszona w czerwcu- lipcu obowiązkowo odpocząć w sanatorium więc czas się zaopatrzyć w jakieś sportowe szmatki.

Dziewczyny poszukuję i nie umiem znaleźć może, któraś kupowała lub widziała
Nie rób tego proszę Nie lepiej kupić bez znaczka, który jest zabawny i śmierdzi taniochą? Takie białe tenisówki z białą koronką bez wlepienia Adidasa (który o zrobienie takich butów by się nie pokusił) od razu wyglądają smaczniej i nie śmierdzą taniochą.
Wiem, że są gusta i guściki, po prostu pytam
Stary 2016-03-13, 22:52   #4849
fiolet6
Raczkowanie

Frutti- ja nigdzie nie piszę, ze maja być z "Adidasa" ;-) Mogą być zwykłe aby tylko koronka była bawełniana a nie sztuczna ;-)
Może być coś podobnego, byle było lekkie i przewiewne. Coś co mogę założyć tak do dresów na ćwiczenia jak i do spodni na miasto ;-)
I jeszcze jakbyście mogły rzucić jakieś polecane krótkie spodenki (z tego co pamiętam w zeszłym roku troszkę z Was kupowało). I ewentualnie jakieś dresowe 3/4.

Edytowane przez fiolet6
Czas edycji: 2016-03-13 o 22:59
fiolet6 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-03-14, 10:15   #4850
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426
Konto usunięte

Wracając do tematu niezgodności rozmiaru butów
Otworzyłam spór, załączyłam filmik, gdzie pokazałam, że rzeczywiście mierząc od czubka do pięty są 22 cm, a nie 23 cm.

Sprzedawca stwierdził "i just send as the size chart, becuase the toe cap is pointed, so when it is wore has a litle small" i wkleił takie zdjęcie http://g01.a.alicdn.com/kf/UT8By_cXuFXXXagOFbXR.jpg

No kurcze, po pierwsze nie widać ani rozmiaru mierzonego buta, ani czy miarka od czubka buta była prosto. Poza tym nawet dwie pary butów o teoretycznie tych samych rozmiarach mogą mieć różną długość wkładki z powodu jakiejś wady czy pomyłki ludzkiej.

Eskalowałam, bo widać, że będzie szedł w zaparte. Ciekawi mnie komu w takiej sytuacji alie przyzna racje.
133e0625674cbae259b1434db9f6b2eb057ff862_6556adfa91426 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 15:42   #4851
ADMIRABLA
Rozeznanie

[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;57313571]Wracając do tematu niezgodności rozmiaru butów
Otworzyłam spór, załączyłam filmik, gdzie pokazałam, że rzeczywiście mierząc od czubka do pięty są 22 cm, a nie 23 cm.

Sprzedawca stwierdził "i just send as the size chart, becuase the toe cap is pointed, so when it is wore has a litle small" i wkleił takie zdjęcie http://g01.a.alicdn.com/kf/UT8By_cXuFXXXagOFbXR.jpg

No kurcze, po pierwsze nie widać ani rozmiaru mierzonego buta, ani czy miarka od czubka buta była prosto. Poza tym nawet dwie pary butów o teoretycznie tych samych rozmiarach mogą mieć różną długość wkładki z powodu jakiejś wady czy pomyłki ludzkiej.

Eskalowałam, bo widać, że będzie szedł w zaparte. Ciekawi mnie komu w takiej sytuacji alie przyzna racje.[/QUOTE]

jeśli dobrze udokumentowałaś i pokazałaś wymiar to powinno być ok niech ali zbada sprawę. Czasem nie ma innego wyjścia jak sprzedawca swoje a ty swoje.
Stary 2016-03-14, 15:54   #4852
ADMIRABLA
Rozeznanie

Marynarka / Żakiet "Zara" http://ali.pub/tk1fr szła ok 3 tyg z hakiem
Marynarka jest wykonana z kretonu bawełnianego, jest to rodzaj cienkiej bawełny, nie ma składu a więc to tylko moje przypuszczenie ale mam sukienkę i wiem że ona właśnie jest z połączenia kretonu i batystu i materiał marynarki jest podobny. Co dla mnie jest sporym plusem bo się nie błyszczy wcześniej czytałam recenzję z tego linku i w opisie było że materiał jest śliski i lekko błyszczący.
Materiał jest dość lekki ale dobrze trzyma formę, przez co żakiet układa się dobrze. Żakiet jest dobrze skrojony w tej kwestii nie mam zastrzeżeń. Ja kupiłam rozm L wymiary w biuście się zgadzają to 50cm, szer ramion 40cm, pas czego nie ma w opisie to 48cm. Dla mnie jest za duża powinnam jednak wziąć swój rozmiar M (te marynarki są szersze w pasie bo dostałam takie info od kilku innych osób)
Ogólnie jestem zadowolona bo marynarki noszę latem jako okrycie wierzchnie (przy pomieszczeniach z klimą, jako okrycie na rano) i pod takim kątem ją kupowałam więc u mnie zakup udany. Jest to typowa sportowa lekka marynarka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakiet 1wizaz.jpg (66,0 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zakiet2wizaz.jpg (51,9 KB, 76 załadowań)
Stary 2016-03-14, 17:40   #4853
grewana
Wtajemniczenie

A jaka jest długość tej marynarki?

grewana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 17:51   #4854
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez grewana Pokaż wiadomość
A jaka jest długość tej marynarki?
Długość jak w opisie ok 64-66 w zależności gdzie się mierzy po szwie od ramienia 64 od góry kołnierza 66 bo marynarka jednak na ramionach się opuszcza. Zaznaczyłam w którym miejscu mierzyłam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zakiet2wizaz2a.jpg (52,5 KB, 32 załadowań)
Stary 2016-03-14, 18:40   #4855
Emilia 25
404 Not Found

Ładna ta marynarka, przepiękny kolor. Też zamówię przed powrotem do pracy.
Stary 2016-03-14, 18:47   #4856
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Ładna ta marynarka, przepiękny kolor. Też zamówię przed powrotem do pracy.
Ja ja miałam na wish od kilku miesięcy potem dziewczyna na FB wrzuciła recenzje żółtej, ja noszę marynarki tylko latem bo nie wyobrażam sobie marynarek pod kurtką/płaszczem bo umarłabym z niewygody i jak się pojawiła ta gra w lutym to w lutym zgarnęłam kupony na zakupy i w końcu zdecydowałam się kupić ale przestrzeliłam rozmiar ze względu na biust zdecydowałam się na rozm większą i niestety jest za duża :/

Edytowane przez ADMIRABLA
Czas edycji: 2016-03-14 o 18:59
Stary 2016-03-14, 20:37   #4857
jabuszon
Przyczajenie

Poda ktoś aktualny sprawdzony link do okularów przeciwsłonecznych Ray Ban, Prada,Miu Miu??
Kupował ktoś takie oksy z ali, polecacie coś??
jabuszon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:39   #4858
assiuci
Zakorzenienie

Dziewczyny potrzebuje jakieś 2 ładne i niespotykane chokery do dwóch różnych sukienek. Nic szczególnego mi w oko nie wpadło jak przeglądałam ale może Wy coś macie w swoich zakupach
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-14, 20:45   #4859
migea
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez assiuci Pokaż wiadomość
Dziewczyny potrzebuje jakieś 2 ładne i niespotykane chokery do dwóch różnych sukienek. Nic szczególnego mi w oko nie wpadło jak przeglądałam ale może Wy coś macie w swoich zakupach
co to sa chokery?
Stary 2016-03-14, 20:49   #4860
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
co to sa chokery?
Dla mnie to te plecione naszyjniki, ale może chodzi o dusiki ogólnie?
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości