|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część V.
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
CORELIPS
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Dziwne bo na kompie strony mi się ładowały i dlatego zadałam pytanie a na teraz na tel. mi chodzą. Cóż w takim razie już sobie poradzę jak strony działają
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Raczkowanie
|
sto lat nie chwaliłam się co fajnego dostałam z alie, więc wybrałam najlepszą piątkę.
![]() ![]() Sukienka "dwuczęściowa" Zamówiona: 18.01 Odebrana: 10.02 Przesyłka rejestrowana LINK xxx Wymiary z aukcji / wymiary realne Długość: 113 cm / 113 cm Biust: 80-96 cm / 80-96 cm Dawno nie spotkałam się z taką idealnością wymiarów z aukcji. ![]() Sukienka jest dwuczęściowa. Tzn. w sumie nawet nie sama sukienka, ale to dostajemy jest dwuczęściowe. ![]() ![]() Góra jest elastyczna, sztuczna, ale wydaje się być ok na upały (matko, kiedy one będą?). Myślę, że sukienka będzie dobra dla osób do rozmiaru M biorąc pod uwagę jej rozciągliwość, powyżej może być różnie i nie biorę za to odpowiedzialności. Trochę się obawiałam zamawiając ją, feedback jest średni, część zdjęć pokazuje bardziej szmatki niż coś co warto założyć. Ale się pozytywnie rozczarowałam. Chwalić boga, nie ma żadnych prujących się miejsc, jedyne czego się czepiam to szwów, które są z przodu: ![]() Tutaj też dobrze widać âhalkęâ, która jest pod spodem, nie widać majtek. ![]() ![]() Jedynie narzutka jest z bardzo delikatnego materiału, wręcz taka firanka. Na tyle, żeby zasłonić ramiona. ![]() Jak dla mnie pełna zgodność produktu z opisem i już nie mogę się doczekać po 1 ciepłych dni, po drugie jakiejś okazji, żeby ją założyć. ![]() ![]() Drzewko na biżuterię Zamówione: 6.12 Odebrane: 5.01 Przesyłka nierejestrowana LINK xxx Spodziewałam się totalnie tandetnego plastiku, a w sumie nie jest tak źle. ![]() ![]() ![]() ![]() Naszyjniki z zasuszonymi kwiatkami Zamówione: 02.01 Odebrane: 18.01 Przesyłka rejestrowana (ale zamawiałam 5 na raz) LINK do sklepu: xxx Link do serduszka: xxx i idąc zgodnie z ruchem wskazówek zegara: złoty kwadratowy złoty kwadratowy z niebieskim srebrny okrągły złoty kwadratowy z fioletowym Jak widać zamówiłam hurtowo. A było to tak. -Maaaamoo patrz jakie fajne! Pomóż mi, bo nie wiem które chcę. -Oooo, ale super⌠Może też bym sobie wzięła? Ale nie wiem, które⌠I skończyło się tym, że nadal nie wiemy, który jest najfajniejszy, ale mamy ich 5, więc na każdy roboczy dzień tygodnia przypada inny. ![]() Oprócz tego, że paczka była zabezpieczona folią bąbelkową, to naszyjniki były spakowane zwyczajnie, jak typowa chińska biżuteria. ![]() Wszystkie naszyjniki mają âprofilowaneâ szkiełko, tzn. nie jest płaskie. Jak to dzieci w pracy mnie pytały âłooo, a to brylant czy diament?â. ![]() Kwiatki są przyklejone przeźroczystym klejem. Reszta zielska lata luzem, ale się nie kruszy. ![]() ![]() ![]() Drewniane literki Zamówione: 11.11 Odebrane: 23.12 Przesyłka nierejestrowana LINK xxx Bardzo ładnie wykonane, jedyne czego się mogę doczepić to to, że są lekkie i przez to mało stabilne. Muszę je sobie przykleić do skrzynki plasteliną czy czymś. :P ![]() Kolczyki chmurki Zamówione: 24.01 Odebrane: 24.02 Przesyłka nierejestrowana LINK xxx Są prześliczne. ![]() ![]()
Moje chińskie zakupy - znajdziesz u mnie recenzje i realne zdjęcia, poradniki o tym jak kupować, żeby się nie naciąć oraz ZNIŻKI do sprawdzonych przeze mnie sprzedawców. ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-07-17 o 12:10 Powód: Linki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
Pozostając w sportowym klimacie polecicie jakieś spodnie do ćwiczeń albo top?
Najlepiej w rownie atrakcyjnej cenie jak te staniki 😊 |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://pl.aliexpress.com/item/2016-W...541257253.html czekam na dostawe wiec jak otrzymam napisze okulary do plywania nie polecam od srodka zel wykonczone przy nosku i strasznie chacza i draznia wydalam kumeli za free http://pl.aliexpress.com/item/2015-B...108.4.1.O8cDYM
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
Szukam aukcju ze sprawdzonym szalem LV za ok 20$. Ktos juz wrzucał takie aukcje ale z tego co widzialam juz niestety nie sa dostepne:/.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny pomożecie mi?
![]() Zalozylam konto na ali i zamowilam cos na probe. Problem jest taki ze dopiero jak juz zlozylam zamowienie zauwaylam ze matoda platnosci jest albo karta platnicza albo przelewy24. Karty nie mam wiec zostaje mi tylko zalozenie konta na przelewy24. Korzysta ktoras z was z przelewow24? Polecacie czy lepiej sie w to nie pakowac? Nie ma oplat za konto tylko % z wartosci przelewu tak? |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4841 |
Raczkowanie
|
Cześć. Prosiłam na priv 2 dziewczyny ale się nie doczekam chyba..
Zatem...która z Was zamawiała u Sary buty i już je dostała i podzieli się fotkami? Będę wdzięczna za odp. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4842 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
ja czekam na takie legginsy http://ali.pub/mw3b5 zamówiłam tego samego dnia co stanik ale jakoś dłużej idzie licze na ten same materiał co stanik bo sklep w którym kupowałam miał i te staniki i te legginsy ale tutaj są one najtaniej jak udało mi się znaleźć |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedz dziewczyny
![]() poczekam na Wasze recenzje... |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
na FB czytałam ze zaklada ona nowy sklep i ponic temu cos tam nie dziala i tez rzucil mi sie tekst ze buty tanie nie sa a jakosc ogolenie u niej spada jak ktos zamawialm rok temu i teraz to koles pisal ze teraz sobie juz odpuszcza
#4845 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
Witam. Chwilkę miała odwyku od Ali ale czas zacząć wiosenne zakupy tym bardziej iż zostałam zmuszona w czerwcu- lipcu obowiązkowo odpocząć w sanatorium więc czas się zaopatrzyć w jakieś sportowe szmatki.
Dziewczyny poszukuję i nie umiem znaleźć może, któraś kupowała lub widziała |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że są gusta i guściki, po prostu pytam ![]()
![]() |
#4849 |
Raczkowanie
|
Frutti- ja nigdzie nie piszę, ze maja być z "Adidasa" ;-) Mogą być zwykłe aby tylko koronka była bawełniana a nie sztuczna ;-)
Może być coś podobnego, byle było lekkie i przewiewne. Coś co mogę założyć tak do dresów na ćwiczenia jak i do spodni na miasto ;-) I jeszcze jakbyście mogły rzucić jakieś polecane krótkie spodenki (z tego co pamiętam w zeszłym roku troszkę z Was kupowało). I ewentualnie jakieś dresowe 3/4. Edytowane przez fiolet6 Czas edycji: 2016-03-13 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
Wracając do tematu niezgodności rozmiaru butów
![]() Otworzyłam spór, załączyłam filmik, gdzie pokazałam, że rzeczywiście mierząc od czubka do pięty są 22 cm, a nie 23 cm. Sprzedawca stwierdził "i just send as the size chart, becuase the toe cap is pointed, so when it is wore has a litle small" i wkleił takie zdjęcie http://g01.a.alicdn.com/kf/UT8By_cXuFXXXagOFbXR.jpg ![]() No kurcze, po pierwsze nie widać ani rozmiaru mierzonego buta, ani czy miarka od czubka buta była prosto. Poza tym nawet dwie pary butów o teoretycznie tych samych rozmiarach mogą mieć różną długość wkładki z powodu jakiejś wady czy pomyłki ludzkiej. Eskalowałam, bo widać, że będzie szedł w zaparte. Ciekawi mnie komu w takiej sytuacji alie przyzna racje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
[1=133e0625674cbae259b1434 db9f6b2eb057ff862_6556adf a91426;57313571]Wracając do tematu niezgodności rozmiaru butów
![]() Otworzyłam spór, załączyłam filmik, gdzie pokazałam, że rzeczywiście mierząc od czubka do pięty są 22 cm, a nie 23 cm. Sprzedawca stwierdził "i just send as the size chart, becuase the toe cap is pointed, so when it is wore has a litle small" i wkleił takie zdjęcie http://g01.a.alicdn.com/kf/UT8By_cXuFXXXagOFbXR.jpg ![]() No kurcze, po pierwsze nie widać ani rozmiaru mierzonego buta, ani czy miarka od czubka buta była prosto. Poza tym nawet dwie pary butów o teoretycznie tych samych rozmiarach mogą mieć różną długość wkładki z powodu jakiejś wady czy pomyłki ludzkiej. Eskalowałam, bo widać, że będzie szedł w zaparte. Ciekawi mnie komu w takiej sytuacji alie przyzna racje.[/QUOTE] jeśli dobrze udokumentowałaś i pokazałaś wymiar to powinno być ok niech ali zbada sprawę. Czasem nie ma innego wyjścia jak sprzedawca swoje a ty swoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Rozeznanie
|
Marynarka / Żakiet "Zara" http://ali.pub/tk1fr szła ok 3 tyg z hakiem
Marynarka jest wykonana z kretonu bawełnianego, jest to rodzaj cienkiej bawełny, nie ma składu a więc to tylko moje przypuszczenie ale mam sukienkę i wiem że ona właśnie jest z połączenia kretonu i batystu i materiał marynarki jest podobny. Co dla mnie jest sporym plusem bo się nie błyszczy wcześniej czytałam recenzję z tego linku i w opisie było że materiał jest śliski i lekko błyszczący. Materiał jest dość lekki ale dobrze trzyma formę, przez co żakiet układa się dobrze. Żakiet jest dobrze skrojony w tej kwestii nie mam zastrzeżeń. Ja kupiłam rozm L wymiary w biuście się zgadzają to 50cm, szer ramion 40cm, pas czego nie ma w opisie to 48cm. Dla mnie jest za duża powinnam jednak wziąć swój rozmiar M (te marynarki są szersze w pasie bo dostałam takie info od kilku innych osób) Ogólnie jestem zadowolona bo marynarki noszę latem jako okrycie wierzchnie (przy pomieszczeniach z klimą, jako okrycie na rano) i pod takim kątem ją kupowałam więc u mnie zakup udany. Jest to typowa sportowa lekka marynarka. |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Wtajemniczenie
|
A jaka jest długość tej marynarki?
#4854 |
Rozeznanie
|
Długość jak w opisie ok 64-66 w zależności gdzie się mierzy po szwie od ramienia 64 od góry kołnierza 66 bo marynarka jednak na ramionach się opuszcza. Zaznaczyłam w którym miejscu mierzyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez ADMIRABLA Czas edycji: 2016-03-14 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Przyczajenie
|
Poda ktoś aktualny sprawdzony link do okularów przeciwsłonecznych Ray Ban, Prada,Miu Miu??
Kupował ktoś takie oksy z ali, polecacie coś?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny potrzebuje jakieś 2 ładne i niespotykane chokery do dwóch różnych sukienek. Nic szczególnego mi w oko nie wpadło jak przeglądałam ale może Wy coś macie w swoich zakupach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
co to sa chokery?
#4860 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.